Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Čo sa nepáči poslancom MsZ, ktorí pri hlasovaní ignorovali vôľu obyvateľov?

200

V prvom rade asi hodne negatívnych, ba až nenávistných komentárov na sociálnych sieťach, kde si  niektorí ľudia servítku pred ústa naozaj nedávajú. V druhom rade poukazovanie na ich osoby, rodinu. No a v neposlednom rade - spomínanie ich podnikateľských aktivít. A to je pre niektorých asi téma najcitlivejšia.

Otázka je, či sú ataky zo strany občanov oprávnené.

A sú?

Za bežných okolností, teda štandardnej situácie, kedy by prebehlo úplne bežné hlasovanie na rokovaní  MsZ, by sme mohli povedať, že občan má možnosť rozhodnutie poslancovi zrátať pri voľbách. Prípadne na protest mu adresovať, kopu otázok a žiadosť o vysvetlenie jeho konania.

V prípade zmien v územnom pláne z dôvodu ubytovní, sa ale situácia má úplne inak. Poslanci na riadnom rokovaní MsZ v súlade s priamym prvkom demokracie zakotveným v Ústave SR a v zákone  369/1990  Z.z. presunuli rozhodovacie právo v tejto dôležitej veci priamo na obyvateľov mesta a to zvolaním tzv. "Verejného zhromaždenia obyvateľov obce". Aj keď toto primátorom mesta Tomčányim nebolo zvolané v súlade s uznesením MsZ (občania mali právo a poslanci podľa mňa povinnosť vykonať príslušné opatrenia a nie chváliť ho za to), obyvatelia úplne jednoznačne vyjadrili svoju vôľu hlasovaním  ku každému prezentovanému bodu samostatne a - toto bolo pre poslancov MsZ záväzné. 

Poslanci však následne vôľu obyvateľov nerešpektovali a v jednom z bodov ich ignorovali.

Väčšina žiadateľov svoje žiadosti stiahla, tak nevieme, ako  by hlasovali v prípade, že by sa tak nestalo.

Nie je preto podstatné zaoberať sa otázkami  - kto, prečo, pre koho a pod.  Poslanci schválili otvorenie územného plánu a keďže máme rovnosť pred zákonom, tak pre každého žiadateľa.

Takže áno, rozhorčenie obyvateľov mesta je oprávnené. A formu si občan volí takú, akú pociťuje krivdu spáchanú na sebe tými poslancami, ktorí sa rozhodli nerešpektovať ho.  To je demokracia...

- - -

Na záver:  Takto fatálne zlyhanie poslancov a ignorovanie verejne prejavenej vôle obyvatelov mesta je tak závažným previnením voči demokracii, etike a sľubu skladaného občanom, že jediným akceptovateľným krokom týchto poslancov je ich vzdanie sa mandátu.  Ak tomu bude inak, v meste a spoločnosti o práve nemôže byť reči...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Obcan | 26-02-2018 22:07:34
Serus Jako... Ano,mas pravdu,natrafil som naozaj na dobreho sefa,takeho by som doprial kazdemu,alebo skor skoro kazdemu :-)To s tym zit pre firmu netreba zase brat az tak doslovne-je len na mne kolko pracujem,ako som pisal,mam vyhodu v tom ze ma moja praca bavi. Vo firme nepracuje ziadny zahranicny pracovnik,aj ked ja osobne nehodnotim ludi podla toho ako vyzeraju,alebo odkial pochadzaju,skor aky su a co vedia,respektive chcu sa naucit. Ja so sefom nevysedavam v zmysle dame kavicku,sedeli sme spolu ohladom prace. Ale s tym ze kazdy je len cislo a nahraditelny s Tebou uplne suhlasim. A on na mna neberie ziadnych 15 euri,myslim ze v globale z kazdej dobre spravenej zakazky ma na mne iste viac,takisto ako ja tiez neberiem 4 euri,kapisto ? :-)Ale to nieje podstatne,podstatne je to aby ludia konecne pochopili svoju cenu a hlavne nebali sa povedat svoj nazor,aj keby sa nedohodli. Iste by som nepracoval pre niekoho,kde clovek nemoze vyslovit ani svoj nazor. Ale uz asi odbacame od podstaty tohoto clanku,tak by som tuto temu nechal tak .
Jako ja | 26-02-2018 18:04:46
Sérus obcan. Ocuj tysy asyk natrafel esce na jednehozmala normaleho cloveka lebo sy to ynac nevym visvetlyt. Vacsynu su to h....a do seba zakukanich a len sebe ondenych. Hovory sa temu demokratycki. Vacsynu sa to koncy kopom do rycy lebo sef je sef a ten ma dycyky pravdu bars by ju aj nemau ze ano. Ale uplno ma zabylo ze jak nadramec a ze zyt pre fyrmu. Totok ony scu abi clovek zil pre fyrmu odnevydym donevydyma a ked ne tak zeberem zahranycnych. Ale to ty dojde az ked ta nahrada neboj nyst lebo sy len cyslo co je nahradytelne aj ked budes ze sefem vysedavat. On bere na teba 15euri a tebe da ledva 4. Kapisto? Spamatajte sa cym skorec tim lepsy.Ach jaj lovakia.Dakujem.P.Z: nazapynajte my tu selyco tajnasy.Dakujem.
Obcan | 26-02-2018 17:25:45
pre občan | 26-02-2018 06:29:58 Vdaka za suhlas. Ja naopak nemozem s Tebou suhlasit... Ta nasa mentalita...mi to pripomina tu legendarnu scenu z Pachohybskeho zbojnika,ako si dokaze nasinec aj sam nalozit...Konecne nastala doba ked starsia generacia co to potrebovala doklepat odchadza a nastupuje nova,tzv. mlada,drava... Sam viem ako bolo tazke,ba priam nemozne nieco presadit,kedze ti ludia boli vlastne zabezpeceni,mali odrastene deti,vlastne nepotrebovali nic,len to doklepat. Ale prisla ina doba,ked mladi nedostanu byt od statu,socialne istoty ziadne,nedajboze choroba,uraz... ale mat dnes strach o pracu ? To hadam nie ! Bud som v tej praci dobry a hlavne je aby ma aj bavila,alebo tomu nerozumiem a ani ma to nebavi. Ak som ten prvy pripad,neverim ze ten clovek musi mat obavu o pracu,nedajboze si ju hladat. Dnes skonci a zajtra ma xy dalsich ponuk.Inak ked uz sme pri tom,zhodou okolnosti sme sedeli dnes s majitelom firmy a bavili sa o dalsej spolupraci. Prebiehalo to uplne normalne,kultivovane. Ja som povedal svoje,potom on svoje. Ako som uz spominal,dolezite je povedat v com je moj prinos pre firmu,ako si predstavujem dalsiu spolupracu,v com mozem firme byt viac napomocny...atd. Sef povedal ako vidi on situaciu vo firme,ake su moznosti firmy,co by ocakaval nad ramec klasickej prace,samozrejmost je prijatie vacsej zodpovednosti,no proste vravi sa tomu ze dychat pre firmu :-))) Naozaj seriozne vedeny rozhovor cca hodinku. Samozrejme najviac sa vravelo o peniazoch,zvysenie o par stoviek z pohladu firmy. Tak ako on podnika aby zarobil a mal sa dobre,tak aj ja pracujem aby som zarobil a mal sa tiez dobre,aj ked nie tak dobre ako on :-)))Myslim ze to bol seriozny rozhovor dvoch normalnych ludi,ako vidno zijem a nikto mi hlavu neodtrhol za to ze som si dovolil slusne povedat svoj nazor. Dnes maju firmy enormne mnozstvo zakaziek a ked je clovek pre firmu prinosom,myslim ze nakoniec zhodu najdu obe strany,alebo mozno aj nie,to sa uvidi zajtra :-))). Chce to len byt sam sebou...
pre občan | 26-02-2018 06:29:58
Občan súhlasím s príležitosťou vydupaním si vyšších platov no ale tá naša mentalita - či skôr strach to nedovolí. Ľudia sa boja otvoriť si ústa , aby neprišli o prácu :-/ Preto to tu vyzerá takto.... V dnešnej dobe sa tu človek bojí ísť aj na PN aby mal z čoho platiť šeky , nakoľko hoci drieš celý mesiac - nakoniec si rád že prežiješ s výplaty do výplaty. Je to tak nadstavené bohužiaľ.
Kedy | 26-02-2018 06:18:05
Kedy sa bude vedieť či to primátor podpísal a kedy je vlastne druhé kolo hlasovania o tých ubytovniach ?
Obcan | 26-02-2018 00:08:53
red alert | 25-02-2018 20:33:26 Este velmi,velmi dlho nikam ziadne zahr.firmy zo Slovenska nepojdu. Na zapad iste nie a ten vychod tiez nie,hlavne nie krajiny ako Srbsko,Macedonsko,Ukrajina... darmo budu mat lacnu prac.silu,uz som to tu pisal,podstatne pre ich podnikanie je stabilne prostredie a to proste na Balkane dlho nebude,az teda vobec niekedy bude. Dalej je to aj poloha krajiny kvoli logistike-usetria na mzdach,stratia na doprave ,mentalite ludi-uz len taka vec ako pravidelna dochadzka do prace,produktivita prace...atd. Je toho kopa preco ma Slovensko vyhody,podstatne je uvedomit si hodnotu prace co ludia ponukaju a nebat sa si vydupat lepsie podmienky. Kedy inokedy ked nie teraz ?
ani ani | 25-02-2018 23:41:29
jasné že v každej organizácii sa nabalia. Neni hádam ani jedna taká, ktorá by vyzbierané peniaze použila čisto pre druhých. Neprispievam ani pani Polákovej kedže si nemyslím že je až tak na to odkázaná a ani pomocníčkovi.
pomocnicek | 25-02-2018 22:25:15
neviem co sem miesate pani polakovu...co ma ta spolocne s hlasovanim o ubytovniach? spravila si oz Nikolka pre svoju dceru, ano myslim, ze sa tym netaji...nie je to nic trestne ani nelegalne. Pomocnicek je ine OZ, to malo vynos pol miliona ako tu niekto pisal...a zrejme preto ho tu spominaju, lebo ho spajaju s exposlankynou Matuskovou... Trosku sa v tom zorientujte a nepiste bludy
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-02-2018 22:21:32
red alert | 25-02-2018 20:47:40 | - zhruba 11 rokov dozadu, ked som intenzivne SOL pripravoval, som skutocne rozmyslal nad tym, co na mna kto moze vytiahnut.
Nik nie je svaty (teda az na svatych), no rozhodol som sa ist do volnej diskusie a jeden sudny spor som po 8 rokoch domahania sa prava a 17 pojednavaniach vyhral.

Co sa tyka STB - priemerne inteligentny citatel by mal vediet, co predmetny zaznam znamenal. Ked to nevie, nech si nastuduje. Ti, ktori ucelovo siria klamstvo vedia, preco to robia. A ja viem, ako to riesim.

Osobne som rad, ze nic ine, ako evidentnu hlupost na mna nemaju. Netvrdim, ze (a to nielen na mna) nieco dalsie nevyfabrikuju. Staci si uvedomit, kde by informovanost obcanov bola, keby tu nebolo SOL, ale len SN. A teda, co niektorym ludom a skupinam ludi SOL sposobuje.

Aj v minulom rezime proti nepohodlnym ludom robili spinavosti - vzdy je otazkou casu, kedy pravda vyjde najavo. Doba pokrocila, takze uz netreba cakat ani dlhe desatrocia.

Co sa tyka upustenia od venovania sa veciam verejnym - s tym uz dufam ze nepocita nik. V mojom pripade je to otazka zapasu o charakter komunalnej politiky v meste a regione. Nie, nespasime svet, ale na konkretnych pripadoch poukazeme na to, kam v honbe za peniazmi niektori ludia su schopni zajst.

Na jesen vyjde kniha s vyznym obsahom a ja dufam, ze po volbych sa namiesto samosprave budem moct venovat cestovaniu a podnikaniu.

Tento zapas za transparentnu samospravu vnimam ako jednu etapu zivota, kde aj za cenu vlastneho nepohodlia, financnych strat a pod. urobim nieco pre spolocnost, mesto a svoje dieta. Nechcem totiz, aby zilo v tom svinstve, ktore tu dnes vidime.

Ale clanok nie je o mne, len reakcia na Vas komentar. Preto prosim uz prispevky vkladat standardne a venovat sa teme.
Vdaka.
Pani polakova, pomocnicek nikolka | 25-02-2018 22:21:13
Stačí sa pozrieť ako si žijú. Jasne že si spravila pomocníček len pre jej dcéru, keď ich to živí. Utrápena matka ako sa všade sťažuje vypada inak. To sa dá pozrieť na tom ako jej chuti jesť 😊 od všetkých žobre peniaze, niektorí jej dajú aj s toho mála a ona si žije v pohodlne.
zaujimave | 25-02-2018 22:11:24
OZ Pomocnicek:
Suma prijatia 2% daní [2016] 426 233 €
a na stránke píšu, že pomohli sumou 79 836 €. To nejako nesedí...
o vás bez vás | 25-02-2018 21:37:06
tak ale pomocníček aspoň niečo robí pre tie deti. Nesledujem ich prácu preto ich neodsudzujem ani si ich nezastávam či hrabú alebo nie aj pre seba . Ale myslím že ak má niekto podozrenie , stačí podnet na kontrolu. Nie je pekné ich takto osočovať ked sa nemôžu vyjadriť ked zrejme nevedia že sa tu preberajú. Tak ja len toľko k tomu ....
red alert | 25-02-2018 20:47:40
Predvolebna kampan. Znovu, ako by ste sa zachovali vy? Mali by ste vlastne medium, vlastnu stranku, tak jasne ze by ste prezentovali svoje nazory. Pan majko, menej reklamy, menej osobnych utokov, budte naozaj nezavisly. Na politiku sa vykaslite, venujte sa radsej tymto novinam. Cenzuru v diskusiach volte trocha objektivnejsie ako doteraz a skuste byt viac objektivnych a bude to vsetko fajn. To ci ste bol estebak alebo nie viete len vy a mne je to jedno. Ludia sa delia na dobrych a zlych nie na estebakov a neestebakov. Teraz sa niekomu nadava do estebakov, za 20 rokov sa bude niekomu nadavat do siskarov, takze je to uuuuuuplne jedno. Z velkeho mnozstva estebakov sa stali siskari a pomahaju chranit \"demokraticke zriadenie na slovensku\"
red alert | 25-02-2018 20:40:51
A tema pomocnicek a poslankyna ktora odstupila. Co ste cakali, odsuhlasila co mala odsuhlasit a teraz sa v nej zrazu \"pohlo svedomie\" a odstupila.Na smiech. Pokrytectvo jak hovado. Prihravky biznisu svojim obchodnym partnerom alebo partnerom svojho manzela, nic nove pod slnkom. Treba si ale uvedomit a spytat sa sameho seba, ze kto by zas nepomohol kamaratom a rodine... kazdy nech si odpovie sam. Dostalo sa mi nieco do usi o nejakej sume 10 tisic eur za kladne hlasovanie, to naozaj neviem, to len z pocutia, zas tu nechcem vyvolavat hysteriu. Z oz Pomocnicek mi je nanajvys zle. Charita, akcie, 2% z dani a majitelia si zrazu zacali zit ako pani. 20-30euro na hodinu za terapiu... kto si to moze dovolit, zas len hornych 10 tisic, takze o dobrosrdecnosti,charite a pomoci by som asi pomlcal. V kazdom pripade je to velmi vynosna charita. Sponzori by si mali asi preverit smerovanie a nakladanie s peniazmi, aby sa dostali tam kam sa maju dostat a nie do vrecka niekoho kto je pekne MIMO
red alert | 25-02-2018 20:33:26
Neda sa mi reagovat na viacere veci tu spomenute.Najprv k tym robotnikom.Mrzi ma ze v dnesnej spolocnosti prevlada nazor ze kazdy robotnik je spodina,humusak,vyvrhel a pod. Na dome moze byvat 10 robotnikov a mozu byt uplne normalni, slusni, poctivo zarabajuci ludia, len akosi je zvykom pozerat sa na cloveka v monterkach cez prsty ako na menejcenneho. Clovek v monterkach je spodok, clovek na drahom v aute, s retazou na krku je mafian a diler. Ani tak nie je dobre, ani tak. Uvedomte sa uz... K teme ubytovni, priemyselnych parkov a fabrik. Kto si mysli, ze VW, PSA,KIA a podobne velke zavody budu donekonecna zvysovat platy po kazdom strajku-ako minuly rok vo VW, tak ten dotycny musi byt neskutocne naivny. Pride doba, ked si vedenie fabrik povie dost, vyroba na SVK nam neprinasa az take zisky ako by sme chceli a zobera sa odtialto do prdele do lacnejsej krajiny ako Rumunsko, Bulharsko. Vsetko toto sa spusti prijatim krajin z byvalej Juhoslavie do EU (Srbsko,Cierna Hora,Macedonsko). Kde potom budu pracovat nasi obcania? Co bude s opustenymi fabrikami, ubytovnami, poskodenym zivotnym prostredim a podou? Ma vyznam prijmat tzv.zahranicnych investorov? Obrovske danove ulavy, statna podpora, problemy s infrastrukturov a podobne a skor ci neskor odtialto aj tak odidu do lacnejsej krajiny a nam tu zanechaju len problemy. Nebol by stimul pre Jaguar Land Rover prinosom pre zivnostnikov, miestnych podnikatelov, miestne slovenske firmy?( mensie danove a odvodove zatazenie, mensia byrokracia), alebo prinos pre nasich zubozenych dochodcov, ktorym po desatrociach poctivej prace ostanu len oci pre plac ked im pride dochodok 250euro? Co tak vyplatit nezaplatene faktury zivnostikom ktorych vyslovene okradla firma, ktoru ma pod palcom isty Juraj Š. byvaly funkcionar SZLH? Z tejto krajiny mi je na vracanie a bude to cim dalej tym horsie
nika | 25-02-2018 20:26:44
uz je to tu osocovanie jedna druhej kazda hrabe pre seba a sprosti ludia im len davaju do vlastnych vreciek a oni sa vychvaluju co robia pre postihnute deti
Pre pomocníček biznisíček | 25-02-2018 145457 | 25-02-2018 19:54:39
No tretia clenka pani Lubomira Polakova odisla, lebo si zalozila svoje vlastne OZ s nazvom Nikolka oz, a hrabe vsetky peniaze iba pre seba. Naco sa delit ked to moze mat sama pre seba. Aj kocert co robila bol ako cez kopirak od pomocnicka. Uboha krava
reakcia | 25-02-2018 19:45:26
Pre pomocníček biznisíček | 25-02-2018 14:54:57
Preco si aj vy nespravite OZ a nepostavite dom ked je to take jednoduche?

Obcan | 25-02-2018 19:10:38
Myslim si ze ak to bude chciet niekto otvorit tak to otvori.Nech to strati platnost a je vy riesene,lebo sa bude zas len spekulovat.
Michal Irsák st. | 25-02-2018 18:17:24
Pre autora!

Dovolím si nesúhlasiť s niektorými Vašimi závermi Vášho článku.
Niektorý poslanci MsZ v Seredi sú obviňovaný za \"závažné previnenie voči demokracii, etike a sľubu skladaného občanom\".
Sľub, ktorý po platnom získaní mandátu poslanca vo voľbách, každý poslanec musel zložiť totiž znie:
„Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce a Slovenskej republiky. Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a ostatné všeobecne záväzné právne predpisy budem pri výkone svojej funkcie starostu uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.“.
Poslanci našich obcí a miest majú tzv. voľný, slobodný mandát, ktorého obsahom je konať samostatne podľa svojho svedomia a presvedčenia. Nie sú viazaný akýmikoľvek príkazmi či už voličov, alebo napr. od strany, ktorá ich delegovala k voľbám. Opakom je tzv. imperatívny mandát, pri ktorom sa poslanec nerozhoduje podľa svojho svedomia, ale príkazmi a želaniami svojich voličov a je nimi aj odvolateľný.
Za súčasnej právne úpravy, ani výsledok verejného zhromaždenia obyvateľov obce nie je pre poslancov, pri uplatňovní voľného mandátu záväzný. Verejné zhromaždenie obyvateľov obce, resp. jeho výsledok je síce priamym prvkom demokracie, ale nezáväzným. Toto by mala predpokladám zaviesť súčasná novela zákona o obecnom zriadení, ktorá ešte nie je účinná.
Preto Vaše konštatovanie, že poslanci v tejto veci presunuli rozhodovacie právo priamo na obyvateľov mesta nie je v poriadku. Nepresunuli, a ani nemohli.
Vaš závery vyjadené slovami, ako \"fatálne zlyhanie poslancov\", alebo \"previnenia proti demokracii\", alebo \"ak tomu tak bude inak, v meste o práve nemože byť reči\" nie sú na mieste.
Neobhajujem týmto poslancov, ktorý hlasovali v predmetnej veci \"za\", alebo sa \"zdržali\". Mali však právo tak hlasovať. Nerešpektovali vôľu niektorých voličov, čo však nie je právnym dôvodom na ich vzdanie sa mandátu, iba ak tak morálnym.
Kladiem Vám však otázku prečo problém\"ubytovní\" dospel až k takému záveru, že dokonca primátor mesta využil tzv. sistačné právo pozastaviť účinnosť prijatého uznesenia MsZ v Seredi.
Spomenťe si na prvé rokovanie MsZ o niektorých žiadostiach o obstaranie zmien ÚP. Veď tieto žiadosti poslancami neboli schválené.
Položte si otázku prečo sa potom o nich rokovalo znovu. Poslanci sa oprávnene pýtali prečo sa tie isté žiadosti majú prerokovať opakovane.
V Sereďských novinkách bol v tom čase publikovaný článok z pera poslanca a zástupcu primátora, ktorý vyvolal pochybnosti čo vlastne \"vedenie mesta\" chce.
Pre tieto pochybnosti, bolo poslancami zvolané verejné zhromaždenie obyvateľov mesta. Jeho výsledok je známy. Bolo dobré, že sa uskutočnilo.
Uznesenie, ktoré svojimi hlasmi \"za\", kritizovaný poslanci i napriek výsledkom verejného zhromždenia schválili, je po jeho nepodpísaní primátorom mesta stále platné, avšak neučinné. Účinnosť by mohlo nadobudnúť, iba ak by došlo k novému hlasovaniu na inom rokovaní MsZ a k jeho potvrdeniu, tzv. trojpätinovou vačšinou hlasov poslancov. Ak k tomu nedôjde do dvoch meiacoch od schválenia, zo zákona uznesenie strátí platnosť.
Predokladám, že primátor mesta zastupiteľstvo v súčasnej situácii a klíme v meste k opakovnému prerokavaniu uznesenia nezvolá. Mali by ho zvolať zákonným spôsobom práve poslanci. Prečo poslanci? Preto, aby sa tento problém po uplynutí lehoty dvoch mesiacov prípadne nemohol niekým otvoriť znova.
Važený autor!
Viniť iba poslancov za tento stav je nanáležité.
Ak to môžem vyjadriť ľudovo \"maslo na hlave\" má aj niekto iný, nielen Vami a tu píšucími anonymami aj hrubým spôsobom kritizovaný poslanci MsZ v Seredi.

Michal Irsák st.
poslanec MsZ v Seredi

P.S. Nerobím si predvolebnú kampaň. Túto nepotrebujem. Reagujem na Vás, nakoľko mi ide o samotnú vec.
Michal Hanus | 25-02-2018 17:12:15
Predvolebná kampaň sem, predvolebná kampaň tam. Čo sa ešte dočítam? Aká predvolebná kampaň? Nakoniec sa dozviem, že vlastne žiadne ubytovne nemali byť, že to bol všetko len ťah do volieb v roku 2018. V roku 2017 mohlo byť po prvom zastupiteľstve, kde sa prerokúvala požiadavka na zmenu ÚPM, o ubytovniach ticho. Hlasovaním zmena neprešla a viac o tom nemusel nikto hovoriť. Ale už na tomto zastupiteľstve dobre podotkol kolega Horváth, že niektorí poslanci by snáď hlasovali inak, ako hlasovali a či je vôbec možné sa k tomuto bodu niekedy vrátiť. Na tom istom zastupiteľstve sa vyjadril primátor v tom zmysle, že keďže sme hlasovali tak, ako sme hlasovali, môže dať ubytovne do bodu programu do mimoriadneho zastupiteľstva. Na zastupiteľstvo v decembri prišli občania mesta, kde prezentovali svoj názor na ubytovne. Opäť sa mohla téma ubytovne uzavrieť, avšak na návrh kolegu Dr. Irsáka bolo odhlasované verejné zhromaždenie občanov v kine. Čiže všetko sa to preťahovalo už niekoľko mesiacov. Následne po verejnom zhromaždení prišlo hlasovanie poslancov na MsZ. Ako som tam uviedol, bol som za to, aby sa s ubytovaním vysporiadali investori z logistického parku. Avšak po verejnom zhromaždení občanov nemôžem za zmenu ÚPM zahlasovať, keďže som videl vôľu občanov. Po zastupiteľstve sa dozviem od žiadateľa zmeny ÚPM, že vlastne „gule“ mali len poslanci, ktorí hlasovali za zmenu ÚPM v časti Nový Majer, lebo: „zastupovali názory voličov a mali „gule“ mať mesto legálne pod kontrolou“. Tak som sa dozvedel, že som vlastne uškodil mestu a prišiel som o „Gule“. Poslanec dostal mandát od občana a hlasoval tak, ako uznal za vhodné. Jeden bol za, iný proti. Tak to je vždy. Nie všetci máme rovnaký názor. Áno, je jasné, že niekomu táto téma prospeje. Primátor uznesenie nepodpísal. Aj napriek tomu, že sme mohli počas celej doby, čo téma ubytovne v meste rezonuje, čítať články hovorcu mesta o tom, ako je dobré poznať počty cudzincov, ako sme sa dočítali o fikcii či realite, ako treba ubytovne, aby sme nedoplácali na smeti.... Veď toto všetko prezentoval hovorca mesta a viceprimátor v jednej osobe. Vrátim sa k nepodpísanému uzneseniu. Poukazujem na zákon o obecnom zriadení , § 13 ods. 6 a 8. Uznesenie je pozastavené, nie zrušené.
(6) Starosta môže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva, ak sa domnieva, že odporuje zákonu alebo je pre obec zjavne nevýhodné tak, že ho nepodpíše v lehote podľa § 12 ods. 11. Ak je zriadená obecná rada, starosta prerokuje uznesenie obecného zastupiteľstva pred pozastavením jeho výkonu v obecnej rade. Uznesením obecnej rady však nie je viazaný.
(8) Ak bol výkon uznesenia obecného zastupiteľstva podľa odseku 6 pozastavený, môže obecné zastupiteľstvo toto uznesenie trojpätinovou väčšinou hlasov všetkých poslancov potvrdiť; ak obecné zastupiteľstvo uznesenie nepotvrdí do dvoch mesiacov od jeho schválenia, uznesenie stráca platnosť. Výkon potvrdeného uznesenia starosta nemôže pozastaviť.
Čo ďalej s pozastaveným uznesením. Toto nikoto zatiaľ neriešil?
Občan | 25-02-2018 16:14:26
Jasne. Nebudu ubytovne, budu v domoch. Vsetci ideme do stanov, ala slunce, seno a byty, domy prenajmeme. Vsetko bude v domoch, v bytoch. Ani domaci poriadne nemaju kde byvat, ale cudzinci budu v domoch a bytoch. Mame kapacity na tisice. Tolko volnych domov a bytov tu je. Mne je zle ked to tu citam. Fuj, ako sa daju ludia osierat.
chrbtova kost | 25-02-2018 15:32:23
na cudzom nestasti a chorobe sa da stale pekne zarobit.aj nase zdravotnictva je toho dokazom.
e pomocníček biznisíček | 25-02-2018 14:54:57
pokiaľ viem tak preto sú tam už iba dve, lebo tej tretej sa hnusilo to, čo sa tam robilo a tak radšej odišla. Vraj to už nie je o pomooci deťom, ale o tvrdom biznise. Bolo by zaujímavé vedieť , koľko eur dostávajú dve predmetné osoby. Vraj jedna z nich práve dokončuje nový dom a to pred nedávnom nemala za čo decku kúpiť najnutnejšie veci. Akosi zázračne sa im začalo dariť. Som zvedavý, čo by na to povedali \"sponzori\" keby o tomto vedeli.
pre občan | 25-02-2018 11:57:04
No pomocníčku sa očividne darí , ale tak aj terapie u nich nie sú lacnou záležitosťou ak si pozriete cenník , tak ale možno iné organizácie sú drahšie - ktovie ale penazí je toveru dosť
úre pomocníček biznisíček | 25-02-2018 11:53:12
a prečo sú už len 2 z troch neviete? Prečo tretia už nie je s nimi
Občan | 25-02-2018 09:25:27
Tak to je celkom zaujímavé:

https://www.dvepercenta.sk/details.php?organizationID=18150
Jako ja | 25-02-2018 08:39:20
Auuu to budze boleeettt...😬
obcan | 25-02-2018 00:27:20
Cozee?
pomocnicek bizniscicek | 24-02-2018 22:22:09
A to sa vam paci ze poslankyňa Matuskova ktora je za ubytovne teraz ked to dodrbala ako aj dalsi tak odstupuje ale v komisii kde sa rozdeluju a prelievaju peniaze tak velkodusne ostava? A to sa vam paci ze tato osoba je majitelkou z uz len dvoch, POMOCNICKA kde si toci obrat cca 500 000 euro rocne? Viete si niekto predstavit takyto biznis ???
obyvateľ | 24-02-2018 21:19:51
Mne sa nepáči, že mladí petiční aktivisti otravujú po bytoch s petičnými hárkami a žiadajú od obyvateľov podpis(y) a ani oni sami si neprečítali hlavičku petície, čo vlastne má občan podpísať. Skúste sa ich opýtať, čo vlastne máte podpísať. Prečo na toto sú zneužívaní mladí ľudia, ktorí typujem nemajú ani 18 rokov? Kto ich organizuje a kto ich platí? Aj ten mladý vietnamec vie vôbec s čím behá?
marek | 24-02-2018 20:38:35
Maximálna ignorácia \"non plus ultra\" týchto poslancov. Neviem aké ego, aké svedomie by som mohol mať, aby som takto zahlasoval proti občanom a potom spokojne žil v meste ? Dostávajú mzdu za to, že hlasujú proti nám ? Kde to žijeme ? Ktorý človek, bol nadšený tou výstavbou ubytovne na Majeri ? Koľko obyvateľov Serede by tam bývalo ? Nula.
Thaa | 24-02-2018 12:31:01
pre obcan
To o ponuknuti nejakej vyhody spolocnosti som pisal ja. A nemusi to byt vyhoda. Ved to bude aj nas (myslim mesto) buduci partner v sluzbach...Mozno mu vie mesto ponuknut alebo naopak neponuknut sluzby reciprocne ze to nebude x tisic ale x-1 tisic a tie znizene naklady moze spolocnost naopak dat na vyssie mzdy pre Seredcanov...a zial tie firmy tu uz su...takze diskusie o tom ake by to bolo keby tu neboli su zbytocne nemyslite? A napriklad adresovat peticiu aj tomu zamestnavatelovi aby managemnent vedel ako ich momentalne prostredie v ktorom budu podnikat vnima tiez mozno nie je zly napad...minimalne to vyvola ich interny meeting kde budu o tom diskutovat...predpokladam ze vieme o ktoru spolocnost ide...a co sa tyka politiky ja sa od nej distancujem...moj vnutorny nazor je ze politika ludi nespaja ale rozdeluje a politicke strany beru ludom vlastny nazor lebo hlasuju tak ako chce strana a nie tak ako si myslia ze by bolo spravne...nemam a ani som prispevkami nemal ziadne politicke ambicie a ani moje prispevky nemali pomoct ziadnemu poslancovi vo verejnej mienkotvorbe...bol to len moj nazor...skusit oznamit naladu spolocnosti(obyvatelov mesta) aj tej firme formou rokovani alebo adresovani napr peticie s moznostou zmeny ich personalnej politiky...prijemny den
dado | 24-02-2018 09:55:08
Pan Kurbel od kedy ste poslancom?Ked sa menil uzemny plan kvoli vystavbe priemyselneho parku ste boli kde???????Dalsie a dalsie obrovske haly sa tam stavaju naco???pre koho??? dajte teraz odpoved.ALEBO STE OTOM NEVEDELI ZE TAM BUDE XXX FIRIEM KTORE BUDU POTREBOVAT LUDI????Stale tu spominate LIDL AMAZON a ostatne preco nepredstavite tam bude kto pracovat ?????
Obcan | 24-02-2018 09:53:10
Dost krat sa tu opakuje prispevok s tym,ze je treba podporit,ponuknut velkym spolocnostiam urcite vyhody,aby zamestnavali viac slovakov ako cudzincov. To uz co je len za napad ? To nestacia tie podpory,ulavy atd... co dostali ked sem prisli? Co tak keby este ludia za to ze tam mozu pracovat by im odvadzali trebars pol platu a podniky by im na znak dobrej vole nechali par eur na to jedlo a byvanie ? Preco sem sli ked naberaju srbov,rumunov,ukrajincov...a nesli priamo tam ? Nebude to tym ze je toto stabilna krajina s uplne inou mentalitou a vyhodnou polohou a v strede Europy ? Co sa tej predvolebnej kampane tyka na jednej ci druhej strane,tak mi je iste sympatickejsi clovek co sa snazi x rokov robit v prospech ludi ako vseliaki pristipkari co myslia len na svoje vlastne obohatenie sa,vedia len kvakat ale realne nespravili pre obycajnych ludi nic. Budu len hladat vseliake klucky medzi paragrafmi,vyhovorky ako nieco nejde,nije mozne,neda sa... A co sa tyka samotneho stretnutia v kine ohladom ubytovni,niekto argumentoval ,,slabou,, ucastou ked z opravnenych volicov tam bolo celkovo ,,len,, cca 500 ludi,ze netreba brat vazne ich nazor,lebo podla neho je to slaby pocet. Ten clovek asi teda predpoklada ze zvysny pocet by bol za,co je uplne nerealne a sam to aj vie. Ak teda poslanci su skor len ,,posranci,, a nevedia (nechcu) zastupovat volu obyvatelov,mohlo sa v tom legalne rozhodnut v referende s jednou a jednoduchou otazkou a to ci su za vybudovanie ubytovni na uzemi mesta Sered alebo nie. Az tam by ich prekvapil ten pocet ludi co by sa vyjadrili,ako ich myslim prekvapil pocet ludi na zhromazdeni,kde ani jeden nezdvihol ruku pred masou ludi,ale neskor,to uz bola ina pesnicka... A ci uz plateni,alebo neplateni provokateri (diskutujuci)budu cokolvek pisat proti poslancovi Kurbelovi a aj tym par statocnym,nic nezmenia na tom ze oni aspon bojuju za obcanov mesta. SOL a jeho historia su toho len dokazom kto za koho kope. A to je len dobre !
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-02-2018 08:53:15
Halo | 24-02-2018 06:15:45 | - aj moja trpezlivost ma svoje hranice. Kontrolujte sa a nespamujte zbytocne diskusiu.
Pavol Kurbel | 24-02-2018 07:41:52
To čo tu píšete, to je kampaň. Kampaň pre tých, čo chcú stavať ubytovne. Z tých vašich príspevkov to trčí jak slama z čižiem.
Halo | 24-02-2018 06:15:45
To co tu pise Tha,to sa snazim uz od zaciatku diskuje ludom zdelit.Pan Kurbel,co je to potom ,ak nie predvolebna kampan?Neviem si totiz predstavit,ze Vy neviete,ze prilivu cudzincov nemoze mesto zabranit.
Halo | 24-02-2018 06:15:44
To co tu pise Tha,to sa snazim uz od zaciatku diskuje ludom zdelit.Pan Kurbel,co je to potom ,ak nie predvolebna kampan?Neviem si totiz predstavit,ze Vy neviete,ze prilivu cudzincov nemoze mesto zabranit.
Halo | 24-02-2018 06:15:42
To co tu pise Tha,to sa snazim uz od zaciatku diskuje ludom zdelit.Pan Kurbel,co je to potom ,ak nie predvolebna kampan?Neviem si totiz predstavit,ze Vy neviete,ze prilivu cudzincov nemoze mesto zabranit.
Pavol Kurbel | 23-02-2018 23:40:37
reagoval som napríklad na :Konecne sa ozvalo aj par ludi,ktorym ide aj o ozajstne riesenie problemu,lebo doteraz to bola viacmenej volebna kampan.
Thaa | 23-02-2018 23:19:42
Ak narazate na moje prispevky pan poslanec tak zial nezdielame rovnaky nazor...nikto mi neplatil a ani ziadneho potencialneho majitela ubytovne nepoznam...len si myslim ze to ci bude grupa srbov byvat v ubytovni alebo po privatoch stale neriesi problem ze tu bude to iste mnozstvo kolko ten zamestnavatel chce...seredcania tu nechcu cudzokrajnych robosov...a podla mna riesenie nie je o tom kde budu byvat ale o tom aby ich ten zamestnavatel zamestnal co najmenej...preto si myslim ze mozno by bolo lepsie skusit toho zamestnavatela kontaktovat a nieco mu ponuknut aby on sam chcel zamestnat nasincov..myslite ze je to horsie riesenie skusit znizit to cislo ako sa dohadovat kde bude lepsie ze budu prespavat? A ja sa na to pozeram bez emocii a len som vyjadril svoj nazor v diskusii tak ako to vidim ja ako obyvatel jedneho nemenovaneho panelaka...
Pavol Kurbel | 23-02-2018 22:52:55
Vidím, že tí čo by radi stavali ubytovne si zaplatili tlčhuby, ktoré tu prispievajú o predvolebnej kampani. Len aby zvrátili verejnú mienku. Sprostosti typu, že je lepšie keď postavíme ubytovne a oboženeme ich plotom, aby nechodili do mesta, až po sprostosť, že ak budú roztrúsení po meste bude to ešte oveľa horšie tú šíria ľudia zaplatení za to, aby to tu vypisovali. Ak tu tí cudzinci budú či v ubytovníach, alebo po domoch, tak či tak budú chodiť na poštu, do kina či do Kauflandu. Rozdiel je iba v tom, že ak budú vedľa vás ubytovaní a budú robiť bordel, tak sused veľmi rýchlo povie susedovi, že ak s tými tvojimi nájomníkmi neurobíš poriadok, tak zajtra idem nahlásiť na mestský úrad či políciu alebo daňovákom..... A verte mi, že sused veľmi rýchlo s nimi urobí poriadok, alebo ich pošle preč. Ak však budú natlačení v gete ako v táboroch vo Francúzsku, ani polícia si s nimi neporadí.
Thaa | 23-02-2018 21:50:49
Pre Halo
Myslim ze cely ten hunbuk ako sa vravi koli hlasovaniu za ubytovne je nezmysel..
Ak mesto nevie a nemoze zamedzit prilevu cudzokrajnych zamestnancov a nevie zorganizovat zhromazdenie obcanov Serede s tym zamestnavatelom (myslim ze aj tak nikto z tej firmy nebude mat gule prist) a ak nevieme tomu zamestnavatelovi ponuknut nejake vyhody, ktore by mali vplyv ze ich tu bude menej alebo ako partnera v sluzbach ho dotlacit k nejakemu nizsiemu cislu tak potom cela peticia za ubytovne je nezmysel..
Podla mna si prave tymto zarabame na problem lebo nam v bytovkach budu byvat robosi po 6 az 8 striedajuci sa po smenach a oslavujuci minimalne 2 x do mesiaca niekoho narodky a bude to vsetko bezprizorne...
Ja by som v tomto pripade ak mesto nema nastroj a ani paky peticiu adresoval tomu zamestnavatelovi a ubytovne su to lepsie co mozeme spravit. Bolo by to kontrolovatelnejsie a vsetky tie grupy by boli koncentrovane na 1 mieste, zodpovednost a riesenie problemov je na majiteloch ubytiek, nemusi kazdy den spravca bytovky alebo nahnevany sused volat na MP lebo srbaci zase po sichte zuruju a moje deti idu rano do skoly...v tomto pripade by som zahlsoval ako poslankyna Matuskova a poslanec Kralovic..
Ale skutocne nevie mesto este rokovat a nieco ponuknut aby sa tej spolocnosti viac oplati nasinci za drahsiu mzdu ako grupa srbov cez agenturu?
Cepenan | 23-02-2018 20:31:50
Mna by skôr zaujímalo kto im dal povolenie na stavbu firiem?keď sem išiel lidl už tu bola nulová nezamestnanosť a potom amazon.To ako tie firmy nevedeli že za 600e hrubého tam nikto nepôjde robiť???
Halo | 23-02-2018 20:23:20
Konecne sa ozvalo aj par ludi,ktorym ide aj o ozajstne riesenie problemu,lebo doteraz to bola viacmenej volebna kampan.Osoba, ktora pise od nickom Thaa presne tak to je,ako to opisujete!!!!
Thaa | 23-02-2018 19:06:37
A presne ako si to napisal nestane sa to...tak si spolu zanadavame na vladnucu stranu ale ako nam to pomohlo vyriesit problem? Je moznost ze sa iniciativy chyti mesto alebo poslanci a mozno to nieco bude mesto stat ale budu tam pracovat nasinci a peniaze ktore by isli z mesta na odstranovanie problemov s tisickami srbov vrazime do Seredcanov..nie je to lepsie spravit aspon nieco ako nespravit nic a len na niekoho nadavat...ci?
obyvatel 1 | 23-02-2018 19:03:25
tam kde investor postaví fabriku ktora zaroven tam aj ničí cesty, spodne vody a celkovo životne prostredie, tak ako kompenzaciu tam ma aj zamestnavat za slusnu adekvatnu mzdu okolité obyvatelstvo. Nie navazat najskor srbov potom ukrajincov a nakoniec černochov. A namiesto slusnej mzdy domacemu a okolitému obyvatelstvu tu takyto investor urobi domacemu obyvatelstvu, co si tu aj niekolko generacne investovalo svoje celozivotne prostriedky, takto urobi peklo na zemi.
Thaa | 23-02-2018 18:52:03
Nemam smeracke zmyslanie a ani som nikdy nebol fanusikom tejto popularnej ludovej skupiny...skor si myslim ze mat ubytovne a nemat ubytovne je jedno lebo sa ti cudzakrajnci po meste pohybovat budu lebo nakladovo su lacnejsi pre toho zamestnavatela ako domaci...a je jednoduchsie zobrat velku grupu cez persoanalku ako riesit kazdy den kopec personalnych problemov...to ci vlada niekedy o par rokov kvotu prijme alebo nie je mi tiez fuk...lebo ti cudzokrajinci tu uz par rokov budu...skor si myslim ze ak ludia v meste nechcu srbov a ine grupy tak mesto by mohlo skusit vyvolat rokovanie a ponuknut nieco aby zamestnavatel chcel skor nasincov ako partie z personaliek...to co si napisal je sice riesenie ale Seredcanom to je asi momentalne prd platne...takze lepsie je zanadavat si na vladu ako skusit nieco ponuknut...
pre Thaa | 23-02-2018 18:38:00
vidim ze mas smeracke rozmyslanie, socialny stat sa robi tak ze verejne peniaze nalejes do sukromnej firmy, alebo jej das danove prazdniny a na vsetko ostatne co nemas si vezmes dlh. mesta nastastie uz nie je mozne zadlzovat ako to robia pseudosocialisti so statom a uniou. aku dopravu ma prosim ta mesto k dispozicii ? tento cely problem je sposobeny statom, ako bolo povedane na zhromazdeni treba aby stat dal firmam kvoty na zamestnancov cez agentury... ale to sa nestane lebo tie vlastnia vladni kamarati a to je este len kseft
turbo | 23-02-2018 18:27:08
Pri citani clanku som si spomenul na hodiny dejepisu, ked sme preberali udalosti, ktore sa odohrali v Prahe v rokoch 1419 a 1618.
Thaa | 23-02-2018 17:49:46
Mna by skor zaujimalo od panov poslancov kolko krat sa stretli a rokovoli s tym zamestnavatelom a skusili mu nieco ponuknut aby znizil pocet cudzokrajnych zamestnancov a skor sa snazil napr. nejakou akciou prilakat domacich zamestnancov. Ponuklo mesto napr. amazonu nieco aby to nebolo 4 tis ale len 1 tis? Nejaku ulavu napr na spravnych poplatkoch od mesta alebo doprqvou zadarmo ak to bude pre nasincov...
Thaa | 23-02-2018 17:24:56
To co pisete prave riesili ubytovne. To je legalne podnikanie a majitel si sakra da pozor ci mu tam robia bordel alebo nie, ci mu potrebu vykonavaju o fasadu alebo nie..ak sa ti robosi budu riesit bez ubytovni tak skoncia v cinziakoch na 1 post3lovkach kde sa dokonca budu striedat ze skonci smenu a pojde si lahnut do postele kde spal kolega co ide na sichtu po nom...tou ubytovnou by bola zabezpecena koncentracia na 1 miesto a lepsia kontrola napr od MP alebo cudzineckou policiou...ak sa teda neda vyriesit problem tak ze ak viem kolko cudzincov ma prist pravdepodobne potom viem aj ku ktoremu zamestnavatelovi a ak to Seredcania nechcu skusit z pozicie mesta znizit pocet cudzincov rokovanim ponuknutim nejakej vyhody reciprocne kedze zamestnat miestnych su pre nich asi vyssie mzdove naklady ako zamestnavat lacne partie zo srbska a ukrajiny napr...podla mna ubytovne neriesia ze tu cudzinci nebudu a nemat ubytovne je este vacsi bullshit...asi tak
pod iným | 23-02-2018 17:11:51
právnym režimom sa rozumie podnikanie... súvisí s tým množstvo povolení počnúc OHES kou, Inšpektorátom práce, živnostenským povolením... A ako takýmto tiežpodnikateľom zlomiť krk. Veľmi ľahko. Keby ich pri oproti môjmu bytu bývalo a mňa to fakt evidentne otravuje až obťažuje začnem so sťažnosťou na MP. Veď predsa veľmi dobre viem. kedy odchádzajú a prichádzajú z práce. A potom to už fičí. A vôbec ma nebude trápiť svedomie. Prenajímateľ si ich mal ubytovať v dome kde býva. Určite by mu to dlho nevydržalo. To samozrejme sa určite minie účinkom pri rodinnom dome a to za podmienky, že mám živn. povolenie a ďaľší kopec tých papierov vrátane registračnej pokladne. Ale aj tu je riešenie, možná že pri kontrole jedného z nich sa zistí, že nemá pracovné víza, ale len turistické ..... A keď vystrájajú na ulici, alebo sú sfetovaný ? Načo si platíte MP, štátnu políciu a čo ja viem čo. Zavolať, oni snáď vedia čo s nimi. Práve nečinnosť štátnej moci / možno že o tých ubytovaných ani nevedia/ voči iným štátnym príslušníkom v nich vyvoláva dojem, že tu môžu všetko. Ale mýlia sa.
pre nefaktičku | 23-02-2018 16:47:08
Počet zapísaných voličov v r. 2014 – 14117. Účasť – 4440. Teda účasť 31,5%. Čo je pri voľbách možné, ale na referendum sa vyžaduje 50%.Príslušné VZN riešiace štatút verejného zhromaždenia neexistuje, ale keby bolo, dala by sa očakávať podobná potrebná účasť – teda 50%. Takže 500 ľudí je bohužiaľ ako prd vo vetre.
Thaa | 23-02-2018 16:42:48
A aky je to ten iny rezim? Akoze pred kazdym domom alebo bytom v cinziaku kde bude byvat 6 az 8 srbov alebo ukrajincov bude stat 1 mestsky policajt ked si po robote otvoria flasky? Aky je to ten iny rezim? Lebo v tych bytoch alebo domoch nebudu byvat rodiny ktore maju deti ale partie robosov na 1dnopostelovlach...asi tak...
pre kuráž | 23-02-2018 16:10:02
omyl pane, to už bude podnikanie !!!!!! to sa spravuje iným režimom !!!!!!!!!!!! takže pohoda.
pre fakticka od nefaktičky | 23-02-2018 15:45:28
k tým 3,5 vypočítaným percentám asi toľko. Myslím, že ten výpočet sa ani z daleka nepribližuje skutočnosti. Moje čísla budem dávať len z hlavy, ak sa v niečom pomýlim, kludne ma opravte. Voličov nie je 17 tisíc, ale skôr odhadujem 13.000 (ostatné sú deti a batoľatá, ktoré nemajú volebné právo). Vo voľbách do meského zastupiteľstva odhadujem že bola volebná účasť tak 15 percent,(neodhadla som? ) čo je 2000 voličských hlasov, ktoré volili poslancov. Ostatné hlasy oprávnených voličov nemôžeme brať do úvahy, pretože voliť neboli, lebo neprejavili vôľu aby ich niekto zastupoval, a dianie v meste je im šumifuk. Takže mne tých 500 ľudí skôr vychádza ako 25 percentá vzorka voličov, ktorým záleží na osude mesta. A tí čo sa zhromaždenia nezúčastnili, bud nemohli, alebo je to majú na háku , a ked to majú na háku, tak samozrejme že rozhoduje vôla voliča, ktorý to na háku nemá. . Takže sa mi to zastúpenie 500 obyvateľov mesta javí ako dosť výrazná masa obyvateľov ktorí dokonca hlasovali jednohlasne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-02-2018 15:33:16
http://www.seredonline.sk/clanky/verejne-zhromazdenie-podla-zakona-alebo-dalsia-fraska-v-rezii-jedneho-cloveka/
Fakticka... | 23-02-2018 15:02:35
Nebudem asi riesit podstatu celej veci, ale... stale mi nejako nesedi matematika, ze cca 500 ludi na zhromazdeni ma reprezentovat volu obcanov 17 tisicoveho mesta, ako to niektori formuluju...

Kedze viacero clankov a komentarov sa odvolava na zakon 369/1990, tak som si ten zakon nasiel a §11b hovori:
\"Na prerokovanie obecných vecí môže obecné zastupiteľstvo zvolať verejné zhromaždenie obyvateľov obce alebo jej časti.\"
§11a hovori o hlasovani/referende, ale to sa zatial nedialo...

Ustava cl. 67:
\"(1) Územná samospráva sa uskutočňuje na zhromaždeniach obyvateľov obce, miestnym referendom, orgánmi obce...\"

Mohol by ma autor clanku prosim odkazat na zakon/paragraf, kde sa hovori, ze \"zvolanim verejneho zhromazdenia obyvatelov obce presunuli rozhodovacie pravo na obyvatelov mesta\"?

Lebo ak som to spravne pochopil svojim nepravnickym pohladom na zakon ja, tak verejne zhromazdenie je na vyjadrenie nazorov obyvatelov, zmienku o hlasovani na zhromazdeni som nenasiel nikde a neviem si predstavit ako by malo byt zavazne pre kohokolvek, ked sa na nom zucastni 3,5% obyvatelov mesta.
kuráž alebo guráž -D | 23-02-2018 14:51:19
súhlasím s názorom: Článok | 23-02-2018 11:10:36
Naozaj si toto treba uvedomiť, ak niekto kúpi dom a ubytuje tam pár srbov, ukrajincov alebo hocikoho, nikto si už nepomôže. Mesto to totiž nemôže zakázať, na to nemá žiadne právne páky! Takže fakt je, že poslanci urobili rozhodnutie, na ktoré tu hromžíte, ale čo ak váš susedný dom niekto kúpi a ubytuje tam ľudí? Potom vám to konečne dôjde?
výsmech pre obyvatelov | 23-02-2018 14:46:08
Takze namiesto Matuskovej bude poslancom Kral. Ideme z kaluze do blata. Otrasne
poslanci | 23-02-2018 13:42:59
tí už dávno zabudli čo sľubovali. Na to majú krátku pamäť. A kto to získal mandát? Spravili capa záhradníkom. Už ako sa už tu v niektorom komentári spmína, ako vyzerá námestie a pod.- jedna katastrófa - mesačná krajina. Ale sa \"vyřádil\" a život ide ďalej.
občan | 23-02-2018 13:39:32
je to smutne od nich že takto hlasovali osobne ich poznam všetkych su to hajzly
pre Článok | 23-02-2018 12:44:19
podľa teba má guráž (nie kuráž ty inteligent) ten poslanec ktorý nerešpektuje vôlu svojich voličov? Taký nemá guráž, ale nemá čo v zastupiteľstve hľadať! čo s týmto celým má to akých susedov má pán Majko? trepeš od veci...je vidieť podľa tvojho príspevku že si za ubytovne, aj tebe asi z toho niečo kvapne do vrecka a kašleš na Sereď a jej občanov!
Článok | 23-02-2018 11:10:36
Ako tak sledujem všetky pre a proti. Praca poslanca nie je len schvaľovať populárne veci, ale aj nepopulárne, ale pre mesto a obyvateľov prospešné (resp. Zvoliť menšie zlo). 

p. Majko sám priznal, že bývať pri neprispôsobivých občanoch nie je skvelé, nuž priznajme sa kto by chcel mať takých susedov?? Áno rodinné domy prerobene na ubytovanie je legálne a to je problém, keď zrazu budete mať legalne novych susedov 30 robotníkov, čo budú na dvore vykrikovať a strpcovat život susedom. Ale miesto toho aby pomahal p. Majko vysvetľovať čo je správne, stále rieši veci mimo. Asi sa drží hesla keď mam takých susedov, nech majú takych ostatní.

Teraz sa ukazali práve charaktery poslancov, kto tam len politikarči a len pri pekných veciach sa otŕča a kto sa ma kuráž!!
Česť ani svedomie veru nemajú | 23-02-2018 11:01:00
SĽUB POSLANCOV. „Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce......
nad tatrov sa blíska...to SK naše ;) | 23-02-2018 10:12:05
Zbytočne sa tu naťahovať, na ubytovniach. Pokial to naša vláda nezačne limitovať a dať pravidlá. Je to krajina mimo EU, a už sa sem sťahuju s rodinami za prácou. NENENE mi sme tu doma a mi tu chceme bývať. A ktomu pánovi Forgačovy. Nemá ani potuchy kolko je Srbou v Pežote. A tych 70 je vlastne može by o 100 viac ked sa prestiedaju medzi tym.
A výhovorka aby neboli v meste na panelákoch je úplne mimo. Keď sa zložia na nájomné, aj od súkromnej osoby a nie podniky a Agenturý!
Ináč pred pár asi 2 roky dozadu, nás toto ani nenapadlo. A teraz. Si Myslím, že je zatým ta vlna migrantov zo Sirie do Francúzska a Pežot to začal ventilovať z juhu. To je moj nazor. Novy tam pride len SRB, je ich tam viac ako SK. Smutne...
Totálne zlyhanie | 23-02-2018 10:11:03
týchto poslancov ktorí nerešpektujú vôľu občanov na verejnom zhromaždení a čo je zaujímavé na tomto zhromaždení ani jeden z nich nezdvihol ruku pri hlasovaní za ubytovne a ani sa v diskusií neprihlásili a neobhajovali svoj postoj. A to aj napriek sľubu poslanca, že budú pracovať pre občanov
asi naozaj prevládol ich egoistický postoj k tomuto problému a zlyhali ako zastupitelia občanov. V demokratickej spoločnosti by sa naozaj mali pozrieť ráno do zrkadla a povedať si ...ja som zlyhal ako zástupiteľ ...a vyvodiť dôsledky...pre seba aj pre zastupujúcich anonymných občanov ktorí verili , že sú na ich strane. Ešte že sa primátor zobudil z letargie a odvolal svoj kladný postoj po schválení uznesenia na TV KREA.
Keby boli | 23-02-2018 09:54:56
Charakter uz daaaaavno sa odtial pracu Zradcovia .Aspon vidime že im nejde o občanov ale len o seba a svoje vrecka
Jozef | 23-02-2018 09:16:03
zatial skoncila iba jedna poslankyna. Ale uz je za nu nahrada. KRALovsky architekt nasho super namestia, parku, alebo co to tam mame.
tony | 23-02-2018 09:13:19
Skončili sme jasná správa.Petr Janda.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign