Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bude, či nebude platné?

Dnes 9.9.2010 nás od konania referenda o šiestich otázkach delí presne 9 dní. Bez ohľadu na komentáre opozičných strán je to príležitosť pre všetkých oprávnených vyjadriť svoj názor. V tejto chvíli ma vôbec netrápia pochybovačné úvahy, či bude výsledok referenda pre NR SR záväzný. Článok 98 ods.2 Ústavy SR hovorí jasne. Návrhy prijaté v referende vyhlási Národná rada Slovenskej republiky rovnako ako zákon. To, čo ma znepokojuje, je nedávne vyhlásenie známeho politológa v nedeľňajšej politickej relácii, že neočakáva, že sa referenda zúčastní viac ako 50 % oprávnených voličov. To by totiž automaticky znamenalo jeho neplatnosť. Referendum vnímam ako vysvedčenie zrelosti občanov. Pamätám si na jedno, v ktorom bola otázka neprípustnosti predaja strategických podnikov. To referendum nebolo úspešné. Bolo by možno zaujímavé vedieť, koľkí z tých, čo ho vtedy tak hrdo odignorovali, dnes pri preberaní faktúr za plyn a elektrinu statočne nadávajú. O niekoľko dní budeme môcť napríklad znížiť počet poslaneckých mandátov NR SR . Alebo zrušiť povinnosť platiť poplatky za TV a rozhlas. Všetko je to teraz v našich rukách. Podmienkou ale je, že naše nohy 18.9.2010 nebudú lenivé a zodpovedne nás k volebným urnám odnesú.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Miloš Majko | 18-09-2010 12:46:56
*yes* *yes* *yes*
andrea | 18-09-2010 11:59:26
My máme celá rodina 100-tnú účasť. Ale videla som veľmi málo zakrúžkovaných mien na hárkoch. Dúfam, že sa to zlepší...a ľudia prídu.
Peter Klokner | 15-09-2010 21:03:10
Pán Veselický, a čo iné sa dá očakávať od médií ? Nedávny predseda vlády nemal pre ne dobrého slova, dnes sa im vnucuje. Ale vlastne ani nie. Mediálnymi hráčmi sú u nás Penta a JAaTY. Komu čerstvo patrí Pravda a JOJ ? Kto má podiely v Markíze ? Kto rozhoduje v Perex-e ? Nedá sa hrať pólo (málo ľadu) a tak sa "hráči" venujú inej zábave. "Hráči" nemajú strach ale ani potrebu aby bolo referendum úspešné. Inak by sme sa mohli časom napríklad dozvedieť, ako sa dá len tak nevdojak ocitnúť v dobrej spoločnosti na cudzej jachte a vytešovať sa pod príjemných 30,126 Celzia na stredomorskom slniečku :-) Aké perly sa trebárs stále na STV v Komentároch dozviete od "odborníčky" , čerstvej vedúcej katedry v Košiciach, promptne a neštandardne vymenovanej Mikolajom tesne po voľbách :-) a iba náhodou manželky pána dekana. Skôr si myslím, že účasť na referende bude určitým testom, aká veľká časť voličov je ešte stále manipulovateľná a odkázaná riadiť sa pokynmi "zhora". To bude tiež veľmi zaujímavý údaj. No ale fakt, u nás doma to vyzerá na 100% účasť takže minimálne tu sa prognostici riadne sekli :-)
anonym | 15-09-2010 15:08:38
Predreferendové reči o účasti sú absolútne zbytočné vyjadrenia, ktoré slúžia akurát na odvábenie ľudí od plebiscitu. Aj pre to sú platení politológovia. Ak sa skutočná účasť bude výrazne líšiť od ich špičkových prognóz, mali by sa ľuďom ospravedlniť za jalové reči. Ale najlepšie by urobili, keby pre spoločnosť robili niečo iné, pretože práca politológa je tak úžasne zbytočná ako máloktoré zamestnanie v republike.
Ľubomír Veselický | 15-09-2010 13:26:49
Neviem ako Vás, páni, ale mňa už tie drísty prognostikujúcich politológov o 20-percentnej účasti voličov na referende začínajú rozčuľovať. Som zvedavý, kam zalezú, ak sa referenda zúčastní 60 % oprávnených voličov?
Igor Lehocky | 14-09-2010 16:17:32
No nazdar, k inému článku som sa ťa pýtal, či si emigroval :-). Vieš,so mnou je to také bezpartajné, ja sa proste nezaradím do "politického košiara", keď sa to nestalo 48 rokov, už ma to hádam nepostihne. Ale na staré kolená...kto vie :-). Keby sme neboli optimisti, čo by sme tu robili. Ako sa hovorí nádej umiera vždy posledná. Politika je obyčajné svinstvo, ale ľuďom sa podáva ako všeliek,to je môj názor. Najsilnejšou zložkou toho všelieku je: Po Budúcich Voľbách Bude Lepšie, mohla by mať skratku PBV4BL21. Táto ingrediencia (alebo choroba?)nájde len ťažko konkurenciu, každé štyri roky funguje už 21 rokov. Čo už. Keby sa niečo z "prava" dalo dohromady s niečim z "ľava" myslím, že by vzniklo niečo zmysluplné, lenže nenávisť a chamtivosť po majetkoch sú tie hlavné veličiny, ktoré si nosia v hlavách naši "veľavážení politici" a ľudia si takýto stav mlčky a nezlomne prajú. Čo už.
Peter Klokner | 13-09-2010 19:12:24
Igor vítam ťa v klube :-) Vyzerá to že sme nenapraviteľní optimisti. Ešte tak vedieť, či sa mestské zastupiteľstvo pochlapí a pochopí tú tak strašne Ficom kritizovanú výzvu obbciam od predsedu NR SR. Ja osobne Sulíkovi tie "prehajdákané" tisíce Euro za poštovné odpustím :-) Boli použité správne. Možno práve to toho populistu tak ser...ie .
Igor Lehocky | 13-09-2010 10:14:44
Najvyšším ústavným činiteľom, vláde a politickým stranám v SR ( česť výnimkám ) vyhovuje "hlúpy národ", ktorý sa chová naozaj ako stádo "božích ovečiek" a bolí ho myslenie. Nechcú prísť o svoje neprimerané výhody, párkrát sa do médií vyjadria tak, že referendum je zbytočné a ľudia automaticky povedia: však ozaj je to zbytočné, však aj tak sa nič nezmení a načo pôjdem hlasovať, keď sa aj tak nič nezmení a je to zbytočné, ako hovoria politici najmä zo, Smeru, SNS, ale tuším aj z iných strán. A je to. Naši veľavážení povedali, že je to zbytočné, tak nepôjdem. Toto ja proste nepochopím, nechcem pochopiť a voliť bez najmenších pochybností pôjdem, lebo chcem niektoré veci zlepšiť, aby sa rozum nemusel zastavovať nad aroganciou "veľavážených", ktorí páchajú skutky, ktoré nás vrhajú v rebríčku skorumpovanosti niekde na úroveň Dominikánskej republiky, Venezuely a podobne. Mňa to uráža!
Peter Klokner | 12-09-2010 21:16:23
Pán Veselický potešilo ma že sme v otázke referenda "na jednej lodi". Ja sa ho teda fakt zúčastním a dokonca sa podobne vyjadruje aj moja manželka :-) Na referende je zaujímavé aj niečo iné. Je to veľmi jednoduchá matematika. Nechcem byť zlomyseľný ale aj postoj SNS a Smeru sú pomerne jednoznačné. Mňa ako ich sympatizanta ( čo však zatiaľ naozaj nehrozí) by to asi aj urazilo. Akosi sa zabudli zdôveriť občanom, že aj referendum je niečo podobné ako voľby, že je to zákonný a popri voľbách asi jediný legitímny spôsob ako sa dopracovať k možnému presadeniu vôle občana napriek trebárs nesúhlasu našich volených zástupcov. Oni im jednoduchozo strachu z úspešnosti nepovedali ani to, že v referende majú aj možnosť vyjadriť sa proti návrhom. Oni jednoducho manipulujú svojou voličskou základňou a nechávajú ich v omyle, že kto ide je za a kto nie je proti. Aj to svedčí o úprimnosti politických špičiek opozície. Ako dobre sa majú tí, čo majú vlastný úsudok a slobodnú vôľu :-) A o5 aktuálne, sledujete tie neuveriteľné drísty na TA3 o tom, ako táto vláda ide proti ľuďom a ako to Počiatek mal všetko dobre rozbehnuté ? Oni naozaj nemajú ani len trošičku sebaúcty a odvahy priznať si, že to celé roz.....bali ? Sa iba snažím si predstaviť, ako by to bolo v prípade opačného výsledku volieb. To vyzerá že Grécko by bol taký slabší čajíček a po pár Ficových tlačovkách by bolo jasné, že je vrcholom patriotizmu z toho kolapsu hospodárstva sa aj tešiť. A to ten dnešný deň bol taký krásny :-)
Ľubomír Veselický | 12-09-2010 15:14:24
Srdečne pozdravujem, pán Klokner! Z Vašich slov vnímam Vaše videnie spomínaného referenda. Zásadná oponentúra, to ale nie je. Rád by som naviazal na sto hlasov pre pána Pašku, z dnešnej politickej besedy. Túto informáciu mám z tak dôveryhodného zdroja, že o nej ani v najmenšom nepochybujem. Hlasy pre diskutujúceho politika sa vyrábajú takto. Centrála politickej strany dáva svojim zamestnancom, ktorí majú služobné telefóny, pokyn, aby v dobe relácie posielali SMS-ky na t.č. ich človeka. Oni správne poslušní, akonáhle sa hlasovanie spustí, plnia zadanú úlohu ako diví, a tak sa stane, že ich politik "presvedčí" divákov už len tým, že sedí v štúdiu TV. Robia to tak myslím všetky strany. Vyrábajú si pozadie záujmu "hlasujúcich" divákov za naše peniaze. Cirkus pre občanov. Kulantne sa to nazýva politika. Ja pre takéto konanie poznám viac výrazov. Žiaľ ani jeden nie je publikovateľný.
anonym | 12-09-2010 13:45:31
pre peter klokner vy to vzdy pekne vystihnete takze *yes* *yes* *yes* a inac paska si tam chcel spravit jeden velky monolog ako red bulo stale na 1
Peter Klokner | 12-09-2010 13:09:40
Na úvod. pán Veselický budem vám oponovať. To referendum o neprivatizovaní má dve roviny. Ľudia mali možnosť vyjadriť sa a neurobili to. Naopak, frfľali keď sa privatizovalo a pritom mali v rukách možnosť ako tomu zabrániť, To je paradox ! No a fakt že ak by boli plyn a elektrárne v rukách štátu. Asi by sa tak svinsky nedojili ako za Mečiara (Ducký) ale chtíč sponzorov je obrovský napúrieč politickým spektrom. A zo štátneho nikdy nebolí. Pozrite sa do ČR - iné percentá štátu v monopoloch a predsa ceny musia byť a aj sú reálne (nehovoriac o šoku z dopadu podpory alternatívnych zdrojov ktorý má nastať). A rovnako Francúzi, ktorí sú na tom ešte horšie s cenami energií ako my a pritom sú giganty takmer plne v rukách štátu. V tomto smere by som bol optimista iba po informácii, že pod Vihorlatom máme zásoby uránu,v Handlovej objavili gigantické zásoby lignitu a pri Gbeloch vytryskla v každej predzáhradke vysokokvalitná ropa :-))) K tomu referendu. Vidíte sám politickú tancovačku okolo tém. Smer je hlavným hráčom. Fico chce poznať hlas ľudu a napriek tomu ho nechce poznať. On totiž účasť neodporúča. Tak kto je teda pokrytec a klamár. Zablokovať rokovanie o imunite pre jedného po...tého Matoviča a ješitného Kaliňáka ? Má to azda znamenať že verbálna urážka Kaliňáka je dôležitejšia ako rozhodnutie o želaní pol milióna občanov ? Pre mňa jednoznačná snaha zablokovať možné ohrozenie často neoprávnenej výhody. A že Fico nazýva momentálny stav v parlamente za cirkus ? Nuž a čo bol potom 17. november 1989 ? Nerešpektoval sa snáď ? Práve v tom je paradox. Najväčšie zmeny sa udejú spravidla iba vďaka veľkému "cirkusu". Bol by som veľmi a úprimne rád, keby sa to podarilo. Ako teda dostať sympatizantov Smeru k referendu? Asi by pomohlo verejné vystúpenie Dzurindu, Mikloša a Kaníka, kde spomenú že neúspešným referendom neprídu práve oni o svoje výhody. Táto svätá trojka je na istú skupinu občanov ako červené súkno na býka. A pre pobavenie a pochopenie slovenskej reality, práve sledujem televízny duel Paška - Sulík a predstavte si, niekoľko sekúnd po spustení hlasovania ešte pán Paška nepovedal jediné konkrétne vyjadrenie a má už viac ako sto hlasov :-) No nie je to paráda ? :-))) Asi dnes ide o farbu kravaty, musím mrknúť na webe :-))).....
Johny | 11-09-2010 21:04:02
pre Johny 10-09-2010 13:31 / nuz, pre mna je to minimalne jeden pragmaticky dovod preco nie. Nebudem doma a k urne sa nedostanem..
anonym | 11-09-2010 13:58:13
na referendum ide ten čo volil a bol zvolený a že každý nadáva čo sme si navarili to si aj zdedme *no* *no* *no* *no* *no*
Ľubomír Veselický | 11-09-2010 08:19:12
shelley! To je fakt dobré! *yes*
shelley | 10-09-2010 21:19:06
Jednoznačne treba na referendum ísť. Každý len nadáva, ako sa tu veci majú, ale keď má raz za čas možnosť sa naozaj vyjadriť " k veciam verejným", tak sprostá Slovač ( ako to tu už bolo povedané ) si nájde výhovorku typu " aj tak sa nič nezmení" . Podľa prístupu k veciam verejným sa meria vyspelosť národa, viď Švajčiarsko. Tam každú závažnejšiu verejnú vec riešia týmto spôsobom. Ej Vy, Švajčiari, Slovákov na Vás, to by ste videli..... :-D
Ľubomír Veselický | 10-09-2010 18:49:23
Milí diskutéri! Som veľmi rád, že vyjadrujete svoje názory na blížiace sa referendum. Cieľom môjho článku bolo nabudiť čitateľov SOL, aby sa hlavne zamysleli nad možnosťou, ktorú budeme 18.9.2010 mať. Na rozdiel od našich slovútnych politológov predpokladám účasť voličov viac ako 5O-percentnú. A to napriek "nezáujmu" médií. Diskutér z 09-09-2010 20:21 to vyjadril stručne a presne. Je teraz na nás, ako sa s touto výzvou vysporiadame. Ešte raz vďaka za všetky príspevky. *yes*
omyl | 10-09-2010 18:18:37
Pre anonym.Obávam sa že kým ludia nevýjdu do ulíc a nezabojuju aby sa výsledky referenda uviedli do zákona,bez schválenia poslancami,tak sa nič nezmení.Jedine demonštrácie by mohli našim poslancom nahnať strach.Ináč maju imunitu aj voči chrípke.Referendum je pre nich zdrap papiera.Na západe za menšie veci ludia idu do ulíc vyjadriť svoj názor.Slováci radšej hundru v krčmách pri pive.Nepametám sa ktorá strana kedykolvek v minulosti vyzvala ludí aby išli demonštráciou podporiť referendum.To by sa hádam poslanci spametali.
anonym | 10-09-2010 17:14:06
Mám pocit ,že negatívne názory sem píšu hlavne ľudia čo nechodia ani voliť. Najjednoduchšie je byť pasívny a nadávať a nadávať a... Áno poslanci môžu výsledok od ignorovať ,ale potom budú vyzerať ako idioti platený z naších daní, ( niežeby tak nevyzerali už teraz ;-) ) ktorý nerešpektujú názor občanov a to oni nechcú. Najrozumnejšie by bolo keby sa zrušilo pravidlo podľa ktorého je referendum platné iba ,keď je účasť nad 50 percent. Ľudia ktorím sa ťaží prísť na referendum treba brať ako občanov ,ktorým je výsledok ukradnutý. Na týchto ľudí by nemali doplácať občania, ktorý sa zaujímajú o veci verejné. Platné by bolo každé referendum bez ohľadu na účasť (myslím, že by to výrazne zvýšilo účasť). Oni sa určite neboja až tak straty imunity, ale zníženia počtu poslancov na 100. Viete koľký si doma na kalkulačke prerátali podľa počtu percent ktoré získala ich strana, že by sa do parlamentu nedostali?! A keď bude referendum neúspešné tak nečakajte , že si imunitu zrušia sami. Oni si to preložia ako: občania chcú aby im imunita ostala (a budú sa smiať aká je slovač sprostá)
omyl | 10-09-2010 15:24:29
Musím suhlasiť s Johnym.Poslanci velmi dobre vedia čo si ludia myslia o imunite aj ostatných otázkach referenda.No bohužial jednotlivé body aby boli platné musia ich odsuhlasiť poslanci.Učasť može byť 100 perc.Jednotlivé body možu biť 100 perc.Ak to poslanci neodhlasuju,nič sa nezmení.Je to síce choré ale je to tak.Jedine revolucia to može zmeniť.Zákonom zmenu možu odhlasovať jedine poslanci.Zmysel referenda je jedine v tom,že sa človek dozvie ktorý poslanec ako hlasoval.Aj to nie je isté v prípade tajného hlasovania.Referendum malo biť podporené zákonom ,že sa zákon musí prijať v prípade platnosti referenda.To aj v prípade že 100 perc poslancov je proti.No kedže to tak nie je ,miliony su v lufte.Mne osobne je to luto,ale taká je pravda.Dobre to vie Sulík aj Fico.Takže opeť počkáme 4 roky kým nás budu vo volbách lákať na zníženie imunity,pritom to ani nemyslia vážne.
pre Johny | 10-09-2010 13:31:21
Referendum bude zbytočné vtedy, ak bude neplatné. Chápem tvoj postoj k týmto veciam, ale tých 7 mil. sa minie tak či tak. Prečo to teda nevyužiť, keď už to bude toľko stáť? Aby boli tieto peniaze účelne vynaložené, o tom môžeme rozhodnúť MY. Pretože ak sa zruší plat 50-tim poslancom NR SR, o pár mesiacov sa tie peniaze investované do referenda "vrátia". Ale rešpektujem tvoj názor.
Igor Lehocky | 10-09-2010 11:22:30
Jednoznačne treba ísť a vyjadriť svoju vôľu. Myslím si, že je potrebné si uvedomiť, že vôľa občanov má rôzne formy: štrajk, hlasovanie, protestné zhromaždenie,petícia, sťažnosť atď. a je jedno,ako sa vôľa ľudí vyjadrí. Viete čo by sa stalo, keby sa ľudia pred novembrom 1989 pýtali vtedajších politikov a právnikov, alebo nebodaj politológov, či môžu začať štrajkovať a mať vôľu zmeniť režim v krajine? No asi by bolo 1500 dôvodov, pre ktoré by 17.november 1989 nemohol nikdy prebehnúť, politici, politológovia a všetci, ktorí by tým prišli o nejaké výhody by sa ľuďom vysmievali presne tak, ako to robia niektorí naši "veľavážení" z parlamentu NR SR, alebo akože nezávislí politológovia. No nech im je zem ľahká... Takže keby sa ľudia pýtali politikov 17.11.1989, či si želajú odchod z politiky a zmenu štátneho zriadenia, odpoveď by bola jasná. To, že sa tak deje v súčastnosti, že väčšina politikov znevažuje vôľu ľudí, odhovára nás od referenda a nechce prísť o svoje výhody a napr.prijať zásadu rovnosti pred zákonom,len potvrdzuje ich zmýšľanie, charakter a pocit nadradenosti, nič iné. Zmeniť to môžu zase len občania, my a nikto iný!!!
Johny | 10-09-2010 10:39:26
Ľubomír Veselický 09-09-2010 19:13 - mate samozrejme pravdu, ze tam nemaju co robit...ale minimalne 4 roky tam budu...A to je problem..Stat sa poslancom mi pripada, ako stat sa egoistom...
Johny | 10-09-2010 10:38:22
Referendum je hlavne zbytocne, kedze ak sa to tyka imunity, tak drviva vacsina obyvatelstva je za zrusenie. Na to referendum ani nemusi byt. Otazka znie, co to zmeni?? Ja sa tam nechystam, nemam dovod. Viete, aj keby bola 100% ucast, co sa nim zmeni?! Ze si povieme svoj nazor?? Aky? Poslanci si imunitu sami nezrusia, ak nebudu chciet, a to ze sa minie 7 mil. EUR je uplne "super"... Nie, ja k urne nepojdem ... A teraz sa pustite do mna kecmy á la "ty si nezodpovedny, ty si neschopny, a pod". Ja som realista a viem, ze nepomoze toto ref. k nicomu
anonym | 10-09-2010 09:53:14
Presne tak, ak bude referendum neplatné, potom nikto, kto sa ho nezúčastní, nebude mať morálne právo nadávať na veci, ktoré sú predmetom referenda. Jednoznačne treba ísť. Už len kvôli zníženiu počtu poslancov NR SR na 100. To budú ušetrené nehorázne peniaze, tak prečo si neurobiť prechádzku do referendovej miestnosti? Napadá ma myšlienka, že nielen uvedomelý človek by mal ísť, ale aj škodoradostní občania si prídu na svoje - no nepôjde na referendum, aby obmedzil bezbrehé míňanie našim politikom? :-D
hombre | 10-09-2010 09:47:17
Uvažovať o tom, či ísť k referendovým urnám ani nie je treba. Odpoveď je jasná: ANO !! Všetko, čo tu komentovali predo mnou je pravda. Ak nepôjdeme k urnám, len podporíme zotrvanie daného stavu a ten , myslím že štve väčšinu národa.
anonym | 10-09-2010 06:59:50
Bezcharakterní politológovia vedia obkecávať rôzne blbosti, ale aby sa niekto vyjadril pozitívne k nadchádzajúcemu referendu, to nie. Reči o tom, že to bude drahé sú zbytočné, pretože referendum sa už nezruší a zbytočné bude akurát to, že sa uskutoční s výsledkom neplatné. Tie peniaze sa proste už neušetria, nemá zmysel sa už baviť o tom, že to veľa stojí. Ale to by tí bezchrbťáci nemohli byť platení politickými stranami, potom by hádam aj povedali svoj vlastný názor. Je predsa rozdiel ak sa vyhodia peniaze za referendum a jeho výsledkom bude zredukovanie verejných financií (napr. na platy politikov) ako by sa malo uskutočnosť a bude neplatné. Referendum proste prebehne a využime to čo nám ponúka.
anonym 20:21 | 09-09-2010 22:58:57
plný súhlas !!! média mlčia !! minimum informácií, nečakajte žiadnu kampaň od SMERu ,SNS ,KDH, SDKU a ani SAS išli by sami proti sebe.. A takzvaný politológovia mi pripadajú ako zaplatený stranami. Samé negatívne komentáre ,koľko to bude stáť a bude neplatné, namiesto toho aby povedali ,že je to výborná možnosť nakopať poslancom r.. A že bude stáť veľa peňazí ?? No skúste si spočítať koľko tisíc eur ročne by sa ušetrilo len keby sa znížil počet poslancov zo 150 na 100 ! Všetky tie kancelárie ,asistenti , notebooky a platy.. Myslím ,že za pár rokov by sa tie peniaze vrátili. Mali by sme to brať ako investíciu. Lenže ľahšie je sedieť v krčme a nadávať na život. *headbang*
ranxon | 09-09-2010 21:47:02
Myslím si, že zrušiť povinnosť platiť poplatky za TV a rozhlas je málo lákavá ponuka. Čo myslíte z čoho budú platené tieto inštitúcie? Nakoniec to bude stejne z naších peňazí (asi formou daní)a budú ešte viac poplatné vláde, ktorá bude pri moci. A čo sa týkaneprípustnosti predaja stratedických podnikov? Dzurindová vláda predsa proklamovala že to majú v programovom vyhlásení a všetci vieme ako to dopadlo. Ale to je len môj názor.
anonym | 09-09-2010 20:21:25
Je zaujímavé, že sa v masovokomunikačných prostriedkoch vôbec alebo len v minimálnej miere spomína blížiace sa referendum. Komu to vyhovuje? Politici sú splašení, že by mohlo byť úspešné a tak lojálne médiá čušia ako vši pod chrasťou.
Ľubomír Veselický | 09-09-2010 19:13:28
Nemýlite sa! Pokiaľ nebudú rešpektovať vôľu občanov vyjadrenú v referende nemajú čo v NR SR robiť.
omyl | 09-09-2010 17:30:17
Pán Veselický všetko je pekné čo píšete aj by som s vami suhlasil.Bohužial zákony su také že jedine poslanci možu zmeniť to čo chce referendum.Ciže aj keby náhodou bolo platné,je to na voli poslancov či to odsuhlasia..Bohužial ich nikdo nemože odvolať za to ak nezahlasuju za to k čomu sa vyjadrili občania.Jediná možnosť je v buducich volbách takých poslancov nevoliť.Ak sa mýlim opravte ma.
Iveta Tóthová | 09-09-2010 17:18:02
*yes*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign