Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Demokracia na spôsob nášho mesta?

Miloš MajkoDátum20. 02. 2013 15:03:24TémaINFOSLOBODA
200

§ 4 ods. 2 hovorí, že: Samosprávu obce vykonávajú obyvatelia obce (rozumejme tým pre jednoduchosť aj mesto):

a) orgánmi obce (pozn. starosta, zastupiteľstvo a prípadne ďalšie orgány),
b) hlasovaním obyvateľov obce (pozn. tzv. miestne referendum),
c) verejným zhromaždením obyvateľov obce.

Zákon  369/1990 Z.z.

 

Tohtovíkendová sobota bola - vlastne mala byť (a aspoň niektorí občania si to mysleli) pre naše mesto niečím výnimočným. O 16.00 hod. sa v kine Nova totiž malo konať verejné zhromaždenie obyvateľov obce (mesta), ktoré na rozdiel od stretnutí vedenia mesta s občanmi pozná aj legislatíva SR. Podľa väčšiny výkladov príslušného zákona dokonca rozhodnutia prijaté občanmi na takomto zhromaždení majú byť pre volených funkcionárov záväznými. Právo toto by malo byť určitou výzvou pre občanov a zároveň záväzkom pre volených zástupcov k tomu, aby spoločne aj v možno sporných otázkach smerovanie mesta posunuli v záujme väčšiny obyvateľov čo najďalej.

Ako už býva zvykom v našom rozvíjajúcom sa mestečku nachádzajúceho sa na juhozápade malebného Slovenska o veci verejné prejavuje záujem iba zopár občanov, ktorí na komunikáciu so svojimi volenými zástupcami sú (možno už iba boli) ochotní kedykoľvek a kamkoľvek. Opätovne treba povedať, že aj na tomto verejnom zhromaždení obyvateľov obce boli v prítomnosti v prevahe nad tzv. náhodnými občanmi samotní poslanci MsZ (keď ani tí neprišli v kompletnej zostave), úradníci mesta a ich rodinní príslušníci. To však pre tých pár aktívnych jedincov nebolo problémom a našli sa aj takí, ktorí po asi hodinovej videoprezentácii v réžii vedenia mesta využili priestor - podstatu samotného inštitútu verejného zhromaždenia obyvateľov obce - a s vedením mesta sa pokúsili o komunikáciu. Medzi nich patrí aj občan Dušan Slahučka, ktorý už dlhšiu dobu s vedením mesta a úradníkmi komunikuje. Pri svojom vystúpení chcel premietnuť informácie pripravené na USB kľúči, ktorémali byť neoddeliteľnou súčasťou jeho vystúpenia. Toto mu však nebolo primátorom mesta umožnené s odôvodnením, že mal USB kľúč priniesť a  odovzdať dve hodiny pred konaním samotného zhromaždenia. Dušan Slahučka bol "usmernený a inštruovaný" pomerne zvláštnym spôsobom vzhľadom na to, že sa jedná o slobodného občana, ktorý sa v súlade so zákononmi tejto krajiny prišiel podieľať na výkone samosprávy obce na základe pozvánky organizátora. Dušan Slahučka nie je zamestnancom mesta a nie je platný z daní daňových poplatníkov. Po incidente z verejného zhromaždenia obyvateľov obce sklamane odišiel.

Keďže chceme byť maximálne objektívni a do problematiky, ktorá bola obsahom incidentu sme dostatočne nevideli požiadali sme o rozhovor Dušana Slahučku (prinášame na videu) a primátora mesta (prinášame v e-mailovej podobe). Záznam zo samotného incidentu resp. vystúpenia občana Slahučku čitatelia a diváci SOL nájdu v priloženom 1. videu.

 

reporter24
18. feb. (Pred 2 dňami)
 
komu:primator

Vazeny pan primator,

na sobotnajsom  Verejnom zhromazdeni obcanov  boli vyzvani obcania ku kladeniu otazok  volenym zastupcom. Mimo inych vystupil aj obcan  Dusan Slahucka, ktory k svojmu vystupeniu chcel pouzit  prezentaciu niekolkych fotografii priparevnych na  USB kluci, na co ziadal pripravit projektor.
Vy pan primator, ste mu to neumoznili s tym, ze kluc mal priniest  o 14.00 hodine. Bez prezentacie   obcan  Slahucka nemohol svoje otazky polozit plnohodnotne a kedze bol tiez  oznaceny za vrtaka, radsej zo zhromazdenia odisiel.

Pan primator, vysvetlite prostrednictvom nasho media obcanom mesta a volicom  dovody, preco  obcan Slahucka mal prist s  USB klucom uz  dve hodiny pred samotnym zhromazdenim a preco priamo na nom nemal umoznene pripraveny  USB kluc vlozit do projektora a niekolko svojich fotografii odprezentovat?

Dakujeme.
Za SOL,
Milos Majko

 

Odpoveď primátora mesta  Ing. Martina Tomčányiho:

Vážený pán Majko!

S pánom Slahučkom sme nie raz  o problémoch mesta oficiálne i neoficiálne diskutovali.

O uskutočnení verejného zhromaždenia bolo rozhodnuté v decembri 2012. Program a materiály boli pripravované tri týždne pred zhromaždením. Verejnosť bola o termíne zhromaždenia informovaná od 4.2.2013. Je zaujímavé, že práve v piatok, keď je Mestský úrad pre verejnosť prístupný do 12.00 hod. prišla o 12.12. min. na stránku mesta od pána Slahučku táto mailová správa:

"Dobrý deň. Rád by som sa zúčastnil predmetného stretnutia a dúfam, že bude umožnené aj občanom mesta Sereď prezentovať svoj názor na vykonanú prácu vedenia mesta a pracovníkov MsÚ v tomto volebnom období. Preto by bolo vhodne zo strany mesta zabezpečiť zariadenie pre prezentáciu materiálov ( foto, časť zrealizovaných projektov, rozhodnutí mesta Sereď atd ) zo vstupom pre usb kľuč."

O 15.07 hod. dostal pán Slahučka túto odpoveď:

Vážený pán Slahučka! Sme radi, že máte záujem o plánované stretnutie s obyvateľmi Serede. Jedným zo samostatných bodov rokovania sú otázky občanov. Prezentácia investičných akcií je súčasťou stretnutia. Pokiaľ máte v úmysle použiť vlastné prenosové médium prídite do kina NOVA najneskôr o 14.00 hod. aby sme mohli pripraviť potrebné zariadenia a odskúšať kvalitu prenosu.

Pripraviť znamená fyzicky pripraviť zariadenie na prenos, čo zabezpečuje pracovník IT a zvukár.
Dvadsaťpäť hodín pred akciou sme jasne a zreteľne odpovedali, že prezentáciu zrealizovaných projektov máme pripravenú a pripravili sme  možnosť umožniť to  aj  pánovi Slahučkovi. Na tento účel bolo pripravené premietacie plátno a projektor. Ak si pozriete vlastný záznam zo stretnutia, tak ho tam budete vidieť.

Pán Slahučka bol o skorší príchod požiadaný preto, aby bolo možné vyskúšať funkčnosť a kvalitu obrazu, ktorý mal na svojom kľúči. Bolo potrebné vedieť  časový rozsah novej prezentácie, aby sme ho mohli zakomponovať do pripraveného programu.

Dáte mi určite za pravdu, že každá akcia musí mať scénár, je v ňom určené presné poradie bodov programu a minutáž. Určite to Vám ako novinárovi a organizátorovi nemusím vysvetľovať.  IT pracovník, ktorý zabezpečoval prezentáciu tam v čase od 13.30 do 16.00 hod. bol a čakal. Pán D. Slahučka prišiel až o 16.00 hod., teda na oficiálny začiatok.

V rámci kladenia otázok pristúpil k mikrofónu a položil otázky, na ktoré mu bolo odpovedané. Kriticky poukazoval na neuvádzanie mena spracovateľa úradného dokumentu, ktorý vydalo mesto.  Prednosta k predmetu kritiky uviedol, že  tento problém už s ním bol riešený niekoľkokrát a spracovateľ  nie je zo zákona povinný uvádzať v dokumente svoje meno ( vid. formálne náležitosti úradného rozhodnutia).  Môj názor je, že pán Slahučka má všetky právne prostriedky a zákonné možnosti ako môže postupovať v prípade, že nie je spokojný s úkonom, ktorý vykonal pracovník samosprávy od odvolania sa voči rozhodnutiu až po návrh na súdne rozhodnutie. Tieto veci  sú jeho osobným problémom. Obsahom programu zhromaždenia občanov boli veci rozvoja mesta, všeobecných problémov čistoty, poriadku a vzájomnej informovanosti.

S úctou
Ing. Martin Tomčányi,  primátor

V Seredi 19.2.2013

- - -

Ako som napísal už v úvode sobotné popoludnie malo byť výnimočné tým, že občania v súlade s platnou legislatívou mali možnosť podieľať sa na výkone samosprávy svojho mesta. Niektorí za týmto účelom aj prišli a to napriek tomu, že neboli vopred oboznámení so žiadnym fixným programom a časovým harmonogramom stretnutia, aby si mohli vybrať časť, ktorá ich zaujíma a ktorej sú ochotní obetovať svoj voľný čas. Vypočuli a pozreli si zhruba hodinovú prezentáciu realizovaných aktivít a úspechov (porovnateľné s dvomi číslami minuloročných Sereďských noviniek) vedenia mesta a v čase keď došiel priestor na ich prezentáciu vôľa zo strany vedenia mesta prezentáciu si pozrieť a verejne o nej diskutovať žiaľ nebola.

Z listu primátora mesta Martina Tomčányiho citujem:

"pripravili sme  možnosť umožniť to  aj  pánovi Slahučkovi. Na tento účel bolo pripravené premietacie plátno a projektor. Ak si pozriete vlastný záznam zo stretnutia, tak ho tam budete vidieť.

Pán Slahučka bol o skorší príchod požiadaný preto, aby bolo možné vyskúšať funkčnosť a kvalitu obrazu, ktorý mal na svojom kľúči. Bolo potrebné vedieť  časový rozsah novej prezentácie, aby sme ho mohli zakomponovať do pripraveného programu."

Nespochybňujeme, že technické vybavenie pripravené bolo. Nakoľko však pán Slahučka už na prvý pohľad vyzerá byť celkom rozumný chlap nevystupuje pod žiadnym anonymom, na stretnutie neprišiel v karnevalovej maske a dá sa predpokladať, že si zo svojho voľného času neodkrojil nejakých tých pár hodín len tak z rozmaru asi vedel, čo chce prezentovať a mal to pripravené na dostatočne kvalitatívnej úrovni. Ak by aj nie určite by to nebolo vecou organizátora. Z asi 20 ročnej skúsenosti môžem povedať, že forma prezentácie (väčšinou fotografie) býva úplne identická. Mení sa len obsah. A ten dvojhodinový predstih - mám obavy, že nebol ani tak o preskúšaní kvality obrazu ale práve o tom obsahu !!! Za túto vetu som si dovoli dať tri výkričníky. Technicky povedané inak - dá sa predpokladať, že projektor premietne fotografie Dušana Slahučku zhruba rovnako ako premietol fotografie, na ktorom si IT pracovník techniku nepochybne odskúšal.

Citujem ďalej:  " Dáte mi určite za pravdu, že každá akcia musí mať scénár, je v ňom určené presné poradie bodov programu a minutáž. Určite to Vám ako novinárovi a organizátorovi nemusím vysvetľovať.  IT pracovník, ktorý zabezpečoval prezentáciu tam v čase od 13.30 do 16.00 hod. bol a čakal. Pán D. Slahučka prišiel až o 16.00 hod., teda na oficiálny začiatok."

Čo sa týka časového rozsahu prezentácie občana ako uvádzate pán primátor, snáď iba - keďže nik z prítomných obyvateľov mesta nespochybňoval rozsah vašej prezentácie je minimálne nekorektné a nevhodné, aby ste vy sledovali obsah a časový rozsah prezentácie občana, ktorý sa v súlade s platnou legislatívou rozhodol na zhromaždení vystúpiť. Ako sám píšete pán Slahučka prišiel o 16.00 hod. a teda na oficiálny začiatok. Myslím si, že slovíčko "až" by určite malo z vašej vety vypadnúť a namiesto neho by mal byť dodatok možno napr. v taktomto znení:

"My volení funkcionári mesta Sereď sme radi, že sa spomedzi viac ako 17000 občanov našiel občan Dušan Slahučka, ktorý svoj voľný čas venoval pripraveniu si prezentácie, ktorou nás všetkých obohatil o svoje názory na veci verejné, možno aj poukázal na to čo sa mu v našom meste nepáči, no všetko v záujme spoločnosti a s cieľom šetriť verejné finančné prostriedky. My, vedenie mesta občanovi Slahučkovi týmto vyjadrujeme verejné poďakovanie a ostatným občanom ho dávame za vzor. Veríme, že pokiaľ bude takýchto občanov viac, spoločnými silami naše mesto bude napredovať ešte rýchlejšie."

No, to som sa asi nechal trošku uniesť, ale čitateľ dúfam pochopí čo som tým myslel.

- - -

Verejného zhromaždenia som sa zúčastnil bez slova, bez akýchkoľvek vystúpení a poznámok nie až tak ako obyvateľ mesta, ale hlavne z pozície nezávislého novinára. Preto si na záver dovolím vyjadriť svoj názor. Sobotňajšia akcia organizovaná a moderovaná vedením mesta mi nepripomínala: § 4 odstavec 2 Zákona 369 z r. 1990  "Samosprávu obce vykonávajú obyvatelia obce "   písmeno c.)  "zhromaždením obyvateľov obce", ale obyčajný predvolebný míting, na ktorý je podľa môjho názoru ešte skoro.

Keď budem vychádzať zo svojho pohľadu občan si v meste, ktoré viac ako 20 rokov stagnovalo všetko pozitívne všimne. Rozčuľujú ho však veci negatívne a tie chce (a má na to právo) meniť !


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Horvath | 08-03-2013 10:19:07
Pre: 1234 | 08-03-2013 06:38:53
Hypoteticke su uvahy na SOL. Chodnik v parku bude postaveny pre niekoho, niekto uz ma vyhliadnute domy urcene na predaj, stromy su rezane na drevo do krbu ......

Kontrolna otazka.
Takze kde,kolko a zakolko skoncilo to drevo? Lebo zaujimave ze ani pilcici nevedeli a len sa usmievali ale zato ten pan na striebornej fabii pchal hlavu do kontajnera skoro kazdu hodinu. Niekedy sa rezalo co najrychlejsie a tensie aj co najdlhsie aby vosli do kontajnera cim usetrili cas aj robotu ale teraz klobuk dolu, rezali na co najkratsie spaliky.
Robili presnu a preciznu robotu :)
článok o ničom | 08-03-2013 09:39:24
Absolútne súhlasím s
raťafák plachta | 21-02-2013 18:38:42 - zhrnul to jasne, presne a výstižne - niet čo dodať, úplne súhlasím!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-03-2013 08:13:45
To je Vasa odpoved na otazku? Ak ano, chapem "silu" Vasich argumentov a teda aj dalsie Vase poznamky v prispevku.
Preto povodna otazka z mojej strany zostava a doplnam ju - kto a preco na SOL napisal taketo hypoteticke uvahy?
1234 | 08-03-2013 06:38:53
Hypoteticke su uvahy na SOL. Chodnik v parku bude postaveny pre niekoho, niekto uz ma vyhliadnute domy urcene na predaj, stromy su rezane na drevo do krbu ......
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-03-2013 00:02:37
1234 | 07-03-2013 22:44:53 | - polozim protiotazku - ked sa poslanci MsZ hypoteticky rozhodnu predat budovu MsU za 1. Euro, musia to obcania tolerovat?
1234 | 07-03-2013 22:44:53
Akekolvek hlasy? To znamena ze ked banda tupcov bude ziadat mesto podpalit, tak to voleni musia urobit! Nech zije zivocisna prava demokracia!
triezvy | 07-03-2013 22:07:27
s odstupom casu,...je povinnostou volenych predstavitelov mesta a ich suity pocuvat hlasy obcanov nech by boli akekolvek,inak tam ti ludia nemaju co robit!arogantne a nervozne spravanie prednostu uradu-na videu je neospravedlnitelne.a...ak sme nespokojny s vedenim mesta a spol. budu nove volby vymenme ich aj s poslancami,ja to urcite urobim,len keby sa prihlasili nove tvare,aby bolo co volit-prihlaste sa zacnite uz teraz,plat primatora je celkom slusny.
pre1234 | 23-02-2013 09:35:10
vieš to som dal len blchi ale velke su na ZVEREJNOVANIE mesta.
treba sa v tom pohrat.
1234 | 23-02-2013 09:29:58
su akcie a su blchy
z akcii dodavel zije a rozvija sa
to co si vypisal su blchy
ak si trufas prihlas sa daj slusnu cenu a "zarabaj" na meste
pre miloša M | 23-02-2013 09:22:57
toto je len mala čast čo robila firma poslanca./ ešte aj druha firma LRL s.r.o. je jeho ./
Vieš prečo všetko len jednotlivec ?



20121231 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 Opravy DI a drobnej architektúry Opravy detských prvkov 259,99 EUR 18. 12. 2012 0:00:00 19. 12. 2012 4:10:13
20120981 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 preprava materiálu dopravné služby - preprava materiálu 60 EUR 12. 10. 2012 0:00:00 13. 10. 2012 4:09:18 20120373
20120914 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 presťahovanie DC sťahovanie Denných centier pre seniorov,sťahovanie denných centier 48 EUR 3. 10. 2012 0:00:00 4. 10. 2012 4:08:58 20120318
20120915 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 presťahovanie Mamaklubu sťahovanie Mamaklubu 48 EUR 3. 10. 2012 0:00:00 4. 10. 2012 4:08:58 20120285
20120917 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 opravy DI a drobnej architektúry Opravy detských prvkov a lavičiek 400,92 EUR 3. 10. 2012 0:00:00 4. 10. 2012 4:08:58
20120816 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 opravy DI Opravy detských prvkov a drobnej architektúry 982 EUR 4. 9. 2012 0:00:00 5. 9. 2012 4:08:36
20120764 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 premiestnenie detského ihriska Premiestnenie ihriska na ul. Garbiarska 6077,59 EUR 15. 8. 2012 0:00:00 16. 8. 2012 4:08:51
20120696 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 opravy DI a drobnej architektúry Opravy detských prvkov a lavičiek 893,66 EUR 25. 7. 2012 0:00:00 26. 7. 2012 4:07:45
20120697 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 oprava DI a drobnej architektúry Opravy detských prvkov a lavičiek 543,89 EUR 25. 7. 2012 0:00:00 26. 7. 2012 4:07:45
20120312 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 údržba pieskovísk Výmena piiesku v pieskoviskách 2092,8 EUR 13. 4. 2012 0:00:00 13. 4. 2012 0:00:00
20120062 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 opravy DI Opravy detských prvkov a lavičiek 591,6 EUR 1. 2. 2012 0:00:00 1. 2. 2012 0:00:00
20111065 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 opava lavičiek Opravy lavičiek 264 EUR 7. 11. 2011 0:00:00 7. 11. 2011 0:00:00
20111066 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 Opravy detských športových prvkov. Opravy detských prvkov 246 EUR 7. 11. 2011 0:00:00 7. 11. 2011 0:00:00
20110999 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 dovoz smetných košov Dovoz smetných košov 156 EUR 18. 10. 2011 0:00:00 18. 10. 2011 0:00:00 20110397
20110356 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 oprava MK Havarijné opravy DZ a dopravných zariadení 5/2011 2216,4 EUR 12. 5. 2011 0:00:00 12. 5. 2011 0:00:00
20110357 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 murár. práce Vybúranie, premiestnenie a osadenie trezoru pokladne MsÚ Sereď 176,4 EUR 12. 5. 2011 0:00:00 12. 5. 2011 0:00:00
20110277 Robert Šipka Slnečná 4321/1A, Sereď, 92601 37232258 užívanie priestranstvo MsP výcvik policajtov 530 EUR 18. 4. 2011 0:00:00 18. 4. 2011 0:00:00
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-02-2013 23:19:50
pre M.M. | 22-02-2013 23:05:59 | - priatelu, ale ja jedinym slovom, dokonca ani len myslienkou nespochybnujem to, co ste povedali. Napisal som len, ze kazda minca ma strany dve.

Dufam, ze pri SOL a tiez mne osobne za ten nejaky rocik mozete pozorovat, ze to nie je o reciach, ale hlavne o cinoch. Dovolim si povedat, ze SOL mestu zachranili peniaze, o ktorych sa ludom ani len nesniva. Je to dostatocne viditelne aj pre analfabeta. Intenzivnu protireakciu vidite pri kazdom clanku ktory zatne tam, kde to niekto nepotrebuje pripadne necaka.

To vsak neznamena, ze je nutna alebo vhodna nespravodlivost. Vzdy je potrebne ist trosku hlbsie do problemu a hlavne vidiet do neho. A to uz u drvivej vacsiny citatelov z pochopitelnych pricin absentuje. Stav, ktory vyhovuje tym, ktorym skodia informacie.

Ozaj, tusim je cas dat von clanok "Informujeme, ze informujeme..."
pre M.M. | 22-02-2013 23:05:59
tak tak za seredsku kvalitu sa plati ... a priplaca ... a priplaca ... a priplaca. nebyt toho ako sa to robi tak nemame nic, ako za minuleho obdobia lebo by nebolo z coho (tie iste byty na dolnomajerskej budu tusim teraz o 400 tis eur lacnejsie). nie z penazi z neba padnutych sa buduje, ale z tych co dobry hospodar usetri. a taki tam teraz neodskriepitelne su. peniaze usetrene v sutaziach a aukciach = vybudovana sokolovna (a tu robili seredani), digitalizovane kino, cyklotrasa, atd. niektori maju reci, iny ciny.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-02-2013 22:26:25
sido | 22-02-2013 18:44:21 | - zial musim suhlasit s tym, ze zdaleka zakazky nevyhrava firma Roba Sipku, ba dokonca ani nie firmy z mesta. O prepojeni firiem menovanych diskutujucim podo mnou na kohokolvek z poslancov ci inych ludi z vedenia mesta nebudem polemizovat. Zial vyhry zakaziek firmami mimo mesto neznamenaju iba transparentnost, ale aj odliv penazi inym zamestnavatelom a nasledne zamestnancom z ich miest, ktori ich teda ani neutratia u nas. Nekritizujem, iba konstatujem. Treba naozaj veci hodnotit z viacerych pohladov a objektivne. Co sa tyka konkretne vysledkov prace Sipkovej firmy, s kvalitou s nim mnohi sucasni dodavatelia sutazit mozu asi tazko. On totiz na rozdiel od majitelov cudzich firiem chodi stale po nasom meste... Neobhajujem, znovu iba konstatujem.
sido si vedla | 22-02-2013 21:43:10
Mýty nie je možné zničiť. Poznaním skutočností ich možno iba vyvrátiť. Pretože ich základom sú predstavy. Nie fakty. Faktom je a ostane dodávateľ revitalizácie Námestia slobody Alpine Slovakia, spol. s r.o. Mokráň záhon 2 Bratislava, cyklotrasy ktorú zhotovila firma Hutera spol. s.r.o. Bojničky. Dodávateľom dvoch bytových domov na Jesenského ulici bude firma Novosedlík, spol. s r.o. Chotárna 41, 94901 Nitra, realizáciu chodníka Vinárska ulica vysúťažila firma PAK-INVEST s.r.o., Chrabrany, rozšírenie kamerového systému v meste Sereď Venron s.r.o., Fraňa Mojtu 1, Nitra, parkovisko PERLOVKA zhotovila firma REKOS s.r.o., Bratislava, svetelnú križovatku pri LIDLi spoločnosť NOPE a.s., Bratislava. Svetelná križovatka pri Hutníku je dielom firmy ALL-SIG spol s.r.o., Bratislava, parkoviska Garbiarska AVA-stav s.r.o., Galanta, príjazdovej rampy MsÚ – STAVBY NITRA s.r.o. a rekonštrukciu miestkych komunikácií vykonávala firma STRABAG s.r.o. Bratislava.

Pán Viliam Baloník, Novomestská 41/35 Sereď bol dodávateľom prác vykonávaných pre mesto niekoľkokrát a to napriek tomu, že nik z jeho blízkych nie je ani členom zastupiteľstva a ani zamestnancom mesta. S nájomnými vzťahmi medzi podnikateľmi a mestom je to rovnaké a vo výpočte by som mohol pokračovať. Pre tých, čo chcú veriť mýtom, je to ale zbytočné. Tým, ktorí život v meste poznajú, to opakovať netreba.
sido | 22-02-2013 18:44:21
Normalne je prijat aj kritiku a postavit sa k nej konstruktivne pretoze kritika je to co posuva cele mesto dopredu. Kazdy robi chyby ale ak nepride po chybe kritika tak tie chyby sa budu opakovat a trpi tym cela krajina. Ale uznavam na predvolebnej kampani sa to moc nenosi. Nabuduce prosim urobte akciu pod nazvom "Memorial architektonickych prac firmy Sipka". Scenar a fotky uz mate.
Miro | 22-02-2013 16:20:53
preco by som im musel dopredu ukazovat,co chcem prezentovat?kde zijeme?bananova republika asi.mam dojem,ze sa bali toho.co uz..
anonym | 22-02-2013 11:37:11
Myslím, že konkrétny občan mal ukázať vedeniu mesta čo chce na verejnom zhromaždení odprezentovať. To každý, kto tam bol mohol prísť s usb kľúčom, a omylom na ňom mať obrázky sexuálne ladené, alebo rozprávku "počkaj zajac", a z tohto dôvodu by obsah malo vedenie dopredu poznať. P. Majko vytrhol z obsahu celého zhromaždenia len jedno zrnko okolo ktorého sa neustále točí a rozpipláva ho.
Michal | 21-02-2013 21:39:40
raťafák plachta | 21-02-2013 18:38:42 - zhrnul si to presne a vyztižne plne s tebou súhlasím.
S pozdravom
raťafák plachta | 21-02-2013 19:22:39
ďakujem za vysvetlenie a vyčerpávajúcu odpoveď...myslel som si že ide o princípy demokracie, slobodu slova...ako hovorím, mám odlišný názor, som blbý.
pre ratafak plachta | 21-02-2013 18:53:26
Vy ste absolutne nepochopili podstatu celeho problemu.To,co pisete,je uplne mimo.
raťafák plachta | 21-02-2013 18:38:42
Ja neviem no, nevyznám sa. Som len hlúpy raťafák plachta, právo som neštudoval, nesedím v zákonoch, ani som tam nebol a pár minútové vystrihnuté video mi nespraví obraz o celej akcií, a chcem sa teda spýtať a dostať konečnú odpoveď:
- bolo niekomu odoprené právo sa opýtať či ústne prezentovať svoje názory?
- je zákonom dané že mesto musí pripraviť projektor na takéto zhromaždenie?
- ak mesto projektor nepripraví či mi kvôli nejakým záležitostiam nedovolí ho použiť je to cenzúra či obmedzevanie slobody slova?
- ja ako seredan žijúci dlhodobo mimo mesto s túžbou vyjadriť sa môžem nabudúce požiadať mesto o pripravenie zariadenia pre videokonferenciu alebo nejakého iného prenosového, mediálneho zariadenia ktoré si vyžiadam- je mesto povinné mi vyhovieť? ak nie je to cenzúra či obmedzevanie slobody slova?
- dostal som odpoveď že pravidlá určujú občania. Tak ja ako občan a možno sa niekto pridá, by som chcel aby všetky odprezentované materiály boli pred prezentáciou pripravené a len pohľadom skontrolované (nejakým IT típkom alebo človekom čo má na starosti projektor, nie mestským zastupitelom - kontrola jednak kvôli materiálom - nie cenzúre, jednak kvôli tomu aby sa nepoškodil mestský majetok prípadným vírusom alebo niečim takým, a kvôli šetreniu času, keďže chcem aby priamo na verejnom zhromaždení sa už riešili len vecné a nie technické záležitosti) proste nechcem aby sa v čase kedy tam môžu sedieť aj deti dostalo na plátno hoci len na pár sekúnd niečo čo tam nepatrí, naproti tomu je pán Majko, pán Špánik a spol. ktorí sú za každú srandu a show - kto to rozsúdi a určí tie pravidlá, keď aj podľa tejto diskusie je evidentné že na to je viac názorov. Kto ma to právo a kto sa postará o to aby to zhromaždenie malo nejaký formát, scénar a prebehlo hladko a aby sa vyhovelo každému a zároveň nikto nebol ukrivdený?
Celé mi to príde že to je o jednom projektore, ktorý tam vlastne ani nemusel byť a celá táto aféra by nevznikla...nabudúce by pre zastupiteľov bolo možno lepšie porozmýšlať či nespraviť zhromaždenie na lúke, v prírode..človeku sa tam lepšie myslí a všetci by mali rovnaké podmienky, nikto by sa nesťažoval že nemôže použiť mikrofón, plátno, plazmu, a každý by si mohol robiť čo chce
Robo Horvath | 21-02-2013 16:58:42
To prosim vas kto plati ten informacny bilbord kde mesto akoze informuje, na Progrese od mosta. To uz tu akoze naozaj niekomu kompletne hrabe ? Ze tu z nasich dani a poplatkov niekto rozhodne platit bilbord mesta v meste? To uz vam akoze nestaci to vyhlasovat v mestskom rozhlase a zadarmo? Alebo si dat reklamu zadarmo na niektoru budovu mesta?
To uz tu naozaj niekomu jebe a nemate kam davat peniaze co osklbete obyvatelov a podnikatelov v meste?
Pokial viem vyroba reklamy a prenajom bilbordu nieje lecna zalezitost. A zadarmo nieje v tomto meste nic.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-02-2013 15:14:32
Triezvy pohlad? | 21-02-2013 13:48:15 | - zaujimava a az prilis zmierliva uvaha. Nefunguje. Monohokrat mnohymi obcanmi odskusane a osobne ods*ane. Dokazov je dost.

Zasadny rozdiel ktory sa mozno nesnazite vidiet je v tom, ze primator musi a je za to plateny samotnymi obcanmi a obcan moze a vo svojom volnom case a za svoje.
Voleny funkcionar je povinny strpiet otazky a je povinny na ne odpovedat. Zo zakona. Ako to je v skutocnosti, o tom v dalsom clanku. Obcan nemusi v podstate nic. Ale o tom sme predsa uz hovorili. Citajte historiu.

Co sa tyka toho nadejneho novinara (ky) ktory nam tu vyrasta - z mojej strany iba DRZIM PALCE! Vazne. Pri takom vyklade prava ako ste predviedli, mi ani ine neostava.
Nastastie nie som v pozicii, ze by som sa musel o nieco uchadzat. To mam uz za sebou nejakych tych par desiatok rkov... Zial.


A ktej objektivite som tiez uz co to napisal. Kto vie citat cital, kto je schopny chapat, pochopil a ti ostatni - posledny pokus. Kopirujem s diskusie nizsie:

" Možno to považovať za vyvážené a objektívne informácie z verejného zhromaždenia?" - NIE, nemozno! Mate pravdu.

Tymto konkretnym clankom som totiz nechcel objektivne informovat o priebehu celeho zhromazdenia. Ucelom clanku je vylucne poukazat na vybrane konkretne fakty, ktore sa na zhromazdeni udiali a priniest o tom dokazy.A tu je objektivny a to nespochybnitelne.

Doslo k situacii, kedy som uznal, ze to je nutne.

Clanok o priebehu celeho zasadania spracovany nie je tak, ako ani video.

Takze zhrnutie, tento clanok ma za ulohu VYLUCNE UPOZORNIT NA INCIDENT, ktory sa ZIAL stal v roku 2013 na fore zakonom nazvanom Verejne zhromazdenie obyvatelov obce.
Nic menej a nic viac.

Spochybnuje snad niekto tento fakt?
Triezvy pohlad? | 21-02-2013 13:48:15
Bolo pnaovi Slahuckovi znemoznene vystupit? Bolo mu znemoznene pytat sa?
Preco pan Slahucka neuverjni sovj material na SOL a Seredskych novinkach?

Kazdy kto ma trochu vlastneho rozumu tak vidi, ze maslo na hlave ma aj jedna aj druha strana.
Jedna strana mohla povolit obcanovi "strcit" si to svoje USB tam kam patri a mohol prezentovat.
Druha strana mohla prist skor a prezentaciu pripravit s " IT technikom".

Pripada mi to tu ako keby tu dvaja mali chlapci pri suboji na pieskovisku robili z komara somara.
Namiesto toho aby sa energia smerovala k nejakemu zmysluplnemu dialogu pri ktorom by jedna aj druha strana odhodila svoje predsudky, emocie a paranoicke predstavy.
pre pána Sklenára | 21-02-2013 12:38:14
Vy asi nikdy neprípustíte to,že existuje aj iný názor ako je ten Váš.Veľmi demokratický postoj,však? To že tlak máte v poriadku je pre mňa asi nebudete veriť ,ale tá najlpšia správa dnešného dňa.
Ivan Sklenár | 21-02-2013 12:00:16
Pán "objektivyta" až máte problém s čítaním zákona(ov) a chápaním pojmov tam uvedených, najmite si prosím nejakého právnika, ktorý Vám vyloží základné pojmy. Zatiaľ iba vo Vašej "flustrovanej" hlave je možné stotožniť pojem obyvatelia mesta s mestom samotným. Prajem Vám pevné zdravie. P.S. Tlak aj pulz mám v norme a ustálený. Je to dobrá správa pre Vás?
anonym | 21-02-2013 11:50:54
Najradšej mám názory typu "...na zariadeni, ktore patri aj jemu a ostatnym obcanom Serede". Takže teraz pôjdem na MsU požičať si toto zariadenie, keďže patrí aj mne, a najbližšie 2 dni ho budem používať. Čo poviete Jozef, požičajú mi ho, lebo patrí aj mne?
Juraj Kukla | 21-02-2013 11:43:20
Pointa celého je, že na Slovensku máme samovládu, niekde úplne hulvátsku, niekde len rafinovanú, nikde možno je aj výnimka. Nemáme samosprávu, lebo jalový zákon o obecnom zriadení je fraška. Verejné zhromaždenie občanov nefunkčné, ľudia sa už boja otvoriť ústa a keď sa pokúsia tak ich zahlušia.
Na Slovensku nemáme demokraciu, Len virtuálnu máme podvodný demagogický režim s dvojakým metrom na práva a slobody, tresty občanom a mocipánom.
Na čele máme novodobých grófov, diktátorov na obciach mestách zasa menších a už im nepísaná imunita, kráľovské platy, odmeny, percentá z podivných tendrov do vrecka atď. tak stúpla do hlavy, že by chceli riadiť aj to čo si občan pomyslí.
Všetkým doterajším mocipánom tento systém náramne vyhovuje, vylepšujú si ho do obludných rozmerov na úkor občanov zdierajú ich na daniach, poplatkoch, pokutách a chránia si svoju nadradenosť, ako oko v hlave.
Tu pomôže jedine prevrat z hlavy na nohy, zmena zákonov vyrobených účelovo proti občanom zavedenie zodpovednosti aj pre pánov...
Čo stým?
Inak môžeme debatovať, napádať sa ešte sto rokov, lúza sa bude usmievať a my budeme stále väčší mukli, až kým to tu celkom nepraskne.
Jozef | 21-02-2013 10:14:38
objektivyta, kde si Ty "ščal, alebo neščal", tu asi nikoho nezaujima. Ale co by malo zaujimat aj Teba a ostatnych, je to, preco obcanovy Slahuckovi, nebolo umoznene prezentovat svoje nazory v budove a na zariadeni, ktore patri aj jemu a ostatnym obcanom Serede. A dokonca aj ten cas, ktory venovali tatkovia mesta tomuto zhromazdeniu si plati obcan Slahucka a nielen on.
A pre tych, ktorym chyba zazanam z celeho zhromazdenia:
Mesto z Vasich penazi plati DVE media, ktore mali o tomto informovat, takze tam sa obratte.
Alebo priamo na primatora, ktory pred volbami sluboval priame prenosy zo zasadnuti. Pretoze jeho si platite a aj tento slub mu pomohol do kresla.
objektivyta | 21-02-2013 09:48:41
pre pána Sklenára
§ 4 ods. 2 hovorí, že: Samosprávu obce vykonávajú obyvatelia obce (rozumejme tým pre jednoduchosť aj mesto):ja som zabudol ,že som mimozemščan a nie obyvateľ ,prepáčte a chodte si prosím odmerať tlak-vo Vašom záujme.
P.Sklenárovi | 21-02-2013 09:40:20
Túto informáciu považujete za podávanie OBJEKTÍVNYCH A NEZÁVISLÝCH INFORMÁCIÍ o dianí v meste?
Ak máte čo i len trochu súdnosti prídete k tomu že sa jedná o vytrhnutie 1 názoru z mnohých .Objektívne len jedno:
Stačilo by zavesiť záznam zo stretnutia ale to by sa možno ľudia dozvedeli viac , počuli by aj iné názory, veci ktoré sa nehýbu , aj kritické do vlastných radov,akcie ktoré pripravilo minulé vedenie a podobne.

Ale o to nešlo a nikdy ani nejde .Bulvár potrebuje zlo, krv , havárie, kauzy.
Za každú cenu.
Ivan Sklenár | 21-02-2013 09:39:03
Pán "objektivyta" práve na Vás som myslel, že ste ťarbavý duchom. A je mi šuma fuk, kto ste. Vaše odpovede mňa nefrustrujú. Ale Vás asi áno, keď si nedokážete spomenúť ani to, ako sa volal Váš otec..
objektivyta | 21-02-2013 09:26:52
pán Sklenár Vaša flustrácia musí byť obrovská ,niekto si dovolil vysloviť iný názor ako je ten Váš.
Ivan Sklenár | 21-02-2013 09:08:39
Anonym, študent žurnalistiky 21-02-2013 08:55:28, aj ja som si myslel, keď som bol študent, že toho viem viac, ako bola v skutočnosti pravda. Čas a prax ukáže vždy, akí sme schopní.. vo svojej profesii
Ivan Sklenár | 21-02-2013 09:01:41
p.Majko, ak by ste upravil diskusiu na úroveň "prihlásení pod nickom" nemusel by ste vysvetľovať niektorým diskutujúcim čo sú ťarbavým duchom dokola to isté čo práve diskutujúcemu: objektivyta | 21-02-2013 08:05:28 A myslím že by to tu bolo aj kultúrnejšie
Anonym | 21-02-2013 08:55:28
Tato akože reportáž je úplne na prd. Ako študent novinárčiny by som na skúške za takéto info zo stretnutia s obyvatelmi dostal vyhazov a FX.
Príprava je otázka profesného prístupu a obyvateľ pokiaľ mal záujem a bolo s ním komunikované mal prísť a pripraviť svoju prezentáciu v predstihu. A obsluha to zabezpečí . Toť vše.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-02-2013 08:38:56
objektivyta | 21-02-2013 08:05:28 | - po prve, ak si vedenie mesta neuskodi svojim konanim alebo nekonanim samo, tak ten, kto o tom informuje, urcite neskodi. On len informuje. To je vsetko.

Po druhe, vyjadrili ste sa Vy - preco by som nemal pravo vyjadrit sa ja, pripadne ktokolvek iny?

Po tretie,kontrola volenych funkcionarov je prirodzena, nevyhnutna a prospesna. Jedine kontrola verejnosti drzi volenych funkcionarov ako tak na uzde.

Po stvrte, kandidatura kohokolvek na akukolvek verejnu funkciu je osobnou vecou kazdeho obcana - teda aj mna. Som svojpravny a rozhodujem sa zasadne sam.

Je pre demokcaiu velmi zle ak tvrdite, ze obcan nema kontolovat voleneho funkcionara, nema sa pytat, nema upozornovat na jeho nedostatky, nema pozadovat od neho aby plnil sluby. Ked sa mu nepaci jeho praca, tak obcan moze kandidovat o 4 roky sam.

Ja to vidim inak - mne osobne je jedno, ci mestu sefuje Vranovic, Tomcanyi, sefoval by ste mu Vy alebo niekto z mojej rodiny. Ako obcan chcem, aby ten kto sa nechal zvolit nezabudal, preco ho ludia do funkcie zvolili. Mesto ci stat nie je jeho sukromna firma, patri nam vsetkym. Nie je myslitelne, aby sa voleni funkcionari po volbach tvarili, ako by mesto vyhrali v sportke a mali pravo robit si s nim co chcu. To je vsetko.

Co sa tyka konkretne tohto clanku - hned na uvod je citovany zakon. Cervenym je jasne napisane, co zakon hovori. Ak sa Vam cervena nepaci, mozem prerobit na modru, zelenu ci zltu. Farba podstatna nie je. Podstatny je obsah. Ten hovori o jednej neskutocne dolezitej veci - o tej hovori clanok. Tento clanok je o faktoch. Skutok sa stal, to je nespochybnitelne, dokazuju to videa a aj list primatora mesta. Co uz preboha chcete hodnotit na informacii ako neobjektivne?

Suhlasim, niekoho se*ie, ze informacia isla von. Na to media su. Ja nie som voleny funkcionar a nie som plateny za sluzbu obcanom.

Mna se*ie to, ze tato informacia isla von iba u nas, v nezavislom mediu. To jasne potvrdzuje to, co tvrdim 5 rokov. Media ktore platime z nasich dani vsetci, boli a su permanentnou volebnou kampanou toho, kto je pri moci. Kampanou za nase spolocne prachy!! Je to hanba tym, ktori toto umoznili a aj tym, ktori sa proti postavit nechcu alebo nedokazu.

To je nazor moj. Prezentoval som ho, mohol som? Vy ste svoj mohol...
objektivita | 21-02-2013 08:29:36
objektivyta | 21-02-2013 08:05:28
tak tento príspevok je presne to,čo je choré na internetových diskusiách.
Sem tam hrubka,agresivita zarámovaná v hlúpostiach pisateľa a na záver perla
Čo dodať?
objektivyta | 21-02-2013 08:05:28
To je to čo Vám vo Vašich novinách chýba (časté Vaše vyjadrovanie ako Vy za Vaše prachy umožňujete ostatným sa tu vyjadrovať) a pritom len využívate Vaše noviny aby ste škodil vedeniu tohto mesta. Už z viacerých Vašich vystúpení vo všetkých zverejnených témach sa podobáte rozprávkovej bytosti nazvanej „truhlík“ (všade bol, všetko videl, všetko vie). Ak ste takí dobrý ako si myslíte máte možnosť kandidovať v budúcich voľbách a ak uspejete môžete ukázať aké zázraky po Vás zostanú.
Pavol Kurbel | 21-02-2013 00:54:15
Stretnutie s občanmi je robené pre občanov. Nie pre vedenie mesta. Mesto sa má čím chváliť za posledné dva roky. A aj sa na stretnutí chválilo. Ale požiadavka pána Slahučku bola a je legitímna. Ani ja by som nebol ochotný prísť o dve hodiny skôr a skúšať kvalitu mojej prezentácie. No a čo by sa bolo stalo, keby boli napríklad fotky rozmazané? Vôbec nič, len by to svedčilo o tom, aký je ten, kto prezentáciu pripravil. V najhoršom prípade by ho ľudia vypískali. A trepať tu o nevhodnom obsahu. Na to normálny človek ani nemá slov. Ak by pán Slahučka prezentoval foto z vojny vo Vietname, či pretekoch psích záprahov na Donovaloch, tak by to vedenie mesta s poukazom na tému nesúvisiacu s obsahom stretnutia jednoducho zatrhli a určite by nikto z prítomných neprotestoval a každý by si o ňom pomyslel svoje. Som presvedčený, že tým, že sa pánovi Slahučkovi neumožnilo odprezentovať to, čo chcel, urobila sa chyba zo strany vedenia mesta. Mesto by malo byť vďačné za každý podnet, či už kritický, alebo pochvalný. A vedenie mesta je tu od toho, aby sa zaujímalo o to, čo ľudí trápi a čím žijú. Neustále sa sťažujeme, že na zastupiteľstvá takmer nikto nechodí. Keď niekto príde a dá si tú námahu, že pripraví aj fotodokumentáciu, či video a nedostane možnosť prezentácie, tak tomu sa nedá normálne rozumieť. Občania nie sú nepriateľmi mesta, ale vedenie mesta je to, čo má počúvať občanov.
Robo Horvath | 21-02-2013 00:32:22
Vedenie mesta si asi moooc slubovalo od tohoto stretnutia.
A tu mate vysledok. A co ste do toho dali energie,casu a penazi a ludia na vas kaslu. A to len preto za sa nezaujimate o nazor obyvatelov, na investicie,rozhodnutia a priority potrebne pre obyvatelov, vdaka ktorým ste tam a mate od nich vyplaty.
Pokial toto nezmenite tak sa mozte aj roztrhat k zmene nepride ale otazne je ci vôbec vedenie chce aby k zmene prislo. Lebo ako to tu sledujem tak nic nenasvedcuje tomu chceniu. A to arogantne odpovedanie je vrchol drzosti.
A len taka mala otazka na vedenie. Pani co ste v tomto meste alebo pre toto mesto urobili pokial ste neboli z neho plateni. Skuste mi ozivit pamät lebo nejako si na nic nemozem spomenut. A to uz nieco pamätam, ale vidim len aroganciu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 23:34:08
žabo myšia vojna | 20-02-2013 23:28:54 | - vojna za zachovanie zakladnych principov, pre ktore sme strngali v ´89 na namestiach. Nasa vojna, aby tieto principy poznali aj nase deti.
žabo myšia vojna | 20-02-2013 23:28:54
Taká žabo myšia vojna, kto komunikuje lepšie a kto ešte lepšie. Kto informuje lepšie a kto nie. Pozitíva stratené.
Vladimír Špánik(ZOMOS) | 20-02-2013 23:19:47
pre raťafák plachta | 20-02-2013 22:41:09

píšete,že sú dané pravidlá,
- ale v tomto prípade robia pravidlá v prvom rade občania Serede ktorí boli pozvaní na zhromaždenie občanov
- nevhodný text,či obrázky sa môžu okamžite stopnúť obsluhou videotechniky
- poslanci si nemajú čo strážiť,ak by to aj poslanci organizovali, tak by mali v prvom rade počúvať svojich voličov a odpovedať na ich otázky,prípadne vysvetľovať
- právo sa vyjadriť,áno,.. tak prečo to nebolo umožnené p.Slahučkovi?

Milý raťafák,nemáte to správne usporiadané a protirečíte si.Celé stretnutie ostalo len v polohe prezentácie tých, ktorí sa prezentovať chceli, ale občan-oponent svoje argumenty podložené pripraveným materiálom predstaviť nemohol.Tak sa prosím nesnažte takéto chovanie organizátorov ospravedlňovať lebo to je neospravedlniteľné!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 22:57:58
raťafák plachta | 20-02-2013 22:41:09 | - na Vasu otazku ci bolo alebo nie, najdete odpoved vo videu.

Za obsah prezentacie zodpoveda vylucne obcan. Opakujem a zdoraznujem - VYLUCNE a nespochybnitelne OBCAN!
Ak by verejne forum zneuzil, zodpovedal by sa za to pred zakonom.

Stale apelujem na jednuduce - berte na zretel zakon a ciatjte aj prispevky z historie.
raťafák plachta | 20-02-2013 22:41:09
pán Majko, na takých USB diskoch sa dá držať všelijaký materiál...nepochybujem o tom že pán Šlahučka je zodpovedný a múdry človek, no ak by dostal priestor on mohol by ho dostať hocikto, kto tam nabehne s USB klúčom a je jedno či má karnevalovú masku alebo nie, kludne može mať aj fúziky pod nosom a ofinku učesanú do strany...jednoducho sú dané nejaké pravidlá, ktoré sa majú dodržovať, nie každý USB klúč obsahuje materiály ktoré sa môžu verejne reprodukovať na zhromaždeniach a ktoré môžu byť prospešné pre mesto, poslanci majú podľa mňa právo si takéto veci ustrážiť...rovnako ako má každý právo sa vyjadriť, čo myslím aj každému umožnené bolo..alebo nie?
anonym | 20-02-2013 22:03:56
Pozrel som si toto video a aj iné z pondelkových stretnutí vedenia s občanmi. Musím povedať, že to správanie prednostu sa mi vonkoncom nepáči. Primátor a zástupca aj ked sa im niečo nepáči odpovedajú s kľudom a slušne. A prednosta ? škoda slov.
Pre p. Slahučku | 20-02-2013 21:42:04
Takže ten mail o ktorom píše primátor ste nedostal?
Oficiálne ste sa pýtal na stránke mesta a oficiálne Vám viceprimátor odpovedal .Môžete zverejniť komunikáciu a časy, lebo niekto hovorí polopravdy alebo klame. Zaujíma ma či ste to vy alebo primátor.
A to že Vám pošle správu prednosta lebo hrávate spolu futbal mňa až tak nezaujíma.
Váš mail a adresát,čas , text
Odpoveď Vám mailom od koho ,čas ,text
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 21:37:56
Hned v uvode clanku som dal presnu citaciu zo zakona. Zvyraznil som cervenym - ako na zakladke. Kedze to mnohym nedoslo, zopakujem este raz a pekne v kope:

"Samosprávu obce vykonávajú obyvatelia obce verejným zhromaždením obyvateľov obce."

Samozrejme plati "AJ".

Vidim podla prispevkov, ze zaklady prava by bolo treba zacat ucit fakt uz na prvom stupni zakladky. Ludia bud nechcu zamerne, alebo si jednoducho fakt neuvedomuju, o com je tu rec. Toto nebola particka mariasu ci debata pri pive v stvrtej cenovej. Toto bol vazny institut dany zakonom, ktory ma svoje pravidla a musi mat aj vaznost.

Tu doslo k vaznej situacii a iba neznalost vyssie uvedeneho sposobila to, ze obcan sa vzdal. Podcenovanie incidentu kymkolvek je nepripustne a aj ked nik netrva na vyvodeni dosledkov, ponaucenie a moralne odsudenie incidentu je nevyhnutne.

Hlavne po zalozeni asociacie INFOSLOBODA nas kontaktuju desiatky obcanov a poslancov mestskych a obecnych zastupitelstiev z celeho Slovenska. Placu, ze nemaju slobodu slova, pytaju si pobocku SOL, chcu prezentovat svoje skusenosti so samospravou, s podobnymi postupmi o akych tu pisem. Chcu materialy a reportaze. Neda sa vsade.

Pozname vsak nazory obcanov v Soporni, Brunovciach - vsade je to jasne - CHCEME SLOBODU SLOVA, chceme SLOBODNU DISKUSIU !!

Ak hladate obcanov ktori si pytaju obmedzovanie slobody slova, jednostranne informovanie obcanov, zatrhnutie slobodnych diskusii - PRIDITE DO SEREDE. Koniec koncov, my sme boli vzdy akysi ini...
Juraj Kukla | 20-02-2013 21:32:00
Nemám rád také schovávačky anonym, občan... Prečo sa riadne nepodpisujete, hanbíte sa za tlápanie? Lebo kľudne za takýmito anonymami sa môže skrývať hoci kto, npr. ten kto zakázal prehrať občanovi na verejnom zhromaždení obrázky z USB, napriek tomu, že tam bola k tomu technika. Naopak od rôznych anonymov, ja tento postup považujem za najväčšiu drzosť, dopredu zisťovať, čo che občan na verejnom zhromaždení odprezentovať. Mohlo by sa stať aj to, že keby to nepasovalo vedeniu, projektor by sa mohol náhle pokaziť. Ja toto považujem za arogantnú cenzúru a strach z toho, čo môže občan verejnosti povedať. Pre čo sa majú báť, veď občana je sám zodpovedný za to čo na verejnosti odprezentuje?
Vladimír Špánik(ZOMOS) | 20-02-2013 21:06:59
Môžem povedať svoj názor k tomuto príbehu lebo som jeden z tých ktorý sa nemusí riadiť tým známym "mám svoj názor ale s ním nesúhlasím"
Žasnem nad samotným príbehom a divím sa nad množstvom občanov ktorí dokážu obhajovať postup mesta resp.primátora.
V prvom rade si treba uvedomiť,že zhromaždenie občanov sa robí pre občanov!
A ak občan napriek tomu,že technické zariadenie ktoré potrebuje na doplnenie svojej prezentácie názoru je k dispozícii je postavený pred vymedzenia ktoré mu mesto nadiktuje, tak sa nejedná o zhromaždenie občanov, ale míting, ktorý sa môže volať rôzne, len nie zhromaždenie občanov.
Takéto obmedzenie práva občana na stretnutí ktoré je deklarované ako verejné zhromaždenie občanov je jednoducho neospravedlniteľné a oprávnene sa možno domnievať,že ide o cenzúru!
Zdôvodňovať požiadavku aby občan prišiel o pár hodín skôr aby mohlo byť vyskúšané technické zariadenie a kvalita
jeho príspevku do diskusie OBČANOV je scestná a patrí do nedávnej doby ktorú si zrejme funkcionári mesta dobre pamätajú a zdá sa,že ju vnímajú ešte aj dnes pozitívne.

Mesto svojim konaním len dokázalo formalizmus v ponímaní kontaktu s občanmi a skutočnosť,že pán Slahučka je zrejme už vďaka svojmu aktívnemu prístupu k dianiu v meste vnímaný ako problémový, sa odzrkadlilo na prístupe k jeho požiadavke ktorú predniesol.
Zaujímavá by bola reakcia pánov z mesta Sereď, keby občan Slahučka dal túto požiadavku až priamo na zhromaždení občanov, na čo mal bezosporu právo!
Zastaviť jeho prezentáciu bolo stále možné v prípade,že by sa nedotýkala témy ktorá bola ohlásená.
V tomto prípade bol jednoznačne poškodený občan a ani zdanlivo vľúdne odmietnutie jeho predstavy o diskusii občana na stretnutí organizovanom pre občanov neslúži ku cti funkcionárom mesta,čo len svedčí,že nie sú schopní prijať kritiku svojej činnosti a dokonca o nej ani diskutovať!

Vladimír Špánik,predseda
Združenie občanov miest a obcí Slovenska(ZOMOS)
seredčanko | 20-02-2013 21:04:04
Asi chápem o čo ide autorovi článku.Dokonale nám tu ukázal na videách a v listoch ako funguje demokracia u tých ktorých sme si zvolili.Máme ich tam a oni nám chcú diktovať čo smieme a čo nesmieme.Pán Tomčányi,pozrel som si video a viac nepotrebujem.Toje pre mňa dôkaz toho ako rozmýšľate.Obdivujem ochotu autora článku a trpezlivosť vysvetľovať zaujatým ľuďom to čo je každému normálnemu človeku jasné.Pán Slahúčka a aj každý iný občan mal dostať právo premietnuť čokoľvek sa týkalo jeho príspevku.Výrusy nehrozia do PC lebo sú antivíraky a porno by itéčkar určite nepustil.Teraz ľutujem že som tam nebol lebo by ma asi roztrhlo.Hanba!aže verejné zhromaždenie občanov
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 20-02-2013 21:00:52
Jak mali chlapci. :)) Neukaze nam, co ma na USB-kluci, tak mu ho nedovolime ukazat. To si fakt myslel niekto, ze tam ma p. Slahucka nieco take kontroverzne? Podla mna by tam nebolo nic, co uz ludia na SOL nevideli a kedze tam okrem zamestatncov MsU a tej pravidelnej zostavy stretnuti s vedenim mesta nikto iny nebol, tak nechapem na co sa zbytocne takto strapnovat. Vedenie mesta prezentovali vela pozitivnych veci, ktorym dopomohli za tie dva roky a tym, ze nedovolili poukzat aj na tie kde by sa mali zlepsit a dat si na ne v buducnosti pozor, tak len dokazali, ze nestoja o nazor obcanov, pokial nieje taki, aky im vyhovuje.
Inak, kto chce vidiet cely zaznam, tak staci ist na Youtube kanal Seredonline a tam su tie videa uz niekoko dni. Len na margo tych reci o tom jak ten Majko zas zverejnil len 5 minut, aby spravil senzaciu. ;)

Inak mi toto stretnutie prislo mozno trosku zbytocne. Veci, ktore su omielane kazdy mesiac v Seredskych novinkach vycapene na nastenkach a na tie iste otazky sa pytaju stale ti isti ludia. Niekde bude chyba, ze to Seredcanov nezaujima...pravdepodobne bude chyba v obcanoch..
Registrovaný Dušan Slahučka Dušan Slahučka | 20-02-2013 20:53:17
Dobrý večer.

Chcel by som uviesť zopár faktov k predmetnému stretnutiu resp. čo tomu predchádzalo.

Na stránke mesta Sereď bola zverejnená pozvánka na stretnutie s občanmi mesta v kine Nova. Nebol uverejnený žiadny program stretnutia, preto som položil otázku či bude priestor aj pre občanov mesta čo sa týka prezentácie názorov na vykonanú prácu vedenia mesta a pracovníkov MsÚ v tomto volebnom období a ak áno, bolo by vhodne zabezpečiť zariadenie pre prezentáciu materiálov zo vstupom pre usb kľuč. (Rovnaký postup ako pri projekte Dolnomajerská II. Etapa http://www.sered.sk/diskusia/15/ Stretnutie občanov s vedením mesta -01.10.2012 - vtedy to fungovalo bez problémov ). Dňa 15.02.2013 o 13:02 hod som dostal od prednostu MsU SMS v nasledovnom znení: ZAJTRA TAM BUDE VŠETKO O ČO ŽIADAŠ. Nič viac nič menej. Pre mňa jasná odpoveď - žiadna podmienka, aby som prišiel o 2 hod skôr .

Aké skutočné dôvody viedli primátora k tomu, aby mi neumožnil podložiť faktami moje tvrdenia je len a len na ňom samotnom.

Vedeniu mesta prajem všetko dobré v ich práci a chcel by som ich poprosiť, aby začali pracovať aj na projektoch okolo ktorých sa netočia veľké peniaze a napriek tomu by výrazne zlepšili život obyčajných občanov mesta Sereď.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 20:51:31
raťafák plachta | 20-02-2013 20:46:00 | - co povazujete za nelegalny material?
raťafák plachta | 20-02-2013 20:46:00
ak by by pán Šlahučka prišiel v stanovenom čase verím že by nebol s prezentáciou problém, nedostal tam niekto priestor sa vyjadriť či bol niekto za svoje názory nejak potrestaný?...ja si nemyslím že to bolo o nejakej cenzúre či obmedzovaní slobody prejavu, ono treba pochopiť že tí ľudia ako zástupcovia mesta sú zodpovední za to čo bude na takomto verejnom zhromaždení odprezentované a odpriemietané...ak tam príde nejaký vtipálek, ktorý si tam pustí nejaký nelegálny materiál, kto by za to bol zodpovedný a tiež aj v tomto médiu pretriasaný? vtedy by sa naopak hovorilo o tom že si to mesto neukontrolovalo...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 20:27:32
Anonym | 20-02-2013 20:22:22 | - za celu dobu som Vas ani raz neurazil Akym pravom osocujete a urazate Vy mna?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 20:25:33
anonym | 20-02-2013 20:13:46 | -

" Možno to považovať za vyvážené a objektívne informácie z verejného zhromaždenia?" - NIE, nemozno! Mate pravdu.

Tymto konkretnym clankom som totiz nechcel objektivne informovat o priebehu celeho zhromazdenia. Ucelom clanku je vylucne poukazat na vybrane konkretne fakty, ktore sa na zhromazdeni udiali a priniest o tom dokazy.A tu je objektivny a to nespochybnitelne.

Doslo k situacii, kedy som uznal, ze to je nutne.

Clanok o priebehu celeho zasadania spracovany nie je tak, ako ani video.
Anonym | 20-02-2013 20:22:22
Asi by ste mohli p. Redaktor urobiť vlastnú prezentáciu s hviezdou p. Šlahúčkom.Názov Šlahúčkove ponosy alebo. Šlahnutí sa združujú .(obaja)
Ak viete čitať tak tam čakal na Slahučku IT pracovník, nie vedeni mesta.Ani ja by som len tak hocikomu z davu nedovolil dať klúč do môjho PC.
Chcem vidiet Majka , čo by robil , keby mu niekto nǎhodou počítač takto zavíril a prezentácia by zdochla.
1234 | 20-02-2013 20:20:08
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
anonym | 20-02-2013 20:13:46
Rád by som si prečítal aj niečo pozitívne zo stretnutia, ale nič také som tam nenašiel. Možno to považovať za vyvážené a objektívne informácie z verejného zhromaždenia?
anonym | 20-02-2013 19:48:51
však medzi akože občanmi boli ako pozerám Halabrínova zo stavebného na MU s kolegynou, riaditeľ DK Čavojský, z byt.družstva Áč, jednu zamestnankynu kina tam vidím, Valábek z klubu dôchodcov, p. Veselická, Majková, taká blondína z MU...aký občania? ved tam ich bolo možno len 10...páni z vedenia by sa mali zamyslieť, že takéto stretnutia nemajú zmysel.
Anonym | 20-02-2013 19:45:47
Nesúhlasím s Palom, úroveň seredonline nepadá- po tomto článku už nemá kam.
obcan | 20-02-2013 19:32:19
jedna otazka naco pan Majko tocil celu akciu ked z nej uverejnuje iba vystupenie jedneho pana
druha otazka bol by pan Majko na akcii aj keby tam ten pan Slahucka nechcel vystupit
tretia otazka ked pan Slahucka chce volaco prezentovat preco si neurobi vlastnu prezentaciu tam by ho nik nedirigoval
hombre | 20-02-2013 19:09:37
Pre tých, ktorí sa dožadujú zverejnenia celého materiálu zo zhromaždenia práve od SoL: obrátte sa na poriadateľa, teda mesto Sď. To finančne prispieva na TV Krea. A redaktorka z TV Krea, p.Janegová tam bola prítomná. No bez kamery. Odpoveď teda hľadajte inde, než tu, v súkromnom médiu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 18:55:13
Palo | 20-02-2013 18:33:34 | - mylite sa, prioritou SOL su pozitivne informacie a do novin ich prinasame vzdy, ked sa o nich dozvieme. Pozrite sa, take VZN-ko o alkohole. Priniesli sme spravu ked bolo zrusene preto lebo bolo protizakonne a proti Ustave SR a priniesli sme aj tu, ze bude schvalene nove.

Nik nepopiera nic kladne, co bolo v meste urobene minulym ci sucasnym vedenim mesta. Informujeme o tom pravidelne a velmi intenzivne.

V tomto clanku sme vsak poukazali na FAKT, ze konkretnemu obcanovi mesta (nie anonymnemu cez net) nebolo vedenim mesta na Verejnom zhromazdeni obyvatelov umoznene odprezentovat to, co odprezentovat chcel. Logicky z toho vyplyva, ze nik z obcanov nemohol odprezentovat nieco, co by bol chcel. Vsetci vsak do diskusie museli strpiet prezentaciu vedenia mesta. Jednoducho netvrdime - a dokazali sme to videami, listami a koniec koncov aj diskutujuci to potvrdili - nieco, co by nebolo pravdou. Ak niekto spochybnuje uverejnene videa ci listy, tak to uz komentovat fakt nebudem.

Pod tymto clanockom sa snazim diskutovat ovela viac, ako pod ostatnymi. Dovod? Ako som uz napisal, to co sa stalo na zhromazdeni sa stat nemalo! Nebezpecny, velmi nebezpecny precedens a ak ho obcania odignoruju, tak v podstate sa vzdavaju vyraznej casti slobody. Jeden z diskutujucich napisal:

"Veď je to smiešne a priehľadné. Teraz chcú dostať dopredu obsah prezentácie, a nabudúce budú chcieť dostať dopredu text príspevku, ktorý občan hodlá na stretnutí predniesť. A keď sa "odchýli", tak ho vypnú.
Jediné, na čo má mesto právo, je prebehnúť si USB kľúč antivirákom, čo trvá tak 30 sekúnd. A určiť maximálny rozsah príspevku, napríklad 10 minút. Ale pri tom počte ľudí čo prišlo, by každý pokojne mohol hovoriť a premietať koľko chce. "

Skoda ze to napisal anonymne, rad by som sa s nim pobavil a rad by som ho predstavil na zasadani MsZ.

Mozno si naozaj este vela ludi neuvedomuje, ale podmienka dana vedenim mesta dve hodiny vopred dat k dispozicii USB kluc je NEPRIJATELNA a patri do casov normalizacie minuleho storocia!

Vazeni priatelia, demokracia a sloboda slova je mimoriadne krehka a ak obcania dovolia, aby postupne po troskach bolo z nej ukrajovane, tak sa nenazdaju a bude tu spat totalita. A pod tymto pojmom si nepredstavujte vylucne komunizmus.
V meste vyvoj bliziaci sa uvedenemu smeru mame potvrdeny dokazmi. Treba vydrzat, vsetko ma svoj cas. Zatial poukazanie na tento pripad.

Vazeni citatelia, nik zo SOL nesposobil tento incident. Neutocte na noviny, ktore o nom prinesenymi faktami informuju.

Na jednej strane bol obcan a na druhej strane nim voleni funkcionari. My sme si nic nevymysleli a skryvat fakty by znamenalo posliapavat pravdu.

Ked ide o takto zavaznu vec, prestava to byt osobnym poblemom jedneho obcana!
Palo | 20-02-2013 18:33:34
Bol som na akcii, videl som prezentáciu a počul som ako na konci prezentácie občania tlieskali. Tlieskali vedeniu mesta za to čo pre nás Sereďanov za dva roky reálne urobilo.
A vaše rozhorčenie pán Majko chápem, lebo ako majiteľ súkromného média potrebujete predovšetkým negatívne správy a tých je v tomto meste za posledné dva roky menej, tak sa musia nejaké vyfabrikovať. Čo na tom, že na stretnutí odznelo množstvo naozaj pozitívnych informácií. Vo vašom článku chýbali... Úroveň vašich "nezávislých" novín neklesá. Ona padá.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 18:23:52
Občan | 20-02-2013 18:21:20 | - preco tuto otazku kladiete mne? Pred Vami mi bola polozena otazka, ktora pojednava o inej podstatnej veci. Odpovedal som na nu jasne a zrozumitelne.

Vy, obcan chcete vidiet cely zaznam?
Občan | 20-02-2013 18:21:20
P. Majko môžete uverejniť celý záznam z tohto stretnutia ? Je to problém pre Vás? Aj keď mám oveľa viac rokov ako Vy a zúčastnil som sa stretnutia , toto vyšklbnutie názoru jedného človeka a neuverjnenie ničoho iného a iných názorov ( a mnoho ich bolo pochvalných ) mi prijde - prepytujem ako taká 'sviňárnička'.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 18:18:00
pre Miloš Majko | 20-02-2013 18:04:50 | - Doteraz sme NIC nedostali a uz ani NIC nepytame. Nik nechcel robit divadlo a kazdy obcan ma pravo svoje otazky doplnit napr. o fotodokumentaciu. Ide o techniku, priestor a akciu mesta, teda nas obcanov. Nie o sukromnu party jedinca.
pre Miloš Majko | 20-02-2013 18:04:50 | 20-02-2013 18:13:38
preco by nemala obstat ? kazda akcia ma svoje technicke podmienky, to aby niekto kto chce nieco prezentovat to priniesol skor aby sa to odskusalo atd. je absolutne normalna vec ... co je pravo kazdeho priniest si USB kluc zastrcit ho do pc a prezentovat sa ? nabuduce si donesie co ? babkove divadlo ? alebo cinohru ? velmi sa snazite prekrucovat obcianske prava pre to co potrebujete, co odpoved na otazku ? kolko pytate tento rok ?
boha | 20-02-2013 18:10:38
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 18:04:50
anonym | 20-02-2013 17:50:15 | - nielen v diskusii, ale ani postou keby bola dana takato podmienka obcanovi, by neobstala. To nie je o pocitoch, to je o zakladnych pravach obcana. Nik nespochybnuje to, ze to bolo Slahuckovi oznamene. Prave naopak - to ZVYRAZNUJEME!! Pre uplnost:- - - - - - - 15.02.2013 12:12 - VEREJNÉ ZHROMAŽDENIE OBYVATEĽOV MESTA SEREĎ V SOBOTU 16. FEBRUÁRA O 16.00 HODINE V KINE NOVA. Dušan Slahučka Dobrý deň. Rád by som sa zúčastnil predmetného stretnutia a dúfam, že bude umožnené aj občanom mesta Sereď prezentovať svoj názor na vykonanú prácu vedenia mesta a pracovníkov MsÚ v tomto volebnom období. Preto by bolo vhodne zo strany mesta zabezpečiť zariadenie pre prezentáciu materiálov ( foto, časť zrealizovaných projektov, rozhodnutí mesta Sereď atd ) zo vstupom pre usb kľuč. - - - - - - 15.02.2013 15:07 - RE: VEREJNÉ ZHROMAŽDENIE OBYVATEĽOV MESTA SEREĎ V SOBOTU 16. FEBRUÁRA O 16.00 HODINE V KINE NOVA. zástupca Vážený pán Slahučka! Sme radi, že máte záujem o plánované stretnutie s obyvateľmi Serede. Jedným zo samostatných bodov rokovania sú otázky občanov. Prezentácia investičných akcií je súčasťou stretnutia. Pokiaľ máte v úmysle použiť vlastné prenosové médium prídite do kina NOVA najneskôr o 14.00 hod. aby sme mohli pripraviť potrebné zariadenia a odskúšať kvalitu prenosu. Zdroj: sered.sk - - - Ako som uz napisal v clanku - projektor bol a bud fungoval alebo nie. Ak ano, tak na subory (fotky) ktorymi bol nepochybne IT ckarom otestovany, aj na fotky Slahuckove, moje ci kohokolvek ineho. Vo svojom prispevku hovorite o bulvari. To pre nespokojnost s faktami? Alebo videozaznamy ci osobny list je bulvarom? Ak ano, tak suhlasim.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 17:59:02
Mestsky urad exceluje...
pre Miloš Majko | 20-02-2013 17:43:31 | 20-02-2013 17:51:39
Bolo Slahučkovi zabránené slobodne prejaviť názor ? nemohl hovoriť do mikrofónu ? nemohol napísať ako ostatný svoj príspevok ? zase silné slová do vzduchu
anonym | 20-02-2013 17:50:15
ej skoda, ze diskusia na stranke mesta jasne dokazuje ze primator pise pravdu a dotknuty obyvatel mesta si z toho uplne spravil holubnik. ide to tu vazne dolu vodou ked toto je vasa kauza cislo jedna, kolko desattisicov pytate na tento bulvar od mesta tento rok ? :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 17:43:31
Michal | 20-02-2013 17:25:34 | - sloboda prejavu bud je alebo nie je. Na verejnom zhromazdeni obcanov nemoze nebyt. A nebola...
Registrovaný Michal Michal | 20-02-2013 17:25:34
p. Majko mozno je pravda niekde medzi , každopádne ak sa nabudúce p. Slahučka ohlási a s mestom dohodne na podrobnostiach verím že mu dá mesto dostatok času a priestoru pre jeho prezentáciu ktorá bude viest k zmysluplnému dialogu.
Každý vníma tento článok a situáciu inak a inak by to aj riešil.
S pozdravom
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 17:07:20
anonym | 20-02-2013 16:27:55 |

"Každý len kritizuje, ale málokto príde a vysloví svoj názor verejne.I keď kvitujem, že boli i takí, čo verejne vystúpili."

S tymto sa da iba a iba suhlasit. Co s tym?
obcan | 20-02-2013 17:05:17
presne tak oko píšete p. majko týchto ludí by som volil možno len pre rokom 1989
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 16:55:25
anonym | 20-02-2013 16:48:12 | - porovnavate neporovnatelne, i ked chapem zmysl Vasich prispevkov. Samosprava je nieco uplne ine a toto je naozaj extrem, toto sa stat na takomto fore nemalo. Primator by mal byt ten, kto naopak upozorni kazdeho, kto by ineho chcel osocit ci nedovolit mu povedat svoj nazor. Doslo k nebezpecnemu precedensu, ktory obcan vyhodnotil tak, ze radsej odisiel. Preboha, to nie je vyhra voleneho funkcionara, to je jeho prehra. Ak nevyhra argumentami, resp. neumozni ich prezentovat, tak - nuz, odpovedzte si sam...
občan | 20-02-2013 16:55:17
tiež si myslím, že keď mám čisté svedomie a nemám sa čoho báť , je mi jedno či sa odprezentuje na začiatku alebo na konci, aj bez toho aby som to videl 2 hodiny predtým. p. Slahučka držím palce
externista | 20-02-2013 16:54:25
Ešte čitateľovi, ktorý sa pýta: "Keby vám prišiel niekto na akciu a začal si presadzovať, že on chce tiež niečo prezentovať, ukázať, prejaviť sa ako slobodný občan a nabúral by vám scenár, bol by ste z neho nadšený?" Odlišujte prosím medzi verejným zhromaždením občanov, a súkromnou akciou. Verejné zhromaždenie nemá čo mať SCENÁR, scenár môže mať divadielko alebo volebný míting. Zhromaždenie občanov má mať PROGRAM, a a jediné čo môže organizátor kontrolovať je to, aby sa diskutujúci držali programu a neodbočovali od témy zhromaždenia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 16:49:16
anonym, Michal, a dalsie dva prispevky - netriestite to tak strasne, citatel sa v tom strati. Chvilka casu, rozmyslania a kludne do prispevku jedneho. ;-)
pre.p.Majku | 20-02-2013 16:48:35
Uplne s Vami súhlasím p. Majko, a verte aj oni, len chcú odpútať pozornosť a nepriznat si chybu
externista | 20-02-2013 16:48:20
Veď je to smiešne a priehľadné. Teraz chcú dostať dopredu obsah prezentácie, a nabudúce budú chcieť dostať dopredu text príspevku, ktorý občan hodlá na stretnutí predniesť. A keď sa "odchýli", tak ho vypnú.
Jediné, na čo má mesto právo, je prebehnúť si USB kľúč antivirákom, čo trvá tak 30 sekúnd. A určiť maximálny rozsah príspevku, napríklad 10 minút. Ale pri tom počte ľudí čo prišlo, by každý pokojne mohol hovoriť a premietať koľko chce.
Ak bude mesto trvať na takýchto podmienkach, tak odporúčam občanom nosiť si na takéto stretnutia vlastnú techniku.
Vedenie mesta je zrejme v ťažkom strese, keď si vymýšľa takéto nezmysly. Vari si neuvedomujú, že znechucujú občanov? Ale áno, uvedomujú, a o to im ide. Znechutiť potenciálnych kritikov. Pán Slahučka, držte sa a poriadne im tú prezentáciu naservírujte, napríklad aj na rokovaní mestského zastupiteľstva v diskusii občanov. Tam vám slovo odňať nemôžu.
anonym | 20-02-2013 16:48:12
Myslím, že organizátor má právo určovať si podmienky. Ten príchod na 14-tu nebol príkaz, ale odporúčanie. Takže o opore v zákone netreba hovoriť. Nikto mu to neprikazoval, nemusel to dodržať. Rovnako ale mesto nie je povinné umožniť občanovi prezentáciu, ktorej obsah nepozná. To tiež nemá oporu v zákone.

Pán Majko, organizujete kopec akcií. Keby vám prišiel niekto na akciu a začal si presadzovať, že on chce tiež niečo prezentovať, ukázať, prejaviť sa ako slobodný občan a nabúral by vám scenár, bol by ste z neho nadšený? Nie je lepšie vopred dohodnúť nepredvídané veci? Mesto sa ponúklo...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 16:47:49
anonym | 20-02-2013 16:27:55 | - "mám názor, že mesto by malo vedieť,čo má na kľúči a čo chce premietať. Keby každý takto prišiel, že aj on chce strčiť svoj kľúč do zariadenia, a nikto by nevedel čo môže byť na kľúči, tak čo by to už bolo ? Anarchia? Ak chcel dotyčný pán niečo prezentovať skutočne si mal nájsť čas a s vedením mesta tento materiál prejsť." - len mala pripomienka z aktualneho kalendara - je 20.02. 2013. V kontexte s Vasim nazorom je dolezity ten rok ;-) - To je nazor moj.
pre anonym | 20-02-2013 16:46:29
ja by som im to tiež neukázal čo mám na kluči, kde žijeme? Čo sa mesto Sereď vrátilo do čias spred roka 1989?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 16:39:31
Michal | 20-02-2013 16:19:55 | -aj ked som to uz napisal, predsa len: - druha strana moze pokyny davat svojim zamestnancom, nie obcanom, ktori vyuzivaju svoje pravo zo zakona. Projektor bol bud pripraveny alebo nie. Ak bo, tak aj pre Vas, mna, moju manzelku alebo kohokolvek, kto tam prisiel aj 10 min pred zaverom. Ak nie, tak ide o cenzuru a ta je zakazana Ustavou SR.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-02-2013 16:36:54
rudolf | 20-02-2013 15:52:59 | - skusim odpovedat, ako by som reagoval ja, keby som dopadol ako pan Slahucka:

- "keď bol vyzvaný aby prišiel dve hodiny pred dobou konania,prečo neprišiel?" - nuz, zhromazdenie podla zakona zacalo o 16.00 a ako aj sam pan primator potvrdili, obcan prisiel nacas. Na to aby chodil o 2 hodiny skorej niet dovod. A vyzyvat obcana k takemuto konaniu a nasledne tymto este aj argumentovat fakt nema oporu v zakone.

- "Veď mesto mu dalo priestor a mohol sa výraznejšie prezentovať,lež ako to potom prebehlo." - mozno ste zabudli poznamku Pan Boh za to zaplat! Chyba! Platime za to my vsetci, mesto sme my vsetci a ak ste nahodou mali namysli volenych funkcionarov, je to ich povinnost a nespochybnitelne pravo obcana.

- "pán Majko tento príspevok venoval iba tejto jednej téme a neinformoval obsiahlejšie o celej tejto akcii" - vobec Vas to mrziet nemusi. Zacali sme tym, co podla nas bolo najdolezitejsie. Vy to mozno vidite inak a mozno si naozaj ani len neuvedomujete, ze prave tento moment je ten, ktorym sa v demokracii (ak sa nou este stale chcme nazyvat) jednoducho neda opomenut. Dokonca ho povazujem za najdolezitejsi prvok zo zhromazdenia. Svedci totiz o vela veciach, o ktorych neskor.

- "Ako mediátor už viac krát v takýchto veciach ,podľa mňa, zlyhal" - pan Majko nie je mediatorom a ani nim nebude. SOL je nezavislym mediom, ktore ako jedine v meste nikdy nepodlahlo tlakom ziadnej politickej strany, zdruzenia ci inej zzaujmovej skupiny. Kazdy autor informuje o tom, co povazuje za dolezite. Kludne ste sa mohli podujat urobit aj zaznam z celeho mitingu, spracovat ho na svojej technike a vo svojom volnom case a uverejnit ho. Upozornujem vsak, ze politicke agitacie, predvolebne reklamy kandidujucich a komercna reklama je na SOL spoplatnena.
Takze poznamka o zlyhani je v tomto pripade urcite uplne mimo.

- "Je pravda že boli prezentované len kladné veci ktoré prebehli v meste a tie záporné len tak na okraj." - som rad, ze stav hodnotite objektivne. Vidime to teda rovnako s rozdielom, ze ja z toho vyvodzujem zavery a ponaucenia.
Akcia mala nazov v sulade so zakonom. Akosi sa vsak hmmmm, ako by som to povedal slusne...

- "Bolo viacej pripomienok a mám pochybnosti o tom,že sa niečo bude aj riešiť,tak ako to diskutujúci prezentovali a upozornili na problémy aké majú.Bolo im odpovedané hneď na mieste a podľa mňa to bude všetko.Skutek utek." - Vas pesimisticky pohlad ma mrzi. Ak by tomu bolo tak naozaj, tak potom voleni funkcionari plytvali nielen casom obyvatelov mesta, ale aj nasimi spolocnymi financnymi zdrojmi.
anonym | 20-02-2013 16:36:32
Mimochodom netreba v tomto prípade spochybňovať demokraciu na spôsob nášho mesta. Dotyčný pán sa rozhodol, že do 14-tej nepríde, mesto sa rozhodlo, že prezentáciu mu neumožní. Výsledok 1:1. Mestu nebolo vyhovené v čase do 14.00 hod., mesto nevyhovelo občanovi. Celkom demokratické, čo poviete?
anonym | 20-02-2013 16:27:55
Zúčastnil som sa verejného zhromaždenia občanov nášho mesta. Akcia zo strany mesta bola veľmi dobre a kvalitne pripravená. Príprave sa nedá nič vyčítať. Každý mal možnosť položiť otázku, alebo dopyt. Vo vestibule boli pripravené obrázkové prezentácie, kreslá,stolíky,perá,lístky na otázky, teda všetko ok. Len škoda, že tak málo občanov má o dianie v meste záujem. Každý len kritizuje, ale málokto príde a vysloví svoj názor verejne.I keď kvitujem, že boli i takí, čo verejne vystúpili. A čo sa týka p. Slahučku mám názor, že mesto by malo vedieť,čo má na kľúči a čo chce premietať. Keby každý takto prišiel, že aj on chce strčiť svoj kľúč do zariadenia, a nikto by nevedel čo môže byť na kľúči, tak čo by to už bolo ? Anarchia? Ak chcel dotyčný pán niečo prezentovať skutočne si mal nájsť čas a s vedením mesta tento materiál prejsť.
anonym | 20-02-2013 16:22:34
Pripadá mi to ako zbytočne nafúknutý problém. Mesto neodmietlo prezentáciu, iba si dalo podmienku k tomu, aby prezentácia mohla prebehnúť. Ako organizátor má právo usmerňovať čo a ako bude. Stačí to iba rešpektovať. Dôvody, myslím, primátor celkom jasne vysvetlil. Cucumber time?
Registrovaný Michal Michal | 20-02-2013 16:19:55
Myslím že mesto dalo p. Slahučkovi jasné inštrukcie a myslim že ak by prišiel v čase kedy mu mesto navrhlo mohol svoju prezentáciu bezproblémov prezentovať. Preto nejak nechápem význam tohto článku.
Ved sám keby chcem niečo niekde prezenovať a druhá strana mi dá pokyna čo a ako urobiť aby mohlo všetko prebehnúť k mojej spokojnosti tak to tak predsa urobím. To znamená že by som v tomto prípade prišie na 14:00 a všetko pripravil.
S pozdravom
danovnicka | 20-02-2013 16:12:46
no ved o tom to je a práve p. Slahučka chcel prezentovať hlavne tie záporné , a to veru nechceli kompetentní veľmi počut
rudolf | 20-02-2013 15:52:59
Je pravda,že pán Šlahučka dopadol na zhromaždení ako dopadol.Ale nepochopím,že keď bol vyzvaný aby prišiel dve hodiny pred dobou konania,prečo neprišiel?Veď mesto mu dalo priestor a mohol sa výraznejšie prezentovať,lež ako to potom prebehlo.Čo ma trochu mrzí,je fakt,že pán Majko tento príspevok venoval iba tejto jednej téme a neinformoval obsiahlejšie o celej tejto akcii.Ako mediátor už viac krát v takýchto veciach ,podľa mňa, zlyhal. Pripadá mi to nie celkom objektívne toto jeho podanie o celom priebehu tohto zhromaždenia.Je pravda že boli prezentované len kladné veci ktoré prebehli v meste a tie záporné len tak na okraj.Bolo viacej pripomienok a mám pochybnosti o tom,že sa niečo bude aj riešiť,tak ako to diskutujúci prezentovali a upozornili na problémy aké majú.Bolo im odpovedané hneď na mieste a podľa mňa to bude všetko.Skutek utek.
danovnicka | 20-02-2013 15:52:34
nechápem keď majú čisté svedomie a všetko bolo pre USB kluč nachystané, kde bol problém. Alebo že by to bolo v tom, že si to chceli kompetentní najprv radšej pozriet. p. Slahučka aj Vám p. Majko držím palce v dalšej práci a som na Vašej strane , lebo zrejme tu nie je niečo vporiadku
pozorovateľ | 20-02-2013 15:21:10
Myslím, že keby p. Slahučka veľmi chcel, tak by aj pochodil. Ale asi si myslí, že svet je holubník.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign