Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Dalsie mimoriadne zasadanie MsZ zacalo - AKTUALIZOVANE - poslanci rozhodli: skodu zaplatime vsetci! *video*

Mimoriadne zasadanie MsZ zacalo. Ucast poslancov je vysoka - obcanov zial, ako obycajne minimalna. A to napriek tomu, ze sa bude prerokovavat v diskusii dost rozoberana problematika financovania jednotlivcami zniceneho travnika na stadione. - poslanec JUDr. Michal Irsak vo svojom prispevku namietal proti konaniu mimoriadnych zasadani MsZ a vyjadril sa, ze prerokovavany bod nie je taky akutny, aby sa prerokovaval tymto sposobom - poslanci hlasuju o rekonstrukcii casti Mestskej polikliniky - nove priestroy pre lekaren MAX a rentgen - poslanci navrh odhaslovali - poslanci zacali prerokovavat stav travnika na stadione - predkladatel poslanec R. Starecek uznal sposobenie skody a hovori o kolektivnej vine. Ziada MsZ o financovanie travnika vo vyske cca 600 000 Sk Z DOVODU OBJEKTIVITY NEBUDEME KOMENTOVAT PRISPEVKY A NAZORY NIEKTORYCH POSLANCOV - ODPORUCAME OBCANOM VYPOCUT SI PRISPEVKY ZO ZAZNAMU - - - - - V danej veci si dovolim vyslovit nazor, ze MsZ momentalne stoji pred historickym okamihom. Akekolvek rozhodnutie bude precedensom pre buducnost v rieseni skody na mestskom majetku, vyuzivani spolocnych financnych prostriedkov na sanovanie skod sposobenych jednotlivcami a cerpania financnych prostriedkov aj inymi sportovcami ci zaujmovymi skupinami obcanov. Tema je chulostiva, mesto pravdepodobne doteraz nevykonalo ziadne pravne kroky v danej veci a to napriek tomu, ze na majetku mesta vznikla skoda vysokeho rozsahu. - - - - - MsZ SCHVALILO na rekonstrukciu (sanovanie skody) nevhodnym postrekom zniceneho travnika 590 000.- Sk z financnych prostriedkov vsetkych obcanov. Vedenie futbaloveho klubu opustilo rokavaciu salu. Zasadanie MsZ skoncilo. Spravy zo zasadania priebezne aktualizujeme.

VIDEO

Fotogaléria k článku:


 Vysledok hlasovania:  - 590 000.- Sk je odsuhlasenych.
Popis: Vysledok hlasovania: - 590 000.- Sk je odsuhlasenych.
 Poslanec Robert Starecek  predklada poziadavku futbalistov - ziadost o financu dotaciu na novy travnik vo vyske  590 000 Sk.
Popis: Poslanec Robert Starecek predklada poziadavku futbalistov - ziadost o financu dotaciu na novy travnik vo vyske 590 000 Sk.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Tibor Nešťák | 03-06-2009 20:23:46
hlasovanie poslancov: http://www.sered.sk/data/2_samosprava/volene_organy/hlasovanie_poslancov/20090602/0008.xml
Tibor Nešťák | 03-06-2009 19:45:27
Poznat, to kto ako hlasoval je zakonne pravo danovych poplatnikov, kedze islo o zdroj verejnych financii. Vratim sa k podstate problemu: Popisoval som tu jednoduchu genezu celeho pripadu, kde kazdy sudny clovek s IQ mierne prevysujom hupacieho kona vie, KDE SA STALA CHYBA. Cize KTO JE VINNY: 1. SKF kontra dodavatel herbicidu - SKF objednavala totalny herbicid GLYFOGAN este v case likvidacie porastu treningovej hracej plochy, s cielom totalne zlikvidovat travu 2. Dodavatel kontra SKF - vyrobok nemenovanej agrochemickej firmy dodal herbicid podla objednavky 3. SKF kontra vykonavatel postreku spred par tyzdnov - nemenovany nadseny sponzor a dobrovolnik v jednej osobe berie nadobu s napisom GLYFOGAN (ucinok vsetci poznali, objem cca 2 l ostal z poslednej aplikacie vedlajsieho ihriska) a vystrieka s nim "v dobrom vedomi" komplet cca 5 000m2 hlavnej hracej plochy. 4. Dobrovolnik - aplikator musi mat na vykonavanie podobnych postrekov s takto vysoko toxickymi latkami potvrdenie sposobilosti vydavane "Hygienou" - predpokladam, ze ho mal. 5. Po "prekvapivom zisteni" co sa vlastne stalo, prichadza logicky na rad otazka: KTO JE VINNY. Zaklinadlo o kolektivnej vine odmietne hadam kazdy, s uz s tym vyssie spomenutym levelom intelektu. 6. Stal sa pruser - co teraz. Treba novy travnik 7. Fy. EuroGreen vybrata na rekonstrukciu travnika je fundovana firma, ktora ma za sebou serioznost a kvalitu, co je neodskriepitelne a teraz trochen matiky: Pr.: Mame plochu 5000m2 "omylom" znehodnoteneho porastu a chceme tam vysadit porast novy. Co je treba urobit a kolko to bude stat. - vystriekanie "omylom" nestoji nic - cena prace specialneho zatravnovacieho stroja, ktory sa zahryzne do porastu a na jeden sup vykona ukony od rozmulcovania az po vysadenie travy stoji cca 0,70 Eur/m2 Problem: Ked uz je trava v anuse, vylepsime podklad drenazou a zavlacovacim systemom: cize 4 cm strku frakcie 0,4 cm a system plastovych rur s pukmi (tusim 3) Cenim si pracu vsetkych dobrovolnikov, na ktorych stoji a pada sportova cinnosti seredskych klubov, preto ani ich pracu do tohto prikladu neuvadzam. Ak sa Vam chce, skuste si to lahuckou matematikou spocitat.
pre Človek | 03-06-2009 18:39:45
Čo je srandovné na tom, ak žiadam zverejniť mená? Neviem o tom, že by išlo o tajné hlasovanie. V dnešnej dobe máme slobodný prístup k informáciám. Máš pocit, že sa dožadujem niečoho neuskutočniteľného? Verím, že sa nájde niekto, kto túto informáciu získa a zverejní. Skús si prečítať zákon č. 211/2000. ;-)
Miloš Majko | 03-06-2009 17:11:08
Na zverejneni vysledkov hlasovania pracujeme. Obcania maju pravo vediet, ako o veciach verejnych rozhoduju nimi voleni a plateni zastupcovia.
Človek | 03-06-2009 16:56:37
Tiež som z tejto kauzy poriadne rozladený, ale je minimálne "srandovné" keď ANONYM žiada zverejniť mená:Ha, Ha...
anonym | 03-06-2009 16:42:56
Žiadam zverejniť mená poslancov, ktorí hlasovali ZA!
Tibor Nešťák | 03-06-2009 16:21:29
Ak je to mozne, poprosil by som niekoho kompetentneho z MsZ, prip. MÚ, aby priebezne poskytoval info o tejto infantilnej kauze (cinnost skodovej komisie). Asi nielen ja mam silny pocit, ze sa to pomalicky, ale isto posuva kanalizacnou rurou dalej a dalej do nenavratna. Dakujem.
pre anonym 02-06-2009 23:42 | 03-06-2009 10:32:18
podla zverejneneho clanku ste nepostupovali spravne pri ziadani dotacie od mesta. takze: treba najprv ten asfalt uplne rozbit a odstranit potom to nejako vysvetlit, ze preco k tomu asi doslo... a az potom treba ziadat o dotaciu ... tak drzim palce ;-)
anonym | 03-06-2009 10:08:06
to video je super aspon sa obycajni obcan dozvie o com sa rokuje a ma v tom trocha prehlad super len tak dalej
colombo | 03-06-2009 09:42:28
Nemôžem sa ubrániť pocitu, že scenár bol dopredu dohodnutý a že tá tráva sa spálila úmyselne aby sa peniaze zaistili na základe havarijného stavu. Ak by sa trávnik nepostriekal, tak pochybujem, ze by takúto dodáciu vedeli obhájiť a neverím že by ju dostali. *headbang*
zvedavý | 03-06-2009 09:17:04
Vyvodí pán primátor trestnoprávnu zodpovednosť za zámerne spôsobenú škodu na majetku, alebo počká, kým nebude braný na zodpovednosť on sám?
anonym | 03-06-2009 09:00:10
To bolo jednoznačne dohodnuté. Najprv rýchle zničenie stôp a potom požiadavka na dotáciu. Išlo sa na istotu, mimoriadne zasadnutie bola iba následná šaškáreň. Čudujem sa poslancom, že sa nehanbia zúčastňovať sa takýchto zasadnutí. Ale za slušné mesačné odmeny sa to tam dá vydržať...
Matúš Nešťák | 03-06-2009 07:52:11
Nuz je to absolútna nezodpovednosť zastupcov ŠKF a myslím si, že by mali byť vyvedené dôsledky ich konania. Žiaľ prešlo to len jednou komisiou a podľa môjho názoru sme to mali dostať na stôl všetci členovia komisií. A čo sa týka dotácie nového trávnika, je fajn, že to ako občania zaplatíme, ale budúci rok by o túto sumu mali byť znížené dotácie mesta klubu.
Miloš Majko | 03-06-2009 03:08:24
Obcania si nejlepsi obraz zo zasadania MsZ vytvoria po vypocuti si pripomienok poslancov a predsedajuceho (ako i zastupcov futbalistov) z uverejneneho videozaznamu.
Robert Rybársky | 03-06-2009 00:44:45
AKTUALIZACIA - pridane video
Tibor Nešťák | 03-06-2009 00:39:00
Na stranke sa objavila uz tretia tematicka kauza. Vsetky maju svoje „caro“, ale seredska TRAVA niecim vycnieva. Vycnieva svojim jednoduchym pribehom a zaujimavym koncom. Nechcem tu riesit nic subjektivne, len mi tu v clankoch a diskusii chyba geneza tejto telenovely, co by podla mna vyrazne napomohlo „obycajnym smrtelnikom“ k vytvoreniu vlastneho nazoru na vec. Vsetko vyplynulo z potreby odstranit dvojklicnolistove rastliny z travnika hlavnej hracej plochy. S takymto problemom sa zaoberame kazdorocne vsetci, ktori vlastnime aspon aky-taky kus travnatej plochy. 1. SKF objednava selektivny herbicid u dodavatela 2. Dodavatel dodava herbicid SKF 3. SKF poziada pana XY na realizaciu postreku 4. Pan XY zoberie herbicid, naleje do stroja a vykona "TO", o co bol pozadany 5. Za par hodin je jasne, ze herbicid zabral. Podla priznakov je vsak zrejme, ze sa jedna o herbicid totalny 6. Nastava faza skrabania sa za hlavu a okamzita reakcia SKF (odstranenie kontaminovaneho porastu a pody pod nim) 7. SKF ziada primatora o 19.584,41 EUR (590.000,- SKK) kedze doslo k zavaznemu pochybeniu pri sprave mestskeho majetku v sprave SKF 8. 1.6.2009 ziadost prerokovala Sportova komisia MsZ. Ocividne bolo jasne (mylne), ze je utopiou navrhovat zastupitelstvu poskytnutie prispevku v plnej vyske – vacsina clenov Sportovej komisie argumentovala tym, ze „toto bude v MsZ urcite neakceptovatelne“. Preto komisia prijala uznesenie, aby ziadost SKF bola znizena na „akceptovatelnych“ 6638,78 EUR (200.000,- SKK) a dalsich 6638,78 EUR (200.000,- SKK) by mohol SKF ziskat zmenou ucelovosti dotacie na cinnost schvalenej pre SKF na druhy polrok (teda z penazi uz schvalenych pre SKF). Tymto by SKF ziskal 400.000,- SKK na sanaciu havarie. Sportova komisia sa domnievala, ze navrh podpori aj MsZ a bude dobrym kompromisom, nakolko schvalenie povodne ziadanej sumy sa javilo ako nerealne, vhladom na vlazne a nejasne vysvetlenie pricin zo strany SKF. 9. 2.6.2009 sa konalo mimoriadne MsZ s bodom, ktory sa tykal kauzy Travnik, kde vsetci poslanci (okrem styroch) schvalili pre SKF prispevok v plnej pozadovanej sume 19.584,41 EUR (590.000,- SKK) z rozpoctu mesta Na MsZ boli nastartovane do cinnosti dve komisie - skodova a poslanecka. Bude zaujimave sledovat vysledok ich cinnosti vo vztahu k tomuto problemu. Inak budem vazne aj ja rozmyslat, ze obe svoje deti dam na futbal, kedze aj ja budem mat na hracej ploche svoj kusok.
anonym | 02-06-2009 23:42:25
Tento rok sa bude konat v poradi siesty jarmocny streetbalovy turnaj. Vedenie basketbaloveho oddielu poziadalo mesto o rekonstrukciu asfaltu basketbaloveho ihriska,ktore vyuzivaju aj vsetky deti zo sidliska a dostali odpoved, ze nie je dostatok financii, tak to teraz vidime, ze ,,nie su" peniaze. *no*
anonym | 02-06-2009 21:19:33
Páni poslanci načele s pánom primátorom okrádaju občanov mesta Sered už by sa s tým malo niečo robiť!!!!!!! *loony*
ivans | 02-06-2009 21:10:22
Odporúčam všetkým, ktorí sa o dianie v meste Sereď zaujímajú, aby si pozreli výsledky hlasovania k tejto téme a dobre si to zapamätali, najlepšie niekde na papieri. Ten papier im v budúcom roku dobre poslúži. Budú to mať ľahšie pri rozhodovaní, komu dať svoj hlas.
anonym | 02-06-2009 20:55:03
Bolo by dobré zverejniť mená poslancov, ktorí sa zdržali, resp. hlasovali proti. Tí sa aspoň môžu pozrieť ľuďom do očí.
Miloš Majko | 02-06-2009 20:38:57
V clanku sa v rychlosti pisania objavil preklep. Ospravedlnujeme sa za neho a je opraveny.
milan | 02-06-2009 20:35:16
...kedze ste mi aj v prispevku opravili HUDr. na JUDr. moja veta dostala iny zmysel. Chcel som poukazat na preklep a pouzit to na odlahcenie situacie, teraz to vyzera ako osobny utok, co nebolo mojim cielom...len tolko..
anonym | 02-06-2009 20:27:44
páni poslanci dobre sa rozdáva z cudzích penazí?
milan | 02-06-2009 18:53:48
Tak to bude super, existuje uz aj nejaky poradovnik, kde sa mozeme zapisovat. Chalani sa urcite potesia, ked im poviem, ze budeme hrat na hlavnom...A mozno si pride zahrat aj JUDr. Irsak ;-) Kazdopadne je to zaujimave rozhodnutie. Som zvedavy, aky ohlas to bude mat u obcanov. Mozno sa to, vynimajuc citatelov SeredOnline, ani nedozvedia...
seredan | 02-06-2009 18:51:59
no to je dobra spinavost, tak vsetci ludia sa musia poskladat kvoli neschopnosti zamestnanca stadionu. Keby sa takato vec stala dakde v sukromnom podniku ten dotycny co spravil chybu by letel a skodu by musel aj uhradit. Hamba poslancom ktory hlasovaly za toto. *no* *no* *no*
Marek Sladký | 02-06-2009 17:43:50
Kedze aj ja prispievam na travnik, tak si tam aj ja s rodinou pojdem zahrat futbal.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign