Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Členovia komisie pri MsZ piatim občanom ukázali ako funguje transparentnosť v praxi

Miloš MajkoDátum22. 01. 2014 00:35:52TémaŠKOLA DEMOKRACIE

Existujú slová a slovné spojenia, ktoré aj ľuďom nezaujímajúcim sa o danú problematiku hovoria veľa. Väčšinou je to spôsobené médiami, či osobami verejne činnými (napr. volenými zástupcami), ktoré ich vyslovujú a opakujú radi, hlavne v predvolebnom boji o voliča. Medzi takéto slová nepochybne patrí napr. transparentnosť v samospráve, či transparentnosť v nakladaní s verejnými finančnými zdrojmi.

Ďalším pomerne často najmä volenými zástupcami omieľaním spojením je samospráva otvorená pre ľudí, potreba vytvárania záujmu o veci verejné u občanov či spravodlivé rozdeľovanie peňazí medzi kluby a záujmové združenia. Zároveň však od volených funkcionárov pomerne často počúvame sťažnosti na adresu občanov týkajúce sa ich nezáujmu o dianie v obci či v meste. Volení funkcionári s obľubou zvyknú hovorievať ako neskutočne túžia po osobnom kontakte s aktívnymi občanmi ako radi ochotne poskytnú všetky informácie, o ktoré len občan požiada. Ponúkajú občanom účasť na rokovaniach mestských zastupiteľstiev, účasť na rokovaniach komisií, v podstate všade tam, kde si to občan bude želať. Stačí požiadať. Občan veci neznalý sa môže domnievať, že všetky tieto reči sú aj pravdivé a že všetko funguje presne tak, ako to hlavne pred už spomenutými voľbami od kandidátov na poslancov, starostov či primátorov počúva.

Sem tam sa nájdu aj občania zvedaví a odhodlaní preveriť v praxi sľuby a tvrdenia volených zástupcov, ktorým svojim hlasom dali mandát spravovať veci verejné. Spravilo tak aj 5 občanov mesta Sereď v utorok o 15.00 hod., kedy sa písomne domáhali účasti vo forme pozorovateľov na rokovaní komisie športovej a školskej pri MsZ v Seredi. O tom ako dopadli sa dozviete v pripravovanom materiáli na seredonline.sk

Poznámka na záver tejto upútavky: členovia spomenutej komisie včera rozdeľovali dotácie pre športové kluby, záujmové a občianske združenia v hodnote desiatok tisíc eur.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Horvath :( | 24-01-2014 00:04:34
Pre: 23-01-2014 19:46:11
Mne to je jedno co pisete a ci a co viete ze kto som. Ja viem ze Martin dobre vie kto som a on dobre vie ze v mojich ociach stratil svoj kredit a on vie aj to ze preco. Ako priatela som ho volil ale uz nebudem a zato sa nemam co ospravedlnovat. Skor by sa mali obyvatelom ospravedlnit on aj clenovia komisie co boli proti ucasti obyvatelov na tejto komisii. Ved predsa Martin tam na zaciatku bol a ako dokaz čestnosti a transparentnosti mohol komisie navrhnut ucast pre par ludi. Taketo gesto by len dokazalo jeho snahu a vôlu pre serioznost a maximalnu otvorenost nasej samospravy.
Ved predsa pokial mam čisty a seriozny umysel tak nieje dovod preco by sa na komisii nemohli zucastnit obyvatelia ci dokonca verejne medium ktore obyvatelia citaju a omoc viac ako SN. Obyvatelia co toto platia sa mohli cez SOL dozvediet ako taka komisia a rozhodovanie prebieha. Ale toto divadlo co sa predviedlo len zasialo semeno pochybností pre obyvatelov ze asi bol dovod preco sa tam ani len par ludi nemohlo zucastnit. A prave v tomto ja vidim faloš a intrigu voci obyvatelom mesta.
káder pre police | 23-01-2014 22:57:30
a otezka znie: nie je rokovaci poriadok nad ramec zakona?
anonym | 23-01-2014 22:20:12
Aj Paška zakázal v parlamente fotografovať čo robia poslanci, čo majú na stoloch, nech boh chráni, aby ich odfotili, že ich nezaujíma čo sa deje v sále, ale veci osobné sú prvoradé. Novinári sa už voľne nemôžu pohybovať po parlamente a ďalšie obmedzenia pre novinárov.
A tiež je celý ansábel platený z našich daní. A Vy sa tu pohoršujete, že na zasadnutie nejakej komisie nemohol ísť tunajší novinár s kamerou.
pre Býv. Zamestnanec | 23-01-2014 22:18:02
ja som skor pocul ze to bolo na vracacku a na druhy den ho mal martin naspat
Pavol Kurbel | 23-01-2014 21:20:29
Koinonia Ján Krstiteľ
Býv. Zamestnanec | 23-01-2014 20:39:15
Ak tu niekto píše o Martinovi, ako p.Horváth, vôbec ho nepozná, nepozná jeho rodinu, kamarátov .
Ublížiť dokáže každý ale ak chcete opýtajte sa ludí ktorí s ním dochádzali a dochádzajú do kontaktu a určite Vám každý vyvráti tieto hnusobstvá od pána Horvátha.
Bodaj sa Maťovi podarilo odhaliť takýchto zákerných ludí. Viem že je ako taký slon dobrák čo ale nezabúda, zlodeja čo im ukradol auto pri AB našli až po 4 rokoch a dostal čo mu patrilo .
pre p. KURBELA | 23-01-2014 20:25:27
len pre moju informáciu, velmi ma to zaujíma, teda ak to nie je tajné.
dakujem
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 23-01-2014 19:59:49
Pre: Police | 23-01-2014 18:47:26
To či sa v zasadačke zdržal p. primátor 3 min. ako píšete alebo približne 20 min, ako som uviedol, nie je vôbec rozhodujúce. Zrejme ste jeden z členov komisie, keď ovládate také detaily. Za dôležité považujem to, čo som uviedol, a síce že ihneď na začiatku zasadnutia komisie sa bude hlasovať o mojej prítomnosti na komisii. Myslíte, že členovia na to potrebovali oných cca 35 min? Veď podľa zápisnice z komisie to bol hneď prvý bod po otvorení! Že by na otváranie zasadania komisie bolo treba nejaký špeciálny kľúč, ktorý práve pred tým niekde stratili? A ak mám byť dôsledný, v zápisnici nie je žiadna zmienka o tom, že na komisiu zavítal aj p. primátor. Takže..? Váž. pán „Police“, keď ste už zabudol, aké meno má Váš otec, ešte keby sa Vám podarilo napísať sem v čom som klamal a čo som sfalšoval. A o akom papieri to hovoríte? A odpoviem Vám aj na Vašu intolerantnú otázku: do kostola chodím uctievať si Boha v ktorého verím. Stačí? A ďalej, komu a za čo by som sa mal ospravedlniť? Ak sú členovia komisie presvedčení o tom, že som spáchal nejaký „TR“ čin, nech tak urobia! Skôr by som sa ospravedlnenia mohol dožadovať ja. A síce, že komisia ani nepovažovala za potrebné čo i len jednou vetou mi oznámiť zamietnutie mojej žiadosti. Prajem pekný večer.
P.S.: touto cestou ďakujem p. poslankyni Vydarenej, že si zachovala triezvu myseľ a svojim hlasom jediná podporila moju žiadosť o účasť na komisii v roli pozorovateľa.
Pavol Kurbel | 23-01-2014 19:55:49
Môžem vedieť, prečo vás zaujíma meno tej organizácie? Lebo už som to tu raz zverejnil a to by mohlo stačiť.
Pre horvátha | 23-01-2014 19:46:11
Takéto primitivizmy používali aj poslanci počas volebnej kampne, ospravedlnili sa.Primátor ich identitu nezverejnil a nesúdil sa, viem že dal akcent na velkorysosť. Vo vašom prípade počitam že ak sa neospravedlníte veľkorysosť pôjde bokom a aj zverejnenie mnohých vecí bude slúžiť na to že si najprv zistíte pravdu a potom budete písať.

Jedno japonske prislovie hovori: Tichý neznamená slabý . Pán horváth....
Skype a scan je sviňa , zvlášt v reštaurácii , kde skypujúci sedí hodiny.
Police | 23-01-2014 18:47:26
Možno by mal p.sklenár napísať celú pravdu, že primatora si zavolala komisia s tým či on prislúbil natáčanie videa z komisie tak sa ako niekto podvodne odvolaval na primátora .
Klamanie, falšovanie a 3 min nie 20 min a po vyjdení naozaj vyšiel a opýtal sa rázne , ako môžete tak klamať pán M.
Zverejnite p.Sklenár,papier nepustí.
A ešte aj pracovníčka doniesla pre občanov rokovací poriadok pre komise.
P. Sklenár NAČO chodíte do KOSTOLA ?

Kto neverí má možnosť opýtať sa hociktorého člena komisie .Mali by ste sa ospravedlniť že na vás nepodali TR za podvod. Ale účel svetí , že?

A ešte pre Horvátha - ste anonym ktorý dlhodobo uráža a ktorý si myslí , že je neidentifikovatelný.
Ste veľmi čitateľný.




pre p. KURBELA | 23-01-2014 18:39:58
p. Kurbel opätovne sa pýtam, viete sem napísať názov tej organizácie, kam sa posielajú vaše odmeny ako poslanca, alebo sa to bojíte zvernejniť?
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 23-01-2014 18:06:20
je uverejnená zápisnica zo zasadania komisie :

http://www.sered.sk/data/2_samosprava/volene_organy/komisie/program/5/20140121zapisnica.pdf
gulak | 23-01-2014 17:17:53
Všetko záleží na ľudoch,ako v bytovke,avšak ked je väčšina idiotov,tak nezmôžete nič,ani keby ste sa rozkrájali...
sawubona | 23-01-2014 17:02:16
Áno, poslancov si obyvatelia zvolili sami, ale môžeme voliť len z tých, kto bol na volebnej listine a o post poslanca sa uchádzal. Teda z toho, čo tam bolo, zvoliť to najmenšie zlo. Česť výnimkám ako p.Kurbel
Robo Horvath :( | 23-01-2014 15:59:22
Pre :anonym | 22-01-2014 22:58:58
Dufam ze pan Sklenár vam to dostatocne jasno popisal ako to na komisii prebiehalo z coho zretelne vyplýva ze primator bol priamo do celeho rozhodnutia zainteresovany a teda on rozhodol ze ako maju postupovat a hlasovat clenovia komisie. Bol to jeho premysleny a cieleny krok pri ktorom zo seba spravil despotu. A nam obyvatelom dal jasne najavo ze akakolvek verejna ucast nas obyvatelov, je pre neho a jeho zaujmy neziaduca. Preco asi? Martin sa hodne zmenil a z normalneho chlapa sa stal vypocitavy a falošny intrigan,ktoremu je pravdepodobne ukradnute co verejnost chce a o co ma zaujem. Ved predsa su to peniaze obyvatelov co toto vsetko platia a on im zakaze co i len sediet a pocuvat ako sa naklada s ich peniazmi je pre mna nepochopitelne. Za taketo nieco si nezasluzi podporu obyvatelov.
pre komisiu | 23-01-2014 15:17:53
ty musíš byť jeden z nich, lebo žiadny smrtelník mesta ssered by toto nenapísal. A ak si to lepšie všetko preštuduješ od začiatku, zistíš, že tu nejde o tie odmeny, ide tu o to čo mimoriadne spravili, aby si ich zaslúžili. Ak spravia niečo mimoriadne tak nech sa páči a hlavne kontrolorka , ak ste pozerali minule v TV novinách bola takáto reportáž a tam vyslovene hovorili, že kedy si kontrolor zaslúži mimoriadnu odmenu. A pokial viem v Seredi nič mimoriadne końtrolorka neodhalila, akurát že odpustili premlčané dlžoby , ktoré si myslím , že mala ona kontrolovať. Takže nie jej dať odmenu , ale dať jej zaplatiť tú škodu. Toto by bolo spravodlivé.
Jozef | 23-01-2014 14:42:41
Ivan, pamatam sa, ze o nieco podobne si sa pokusil uz vlani na jar. A pokial sa dobre pamatam, tak si vypracoval aj metodiku na prerozdelovanie dotacii do sportu.
Ako to dopadlo sa Ta asi nebudem pytat. Aj ked bola az na male odchylky podobna tej, ktoru mala komisia. Aspon podla precedu.
komisia | 23-01-2014 14:40:28
Dnes primátor nemá žiadne odmeny, komisie boli vždy neverejné tak, ako to odsúhlasili poslanci, dane sa zvýšili minimálne, sú najnižšie na Slovensku (z nehnuteľnosti). Skoro 90 percent z mestských peňazí sa dopláca náklady za škôlky, ostatné mesta nedoplácajú ani 70 percent. V meste sa mi páči, komu sa tu nepáči môže sa odsťahovať do totálne zadlžených miest a obcí kde ho ani nepustia k slovu.
pre p. sklenára | 23-01-2014 14:32:56
p. Sklenár pekne napísané, hamba im, toto všetko dokazuje že občanov majú len na platenie daní. A to sa skúste ešte p.kalinaia opýtať, za čo mimoriadne navrhuje Judr. kontrolorke v´ždy on odmenu. Silno rozmýšlam nad tým, že ani ja tento rok dane nezaplatím, ved možno pri kontrolorke Horváthovej budú aj moje nezaplatené dane čoskoro premlčané a odpustené.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 23-01-2014 14:21:40
pre: anonym | 22-01-2014 22:58:58
Píšete, citujem: "Komisia hádam nepracuje pod vedením primátora mesta, ale pod vedením poslanca-predsedu konkrétnej komisie". Áno, ale moja skúsenosť hovorí, že usmerňuje to, ako všetko, p. primátor. Komisie sú len nárazníkové zóny. O účasť na zasadaní spomínanej komisie som požiadal jej predsedu deň vopred mailom. Tu je odpoveď od p. predsedu Ing.Kalinaia: "Vazeny pan Ing.Sklenar
vzhladom na skutocnost, ze zasadnutia Skolskej a sportovej komisie su neverejne a nie je v mojej kompetencii rozhodnut o povoleni zucastnit sa ich zasadnutia tretim osobam, prosim Vas, aby ste sa dostavili zajtra o 15:00 do malej zasadacky na MsU v Seredi.. Po zahajeni rokovania komisie dam o Vasej ucasti na nej hlasovat. Vysledok Vam bude ihned oznameny.."
Zamietavé stanovisko mojej účasti som si vypočul až o 15:35 hod, hoci zasadať sa začalo ešte trochu skôr ako o 15:00. A to preto lebo krátko po začiatku (asi 15:10)zasadanie komisie navštívil asi na 20 min, p. primátor. Za akým účelom, si môžeme všetci len domýšľať"....Ale premýšľať sa oplatí.
pre pre horvatha | 23-01-2014 13:39:09
napíšem ako to vidím ja na MÚ. Rozhodujúce slovo nemá primátor ale prednosta. Aj mestsky bytový riadia jeho kamaráti, dosadil tam ako ekonomku svoju skoro rodinnu známu,hoci sa tam prepušťa, do správy majetku otca tejto slečny, vidím to tak, že p. krajčovič ked nebude prednosta v čo dúfam už má zabepečené miestečko na mestskom bytovom , lebo zrovna jeho kamaráti pojdu dalej. A ešte ktovie koho všetko zamestnal o čom nevieme. Stretol som sa s jeho aroganciou priamo na schodzi ked hokejka prechádzala pod správu do Trnavy. Z tváre mu sršala zlosť a ked mu položili otázky utiekol jak soplavý chlapec, nemal ochotu tým obyčajným ludom ani odpovedať.
pre pre horvata | 23-01-2014 13:06:20
Ten si nechová hadov na prsiach, ten to tam celé organizuje
pre roba horvátha | 23-01-2014 12:38:53
p. horváth presne ste vystihol odkaz pre Martina, toto isté mu aj ja odkazujem. Martin preber sa , len už je asi neskoro
choval si si hadov na prsiach
Pavol Kurbel | 22-01-2014 23:46:47
Pochybovať o sile médií mi pripadá zvláštne. Samozrejme, že sila médií nie je absolútna. V demokratickej spoločnosti majú nezávislé médiá veľmi dôležitú a nezastupiteľnú úlohu. Pripomínam, že napríklad boli to nebojácne a nezávislé médiá, ktoré sa postarali o odchod v tom čase asi najmocnejšieho muža sveta a to amerického prezidenta. Na Slovensku sú mnohé média pod vplyvom finančných skupín, alebo sú, či boli novinári zastrašovaní alebo kúpení. A keď to mám vztiahnuť na SOL zatiaľ som nezistil, že by sa SOL dali kúpiť alebo zastrašiť.
anonym | 22-01-2014 22:58:58
Komisia hádam nepracuje pod vedením primátora mesta, ale pod vedením poslanca-predsedu konkrétnej komisie
On je zodpovedný,že nepripustil občanov na rokovanie komisie. A preto občania by si mali rozmyslieť koho v nadchádzajúcich voľbách budú voliť. Či sa tam znova dostanú tí, o ktorých vieme, že nie fér hrajú za občanov.
Robo Horvath :( | 22-01-2014 22:38:47
Cela komisia pod vedenim primatora si riadne nakakali na hlavu ale popri tom ukazali verejnosti co ich vlastne platia ze kam az siaha ich arogancia a moc. V najbližších volbach si urcite nezasluzia nasu dôveru. Martin spametaj sa pokial mas este v sebe aspon trosku slusnosti a ucti k obyvatelom co ta platia. Je to hrôza kam sa to pod tvojim vedenim ubera. Obyvatelia co chceli len pocuvat komisiu su pre teba problem? Donedavna som ta poznal ako normalneho chlapa ale vidim ze sa s teba stal bezcharakterny clovek. Dufam ze toto rozhodnutie nepustit obyvatelov na pucuvanie komisie otvori oci obyvatelom ze sa tu deje nieco co nechces aby obyvatelia poculi. Je to hnus a nezasluzis si dôveru.
Pre anonyma 21.20 | 22-01-2014 21:44:52
1.Najprv sa nauč spisovne po slovensky a potom sa vyjadruj.
2. Nie každý kto sa tvári ako spasiteľ je naozaj spasiteľ.
3. Keď si taký presvedčený o sile médií, prečo je celé Slovensko totálne rozkradnuté a v hlbokom morálnom rozklade? Máme tu predsa desiatky médií a takmer všetky sú súkromné. Tak aká je ich reálna sila?
4. Keď si taký presvedčený o sile médií prečo nie je pán Majko poslanec VUC-ky? Je to šikovný človek a mal za sebou silné médium.
Niečo tu nesedí, skús porozmýšľať. A nabudúce bez tých vulgarizmov.
Obcan | 22-01-2014 21:42:54
Nepoznam p.Kurbela,nebudem hodnotit,ale jeho meno sa tu objavuje,reaguje na ludi a asi to by mal clovek voleny ludmi robit.
Sem-tam prispeje este jeden poslanec,ale to mi skor pride take jesitne.
Az raz pride cas volieb,ludia sa budu moct rozhodnut,aj ked vyvoj za 25r nespeje nikam,kedze su tam viacmenej ti isty ludia ...
pre anomym | 22-01-2014 21:20:48
ty si asi s uradu p. vazeny podla toho co pises, precitaj si este niekolko krat co pisal p. kurbel, a citaj dovtedy kym to nepochopis. On pise pravdu a nehambi sa za to. A keby sme nemali p. majku a sered on line tak napisem to tak ako to citim, vedeli by sme velke hovno. Prepacte
Anonym | 22-01-2014 21:16:22
Tak to je naozaj karikatúra keď sa práve Pavol Kurbel hrá na slušného.
Pavol Kurbel | 22-01-2014 21:05:40
pre Jozefa
Neviem, kde je ten váš komentár. Ale v princípe zastávam stanovisko, ktoré hovorí to, že všetky komisie majú byť verejné a až po odhlasovaní komisie sa povedzme nejaká časť rokovania komisie stane neverejnou. Tento princíp som navrhol odhlasovať aj na rokovaní zastupiteľstva, ale to neprešlo. Ja si totiž myslím, že občania majú právo vedieť o všetkom, že nič by nemalo byť utajované, všetko by (čo sa týka mesta) malo byť kontrolované verejnosťou. Len vtedy sa nám tu bude dobre bývať, keď sa nebudú robiť zákulisné ťahy, dohadzovať zákazky, nikto nebude zvýhodňovaný, alebo odstrkovaný. A k tomu je potrebná kontrola verejnosťou. Čím viac verejnosť kontroluje, tým je menej korupcie a naopak. Toto som myslel vo všeobecnosti. A preto som rád, že médium ako SOL existuje. Mocní nemajú radi kontrolu a publicitu a častokrát práve publicita je jediné, čo mocným bráni, aby nerobili ešte väčšie svinstvá, ako mnohokrát robia.
obcanka | 22-01-2014 20:31:21
poznam p. kurbela on ma na rozdiel od judr.kontrolorky a od tych ostatnych co si navrhli schvalili a schrabli tie odmeny chrbtovu kost. Prajem vsetko dobre p. kurbel, a dufam ze budete kandidovat za primatora mate moj hlas
obcan | 22-01-2014 19:45:11
P. Kurbel viete sem dat nazov tej neziskovej organizacie?
celkom červený | 22-01-2014 19:39:02
Poslanca Kurbela mali nasledovať všetci deputáti verchóvnovo sovéta góroda Sereď. Myslím, že nemusím to prekladať, tu diskutujúci istotne rozumejú. Zmena v osobách poslancov môže nastať až vo voľbách.
Jozef | 22-01-2014 19:28:33
OK, nic sa nestalo.
Ale, este Vas poprosim, skuste sa vyjadrit k mojmu komentaru ohladne pritomnosti verejnosti na komisiach.
Pavol Kurbel | 22-01-2014 19:21:40
Pre Jozefa
Prepáčte, ospravedlňujem sa, zle som si prečítal meno.
Jozef | 22-01-2014 18:39:47
p.Kurbel, pozor na meno. Rypal Jezef.
My dvaja sme sa tu na SoL uz bavili o tom kam idu Vase odmeny.
Aj ked s tym nesuhlasim, vzdy je to lepsie ako u "inych poslancov".
Radsej by som bol keby tie prasule zostali v Seredi. Ale je to na Vas.
Pavol Kurbel | 22-01-2014 17:42:02
Pre Jozefa
Nechcem sa tu hrať na svätého, ale čo by som podľa vás mal s odmenou urobiť? Veľmi dobre viete, že číslo účtu, na ktoré mi mesto posiela peniaze nie je moje, ale je neziskovej organizácii, takže tie peniaze ani nevidím. Ale keď tej neziskovke tak veľmi závidíte, pošlite mi vaše číslo účtu, možno si to rozmyslím a peniaze budem posielať vám. Predpokladám, že potom už budete konečne spokojný.
pre jezef | 22-01-2014 16:52:08
dobre dostal ale sledujte to dopodrobna myslím že sa mu to velmi nepačilo a ani nehlasoval. A neutočte na Kurbela lebo to jediný čo s občamni komunikuje, a ja si ho za to vážim, on poukázal na to že je hamba zvýšiť dane a potom si nadeliť
Jezef | 22-01-2014 16:19:39
A vy pán občan si myslíte že pán Kurbel tie odmeny nedostal ? Všetci poslanci ich dostali na účet. tak nerobte pána Kurbela anjelom .
občan | 22-01-2014 16:07:13
anonym ty si určite jeden z tých najmúdrejších z komisii, lebo normalny občan by to nenapísal
Anonym | 22-01-2014 15:54:51
Členovia komisie boli zvolení , prečo by tam mal sedieť samozvaný bulvárny novinár?
Jozef | 22-01-2014 14:41:35
o nariadeniach v nasom meste (VZN) by som pomlcal.
A preto, ze neviem, tak sa pytam.
Pre Jozefa | 22-01-2014 14:39:44
Nevymýšlajte konštrukcie, všetko zahŕňa zákon a nariadenia v každom meste. Ak by si to autor prečítal, čím sa komisia riadi , určite by nepísal takto.
Vivat demo-kracia | 22-01-2014 13:57:16
To naozaj to tu musi skor ci neskor skoncit ako na Ukrajine kde uz ludia maju po krk statu a beru moc do vlastnych ruk. Toto vsetko su kroky ktore k tomu po kusku smeruju. Nebol som tam ale tipujem ze futbalisti maju financovanie zabezpecene.
Jozef | 22-01-2014 13:31:10
Najde sa tu niekto znaly zakona o obec. zriadeni, kto sa pokusi objasnit pravo obcanov zucastnovat sa na takychto zasadniach?
MsZ, ked zasada moze vylucit verejnost len v urcitych zakonom danych situaciach. Medzi ne vsak nemoze patrit to, ked sa jedna o verejnych financiach, alebo majetku mesta.
A pokial su komisie sucastov zastupitelstva, nemalo by sa to vztahovat aj na ne?
A nie to zakazovat nejakym rokovacim poriadkom, ktory si spytlikuju pani komisari, aby im nik necumel na paprce?
Či?
obcan | 22-01-2014 13:20:48
to čo aké divadlo idú hrať na voličov? Mala nás komisia zavolať vtedy, ked riešili to, ako oklamať voliča a v mestskom zastupitelstve zázračne premeniť bod odmeny poslancov za zmenu rozpočtu. U mna už hlas určite nemajú aj keby sa vyjadrili začo mali tie odmeny choda aj jednotlivo. Čest výnimkám p. Kurbel vy tam nepatríte
Iveta Tóthová | 22-01-2014 13:15:37
Ivetka, ale no tak.

Je to takto OK?
Jozef
;-))
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 22-01-2014 13:13:26
celkom červený | 22-01-2014 13:06:49 - diskutujúci nevystupoval pod menom pána Majka, to bolo oslovenie pre neho - p. Majko a pokračoval textom :)
celkom červený | 22-01-2014 13:06:49
Pre toho umelca s menom označením p.Majko. je naprosto zrejmé, že opäť sa tu našiel umelec skrývajúci sa za meno p. Majko, pričom zo samotnej štylizácie je každému jasné, že p.Majko to nemohol napísať. Takže asi prispievajúci nedokáže pochopiť, že dobre spravená práca sa chváli sama.A netreba jej pomáhať. Ale machinácie a podobné zákulisné hry treba odhaľovať a pranierovať. Idú podľa Vašich predstáv by bolo normálne, že keď zubný lekár jedného pacienta perfektne ošetrí, druhému môže vytrhnúť zdravý zub. Veď všetko je OK . 1:1. Nemáte náhodou trošilinku zvrátené myslenie???
Pavol Kurbel | 22-01-2014 12:33:42
Ja som sa tu už veľakrát dočítal, čo dobré sa podarilo a tiež to, čím žije naše mesto. Asi treba mať záujem čítať a nie len selektovať.
p.Majko | 22-01-2014 11:57:49
To, ze sa Vam a Vasim udajnym "citatelom" mnohi (nemyslim len prestavitelov mesta a poslancov) vyhybaju je Vasa chyba a mozete si za nu sam, Vasimi transparentnymi clankami... preco tu nepisete, co pozitivne sa poslednu dobu podarilo urobit??? Pretoze to uz by nikto z tych Vadich "citatelov" necital, ze?
Jozef | 22-01-2014 09:59:45
snad by uz sudruhovia mohli vycapit na ofic. stranku mesta program a zapisnicu tej komisie.
Robo Horvath :) | 22-01-2014 09:48:02
No tak toto bude asi moooc zaujimave a pocitam ze aj sokujuce pre obyvatelov co toto vsetko vlastne platia.
anonym | 22-01-2014 09:32:02
Ľudia sa len sťažujú a keď príde k voľbám na všetko akoby zabudli a volia tých istých ľudí za poslancov, ktorí sa tam pretŕčajú už tri-štyri volebné obdobia, a to je teda dosť rokov, stále tie isté tváre, stále tie isté mená. Tak čo chceme, chceme zmenu?
dve strany | 22-01-2014 09:15:11
Jedna vec je rokovat, debatovat, schvalovat, pracovat za pritomnosti niekedy aj "rusivych" a "otravnych" osob a vec druha, co nakoniec vyjde z takehoto rokovania. Su to stale ludia, ktorych si obcania mesta zvolili sami a ked neplnia ich ocakavania, ba dokonca ich odrb...ju, treba takichto "ukamenovat"
xxxxx | 22-01-2014 07:00:40
skúsim si tipnúť

Určite ich tam nevpustili. Dôvod sa vždy nájde.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign