Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Centrum pre ľudí v núdzi v Seredi skončilo

Trnavská arcidiecézna charita  |MM|   Centrum pomoci človeku v Seredi nenašlo podporu tamojšej samosprávy, 15. marca bolo otvorené posledný krát. Centrum fungovalo v mestských priestoroch, ktoré Sereď prenajala do súkromných rúk. Trnavská arcidiecézna charita (TACH) tak so službami pre sociálne odkázaných obyvateľov v meste končí.

O osude budovy na Garbiarskej ulici rozhodlo mestské zastupiteľstvov minulom roku. Riaditeľ TACH Miroslav Dzurech odvtedy viackrát vystúpil pred poslancami, aby zdôraznil potrebu sociálnych služieb v Seredi a apeloval na mesto, aby pre centrum našlo náhradné priestory.

V nízkoprahovom centre charita šesť rokov poskytovala ľuďom v núdzi možnosť najesť sa, urobiť si osobnú hygienu, využiť sociálny šatník ako aj sociálne poradenstvo. Zamestnanci centra tiež klientom poskytovali základné ošetrenie. Centrum bolo otvorené päťkrát v týždni. Počas zimy zároveň charita prevádzkovala v rovnakých priestoroch nízkoprahovú nocľaháreň.
„Komunikácia s vedením mesta prebiehala, mesto deklarovalo, že náhradné priestory hľadá, napokon však prišla odpoveď, že sa to nepodarilo,“ povedal riaditeľ TACH Miroslav Dzurech.

O riešenie sa pokúšala aj TACH, samospráve navrhla priestory v suteréne mestskej polikliniky. V nich by bolo možné aj podľa prevádzkovateľa zriadiť nízkoprahové denné centrum. Mesto sa však nerozhodlo vytvoriť pre charitu podmienky v týchto priestoroch.  „V Seredi sme boli jedinou organizáciou, ktorá poskytovala spomínané sociálne služby. Výsledkom ukončenia spolupráce bude, že ľudia v núdzi stratia možnosti, ktoré mali v našom centre, a to tak v rámci osobnej hygieny, ako aj stravovania a sociálneho poradenstva. Myslíme si, že túto skutočnosť negatívne pocítia bývalí klienti centra aj verejnosť,“ povedal riaditeľ Miroslav Dzurech. „Ochota poskytovaťsociálne služby pre odkázaných ľudí z našej strany pretrváva naďalej, či sa do Serede vrátime a za akých podmienok, to však záleží na ďalších rozhodnutiach tamojšej samosprávy,“ dodal.

 

- -

O rozšírení služieb pre klientov v Trnave sa dočítate v priloženej tlačovej správe.


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Gratulujem | 11-04-2018 15:04:03
Jak pánu Irsakovi,tak pánovi Dzurechovi,takto sa robí politika,takto sa aj vec pohnú dopredu,nie nejaké nenávistné články a to ešte vedené proti konkrétnym osobám.Ked ma niekto ozajstný záujem,aby sa veci pohli dopredu,tak kompromisy a reálna diskusia sú k tomu najlepšie recept.
Miroslav Dzurech, riaditeľ TTADCH | 11-04-2018 13:05:46
Dobrý deň pán Irsák, vďaka za vaše stanovisko a návrh.
Pre objasnenie postoja TTADCH ohľadom spomínaných soc. služieb v Seredi sa rád stretnem.
Som presvedčený, že všetci dotknutí dokážeme vecne diskutovať a príjať praktické riešenia.
Ak vás to neobťažuje, prosím pošlite mi do správy vaše tel. číslo, v blízkom období sa vám ozvem.
Pokojný deň, Miroslav Dzurech
0903 402 133, riaditel@charitatt.sk
Michal Irsák st. | 09-04-2018 16:45:29
Vážený pán Dzurech, riaditeľ Trnavskej arcidiecéznej charity!
Ďakujem Vám za Váš príspevok, ktorý objasnil niektoré súvislosti, ktoré vznikli ohľadne skončenia dobrovoľníckej činnosti Vášho združenia - charity v meste Sereď.
Ako poslanec MsZ v Seredi budem opakovane interpelovať primátora mesta k tejto otázke.
Súčasne navrhnem, aby sa konalo stretnutie poslancov /tých ktorí prejavia záujem o túto problematiku/ priamo s Vami, za účasti primátora mesta ale aj Dr. Adamčíkovej, vedúcej odboru mestského úradu. Zatiaľ by išlo iba neformálne stretnutie na pôde mestského úradu.
Podľa môjho názoru ďalšie pôsobenie charity v meste Sereď je potrebné doriešiť. Dôvody prečo, sú vo všeobecnosti známe.
JUDr. Michal Irsák
poslanec Msz v Seredi
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-04-2018 11:13:06
Pán Majko | 09-04-2018 10:47:32 | - predstavte sa verejnosti, zverejnime svoje zivotopisy a dajme moznost porovnat.
Pán Majko | 09-04-2018 10:47:32
Fatasirujete,nemáte ani šajnu,Vy ste ako bural komunizmus,tým že ste zastával rôzne mládežnícke funkcie.Ste zlý človek.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-04-2018 09:01:46
Pre pan Majko | 09-04-2018 08:32:06 | - niektori ludia si existenciu zachranili emigraciou, ini zostali v ČSSR a disidentskou cinnostou naburavali komunistom zvrateny režim. Prave bez tychto ludi by k Svieckovej manifestacii, ani nasledne k zmenam v roku 1989 nedoslo.

Niekto si vybera lahsiu a jemu prospesnu cestu a ini sa nevzdavaju a idu proti systemu napriek vlastnej nepohodlnosti a perzekuciam...
Pre pan Majko | 09-04-2018 08:32:06
Pan Majko,prva prilezitost?68 Rok to bol,a zachranoval som si tym holu existenciu A Vas,a Vasich privrzencov,nepovazujem za tych,co chcu na Slovensku zmenit nieco k lepsiemu!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-04-2018 19:52:45
Pre pána Majka | 08-04-2018 19:40:59 | - budte kde chcete. To nam vsetkym umoznila demokracia, sloboda pohybu a volba krajiny EU, kde chceme zit.

Len ma udivuje, ako aktivne kritizuju konanie ludi, ktori zostali na Slovensku a snazia sa menit ho k lepsiemu prave ti, ktori vyuzili prvu moznost a zo Slovenska usli.
Pre pána Majka | 08-04-2018 19:40:59
Odišiel,neodišiel,na tom nezáleží pán detektív!!,to máte ale veľa času,zakaždým zisťovať,kto čo píše,keď nepíše podľa Vášho gusta.Inak,keď ja som odišiel,možno ste nebol ani na svete.Hadam som viac v Seredi,ako Vy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-04-2018 14:27:21
Pre p.Majka | 08-04-2018 13:40:27 | - Vy ste zo Slovenska odisiel a tym, ktori sa snazia, aby Vas nenasledovali nase deti hovorite, o co mame zaujimat?
Pre p.Majka | 08-04-2018 13:40:27
Nevidim,žiadne veľké rozdiely a protiklady,takže,neviem načo narážate,skôr by Vás mal zaujímať neslusnost a nevychovanost v príspevku,ktorý sa snažíte obhajovať.To je totižto ten problém,že sa nevie vecné diskutovať.Len zavádzanie a nenávisť do morku kosti..To určite nie je správna cesta.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-04-2018 11:26:06
Pre pre Veselickeho | 02-04-2018 08:48:16 | - ako sa na vec pozerate po vyjadreni predstavitela charity?
Miroslav Dzurech | 08-04-2018 10:10:04
Dobrý deň. Ako riaditeľ Trnavskej arcidiecéznej charity (ďalej len TTADCH) ponúkam pár myšlienok na ozrejmenie nastolenej témy. Na úvod chcem vyjadriť, že toto stanovisko už z podstaty poslania charity nie je namierené voči nikomu. Nikdy sme nekritizovali vedenie mesta. Ak zodpovední vidia, že je potreba urobiť v niečom trochu viac , je prirodzené že to vnímajú ako tlak na ich zodpovednosť. A to je dobré. Aj toto vyjadrenie chce byť len príspevkom do diskusie (verím, že vecnej) vedúcej k zmysluplnému riešeniu problematiky. Prosím však čitateľov o tpezlivosť, pretože je vznesených veľa otázok, ktoré sa nedajú zodpovedať jednou vetou.
V meste Sereď ( verím, že v zhode so zodpovednými) aj naďalej vnímame potrebu dostupnosti sociálnych služieb krízovej intervencie pre ľudí v krízových životných situáciách vrátane ľudí bez domova. Tieto služby neobhajujeme s cieľom, že ich musí vykonávať TTADCH. Ak sa nájde ktokoľvek kto by vážne , odborne a ľudsky vykonával tieto služby, budeme tomu veľmi radi a budeme takej organizácii pomáhať koľko je v našich možnostiach. Máme mnoho ďalších sociálnych oblastí, v ktorých sa angažujeme ( seniori, zdravotne a sociálne odkázaní, materiálne chudobní...)
S miernym úsmevom súhlasím, s tvrdením v článku, že charita chce robiť služby (rozumej časť služieb) za peniaze mesta. Veď za peniaze koho by tieto služby mali byť vykonávané. Je to plne v zhode so zákonom o obecnom zriadení a so zákonom o sociálnych službách . Ponuka TTADCH pre samosprávu spočíva predovšetkým v ochote spolufinancovať tieto služby s mestom. To má totiž povinnosť zabezpečovať (rozumej aj financovať) takéto služby. Podstatou našej ponuky pre mesto bola a je predovšetkým odbornosť a odhodlanie našich pracovníkov, ktorí priamo vykonávajú služby pre ľudí v kríze. Na základe našich skúseností si dovolím tvrdiť, že dokážeme tieto služby vykonávať efektívnejšie (aj finančne) ako samospráva.
K tvrdeniu z článku, že „STORM bol šikovnejší“, len poznámku, že osobne sa z toho veľmi teším. Pôsobenie tohoto združenia vnímam v Seredi ako prínosné. Avšak rozsahom , povahou, počtom klientov a nárokom na priestorové potreby sa naše služby nedajú porovnávať. Preto vnímam uvádzať príklad OZ Storm v porovnaní s denným nízkoprahovým centrom s nocľahárňou ako nesprávne.
Chcem objasniť ešte jeden rozmer tejto problematiky. Časť verejnosti má totiž predstavu, že celá aktivita charity sa robí zadarmo… Denné nízkoprahové centrum a nocľaháreň, ako sociálne služby sa pre svoj rozsah nedajú vykonávať len dobrovoľníckou aktivitou. Je to dennodené (aj nočné) vykonávanie služby s potrebným odborným aj motivovaným personálom pri dodržaní zákonom stanovených podmienok . To logicky znamená, že sú na to potrebné finančné zdroje. Tie musí zabezpečiť predovšetkým mesto, ako zodpovedný subjekt definovaný zákonom. Všeobecne však platí, že samosprávy v praxi vyčleňujú peniaze oveľa skôr na šport, údržbu ciest, kultúru, ihriská ako na ľudí na okraji spoločnosti. Kameňom úrazu, ako sa tvrdí v článku osobne nevidím prítomnosť či neprítomnosť samotnej TTADCH v Seredi, ale ochotu celej spoločnosti vyčleniť na túto oblast potrebné zdroje, nech už služby vykonáva ktorýkoľvek subjekt. Dôležité je to aj preto, že službou týmto ľuďom, sa nenapĺňa len kresťanská či hunanitárna motivácia pomáhať, ale rovnako aj snaha ochrániť verejnost ako takú po stránke hygienickej a zdravotnej bezpečnosti a tiež skutečnou prevenciou pred kriminálnou činnosťou ľudí v kríze. A tak sa opäť dostáváme k prirodzenej zodpovednosti samospráv za pomoc ľuďom v núdzi. Veď nakoniec preto tvoríme komunitu. Myslím, že v tejto oblasti je priestor na väčšie angažovanie celej spoločnosti. Príspevky v tejto diskusii sú toho dôkazom. Pokojný deň všetkým.
Miroslav Dzurech
kontakt: riaditel@charitatt.sk
Pre pre Veselickeho | 02-04-2018 08:48:16
Vážený pán,Veselicky napísal pár argumentov(čudujem sa,že sa tu vôbec vyjadruje)Ja neviem posúdiť nakoľko sú pravdivé,ale keď Vy tomu neveríte,tak sa k tomu vyjadrite.Ale zrejme sa takýto ton komunikácie stal normálnym na Slovensko,a to vďaka aj niektorých známych politikov,ktorí sa v Tom pramene vyžívajú.A to ja považujem za \" morálny úpadok\" na Slovensku.
Pre pre Veselickeho | 02-04-2018 08:48:14
Vážený pán,Veselicky napísal pár argumentov(čudujem sa,že sa tu vôbec vyjadruje)Ja neviem posúdiť nakoľko sú pravdivé,ale keď Vy tomu neveríte,tak sa k tomu vyjadrite.Ale zrejme sa takýto ton komunikácie stal normálnym na Slovensko,a to vďaka aj niektorých známych politikov,ktorí sa v Tom pramene vyžívajú.A to ja považujem za \" morálny úpadok\" na Slovensku.
Pre Veselickeho | 01-04-2018 06:58:37
Ty taraj a primatorov ritolez a hlavne dlznik. Vypadni uz konecne! Uz sa skoncila stranicka doba. Nemusis liezt do zadkov. Stratil si tvar a bud rad, ze ta na ulici ludia neopluju.
Zaujatost | 30-03-2018 13:50:54
Ved je to jasne!Od zaciatku tu toto slavne vedenie mesta charitu nechce.Vsetko meraju iba peniazmi.STORM porovnavaju s niecim, co je celkom ine. Veselicky sice nieco pise,ale bolo by dobre aby sa tu vyjadril aj riaditel TACH Dzurech.
Zaujimave vsak, ze mesto Trnava ide inym smerom. Pomaha.Vytvara podmienky a pod. Hovori o tom clanok pripojeny nizsie.Tam to asi pochopiliv Seredi nie.
ak to dobre chápem... | 29-03-2018 09:38:02
... tak mesto si nájde (alebo už našlo) nehnuteľnosť, kde chce vo vlastnej réžii prevádzkovať denné centrum pomoci. To znamená, že určite musí vynaložiť finančné prostriedky na rekonštrukciu tejto nehnuteľnosti, nájsť si a platiť zamestnancov, ktorí budú vykonávať túto službu a celé to platiť z našich peňazí. TACH sa ponúklo, že to bude robiť za nich s ich kvalifikovanými sociálnymi pracovníkmi, s tým že mesto sa bude spolupodieľať na financovaní tejto služby. Túto službu, ktoré mesto je zo zákona povinné robiť pre týchto ľudí, by síce platilo nadpolovičným podieľom oproti TACH, ale určite nie celým. Tak nie je to pre mesto nakoniec finančne výhodné? Ak tu nejde o zaujatosť voči TACH, v čom je teda problém?
pre Mareka | 28-03-2018 21:01:40
To je blbosť, že ide o dobrovoľnú činnosť mesta. Práve naopak. Každe mesto a dedina je povinná sa postarať o takýchto ľudí. Charita vykonáva dobrovoľnú činnosť, čím supluje mesto ktoré sa o nich nestará.Aj mesto má dosť priestoru na to, aby mohlo uvoľniť na túto činnosť. Už dosť z nášho majetku majú vo svojom vlastníctve podnikatelia a zbohatlíci.
Emana | 28-03-2018 19:57:05
Postavia dalšie stany popri Váhu. pretože oni môžu stanovať hocikde.Napr. Larzenky-stany, handry, bordel, plastové fľaše, výkaly, striekačky, igelitky, letáky, pohádzané káble, ktoré v noci vypaľujú, celé vrecia odpadu, plechovic
Cez den robia piknik, nekontrolujú sa, vyblekujú, nadávajú, no celé okolie je humus.Nákupné vozíky odpratali do Váhu, nedávno ich dvaja rybári vyťahovali.
Však nech im mesto spraví stanový tábor, daleko od civilizácie, nie aby boli porozťahovaní krížom-krážom. Prejsť sa v týcto miestach popri Váhu-ani náhodou!!!
marek | 28-03-2018 18:47:48
Myslím, že ide o dobrovoľnú činnosť mesta, takže nerozumiem nejakým požiadavkám charity. Okrem toho cirkev vlastní spústu budov, kde by mohli charitu prevádzkovať.
pre seredan | 28-03-2018 15:55:59
to sa inak strašne mýliš, feťaci zo Serede nikdy neodídu, pokiaľ tu vždy nájdu (a to si buď istý, že tu najviac) fet.
porovnávať Storm s TACH..... | 28-03-2018 15:41:12
... je ako porovnávať hrušky s jablkami a vykrikovať, že jablká sú guľatejšie. Ide tu o dva rôzne subjekty, o dve rôzne služby, o rôznych klientov a samozrejme z toho vyplývajúce aj rôzne nároky na priestory a ich vybavenie.
seredan | 28-03-2018 15:39:18
konecne su prec. Cirkev ma dost penazi, tam nech zo svojho platia charitu. Najlepsie by bolo keby si fetakov a bezdakov vezmu do Trnavy. Aspon by tu bol pokoj.
pre p. Veselického | 28-03-2018 13:38:50
-škoda reagovať. Ste Majster zavádzania na vysokej úrovni. Je pravda, že mesto nie je vlastníkom polikliniky, ale keby malo záujem spolupracovať s charitou a využiť jej služby (čo by pre mesto bolo finančne určite výhodné, naviac by sa postaral niekto o sociálne slabých a odkázaných lepšie ako keď to niekto robí z kancelárie od stola a len počas svojich pracovných hodín, - a naviac sa postarať o sociálne a materiálne odkázaných je zo zákona povinnosťou mesta), tak by určite aj finančne participovalo na vytvorení priestoru pre služby trnavskej charity. A o to tu šlo. Mesto je vlastníkom iných nehnuteľností, kde by sa táto služba mohla poskytovať. Vy stále dokola točíte, že charita chcela robiť túto službu LEN za peniaze mesta. A to nie je pravda, tu strašne KLAMETE! Stále točíte len o peniazoch. Boli tu prísľuby mesta, že pomôžu nájsť pre ich prácu priestor - lenže podľa Vás čo nie je na papieri, neplatí - žiaľ, takúto silu má slovo zástupcov nášho mesta! Služba mesta sa so službou, ktorú vykonáva charita, nedá ani porovnať! Veď si len úprimne a objektívne odpovedzte ako sa prevádzkovala nocľaháreň v réžii mesta - koľkokrát sa prevliekalo posteľné prádlo v nocľahárni, kto ho pral, prevádzkovali ste ju presne podľa stanovených predpisov a pod. ? Mali ste akreditáciu na jej prevádzkovanie? A takto to bude aj pravdepodobne s novým denným centrom. Ak to nie je tajomstvo, môžete prezradiť, kde ho mesto plánuje prevádzkovať? Lebo je zaujímavé, že sa našiel vôbec pre túto službu nejaký priestor.
Aj toto stanovisko mesta - ich cynické postavenie sa k riešeniu starosti o sociálne a materiálne odkázaných ľudí od pomoci druhých - je pre mňa hlavný dôvod, prečo predstavitelia tohto mesta stratili u mňa svoju dôveru, za chvíľu možno aj úctu, ale určite stratili môj hlas a hlasy mojich najbližších v komunálnych voľbách.
Ľudia nezabúdajú. Keď sa nájdu na meste peniaze, aby sa dali právne do poriadku neplatné zmluvy a zaplatil sa špecialista na vyčistenie tohto neporiadku a na všeličo iné, tak len finančné odrobinky oproti týmto financiám by nikoho nepoškodilo. Pravdou je Váš absolútny nezáujem a neochota.
Ľubomír Veselický | 28-03-2018 10:32:02
Prevzatý článok zámerne nehovorí o veciach súvisiacich a podstatných.
Zástupcovia TACH ponúknuté priestory v mestskej poliklinike videli, hovorili s riaditeľkou polikliniky a priestory odmietli. Mesto do nájomného vzťahu nemalo čo hovoriť, lebo celá poliklinika je mestom prenajatá spoločnosti poskytujúcej zdravotnú starostlivosť. Pracovníci združenia STORM boli šikovnejší. Ponúknutý priestor si v decembri na vlastné náklady upravili a od 1.1.2018 sú v nájomnom vzťahu s poliklinikou. Najväčší problém vzťahu TACH a mesta Sereď spočíva v tom, že TACH má záujem robiť charitatívnu činnosť za peniaze mesta.
Citujem zo zápisnice Komisie sociálnej a kultúrnej zo dňa 8.2.2018:
2/ Nocľaháreň pre ľudí bez prístrešia
- Ing. Miroslav Dzurech – riaditeľ Trnavskej arcidiecéznej charity informoval členov komisie, že pôsobenie charity v priestoroch na Garbiarskej ul., kde prevádzkujú Centrum pomoci človeku končí 28.2.2018. Hľadali si na území mesta nové priestory, do ktorých by sa mohli presťahovať. Našli priestory bývalého obchodu na Novomestskej ul. s rozlohou cca 75 m 2 a mesačným nájmom vo výške 300 €. V tomto priestore by však mohlo byť iba denné centrum pre ľudí bez prístrešia, nie je možné v ňom prevádzkovať nocľaháreň. Požiadavkou TTADCH je, aby sa mesto postaralo o rekonštrukciu priestorov na Novomestskej ul. a zároveň sa podieľalo na celkových nákladoch, ktoré by boli spojené s prevádzkou denného centra, vo výške 80 % z čiastky cca 50 – 60.000 € s 3 pracovníkmi. Uvažovalo by sa i o menšom rozsahu – cca 40.000 € so zníženým počtom o 1 pracovníka. Podmienky, za akých by sa služby pre klientov poskytovali, by boli nadstavené po dohode s mestom.
Komisia si vypočula názory Ing. Dzurecha na pôsobenie charity v meste Sereď a prijala Uznesenie č. 2/2018 A. Neodporúča Vyhovieť prednesenej požiadavke Ing. Dzurecha.
Hlasovanie: prítomných: 8, za: 0, proti: 8, zdržal sa: 0

B. Odporúča Vybudovať denné centrum pre ľudí bez prístrešia v réžii mesta s vlastnými podmienkami. Hlasovanie: prítomných: 8, za: 8, proti: 0, zdržal sa: 0

Toto je teda skutočným kameňom úrazu. Neinformovaná verejnosť pod vplyvom jednostranných informácií reaguje samozrejme kritikou vedenia mesta. Lebo o to nám všetkým ide! Však?
Napriek všetkým takýmto manipuláciám s verejnou mienkou je faktom toto. O sociálne odkázaných občanov Serede sa v primeranej miere postará mesto vo vlastnej réžii. Za to sa naozaj hanbiť nemusíme.
Nic im to nehovori | 27-03-2018 20:08:42
Hanba!Tym trom vo vedeni mesta to nic nehovori. Hanba Ti Martin.Samozrejme sa zasa nijako nevyjadris.Co uz. Treba vo volbach volit ineho, nez tuto nestastnu zostavu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign