Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Cap záhradníkom, alebo od buka do buka ?

Asi pred 15 minútami sme do redakcie dostali e-mail od obyvateľa mesta Sereď, ktorý uverejňujeme v plnom znení:

 

     Na mestskom úrade v Seredi sa dejú čudné veci. Ako daňový poplatník sa zaujímam aj o to, kam smerujú tieto finančné prostriedky a hlavne, na čo sa používajú.

     Z videozáznamu z posledného mestského zastupiteľstva, ako aj od vyjadrenia niektorých poslancov je zrejmé, že primátor mesta Tomčányi šafári z verejnými financiami ako  Jánošík - od buka do buka. Rozdiel je v tom že Jánošík bohatým bral a chudobným dával a keď, že v tom čase nebolo zvykom nosiť speňaženku, tak dukáty schovával  do bútľavých dubov. 

     Primátor Tomčányi to robí trochu inak, rozdáva ale len svojim verným a  rozhoduje sám a k tejto jeho štedrosti nepotrebuje ani mestské zastupiteľstvo, veď načo sa zaťažovať nejakými prkotinami, keď hrozí, že niektorí poslanci by mohli jeho rozhodnutiam oponovať.

Dosť úvah, ale teraz  " k meritu veci " 

Jeho verný pracovný druh a jeho hovorca  VESELICKÝ - (dôchodca) v minulom volebnom období, tak ako aj teraz zastával funkciu zástupcu primátora. Jeho odmena za túto činnosť mala byť ustanovená tak, že primátor určí určitú finančnú čiastku a členovia mestského zastupiteľstva sa k nej vyjadrujú, upravujú ju a pod. - a až po ich definitívnom rozhodnutí by mal byť  Veselický odmeňovaný za svoju prácu. 

Samozrejme Tomčányi túto zákonom stanovenú činnosť obišiel a rozhodol sám akú finančnú odmenu bude dostávať Veselický. Čiže, počas celého minulého volebného obdobia Veselický protizákonne poberal finančnú odmenu.

 

     Aby toho nebolo málo, tak Veselický taktiež dostával stravné lístky zadarmo na ktoré nemal nárok.  A do tretice všetko najlepšie Veselický si nechal preplatiť dovolenku na ktorú taktiež nemal nárok.

     Veselický sa takto obohatil počas minulého volebného obdobia o finančnú čiastku ktorá presahuje 100.000 eur.

 

Veselický (dôchodca) ako zástupca primátora musel vedieť nakoľko to vyplýva aj z tejto funkcie na čo má nárok a na čo nie. Samozrejme túto skutočnosť ignoroval a počas celého volebného obdobia sa neoprávnene obohacoval. 

Tu je dôležité pripomenúť, že žiadne výhovorky od Veselického neobstoja, nakoľko on sám v minulosti vykonával funkciu kontrolóra, tak že bezpečne vedel, že takto stanovenou odmenou a ostatnými profitmi v jeho prospech dochádza k porušovaniu povinností pri správe cudzieho majetku.

 

     Ďalej je dôležité povedať, že ani Tomčányi nemôže sa vyhovárať, že takéto konanie neurobil úmyselne. Ako štatutárny zástupca mesta musel vedieť, že koná v rozpore so zákonom nakoľko jeho činnosť bola cieľavedomá v prospech Veselického čo dokladuje aj tá skutošnosť, že úmyselne nepredložil zastupiteľstvu mesta návrh o ktorom je zo zákona oprávnené rozhodovať len zastupiteľstvo. 

 

V dannom prípade primátor Tomčanyi a jeho zástupca sa dopustili trestnej činnosti formou spolupáchateľstva ktorá je obsiahnutá v trestnom zákone v ( porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku ) § 237 ods. 4, písm. a,  nakoľko sa jedná o škodu veľkého rozsahu. Uvedené zákonné ustanovenie  konkrétne uvádza : cit. " Kto inému spôsobí škodu tým, že poruší všeobecne záväzným predpisom ustanovenú povinnosť  opatrovať alebo spravovať cudzí majetok ". atď.......

 

K celej skutočnosti je nutné zdôrazniť, že takéto bezduché šafárenie s verejnými financiami je možné len vtedy, keď kontrolór mesta spí !!!!  Kontrolór má kontrolovať či financie sú použité v súlade so zákonom, interným predpisom a pod. a či sú použité účelne. Na takúto kontrolu nepotrebuje žiadne povzbudenie, ale má konať iniciatívne aj sám, veď zato berie plat a vyplýva mu to z jeho funkcie. 

Tak, že na vyššie uvedenom neoprávnenom finančnom profite pre Veselického nesie časť zodpovednosti aj kontrolór.

 

     V prípade že v mojom príspevku sa vyskytuje nejaká nepresnosť ( nakoľko aj sám Veselický odmieta komunikovať a ako je všeobecne známe primátor koná despotický-nekomunikuje.) tak žiadam aby sa k veci vyjadril primátor Tomčányi  a  Veselický ako aj kontrolór čo zistil kontrolou. Takýmto vyjadrením by boli dané prípadné nejasnosti alebo nezrovnalosti na pravú mieru.

 

S úctou,  občan mesta Sereď a daňový poplatník, JUDr. Ladislav Skubeň


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
a ešte | 25-05-2019 19:49:25
je úmyselné konanie a aj nedbalostné, vedel , alebo mal vedieť . ako štatutár určite vedel. Keď to vedela aj kontrolórka tak musel to vedieť aj on.
pre anoným | 25-05-2019 19:46:22
primátor vedel, že má plat veselického dať prejednať zastupiteľstvu - urobil tak - neurobil, tak aký problém úmysel je jasný.
Tie drby, že poslanci schvaľovali pri rozpočte mesta aj položku platy neobstojí, preto že to bolo všetko v jenom balíku, poslanci nehlasovali a takt tiež neurčovali plat každému zamestnancovi, platy týchto ľudí vyplývali aj z ich funkčného postavenia čiže tabuľkovo.
Anonym | 25-05-2019 18:33:45
Este to bude zaujimave. Pisatel pise o trestnom cine, ktory vyzaduje umyselne zavinenie. To moze byt dost problematicke na dokazovanie. Okrem toho skutkova podstata predpoklada porusenie povinnosti, ktora je urcena VZN-kom, pravoplatnym rozhodnutim sudu alebo alebo konkretnou zmluvou. Tak som zvedavy do akej miery budu priechodne tieto argumenty.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-05-2019 18:03:08
pre Milos Majko | 25-05-2019 17:53:13 | - postavit sa arogancii moci, zneuzivaniu verejnych financnych zdrojov, verejnym klamstvam a objahovaniu ignorovania zakonov sa moze kazdy.

Verejne a nekompromisne sa postavil Kurbel.

Nie som veriaci, no nemozem nepodporit cloveka, ktory sa arogancii moci postavil ako za socializmu (svieckova manifestacia), tak dnes.

Zaroven ale verejne vyhlasujem, ze rovnaku podporu dostane kazdy, kto sa zasadi za pravo a spravodlivost, za transparentne delenie verejnych financii, postavi sa proti klientelizmu - ked tak bude konat Veselicky, budem k nemu pristupovat rovnako. Konieckoncov Lubo bol pri zakladani SOL. Len on sa na rozdiel od SOL vyrazne odklonil v mysleni aj konani. Skoda.

Kazdy obcan ma moznost (aj povinnost) podielat sa na kontrole spravy veci verejnych a ak ma zaujem podielat na aj na ich sprave, musi mu to byt umoznene. Vid Ustava SR.
pre Milos Majko | 25-05-2019 17:53:13
pan Majko,som jednoznacne proti vedeniu mesta na cele so sudruhmi zlodejmi tomcaniym,veselickym,nezvyknem sa nezucastnovat volieb,ale pan Kurbel,aj ked je asi jediny,kto bojuje proti tymto zlodejom na mestskom urade,kto sa snazi nieco zmenit,tak pre mna,ako ateistu,neveriaceho,ako cloveka,ktory zazil vlady pod vedenim clenov kdh,s kadehackymi ministrami,ktory vie,co by tu cirkev rada nastolila,nevyhodnej vatikanskej zmluvy sa uz nikdy nezbavime,tak taky clovek pre mna nieje zarukou tolerancie,zmeny...i ked,nieco by sa zmenilo,ale nieco ine zas prislo...takze asi tak nejak...ak pride kandidat nekomunisticky,nesmeracky,nedankov,nekadehacky,necirkevny,velmi rad mu svoj hlas odovzdam....
pre anonym | 25-05-2019 09:13:01
Vážený anonym- doplň si informacie-

ÁNO primátor odmieta dávať sáhlasy na ubytovanie cudzincov
- ako dôvod uvádza že nepozná podmienky ubytovania a odmieta akceptovať cestne prehlásenia majiteľov-
skutočný dôvod- jeho populizmus - plus záujmy.....

Sereď je jediné mesto v širokom okolí kde sa toto deje
Anonym | 25-05-2019 08:56:13
Som rad, ze takato kritika tu je, ale netreba zas niektore veci prehanat. Primator odmieta davat suhlasy na ubytovanie cudzincov v sukromi? Co to tliachas?
názor | 24-05-2019 23:42:04
Žiaľ, mnohí primátori a starostovia si myslia, že sú neobmedzení páni, a môžu si robiť čo chcú. A majú pravdu. Veď nie raz bolo medializované, že ten, alebo onen primátor /starosta/ premrhal mestské /obecné/ peniaze. Bol niekto potrestaný, alebo bolo mu to zosobnené? Nie. Možno, že je to aj chyba ich konanie správne pomenovať. Veľmi obľúbené je slovo "pochybil" alebo "priestupok", i keď je to trestný čin.
Obyvatel | 24-05-2019 22:14:44
Preco nekonaju aj dalsi poslanci? To akoze jedine pan Kurbel ma odvahu konat? Ved obyvatelia poslancom dali dôveru tak kurna naco su tam? Za takuto aroganciu voci obyvatelom ich treba kopnut do prdele a na smetisko.
Prečo | 24-05-2019 22:00:27
ste zasa zvolili to isté tieto Tomčányho podrazy a neschopnosť poslancov bola dokázaná už dávno ....toto ste chceli ale ja nie
stavebný úrad | 24-05-2019 21:35:23
je kapitola sama o sebe, aj na "grofku" príde rad.....
pre tomtom | 24-05-2019 20:15:26
Vedúca stavebného úradu je najlepšie platený človek z MU Sereď.
A z akých penazí ? - ..... -

Aj jej zásluhou vyrástol v Seredi najvačší priemyslený park na Slovensku
a následne sa rozbehla aj najväčšia bytová výstavba v Seredi.
Zatiaľ býva väčšina zamestnancov v okolitých mestách. lebo primátor odmieta dávať súhlasy na ubytovanie pre cudzincov v súkromi / pre cudzineckú políciu/.
Ale to s zmení keď sa dostavajú plánované bytové jednotky podla plánu rozvoja mesta.

Taká je dohoda medzi zainteresovanými.....
tomtom | 24-05-2019 19:42:02
ešte by bolo vhodné pozrieť na konanie poslušnej vedúcej stavebného úradu mesta, pani kontrolórka, pretože .. ta dáma ... ma za sebou psie kusy ,,, a posluhuje primátorovi ... len by bolo dobre ... pozriet sa na spolok developerov .. veducej stavebného ... primátora ... to sa nasmejete od rozkose ... čo sa tam robi ...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-05-2019 16:49:16
Zbytocne sa tu vybijate na presviedcani niektorych konkretnych ludi, ze sa jedna o trestnu cinnost a ze je potrebne podat trestne oznamenie.

Podane bude (mozno uz bolo).

Dolezitejsie je dohliadnut na to, aby bola tato (ale aj ina) nezakonna cinnost riadne vysetrena a nasledne potrestana.

A k tomu treba dohlad OBCANOV no nie spoza klavesnice anonymne.
§ 340 Neoznámenie trestného činu | 24-05-2019 16:44:08
(1) Kto sa hodnoverným spôsobom dozvie, že iný spáchal zločin, na ktorý tento zákon ustanovuje trest odňatia slobody s hornou hranicou najmenej desať rokov, alebo niektorý z trestných činov korupcie uvedených v treťom diele ôsmej hlavy osobitnej časti, a taký zločin alebo trestný čin neoznámi bez odkladu orgánu činnému v trestnom konaní alebo Policajnému zboru, alebo namiesto toho, ak ide o vojaka, svojmu nadriadenému alebo služobnému orgánu, a ak ide o osobu vo výkone trestu odňatia slobody alebo vo výkone väzby príslušníkovi Zboru väzenskej a justičnej stráže, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.
pre Michelu | 24-05-2019 16:02:32
pre občanov zákon neukladá nič.
1/ Prvá v poradí podať trestné oznámenie je kontrolórka
2/ Ak to ona nespraví tak sú na rade poslanci, ale musia
podať oznámenie aj na kontrolórku pre nečinnosť
3/ ak to ani poslanci neurobia tak sú na ťahu občania.
Michaela | 24-05-2019 15:53:55
Neukladá zákon povinnosť nám všetkým teda aj kontrolórke mesta podať trestné oznamenie?
nó tento | 24-05-2019 14:51:30
prevarený a už pokazený, až smrdiaci gulášik bude mať určite pre otcov mesta ešte horšiu príchuť, ako si možno predsavovali. Podobne aj funkcionári "úsporne " rozdávali cudie peniažky. A výsledok ? Primátor a viceprimátor po 5 rokov Leopoldov, plus vrátiť rozhajdákaných 200 tisíc eur. Blbé.
Michal | 24-05-2019 14:48:11
Pán Veselický, odstúpte a peniaze ktoré ste dostali nezákonne vrátte!
občan | 24-05-2019 12:57:34
Prečo kontrolórka neurobila kontrolu skôr, prečo čakala 8 rokov až sa čiastka vyšplhala na závratnú sumu.Prečo čakala tak dlho? Prečo primátora skôr z aparátu(napr.prednosta, vedúci ekonom.odd.,kontrolórka,nejaký poslanec - právnik, ekonóm),alebo niekto neupozornil,že stanovený plat je v rozpore so zákonom ako aj iné benefity - napr.strav. lístky.To nikto nezbadal už druhé volebné obdobie ,že plat sa mu neschvaľoval na MZ.Konal primátor svojvoľne?Alebo, žeby kontrolórke končilo funkčné obdobie,preto tá iniciatíva.Uvidíme,čo bude pravda,či to nie je len kačica, alebo niekoho, niekedy naštrbené ego.
občan | 24-05-2019 12:31:58
áno primátor sa udajne aj vyjadril k financiám pre Krajčoviča, ale nikde nie je napísané, že to bolo spravodlivé a primerané. Podľa všetkého Krajčovič bol odmeňovaný zato, čo mal v pracovnej náplni.
Tak, že k znovu prešetreniu týchto financií je oprávnený nárok a potreba.
Je tu aj podozrenie, či sa Krajčovič takto nedelil z primátorom.
veselicky | 24-05-2019 11:29:55
veselicky je typicky stary arogantny komunisticky potkan,spina,hajzel....hadam coskoro pojde tam,kam casom pojdeme vsetci....arogantna svina....
pre Skubeňa | 24-05-2019 11:12:47
Veď Tomčányi sa už vtedy vyjadril pre médiá. Bolo to aj v pluske aj v čase, prečo si ich zaslúžil.
- Hospodárenie mesta a príprava zastupiteľstiev. Sereď je jedným zo štyroch najlepšie hospodáriacich miest. pripravovať zastupiteľstvo a riadiť úrad je jeho pracovnou náplňou!!!
- Zvoz bioodpadu. Mesto zaň ročne platilo 45 000 až 47 000 eur. Prednosta pripravil verejnú súťaž a vybral spoločnosť, ktorá bioodpad zbiera bezplatne. Pripravil súťaž? Veď to je bežná vec. A nie je účelom súťaže vybrať najlepšiu? Snáď nemal vybrať najhoršiu. A stále to je zadarmo?

- Počas roka absolvoval prednosta vyše 60 stretnutí v Trnave a najmä v Bratislave, kam jazdil vlastným autom. Nenárokoval si preplatenie pohonných hmôt či iných cestovných nákladov a diét. Loboval za dotácie a platil väčšinou zo svojho obedy a občerstvenia. Loboval za dotácie. A to čo znamená? Ovplyvňoval ich prideľovanie? Korupcia? A kto mu kázal chodiť vlastným autom? To precestoval a prejedol 65 000 evri?

- Každý poslanec, tajomník či člen komisií je platený za účasť na komisiách, ktoré sú po pracovnom čase. Prednosta nemal za to nič, hoci sa zúčastnil takmer na všetkých komisiách. Koľko má poslanec za jednu komisiu? 5 eur? 10? Je ich nech 10 ročne.

Tentokrát vyplávala na povrch ďalšia kauza s peniazmi, kedy primátor od roku 2010 až do februára 2019 nezákonne určoval plat a odmeny jeho zástupcovi. Zákon to umožňoval len mestskému zastupiteľstvu. Na toto robila kontrolu aj hlavná kontrolórka mesta ktorej to určilo zastupiteľstvo a ktorá ju už podľa mojich informácií ukončila. Mesto stál takto viceprimátor podľa mojich informácií skoro 150 000eur. Nezákonne čerpal dovolenku, keďže nebol v zamestnaneckom pomere, poberal stravné lístky. Jeden z poslancov, Pavol Kurbel, ktorý má už kontrolu k dispozícii citoval z kontroly:
„NA ZÁVER VYKONANEJ KONTROLY KONŠTATUJEM: NA ZÁKLADE VYŠŠIE UVEDENÝCH KONTROLNÝCH ZISTENÍ BOLI V KONTROLOVANOM OBDOBÍ Z ROZPOČTU MESTA ČERPANÉ FINANČNÉ PROSTRIEDKY SÚVISIACE S PLATOM ZÁSTUPCU PRIMÁTORA, KTORÝ BOL URČENÝ NEPLATNÝMI PRÁVNYMI ÚKONMI AKO AJ BEZ PRÁVNEHO NORMATÍVNEHO ZÁKLADU CELKOM VO VÝŠKE 149 363,48 EURA“.
pre všetkých poctivo pracujúcich občanov | 24-05-2019 10:24:23
Je tu ešte ďalšia dôležitá skutočnosť, na ktorú je nutné poukázať,zaoberať sa ňou a vyvodiť právne dôsledky nakoľko súvisí z rozdávaním verejných financií, avšak už inému subjektu - prednostovi Krajčovičovi
Do nedávna bol umiestnený pri svetelnej križovatke veľký pútač na ktorom bol oznam , že primátor Tomčanyi tuším za jedno volebné obdobie udelil prednostovi finančnú odmenu v celkovej výške 65.000.- €

Vážení poctivo pracujúci občania:
rozoberme si to na drobné:
1/ 65.000 :4 roky = 16.250 € toto je odmena udelená v
jednom roku samozrejme mimo jeho plat.
2/ poctivo pracujúci človek za celý mesiac cca 200 hodín
dostane plat vo výške cca 600.- € (nejde o plat
priemerný ale reálny ), tak, že za jeden kalendárny
rok zarobí 7.200.- €
3/ Aby sa priblížil k finančnej odmene 16.250 €ktorú
dostal prednosta Krajčovič v jednom roku, tak by tento
tento človek odpracovať 27 mesiacov čo je 2 roky a 3
mesiace.
Ide o úžasný nepomer odmeňovania nakoľko na tieto Krajčovičove odmeny sa skladajú daňoví poplatníci.

Vzhľadom na takúto výšku odmeny je nutné sa opýtať a samozrejme verejný funkcionár - primátor musí odpovedať:
1/ akú činnosť (mimo pracovných povinností za ktorú berie
mesačný plat prednosta Krajčovič ) vykonal ?
2/ aký prínos finančný, alebo iný naturálny, bol z tejto
činnosti pre mesto Sereď, alebo pre občanov mesta ?
3/ Bola táto odmena adekvátna k výške jeho platu, keď, že na jeho plat a aj odmeny sa skladajú daňoví poplatníci - občania.

Kontrolórka mesta by mala zahrnúť aj túto skutočnosť a spolu s neoprávnene vyplateným platom Veselickému riešiť aj tento prípad, nakoľko ide o verejné financie.
V prípade ak tak neurobí kontrolórka tak je na poslancoch keď budú podávať trestné oznámenie, aby aj túto skutočnosť do predmetu oznámenia zahrnuli. Orgány činné v trestnom konaní sa budú určite týmto podaním zaoberať.
Dávam do pozornosti ak poslanec podá podnet na preverenie uvedený skutočností, ak nech to podá na Gen. prokuratúru do Bratislavy s tým že požiada gen. prokurátora aby vec nebola pridelená podľa miestnej príslušnosti do Galanty, resp. Trnavy, nakoľko je dôvodné podozrenie, že celé šetrenie bude zľahčované a zahmlievané, nakoľko ide tu o dobré osobné vzťahy. Vôbec nebude na škodu keď takéto podanie zašlete na vedomie aj Ministrovi spravodlivosti SR a ministerke vnútra SR.

Teraz znova môžu skúmať odborníci a hanobiť, ale pozor !! viem sa kvalifikovane právne brániť.
s úctou k čestne pracujúcim občanom
JUDr. Ladislav Skubeň
Pedro | 24-05-2019 08:57:36
olala, opravený text. A že to nebolo dôležité :)
pán Kurbel | 24-05-2019 08:33:28
myslím si , že ten náš najvyšší aj s tým najnižším tam už dlho nebudú šafáriť a pôjdu do zabudnutia aj so svojím zápisníkom. A mám taký pocit, že sa to všetko otočí proti ním - " s krčahom sa chodí dotiaľ po vodu , kým sa nerozbije ucho " asi sa porekadlo naplnilo.
pre pre Veselického | 24-05-2019 06:45:00
No odstúpiť by mal nielen on, ale aj niekto iný. A všetko by mali vrátiť. Do centu. Hovorí sa, že v najlepšom treba odísť. Žiaľ, tento vlak už odišiel.
Pre Veselickeho | 24-05-2019 05:20:59
Odstup!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-05-2019 00:49:56
Takze sprava kontrolorky je medzi poslancami. To je fajn.

Niektore tvrdenia su pravdepodobne (sudiac z uvedeneho) napisane pravne korektne, no urcite zabezpecime ich prelozenie do ludskej reci.

Je dobre, ze si kontrolorka vykonala pracu poctivo (aspon verim - viac sa dozvieme ked bude predlozena verejne na rokovani MsZ) a teraz je cas sledovat, ako sa so zisteniami vysporiadaju organy cinne v trestnom konani, kedze samotna kontrolorka je POVINNA podat trestne oznamenie.

Urcite nebude sama...

- - -

Informacie z mesta mame k dispozicii uz niekolko dni, no nechceli sme ist s nimi von dovtedy, pokym nebude poslancom zaslana sprava hlavnej kontrolorky.

Cez vikend by myslim mohol byt publikovany dalsi clanok s dalsimi faktami pre verejnost.
Pavol Kurbel | 23-05-2019 22:10:56
Myslím, že pán JUDr Skubeň urobil vec, na ktorú ani jeden z diskutujúcich, ktorí ho kritizujú nenabral odvahu.
1, Napísal článok za ktorý sa v tomto meste okamžite dosanete na čiernu listinu a už nikdy z nej nebudete vyškrknutý. A na to treba hodne odvahy, lebo náš najvyšší si to značí a urobí vždy a všetko preto, aby vám to zrátal. Mám s tým bohaté skúsenosti.
2,Pod svoj článok sa podpísal, na rozdiel od poserov, ktorí nemajú ani toľko odvahy, aby sa podpísali pod svoj koment.
3,A za to si pána JUDr Skubeňa vážim.
4, Urobil tam len jednu malú chybičku.
Kontrolórka píše: NA ZÁVER VYKONANEJ KONTROLY KONŠTATUJEM:
NA ZÁKLADE VYŠŠIE UVEDENÝCH KONTROLNÝCH ZISTENÍ BOLI V KONTROLOVANOM OBDOBÍ Z ROZPOČTU MESTA ČERPANÉ FINANČNÉ PROSTRIEDKY SÚVISIACE S PLATOM ZÁSTUPCU PRIMÁTORA, KTORÝ BOL URČENÝ NEPLATNÝMI PRÁVNYMI ÚKONMI AKO AJ BEZ PRÁVNEHO NORMATÍVNEHO ZÁKLADU CELKOM VO VÝŠKE 149 363,48 EURA.

5, Na základe tejto kontroly a preto že primátor Tomčányi nás poslancov nemá ani za tajtrlíkov ( prečo by sa mal zaťažovať takou maličkosťou ako sú poslanci ktorí mali schváliť prachy pre Veselického a nie svojvolne primátor) podám trestné oznámenie. Je to moja povinnosť ako poslanca.
dôsledný | 23-05-2019 17:38:46
čítal som poctivo celú diskusiu, až na pár jednotlivcov je výborná a odsudzujúca konanie šafárov na mestskom úrade.
Len jedna vec ma zaráža, že nikto sa seriózne nepodpísal pod svoj názor, len oznamovateľ tejto správy a preto sa tu zo dvaja do neho obuli ako supy.
Ja som sa tiež nepodpísal a načo ? aby ste sprostosti hovorili aj na moju osobu ?
pre jazykovedcov zo serede | 23-05-2019 17:27:36
nedalo mi to keď, že sa tu zo dvaja odbavujú na tom že u pisateľa článku došlo k pochybeniu - nevie pravopis. Pripadalo mi to ako keby sa na základe tohoto blížila revolúcia.
Tak som skontroloval celý text a čuduj sa svete : v celom texte bol použité i-y 175x, pričom vo dvoch slovíčkach nebolo správne použité. Toto sa muselo stať nepozornosťou pisateľa.
Ak na základe dvoch chybičiek chce niekto hanobiť človeka
nech sa spamätá, preto, že ako tvrdý "seredan" by tam urobil celú plejádu chýb.
Kontrolovať texty dokáže len idiot - podstatné je čo ten text hovorí a okom!!
No a teraz môžete znova brýzgať.
Makoty | 23-05-2019 17:23:28
Ako za 8 rokov je to OK? Aby to nebolo ako v Nových Zámkoch.....
https://www.facebook.com/1428899270704224/posts/2231589530435190/
pre pre Makoty | 23-05-2019 17:19:36
Od roku 2010. Nie za 4 roky ale 8.
pre Makoty | 23-05-2019 17:02:00
Ty si asi ožratý, alebo nevieš čítať, už ti bolo odpovedané, že poberal aj neoprávnene 4 roky odmenu, nakoľko táto mu nebola schválená zastupiteľstvom. Pri mesačnej výške cca 1.300 to činí 62.400 €
Makoty | 23-05-2019 16:52:09
Asi by stačilo zavolať nejakú TV...
100 000 na stravných lístkoch a preplatenej dovolenke je aj za celé jeho volebné obdobie trocha moc....
Pre Seredanka | 23-05-2019 14:27:21
Kontrolórka nie je teraz podstatná. Kontrolu musí vykonať. Určilo jej to zastupiteľstvo. Otázne je, ako sa po jej záveroch zachová Tomčányi a Veselický. Jedno je isté, ospravedlnenie typu "kradnem lebo kradli aj v inom meste" je neakceptovateľné. Takže ak sa stalo to, čo sa stalo, minimálne Veselický by sa mal pobaliť a vrátiť to, čo dostal v rozpore so zákonom.
Seredanka | 23-05-2019 13:36:21
Kto je vlastne kontrolórka? Moc to nesledujem. Nebol aj s kontrolorkou svojho času dáky problém? - vysoké odmeny či čo? -ak je tam stále tá istá teda ...
Pre Pedro | 23-05-2019 13:15:25
Naozaj je smutné, že niekto neovláda pravopis. Ja som si však z článku odniesol svoje. Ty zasa svoje. Mňa viac znepokojuje, keď niekto takto hospodári s majetkom mesta, ako gramatika. Keď nerešpektujú zákon, to má na mňa dosah a nie jeho chyby.
Obcan | 23-05-2019 13:11:27
Nech pise kto chce ako chce. Veselicky nech to vrati. Ci to je s i alebo y. Presvihol svoj cas. Uz mal byt davno prec.
Pedro | 23-05-2019 13:05:19
..tých chýb je tam obrovské množstvo. Je iné keď niekto nepoužije diakritiku, čiarky, to by bolo v poriadku, no tak barbarsky napísaný text som skutočne dlho nevidel. Ale mám pre autora radu, keď budete niečo nabudúce písať, skúste všade vymeniť tie ypsilony, určite to dopadne lepšie
nevzdelanec | 23-05-2019 12:40:19
Vážený čy niekto napýše P.ča s "y" alebo "i" vždy je to len P.ča. Dôležitý je obsah a ten je pravdivý a je tu. Samozrejme prisluhovači a pochlebovači budú hľadať čokoľvek iné a budú sa snažiť dehonestovať hocikoho, len sa nebudú vyjadrovať k zlodejine.
Inač je to bežné, že keď sa niekto sústredí na text tak urobí nejakú pravopisnú chybu, ale to sa nerieši.
Darmo budeš ovládať pravopis ak si zlodej, vždy budeš len zlodejom
Pedro | 23-05-2019 10:43:21
Akože, pravopis v tom článku, tak to sa skutočne len tak lahko nevidí :) Preboha, keď to už niekam posielate, prečo si to nenecháte niekym skontrolovať? :) Žiak základnej školy tretej triedy by to zvládol lepšie..
občan | 23-05-2019 10:30:00
Myslím, že zasa sa budú nejako vykrúcať. Od koryta sa zle odchádza. Ale Veselický čo už dokazuje. Keby mal v sebe štipku svedomia, sebareflexie a súdnosti, hneď, ako sa dozvedel, že sa ide na to robiť kontrola a že sa im na to príde, mal jednoducho odstúpiť. Nemá úctu k občanom tohto mesta. Ani jeden z nich. Treba mu to dať vyžrať. Všetko vrátiť späť! Do posledného centu!
Aj podáme | 23-05-2019 09:22:19
trestné oznamenie? Bolo by na čase!
aj včera | 23-05-2019 09:15:34
odsúdili bývaleho primátora za šafárenie.....
Nazor | 23-05-2019 09:11:35
To čo sa tu opisuje, je len zlomok špinavostí, ktoré sa na meste dejú. Je smutné že všetci o tom vieme, šuškáme si, rozčulujeme sa príp. krútime hlavami, čo sú schopný a kam sú schopný až zájsť. Treba si uvedomiť, že robia len to čo im dovolíme! Mnohí sme chceli a volali po zmene pri komunálnych voľbách , no žial nepodarilo sa. /tu je dôsledok/
Áno, môžme poukazovať na zvolených poslancov nech to zmenia. Ale pozrite si MZ v Seredi, poslanci čo oponujú súčastnému vedeniu príp. majú iný pohľad na vec sa nedostanú ani k slovu, doslova vypínajú sa mikrofóny. Možno by sa k tomu vedel vyjadriť lepšie p. Kurbel.
Treba a mli by sme si uvedomiť, že vypisovať na diskusných fórach nám nepomôže, mali by sme sa spojiť a vyžadovať zmenu , ide to aj iným spôsobom ako voľbami.
Týmto apelujem aj na Vás p. Majko OZ-Občan rozhodni, prípadne iných aktivistov-občanov ktorým zaleží na veciach verejných a není im lahostajné ako sa v Seredi "robí" komunálna politika. Mali by sme sa spojiť /viem že aj niektorí poslanci MZ v Seredi/ by nás podporili. Veľa ľudí vie o týchto špinavostiach možno ešte väčších ale.... .
Iste každý máme svoje starosti, problémy a kým sa nás to netýka neriešime.
Treba si však uvedomiť, že kompetetný si takého veci nemôžu dovoliť a v Seredi idú doslova na "chrapúňa"!!!!!

Na MZ sa aj tieto skutočnosti poukázalo! Aké dôsledky a šetrenia vyvodila kontrolórka mesta? Žiadne!
Jedna rada pre nás všetkých, viete čoho sa na meste najviac boja? Medializácie a tlaku verejnosti. Oni by si najradšej úradovali bez občanov! Myslím, že toto je cesta
zvedavý | 23-05-2019 08:13:18
veď p.Matovič poukazuje práve na takéto absurdity,preto ho podporme a nenechajme ho osamoteného medzi vlkmi
Obcan | 23-05-2019 07:36:24
Malicka Sered a pozrite sa co si dovoluje primator Tomcanyi. Co je potom tam hore. Nestacilo, ked za 4 roky rozdal na odmenach skoro pol mega, kamosovi prednostovi dal 75 litrov atd. Furt je spravnak. Co to, ze sme sa na to vsetci zlozili. Hlavne ze sme ho tam zas zvolili. Keby sme sa dozvedeli o vsetkom, by sme zaplakali.
Michal | 23-05-2019 07:29:13
Jednoznačne ak došlo k vyplácaniu platu, odmeny, alebo akokoľvek to nazveme v rozpore so zákonom, tak by mali voči sebe obaja vyvodiť personálnu zodpovednosť a pán Veselický by mal navyše vrátiť všetky peniaze, ku ktorým prišiel v rozpore so zákonom. Ak kontrola preukáže takéto hospodárenie na úrade, obaja by mali odstúpiť!
občan | 23-05-2019 07:15:54
keď, že kontrolórka v predmetnej veci koná, tak je ona na ťahu, ona má presne informácie, tak že ona musí ukončiť vec a to trestným oznámením s priložením listinnej dokumentácie.
pre Halo | 23-05-2019 07:09:44
Lebo kontrolórka vykonáva kontrolu a keď ju skončí a zistí takého pochybenie, je povinná urobiť tak sama.

A pokiaľ mám dobré informácie, dostával tak plat od kedy je Tomčányi primátorom. Teda viac ako 8 rokov. A ako sa na to došlo? Treba sledovať zastupiteľstvá a čítať noviny. Irsák sa pýtal Tomčányiho, kedy a ako si vybral viceprimátora a ako mu určil plat. Tomčányi ho jednoducho odpinkal, že to je v jeho právomoci, vybral si ho, lebo mu to zákon umožnil a určil mu plat tuším 1200 eur. No len finta je v tom, že v roku 2018 platil zákon, že síce viceprimátora si vyberá sám, ale o plate môže rozhodnúť len zastupiteľstvo. Zmenila to novela myslím od februára 2019. A preto poslanci chceli kontrolu. A bááác. Ak je toto všetko pravda, tak Veselický by sa mal vzdať funkcie poslanca aj viceprimátora, mal by vrátiť všetky peniaze, ktoré dostal protizákonne a Tomčányimu by mali poslanci stiahnuť plat na minimum. Obaja boli poslanci hádam aj dvadsať rokov. Veselický tuším trochu menej. A ten bol aj kontrolórom mesta. Boli pri schvaľovaní platu u iných viceprimátorov. A ešte jedna maličkosť, vyplývalo im to zo zákona a ako vieme, neznalosť zákona neospravedlňuje. A nebudem sa čudovať keď niekto povie, že nevedel a že to nebolo úmyselne. Ak to spravil viac ako 1x, tak to úmyselné bolo.
Halo | 23-05-2019 06:32:08
To som zvedavý,keď to je všetko také protizákonné,ja to neviem,prečo nepodate jednoducho trestné oznámenie.Je možné,že to je tak,ako opisuje pán Sľúbené,tak prečo nejedná?
obcan | 23-05-2019 05:30:40
to je sila .ze nato nieje daka inspekcia
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-05-2019 22:43:40
JUDr. Skubeň | 22-05-2019 22:40:44 | - som si isty, ze v tomto pripade je obsah podstatne dolezitejsi ako pravopis.

Preto nazad k teme. Na jazykove okienko urobime samostatny clanok.
JUDr. Skubeň | 22-05-2019 22:40:44
doktor práv, a neovláda pravopis? Alebo si svoju diplomovú prácu požičal od kapitána Tomtoma?
Obyvatel | 22-05-2019 21:41:42
Je to otrasne svinstvo. Tato banda organizovana skupina tam uz davno nemala co robit. Takto ste im dali len dalsie volebne obdobie na rabovacku. Toto je dosledok ludskej nevedomosti a hluposti volicov.
Anonym | 22-05-2019 21:23:55
Tak toto su dost vazne obvinenia.
Hanba | 22-05-2019 20:57:49
No tak to je naozaj úžasné že si takto navzájom doprajú ! Ale keď majú spraviť niečo pre obyvateľov tak sú hluchý, slepý alebo len nasľubujú hory doly. Hlavne že na krásne pamiatky (kaštieľ) sa tu robia zbierky 😠
pre makoty | 22-05-2019 20:32:54
asi si dobre neprečítal, preto že Veselický poberal aj cele volebné obdobie odmenu za prácu ktorú, ktorú mu zastupiteľstvo mesta neschválilo. Tak bola neoprávnená, mal by ju vrátiť.
lolo | 22-05-2019 20:31:51
makoty - keďže sa jedná o časový úsek 4 roky, tak táto suma kludne môže byť
Makoty | 22-05-2019 20:18:09
Aby toho nebolo málo, tak Veselický taktiež dostával stravné lístky zadarmo na ktoré nemal nárok. A do tretice všetko najlepšie Veselický si nechal preplatiť dovolenku na ktorú taktiež nemal nárok.

Veselický sa takto obohatil počas minulého volevného obdobia o finančnú čiastku ktorá presahuje 100.000 eur


Za stravné lístky a predplatenú dovolenku 100 000 eur...Nemáte tam preklep????To je moc aj na volá,ako sa hovorí....
poctiví občan | 22-05-2019 19:52:33
jedna možnosť by tu bola : všetkých troch poslať do rekreačného zariadenia v " Ilave ", že vraj, tam majú jeden apartmán volný aj na 5 rokov.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign