Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Chcel utiect policajtom - zastavili ho vystrely do pneumatiky

Miloš MajkoDátum13. 05. 2009 12:10:25TémaPolícia
 Foto:  Policia
Hliadka dopravnej polície zastavovala v utorok dopoludnia v Galante na Hodskej ulici Škodu Favorit bez evidenčných čísiel. Po prenasledovaní napokon vodič auto zastavil a keď ho policajt vyzval, aby vystúpil z auta, nabral ho na kapotu. Policajta našťastie nezranil, naskočil do služobného auta ako spolujazdec a začali prenasledovať unikajúce auto. Na jeho zastavenie použil policajt tri výstrely do pneumatík. Napokon vodič zastavil a dal sa na útek pešo. Tu policajti len 18 ročného muža zo Serede zadržali a predviedli na policajný útvar. Vyšetrovateľ ho už obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa a tiež z marenia výkonu úradného rozhodnutia, pretože momentálne mal uložený aj zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Hrozí mu trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Tlacovu spravu poskytla hovorkyna KR PZ v Trnave Martina Kredatusova.

Fotogaléria k článku:

 Foto:  Policia
Popis: Foto: Policia
 Foto:  Policia
Popis: Foto: Policia
 Foto:  Policia
Popis: Foto: Policia

Zobraziť všetky fotografie
 Foto:  Policia
Popis: Foto: Policia

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 12-07-2009 10:26:49
to čo je za text: "alebo stetkyne vypadovke zo Seredi". ty tak sprosto aj hovoríš alebo len píšeš? *loony*
nedostupny 69 | 12-07-2009 09:03:02
nedavno som vychadzal zo Seredi, neviem co sledovala policia , ci auta či nejdu viac ako 50km:::alebo stetkyne vypadovke zo Seredi na B.
oOo | 10-07-2009 23:48:04
sak to je pravda tak naco jazdys na safari voze po GA mongol nadarmo sy problemy robys Krajan69:D
cloviecik | 10-07-2009 23:44:17
ja toho chlapca poznam aj tu jeho Nokiu6300 co je pry spojke:D ta mu padla do zachoda:D :-D :-D
krajan69 | 10-07-2009 23:37:44
paandle sala jedyne co je tu prawda je to ze som mal zakaz wyest motor wozydla....
Robert Rybársky | 16-05-2009 09:23:06
Anonym 15-05-2009 21:15 (alias gangsta) tak to asi tazko. Velku motorku som v zivote neriadil, na malu motorku mam 20 rokov vodicak :-) To ze som si vyskusal ako 15 rocny kamosove enduro sa nepocita, lebo to bolo mimo cestnej komunikacie. Tak neviem o com tu pises.
re: galanta 16-05-2009 03:51 | 16-05-2009 07:47:15
Čo za frekventovsnú ulicu máte stále na mysli?? To amli čakať, kým vyjde z mesta (alebo kde k tomu došlo) a dúfať, že pritom nezrazí (čítaj nezabije) niekoho na ceste (na prechode) napr. tvoje dieťa (brata, sestru, matku, otca....)??? To by som bol zvedavý potom na tvoje názory, kedy mali zasiahnuť a kedy nie! *loony*
galanta | 16-05-2009 03:51:27
ano presne ta odrazena gulka moze napachat pekne problemy na frekventovanej ulici.
anonym | 15-05-2009 22:37:13
Jedno je isté - svoje problémy si dotyčný privodil svojim nerozvážnym konaním. Za to nemôže nik iný, iba on. Tu nie je čo riešiť. Ak si chcel zarobiť, mal myslieť na to, že má zákaz činnosti jazdiť na motorovom vozidle. Nemal si za volant vôbec sadať. On to však urobil a potom je jasné, že keď ho zastavovala hliadka polície, zostal v strese. Ale opakujem ešte raz - za to si môže on sám. Ak by zastavil, mal by na krku "iba" marenie výkonu úradného rozhodnutia, lenže on stratil rozum a ako bonus si vyslúžil ešte aj útok na verejného činiteľa. Takže akékoľvek ospravedlňovanie jeho osoby je irelevantné. A môže byť rád, že vôbec žije, odrazená guľka je nevyspytateľná...
Miroslav Mierny | 15-05-2009 21:41:35
Milá pani Matka viem že ako každá Matka si chráni svojho syna ale spomente si na prípad z 82 roku keď taký istý chlapec spanikáril a zastrelil 2 policajtov v Galante, tak potom sa nečudujte že aj príslušníci polície sa chcú chrániť! Apropo: Česť ích pamiatke!
pre roberta | 15-05-2009 21:15:39
TY KED SI JAZDIL NA MOTORKE BEZ VODICAKU,,TAK MLC LASKAVO
anonym | 15-05-2009 21:05:50
Milá pani matka, nikto si nepraje smrť Vášho syna. Tu boli len načrtnuté možnosti ako mohla naháňačka dopadnúť. Chalanisko si skutočne môže gratulovať, že nedopadol horšie, aj keď si o to koledoval... Skutočne si nedokážem ani v najlepšej fantázii predstaviť, aby niekto spanikáril tak, že naberie policajta. To je čo za výhovorku? Zaujímalo by ma prečo po tej prvotnej panike ihneď nezastavil auto, ale si "vynútil" ešte tri výstrely zo služobnej zbrane pri naháňačke? To ešte stále panikáril alebo čo vlastne vystrájal? Chápem, že ako matka svojho syna bránite, ale argumenty by mali byť presvedčivé a racionálne, nie takéto nezmyselné teórie. Veď tomu nemôže normálne zmýšľajúci človek uveriť. A druhá vec - ako by ste dokázali obhájiť vedenie motorového vozidla Vaším synom v čase, keď mal zadržaný vodičský preukaz a dopúšťal sa trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia? zn543
Miloš Majko | 15-05-2009 20:57:36
Pani matka pravdepodobne nenavstivila USA. Policajt v Spojenych statoch zastavuje inym sposobom, ako je zvykom u nas. Z vlastnej skusenosti si dovolim povedat, ze policajt v USA poziva taky respekt, ze nieco podobne ako je popisane v uverejnenej sprave, je v USA takmer nepredstavitelne. Pri zastaveni vozidla (vzdy odzadu) zastaveny vodic nesmie vykonat ziaden podozrivy pohyb, zlozit ruky z volantu - policajt po lustracii zastaveneho auta v PC umiestnenom vo vozidle hlasi kontrolovanie vozidla, privolava posilu ktora ho isti a pri najmensom podozreni vytahuje zbran, ktoru je odhodlany a schopny pouzit. Cely zakrok a rozhovor s vodicom je zaznamenavany a nasledne moze byt vyhodnoteny. Ide o ochranu ako vodica, tak policajta. Mal som moznost dva razy byt v osadke kontrolovaneho auta a niekolkokrat vidiet zastavene auto a za nim vejarovite rozblikanych aj sest policajnych vodiziel. Porovnavat vsak USA s nami je velmi problematicke, nakolko rozdielnost legislativy a zvykov v krajinach je vyrazna. Vo vseobecnosti sa vsak da povedat, ze policia a nasledne konanie pred zakonom je ovela rychlejsie a ucinnejsie ako u nas.
Miloš Majko | 15-05-2009 20:44:43
Akekolvek uvahy o opodstatnenosti sluzobneho zakroku so zbranou proti pachatelovi trestneho cinu po riadnej vyzve policajta su irelevantne. Obcania zo svojich dani platia POLICIU ako instituciu, ktora je zo zakona povinna chranit spolocnost pred porusovatelmi zakonov a to vsetkymi dostupnymi prostriedkami. Kazdy policajt zvazuje taktiku a ucelnost zakroku a rozlisuje v akej chvili akym sposobom zasiahne. Nie je myslitelne akceptovat akekolvek obhajovanie utoku na policajta (na akehokolvek cloveka akoukolvek zbranou okrem zakonnych moznosti - nutna obrana a krajna nudza) so ziadnou zbranou a auto zbrenou je. Ci pri cine existuju polahcujuce okolnosti moze rozhodnut vylucne nezavisly sud na zaklade objektivneho vysetrovania policie. Ak policajt kona v rozpore so Zakonom o Policajnom zbore pripadne inou legislativou, alebo ma obcan podozrenie, ze neuzil svoje pravomoci, ma obcan moznost obratit sa na inspekcne organy MV SR. A to v kazdom pripade. Len takymto sposobom je mozne dosielit, aby sme i v buducnosti zili v spolocnosti, ktora sa bude riadit zakonmi a vseobecne uznavanymi pravidlami a nie anarchiou, kde zvitazi silnejsi a arogantnejsi jedinec.
Peter Sabo | 15-05-2009 20:37:47
"amerike mozte zrazit celu catu policajtou a nevistrelia po vas" Ano to je pravda, lebo v amerike catu policajtov nezrazite oni totiz zacnu strielat skorej ako ich naberiete.
Robert Rybársky | 15-05-2009 20:05:01
Mila pani matka, obhajovat zavazny tresny cin syna tym ze si chcel len zarobit par korun sa mi zda zvratene. To potom by matka syna co prepadne banku so zbranou ruke mohla ho tiez obhajovat ze chudacik si chcel len zarobit. Nikto tu nepraje smrt nikomu, ale skuste sa vzit do situacie matky, ktorej syn je policajt a v sluzbe na niekto zautoci na neho zbranou a este nevie nakolko nebezpecny pachatel sedi vo vozidle alebo do situacie matky, ktorej by napr. zrazil pachatel dieta pocas unikania ak by policia vcas nezakrocila.
matka | 15-05-2009 19:43:13
ja som matka chlapca ktoreho zavreli zato ze zrazil pana policajta,poviem vam pravdu ako to bolo,v galante prebiehala akcia TRUCKSHOU a tam bola ponuka ze kto prinesie stare a znicene auto aby ho mohli tracky zozrotovat tak dostane 2OOeuro,moj chlapec si chcel len zarobit par korun a kedze cestou ho zastavovali policajty a on spanikaril tak nabral pana policajta ale bolo to vo velmi malej rychlosti,zato co spravil si plne uvedomuje a nesie zodpovednost.Ale citam tu ze niektory tu obhajuju policajtou a praju mojmu synovi smrt v amerike mozte zrazit celu catu policajtou a nevistrelia po vas.a ani v okolitych statoch.dufam ze tym co priali smrt mojmu chlapcovi sa stane nieco podobne.
deniska | 15-05-2009 13:10:43
Je ľahké niekoho obvinovať, myslím, že policajti vedia čo majú robiť, ten chalanisko keby mal čo-to v hlave, tak by zastavil...teraz sa z toho už nevykrúti...kto si ako ustelie tak si lahne...sám si za to môže...neviem čo sa tu hádate a prajete jeden druhému to najhoršie....čo keby taký "chrapúň" vám zabil niekoho z rodiny??? to by ste asi rozprávali inak...nechajte to na políciu, urobili to, čo uznali za vhodné... pekný deň ;-)
PRE ANONYM | 15-05-2009 12:44:02
BODAJ BY BOL TEN CHRAPUN TVOJ SYN.
anonym | 15-05-2009 09:40:54
Vždy žasnem ak sa naháňačka s policajtmi prekrúti a všetkému sú na vine policajti, lebo chudák chlapec sa naľakal a oni ho nemali naháňať... Takéto taľafatky dokáže napísať len človek, ktorý je mimo obrazu. Treba si uvedomiť, že policajti naháňajú niekoho až potom ako ten dotyčný nezastaví, takže on im dá dôvod na to, aby ho naháňali. Boli prípady, keď posádka unikajúceho auta pred policajtmi havarovala, lebo nezvládli vysokú rýchlosť a všetci nadávali na policajtov, vraj keby ich nenaháňali, nemuseli sa chlapci zabiť. To je debilizmus najvyššieho stupňa také niečo napísať. Keď šofér zastaví na znamenie polície, tak ho nebudú predsa naháňať. V opačnom prípade musí všetky následky znášať on. O tom sú služobné zákroky. Stačí rešpektovať výzvy polície a nebudete sa musieť čudovať, že vám za hlavou lietajú projektily z policajnej pištole. Vždy je lepšie zastreliť chrapúňa, akoby sa policajt nemal vrátiť živý zo služby!
Robert Rybársky | 15-05-2009 09:25:44
Ja si tiez myslim ze sa nejednalo o ziadne zlaknutie ale ze konal umyselne a auto pouzil ako zbran. Policia sa zachovala vysoko profesionalne *yes*
pre gangsra | 15-05-2009 08:27:23
Zákon nezakazuje policajtom strieľať na frekventovanej ulici. Je to otázka taktiky a rozhodnutia samotného policajta, či na takej ulici bude strieľať. Každý policajt dokáže triezvo usúdiť, že na frekventovanej ulica sa nestrieľa, pretože by si mohol privodiť veľké problémy. Ak niekto zomrie pri služobnom zákroku, určite sa to nepovažuje za trest smrti... A čo sa týka toho zľaknutia - ak sa niekto zľakne tak, že naberie policajta na kapotu, pretože sa chce vyhnúť kontrole zo strany polície, to nepovažujem za zľaknutie, ale obyčajné chrapúnstvo a okrem iného aj spáchanie trestného činu útoku na verejného činiteľa. Tento mládenec mal svoj dôvod na takéto konanie, pretože jazdil napriek zadržanému vodičáku a teda sa dopúšťal trestného činu. Takže on sa nezľakol, ale premyslene chrapúnsky nasmeroval auto na policajta. Takéto konanie má ďaleko od zľaknutia, pretože on konal úmyselne. Ešte nejaké nejasnosti?
pre gangsata | 15-05-2009 07:24:42
si úplne mimo. policajti nestrieľali na frekventovanej ulici, nie sú blbý. a ešte neobhajuj to že niektorý syn sa môže zľaknúť policajtov a nezastaviť, lebo ak sa niekto bojí pre nič nemá čo robiť za volantom, auto je zbraň!! a ešte ked aj zrazí policajta, tak použitie zbrane vidím ako najlepšie riešenie na zastavenie. a ešte, neviem či si neni jeho rodina ked to tak obhajuješ, ale takýto parkhant s takým autom ked sa dostane až do Galanty, je iba obyčajný vyje..nec, na ktorého bruhálny zákrok.
gangsat | 15-05-2009 06:42:44
ale strielat na frekventovanej ulici to je podla zakona ze??vrach dostane dozivotie a sofer bez vodicaku dostane trest smrti.nabuduce ked pojdes tvoj syn a zlakne sa nahodou policajtou zastavit tak mu prajem gulu do hlavy.
pre gangsta | 14-05-2009 21:08:01
Keby si si niekedy prečítal zákon o PZ, tak takúto historickú blbosť nikdy nenapíšeš. Tvoje slová by sa mali dať vytesať do kameňa, aby ďalšie generácie mohli žasnúť... Kde si sa dočítal, že ho zastrelili? A vieš prečo vlastne použili zbraň? Môžem ti garantovať, že keď policajti strieľali, v tom momente ešte netušili, že ten chlapčisko nemá vodičák, resp. že ho má zadržaný. Oni totiž zbraň použili z úplne iného dôvodu, stačí si prečítať zákonné podmienky použitia zbrane. Dokonca keby mu aj spôsobili smrť, tie následky by znášal iba páchateľ, nie policajti. Nebol by prvý a ani posledný, len si spomeň na toho 16-ročného zasrana v Jelke pred pár mesiacmi. Bola to len jeho chyba, že sa dal zastreliť, nikto ho nenútil nezastaviť. Vlastne tento môže byť rád, že sa mu projektil neodrazil do napr. do hlavy, lebo by dopadol rovnako. Ale keď nepoznáš oprávnenia policajtov a zákonné podmienky použitia zbrane, tak sa radšej nepúšťaj do diskusie, lebo to fakt nemá hlavu ani pätu.
anonym | 14-05-2009 13:49:28
Bláznivý Seredčan nabral na kapotu policajta :-X
re: obcan 13-05-2009 22:31 | 14-05-2009 13:06:54
Keby bol býval zastavil, dostal by pokutu a bol by vabevaný. Takto je to lepšie?
Robert Rybársky | 13-05-2009 22:48:13
Ak niekto pacha trestny cin , tak musi znasat aj nasledky.
obcan | 13-05-2009 22:31:36
ja ho poznam dobry chlapec to je do toho ho namocil jeho bratranec nech mu to odkaruje do serede a nech nezastavuje policajtom
gangsta | 13-05-2009 22:15:38
ale zastrelito ho to je vyhra ze?
Robert Rybársky | 13-05-2009 22:15:10
Navyse ma na krku utok na verejneho cinitela. Ked nema respekt pred policiou, tak potom co od neho moze cakat bezny obcan ?
re: gangsta | 13-05-2009 21:48:57
Jasne treba ho nechať tak, nech si veselo jazdí a aby Ti skántril niekde na prechode Tvoje dieťa a spom zvedavý ako sa budeš potom vyjadrovať? *headbang* *no*
gangsta | 13-05-2009 21:43:34
ale zasrelit niekoho zato ze nema vodicak tak ozaj neviem co je to za stat
Ľubomír Veselický | 13-05-2009 21:34:45
Ja to vidím pozitívne. Buďme radi, že polícia sa nadýchla a nemá problém použiť aj zbraň na dolapenie gaunera. Aj keď v prípade 18-ročného chlapca ide zrejme iba o začínajúceho kriminálnika. Lenže ako hovorí klasik: "V mladosti trhal mouchám nožičky a v dospělosti si troufne i na kanárka."
Marek Sladký | 13-05-2009 18:37:41
bude to dnes (13.5.09) na tv JOJ v Krimi novinach
L-O-V-E | 13-05-2009 17:43:48
Ako pekne mal toho Favorita zmalovaného,všimli ste si :-D Nech mu nedávajú trest,aj ja chcem tak namalovať auto :-D :-D :-D
anonym | 13-05-2009 16:57:21
Odjakživa hovorím že Sereď je jedno veľké smetisko. Som rád že tam už nebývam.
Miloš Majko | 13-05-2009 15:24:14
Tlacovu spravu poskytla hovorkyna KR PZ v Trnave Martina Kredatusova. Takze je mozne, ze sa to objavi aj v inych novinach...
sered | 13-05-2009 14:48:25
hura sered
anonym | 13-05-2009 14:42:57
Nie Divoký Západ ale Divoký Juh ....
anonym | 13-05-2009 13:00:36
toto iste je na bleskovkach :(

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign