Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bohatstvo a chudoba doma a vo svete

Štefan ŠtefanidesDátum10. 06. 2014 20:39:29TémaBlogy

Chudoba označuje sociálny status človeka vyznačujúci sa hmotným nedostatkom a na druhej strane zas bohatstvo označuje sociálny status človeka vyznačujúci sa hmotným prebytkom. Rozdiel medzi chudobou  a bohatstvom  u nás a vo svete sa neustále prehlbuje.


Prečo?

Vieme, že na raste bohatstva vo sveta sa najviac podieľajú nové poznatky z oblastí prírodných a humanitárnych vied, ktoré sa  uplatňujú v spoločenskej v praxi a vytvárajú hodnoty.

Vo svete však iba sektor výroby a služieb tvorí úžitkové hodnoty pre spoločnosť.  Kvalita a hodnota týchto firiem je priamo úmerná tomu, ako dokáže poznatky z oblastí prírodných a humanitárnych vied aplikovať v praxi. Taktiež dochádza konkurenciou k poklesu cien

Vo svete však máme aj ostatné príživnícke sektory, ktoré netvoria hodnoty a prisvojujú si čoraz väčší podiel z hodnoty, ktorý vytvoril  sektor výroby a služieb.

Zo spoločného bohatstvo krajiny a sveta uberá úžernícky finančný sektor, ktorému poplatní predstavitelia moci cez ekonomické nástroje vytvorili doslova raj. Na druhej strane títo poplatní predstavitelia moci zneužili moc, ktorú im občania vo voľbách dali.

Zo spoločného bohatstva  si ukrajujú tiež nadnárodné korporácie, ktoré ovládajú celé priemyselné odvetvia od ťažby surovín, cez spracovanie, výrobu až po samotný predaj. Je to väčšina naftový, farmaceutický a iný priemysel. Keďže celý trh majú pod kontrolou, diktujú si ceny samy. Napríklad ak pred 15 rokmi sa ropa na burzách predávala po  150 dolárov pri kurze 50 Sk za dolár, tak cena za ktorú sme kupovali benzín, bola cca 44 Sk. Teraz keď je ropa na trhu cca 100 dolárov pri  kurze 20 Sk za dolár us   prepočítanom a jeden dolár má polovičnú  stojí benzín rovnako. Čiže tento sektor výroby, bez toho, aby zvýšil hodnotu výrobku si umelo zvýšil svoje výrobky o 166 %. Ešte väčšie sú rozdiely v cenách liekov, keď liek, ktorého výrobná cena sa pohybuje okolo 0,50 Eur sa predáva za 150 EUR.

Európska komisia však mlčí, asi vie prečo.

Zo spoločného bohatstva nám ukrajujú podnikatelia čo sa špecializujú na zisk z umelo vytvorenej nerovnováhy na trhu. Čim viac vojen, nepokojov a nerovnováh tým väčší zisk.

Zo spoločného bohatstva nám ukrajujú spoločnosti, ktoré sa špecializujú na zisk zo štátných zákaziek a grantov.

Takto sa nám z vytvorenej hodnoty stráca až 60% bohatstva.

Príživnícke sektory v krajine a vo svete fungujú preto, lebo im dali zelenú zvolení zástupcovia a predstavitelia krajiny, EÚ a OSN.

Uvedené príživnícke  firmy investujú mnoho finančných prostriedkov na to, aby mali tento raj v jednotlivých krajinách a vo svete. A keď  im cestu skríži predstaviteľ niektorého štátu, tak ho aj so štátom zlikvidujú. (Irak, Líbya, Chile atď)

Týmto finančným prostriedkom neodolá žiaden politik. Aby boli pri moci čo najdlhšie, urobia všetko pre to, aby ideály slobody a demokracie sa v krajine nedali realizovať.

Ak by sa v našej krajine obmedzili tieto príživnícke sektory, tak by sme mali aj na dvojnásobné dôchodky, dvojnásobné platy, na zdravotníctvo a na školstvo.

Ako to dosiahnuť?

Najprv sa treba pozrieť dozadu. Opísal som to v tomto článku:

http://www.bratislavalive.sk/clanky/domcek-z-kariet/

Potom sa pozrieť na súčasnosť. Žijeme v 21. storočí vo svete informačných technológií, internetu a sociálnych sieti. To spôsobilo že sa svet priblížil tak, že krajina je ako jedná dedina a svet ako väčšie mesto.  Máme všetky predpoklady na to, aby sme takú správa veci verejných, ktorá dokáže realizovať najnovšie poznatky prírodných a humanitárnych vied v prospech občana, jeho rodiny a obci v ktorej žije. V prospech ich ľudských práv a slobôd. svet riadil podľa tých najnovších poznatkov .

Z uvedeného vyplýva, že demokraciu môžeme realizovať tam, kde má svoje miesto. A to na permanentnom verejnom zhromaždení obce - mesta.

Najdôležitejšie však je aby občan svoju slobodu a výkon práva moci pevne držal vo svojich rukách.
Viac:

http://www.bratislavalive.sk/clanky/navrat-zneuzitej-moci-do-ruk-obcanov/


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 11-06-2014 21:24:19
Najvacsi zlodej je sam stat ved den danovej slobody pripadol niekedy na zaciatok juna takze na nenazrany stat neschopne zdravotnictvo skorumpovane sudy a jahnatkovu rodinu pracujeme skoro pol roka. Z toho mi vychadza asi 43% danove zatazenie takze 43% rocneho HDP zozerie stat a to je chore.
gulak | 11-06-2014 18:35:45
Každý je niekedy ješitný-ved sme ľudia a o tom to je...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-06-2014 18:23:57
gulak | 11-06-2014 18:20:30 | - ja a jesitny? To by tu uz dano nebola ziadna diskusia.

Ano, je presny navod. Napiste mi na mail kontakt na Vas, alebo ma kontaktujte Vy.
gulak | 11-06-2014 18:20:30
p.Majko-nebudte ješitný-myslel som to,ako špás-máte pravdu,že každý môže,čo tak začať u seba a začnite tu zmenu,ľudia sa k Vám radi pridajú,pretože doteraz Vy a ja tu,len o tom kecáme,alebo nám nerozhodným a nespokojným dajte nejakú radu,ako to zmeniť...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-06-2014 18:13:32
gulak | 11-06-2014 16:48:53 | - myslim si, ze dostatocne dlho citate SOL a moje prispevky na to, aby ste vedeli, ze som nemyslel mimozemstanov.

Umyselne som napisal ludia - lebo za tym vseobecnym oznacenim sa skryvaju konkretne mena. Aj v prvej kategorii a aj v kategorii druhej. Jasne pomenovatelne osoby, ktore tazili, tazia a ak im to obcania dovolia, tak tazit zo systemu budu dalej. A vysledok stale bude ten, ze oni budu zit v blahobyte a vacsina ludi v chudobe. No a stale bude viac reptajucich ludi v krcmach, na nete a na ulici namiesto toho, aby kazdy v ramci svojich vlastnych moznosti urobil nieco pre zmenu.

A netvrdte, ze nie kazdy mozze. Lebo to nieje pravda. Moze fakt kazdy - uplne kazdy jedinec. A hodne. Len musi chciet.
gulak | 11-06-2014 16:48:53
Samozrejme,že ľudia okradli ľudí-ved kto iný by ich okradol-mimozemštania..toto bol prvotný zločin-další bol-zničenie vlastného priemyslu,vedy a výskumu,zničenie poľnohospodárstva,výroby potravín-nasledovala amorálka,korupcia,mafia,sofistikovaný politický organizovaný zločin,pseudokultura-na ktorej uspešne pracuje predajná novinárska a herecká obec,pokrytecká cirkev,rôzne pochybné celebrity,citovo vydierajúca charita,pochybné mimovládky,banky a ich rôzne poplatky-(to je čistá legálna zlodejina),po vojne zaostalé Slovensko drinou našich dedov,otcov a ich žien si vybudovalo priemysel,poľnohospodárstvo,školstvo-ale práve bačovanie tejto -lumpeninteligencie-to všetko zničilo,ešte sa rozpredá naša pôda a budeme bezdomovcami vo svojom štáte...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-06-2014 16:22:22
gulak | 11-06-2014 15:44:30 | - aj v jenom a aj v druhom pripade okradli ludia ludi.

V obidvoch pripadoch - v jednom arizatori a v druhom privatizeri - zalozili nielen svoju existenciu a blahobyt na ludky odsudeniahodnom zlocine. V obidvoch pripadoch tito ludia zabezpecili generacie svojich potomkov na ukor inych ludi.

A verte, ze v obidvoch pripadoch sa ako samotni akteri, tak ich potomkovia snazia toto konanie ospravedlnit nielen pred verejnostou, ale aj pred sebou...
gulak | 11-06-2014 15:44:30
No u nás to začal r.1989-ked sa k moci dostala-lumpeninteligencia-prijatými zákonmi sa zlegalizovalo-rozkrádanie národného majetku-ved aký je rozdiel medzi arizáciou a privatizáciou-no dosť veľký-pri arizácii okradli židov-pri privatizácii-celý národ...
anonym | 11-06-2014 14:18:29
No ono sa mozno este dozijeme aj toho ze namiesto verejneho zhromazdenia bude verejne linčovanie alebo popravy.
pre Stefanidis | 11-06-2014 11:51:03
Opisujete celkom slusne celkovu situaciu
,ktora vladne vo svete.Sikovne nieco zamlcite,no a chcete na nespokojnosti ludi nieco vytazit vo svoj prospech.To by bolo v poriadku,co nie je v poriadku,ze sa snazite ludom nahovorit,ze nejake verejne zhromazdenia mozu tuto situaciu zmenit.To ani v najmensom.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign