Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Budú už ulice v meste po zime niekedy čisté ? *anketa*

Jednou z najdiskutovanejších problémov za posledných pár týždňov určite patrí ,,posypový materiál v meste´´ . S príchodom jari je tu znovu ten istý problém, ktorý znepríjemňuje každodenný život obyvateľom mesta Sereď. Po prečítaní zopár komentárov diskutujúcich na internetovej stránke novín pochopí asi každý občan tohto mesta, že argumenty na stranu kompetentných sú oprávnené. V okolitých mestách sa začalo s údržbou ulíc už v priebehu tohto mesiaca. V meste Sereď tomu zatiaľ nenaznačuje žiadna aktivita upratovacej služby. ,,Je dosť smutné, že platíme dane ako mestá, ktoré sú na tom oveľa lepšie s čistotou a majú už väčšinu ulíc po zime pozametaných.´´ Určite každý občan očakáva zo strany mesta zodpovednejší a hlavne pružnejší prístup k tejto veci . Mesto by malo pružne reagovať na každé požiadavky nás občanov a taktiež na udalosti, ktoré vznikajú v relatívne krátkom čase. Táto dlhoročná problematika neprospieva hlavne dobrému menu mesta a kompetentní by mali problém čo najskôr riešiť a zamyslieť sa nad tým, ako dané veci vyriešiť. Vo fotoreportáži môžete vidieť stav ulíc z dňa 23. marca.


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie

































24
Autor: Iveta Tóthová

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 23-11-2010 00:46:19
pan Veselicky, vazim si vase prispevky,ale tento krat to nie je len o zahodeni papiera do kosa.v piatok som isiel cez skalicu,vedla hlavnej cesty bol maly parcik kde "upratovacia cata"hrabala popadane listie verte,alebo nie naratal som ich 12 dalsi piati cistili krajnicu cesty od nanosov blata.v seredi nech ratam jak ratam stale vidim troch ludi.mozno budete vediet odpvedat na otazku preco v seredi nefunguje profi firma na udrzbu zelene,zrezavanie stromov,vysadba tak ako to vidime napr.v TT
Milan | 21-11-2010 22:19:30
Myslím si že veľmi dobrý návod ako udržať poriadok v meste pozná nielen vedenie mesta, ale aj poslanci mestského zastupiteľstva, veď ako inak si vysvetliť že značku označujúcu začiatok obce a koniec obce presúvajú podľa potreby. Myslím tým značku pri „Milexe“. Najprv bola presunutá až k „Milexu“, keď plnila funkciu pre naplnenie štátnej pokladnice formou blokových pokút za nedodržanie rýchlosti, a teraz je presunutá späť, pretože vznikol problém čo s asociálmi, usídľujúcimi sa v záhradkárskej osade. Keď sú mimo intravilán mesta, nie je to problém mestského úradu, ani mestskej polície, ani sociálnych pracovníkov mesta, takže problém je vyriešený, a môžeme konštatovať že mesto je bez problémov.
anonym | 28-03-2010 20:11:23
Takže ak nejaký chrapúň ponadáva občianke, ktorá si dovolila toho primitíva upozorniť na jeho úbohé konanie, na vine je polícia..? Áno, majú slabý kredit v spoločnosti, ale toto sem miešať nemusíte. Určite žiadny policajt nemôže za to, že nejaký chmuľo vynadal niekomu, kto sa opovážil upozorniť ho. Skôr to bude tým, že majú príklad v niektorých poslancoch, ktorí nemajú hanbu verejne osočovať a urážať sa navzájom. :-P Takže to nebude o vysokom stupni nedôvery občana k MsP alebo PZ (to sa hodí na iné témy), ale to bude v tom, že si taký blbec má z koho brať príklad.
Miloš Majko | 28-03-2010 17:17:30
Eva, žiaľ mate plnu pravdu...
Ľubomír Veselický | 28-03-2010 17:07:43
Eva! O to práve ide. Nikomu nie je príjemné, ak v dobrej viere upozorní niekoho na to, aby použil smetný koš, a oslovený namiesto aby sklopil oči, tak Vás pouráža. Lenže tento problém nevyriešime inak, ak nepôjdeme dôsledne za vecou. Je tu ale jeden vážny problém. Vysoký stupeň nedôvery občana k MsP a PZ. Tá nedôvera je už vybudovaná. Zlomiť je potrebné najprv toto. Pretože keď ako občan upozorním na neslušné správanie sa iného občana, idem za vecou, a privolaná hliadka bude konať tak, že vec ukončí dohovorom, tak sa v budúcnosti určite radšej otočím a nebudem sa na porušovateľa zákona radšej ani dívať.
eva | 28-03-2010 13:11:06
Každý má kus pravdy,aj to, že mesto sa málo čistí, aj to, že špinu si robia obyvatelia sami. Keď som bola ja malá, učili nás, že papier z čokolády, cukríkov nepatrí na zem, ale do koša. A to mi zotrvalo dodnes, nedokázala by som odbaliť a papier hodiť rovno na zem. Dnešné deti a mladí, ale aj nielen tí, to robia tak (česť výnimkám). Na parkovisku vodič otvorí dvere auta a obsah popolníka vysype na zem - videla som na vlastné oči. Neodvážim sa upozorňovať, pretože viackrát som dostala: čo sa do toho staráš, ty stará p... Preto naše mesto vyzerá tak ako vyzerá. Nemusíme robiť veľké upratovania, keby sme každý deň každý po sebe urobil to malé upratovanie.
Ľubomír Veselický | 28-03-2010 11:40:44
Netvrdím, že čistenie nemusí stáť nič. Ale pravdou je, že čím sú ľudia disciplinovanejší, tým je to čistenie lacnejšie a efektívnejšie. Príklad. Známa trojka cca od 6.OO hod čístí každý deň autobusové nástupište. Každý deň, okrem soboty a nedele. Ak by boli ľudia disciplinovaní, stačil by na nástupište jeden a ďalší dvaja by mohli čistiť niekde inde. K posypovému materiálu iba toľko. V Galante i Trnave to riadia lepšie. Prečo to nevedia výkonní pracovníci v Seredi, na to sa treba spýtať ich. Na zastupiteľstvách to pripomínam každý rok a každý rok dostanem od pána primátora odpoveď, že čistenie prebieha. K nedopalkom. Denne ich pristávajú stovky na chodníkoch a blízkych plochách. Sporadicky sa možno raz za mesiac objaví informácia, že za odhodený nedopalok dostal niekto pokutu. Stačí? Netvrdím, že sme všetci povrchní. Ale ľahostaní určite.
Lukas Valentovic | 28-03-2010 11:23:25
Chcel by som dodať len pár poznámok k čistote. Behom 2 týždňov dokázali vyčistiť Trnavu od posypového materiálu. Netrvalo dlho a vzápätí začali so zeleňou. Všetky listy vyhrabali a pozametali. A na záver ešte nanovo nastriekali dopravné značenia na ceste, ktoré počas zimy vybledli. A čo dodať na záver ? treba si brať príklad z väčších miest ako je Sereď.
anonym | 28-03-2010 09:53:36
nemate pravdu, cistenie vzdy musi nieco stat, aj doma musite vzdy upratovat, aj ked tam isto nikto nehadze nedopalky po zemi. Upratovat sa proste musi, nech su ludia akikolvek. To ze vidime ako Galanta pekne vyzera predsa vobec nie len povrch ako vy tvrdite, je to prve, co si navstevnik mesta vsimne, je to predsa dolezite.Asi sme vsetci podla vas povrchni, ked chceme mat ciste mesto a ked chceme, aby sa mesto o cistotu aj staralo. Ak to nevie alebo nechce, nech sa teda tak vyjadri, nech nepyta dane a budeme sa starat sami
Ľubomír Veselický | 28-03-2010 09:01:36
Členom môjho fanklubu a ostatným! Páni, tak aby to bolo trochu jasnejšie. Pána Alexandera Mézeša osobne poznám od dôb, kedy ani len nesníval, že bude na čele Galanty. Už za tzv. socializmu bol predsedom vtedajšieho MNV a už vtedy začal realizovať na vtedajšiu dobu odvážne plány. Naprílad lesopark medzi Galantou a Matúškovom. Je to bezpochyby najefektívnejší primátor v širokom okolí. No ani v Galante nie je na ružiach ustlané a s financovaním potrieb mesta majú oveľa vážnejšie problémy ako Sereď. Vidite, alebo lepšie, chcete vidieť iba ten povrch. Tvrdohlavo obchádzate rovnicu, ktorú mi ešte nik nevyvrátil. Akí sú občania, takí sú poslanci i primátor a také je celé mesto. Keď kritizujem neúčasť občanov na komunálnych voľbách tak tu má ešte niekto odvahu hrdiť sa tým, že on voliť nepôjde. Nuž nechoď, truľo, ale potom čuš! Áno, s čistotou mesta máme problémy. Čistenie niečo stojí, a nemuselo by. Vidíte iba to, že po uliciach chodia dvaja, traja mestskí zametači. Čo takto pozrieť sa na tých anonymných "tvorcov" odpadov. Keď 500 fajčiarov odhodí v meste iba tri nedopalky denne, spolu je to 1500 nedopalkov. Ročne viac ako pol milióna nedopalkov. Čo je reálnejšie. To, že nedopalkov bude pribúdať, alebo to, že pribudnú zametači? Všetci vidíte riešenie iba v odstraňovaní nečistoty. Ani jediný sa nezamyslí nad tým, ako zabrániť tomu, aby vznikala.
nick | 27-03-2010 22:09:06
Nemusel by to byť práve pán Mézeš. Stačilo by, keby bol taký schopný ako pán Mézeš. :-)
alexa | 27-03-2010 21:50:45
Chýba nám tu len jediný človek, ktorý by si s týmto všetkým vedel poradiť a to je pán Mézeš.V Galante sa nemuseli vymeniť obyvatelia, stačí mať iba toho správneho primátora. A to nielen čo sa týka čistoty a údržby mesta. Ukážkový je prístup k ľuďom, ktorý majú úradaníci na Mestskom úrade v Galante. Máme čo doháňať.
Miloš Majko | 27-03-2010 20:59:09
mám pocit ... 25-03-2010 08:16 - ked ste nezarigistroval ziadnu pochvalu - zle citate.
nick | 27-03-2010 20:56:16
Iba malá poznámka k L.V. a tej niekoľko krát spomínanej Galante. Pred ôsmymi rokmi sa príliš nelíšila od Serede, dnes je rozdiel každému súdnemu človekovi na prvý pohľad zrejmý. Myslíte si, že sa v Galante vymenili obyvatelia, alebo niečo iné? A čo také???
anonym | 27-03-2010 20:43:41
*yes* *yes* *yes*
pre pána Veselického | 27-03-2010 19:55:12
Vážený pán Veselický, nikto nekydá na ľudí, ani nevylieva na nich špinu. A keď, tak možno práve Vy. Nemyslím si, že Sereď vyzerá tak ako vyzerá, lebo jej obyvatelia mesto znečisťujú viac, ako v iných mestách. Na rozdiel od Vás si nemyslím, že v Seredi žijú väčší bordelári, ako kdekoľvek na Slovensku. Ibaže predstavitelia iných miest sa starajú trošku viac o čistotu na verejných priestranstvách a o to, aby tá špina a neporiadok čím skôr zmizla. Tuším strácate nielen nervy, ale aj elementárnu slušnosť voči tým, ktorí si dovolia mať iný názor, ako Vy. Pesara ste poslali kamsi..., tých druhých ste nazvali osieračmi. So záujmom očakávam Váš ďalší vývoj.
Ľubomír Veselický | 27-03-2010 12:58:18
Jedna vec je mať názor na neporiadok a druhá vec niečo proti nemu robiť. Neviem odhadnúť koľko ľudí je ochotných osobne sa pričiniť o udržanie čistoty v meste. Dúfam, že viac ako tých, čo sa v tejto diskusii tak "hrdo" hlásia k tomu, že žijú v stoke. Každý má právo vysloviť svoj názor. Ibaže v tomto prípade je to žalostne málo. Kdekto je schopný nakydať na mesto, na ľudí, vyliať špinu. Lenže tam jeho schopnosti aj končia. Takýto osierač si zrejme ani neuvedomí, že okadil aj sám seba. Lebo platí to, čo som tu už niekoľkokrát povedal. Odpadky nám sem nechodia vyhadzovať ani "Patané" ani obyvatelia Galanty, či Hlohovca. Robia to iba Seredčania. Teda akí sú občania, také je mesto, v ktorom žijú.
pre pána Veselického | 26-03-2010 22:18:40
Aj ja si myslím, že Sereď je v porovnaní s Galantou jedna veľká stoka, alebo určite nemá od toho ďaleko. A som presvedčený, že rovnaký názor ma veľa obyvateľov v Seredi, stačí počúvať. Aj tých chcete poslať za pesarom? Len preto, že majú iný názor ako Vy, že vidia veci inak? Čo keby ste sa pre zmenu raz tam vybrali Vy? Možno by Vám to prospelo.
ahoj ako sa mas | 26-03-2010 20:51:59
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :- * :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
anonym | 26-03-2010 20:50:10
dufam ze ich vicistá lebo sa tu clovek citi ako v chlievi :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
alexa | 26-03-2010 19:33:28
andrea ďakujem
Ľubomír Veselický | 26-03-2010 17:10:29
Vidím, že tešiť sa dá aj z vlastnej biedy. :-)
andrea | 26-03-2010 12:42:03
alexa *yes*
Ľubomír Veselický | 25-03-2010 20:03:20
Alexa! Nepovedal som, že nik nie je zodpovedný. Tvrdo som reagoval na pre mňa neprijatené tvrdenie o stave nášho mesta. Nedávno som publikoval článok ako sme hlasovali o mojom návrhu, v ktorom som chcel zabrzdiť primátora v používaní peňazí nás všetkých. Čo myslíte, kto volil poslancov, ktorí mu neboli schopní povedať navrhovaným uznesením, že pochybil? Rovnica, ktorú pomenúvate má ešte jeden stupeň. Ten základný. A ten nechcete nielen Vy, ale aj hromada ďalších kritikov nikdy vidieť a už vôbec nie nahlas pomenovať. Je to takto: Akí sú obyvatelia, takí sú poslanci i primátor, a také je potom celé mesto.
alexa | 25-03-2010 19:49:42
Mesto je také, akí sú jeho poslanci a celá samospráva. Každý za niečo zodpovedá, každý si musí v práci zodpovedať za svoje pochybenie, ale na Mestskom úrade v Seredi toto asi neplatí. Mal by sa ísť p. primátor popýtať p.primátora Galanty ako sa to robí, aby bol v meste poriadok. Tam nepracujú dve lastovičky v oranžovej veste, to sú celé čaty, ľudia nielen s lopatami, metlami, ale aj technika. Začínajú ráno o siedmeja upratujú všetko, aj odľahlé miesta, starajú sa o zeleň, stromy, proste všetko. Je to pravda, že Sereď je najšpinavšie mesto v okolí a všetko tu ide strašne pomaly. Čiže nik nie je zodpovedný, tak mi to pripadá podľa slov p. Veselického.
Ľubomír Veselický | 25-03-2010 19:31:24
Archaickej antikoncepčnej pômôcke z 25.3.2010 o 13:53! Mesto je také, akí sú jeho obyvatelia. Vôbec si nemyslím, že je stokou. A pokiaľ si nejaký Pesar myslí, že je, tak nech ide tam, kam patrí.
Pesar | 25-03-2010 13:53:47
Sereď bola vždy stoka a stoka to aj zostane .....
hulayz | 25-03-2010 11:58:46
No to ano,aj p.Vranovic si zametal pred svojim domom uz pred dvoma tyzdnamy,aj moji rodicia na Krasnej ten bordel zametatali uz davno,ale chod na Komenskeho ul.,a okrem dobre rozdr...... cesty je tam 2OOkg posypoveho materialu,ktory je urcite aj v dalsich miestach v Seredi hojne a tak skoro asi nezmyzne...
anonym | 25-03-2010 11:45:29
v cepeni su rodinne domy a tam su ludia zvyknuti si pred domom pekne poupratovat uz hned na jar, horsie je to na sidliskach a v centre
hulayz | 25-03-2010 11:29:35
No pred Lidlom to je ok!Ale co prilahle ulice,napriklad v Cepeni..Tie budu v Juni?
Pre hulayza Hulayz | 25-03-2010 11:25:37
Placem, placem,ale aj Fica som nechcel,a mam HO.
Igor Lehocky | 25-03-2010 11:22:29
Dnes som videl prvé "lastovičky" v reflexných vestách na úseku cesty pred Lidlom... *yes*
Hulayz | 25-03-2010 11:19:20
Lukas,paci sa my Tvoja tema,len tie fotky by maly byt trochu detalnejsie,aby si aj Ti bambusi na Mestskom urade uvedomili,za co platime svoje DANE...Pretoze toto sa opakuje kazdy rok,a ak niekto na to nepoukaze,tak na to jednoducho SERU....Hadam to seru Milos prehryzne,ale v Seredi je to tak......
pre hulayz | 25-03-2010 11:06:25
myslim ze placete na nespravnom hrobe. Kde mate svojho poslanca, ktoreho ste si zvolili vy konkretne?
hulayz | 25-03-2010 10:50:58
pan.Sklenar,preco ste napchaly plny smetiak bordelom za ktory platite dane mestu?A este to upratujete mesiac po tom ,co to uz poletuje po meste...A su miesta v Seredi kde to bude lietat dalsi mesiac.....Ste poslanec,tak robte nieco s tym.....Alebo ste bol....Mna netrapia neuhradene faktury Tekomu....Ja chcem za svoje dane ciste mesto Sered....
Ivan Sklenár | 25-03-2010 10:01:15
Pre mám pocit: zdá sa, že Vám unikla podstata fungovania samosprávy. Udržiavať poriadok a čistotu v meste vyplýva z jeho statusu. Dostáva na to peniaze nie len z miestnych daní ale aj zo zdanených finančných príjmov obyvateľov mesta. Takže ponosy občanov na každoročne sa opakujúci neporiadok po zime a jeho pomalé odstraňovanie, myslím, sú na mieste. Vami odporúčanú iniciatívu pozametať si pred domom som urobil už dávnejšie. Na tých 15 bm cesty pred domom sa toho nazbieralo takmer 200 l (skoro plný smetiak). Čo sa ale akosi nepozdávalo smetiarom. Máte vôbec predstavu o tom koľko tých kamienkov je na ceste od svet. križovatky po Lidl? Kam by to tí usilovní brigádnici mali dať? K Vám do dvora? Ak sú informácie, ktoré mám, pravdivé, tak problém by mal spočívať v nejakých mestom neuhradených faktúrach smerom na Tekom. ;-)
Roman | 25-03-2010 09:09:35
Myslím si, že s upratovaním sa už začalo, včera doobeda som videl zametať cestu od mosta smerom k Lidlu.....
anonym | 25-03-2010 08:49:58
aj mam pocit, ze mesto len natrca ruku a pyta peniaze od nas danovnikov (za psa, za pozemok, za dom, za garaz, za najom...)
anonym | 25-03-2010 08:47:59
a ja mam zas taky pocit, ze pokial mesto natrca ruku a pyta odo mna dane, nech za ne aj nieco robi. Ked nebudem nic platiut mestu, vezmem tie svoje peniaze a objednam si upratovacier sluzby sama
mám pocit ... | 25-03-2010 08:16:29
že v temto meste stále niekto "natŕča" ruku. Ale nečudujem sa, boli sme tak zvyknutí z doby socializmu. Ale čudujem sa tým mladším, ktorí to nezažili. Prečo stále niekto niečo iba chce a chce a chce a pýta a pýta, ... Stále čakáme, že keď nám niečo vadí, že to niekto za nás urobí, vyrieši. Radšej budeme vypisovať, nadávať, kritizovať, ... vydržíme celé dni, týždne, mesiace nadávať na úradníkov, poslancov, vedenie mesta, primátora, a čo ja viem na koho všetkého. Toľko máme síl a energie a ... pritom by naozaj stačilo zobrať metlu a lopatu a za 15 minút nie je čo riešiť. Ano viem mesto ma povinnosť pozametať, my občania platíme dane, uradníci sú platení z našich daní, ... viem, netreba mi to pripomínať. Keď budete len argumentovať a kritizovať, to chodníky nepozamentá a detičky v kočíkoch nám budú kotrmelce robiť aj naďalej. Len chcem naznačiť, že riešenie problému, ktorý mi tak strašne vadí sa dá častokrát vyriešiť inak, jednoduchšie, len my niektorí hľadáme skôr zložitejšie riešenia, lebo platíme dane - to je vždy super argument, ktorý nám dovoľuje mať ruky založené, alebo ich natŕčať a pýtať, akoby sme jednoduchý problém vyriešili za pár minút. V tomto meste každý stále len frkoce, nadáva, stále je nespokojný, ale nečítal som tu ešte, že by tu niekto niekoho pochvalil, poďakoval. A myslím, že aj keď tých prípadov nie je v meste vidieť veľa, určite sa nájdu. Len naše zaslepené oči vidia len to čo chcú, vidia len to čo môžu ofrfľať a prehliadajú aj tých pár dobrých vecí čo sa urobili a tí, čo sa o to zaslúžili sa svojho Ďakujem nikdy nedočkajú, takže časom aj oni na všetko budú kašľať a pridajú s k tým, čo len frflú a nadávajú. Potom naše mesto tak vyzerá a má takých občanov akí my (skoro) všetci sme. Takže hor sa do práce, každý si pozametajme tam, kde nám to vadí. Tam kde nám to nevadí, nechajme na mesto. Keď si pozametáme, potom si pýtajme úľavu na dani za to, že sme za mesto pozametali.
anonym | 25-03-2010 08:06:00
presne tak, suhlasim s Evou, platime predsa dane a tak mame plne pravo vyzadovat plnenie povinnosti od mesta
eva | 25-03-2010 07:58:06
pre anomym z 24.3.: snáď by som nemala chytiť metlu a ísť zametať chodníky v strede mesta. Nato predsa platím dane. Okolo nášho činžiaku máme už dávno upratané a poupratovali sme a upratujeme aj ten odpad, ktorý som tam nenahádzala ja ani moja rodina, ale niekto úplne iný. A podotýkam, že pravidelne sa staráme o okolie nášho domu celý rok - vždy je tam upratané. O "spoločné priestory mesta" má povinnosť sa postarať niekto iný.
obcan12 | 25-03-2010 07:18:21
..no niektore ulice s rodinnymi domami sú ich vlastnikmi pekne pozametane, dufam ze si to potom niekto co len tak prejde zametacim strojom po ulici nevyuctuje.....
andrea | 24-03-2010 23:48:40
no pozdľž hlavnej cesty v centre určite nie...smrad z výfukov áut nemusím,ani moje dieťa nie...ale najčastejšie okolo školy Komenského,smerom na stanicu po novovybudovanej asfaltke a popri činžiakoch,kde je málo áut a relatívne kľud a ...kamienky.
pre andreu | 24-03-2010 23:38:48
A vy byvate niekde pri oracine ? neviem kade behate s kocikom ale pochybujem ze v meste mame take skaliska ze vam dietatko robi kotrmelce v kociariku
andrea | 24-03-2010 23:29:37
anonym...ani s kočíkom si ešte asi nikdy nešiel,by som ťa doňho posadila.Na niektorých miestach musím chodiť po ceste,také je to neznesiteľné.
anonym | 24-03-2010 23:21:20
a kto sa už len korčuľuje po hlavných cestách ?? možno tak nejaký samovrah :-D a mne to nevadí tie kamienky raz som si už na nich zlomil zub a čo korčuľujem sa ďalej , a pokiaľ už ide niekto na tu cestu tak by mal mat chrániče a prilbu a ešte vestu lebo sa stava účastníkom cestnej premávky , ale to je už len tak pomimo :-D
Martin Hojer | 24-03-2010 23:13:00
anonymovi z 24-03-2010 20:53: chodte sa prosim pekne pokorculovat von a potom mozeme debatovat o tom ci Vam ten "kusok prirody" este stale nevadi ;)
ján | 24-03-2010 21:51:38
Tu by skutočne chcelo aby primátor vyvinul iniciatívu ale to to asi nie je tá top téma.Nemôžem si pomôcť ale toto mesto je najšpinavšie na okolí a to nespomínam okolie Váhu.Akceptujem že za mnohé môžu občania ,povestné vyvážanie odpadu k cestám. Ale zásadne problémy by malo riešiť mesto ktoré by malo ísť príkladom a dôsledne to potom vyžadovať aj od občanou dodržiavenie pravidiel.Tu sa však nikto nechce do ničoho nechať zatiahnúť veď ja nič ja muzikant.
anonym | 24-03-2010 21:34:57
stými kamienkami je to presne ako z odpadkami na sídliskách , stále počúvam niekoho nadávať že všade sú samé kartóny a neviem čo , keď vám to ale vadí tak 1. začnite hádzať odpadky do kontajnerov a nie ich len tak pohodiť vedľa nich lebo po každé keď trošku zafúka tak sa to hneď rozletí po okolí 2. čo tak namiesto nadávania sa zodvihnúť a isť si pod oknami poupratovať ?? či radšej sa bude čakať až to urobí niekto iný ale dovtedy budeme len nato nadávať ?? Ľudia začnite už trosku sa pozerať na všetko trošku z inej strany !!! veď už ste úplne strašní stým vašim nariekaním za každu hlúposť *headbang* *headbang* dobre už nič nepíšem
Ivan Sklenár | 24-03-2010 21:25:20
Kto občas navštívi "sered.sk" sa mohol dozvedieť od zodpovedného(??) pracovníka, že s upratovaním sa začne po 15.3. To síce môže byť aj napr. 1. mája, ale tajne som veril že ešte v minulom týždni sa s tým začne. Ako vidno, nezačalo sa. Iba ak s výhovorkami. V tejto veci som už oslovil aj p.prednostku a aj p. viceprimátora. Odpoveď nám aspoň poskytli pp.poslanci. Že by noví hovorcovia MsÚ? Možná že sa na radnici prebudia, ak im pozametáme tú špinu z okolitých ulíc a vysypeme rovno pred dvere MsÚ. Kto sa pridá??
Ľubomír Veselický | 24-03-2010 21:07:14
Moja reč! Každý len frkoce, akoby na nepozametaných uliciach stál svet. Najvyšší čas, aby sme si zvykli, že čo je doma to sa počíta. A ten posyp máme predsa doma.
anonym | 24-03-2010 20:53:00
ach bože ľudia vy ste strašný , keď bol sneh ste nadávali že prečo to nieje posypané , a keď sa to posypalo , tak vám zrazu vadí že to tam je , dajme tomu že ten sneh už je preč , ale aj tak stále tu každému akurát niečo vadí , tie kamienky sú akurát kúsok z prírody tak prečo by to tam nemohlo ostať ??? alebo vám vadí príroda ??? *headbang*
sweety | 24-03-2010 20:45:18
presne tak, tí čo dlhodobo berú socky mali by dostať do ruky metly a lopaty a ísť robiť poriadok!!!Socku si treba zaslúúúúúžiť!!!!
Marek Tóth | 24-03-2010 20:45:12
Podľa oficiálnych informácií z MsÚ sa dnes začalo s čistením ciest od zimného posypu. Mesto spolupracuje v tejto činnosti so Slovenskou správou ciest, ktorá poskytne stroje a mesto zabezpečuje personálnu zložku. Čistiť by sa mali najprv ulice v správe "SSC" (Šintavská, Nám. Slobody, M.R.Štefánika, D.Štúra, Cukrovarská, SNP, Čepenská...) a následne aj zvyšné ulice. Verím, že všetky práce budú vykonané riadne a bez časových prieťahov. Prípadné pripomienky či iné podnety a návrhy prosím smerujte na MsÚ odd. životného prostredia.
anonym | 24-03-2010 19:45:36
Rómovia, berte lopaty! Ukážte, že si zaslúžite peniaze, pre ktoré si chodíte na poštu.
Alexa | 24-03-2010 19:12:37
Pracujem v Galante a to sa nedá porovnať so Sereďou. Od rána tam pracujú ľudia na čistení mesta a na všetkom čo je s tým spojené. Posypové kamienky sú už dávno odpratané, len čo sa stratil sneh. Ale tam môžu občania ďakovať primátorovi. Je to človek, ktorému na meste záleží a tak to s mestom aj vyzerá, čisté a upratané.V Seredi budeme chodiť po kamienkoch hádam do ďalšej zimy.
Praca | 24-03-2010 18:46:30
necakajte a zoberte metle a lopaty. Ja osobne vam dam na hodinu 60 SK aby ste nepovedali ze to robite zadarmo. Staci sem napisat a ja Vam garantujem ze sa dohodneme. Beriem fotak + pre vas peniaze ...
eva | 24-03-2010 17:56:35
Prosím Vás, vie niekto, ako prinútiť zodpovedných k tomu, aby sa konečne začali ulice zametať?? My ženy sme vytiahli lodičky, ale chodiť v nich po seredských chodníkoch je horor. A životu nebezpečné je ísť na bicykli - ak nechcem na tých kameňoch spadnúť alebo dostať defekt, musím ísť dosť ďaleko od kraja v jazdnom pruhu, kde sa vystavujem tomu, že ma zrazí auto. Vyskúšala som to napr. na Cukrovarskej ulici. Prosím pomôžte niekto!!! :-* :-*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign