Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Cirkevná ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi

Budúci prváci - máme pre Vás prekvapenie! Na každého prváka, ktorý sa zapíše a nastúpi na našu školu čaká nový NOTEBOOK. Spolu s ním vykročí na dobrodružnú cestu za poznaním. Prečo si pre budúceho prváka zvoliť našu školu? Prinášame 7 dôvodov na každý deň v týždni a veríme, že na ich konci bude správne rozhodnutie. 1. naši žiaci už od prvého ročníka pracujú s najmodernejšou didaktickou technikou - škola je vybavená troma interaktívnymi tabuľami a množstvom výukového softvéru. 2. maximálnu efektívnosť pri vyučovaní cudzích jatykov prináša nové jazykové laboratórium a program Langmaster elements, ktorý pracuje na princípe rozoznávania hlasu IBM ViaVoice. 3. prírodovedné predmety vyučujeme v modernej multimediálnej učebni vybavenej interaktívnou tabuľou a novými učebnými pomôckami. 4. voľný čas detí je po vyučovaní vyplnený bohatou krúžkovou činnosťou (cudzie jazyky, šikovné ruky, práca s počítačom, práca s digitálnou fotografiou, rytmická gymnastika, stolný tenis, športové hry, strelecký krúžok, krúžok aranžovania a pod.). 5. keď detské srdce niečo trápi, trápime sa spolu s ním, keď sa raduje, naša radosť je dvojnásobná. Keď potrebuje ticho s priateľom Ježišom, nájde ho v našej školskej kaplnke. 6. ku každému žiakovi pristupujeme individuálne a spolupracujeme s odborníkmi so súkromnej pedagogicko-psychologickej poradne. Náš záujem o každé dieťa zatvára dvere školy pred násilím a drogami. Ochrana detí v tomto zmysle je jednou z priorít našej školy. 7. dosiahnuté výsledky našich žiakov (čo málokto vie) nás zaraďujú medzi najlepšie školy v okrese. V celoslovenskom testovaní žiakov 9. ročníkov sme v matematike dosiahli najvyššiu úspešnosť v meste a v slovenskom jazyku sme sme skončili na druhom mieste. Najkrajším poďakovaním je pre nás návšteva absolventov školy, ktorí úspešne ukončili štúdium na stredných a vysokých školách a univerzitách. Naša škola je otvorená pre každého. Príďte sa pozrieť, radi Vám ukážeme priestory a vybavenie, prácu učiteľov a žiakov a dosiahnuté úspechy. Zápis do prvého ročníka sa uskutoční v dňoch 5. a 6. februára 2009. Viac informácii nájdete na www.cirkevnazssered.sk.


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 01-02-2010 22:26:28
No, ono je to dosť jednoduché napísať, že na každého budúceho prváka čaká nový notebook, keď v tomto školskom roku je na škole 10 ( slovom: desať ) prvákov. A koniec koncov, na všetkých prvákov na všetkých školách "čakajú" počítače. Rodičia sa určite nebudú rozhodovať na akú školu prihlásia svoje dieťa na základe sľubu, že ich dieťa "dostane" notebook.
Pavol Kurbel | 30-01-2010 15:17:14
Pokiaľ viem, tak každá škola má počítačovú učebňu. Zaujímavé že to je v poriadku. Ale ak cirkevná škola chce dať deťom notebooky, tak to už v poriadku nie je. Ak by to robila štátna, tak by sa všetci nadchýňali nad tým, aká je to super škola, a aký perfektný riaditeľ je na škole, keď dokázal zabezpečiť pre deti počítače. Asi pred siedmimi rokmi som bol v Bostone študovať angličtinu. Manželka manželkinho bratranca učila na štátnej (základnej )škole. Škola taktiež zabezpečila pre všetkých študentov notebooky. Všetci si to pochvaľovali, a učitelia zvlášť. Problém nie je v notebookoch, ale v tom ako je počítač používaný. Väčšina tu píše, že veď počítač je v každej rodine. No tak potom nerozumiem, prečo sú deti zrazu viac ohrozené. Veď koľko deti presedia nad počítačom, v každej normálnej rodine predsa závisí od rodičov. Aký je rozdiel medzi tým, či dieťa sedí nad notebookom, alebo nad klasickým PC? Neviem ako chce škola postupovať. Či deti dostanú počítače aj domov, alebo ich budú mať k dispozícii len v škole. To je na rozhodnutí vedenia školy. Ale v každom prípade, schopný učiteľ, s dobrými programami dokáže s počítačom deti zaujať a aj naučiť.
anonym | 30-01-2010 07:36:42
ako bolo spomínanie nižšie, takáto učebná pomôcka bude budúcich prváčikov iba rozptyľovať, nech škola radšej rozdáva počítadlá a denne čerstvé mlieko ;-) urobia tak lepšie. cirkev je tá, čo vyhlasuje týždeň bojkotovania techniky, odsudzuje počítačové hry, lebo takto sa akože slovenská cirkev čistí od kacírov :-D jednoducho notebook prvákom sa mi nehodí
anonym | 30-01-2010 06:43:54
Nechapem jednu vec - ak ponukne statna skola modernu techniku (a je jedno ci pocitac alebo nieco ine) je vsetko vporiadku. Ak ponukne cirkevna, tak si kupuje ziakov? Z akeho dovodu?
pseudonick | 30-01-2010 00:35:54
Osobne nechapem zmysel tych notebookov, jedine ako bolo pisane - "kupovanie" si prvakov. Co sa tyka ale ich zaradenia do vyucby ako ucebna pomocka, tak si neviem predstavit ako by 6 rocny prvak/prvacka nosili do skoly 2-3kg tazky notebook, a ak by to bola pomocka na "doma" tak to si myslim ze staci aj obycajny pocitac, ktory sa v tejto dobe nachadza takmer v kazdej domacnosti (a tam kde nie, tak by dostali notebook). Aj tak si ale myslim ze si tam kazdy prvak ponahrava hry a teda sa z ucebnej pomocky stane nieco co ziakov rozptyluje.
suneis | 29-01-2010 23:51:00
škoda že sa tie notebooky nerozdavali ked som tam chodila ja : :-D
L-O-V-E | 29-01-2010 21:42:49
Je to zaujímavá výučbová pomôcka,ale podľa môjho názoru by sa to nemalo preháňať.Sme síce v 21.storočí,ale uvedomme si,že notebook alebo PC ako taký,dosť ovplyvňuje vývin života,človek sa veľa krát stáva na ňom závislý,uprednostňuje ten virtuálny svet pred normálnym životom...preto by sa mala aspoň výučba na školách zachovať v podobe šlabikára,alebo nanajvýš nejaká tá interaktívna tabuľa a hotovo,veď čo s tých detí vyrastie?PC maniaci jedine...Veď to vidím aj na sebe,mám už aký-taký vek,ale predsa už by som si aj napriek tomu nedokázal predstaviť život bez počítača.A to sme taký určite viacerý.No nevyrastali sme s nimi...čo sa stane ak s nimi deti začnú aj vyrastať už?Nestačí že skoro každá domácnosť už aký-taký počítač vlastný,ešte aby sa s ním stretávali aj deti v škole.Modernizuje to výučbu,ale morálny život detí to ovplyvní aj keby sa na ňom IBA učili,čo samozrejme vieme je nemožné,vždy si tam nájdu nejakú tú zábavu miesto nejakých vyučovacích programov,na ktoré s odstupom času zanevrú. To je len môj názor,prosím všetkých čo sa s ním nestotožňujú,aby naň nereagovali.Berte to len ako môj duševný výlev k tejto téme :-)
anonym | 29-01-2010 20:49:38
Mne sa nezdá to "kupovanie" detí. Jedna vec je ponúknuť lepšie, resp. nadštandardné služby, druhá je dávať vecné dary za to, že dieťa bude chodiť do určitej školy. Nezdá sa mi to napriek tomu, že spomínaný notebook bude zrejme primárne využívaný na výučbu.
Názor | 29-01-2010 19:00:23
Pre ľudí čo chcú aby ich deti boli vzdelávané v katolíckom presvedčení a preferujú vzdelávanie v menej početných triedach je to veľmi vhodná škola.
pre slizo mlaci | 31-01-2010 18:02:52
No tým pravopisom jej dobrú reklamu nerobíš.
seredan | 30-01-2010 13:42:37
davat notebooky prvacikom sa mi nezda celkom vhodne. Deti si na PC privyknu a ked budu starsi budu skorej surfovat po internete a hrat na nom hry, ako keby sa mali s rovesnikmi hrat dakde vonku. A taktiez si myslim ze pozeranie na monitor polku dna tiez neni vyhra pre oci.
citatel | 30-01-2010 17:35:23
S tym kupovanim dedi tiez nesuhlasim. Je to normalny marketingovy tah - a uznajme ze sikovny. T-com tiez laka zakaznikov s notebookmi. Preco by nemohla skola. Vela ludi si este neuvedomilo, ze vzdelavanie je biznis ako kazdy iny. Kolko ziakov, tolko penazi. Tak mame nastaveny sytem skolstva.
milan cehlárik ml. | 30-01-2010 17:33:47
Pripájam sa k názoru, že za to, koľko deti sedia pred PC sú predsa zodpovední ich rodičia. Dieťa ešte nemôže samé v tejto veci plne rozlišovať. Myslím, že tu veľa zaujímavých myšlienok na túto tému prezentoval p. Kubala. Čo sa týka školy, sám som ju vychodil a som rád. Takú rodinnú atmosféru by žiaci nemohli zažiť asi nikde inde. *yes* Ale nikto nemôže nikoho nútiť. Je to vec osobného názoru.
anonym | 30-01-2010 21:05:19
Nepovažujem to za kupovanie detí. Každá škola niečo ponúka, niečím zaujme. Tu ponúkajú NB. No a? Ak rodič zhodnotí, že zapíše dieťa inde, tak hádam len mu nebude ľúto, že nedostal notebook... Stavím sa, že ak by ponúkala notebook každá škola, tak by to nevadilo nikomu.
seredan | 30-01-2010 18:14:48
ja niesom proti tomu aby dostavali notebooky, len myslim ze prvacikovia nato maju este cas.
slizo mlaci | 31-01-2010 17:01:31
je to je moja skola som na nu moc pisni

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign