Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

CHCE Sereď vyriešiť problém s vodou?

200

O tom, že v Seredi tečie špinavá voda príliš často, sa na SOL napísalo už dosť. Aj keď individuálna iniciatíva jednotlivcov neviedla nikam, určite nebola márna. Dnes to už môžem povedať s určitosťou. Je na čase prejsť od článkov, komentárov a nadávok pri pive k činom. Za posledné štyri roky máme nazhromaždených dostatok dôkazov. Písomných, fyzických, fotografických a filmových. Máme za sebou konzultácie s nezávislým právnikom a odborníkmi v oblasti vodného hospodárstva. Kto je to my? Odpoveď nájdete v článku z minulej soboty. Samy ale nemáme šancu uspieť. Preto sa obraciame na Vás. VŠETCI Sereďania majú možnost prispieť k tomu, aby sa situácia vyriešila. A aby nám tiekla čistá a pitná voda stále.

Je tu možnosť podať hromadnú žalobu na Západoslovenskú vodárenskú spoločnosť. Dôkazy sú. 5 ľudí zo 17 000-ového mesta je však na podanie hromadnej žaloby málo. Ak bude dostatočný záujem zo strany občanov, žalobu podáme. Preto potrebujeme vedieť, či Sereď má naozaj reálny záujem problémy s vodou riešiť. My sme svoje mená, tváre a činy zverejnili. Od Vás v prvom kroku očakávame iba reakciu, prostredníctvom formulára na tomto odkaze, či máte záujem o to, aby sa situácia riešila a Vám tiekla čistá voda, alebo záujem nemáte.

Ak sa nájde dostatočná podpora budete podrobne informovaní o ďalších krokoch, ktoré budú potrebné. Pokladničné bločky za veci, ktoré boli poškodené špinavou vodou si starostlivo odkladajte.

 

Vami vyplnené údaje v dotazníku nebudú nikým zneužité, čoho dostatočnou zárukou je, myslím, SeredOnline.

- - -

Poznámka:

SeredOnLine.sk  sa vzhľadom na závažnosť problému  túto občiansku aktivitu rozhodlo mediálne zastrešiť. Urobíme všetko pre maximálnu prezentáciu všetkých krokov  obyvateľov mesta, ktorí sa rozhodli vykonať právne kroky k vymožiteľnosti elementárneho práva každého občana - práva na kvalitnú a čistú  pitnú vodu.  Zároveň však práva, za svoje peniaze dostať produkt, ktorý svojou kvalitou zodpovedá cene.

V rubrike  KVALITA PITNEJ VODY  na  SOL  si máte možnosť naštudovať históriu celého problému a následne sledovať vývoj kauzy do budúcnosti.

Veríme, že masovým zapojením sa poškodených obyvateľov nielen obyvateľov mesta  Sereď,  ale celého týmto problémom  postihnutého regiónu dosiahneme svojich práv ľahšie ako jednotlivci v podstate bojujúci proti monopolu, ktorý si je svojou silou až priveľmi istý.

Keď sa svojich práv domáhať nebudeme, nič nedonúti kompetentných vykonať opatrenia, ktoré budú garantovať pre nás zákazníkov čistú vodu.

Je to na Vás, priatelia...

Miloš Majko

 

Kontaktná  a komunikačná  e-mailová  adresa v kauze špinavá voda v Seredi:

spinavavoda@seredonline.sk

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
romino45 | 24-06-2013 19:53:44
No dnes som meral teplotu teplej vody a nameral som 36,8 stupnov a ako som sa docital, tak by mala mat minimalne 45 stupnov...je to fakt super, ze platime za vodu, ktora je o osem stupnov chladnejsia a tym padom mame nameranych viac kubikov teplej vody, ktora je drahsia ako studena...Zajtra idem na bytovy podnik a som zvedavy, ze co mi k tomu povedia...
anonym | 11-06-2013 17:29:51
V Bešeňovej takúto vodu využili v rámci turistického ruchu, v Seredi na ňu nadávajú :-)
vidíte Majka, | 10-06-2013 21:33:18
niekto musí platiť za železitú vodu ťažké peniaze a náš dodávateľ nám ju dodáva za cenu obyčajnej vody :-D

http://www.korytnica.eu/assets/images/flasa_prirodna-lieciva-voda_02.jpg
Maja | 10-06-2013 20:49:08
A dnes je zase havaria?? Idem deti kupat a hrdzava voda ze az! Toto uz fakt nie je normalne!!!
Pre 17:47:20 | 27-05-2013 22:07:26
Chceš povedať, že plyn viacej kúri?elektrina lepšie svieti?Čo teda pre občana vylepšili okrem zdraženia???
daniel | 27-05-2013 17:47:38
Veď sme na Slovensku !
pre vodarne elektrarne plynarne | 27-05-2013 17:47:20
vidite iba cenu za kolko to predali ale nevidite ze v tych elektrarnach sa kradlo kradlo a kradlo den noc. Keby to nepredali tak dnes meciarova kapitalovotvorna vrstva nosi do kovosrotu kable a stoziare tak by sa tam kradlo. Musite vidiet aj B ze sa v tom podniku asi nieco zmenilo ked isla hore cena. A to tu nikdo nechce vidiet. Ked kupite byt v zlom stave tak cena bude nizka. Ale staci ho vymalovat dat nove okna a trosku skraslit a cena moze byt kludne aj dvojnasobna. Tak to mohlo byt aj s tymi elektrarnami. A SPP sa predat malo to bol spravny krok vid Duckeho zmenky. Tak to dopadne ked schopny manager sa do statnej firmy nedostane a firmu legalne znutra tuneluje stranicky idiot. Ak ste aspon raz volili Meciara Gasparovica alebo Fica tak sa nemozte cudovat!!!
vodárne,elektrárne,plynárne | 27-05-2013 17:23:45
dnes ma dobre vytočila jedna informácia v novinách:
"Český Energetický a průmyslový holding definitívne preberá od francúzskeho Electricité de France 49 percent akcií Stredoslovenskej energetiky spolu s manažérskou kontrolou. Francúzi za akcie získajú približne 400 miliónov eur. Informoval o tom český holding. Hodnota transakcie potvrdila, že štát v roku 2002 počas Dzurindovej vlády predal podnik vysoko pod cenu.
Z hľadiska ceny, ktorú za podiel zinkasoval štát, išlo o jednu z najhorších privatizácií v histórii krajiny. Privatizáciu opisuje aj údajný spis Gorila, ktorý opisuje korupčné praktiky počas Dzurindovej vlády. Podozrenia doteraz vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní.
Celkový účet Electricité de France za 11 rokov pôsobenia na Slovensku je podozrivo výhodný pre privatizéra. Štátu totiž za akcie zaplatili 158 miliónov eur a vrátilo sa im spolu 660 miliónov eur. Zinkasovali tak asi o 500 miliónov eur, viac ako by bolo zvyčajné."
500 miliónov eur!!!a to je len jeden blbý podnik!!!A ovce sa čudujú že kde sú peniaze/to neberte nikto ako urážku/,že sú neni peniaze na opravu vodovodu,že zdravotníctvo je horšie ako v Afrike,cesty ako Paríž-Dakar,nezamestnaných pol milióna.Všetci politici sú ticho,modrí,červení,hnedí,čierni,každý má zasrané ruky od zlodejiny,tak jeden druhého kryjú.A ľudia?Prásk bičom,ohnú chrbát a ticho idú ďalej.
Ivan Sklenár | 27-05-2013 10:35:20
Áno, je to tak. hmmm | 26-05-2013 14:16:28 podal realistický pohľad na vec. Už som preštudoval čo to o kvalite vody podľa STN, ale nič sa tam o priezračnosti nehovorí. Žiaľ! Na hoci akých keksoch či inom potravinovom produkte nájdete podľa pravidiel EU všetko možné a často krát aj nepotrebné. Ale ešte som nečítal, že by vodárenská spoločnosť raz za čas v pravidelných intervaloch vydávala certifikát o nimi dodávanom produkte. A pritom voda je produkt, bez ktorého jednoducho nejde.
daniel | 27-05-2013 08:00:42
Ale áno,niečo podobné tieklo. Aj som to tu niekde písal. Nebolo to až také hrozné,ale čistá voda to určite nebola
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 27-05-2013 07:31:02
Otazka do plena: nikomu vcera netiekol Heineken z kohutika?
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 27-05-2013 07:30:21
hmmm | 26-05-2013 14:16:28
v zahranici to funguje aj tak, ze sa netvarime, ze dodavame pitnu vodu, ale len uzitkovu s vystrahou "nevhodna na pitie". A ako turista ste na to zvlast upozorneny. Ak z nej dostanete hnacku, tak ste si za to zodpovedny sam.
Priznam sa, ze neviem, co hovoria normy o pitnosti/nepitnosti vody. Viem vsak to, ze ked sme s rodicmi, ako mali, chodievali do prirody, tak mi hovorili "nepi to, pozri ako to vyzera". A ked teraz vidim tiect z kohutika nieco velmi podobne, tak na tu vodu reagujem podvedome rovnako. "Nepi to, pozri ako to vyzera."
hmmm | 26-05-2013 14:16:28
Nechcem spochibnovať, že kvalita pitnej vody je výsostne dôležitá... Predsa voda u dospelého človeka tvorí cez 70% obsahu tela...
Len aby veľa ľudí nebolo z tejto iniciatívy sklamaný, aj keď ju nijak nezavrhujem... Avšak čo bude výsledok????
Viete čo určuje Slovenská norma pre pitnú vodu??? Ja viem že pojednáva iba o obsahu dusičnanov, ťažkých kovov a epidemologickej nezávadnosti... O farbe a chuti ani zmienka... Pokiaľ by vám tiekla z vodovodu voda akejkoľvek farby, je podľa RÚVZ pitná!!!! Prečo??? Štát je povinný zabezpečiť obyvateľom pitnú vodu, a pokiaľ by to tak nebolo, na koho by to asi bolo náklady??? Pokiaľ sa vám jedná iba o hmotnú zložku, ktorú vám voda poškodí, teda napr. prádlo, je to bizardné ale tu vidím väčší úspech...
Keby sa aj podaril nejaký ten súdny úspech, akú máte predstavu o výsledku???
ZSVS vymení 100-ky dovolím si tvrdiť až 1000-ky km potrubia???
Zmenia systém dezinfikácie???
Nie!!! Môžu vám uhradiť škodu za poškodené veci a to bude všetko, pokiaľ vám voda znovu spôsobí škodu, môžete súdny proces opakovať...
Preto ja vidím riešenie, ako už mám dávno, filtre na vstupu do domu/bytu, v kuchyni doúprava pitnej vody a kvôli spotrebičom centrálny zmäkčovač vody...
Prečo by som mal po súdoch nahánať vodárne, keď oni podľa zákonov SR mi tú pitnú vodu, aj keď neviem pitnú pre koho dodali...
daniel | 25-05-2013 21:33:17
Šťastnú cestu!
denisa | 25-05-2013 21:22:40
no Daniéééééééél...šikovný si! Asi obehám Pažitnú :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-05-2013 20:25:13
Daniel vyborne - Vas e-mail so zoznamom a kontaktami na ludi je prijaty. Zbera sa to a je vidiet, ze to nie je marna aktivita.

Prve desiatky ludi su za necelych 24 hodin. Ostatni sa nepochybne budu pridavat.
daniel | 25-05-2013 20:08:22
Dáša máš pravdu! Nie je to až také hrozné,ale fakt je mierne kalná a divnej chuti. Treba obehať na činžiakoch domovníkov či čo to tam máte a nech spíšu ľudí čo sa chcú sťažovať. Ja som obehol celú Jesenského ulicu(rodinné domy)ale väčšina ľudí nebola doma. Asi 10 som zapísal
Dáša | 25-05-2013 19:38:24
myslím, že čo je veľa to je moc, dnes poobede bola voda opäť nepoužiteľná.... už je to niekoľko krát do týždňa...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-05-2013 12:54:22
Je prirodzene, ze sa maju zapajat aj vlastnici rodinnych domov a to nielen zo Serede. Okolite obce maju podobne problemy a teda sa to tyka aj ich.

Čim vacsi pocet obyvatelov regionu sa zapoji, tym vyssia sanca na rychly a ucinny uspech.

Dolezity je pocet realne registrovanych ludi, ktori budu nasledne osloveni a ktorych budu advokati zastupovat.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 25-05-2013 12:39:47
Daniel, tým pádom to treba napísať tak aj do kontextu, lebo to vyznieva ako keby išlo iba o činžiaky...som rada, že sa môžu pridať ľudia aj z RD, pretože nespokojnosť je veľká. vďaka za ozrejmenie.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 25-05-2013 12:35:24
pre Denisa Némethyová | 25-05-2013 12:25:11
Denisa, nikto nepovedal, ze sa majitelia domov nemozu pridat. Separe nerobime ani robit nebudeme. Kludne sa mozu pridat aj rodinne domy. Peter pridal iba blizsie info pre ludi z panelakov, ludia z domov to budu mat jednoduchsie. Presnejsie info pre obe kategorie majitelov prinesieme neskor. Prvy krok je len zistenie zaujmu, ci Seredania maju zaujem. Ak maju, bude zverejneny presny postup ako maju postupovat cinziaky a ako domy.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 25-05-2013 12:25:11
ľudia sa pýtajú, prečo to nemôžu podporiť aj občania z rodinných domov, predsa poberajú tú istú vodu. je mi jasné, že žaloba bude podaná hlavne z činžiakov, ale prečo robiť také separé?
Registrovaný Peter Tóth Peter Tóth | 25-05-2013 12:13:31
Ja by som len doplnil informácie ohľadom prípadnej žaloby.

Odberateľom vody nie je majiteľ bytu (bavíme sa o bytoch a nie domoch - tam je to jasné), ale správca prípadne spoločenstvo vlastníkov bytov. V prípade, že chceme ako majitelia bytov podať žalobu za nekvalitnú vodu, musí to spraviť odberateľ, teda správca.
Ale... tu je to ale.
On tak nemôže spraviť svojvoľne, ale iba na základe žiadosti majiteľov bytov, ktorých zastupuje.
Následne teda bude musieť zvolať schôdzu majiteľov bytov, kde nadpolovičná väčšina prítomných musí súhlasiť s podaním žaloby a že budú prípadné súdne poplatky resp. právnické služby znášať (či už z fondu opráv alebo iným spôsobom). Nakoľko sa jedná o hromadnú žalobu, tieto náklady sa budú rozdeľovať medzi účastíkov. Tu je teda potrebné, aby sa zapojilo čo najviac bytových domov.

Tým, že vyplníte dotazník sa nebudete musieť zúčastniť súdu. Jediné, že budete musieť prísť na bytovú schôdzu, kde nadpolovičná väčšina prítomných musí byť za a bytový dom pôjde do rizika, že možno zaplatí časť súdnych trov. Tým praca vlastníkov bytov skončí a môže len čakať ako to dopadne... Celé bremeno vybavovanie je na správcovi.

Takže sa nebojme, iba nerozprávajme, ale aspoň niečo spravme. Za malú sumu môžeme veľa získať.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 25-05-2013 12:07:42
nemusite to posielat mailom. Staci v ich mene vyplnit ten dotaznik. Spracuje sa elektronicky. Ale ak Vam to viac vyhovuje, mozete poslat aj mailom. Podstatne je, aby sme tam mali zakladne udaje, aby sme vedeli dotknutych ludi spatne kontaktovat.
daniel | 25-05-2013 12:03:51
Pán Majko! Poznám tu v meste viac ľudí,ktorí by sa chceli pridať k tej žalobe,ale nemajú počítač. Dá sa to poslať aj cez môj Mail v ich mene?
sklamo | 25-05-2013 10:31:38
ja sa ties pridavam doklady nemam, ale dotaznik som vyplnil Dajte vediet co dalej
Klaudia | 25-05-2013 09:53:55
Páni,
idem do to. Mám nejaké doklady od poškodených vecí, aj keď to ni je moc, ale aspoň niečo. Poznám aj iných, čo majú špinavé prádlo, musia meniť veci doma. Porozprávam sa s nimi a verím, že aj oni sa pridajú. Dotazník som vypísala.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign