Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Čierna skládka azbestovej strešnej krytiny

1023

Azbestová strešná krytina sa zaraďuje medzi nebezpečný a karcinogénny odpad, na ktorý sa vzťahuje smernica Európskej komisie o všeobecnom zákaze používania všetkých druhov azbestu.  Na Slovensku sa azbest zaraďuje medzi nebezpečný odpad, ktorý zohľadňuje vyhláška č. 284/2001 Z. z.  a nakladanie s ním podlieha Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.  Akoukoľvek manipuláciou s azbestom sa do ovzdušia dostávajú mikročiastočky azbestových vlákien, ktoré patria do 1. skupiny karcinogénov a ich vdýchnutím sa môže prejaviť rakovina pľúc, pľúcna fibróza či iné závažné ochorenia. Odstraňovať tento druh nebezpečného odpadu môžu iba právnické osoby a fyzické osoby – podnikatelia s platným osvedčením vydaným Úradom verejného zdravotníctva SR.

K neodbornej a úbohej likvidácii azbestovej strešnej krytiny prišlo v uplynulých dňoch v blízkosti modrej cyklotrasy v smere ku Kolenu, kde sa jeden zo spoluobčanov rozhodol „zlikvidovať“ strešnú krytinu po svojom a nechal ju vyhodenú na okraji pred vstupom do lesa, čím ohrozil nielen seba, ale predovšetkým okolie. Pri takto naukladanej krytine dochádza k jej zvetrávaniu a hrozí riziko vyššie spomínaných nebezpečných  chorôb. Tento človek nielenže ohrozil ľudí, ale zdevastoval aj kúsok prírody. Za neodbornú likvidáciu azbestu hrozí pokuta až do výšky 16.596 €.  

O predmetnej veci sme informovali kompetentné osoby v meste. Ak sa k Vám náhodou dostala akákoľvek informácia o niekom, kto v predchádzajúcich dňoch menil strešnú krytinu, vidíte u suseda vymenenú strechu, prípadne ste videli niekoho s autom a prívesným vozíkom, poskytnite anonymnú informáciu na email zelenahliadkasered@yahoo.com alebo to bezodkladne oznámte kompetentným orgánom.

Zelená hliadka Sereď naďalej pomáha eliminovať ničenie a znečisťovanie životného prostredia.


Fotogaléria k článku:

1023
Autor: Zelená hliadka
1023
Autor: Zelená hliadka
1023
Autor: Zelená hliadka

Zobraziť všetky fotografie
1023
Autor: Zelená hliadka
1023
Autor: Zelená hliadka

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-07-2014 15:48:35
Miro Motyčák | 10-07-2014 23:13:53 | - Miro. fakt je ten, ze v USA by pravnici od firmy ktora byt postavila (nastupnika) vytlkol majetok.

U nas zial ludia nie su schopni a ochotni sudit sa ani s firmou, ktora im dlhe roky online dodava do vodovodnych kohutikov za plnu cenu chrontavy humus a jej sef vratane kompetentnych v meste si ho verejne dovolia nazyvat pitnou vodou.

A jeden z nich to beztrestne a bez trosky sebareflexie este aj nechal vyhlasit v mestskom rozhlase...
Robo Horvath :( | 11-07-2014 15:09:15
Samozrejme ze ten kto to tam vyhodil je chuj ale treba si uvedomit ze s týmto bordelom je zadrbana cela republika. A aj cela Sered. A tak niekto vyrobil biznis pre seba. Ale zato nemôze obyvatel na ktoreho sa teraz hodi likvidacia ako nebezpecneho odpadu co je drahe a vela ludi na to skratka nema. A tu je potom vysledok a cudujete sa?
Darmo maju nas len sa sproste ovce ktore treba casto a coraz nakratsie strihať a este aj co najviac dojit a este za to aj nehorazne platit. Ale tragedia je v tom ze sa tvarime ake je to spravne a uz sa podporujeme aj v dojeni navzajom. To je chore Mirko.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 10-07-2014 23:13:53
Nechce sa mi verit, ze by sa toho nechytil este ziadny pravnik, ktory byva v niektorej z tych opravovanych bytoviek a neziadal by tu sumu za odstranenie azbestu z jadier preplatit od statu.
Ale to je vedlajsie. Skor ide podla mna o to, ze nebezpecny odpad ma odstranovat specializovana firma a nema koncit v prirode na divokom smetisku.
Jozef | 10-07-2014 21:24:55
Miro, vacsinou si tie byty po "neholucii" kupili ludia s dobrym vedomim, ze su OK.
Nikto vtedy ani netusil, ze bolsevik tam montoval VZT a pod. veci z nelegalneho uz vtedy materialu.
A vacsina tych bytov, alebo lepsie povedane vsetky boli statne, pretoze ine vlastnictvo bytov, nie domov, tu nebolo.
Takze je to chyba predavajuceho - statu, ze ich neupozornil.
Dnes sa takato situacia vola "pravna chyba" a zodpovedny je predavajuci.
Prejudikat o tom existuje - pri predaji pozemku na ktorom malo byt vecne bremeno pre vodarov a elektrikarov.
P.S. viem to urcite, lebo takyto pruser mame tam, kde som kupil dom.
Presne znenie tohoto pruseru nerucim, pretoze ten papier mam v praci a teraz tam nie som.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 10-07-2014 20:57:26
Jozef, ten bordel je tvoj, kedze si vlastnikom svojho bytu. Aj ked toto pochadza z rodinneho domu, kde si to vlastnik bud kupil sam, alebo to s tym uz kupil. Cize keby sa jednalo o statne byty, tak by bolo dozadovanie sa penazi za to nefer, ale nemozes chciet, aby ti stat platil odpratanie tvojho bordelu, co je v tvojom byte, alebo v tvojom dome.
Podobny priklad bol aj v BA aj v KE, kde su kontaminovane pozemky a developer ich kupil s tym, ze si ich musi dat dekontaminovat za tisice € a tiez by mohli kricat, ze nech to urobi stat, lebo oni predsa na Apolku nezhodili bomby, alebo nezasvinili pozemok v kasarnach v KE. Chcu tam nieco postavit, tak maju s tym aj ine naklady na bezpecnu dekontaminaciu, ako aj v pripade ked si robis novu strechu. Musis pocitat aj s tym, ze ked tam mas nejaky jedovaty bordel, tak to bude drahsie, ako keby si tam mal skridlu.


Priklad zo zdravotnictva je uplne nieco ine a tam je to narokovanie si sluzieb namieste. Aj ked v tom sa moc nevyznam, lebo som u lekara nebol uz roky, takze ani netusim za co sa plati a co nie. Lebo si platis zdravotnej poistovni a este mas platit aj lekarom, co im nepreplati tvoje poistovna.

Ale podla mna to je uplne nieco ine, ako sa dozadovat zadarmo odstranit tvoj bordel. To uz by si mohol rovno chciet zadarmo odvazat smeti, alebo aby ti prisli z mesta pokosit dvor, ked platis dane. :)

Jozef | 10-07-2014 20:30:24
Miro, teraz si mi joo nahral.
Nikto z nas, kto sme si kupili byty, alebo domy starsie ako 25-30 rokov, sme si ten azbest tam sami nemontovali.
Takze sme ten bordel zdedili.
Je to presne tak ako ta ortut na ulici.
Ani sme netusili, ze raz sa to prehlasi za nebezpecny odpad.
Ako som sa sa ja pricinil o montaz, teraz nebezpecneho materialu?
Ale preklopim to do lepsie pre ludi pochopitelnej situacie.
Napr. ja platim kazdy mesiac cca 300 - 500 Eur do ZP.
Ale ked idem lekarovi musim si priplatit kazdy zakrok, alebo aj ten acylpirin. Je to spravne?
Som si isty, ze Ty chapes co tym myslim.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 10-07-2014 20:16:29
Jozef, ked najdes na ulici ortut a zavolas hasicov, tak asi nebudu odteba pytat peniaze za to. Ale ked ty si na svoj dom das namontovat nieco, co je dnes uz preukazatelne nebezpecne pri zachazani, tak nemozes cakat, ze ti to na tvojom dome niekto odstrani zadarmo, len preto, ze platis dane.
easda | 10-07-2014 20:13:00
Keby sú dobré tak ich beriem domov na chliev :D
Jozef | 10-07-2014 19:58:01
Miro, v tomto sa asi urcite nezhodneme.
Ten pako, ktory to hodi do porondy je pako. O tom niet pochyb.
Ale tu ide o zdravie, dokonca o zivot ludi.
A v tomto by sa mal angazovat stat. Aj ked cez certifikovanu firmu. A nie pytat od platcu dani dalsie prachy,
Aj s tou Hg,ako pises, ked najdem na ulici, co znamena, ze nie ja som to tam zahodil, tak isto ako z azbestom. Nie ja som ho tam namontoval. A potom ma nastupit ten servis od statu, o ktorom som pisal.
Preto si ten servis u statu platim.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 10-07-2014 19:48:44
Jozef.
Ved ty platis specializovanej firme, ze to odborne a bezpecne odstrani bez toho, aby tam kontaminovali celu ulicu. To neplatis statu, ale sukromnej firme a ona s tym, ze ci ty platis alebo nie dane nema nic spolocne. Neviem, aka je prax niekde vo "vyspelom" svete, ale pochybujem, ze ti to stat zadarmo odstrani zo strechy a zadarmo zlikviduje. Proste, tak ako ked sa najde ortut, tak ju nezhrabnes a nehodis do kosa, ale zlikviduje ju specializovana firma, tak to je aj v tomto pripade.

V tejto situacii ide o to, ze dotycny majitel ma doma nebezpecny odpad, ktory vsak ked kupoval, tak sa to o nom nevedelo. Ked ho chce teraz zlikvidovat, tak si za to musi zaplatit, ale on si povedal, ze on uz plati dph v potravinach, tak to radsej hodi do porondy. Mne osobne to pride ako pekne idiotske riesenie.
Jozef | 10-07-2014 19:35:03
Miro, vyhovorky na poplatky,ako Ty hovoris nie su vyhovorky.
S tymto s Robom suhlasim. Ako som pisal uz skor. Uz sme to raz zaplatili.
To, ze je niekto hovado, to nespravia nejake poplatky.
Ale preco by mali slusni ludia platit este raz?
Kazdy cent/korunu, ktoru sme zarobili nam uz bosevik zdanil, kazdy nakup je opat zdaneny, kazdy cent, ktory usetris v banke znova zdania. Kazdy m2 Tvojho majetku zdani mesto, kazdy kus papieru, ktory odhodis zdania.
Na co mi je potom takyto servis?
Cisty socializmus znova vladne. Nie socialno, ale izmus. A vsad
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 10-07-2014 18:59:07
Odstranovanie azbestovych stupaciek som videl pred par mesiacmi, ked nam rekonstruovali bytovku a robili to presne tym istym sposobom ako opisoval Jozef. Nabuduce ked uvidite niekoho s tym zaobchadzat tak ako videl pan Robo, tak na nich zavolajte kontrolu, naparia im pokutu a firma bude mat pruser, ze berie peniaze za odstranenie nebezpecnych latok a nezachadza s nimi tak ako by mali a snad si uz v tomto obore neskrtne. Rozhodne to bude mat vacsi ucinok na zivotne prostredie ako si o tom pofrflat na nete, alebo to vyviest do prirody a nebodaj to este obhajovat nejakymi vyhovorkami na poplatky.
Jozef | 10-07-2014 18:47:36
pre-pre:
teraz sa musim Roba zastat.
Ide o to, ze stat sme my. My sme ti, ktori tento stat zivime, cez dane, odvody , rozne poplatky...
My si platime u tohoto statu istu reziu, alebo sluzby.
A ked sa ten stat rozhodne, ze sme povinni nieco urobit, OK, povinni ano, ale za tie nami uz zaplatene prachy.
A nie, ze este raz platit. O tom Robo pise.
A je jedno, ci je to ta uz spominana STK, poplatky mestu za cokolkovek, alebo za kazdy ukon, ktory od nas stat chce nejaky kolok, alebo iny poplatok.
Ved uz sme raz zaplatili.
pre Horvath | 10-07-2014 18:24:10
Pan:Horvath:,o com tu vlastne chcete diskutovat? Ten ,clovek,ktory ten nebezpecny material vyhodil,je nezodpovedne hovado a tym to hasne.Ja nepochopim takych ludi,co furt melu to iste.O com je aj rec,obycajne sa konci u tej jednej temy.
Jozef | 10-07-2014 18:04:26
Robo, nebud na Mirca taky zly.
Ma pravdu. To, ze Ty si natrafil na debilov je smola.
Videl som v ZM ako to odborne zodpovedna firma likvidovala.
Kazdy kusok navlhcili, demontovali a zabalili do vreca.
Cca 700 Eur/tona. Ale najomnici boli spokojni.
A smola je aj to, ze v Seredi, dostanu zakazky firmy, ktore nemaju ani potuchy o tom, ako sa to ma robit.
Ale, ze vraj "certifikovane".
Tomas | 10-07-2014 17:24:27
eternit sa likviduje iba na skladke nebezpecnych odpadov v Pastuchove.
Robo Horvath :) | 10-07-2014 15:50:27
Jaaaj Mirko zas si na mna mudry. Zabudol si k tej cene pripočitat uskladnenie a odvoz ale asi nie len na zberny dvor ,lebo tam by sa to nemalo davat. Takže na skladku do Pustych Sadov a tam si za to aj pekne učtuju.
Na streche je to horsie ako tu trepes lebo to zvetrava a prasi sa to dozivotne aj susedovi do domu ked vetra. Jedina ucinna ochrana je dat to po dazdi alebo sprche dolu alebo ho na streche natriet naterom s UV odolnostou a nechat ho tam pokial niekto nechce alebo nema na vymenu krytiny, samozrejme ze sa to da aj bez specializovanej firmy lebo igelitovy overal a respirator si vie dat hoci kto, len podstata je v tom co som tu uz pisal, urad,dohadzovanie zakazky, poplatky,provizie, a podobny hnus. Mal som tu moznost vydiet ako specializovana firma robila na cinžiakoch výmenu stupaciek nakolko to ma viacero cinziakov aj zvody z azbestu. Hoveda s karbobrusku rezali po stupackach a zaprasili a zadrbali cely vchod aj byty od azbestoveho prachu. A obyvatelia za takuto odbornu a specializovanu robotu este aj platia. Keby ten somar zobral kladivo a rozbil tie tupacky tam kde to rezal tak by urobil daleko ale daleko odbornejsiu robotu ako to ako to robia skoro vsade po celom meste kde to menia. Azbest je vsade a skoro v kazdom dome alebo cinžiaku ci uz na strechach stenach,stropoch,stupackach,vrtanych studniach, kominoch a pod. a to par smradov dobre vedelo tak si zrazu presadilo taketo opatrenia aby o tom rozhodovali a nabalovali sa. Ono cele je to len o tomto. A pritom to stacilo dat len doporucujuce smernice pre obyvatelov pri manipulacii s azbestom a verim ze pud sebazachovy by sa to snazil dodržiavat daleko viac ako teraz a za co musime este aj platit nemale prachy.
Takze Mirko teraz ideš a exceluj.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 10-07-2014 11:46:14
Eternit je najnebezpecnejsi hlavne pri manipulacii s nim a lamani. Uvolnuju sa male krystaliky toho vlakna a zapichuju sa do pluc a pluca sa ich nevedia same zbavit a mozu sposobit viacere ochorenia pluc vratane rakoviny pluc.

Samotny eternit sa zacal vyrabat pred vyse 100 rokmi, ale na jeho skodlivost sa vsak prislo az v 90. rokoch a preto je dnes povazovany za nebezpecny odpad. A tym padom, to ze to moze demontovat iba firma s licenciou na zachadzanie s nebezpecnymi materialmi je podla mna logicke. Cena toho odborneho odstranenie stresnej krytiny je cca 10€/m2.

V zaujme toho dobraka, co to vyviezol do porondy dufam, ze ked to daval dole zo strechy, alebo s tym manipuloval mal ochranny odev a respirator. Osobne si myslim, ze pokial clovek nema dost penazi na to, aby si zaplatil aj tu odbornu demontaz, tak nech si to radsej necha na streche, lebo pokial je Eternit na streche, tak je relativne neskodny.

Ale keby sme mali tym stylom, ze stat chce zarabat na ludoch tym, ze ich nuti platit za "zbytocne" bezpecnostne opatrenia, tak by sme mohli STK na auta a brzdy si nechat nastavit lacnejsie od suseda Ferka, lebo sak naco budem platit odbornemu servisu. Plyn si zapojim sam, ved preco by som mal platit zbytocne plynarovi atd atd.
Robo Horvath :( | 10-07-2014 09:14:21
Pre j.r.nem | 10-07-2014 06:53:17
Prečo ?
Niekto tento bordel vyrobil a vyrabal. Niekto (štatny organ)dovolil vyrobu a predaj tohoto bordelu nič netušiacim obyvatelom.
A ziadna zodpovednost!!!
V USA najvyspelejšej demokracii by už bola davno sudna žaloba a odškodnenie postihnuteho obyvatelastva,bezplatna likvidacia a pod.
Ale sme na Slovensku a tu si na likvidaciu špekulatívne niekto presadi vyhlasku ci dokonca zakon a samozrejme s vyhradnou likvidaciou za ktoru musia obyvatelia poriadne este aj zaplatit. Je to hnus.
j.r.nem | 10-07-2014 06:53:17
Pre Horvath,Vy ste neuveritelny!!!
Robo Horvath :( | 10-07-2014 00:06:42
No pokial by sa tu nerobili take pridrbane niektore zakony a vyhlašky vdaka comu sa chce niekto nabalit a odrbavat ludi o peniaze zato ze si v minulosti poctivo kupili krytinu na svoj domcek. Kde bol vtedy regionalny urad,ked si to ludia kupovali absolutne netusiaci ze co za bordel to vobec poctivo kupovali. Ludia za to môzu? Ze to tu niekto ako regionalny urad dovolil vyrabat a predavat? A teraz si niekto vychcane presadi specialnu a drahu likvidaciu na obyvatelov? Hnus.
Potom sa cudujeme ze sa toho obyvatelia zbavuju potichu a hoci kde. Ved do tohoto ich vlastne nutite.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-07-2014 20:56:04
Niektori ludia su horsi, ako hovada...
Pre zelenú hliadku | 09-07-2014 17:59:50
Je dá sa povedať výborné takto uverejniť článok, ktorý sa týka v podstate nás všetkých. Ale myslím si že do tejto kategórie patrí aj nakladanie s inváznymi rastlinami, ktoré sú v meste vysadené ako okrasné drevený. A samozrejme oddelenie životného prostredia sa hránamŕtveho chrobáka

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign