Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

CK ALEX TOUR (Alexander Koller) skomplikovala mnohým dovolenkárom chvíle, kedy chceli oddychovať a relaxovať

Miloš MajkoDátum02. 07. 2012 15:07:55TémaCestovanie
200

V tejto sezóne na Slovensku skrachovala prvá cestovná kancelária  ALEX TOUR. Iba pred niekoľkými rokmi marketingovo jej majiteľ CK prezentoval ako prvú nizkonákladovú CK na  Slovensku.

ALEX TOUR  vo svojich začiatkoch ponúkal zájazdy namä do  Jordánska a na Kapverdy.

Zhruba o  11. hodine predpoludním, sa na webovej stránke CK objavil nasledovný oznam:

Vyhlásenie

Cestovná kancelária Alex Tour, s.r.o. týmto vyhlasuje, že sa dostala do finančných problémov, preto nemá možnosť uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb. Naša spoločnosť dňa 2. 7. 2012 o 11:00 hoď ukončila svoju touroperátorskú činnosť. O klientoch ktorí sú momentálne v zahraničí sa postará poisťovňa Kooperatíva, a.s. u ktorej má spoločnosť Alex Tour s.r.o. uzatvorenú zákonnú poistku voči insolventnosti.

Ďakujeme Vám za Vašu 20 ročnú priazeň a ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti vzniknuté s touto situáciou.

CK ALEXTOUR
- - -

Cestovná kancelária  ALEX TOUR  - jej majitelia, konatelia   Mgr. Alexander Koller   a manažéri   ( http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=7773&SID=7&P=1)    výrazne skomplikovali život mnohým dovolenkárom, ktorí sa s dôverou obrátili na ich  CK a vopred na jej účet zaplatili aj tisíce  Eur, ktoré možno na dovolenku odkladali po celý rok.   CK finančné prostriedky na účet prijala, klientov o problémoch včas vopred neinformovala a podľa informácií, dodávateľom za klientami objednané služby nezaplatila. Dokedy bude takéto konanie štát a právo tolerovať?

Treba podotknúť, že poisťovňa nie je všeliekom. Plní iba do zmluvne dohodnutej výšky a mnohí klienti môžu minimálne o časť svojich peňazí prísť. O starostiach a dodatočných výdavkoch nehovoriac.

Aj krach tejto  CK mnohým ľuďom iste otvorí oči a pochopia, prečo niektorí cestovatelia cestujú takpovediac na vlastnú päsť.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-07-2012 15:38:49
Ano, je to relativne, no v takom pripade sa treba rozhodnut ci cestovat, alebo nie. No a kam.
Napriek tomu pre porovnanie - minuly rok sme absolvovali UAE - Dubai samozrejme letecky so spolocnostou Emirates, byvali sme v Hiltone na plazi s chladenym bazenom a cenovo sme boli o 20 % vyssie od inych, ktori boli v hoteli 200 m od mora v Chorvatsku a cestovali busom. Takmer by sa cena vyrovnala, keby viza do UAE neboli v cene, v akej boli.
anonym | 05-07-2012 15:05:20
Netreba zabúdať, že čo je lacné pre Vás, nie je lacné pre ostatných. Je to relatívny pojem :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-07-2012 13:27:05
Po tridsat rocnych skusenostiach s cestovanim mozem vsetkym zaujemcom o individualnu dovolenku povedat, ze pre aspon trochu skuseneho cloveka nie je ziaden problem obist CK. V dobe, kedy je k dispozicii net, mobil a embosovana karta (kreditka) staci jednoduche naplanovanie cesty podla zaujmu a financnych moznosti. Precestoval som vylucne individualne Japonsko, Thajsko, Rio de Janeiro, USA, Hong Kong, Macau, Cinsky Shenzen, Maroko, Cyprus, cast Ruska, Ukrajinu,celu Europu, a dalsie destinacie. Viacere z ciest s rodinou a syncekom uz od jeho necelych dvoch rokov. A s velmi slabou anglistinou - podmienkou je nabat sa, improvizovat, nemat problem s pozicanim si auta a jeho soferovanim na 6 prudovkach v LA, na Floride a pod.
Pri individualnom cestovani clovek vidi nepomerne viac, zazije danu krajinu na vlastnej kozi, pozicanym autom zastavi kedy chce, kde chce a na kolko chce. Obeduje tam kde sa mu to paci a je to na co ma chut. Den zacina a konci na zaklade vlastneho rozhodnutia a ubytovanie si vybera podla vlastnych predstav, poziadaviek a financnych moznosti.
Za najlahsie a relativne najlacnejsie individualne cestovanie povazujem spoznavanie USA. Tak o dva ci tri roky planujem realizovat cestu z vychodneho pobrezia USA (New York) severo-stredom na zapadne pobrezie (San Francisco, LA az do Mexika) s navratom stredo-juznou castou USA na Floridu. Za 5 az 6 tyzdnov sa da za znesitelne peniaze vidiet to, co za cely zivot nevidi 95 % samotnych americanov. Cez CK by nieco taketo vyslo cenu mensieho bytu v nasej lokalite.

Zasadnym problemom individualneho cestovania Slovakov je ich vseobecna neskusenost (nie vsetkych a nie doslovne) a opatrnost. No a v mnohych pripadoch pohodlnost - ved CK zariadi.
Za kazdu sluzbu sa vsak plati. A poskytnuty servis sa kazdemu pacit tiez nemusi. Pri individualnom cestovani sa snazim (a mam moznost) cas, trasu, ubytovanie, stravovanie a sposob dopravy, miesta noclahu a navstivene pamiatky. zaujimavosti a atrakcie prisposobit svojim potrebam. Nie som nuteny svoje potreby a predstavy prisposobovat ponuke a predstavam CK.
Desiatkam znamych som poradil a cestuju doteraz. Vacsinou tiez individualne.

CK je volba a pre desattisice ludi nou aj zostane. Nedovolil by som si tento sposob kritizovat a odsudzovat, len hovorim o tom, ako cestovanie vnimam a riesim ja. Poznamka na zaver - cestujem vela a lacno... ;-)
pre Marián | 05-07-2012 11:50:01
Nejde tu o žiadny luxus. Ak je prvoradým meradlom dovolenky jeho cena, tak Vám garantujem, že pri všetkej skromnosti sa 3 až 4 členná rodina vyvenčí v Chorvátsku za cca 1000 € cakom prásk. Ubytovanie sa dá zohnať priamo, nie cez cestovku. Idete na istotu, nie na blind. Je viac ako isté, že tí, ktorí s touto cestovkou cestovali napr. do Turecka, vysolili za dovolenku oveľa viac. Takže nie je to len o množstve peňazí, ale aj o tom ako naložím s peniazmi, ktoré mám k dispozícii a ako ich investujem, resp. či (ne)podporím cestovku.
Marián | 04-07-2012 21:30:31
pre
pre 07:01:13 | 04-07-2012 20:53:11

Zdá sa mi, že odkaz na stránku je pre "TOP 10.000"
Je mi ľúto, ale s mojim platom si nemôžem dovoliť takýto luxus, ani Lexus. Pochopte, že nie každý má také možnosti a vymoženosti ako Vy.
pre 07:01:13 | 04-07-2012 20:53:11
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
anonym | 04-07-2012 19:48:00
Keď je riziko ísť na blind, tak si treba zajednať apartmán priamo u majiteľa. Nájdete ich tisíce na nete, len treba hľadať. Je to spoľahlivé a hlavne isté, že sa mám kde vyspať, keď prídem do destinácie. Cestovky zásadne nepodporujem.
gulak | 04-07-2012 16:54:40
Tak dovolenkujte doma a je to v pohode-kamoš mi vravel,že našincov pri mori spoznáš veľmi ľahko-samé Tesco igelitky
Lucia | 04-07-2012 15:24:15
never slovak sevices...
co slovensky podnikatel to zlodej a ak sa niekomu zda malo vyhodit vyse 800 € na osobu za dovolenku cize 1650 € tak je potom tiez jeden z tych zlodejov, my sme mali z dovolenky 4 dni nervov, s rocnym dietatom ist na blink je riziko...
Marián | 04-07-2012 11:36:10
Takýmto vyd_rban.com by som dal TOS 15 rokov a prepadnutie majetku!
no,pekne... | 04-07-2012 09:39:04
„Až približne o šiestej popoludní pred návratom prišiel za nami delegát. Najskôr sa s nami rozprával o tom, ako sa nám páčil pobyt a aké máme z neho pocity. Dal nám aj darčeky s logom cestovky. Potom nám oznámil, že sa nemáme ako dostať domov, pretože Alex tour skrachovala,“ objasnila okolnosti ďalšia dovolenkárka Marta Bagáriová...

Inak,p.Bauer,tej známej čo išla do Turecka nezávidím:
...Horšie sú na tom vraj tí, ktorí odišli do Turecka. Mali zaplatené len jednodňové ubytovanie. Čiže nemajú kde bývať, aj stravu si musia platiť sami,“ zhodnotila Kaníková.
Jana | 04-07-2012 08:38:23
Najradšej mám tie múdre reči, že neznáma cestovka a najlacnejšia a tak podobne. Teraz je každý múdry. Pre mňa vôbec nebola neznáma a už vôbec nie najlacnejšia. A to že treba chodiť na vlastnú päsť si múže dovoliť ten kto ide sám alebo pár, neviem ako by ste cestovali s malými deťmi len tak na blink. Ja si chcem užiť trochu komfortu a aj za to zaplatím, nech cestovka za mňa všetko vybaví. Mala by byť nejaká kontrola cestovných kancelárií ako narábajú s peniazmi klientov - toto treba riešiť a nie to že sme si zle vybrali.
anonym | 04-07-2012 07:01:13
Presne tak, šetriť sa v takýchto prípadoch nevypláca. Také cestovky, ktorých názvy som v živote nepočul, určite obchádzam.
dado | 04-07-2012 06:32:23
v zivote som neisiel s nejakou pofidernou cestovkou radsej zaplatim o stovku viac ale viem ze sa nemusim stresovat kto je lakomy nech sa teraz aj po ....
Marián | 03-07-2012 22:58:16
Aksa podarí vytvoriť finančnú rezervu a voľný čas, tak na dovolenku chodím do Chorvátska, na "blint". Termín podľa vlastného rozhodnutia, autom a zatiaľ mi to sedem krát vyšlo. Cestovkám akosi neverím.
Registrovaný Marta Bauer Marta Bauer | 03-07-2012 17:36:59
Aj moja známa išla tento týždeň s rodinou do Turecka s touto cestovkou. Nezávidím a ako sa tešila. K moru pôjdem radšej na vlastnú päsť!
onanym | 03-07-2012 13:07:02
Ja uz neviem. Opat sa nikomu nic nestane a pan podnikatel moze pokracovat dalej. Hoci mozne je, ze nakupili vela zajazdov, ktore nedokazali predat..Tazko povedat....
Igor Lehocký | 02-07-2012 22:52:09
A nasledovať bude obvyklé: takmer žiadna osobná zodpovednosť, žiadne následky, žiadny postih, zmena názvu spoločnosti a frčať sa bude ďalej. Za 20 rokov podnikania sa skutočne nedá odložiť a nasporiť ani fenig, spoločnosť nemá žiadny majetok, niet čo exekuovať, ani zpeňažiť, poškodení nech si trhnú nohou a vyžobrú od Kooperatívy almužnu. V tom "lepšom" prípade vysúdiť po 5 rokoch irelevantné súdne rozhodnutie o tom, že majiteľ cestovky konal v dobrej viere a úpadku nevedel zabrániť, lebo všetky majetky sú napísané na tretie osoby a účty v zahraničných bankách ani pán boh nevypátra, teda nie je čo zhabať a z predaja aspoň čiastočne uspokojiť pohľadávky poškodených.
Vivat demokracia po Slovensky.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign