Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Chceme vrátiť učiteľom niekdajšie postavenie

Peter ČačkoDátum17. 01. 2016 17:49:51TémaAktuálne témy
1139

Informovali sme verejnosť, že učiteľom už zrejme povolili nervy a nechcú pokračovať takto ďalej. V poslednej dobe takto učinili sestričky, predtým poštári a iné sociálne vrstvy obyvateľstva. V prípade učiteľov sa však od 25.1.2016 blíži ostrý štrajk, ako následok vyhlásenej štrajkovej pohotovosti. Do dnešného dňa je do štrajku prihlásených 2266 registrovaných učiteľov zo 117 škôl. Ide o štrajk na základe Ústavy SR, nie ako súčasť odborových organizácií. Do štrajku vstupuje každý učiteľ ako jednotlivec.

Zúčastnili sme sa s kamerou stretnutia zástupcov škôl širokého okolia Trenčína, ktorí sa pripravujú na ostrý štrajk, pokiaľ nebudú splnené ich požiadavky. Postavenie učiteľa sa za uplynulé roky postupne degraduje. Niekedy v minulosti mali richtár, učiteľ a dôstojný pán farár najváženejšie postavenie. Dnes sa pomaly z učiteľa stáva kancelárska sila vyplňujúca množstvo výkazov, "fackovací panák" nespratných žiakov, ktorí majú majetnejších rodičov a podobne. Takto cítia svoj status učitelia, s ktorými sme sa stretli.

Horšie je, že rodičia a verejnosť ako taká, vnímajú učiteľov ako tých, ktorí majú niekoľko týždňov až mesiacov prázdnin, chodia s deťmi na výlety, vyučovanie iba presedia za katedrou a berú vysoké platy, deti sú hlúpe a nevedia ich naučiť, tak aké zvýšenie platov chcú... Málokto však vidí hodiny a hodiny príprav na vyučovanie doma, veľká zodpovednosť za deti, ktoré sú im v škole zverené, trpieť šikanovanie zo strany žiakov, pretože "zaucho" nie je tolerované, v materských škôlkach učiteľky častokrát musia plniť aj úlohy, ktoré nie sú ich náplňou práce ako maľovanie tried, nákup vyučovacích pomôcok a podobne, hodnotia pracovný deň ako jednou nohou v "kriminále", keby sa deťom niečo stalo.

V priebehu uplynulých vianočných sviatkov sa dala dokopy skupina rozhorčených učiteľov a  vravia Vláde SR a verejnosti dosť. Nechceme takto žiť, chceme vrátiť učiteľom postavenie, aké si zaslúžia. Aby sa aj finančne a matériálovo motivovalo učiteľov k zvýšenej kvalite vyučovania a tým by sa posunula dopredu celá spoločnosť a jej vedomostná úroveň. "Nechceme brať rodičov a deti za rukojemníkov, ale musíme si všetci uvedomiť, že do tohto stavu nás dostal niekto iný, ktorý má zodpovednosť za fungovanie školstva." uvádzajú učitelia.

Požiadavky učiteľov na Vládu SR aby:

- legislatívnymi opatreniami zabezpečila zvýšenie tarifných platov všetkých pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve o 140 eur od 1. februára 2016 a o 90 eur od 1. januára 2017;

- navýšila rozpočty MŠVVaŠ SR a MV SR na rok 2016 celkovo o 400 miliónov eur s cieľom vyrovnať existujúce rozdiely vo vybavenosti škôl didaktickými prostriedkami a zabezpečila tak rodičom a ich deťom rovnaké podmienky v prístupe k vzdelaniu;

- prijala novelu zákona č. 317/2009, ktorou by opätovne zaviedla možnosť získavať kredity overením kompetencií, zrušila sedemročnú obmedzenú platnosť kreditov, obnovila možnosť získavať kredity za rozširujúce štúdium, štúdium v zahraničí a tvorivé aktivity, a súčasne zaviazala ministra školstva, vedy, výskumu a športu vytvoriť komisiu za účasti stavovských a profesijných organizácií v školstve, ktorá by komplexne prehodnotila systém kontinuálneho vzdelávania a menovaný zákon s prihliadnutím na analýzu súčasného stavu a najlepšej praxe v zahraničí.

Viac sa dozviete v nižšie uvedenej videoreportáži zo stretnutia štrajkujúcich v Trenčíne.

Zdroj: www.isu.sk


Fotogaléria k článku:

1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko

Zobraziť všetky fotografie
1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko

1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko

1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko

1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko

1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko

1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko
1139
Autor: Peter Čačko


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
xxxx | 25-01-2016 22:07:54
Kazdy normalny clovek to vidi, ze ,,nikto,, v tomto state nieje ohodnoteny. Myslim si ,ze davno sme vsetci mali mat zivotnu uroven minimalne ako v Nemecku ci v Rakusku a to vsetky krajiny vychodneho bloku, nakolko nam nadiktovali ich ceny, ale platy nie. Nieje normalne aby clovek zarobil 400-500 eur a za byt platil polovicu platu. Ja sa pytam ,komu tento stav vyhovuje? Nieje toto novodobi feudalizmus? Politici povedia ludom ze nemozme,neda sa , ale na zahranicne firmy ,ktore zarabaju miliardy sa prispieva 30000 eur na pracovne miesto? Ako sa ma hybat ekonomika, ked ludia nemaju peniaze? Dalsia vec, normativom sa stal 10 a viac hodinovy pracovny cas, hlavne v sukromnej sfere. Nikoho toto netrapi? Aby clovek travil vsetok cas v praci ,ked chce nieco zarobit, namiesto aby ho travil s rodinou? Toto sme chceli? Ludia vase reci o tom ako by to malo byt a nieje , su sice pekne, ale pokial sa nezmeni nase ,,kvakanie,, a sklonene hlavy typu ,,aj tak si nepomozeme,, tak sa naozaj nikdy nic nezmeni. Vy starsi si este pamatate, kedy ste mali zivotnu uroven,hlavne platou,porovnatelnu s dnesnym Rakuskom. Ja osobne som po revolucii ,ako novo vyuceny zarabal 3500 kcs. Najom bol 200-300 kcs. Ako to , ze tolko rokov po revolucii to nejde? Lebo sa nechce a niekomu to sakra vyhovuje!
stoji za precitanie | 24-01-2016 18:23:20
https://dennikn.sk/blog/fico-klame-a-odvadza-pozornost/?ref=top-cl
Občan | 24-01-2016 14:33:52
Učitelia majú právo na štrajk a deti právo na vzdelanie . Ako sa budú vzdelávať bez štrajkujúcich učiteľov a kto to zabezpečí? Zriaďovatelia by mali zabezpečiť výučbu a to hlavne základných školách.
Právo na vzdelanie je základným právom, ktoré každému Ústava Slovenskej republiky zaručuje v článku 42 ods. 1.
pre pan Majko | 24-01-2016 14:11:03
Ucitelom nejde o zmenu,ucitelom ide o vyssie platy!A prave to sa snazi opozicia vyuzit.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2016 12:38:32
Pre skutocnu zmenu nie je cileom zvysenie platov, ale taka uprava fungovania systemu, aby si politici nemohli \"vyhrat volby a robit vsetko\".

Ti v state, ale aj ti v samosprave.

Je to obdobne, ba az identicke. To vsak musia pochopit ludia, ktori po volbach - a je jedno ktorych - uz iba tupo sleduju co sa deje a cakaju na dalsie volby, po ktorych nebude inak.

SYSTEMOVE ZMENY vykonaju iba ludia, ktori nie su prepojeni navzajom.
Bez systemovych zmien z nas vsetkych budu mrzaci a zobraci - uz to je na hrane, davaju nam tolko, aby sme nezdochli, lebo dane potrebuju. (obrazne) Aj cez tie chore socialne balicky.

Ludia potrebuju zit a rozvijat sa. Svojim konanim rozvijat spolocnost ako taku. Ti hore to vsak nepotrebuju.

Ono to totiz v praxi funguje takto - bud bude rozvijana spolocnost, alebo ich vrecka.
Znovu plati v state, ale aj v samosprave.

Preto vsetci bez rozdielu potrebuju media bud vlastnit, alebo umlcat. Pripadne \"ignorovat\" a verit, ze tak urobi vacsina.
anonym | 24-01-2016 10:32:42
Po volbach uz vobec nie. Co ak sa do poslednej chvile cakalo ci naozaj vlada nesplni slub a teraz uz ked je jasne, ze sa tak nestane, sa prave z toho dovodu strajkuje? Ucitelom je jedno fi je pred volbami alebo nie, to moze trapit vladu. Dobre im tak, nemali problemy skolstva odkladat. Nic ine si vlada totiz nezasluzi, treba im to pred volbami \"sprijemnit\".
Facts | 23-01-2016 21:54:03
Práveže výber termínu je prudko nelogický. Do volieb im s tým
Fico (a keby tam bol hocikto iný) nič s tým neurobí.
pre facts | 23-01-2016 21:48:34
Ano, platy su nizke vsade, ale ten graf jasne dokazuje, ze platy ucitelov su nizke aj na slovenske pomery a to o desiatky percent.
Uznava to dokonca aj fiko, ale len verbalne. Ucitelia nechcu nic ine, len aby splnil co im slubil.

Poziadavky sa nezmenili cele 4 roky a ak by s tym fiko sam chcel nieco urobit, tak to davno urobi - asi nechce - chce strajk.
Ucitelia su na tom tak, ze dlhodobo strajk nevydrzia, ziju od vyplaty do vyplaty a nemozu si dovolit podstatny vypadok platu.... a vsetci politici to vedia. Vyber terminu pred volbami je preto prudko logicky, to je jediny cas, kedy by ten strajk mohol byt uspesny.
Facts | 23-01-2016 20:58:21
Platy vo všetkých odvetviach na Slovensku sú slabé (len to som naznačil). To teraz pôjdeme štrajkovať všetci? Kto nám dá vyššie (požadované) platy?
Fico ?
Procházka ?
Figeľ ?
Sulík ?
Bugár ?
Danko ?
Freššo ?
Kaník ?
a
t
ď.
alebo snáď Kiska ?
Odpoveď je každému jasná. N i k t o.
Jedná sa o predvolebnú taktiku a je smutné, že učitelia (intelektuálny výkvet národa)takto sadli na lep politikom (alebo politikovi?). Ak by to sami takto riešili napr. 3 mesiace po voľbách nemám problém.Mali by na to legitímne právo a možno aj moju podporu, ale takto u mňa stratili svoj kredit.
pre facts | 23-01-2016 20:10:41
Kedze chces porovnavat priemerny plat ucitelov s medianom ostatnych .... a nie je ti to cudne, tak ta asi nepresvedcim. Ale skusim.

Ten graf porovnava platy ucitelov s platmi v danej krajine a je teda tym jedinym spravnym porovnanim, ktore odzrkadluje ako si dana krajina ceni ucitela. Slovensko je tam brutalne na chvoste a to navysenie (ktore smeraci ucitelom slubili a nesplnili) nas v tej tabulke neposunie, stale budeme posledni, len trochu dozenieme peloton ostatnych krajin.

Ubezpecujem ta, ze ked ucitel vidi tu nasprostastu reklamu o raste slovenska vdaka eurofondom, tak omdlieva.
Fiko sice tiez tvrdi, ze krajina uspesne rastie, ale v skolstve to pocas jeho poslednej vlady vyzera ako za vojnoveho stavu.
Vzdy ked im akoze zdvihnu plat, tak im zoberu z odmien, alebo aspon prestanu preplacat nieco, co im dovtedy platili (nadcasy, suplovanie...). Nechcu preplacat ziadne prace navyse. ale pritom vyzaduju, ze sa ta praca vykona. Skola ma stale menej penazi, v podstate niet ani na zakladne cinnosti. - proste vojna.

Co sa tyka samotnych priemernych platov prezentovanych ministrom, mam o nom pochybnosti (najma preto, ze nevedia ani zratat priemer 5-tich cisel) a kedze si vyberali, ktorych ucitelov budu ratat (vynechali materske skoly, ZUSky..) - takze je to asi len zelane cislo.
Nejaky rast priemernej mzdy v nejakej statistike sa da vysvetlit jedine tym, ze zo skolstva odisli mladi ucitelia a tym sa zdvihol priemer

Ked si pozries nejake tabulky, ktore vznikli rovnakou metodikou - napriklad statisticky urad a mzdy podla odvetvi a vyberies si nejake odvetvia, ktore sa strukturou zamestnancov podobaju skolstvu, tak sa dozvies napriklad toto.

(3 qvartal 2015)
Priemerny plat celkovo: 861

Odborné, vedecké a technické činnosti - 984
Administratívne služby - 868
Verejná správa a obrana, povin. sociálne zabezpečenie - 1033
Vzdelávanie - 751
Zdravotníctvo a sociálna pomoc - 842

Toto podla mna daleko lepsie odraza stav v akom fiko zanechava skolstvo.
Facts | 23-01-2016 17:20:25
pre Fakty : ešte nájdi takéto porovnanie pre ostatné profesie na Slovensku a v OECD resp. vo svete. Určite to dopadne takto isto. Porovnáva sa neporovnateľné.
Fakty | 23-01-2016 16:49:17
http://www.tvnoviny.sk/ekonato/1788351_oecd-porovnalo-platy.-slovenski-ucitelia-zarabaju-najmenej
Facts | 23-01-2016 14:27:20
Priemerná mzda SR bez platov podnikateľov a ozbrojených síl je 786 EUR. Priemerná mzda v regionálnom školstve je 824 EUR. Učitelia zarábajú 1,23 násobok mzdy stredne zarábajúceho Slováka. Slovenský mzdový medián je totiž, len 670 EUR. Štatistická veličina priemer skresľuje. Väčšinu bohatstva totiž vlastní úzka skupina ľudí.Učitelia možno majú (relatívne) slabé mzdy, ale stále o dosť vyššie ako väčšina Slovákov.
pre Peter | 23-01-2016 13:57:47
Odkial ste prisli na ten pocet hodin? Ja skolu pred 15:30 neopustam a ked pridem domov este niekolko hodin opravujem pisomky, slohy, pripravujem materialy na dalsi den. Denne pre skolu robim aj 12 hod., niekedy aj viac. Tak nezavadzajte.
Peter | 23-01-2016 12:54:30
O moju školskú aj domácu výchovu netreba mať obavy,lebo ak by Vás chytil do parády hoci len jeden z mojich učiteľov,tak v dnešnej dobe podávate sťažnosti a trestné oznámenia len taký fukot.Nenapísal som v žiadnom príspevku ,že sa učiteľom nechce učiť,to je jedna vec a druhá no to by bolo smutné velice ak by sa niekomu nechcelo reálne odučiť 20až 30 hod.týždenne na hlavný prac.pomer.
pre Petra | 23-01-2016 09:08:02
Vy si vážne myslíte, že učitelia vstúpili do štrajku preto, že sa im nechce pracovať ? Bohužiaľ tí ktorí Vás učili niečo vo Vašej výchove asi zanedbali spolu s vašimi rodičmi.
gulak | 22-01-2016 17:38:16
Vyjadrenia typu..to budeme akoze strajkovat,ako sa komu zapaci,ci slova o rozvracani statu za kazdu cenu..to pripomina casy Brezneva..
Peter | 22-01-2016 17:07:10
Aj miliony dalších Slovákov majú legitímne právo na prácu,čo im nebude umožnené nevieme ako dlho bude trvať legitimne právo na neobmedzený štrajk časti učitelov.Aj tisícom detí bude odobrete legitímne právo na vzdelanie,čo im nebude umožnené........To s tým Husákom,to bol žart,alebo ste nečítal celý príspevok,alebo nepochopil.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-01-2016 15:45:51
Peter | 22-01-2016 15:37:40 | - to je objav po stvrt storoci demokracie, co? ;-) Ano, STRAJK je legitimny nastroj na vymozenie opravnenych poziadaviek.

A rozvracanie statu? Peter, to akoze malo byt ironicky? Lebo ak vazne, tak to je je problem. To totiz bude na case vratit si za chrbat obraz Gustava Husaka... ;-)
Peter | 22-01-2016 15:37:40
To akože budeme štrajkovať ako sa komu zapáči pán Učiteľ?Ak sa niekomu nebude chcieť pracovať tak pôjde do štrajku a je to vybavené lebo má na to nárok?To čo je za blud pán Učiteľ.Má niekto reálnu predstavu ako to dopadne,ked učitelia nastúpia do NEOBMEDZENEHO štrajku kvôli tomu,že na všetkých školách nemajú tablety a interaktívne tabule?Platy sú podľa nich ako druhá požiadavka.Keby sa aspoň dohodli,čo budú v debatách rozprávať,lebo každý trepe iné!Nakoniec budú radi,že sa to skončí IBA neplateným voľnom za čas strávený v štrajku a zbytočné opletačky so Sociálnou poisťovňou a zdravotnou a všetkými možnými,to budú čubrnet.Niekto chce rozvrátiť tento štát silou mocou,len aby sa dostal k moci!Neverím ,že vysokoškolsky vzdelaný učiteľ,čo si myslí že nie je zaplatený taký je múdry si nevie uvedomiť aké následky to môže pre neho mať.
Učiteľ | 22-01-2016 14:15:22
Čísla stále stúpajú. Momentálne 11 101 učiteľov zo 678 škôl zapojených do štrajku. Toto sa už naozaj nedá zastaviť. Pán minister denne prilieva olej do ohňa. Dnes v tlačovej správe sa vyjadril: \"Ľudia participujúci na tejto akcii, nie sú formálne nikým reprezentovaní, do organizácie štrajku nie je zapojená žiadna zo stavovských organizácií reprezentujúca niektorý druh škôl - hovorí minister Juraj Draxler, ktorý zároveň dodáva, že podobná akcia, ktorú by nikto formálne nezastrešoval, nemá v Európe precedens.\" Týmto však jasne povedal ako hlboko už kleslo naše školstvo. Učitelia už nedokážu ďalej počúvať sľuby vlády a k tomu, aby vyjadrili svoj názor aj formou štrajku nepotrebujú ani odborárskych bossov.
/pociatkov-tender-spajany-j&t-za-100-milionov-riesi-kriminalka-pyta-sa-nan-i-brusel-cl | 22-01-2016 06:49:34
pociatkov-tender-spajany-j&t-za-100-milionov-riesi-kriminalka-pyta-sa-nan-i-brusel...tam su peniaze pre ucitelov
Občan | 22-01-2016 04:45:06
čo nečítaš? | 21-01-2016 18:13:27
http://www.rtvs.sk/radio/archiv/1134/373227 tu je odpoveď , prečo bol vtedy za a teraz nie...
čo nečítaš? | 21-01-2016 18:13:27
Keď bol v r. 2003 SMER v opozícii, videl jeho predseda R.Fico požiadavky učiteľov a odhodlanie bojovať za ich naplnenie, situáciu takto:
Hospodárske noviny, 2003
„Smer vyjadruje piatkovému štrajku učiteľov plnú podporu. Ako uviedol dnes pre agentúru SITA predseda Smeru Robert Fico, štrajk je logickou a nevyhnutnou reakciou učiteľov a zástupcov školstva na politiku vlády. Spoločenská pozícia učiteľov podľa Fica nezodpovedá dôležitosti ich poslania a pod tlakom reštrikčnej politiky vlády sa stále zhoršuje. Smer preto pozitívne vníma, že zástupcovia školstva už nie sú ochotní nečinne znášať politiku vlády. Vláda postavila oblasť školstva na chvost svojich priorít, uviedol Fico.“
truba | 21-01-2016 15:55:33
anonym | 21-01-2016 15:34:20:
presne ako pises. nech odidu sestricky aj ucitelia a nech ta nema kto osetrovat a ucit tvoje deti. ked nedoprajes - nezasluzis si ani ty
anonym | 21-01-2016 15:34:20
Je to velmi zaujímavé,takýto humbuk,aha blížía sa volby.Treba zasa účelovo oblbovat národ.Prečo sa neštrajkovalo za Dzurindovej nebo Radičovej vlády? Tým učitelom čo štrajkujú by som dal výpovede /chýbat nebudú pretože si nevážia svoju prácu/.Tiež sa ich pýtam prečo nedajú výpovede ako sestričky. Ked odídu bude tu lepší vzduch a menej stresu.
re pre anonym | 21-01-2016 15:22:07
To navýšenie na dva roky je nereálne.To nie je len 230eur na hlavu ale v konečnom dôsledku oveľa viac.To musí vedieť aj ten kto ich v tom podporuje a asi aj o to ide!No a zabudli ešte na ministerstvo pôdohospodárstva a poľnohospodárstva ak už diktujú kde a koľko žiadajú!Nereálny nezmysel.
Anonym | 21-01-2016 13:41:34
Som za... Ale deti majú veľa prázdnin voľná,teraz štrajk,ochvilku ďalšie prázdniny. By má zaujimalo kto potom bude trpieť keď kopu učiva bude zameskaneho, následne vyučovací plán sa musí plniť atď. Ako to tie deti zvládnu? na to ochvilku ani sa nenazdame bude koncoročné vysvedčenie. . Chudence deti to budú úžasné známky. A rodičia zase budú hľadať doučovanie ktoré tiež nie je zadarmo :(.
dochodca | 21-01-2016 11:37:48
boze moj kolko by chcely to maju aj dochodci strajkovat
anonym | 21-01-2016 11:00:47
este maju vela ty ucitelia treba im ubrat,nie pridat oproti inej chudobe.dovolenky kolko chcu,ucia 6 hodin s toho po kazdej hodine prestavka. takze kolko odrobia,ani polovicu smeny.nech si najdu vedlajsiu pracu jak maju zivnostnici ked im zavidia.
Občan | 21-01-2016 09:16:50
https://www.youtube.com/watch?v=GQ4ka7XxUw8

http://www.rtvs.sk/radio/archiv/1134/373227
Učiteľ | 21-01-2016 06:46:33
V tejto chvíli zaregistrovaných do štrajku 8 112 učiteľov a 440 škôl. Čísla stále stúpajú.
Zdroj: www.isu.sk
zabudol vôl, že.... | 20-01-2016 22:04:56
Keď bol v r. 2003 SMER v opozícii, videl jeho predseda R.Fico požiadavky učiteľov a odhodlanie bojovať za ich naplnenie, situáciu takto:
Hospodárske noviny, 2003
„Smer vyjadruje piatkovému štrajku učiteľov plnú podporu. Ako uviedol dnes pre agentúru SITA predseda Smeru Robert Fico, štrajk je logickou a nevyhnutnou reakciou učiteľov a zástupcov školstva na politiku vlády. Spoločenská pozícia učiteľov podľa Fica nezodpovedá dôležitosti ich poslania a pod tlakom reštrikčnej politiky vlády sa stále zhoršuje. Smer preto pozitívne vníma, že zástupcovia školstva už nie sú ochotní nečinne znášať politiku vlády. Vláda postavila oblasť školstva na chvost svojich priorít, uviedol Fico.“

anonym | 20-01-2016 21:04:43
Necítim sa nechápavý, len mi pripadá čudné, že niekto vidí v živnostenskom podnikaní samé nevýhody a napriek tomu je živnostník.
pre anonyma | 20-01-2016 19:34:11
...necítim sa ako masochistka, ak neviete o čom sa tu točí, nevstupujte do tejto diskusie. Tá je len pre tých, ktorých sa problém týka.
silny tabak | 20-01-2016 19:00:46
To je v rozpati dvoch rokov 230 eur.No dufam ze dostanu aspon polovicku.
anonym | 20-01-2016 18:20:36
Emana vy ste masochistka? Robíte to dobrovoľne alebo vás niekto nebodaj núti?
pre anonyma | 20-01-2016 17:35:42
Požiadavky sú známe od októbra / treba len sledovat spravy :-)
Ale ak by ste si to nevedeli najst, skopirujem vam to tu:
Požiadavky ISU sú totožné s požiadavkami, ktoré Slovenská komora učiteľov (SKU) adresovala ešte v októbri 2015 vláde. Štát žiadajú zvýšiť tarifné platy všetkých pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve od budúceho roka o 140 eur a o 90 eur od začiatku roka 2017.
Štát žiadajú zvýšiť tarifné platy od budúceho roka o 140 eur
Taktiež, aby vláda prijala novelu zákona o pedagogických a odborných zamestnancoch, ktorou by sa opäť zaviedla možnosť získavať kredity overením kompetencií a zrušila sedemročnú obmedzenú platnosť kreditov. Učitelia zároveň chcú, aby sa zvýšili rozpočty ministerstiev školstva a vnútra na rok 2016 o 400 miliónov eur s cieľom vyrovnať existujúce rozdiely vo vybavenosti škôl.
Učiteľ | 20-01-2016 17:00:25
V tejto chvíli zaregistrovaných do štrajku 7708 učiteľov a 428 škôl. Čísla stále stúpajú.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-01-2016 12:46:58
Emana | 20-01-2016 08:44:39 | - vsetko vzzdy zalezi od ludi, nakolko sa nechaju zastrasit, ako im ide o vec, ako su ochotni poskrucat chrbticu ci za ake peniaze sa nechaju kupit.

Staci zopar cestnych a nezlomitelnych ludi a do 2 tyzdnov v NR SR menia legislativu.
anonym | 20-01-2016 11:30:34
za to za co ucitelia ani ony nevedia za co strajkuju.za to by mohli aj zivnostnici.
Zivostnici | 20-01-2016 10:06:04
Vobec nepodcenujem vyznam a pracu zivnostnikov,len mi prezradte za co chcete strajkovat.
Emana | 20-01-2016 08:44:39
Pre p. Majka
Mám dojem , že by sme dopadli ako sestričky, čo sťahujú výpovede, to ešte nehovorím o tom, ako dopadne štrajk učitelov.To neznamená, že by sme sa vzdali dopredu, ale pri rétorike nášho ľudu, moc pozitívne to nevidím. Ale blížia sa volby a viem, koho volit nebudem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-01-2016 21:30:39
Emana | 19-01-2016 21:07:11 | - normalne sa mi zo zacina pacit. Ze by prebudenie?

Ako Emana, ideme do toho?
Fandlyho skola strajkuje | 19-01-2016 21:24:11
Ostatne spia?
Emana | 19-01-2016 21:07:11
pre Petra...živnostníci si určujú pracovný čas a cenu práce
Je to zaujímavé konštatovanie, pretože vačšina zamestnávatelov vyžaduje od pracovnikov živnostenský list.
Prečo, to si už odpovedzte sám.Zivnostníci sú základom slovenskej ekonomiky a vytvárajú vačšiu časť HDP-pre Slovensko zaručený a dobrý zdroj príjmov.Sú výnosnou dojnou kravou štátnej kasy.Pracovný čas nie je meraný osem hodinovou pracovnou dobou, ceny sa musia prispôsobit konkurencii,zvyšuju vám odvody, nesmiete ochorieť, nesmie vam z rodiny nikto pomôcť preložiť čo len debničku, štát vám nedá nič, len berie a berie...Sústavné kontroly vám nedajú dýchať, lebo živnostník je zrejme ten, čo najviac okráda štát. Tak čo živnostníci, nepôjdeme aj my štrajkovať za lepšie a prijatelnejšie podmienky v našom tzv. podnikaní???
teraz je ten cas | 19-01-2016 16:22:24
Do skolstva netreba ziadne dalsie peniaze - staci len, aby tie peniaze, co tam tecu boli rozdelene normalne a nie vynakladane na kvety, predrazene pera a IT - ved notebook v cene 300 € dodaju skolam za 1200 a to celoplosne! Kde je ten rozdiel? Odpovedzte si sami- Ten rozdiel by stacil, aby vsetko v skolstve bolo OK...
jeb@t ucitelov | 19-01-2016 07:11:28
Jeb@t aj vsetkych ucitelov.... okrem bratislavkych...idu strajkovat akoze pred volbami ked nevyhra cerveny fasista tak budu strajÄ·ovat vo velkom....ked vyhra zlodej zo smeru tak vsetci poslusne zalezu..kde boli 4 roky ked smer raboval v skolstve...
Peter | 19-01-2016 05:19:44
Zle načasovaný a zorganizovaný štrajk aj ked legálny stráca svoje opodstatnenie a význam.Nanajvýš rozdeluje spoločnosť a ak sa koná dva tri razy do roka,tak aj nasere spoločnosť,Potom stratia aj podporovateľov čo im fandia a už ich nebude nikto brať po čase vážne.Bohužial drvivá väčšina,je na tých štrajkujúcich ľudí odkázaná a spolieha sa na nich v bežnom chode života .Ja som za to ako som už písal,aby všetci na Slovensku boli spokojný so svojim platom,teda relatívne spokojný a ak treba aj štrajkom vydobiť svoje práva,ale aby to malo zmysel a nejaký badateľný efekt.To je všetko.Ale ak sa každý druhý cíti byť ten vyvolený a každý zorganizuje vo svojom okolí štrajk s niekoľkými prívržencami ,tak sa to skončí len naplnením svojho legitímneho práva bez efektu.
podporujem strajk | 18-01-2016 21:42:03
Ak niekomu pridaju do tarifneho platu a zaroven mu vezmu osobne tak je to navysenie nula, len mu presunuli z jednej kapsy do druhej.

Ked niekto argumentuje zvysovanim priemerneho platu a nepovie, ze jeho najpodstatnejsiu cast tvori to, ze zo skolstva odisli mladi ucitelia a zvysok je dosledok dalsej prace ucitelov na kreditoch a kvalifikackach - tak pekne zavadza - jednoducho zase nic nepridal.

Ucitelia uz jednoducho nemaju kam ustupit a kazdy aspon trochu rozumny clovek vie, ze len pred volbami sa da s tych skorumpovancov vytlacit nejaky skutocny priplatok. Takze teraz je na ten strajk idealny cas.
s.i.n. | 18-01-2016 21:24:47
Peter | 18-01-2016 20:43:31, ani na jeden vecný argument, na ktorý som upozornil linkom aj s diskutujúcim: pre Petra | 18-01-2016 19:33:40 ste neuviedol jediný vecný argument. Len hlúpe osočovanie. Ale tak Vás tu už všetci poznajú. Prajem pekný večer.
Peter | 18-01-2016 20:43:31
Veľmi ťažko sa dá viesť debata s niekým,kto má oči podliate krvou a bije hlava nehlava okolo seba a uniká mu realita!Je problém odvolať predáka odborov s ktorým nie sú všetci spokojný?Nieje!Necháme ho nech za nás rokuje ak nerokuje tak ako chceme?To čo je za debilinu!Toto nedokáže logicky vysvetliť ani s.i.n.A že sa prezentuje teda ako odborník,hoci na všetko ,ale budiž.To že ludia platený zo štátneho rozpočtu ,teraz po funuse nedosiahnu holé nič je realita či sa to niekomu páči alebo nie!To nie je z mojej hlavy,ale z hlavy uznávaných politologov a hlavne LOGICKE.Nič sa neudeje ak stratí Smer desať percent,čo rýchlo sľúbi sto percentné navýšenie platov učiteľov?Až taký sprostý nie sú to už s+úbila Radičová a spol hoci vedeli že je to nereálne.Ja tvrdím že toto nie je štrajk ,ale vydieranie pár jedincov a ešte k tomu tak laicky prevedené,že sa musí od hanby červeňať aj ten koho sa to bytostne netýka!Pozor na zdravie,poniektorý tu majú nereálne predstavy a po voľbách môžu nastať zdravotné problémy.
s.i.n. | 18-01-2016 19:52:59
V tejto diskusii, ako v každej, má právo každý vyjadriť svoj názor. Aj Peter | 18-01-2016 15:59:27. Lenže aj diskusia má svoje pravidlá a mala by sledovať danú tému. Tie poúčania, na tému štrajku učiteľov sa nijako nevymykajú z rámca jeho myslenia, ktoré tu prezentoval pod týmto nickom už viackrát. Preto nemá význam s ním a s jeho výrokmi sa ďalej vážne zaoberať. Na jeho adresu by som ešte raz rád pripomenul toto: https://www.youtube.com/watch?v=7ZoHkEzEtmM
Kto si pozrie toto video celé, dozvie sa, že ústavní činitelia klamú a robia rétoriku v duchu predvolebného guláša a aj to, že učitelia so svojimi požiadavkami prišli dávno, dávno pred tým, ako Návrh št. rozpočtu na r. 2016 opustil ministerstvo financií. Tá ostrá rétorika predsedu vlády a predsedu parlamentu je založená na už osvedčenej taktike, klamať a odkazovať niekomu, kto mu nemôže v danej chvíli oponovať. Obviňovať učiteľov či zdravotné sestry z politickej účelovosti je preto to isté, ako viniť z nej Smer kvôli tomu, že pred voľbami prichádza so sociálnymi balíčkami. Žiaľ, učitelia sa nemôžu spoľahnúť na svojich odborových predákov ( Ondek) , ktorí sklamali už viac krát. Veď prečo by nie, veď majú spoločné DNA so súdruhmi zo Súmračnej, preto musia konať tak, ako konajú. Politici terajšej vlády sa pýtajú, prečo chcú štrajkovať učitelia teraz. To isté sa pýtajú aj učitelia, teda prečo musia štrajkovať, keď vláda vyhlásila školstvo za prioritu a celé volebné obdobie mohla stabilizovať tento rezort. No neurobila tak! Prečo??
pre Petra | 18-01-2016 19:33:40
nezavadzajte ako Fico a spol. Sebeledi povedal, ze strajk bude uspesny len vtedy, ked sa znizia smeru preferencie - az potom sa smer zamysli, ze treba nieco robit! Dovtedy bude kaslat na ucitelov tak, ako to robil doteraz. Kvaka, ako je skolstvo jeho prioritou - to preto za 4 roky, malo skolstvo 3!! ministrov - od 90 roku 17!!!. Toto je trapna ficovska retorika... precitajte si http://www.tyzden.sk/spolocnost/29276/ucitelia-odpovedaju-ministrovi/
Peter | 18-01-2016 19:08:49
Ale samozrejme že môžu štrajkovať,kedy chcú.Ale ak má štrajk splniť význam toho prečo sa štrajk robí,tak to treba robiť s rozumom a hlavne všetci.Ak sa to robí tak ako teraz ,tak sú prinajmenšom na posmech a nič nedosiahnu a ešte si poštvú aj ostatné obyvateľstvo proti sebe!A aj štrajk má svoje pravidlá a to neznamená že si niekto nepríde do práce lebo si povie že on štrajkuje!Toto čo sa deje nie je štrajk!Ešte sa máme toho veľa čo učiť.Ako chce byť každý na Slovensku predseda strany tak chce byť každý druhý odborový predák.Aký zmysel pre učiteľov a ich požiadavky má štrajk ak ako povedal jeden z organizátorov,že bude pre nich úspešný ak Smer oberie aspoň o päť percent hlasov?To im zvýši plat?Alebo zmení financovanie školstva?Asi ťažko!Ak bude niekto akože každý druhý mesiac kvázi štrajkovať ,no tak ho zamestnávateľ kopne do riti a môže štrajkovať pred úradom práce.Všetko má svoje pravidlá a hranice.Mňa osobne to štrajkovanie nijako nelimituje ,ani sestričky v Prešove a ani učitelia na celom Slovensku.Ale kopu rodín ano.
konstatovanie | 18-01-2016 19:07:10
Kedysi isli za ucitelov ti najlepsi ziaci. Dnes ide za ucitela ten, koho uz nikde nezoberu, lebo na pedagogicke fakulty sa skoro nikto nehlasi, tak beru vsetkych. Tak zacina vyzerat perspektiva tohoto povolania. A preco? Nulova motivacia pre mladych - s platom nastupujuceho ucitela moze zabudnut na byt a zalozenie rodiny. Takze buduce generacie budu vzdelane - nevzdelane. Ale to vladnucej garniture vyhovuje - cim sprostejsi ludia, tym viac hlasov ziska smer. Ak chceme, aby nase deti a vnucata vychovavali skutocni Ucitelia, tak mzdy pre mladych ucitelov sa jednoznacne musia zvysit. Starym skostnatenym “prazeniciam” / tak ich nazvali v jednom clanku| netreba zvysovat. Tie ani nechcu vyssiu mzdu, nezapoja sa do strajku. Absolutne nepochopili, ze v jednote je sila!
gulak | 18-01-2016 18:40:36
Strajk sa robi preto,lebo sa na nich pani politici vybodli...a demokracia je aj v tom,ze si spravia strajk,kedy sa im chce...snad sa nemali ist pytat vlady,kedy mozu strajkovat..
Peter | 18-01-2016 15:59:27
Všetci na Slovensku by si zaslúžili vyššie mzdy,či učitelia,sestričky robotníci.To je bez debaty.Zivnostníci si určujú cenu práce a pracovný čas sami.Vo fabrikách sa dvíha z pravidla na začiatku roku,niekde plošne inde jednotlivo.Podpisujú sa niekde kolektívne zmluvy,inde zasa jednotlivo.Niekde sú tabulkové tarify a od nich sa odvíja mzda s rôznymi príplatkami a to všetko je limitované rokovaním medzi vládou a zástupcami zamestnancov a zamestnávateľov.Všetko sa udeje pred schvaľovaním štátneho rozpočtu nejakým konzensom,Podpíše sa dohoda ,nie vždy sú všetci spokojný to je jasné.Tak aký význam má toto vydieranie zo strany učiteľov a sestričiek za prvé po schválení a podpísaní dohody na tripartite a za druhé dva mesiace pred voľbami?Neviem o takom štáte čo by robil rozpočet každý raz ak je nespokojná skupina ľudí,hoci aj oprávnene.Jeden odborový zväz vyjedná pre všetkých niečo a za tri mesiace si niekto zmyslí že je to málo založí si nové odbory a vydiera a ťahá ľudí do štrajku hoci by mal vedieť že neskoro a v nevhodný čas a hlavne zbytočne v tom čase!Neriešme kto si koľko zaslúži za svoju prácu,každý má nárok na slušnú mzdu ale riešme kto toto kocúrkovo robí a nehľadí aký dopad to bude mať na štrajkujúcich ale len čo z toho vytrieska on sám!Potom sú tu také odborné príspevky a vadia sa tí čo sa ich to relatívne netýka.Zbytočný štrajk aj očiteľov aj sestričiek v tomto čase a pobúria si ešte viac proti sebe obyčajných ľudí,ktorí by im aj dopriali ak by sa to robilo tak ako sa má a nie ak to vyhovuje jednotlivcovi!Nič nedosiahnu teraz a uškodia sami sebe!
gulak | 18-01-2016 13:06:40
Netreba tu písať,ako to je v Nemecku,či iných štátoch...to je nepodstatné..vieme,ako to funguje v našich školách,či v nemocniciach...
marian | 18-01-2016 12:24:08
moj svagor dostava 64 euro mesacne. a koho to trapi.
Mario | 18-01-2016 12:17:33
Plne podporujem poziadavky ucitelov a aj zdravotnych sestier. Co sa tyka policie, situacia ktora nastala nie je vinou samotnych policajtov, ale ich vedenia, ktore od nich vyzaduje urcite veci. Vy ked ste v praci a veduci Vam povie, aby ste robili kruh, tak nebudete vyrabat stvorec...a ak ano, tak Vas potresta. A to s velkou radostou. Vezme Vam peniaze zo slabej vyplaty, s ktorou sa nazite uzivit svoju rodinu. A peniaze ktore vam zoberie zostanu jemu na odmenu...takto to funguje.
Co sa tyka penazi na vyplaty sestier a ucitelov...tych by bolo dost. Jedinym problemom na slovensku ostava to, ze z kazdej zakazky pre stat v hodnote 500 E je 100 e ukradnutych. Az nie viac. A samozrejme v rovnakom pomere ro je aj pri vyssich zakazkach. A reci typu, ze kazdy kto je pri koryte by si ukradol su prezitok. Je to chore a treba s tymto typom myslenia skoncovat a volit rozumom. Rozumny clovek sa nad tym zamysli a uvedomi si, kde je pravda, a co su blbosti ktorymi nas krmia.
pre anonym | 18-01-2016 10:40:04
Nemate ani sajnu o meritu veci,napr.ze cirkevne skoly financuje cirkev,za druhe bezpecnost statu a narok na streik,su uplne odlisne veci.Takze co argument,to chyba.A na zaver,mozno tam mam nejaku gramaticku chybu,v tom jedinom mate hadam pravdu.Diktat zo slovenciny som naposledy pisal pred 58.rokmi.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-01-2016 10:23:25
anonym | 18-01-2016 10:19:39 |- na policiu za predpokladu, ze bude prioritne sluzit na to, na co sluit ma. Teda obdobne, ako v ostatnych krajinach vyspelej Europy.

Zial, policia uz pocas 2 vlady tejto strany ma prioritne sluzit na vyber pokut. To nie je spravne - obcan ani stat tym neziskava na bezpecnosti a otravuje to uz aj samotnych policajtov.
anonym | 18-01-2016 10:19:39
Nauč sa pravopis zaprvé. Zadruhé v ustave sa píše aj o bezpečnosti štátu.Myslím si že je prednejšie dat peniaze na policiu ako na pohodlie sestier a učitelov.V ustave je toho viac čo sa má - prioritné je len to čo Vám zrovna vyhovuje. Zatretie sukromný sektor sa financuje sám ,církevné školy si financuje církev,štát není predsa dojná kráva.
realista | 18-01-2016 09:36:26
Vopred,mojho prispevku,chcem zdoraznit,aby nedoslo k omylu,ze sa plne stotoznujem s poziadavkami jak ucitelov,tak zdravotnych sestier.Jedno mi vsak nejde do hlavy.Kto dosiel (u sestier)na tu myslienku,ze vypoved je paka na to,aby sa im zvysili platy?Tym padom predsa stratili veskery narok nieco od zamestnavatela pozadovat.V Nemecku by napr.nemali ani narok na nezamestnanecke prispevky.Ja si myslim,ze v tejto zalezitosti mali zlych poradcov.Urcite by bola ina forma boja za zvysenie miezd lepsia,a este k tomu sa museli zaviazat,ze ked zrusia vypoved,musia zaplatit odborom pokutu.Neslychane.
pre anonym | 18-01-2016 09:14:06
Tarate absolutne nesmysli!Porovnavate neporovnatelne,strajkovat moze kazdy,je to zakotvene v ustave,ked nemate odbory,za to ucitelia nemoz.
anonym | 17-01-2016 23:05:23
Učitelia chcu, aby boli niečo viacej ako iný ludia? Poznáme historiu.Církev,vrchnost plus učitel,to už tu niekedy bolo. Sami učitelia to učia žiakov aké neprávosti sa konali na ludoch.Už zasa členit ludí na Pán a obyčajný lud.Mne tiež povedali pri nástupe do zamestnania za akých podmienok budem pracovat . Viete si predstavit že budem štrajkovat? Viem, že viete ako bych dopadol. Pardon: VY ste niečo,VY ste Učitel,VY ste niečo VIAC.Vystudovaný ste za peniaze mojich rodičov . .Aby si Vás žiaci vážili a mali k Vám uctu si ich musíte získat. Když to neviete tak na mieste kde ste nemáte čo robit. Vyštudovat pedagogiku a peniaze sa vyštrajkujem....zbabelci!!! Vy už zažíváte deformáciu myslenia - uvažujte -možno Tí- čo Vás nabádaju nemaju čisté vedomie. CHcete být predsa Páni, nie fackovací panáci.CHcete být majetnejší viac ako rodičia majetnejsích žiakov. Lutujem toho čo napísal tento článok.
Registrovaný s.i.n. s.i.n. | 17-01-2016 21:56:20
Oba rezorty (školstvo a zdravotníctvo) sú a aj boli Popoluškou v programoch asi všetkých vlád od r. 1990. A povedal by som že školstvo ešte viac. Tam sa totiž nedá tak dobre kradnúť ako v zdravotníctve. Vyhlásenia p. ministra školstva a tiež predsedu NR SR sú šité pre tú väčšinovú populáciu (s čierno-bielym videním) tejto krajiny. Jednoducho okydať tých, ktorí si povedali, že pohár trpezlivosti už pretiekol. Reči, že za ostatné volebné obdobie sa učiteľom zvýšil plat o 25% je len obyčajné zavádzanie verejnosti. V obchode sa neplatí percentami, ale €-ami. A tých dostávajú učitelia poskromne. Tí, čo pred štyrmi rokmi mali terapiu na všetky neduhy v spoločnosti a dostali sa k moci, dnes vyzývajú na trpezlivosť s víziou riešiť situáciu v školstve až po voľbách. Dnes počuť že nie sú peniaze a že s požiadavkami mali prísť učitelia v čase, keď sa pripravoval rozpočet. Aj prišli. Viac tu: https://www.youtube.com/watch?v=7ZoHkEzEtmM Výsledok poznáme všetci. Na navýšenie o ďalších 2,5 tis. policajtov v PZ SR sa peniaze našli. A hneď. Kto ich potrebuje? Veď všetci migranti sa tejto krajine vyhýbali a vyhýbať budú aj naďalej. Tak načo sú nám? Napriek všetkému úsiliu niekoľkých rozhľadených učiteľov, si myslím, že väčšina z nich do práce 25. jan. nastúpi. Bude to ich vlastnú škodu. Ale takí sme my Slováci. Žiaľ.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-01-2016 19:02:48
Plne podporujem opravnene poziadavky ako ucitelov, tak zdravotnych sestier.

Dalej podporujem vymozitelnost prava nielen pre politikov a ich firmy, ale aj nás, beznych ludi.

Pokym sa za svoje prava nepostavia aj bezni ludia, nebude na politikov vyvinuty tlak a splni sa im ich sen - ist zo svojich dobre platenych pozicii (aj ked pre ludi nerobia nic alebo len velmi malo) prec len nohami dopredu. A to v civilizovanej demokracii nema miesto.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign