Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Budúcnosť seredského amfiteátra ?

 Trnavský amfiteáter

Ďalšou témou, ktorá je už dlhé roky rozoberaná a diskutovaná je určíte seredský amfiteáter. Nie je to veľa rokov dozadu, čo toto miesto využívali mnohí obyvatelia mesta na oddych. S príchodom leta bol amfiteáter neoddeliteľnou súčasťou každého, kto tu býval i ľudí z blízkeho okolia. Tí starší môžu spomínať na to, ako tu trávili chvíle voľna s rodinami a s priateľmi. A čo mladšie generácie? Na tie sa akosi pozabudlo. Keď chcú ísť niekam za oddychom , alebo za kultúrnymi podujatiami nemajú ísť kam, lebo nie sú na to vytvorené podmienky zodpovedajúce mestu na lepšej úrovni. Určite každý z nás by sa potešil, keby mal možnosť tam ísť cez leto na koncert, film pod holým nebom alebo mladé rodiny sa ísť pozrieť na svoje deti ako vystupujú na rôznych školských akciách. Keďže nemáme na to vytvorené podmienky, vyzerá to tak, že niektorým ľuďom je asi ľahostajné, ako trávia voľný čas a že musia cestovať do susedných miest. Takmer celý pozemok je zarastený trávou a stromami. Každoročne sa investujú peniaze do zbytočných projektov, ktoré občan len veľmi málo môže pocítiť. Určite by bolo lepšie investovať na udržiavanie priestorov amfiteátra, aby sa dal čo najskôr opraviť a dať znova do prevádzky ako voľakedy. Je dosť smutné, že nevyužívame finančné prostriedky, ktoré máme stále k dispozícii a to mám namysli eurofondy. Príkladom môže byť trnavský amfiteáter a mnoho ďalších amfiteátrov , ktorí mali podobný scenár ako náš. Bolo by dobré využívať a dávať financie tam, kde je to nutné. V mene redakcie by som porosil čitateľov, ktorý majú fotky seredského amfiteátra, keď bol ešte plne funkčný, aby poslali svoje foto na e-mailovú adresu redakcie uvedenú v kontakte.


Fotogaléria k článku:

 Vstup do amfiteátra
Popis: Vstup do amfiteátra
 miesto, kde sa nachádzali lavičky na sedenie
Popis: miesto, kde sa nachádzali lavičky na sedenie


Zobraziť všetky fotografie
 odpadky nie sú ničím výnimočným v okolí amfiteátra
Popis: odpadky nie sú ničím výnimočným v okolí amfiteátra
 zarastené pódium
Popis: zarastené pódium
 Trnavský amfiteáter
Popis: Trnavský amfiteáter

 Trnavský amfiteáter
Popis: Trnavský amfiteáter



 Trnavský amfiteáter (pódium)
Popis: Trnavský amfiteáter (pódium)

 Seredský amfiteáter (pódium)
Popis: Seredský amfiteáter (pódium)

 Trnavský amfiteáter (vstup)
Popis: Trnavský amfiteáter (vstup)
 Trnavský amfiteáter
Popis: Trnavský amfiteáter

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Lucka | 07-05-2010 10:00:53
NECH ŽIJE AMFIK :-D
buzz | 06-05-2010 18:39:09
Toto by mohla vyriesit nejaka obcianska iniciativa...velmi vela podobnych pripadov sa vyriesilo len zatlacenim na mesto. (nemyslim zrovna Sered). Pan Majko ma velmi dobre kontakty na meste, ved predsa prave sem si chodia vylievat zlost niektori nasi poslanci. Som samozrejme za, ak by sa vyriesili starosti s pozemkami ktore su tu uz dlhe roky, nevidim problem v tom, ze by sa nenaslo par dobrovolnikov, ktori by amfiteater dali doporiadku a nejake tie financne zdroje na obnovu znicenej plochy...navrhov ako zrevitalizovat amfik je milion, neverim, ze sa nevyberie nejaka varianta...tak hor sa do toho, leto ide, treba nam nejaku kulturnu lazen na dusu...
Jozef | 15-04-2010 09:59:52
pricinu asi netreba hladat, pozname ju vsetci.Je to neochota istych ludi. Ine je, ale to co pise Peter1. Pokial sa nemylim na obnovu Narodnej pamiatky moze mesto poziadat peniaze z EU fondov. A myslim, ze by sme ich dostali. Ale pokial sa neskonci spor s cirkvou je tu prilis velke riziko, ze ak mesto tento spor prehra, bude musiet peniaze vratit.Ak sa mylim prosim opravte ma. Ale to sa tyka len kastiela. Amfik to je asi nieco ine. Era letnych kin asi skoncila. Myslim si ze nikto by si amfik nezobral do uzivania s vedomim, ze sa mu vlozene prachy a namaha nevratia. Ano mozete namietat,ze by sa tam mohlli konat koncerty a spusta inych akcii, ale aby sa to majitelovi rentovalo muselo by byt tych akcii vela, alebo by si ich pocet kompenzoval vysokym vstupnym. A sme tam kde na zaciatku. Pri peniazoch.
Lukas Valentovic | 15-04-2010 08:56:13
Pre ,,Peter 1´´. Myslím si, že presné vyjadrenie asi nebude možné získať. Čo sa týka cirkvi, tak to je len nepatrné zbrzdenie v tejto veci. Príčinu by som hľadal niekde inde.
Peter1 | 15-04-2010 07:39:46
pán Majko, mohli by ste uverejniť v samostatnom článku vyjadrenie projektového manažéra Mesta, ktorý na stránke Sereď presne a jasne povedal v čom je problém s kaštielom a amfikom. Dovolím si povedať, že keby nebolo cirkvi tak už máme opravený aj kaštiel aj amfik. Nenažraná cirkva od nepamäti sa snažila iba hrabať majetky ľudí a o nič iné jej aj v tejto dobe nejde. Teraz si chce nárokovať aj kaštiel.
Peter1 | 15-04-2010 07:36:28
ja tu bývam 15 rokov a nemám také pocity ako ty Peter. Vôbec tu nie je zle bývať. Býva sa tu tak isto ako inde a by som povedal že ešte lepšie.
Peter | 15-04-2010 03:43:06
Seredsky Park okolo kastiela a Amfiteater je ako z hororu. Zazil som uz kadeco ale v noci cez park ani za boha :-D !!! No ved ani cez den to nie je bohvieco...Ja len pocuvam spomienky a neverim ze sa to da takto zdevastovat.Som do Serede pristahovany ale uz budujem dom aby som rychlo stadeto utiekol.Pat rokov v Seredi staci.Potom uz len sadnut do auta a po R1 130kov prefrcat okolo a...
anonym | 03-12-2009 09:55:13
Tiež si myslím, že by sa taká investícia vyplatila. Ľudia by sa mali ísť kam "vyvenčiť". Aj nejaké stánky s občerstvením by sa hádam uživili. Ale nie je záujem to riešiť. Všetci iba "presadzujú" túto myšlienku a nič sa nedeje.
Razor | 03-12-2009 09:09:15
Ludia, myslím že pri investovani do amfiku a zaroven i zlepsenim parku by mesto ziskalo dalsi bocny zisk, ale to by museli ti hore dostat rozum. Viem si predstavit v amfiku par obchodikov ako popcorn, zmrzlina, cukrova vata, či iné sladkosti a drobnosti. Par laviciek po okoli, pekne pokosená vonavuckava travicka. Zalubene pariky by si mohli sadnut na lavicku k fontanke kde v pozadi moze hrat prijemna hudbicka. Mamicky s detmi sem mozu prist vyhrat svoje ratolesti na detske ihrisko. V sobotu ci piatok by tu mohol byt daky ten 1-2 hodinovy koncertik, bo nieco na styl Country hudby, bo vystupenie sokoliarov z Cerveneho kamena. A sem tam premietnut i daky ten filmik. Myslim si, ze by sa to chytilo, len by to chcelo najst niekoho kto by si to nechal prejst hlavou, a investoval by do toho par Euracov :)
Igor Lebiedzik | 23-11-2009 21:05:09
... alebo výborný rockový koncert.
Igor Lebiedzik | 22-11-2009 21:46:21
Adriana, Denisa a Petra majú obrovský kus pravdy a Lukáš urobil skvelý článok. *yes* Verím, že sa sem vrátim na skvelý film.
Miloš Majko | 05-07-2009 21:04:11
Netvrdil by som ze je mladez zblbnuta zapadnym sposobom zivota - k tomuto sposobu zivota smerujeme od 1989 roku a zapadnym sposobom zivota jednoducho zijeme vsetci ci si to uvedomujeme alebo nie. Iny sposob vidime napr. v Severnej Korei, este stale na Kube, pripadne vo Venezuele. Z toho smeru sme sa uz nastastie odklonili a navrat spät dufam neplanujeme. A od kazdeho z nas zalezi, ake miesto si v spolocnosti najde.
anonym | 05-07-2009 20:31:34
Dovolím si tvrdiť, že dnešná mládež je "zblbnutá" vďaka konzumnému a západnému spôsobu života. Je to dané touto dobou, ktorá má pomýlené hodnoty. Dnešnú mládež by nezachránil amfiteáter ani kaštieľ. Samozrejme, že ten amfik a aj kaštieľ svojim spôsobom chýbajú, ale nijako by to neviedlo mladých ľudí k lepšiemu. Ani náhodou. Pozrite sa na mestá, ktoré majú oveľa viac možností na kultúrne vyžitie a aká je tam mládež? Rovnaká ako všade inde.
Lukas Valentovic | 05-07-2009 13:36:29
,, Anonym 07:25´´ s týmto s Vami určite nesúhlasím čo tvrdíte. Na mesto, ktoré má takmer 18 000 obyvateľov aby neboli vybudované žiadne priestory na také akcie, ktoré som uviedol v článku si myslím že je dosť úbohé. Mladí ľudia, alebo rodiny s deťmi, kde podľa Vás majú tráviť letné víkendy ? v priestoroch campingu? v ktorom sa nič nenachádza, nič sa tam nevybudovalo a to nehovorím o udržiavaní čistoty. Alebo máme byť stále odkázaní na susedné mestá ? Keď máte prehľad čo sa deje v meste, respektíve čo sa udialo ako napríklad ,,Sereďonline party´´, ktorá dokázala to, že ľudia majú záujem o takéto akcie, čo nasvedčoval aj preplnený camping, ktorý taký nával nezažil určite už dlho. Taktiež ste poukazovali na ,,dnešnú mládež´´ , ktorá podľa Vášho tvrdenia by prejavovala nezáujem. Zamysleli ste sa prečo je dnešná mládež taká, aká je ? Myslíte si, že majú také isté podmienky vytvorené v meste, aké mali pred 20-40 rokmi ? Ja si myslím, že určite nie. Predchádzajúca generácia mala camping, v ktorom sa konali pravidelné akcie, ďalej tu bol amfiteáter, kaštieľ nebol v takom stave, v akom je teraz a mnoho ďalších aktivít sa tu uskutočňovalo.
anonym | 05-07-2009 07:25:12
No už vidím tú "dnešnú mládež" ako tam chodí pozerať filmy alebo na kultúrny program! Už ako ako keby sa stalo. Žiaľ seredský jarmok je tiež situovaný na opačnom konci...Sám na sebe vidím, že aj v kine som bol naposledy asi pred 10 rokmi. Priznajme si druhú stránku veci, že ani sebelepší manažér by tam asi nevymyslel niečo také, aby bol amfik v dnešnej dobe ziskový. Netvrdím, že sa nemá zrekonštruovať /tiež som tam za mlada chodil na filmové premiéry, 1.máj.../, ale do toho sa pôjde len s vedomým, že sa to bude dotovať a doplácať na samotný chod. Tu sa vedú veľké reči ako by to bolo fajn, ale ani vy osobne tomu neveríte, že by ste tam tak často chodili.
matooo | 04-07-2009 14:34:38
no aj ja by som sa velmi potesil keby to fungovalo tak ako ma,si myslim ze keby bol amfik stale funkcny tak by nebola dnesna mlades taka aka je :-)
tt | 03-07-2009 21:21:14
velka hanba serede
Martin | 03-07-2009 11:21:32
Je to skoda že to nechaju len tak chatrat a nic sa stym nerobi.Ako bolo uvedene članku mali by sme použiť možnosti a finančne prostriedky na to aby tento naš Seredský amfiteater vyzeral tak ako pred nikolkými rokmi. :-D
Lukas Valentovic | 02-07-2009 17:28:17
Na stránke Trnavy som našiel rôzne kultúrne podujatia, ktoré sa konajú na tento mesiac. Dá sa povedať že dosť vecí sa koná v mestskom amfiteátri, ako napríklad ,,KONCERT RÁDIA FM, FESTIVAL Pouličného Divadla, DESMOD a iní. Taktiež som si pozrel program miest Galanta, Śaľa a Sereď. V Galante sa má väčšina podujatí konať v priestoroch amfiteátra (ktorý sa má rekonštruovať) a kaštieľa. Dá sa povedať, že ľudia si majú možnosť vybrať z rôznych kultúrnych podujatí, či už mladší alebo starší. Sereď bude mať taktiež bohatý program na leto a to zahájením chrámového koncertu a potom počas júla a augusta v dome kultúry sa uskutočnia ,,Promenádne koncerty´´ na ktorých vystúpia: Sereďanka, Šúrovanka a Šintavanka. Pre niektorých bohatý program. Zatiaľ sa znova potvrdilo, že sa zabudlo na mladé rodiny a deti ktoré prázdninujú.
Petra Slížová | 02-07-2009 16:59:18
Osobne si myslím, že tomuto mestu chýba niečo, kde by sa dalo v pohode relaxovať, pozrieť si film a ležať pri tom na deke, to je to, čo si ja pamätám z "Amfika" ako malé dievča a sú to krásne spomienky :-)
Pre Manasa | 02-07-2009 16:33:43
Pokiaľ ja viem,vždy bol amfik na filmy obsadený,dokonca stávali rady na vstupenky,boli to pekné časy,ale sa minuli.
markus | 02-07-2009 13:12:41
ad občan 12:21 ...iba jeden nepatrany rozdiel - Galantske trhy su lokalizovane v tej casti kde je aj ich amfik - je to tam vsetko pokope stanky, kolotoce,kult.program. U nas by bolo potom treba presunut jarmok blizsie k amfiku - teoreticky.
hombre | 02-07-2009 13:04:21
Veľkým finančným príspevkom na Trnavský amfík sa podieľal VÚC, čo by v Seredi nebolo až také jednoduché. Ale keby seredskí poslanci boli viac rozvážní ako rýchli v rozhodovaní, za peniaze, ktoré sa majú dať na úpravu námestia Slobody (+ na spálený trávnik na štadióne)by sa dal určite zrekonštruovať amfiteáter a aj Parková ulica. Verím, že ak by amfiteáter spravoval niekto ambicióznejší, s lepším managérskym citom než je tomu teraz s Domom kultúry, tak by aj záujem verejnosti bol primeraný. Veď nie všetko sú len filmy... *loony*
občan | 02-07-2009 12:21:26
v Galante je tiež amfik a čo sa mne na tom najviac ľúbi je to, že počas Galantského jarmoku tam bývajú všetky spoločenské akcie. Takáto možnosť keby bola v seredi, že počas jarmoku sa tam konajú všetky akcie , by určite bola lepším riešením ako teraz s tribúnou keď vzadu ľudia už nič nevidia a tobôž počujú.
anonym | 02-07-2009 12:18:19
otazne je kto by tam chodil a na co.Amfik by podla mna bol dobry hlavne na mensie koncerty pre rozne kapely a pod.,filmy si myslim ze nemaju uz sancu.Kazdopadne ked je to v takomto stave je to hroza.
lubica | 02-07-2009 09:35:04
Veľká škoda že nám náš amfik takto chátra. Len by som chcela upozorniť na jednu vec - Trnavský amfik je síce krásny, ale skúste tam ísť a presedieť jeden film na tých síce na pohľad efektných ale nepohodlných kreslách. Nie všetko čo sa blyští je zlato, a aj Trnavský amfik je skôr pastvou pre oči ako oddychom, lebo sedieť tam jeden film je ako za trest. Ale - ak by sa našli peniaze aj pre náš amfik, tak si rada donesiem kreslo z domu alebo presedím na nepohodlných kreslách z plastu. :-)
Manas | 02-07-2009 08:14:11
Pamätám si aj ja na „amfik“ ešte ako malý chlapec s otcom a dekou na bicykloch ako sme sa vybrali na úžasné filmy ako boli Tarzan, Winnetou, Žralok... Pri vstupe sme opreli bicykle, zobrali vstupenky za 8 Kčs a pukance za 2 Kčs. V polovici filmu som aj tak zaspal, ale boli to neopakovateľné zážitky. Keď som neskôr chodil do amfiku s priateľmi a pukance stáli 8 Kčs, veľa krát sme pri vstupe museli čakať aby sa nás tam nazbieralo aspoň mám pocit, že okolo 20 aby vôbec začali premietať, tak veľa krát sme ich museli zjesť po ceste domov. Trochu sme si to pokazili asi aj sami nezáujmom o takýto spôsob zábavy. Spohodlneli sme a zľahostajneli. Dnes si radšej pozrieme film, ktorý sa ešte ani do kín nedostal cez enter doma v posteli s popcornom z mikrovlnky...
Denisa Némethyová | 01-07-2009 22:36:04
ja chcem zase amfiko!!!!!! :-P
Marek Sladký | 01-07-2009 22:28:41
na funkčný amfík si pamatam aj ja. každé leto som sa tešil na Filmový Festival Pracujúcich, kde dávali skvelé filmy a pred predstavením bola vždy tombola. no a pred amfikom nesmel chýbat predavač pukancov :-)
Adriana Bašová | 01-07-2009 22:22:01
Lukas výborný článok...ja si živo spomínam na amfik a na akcie v ňom...žiaľ to je už minulosť :-(
Milay | 01-07-2009 22:07:05
Obyčajná dedina ako je Červeník má amfiteáter a plne ho využíva.Vedľa amfiku bolo detské dopravné ihrisko,ešte aj to zlikvidovali.To je hanba!

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign