Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bodka za bodkou, alebo ako pán Kyselý v "priamom prenose" klame

Pavol KurbelDátum02. 03. 2010 09:39:01TémaMestský úrad

Už som nechcel reagovať na problém nového priemyselného parku, ale keď som si pozrel video v článku Zelený priemyselný park-naša bodka, rozhodol som sa naposledy reagovať. Pán Kyselý tu totiž v "priamom prenose" klame. Každý, kto má záujem a je nestranný, môže si to pustiť a porovnať s prijatým uznesením ktoré spomína. Chýba tam totiž to čarovné slovíčko MôŽE , ktoré pán Kyselý spomína. A takto sa ťahá niť týchto "zvláštnych" vyjadrení pána Ing Kyselého celým týmto príbehom. Predmetné klamstvo si môže každý vypočuť od 6-tej minúty 11-tej sekundy do 7min 54 sek. Je to jasný dôkaz toho, akú šancu mal projekt od samého začiatku u pána poslanca i u ďalších "naočkovaných" poslancov. Ak niekto na samom začiatku klame a presviedča druhých o podvodoch a manipuláciach, tak nakoniec aj niekoho pritiahne na svoju stranu. A ako to v skratke bolo? Každé uznesenie musí mať svojich overovateľov z radov poslancov. To znamená, že určení poslanci svojim podpisom musia overiť, že uznesenie je v zápisnici spísané tak, ako bolo v skutočnosti prijaté. Na videu je aj zvukový záznam, kde je čítané. Je presne také, ako je zapísané v papierovej podobe , ktorú mali podpísať traja overovatelia, pani Vydarená, pán Kyselý a ja. Asi na druhý či tretí deň po zasadnutí (večer)mi volal pán Kyselý, s tým, či som uznesenie podpísal. Povedal som mu, že ešte nie. Nato mi povedal, že on ho ani nepodpíše, nakoľko je sfalšované, t.j. zmenené. A aby som ho ani ja nepodpisoval. Keď som sa ho pýtal čo konkrétne je zmenené, nedokázal mi to povedať. Moja odpoveď bola, že samozrejme, ak je to tak ako hovorí, určite ho nepodpíšem a budem žiadať vyvodenie dôsledkov. Na druhý deň ráno som išiel na Mestský úrad podpísať predmetné uznesenie. Bolo už podpísané pani Vydarenou a bolo mi tiež povedané, že pán Kyselý ho odmietol podpísať, lebo vraj bolo zmenené. Nakoľko som nezistil žiadny rozpor medzi schváleným znením a spísaným uznesením, tak som ho podpísal. Čitatelia si môžu pozrieť, že na oboch stranách uznesenia naozaj chýba podpis pána Kyselého. Obidve zoskenované strany uznesenia si môže každý pozrieť a porovnať s tým čo tvrdí pán Kyselý.


Fotogaléria k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Ja! | 13-03-2010 18:25:18
Rebod pôjde,ale za vlasné,alebo bruselské. -pár investorov nájdu -majitelia zarobia menej -mesto bude bez rizika -nietorí mocipáni(aj z mesta)nedostanú aj keď mali sľúbené -bratranec p.poslanca Pavla K.tu nájde zamestnanie -primátor prestane ohlupovať ľudí obrovskou investíciou a odporúča sa do VÚC,kde ho nepoznajú a budú s obdivom počúvať o skvoste Európy-meste Sereď,ktorú on vybudoval a zachránil od zlých poslancov a temných síl. -toť vše
pre ja | 13-03-2010 17:37:28
Lenže ten investor ide do parku kde sú pozemky majetkom mesta Sereď aj s ifraštruktúrou.V tom je ten rozdiel!Ja-skús si preveriť-ide DO PRIPRAVENÉHO MESTSKÉHO!A nie do fantasmagorického kde nie je NIĆ,mesto nevlastní NIČ a je to majetok súkr.firmy,založenej účelovo pred 3 mesiacmi.Sa spamätaj!Zober si staršie novinky a prečítaj si články O PEUGOTE v Seredi,BMW v Seredi,VODNOM diele Sereď s jedným menovateľom.Vladimír V. A občan Serede čumí s otvorenými ústami-to tu bude,povedal to predsa primátor.A ludia slepo veria výmyslom a fikciám.Pravda je ale iná.
ja | 12-03-2010 14:09:50
to naozaj ? to nie je mozne ved obornici na priemyslene parky povedali, ze ziadni investori do Serede 5 rokov nepridu ... ja tomu neverim, realita je urcite ina, taka ta nasa, seredska - posranecka
Lubomir Kysely | 12-03-2010 13:51:09
Pre och, och, och - žiadnu chybu si ja a ani niektorí moji kolegovia nepriznáme, pretože sme ju nespravili. Ak sem smeruje investor - nie je to zásluha firmy REBOD SK. Ak sem smeruje, smeruje do nášho priemyselného parku zásluhou firmy Devecom, ktorá spravuje náš priemyselný park.
och, och, och | 12-03-2010 13:26:09
Lubomír! Tak si konečne priznaj chybu. Vec REBODU ste prečasne odpálili s Tvojimi niektorými kolegami. Do Serede smeruje investor, ak o tom ešte nevieš. Rýchlo začni zistovať a začni to riešiť, najlepšie zastavením ivestora ešte na začiatku. To je pre Teba rozprávka bratov Grimmovcov, mimozemštania zasiahli. A pre Ľubomíra nech si ctí ten jeho deň 15. augusta. Boli ste obidvaja vedľa.
Lubomir Kysely | 12-03-2010 11:36:24
Pre ja - to máte o tej závisti pravdu, len s tým rozdielom, že triafate do vedľajšieho terča.
Lubomir Kysely | 12-03-2010 11:32:28
Neboli žiadne záruky, žiadne protihodnoty a pod. A tých 52. miliónov by nestačilo na vrátenie 180 miliónov. Vidíte okolie meandru?, rokovania s Lidlom a Kauflandom sa nedajú porovnávať.
ja | 12-03-2010 09:58:54
a mesto by nahodou v takom pripade nemalo pozemky v hodnote za 100000 x 700 sk ? ... tj. zhodnoteny majetok o 52 mil SK ? a co vam branilo v rokovani s firmou, na ktorom ste od nich mohli ziskat nejake protihodnoty ? opravy ciest, chodnikov, vysadby zelene cokolvek ako tomu bolo pri zmluvach s meanderom, kauflandom, lidlom a inych ? zavist je sakramensky blba vlastnost, vacsinou najviac skodi tomu koho ovlada
Lubomir Kysely | 12-03-2010 09:26:55
Stručný prepočet: Od súkromnej firmy kúpite pozemok, ktorý nepotrebujete - 10 ha za 18 miliónov sk/ meter švorcový 180 sk/ bez infraštruktúry. Z EÚ fondov cez projekt dostanete 6 miliónov eur na vybudovanie infraštruktúry - cesty, voda, plyn, kanalizácia, elektrika a pod. na 10 ha pozemku. Ale zároveň vybudujete infraštruktúru aj na súkromných pozemkoch cudzej firmy. Myslím, že takúto pomoc by prijali všetci seredskí podnikatelia! Všetko na absolútne riziko mesta. A teraz to najzaujímavejšie: Kúpili ste meter štvorcový za 200,- sk bez infraštruktúry. Predáte meter štvorcový za 700,- sk s vybudovanou infraštruktúrou. Zisk 500,-sk za meter štvorcový. 200 ha = 2 milióny metrov štvorcových x 500,- sk zisk = celkom zisk: JEDNA miliarada sk. Slušný biznis. Položme si otázku - o čo tu išlo?
ja | 11-03-2010 20:30:10
si myslím ,že je treba už s priemyselným parkom prestať. Šanca niečo urobiť pre podnikateľov bola poslancami mesta ignorovaná zdržaním sa hlasovania a tak čakajme čo bude sa bude diať v mestách ktoré podali projekt. Za robotou aj na kraj sveta.
anonym | 11-03-2010 18:38:48
presne tak, hlavne ze ho moze urazit len iteligent
anonym | 11-03-2010 18:26:08
Pán Kyselý, žasnem nad Vašimi vyberanými výrazmi. To je rétorika hodná poslanca MsZ? Úžas.
obyvatel pre jozef | 11-03-2010 18:22:04
Ale moja babka tuto stranku nenavstevuje tak ako vela inych ludi. Ved sa nejedna o fazulky a ani o 6000 korun. Nach nech vytlacia nejaky letak kde budu napisane vyjadrenia poslancov ktory su za a ktory su proti. Je to problem pri takejto investicii? Budu volby a tam to mozu obcania odsuhlasit preco sa tak tlaci na pilu co si chce niekto na poslednu chvilu uliat este?
Jozef | 11-03-2010 08:27:05
Pacem in terris (mier na zemi) bolo združenie katolíckych duchovných kolaborujúcich s komunistickým režimom v Česko-Slovensku (1971-1989). Bolo priamym pokračovateľom Mierového hnutia katolíckeho duchovenstva (1951-1968). O nové združenie nebol v radoch duchovných záujem, ale časom doň začali vstupovať zväčša po nátlaku a zastrašovaní. Výhrady voči nemu mala od počiatku aj Svätá stolica, pričom napokon došlo z jej strany aj k verejnému odsúdeniu činnosti združenia... tolko pre !!! Obyvatel: myslim,ze tie vyjadrenia su dostatocne prezentovane tu v novinach. A je len na nas, ako s nimi v buducich volbach poradime. pre M.M: to som mal na mysli "ako to skonci".
Lubomir Kysely | 10-03-2010 22:37:07
Pre tri výkričníky, kto ste? zakomplexovaný primitív, ktorý nemá odvahu napísať prispevok pod vlastným menom. Nespravím Vám radosť a nepoviem Vám čo znamená v preklade Pacem in terris !!!! Vy ma uraziť nemôžete, to môže len inteligent!!! Vy nie!!! Tak preložte o čom hovorím!!! Pravda z úst pána Kurbela ???? To sú zvratky a žlč zakomplexovaného človeka, ktorý si s Vami môže podať ruku!
poslancovi Kurbelovi | 10-03-2010 20:08:54
Nepreriekneš krivého svedectva proti blížnemu svojmu. Buď napíš mená,alebo nerob hanbu KDH.
p.Kurbelovi | 10-03-2010 18:54:25
Haló,vaši voliči čakajú. Klamať sa nemá.Do toho,vymyslite niečo! Čakáme...
Obyvatel | 10-03-2010 18:52:41
Jozef: Dakujem za upozornenie........ A mam napad : Co keby o celom tomto probleme rozhodovali obcania mesta a nie par jedincov. Kludne by mohli dostat domov vyjadrenia ktore su za a proti a nech sa rozhodnu napriklad pri volbach je to problem dat o jednu kolonku naviac v ktorej bude napisane ano alebo nie? Nech sa dozvedia vyhody aj nevyhody zamyslia sa a zaskrtnu.
... | 10-03-2010 18:01:27
Pre ,,pre!!!alias..." Je mi luto, ze Vas sklamem, ale ,,!!!" nie je moj alias. Narozdiel od Vas, ja sa vzdy podpisujem tym istym nickom, teda ,,...". Aj ked sa musim priznat, ze nemam nic proti jeho prispevku. Mimochodom, pise sa to ,,pacem in terris". Je uz len otazne, v akom vyzname to pan poslanec myslel.
Miloš Majko | 10-03-2010 17:52:13
!!! 10-03-2010 16:08 - pytate sa na nieco, na co jednoducho neviem relevantne reagovat. Nic nie je idealne a podla nasich predstav. Diskusia bud je alebo nieje. Ta u nas je napriek vsetkemu uvedenemu asi najslusnejsia zo vsetkych beznych verejnych anonymnych diskusii. Vam sa vsak nepaci vyjadrovanie nie anonyma, ale konkretneho identifikovaneho poslanca. Tym padom otazku kladiete nespravnemu cloveku. Nepinalezi mi za noviny komentovat akekolvek vyjadrenie ktorehokolvek poslanca MsZ. Chcem noviny slusne s civilizovanou diskusiou. No jej uroven zalezi vyludne na diskutujucich.
pre !!! alias ... | 10-03-2010 17:44:20
Niekto tu tvrdí,že 2 poslanci sa boli primátorovi ospravedlniť.Ak neklamete, tak napíšte tie mená.Zatiaľ je to KLAMSTVO V PRIAMOM PRENOSE !!!
Človek | 10-03-2010 17:18:38
Pán Kurbel, buď uverejníte mená tých dvoch poslancov, alebo ste nehovorili pravdu. t.j. buď mená, alebo ospravedlnenie. Tretia možnosť je len pre neslušných a ja Vás medzi nich zatiaľ nepokladám.
!!! | 10-03-2010 16:08:44
Pán Kyselý ! Pravda Vás asi z úst p. Kurbela veľmi bolí. Vaše niektoré príspevky sú skutočne arogantné. Váš príspevok zo dňa 9.03.2010 o 22.14 hod. je toho dôkazom. Urážate! Tie latinské slová asi niečo znamenajú. Hanbite sa. A ešte pre Vás p. Majko. Je takáto diskusia pre Vás prijateľná. Kde je tu kultúra, cit či iné danosti. Ak môžete tak k tomu prijmite opatrenia. Aj z toho dôvodu sa nedá vyjsť z anonymity, hneď by došlo osočovanie, úražky, ivektívy aj na osobné veci ako je náboženské cítenie či iné. Držím Vám palce, aby ste dosiahli na tomto dikusnom fóre opak.
Miloš Majko | 10-03-2010 13:46:30
Jozef 10-03-2010 12:55 - zaklopali a dvere sa otvorili. Neznizujme sa vsak vo zverejnovani informacii na uroven tych, ktorym bolo klopane na dvere a pockajme na pisomne stanovisko vysetrovatela PZ. ;-)
Jozef | 10-03-2010 12:59:04
a este ma napadlo: mame v Seredi box zadarmo.Po mensom treningu... Co vy na to pani K&K? Navaril by sa gulas, ludia by sa zabavili, pripadne vstupne by sa mohlo pouzit na odstranenie stlpikov pri Progrese. A mohla by sa z toho stat tradicia(lepsia ako jarmok). :-D
Jozef | 10-03-2010 12:55:34
Obyvatel, s tym kradnutim by som bol opatrny. M.M. tu spominal uz, myslim dve podania za TČ ohovarania. Takze bacha bacha.Udajne uz klopali na dvere. pre:M.M. ako to dopadlo?
Obyvatel | 10-03-2010 12:33:12
O nasom meste raz napisu knihu ktoru vyda pan Kurbel a bude sa volat Sokol je moj BOH a naucil ma kradnut v mene bozom. KDH banda zlodejov a pedofilov ved co sa mi moze stat ked to odmodlim. AMEN
Pán Kurbel! | 10-03-2010 10:01:38
Stále čakáme na tie mená.Na mená poslancov ktorí nevedia čo podpisujú,alebo ste si ich vymysleli ?
Človek | 11-03-2010 22:49:45
Pán Kurbel, už som sa raz pýtal a ostalo to bez odpovede, tak sa pýtam ešte raz: buď uverejníte mená tých dvoch poslancov, alebo ste nehovorili pravdu. t.j. buď napíšte mená, alebo ospravedlnenie. Tretia možnosť je len pre neslušných a ja Vás medzi nich zatiaľ nepokladám.
Lubomir Kysely | 09-03-2010 22:14:42
Pán Kurbel, viackrát si ma obvinil z klamstva!!! Pýtam sa Ťa, kto zo šiestich poslancov, členov komisie sa bol súdruhovi primátorovi ospravedlniť!!!! Za posledný mesiac si vylial toľko žlče, že by to otrávilo min. celé Slovensko. Ale Slovensko nie je Kurbel a Tebe podobní!!! Pacem im teris!!!
Pán Kurbel! | 09-03-2010 21:46:43
Pýtali ste sa poslancov,či sa boli primátorovi ospravedlniť? Napíšte mená s ich podpisom,že odvolávajú,čo podpísali,alebo že prehlasujú V PRIAMOM PRENOSE ŽE SA BOLI PRIMÁTOROVI OSOBNE OSPRAVEDLNIŤ!Fakt som zvedavý,ktorí to z tých 6 boli.
pre p.Kurbela | 09-03-2010 20:36:45
Môžete uviesť mená poslancov ktorí sa boli ospravedlniť? Môžete vy,alebo p.primátor.Alebo je to zasa iba blud?
Bez Seredanov? | 09-03-2010 20:00:42
Investment & Cooperation Forum Slovakia 2010 Publikované: 09. 03. 2010 Pod záštitou Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky (MH SR) zorganizovala Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu SARIO podujatie „Investment & Cooperation Forum Slovakia 2010" (ICF Slovakia 2010), na ktorom sa zúčastnili zástupcovia všetkých 8 vyšších územných celkov, 56 predstaviteľov miest a 79 zástupcov potenciálnych, respektíve etablovaných investorov s plánom expandovať. „Hlavným zámerom dnešného podujatia je predovšetkým urýchliť proces rozhodovania sa potenciálnych investorov pri realizovaní ich zámerov na Slovensku a pomôcť tak eliminovať negatívne dôsledky hospodárskej krízy“ – vyhlásil v úvodnom príhovore generálny riaditeľ SARIO Juraj Kiesel a dodal, že by tomu mali napomôcť práve kontakty investorov s predstaviteľmi územnej a miestnej samosprávy – teda s ľuďmi, ktorí majú najpresnejšie a najaktuálnejšie informácie o potrebách regiónov.
Pavol Kurbel | 09-03-2010 19:00:51
Pre 08-03-2010 22:17 Tí poslanci sú už len štyria. Dvaja sa už boli primátorovi ospravedlniť za ten podpis.
pre Obyvatela | 09-03-2010 16:32:47
budíček Vám, išlo o firmu REBOD SK a.s. a to je rozdiel.
Obyvatel | 09-03-2010 12:48:29
Firma Rebod a.s podla obchodneho registra bola dobrovolne vymazana dna 11.12.2009 Ak sa jedna o tuto firmu tak je to pekny podvod pana primatora a zopar poslancov. Takze budicek Sered. Oddiel: Sa Vložka číslo: 4280/B Obchodné meno: REBOD, a.s. (od: 27.10.2007 do: 10.12.2009) Sídlo: Hlavná 483/90 Nová Dedinka 900 29 (od: 27.10.2007 do: 10.12.2009) IČO: 35 928 409 (od: 27.10.2007) Deň zápisu: 02.04.2005 (od: 27.10.2007) Deň výmazu: 11.12.2009 (od: 11.12.2009) Dôvod výmazu: dobrovoľný výmaz (od: 11.12.2009) Právna forma: Akciová spoločnosť (od: 27.10.2007)
pre p.Kurbela | 08-03-2010 22:17:37
Ako hodnotíte príspevok p.primátora o Zelenom parku,kde hovorí o pslancoch a komisii?Je to v rozpore s tvrdením 6 poslancov,ktorí niektoré tvrdenia vyvracajú,čo potvrdili svojimi podpismi.Kto klame?6 poslancov,alebo primátor?
?p.Kurbelovi | 07-03-2010 08:32:40
Stále hovoríte o Rebote a o zmluve,ktorá nebola dobrá a preto ju poslanci neschválili. A čo mesto nemôže bez Rebotu rokovať?Načo tu dokolečka dokola vysvetlujete čo je už neaktuálne?Píšete,že my dostaneme LEN dane za stavby.Nestačí?Čo chcete ako poslanci urobiť pre ľudí na voľný čas?A hlavne čo urobíte do konca volebného obdobia?
Pavol Kurbel | 06-03-2010 22:45:26
Neviem nič o rokovaniach s novým investorom. A ani neviem, prečo by mali rokovať s mestom. Aspoň v tejto fáze. Podľa výzvy na podávanie projektov, sme mali tri roky od schválenia a čerpania prostriedkov na to, aby začal nový investor fungovať. Ak by sa niečo zadrhlo, tak sme mohli požiadať o posunutie termínu o ďalší rok a pol. Spolu s časom do rozhodnutia asi 5-6 mesiacov je to spolu 5 rokov. Za týchto 5 rokov by sa určite našiel nie jeden ale viac investorov. Veď som tu uverejnil články z novín o príchode nových investorov na Slovensko v najbližšom období. A za ďaľšie. Podľa zmluvy s Rebodom, ktorú sme zmietli zo stola, povinnosťou firmy bolo nájsť investora. Ak by ho nenašla, porušila by zmluvu a znášala všetky sankcie vo výške poskytnutej dotácie. Ale som presvedčený, že najneskôr do dvoch rokov tu bude investor aj tak. Vychádzam z toho, že je v záujme firmy Rebod, pritiahnuť sem čo najskôr a čo najviac investorov, aby zhodnotili svoje pozemky. Ale žiaľbohu, toto všetko sa udeje už mimo nás. My už dostaneme len dane za stavby. Vysvetľovať však všetky väzby, výhody a súvislosti niektorým ľuďom úplne zbytočné.
? p.Kurbelovi | 06-03-2010 20:20:39
Viete niečo o rokovaniach s novými investormi? Kto z poslancov sa zúčastňuje týchto rokovaní?
Lubomir Kysely | 06-03-2010 20:14:20
Počul som, že vraj za rok 2010 bude udelená prvá cena bratov Grimmovcov - za najlepšiu rozprávku - "Rozprávka O Zelenom Priemyselnom Parku Sereď", dvom predstaviteľom mesta Sereď a jednému poslancovi mesta Sereď. Srdečne gratulujeme.
Ľubomír Veselický | 06-03-2010 19:36:59
Pán Kyselý! Nezavádzaj a neklam občanov! Nechcú tam stavať základňu ale fabriku v ktorej bude 1238 pracovných miest. Pracovať sa bude iba v jednej smene, práca bude vhodná pre ženy i čiastočne invalidných, pri fabrike budú dvoje jasle, tri škôlky, jedáleň, fittnes centrum a každý deň po smene bude vylosovaný jeden zamestnanec, ktorý bude v ten deň pozvaný spolu s manželkou, či manželom na večeru k riaditeľovi závodu. Jediné, čo zatiaľ nie je rozhodnuté, je výrobný program. Mimozemšťania vraj zatiaľ navrhli výrobu psích dečiek pre EÚ, alebo pripináčky s dvojnásobne väčším klobúčikom pre Čínu. Údajne to ale budú dečky, lebo na výstavbu takéhoto závodu by Brusel mohol poskytnúť cca 4 milióny Eur ako nenávratný finančný príspevok.
Lubomir Kysely | 06-03-2010 19:14:11
pre hyperaktívnych - vraj, vraj, vraj - vraj na mesiaci majú základňu mimozemšťania..., vraj sa o tom rokovalo včera na mestskom úrade, dostali ponuku za Sereďou na 10 ha vybudovať základňu.
007 | 06-03-2010 08:14:00
pre: ... (3-bodka) Mam obavy , ze tvoja identita je "jasna". "Niekto vie s kym si pise". Ale vydrz.
Ľubomír Veselický | 06-03-2010 08:07:59
Dopĺňam: tento dátum v autuste v tomto roku na Slovensku bude.
Ľubomír Veselický | 06-03-2010 08:06:52
Dobrým začiatkom pre vstup do každej diskusie je overiť si fakty. Inak má každá "údajná" informácia hodnotu snehovej vločky padajúcej na územie Slovenska 15.augusta 2010. Ako autor tohto príspevku v tomto prípade ručím celým svoji majetkom za to, že
občan pre ?13:00 | 05-03-2010 14:32:34
Vraj o tom nejakom investorovi-rokovania,z Holandska,alebo z Nemecka...Čo to je? Sa spamätajte,píšte konkrétne a kto sa rokovania za mesto zúčastnil?Aký je výsledok?Čo dohodli?Zverejnite zápis z rokovania,ak nejaké bolo aj s výsledkom.
pre hyperaktívnych | 05-03-2010 13:00:31
Vraj včera boli na mestkom úrade rokovania s nejakým investorom z Nemecka alebo z Holandska, ktorý chce investovať na pozemkoch v okolí Serede. Pán Kyselý a spol. začnite.... Odbachnite ich hneď preč, aby noboli problémy ako s tým predošlým. Idú voľby, netreba zaváhať. Aspoň budete mať volebné heslo, ako sme sa stali zachráncom mesta Sereď.
Ľubomír Veselický | 04-03-2010 17:57:56
Pre tri bodky 3.:3.2010 o 21:12! To je práve jedna z tých záhad, ktoré neodhalí ani Coperfield. Pán primátor na túto stránku nechodí, a napriek tomu je vždy presne informovaný o tom, kto tu čo napiše. Ubezpečujem Vás, že pripomínanie mojej kontrolórskej minulosti sa ma nedotýka tak ako si to možno myslíte. Iba nevidím žiadnu súvislosť medzi prolémami, ktoré riešime dnes. Dnes som poslancom a mám oveľa väčšiu slobodu v rozhodovaní. Pokiaľ by ste videli, že v rovnakej veci mám dnes iný názor ako poslanec, než vtedy, keď som bol konrolórom, tak prosím. Ale nech je to jasné a konkrétne.
Miloš Majko | 03-03-2010 23:07:36
Myslim si, ze som sa vyjadril dostatocne presne. Ubezpecujem Vas, ze ma mrzi kazdy prispevok, ktory je vulgarny a nevhodny do verejnej diskusie. Ale zial aj o tom je anonymna diskusia. Aj Vam vyhovuje, resp. ju vyzadujete. Mate ju mat. U nas urcite. O etike a ferovosti som hovoril z pohladu mna - ja nechcem prekrocit pomyslenu ciaru, za ktrou by sa musel (mal) hanbit kazdy slusny clovek. Vas nevynimajuc...
... | 03-03-2010 22:56:07
Pre Mila... Neboj sa, ja sa ani trosku nerozculujem, naopak dost sa zabavam. Pan Majko, poprosim Vas, uvedte mi jeden aspon jeden jediny priklad, kedy bola v mojich prispevkoch porusene etika a ferovost. Zato osocovanie v prispevkoch tych, ktori mi odpisuju, by ste toho nasiel az az. To Vam nevadi? A este jedna vec, snazite sa ma presvedcit, ze sme spolu telefonovali? Este raz Vas ubezpecujem ja, ze urcite nie. Prajem dobru noc ;-)
Milá... | 03-03-2010 22:41:10
Nerozčuľuj sa a nevyskakuj z kože... Môže Ťa trafiť šľak a kto by to tu krmil nezmyslami? Ďakujeme za Vaše rukolapnéééé argumenty.
Miloš Majko | 03-03-2010 22:04:37
Nevychadzam iba s komunikacie dnesnej. Na rozdiel od vacsiny beznych diskutujucich mam vo svojich novinach predsa len trosku vacsi prehlad a kontrolu nad prispevkami. Napriek uvedenym faktom som vzdy bol a budem ferovym partnerom do diskusie. Ak vsak tato dospeje do stadia, ze by som musel opustit svoje zasady, tak protistranu vyzvem k identifikacii. Ak dovod nepochopi, ja nebudem ten, kto opusti svoje zasady. Etiku a ferovost v komunikacii povazujem za dolezitejsiu, ako podraz a nasledne zosmiesnenie diskutujuceho, i ked je anonymom. Ubezpecujem Vas, ze ja viem nielen s kym telefonujem, ale na rozdiel od inych aj s kym pisem... ;-)
... | 03-03-2010 22:03:06
Tiez sa divim, ze pan Majko nevie s kym volal. Pre Mila... alias xy nickov alias pan poslanec Nevycitali ste mu to tu vsetci dookola? Co sa tyka Vasho trapneho blabolu z 21:42 /nema inak ani hlavu ani patu; nepite uz dnes vecer/, vyberiem z toho len jednu podstatnu vec. Bohuzial Vy a Vam podobni ste na tychto strankych zatial neuviedli ziadne rukolapne argumenty. Naopak, ked na Vas niekto ukaze prstom /nie bezdovodne a nepodlozitelne/ idete z koze vyskocit a viete len utocit. Ubohe...
anonym | 03-03-2010 21:50:45
Ešte sa mi nestalo, aby so nevedel, s kým som volal... :-D
Milá... | 03-03-2010 21:42:46
Ako viete,že sem primátor nechodí. To hovorí on,že sem nechodí,ale dobre vie,čo sa tu píše. Je proste výnimočný. Keď som bola kde som nikdy nebola, Bola som nebola kde? Predtým bola dobrá vodka, vypila som si veľa ja - najmúdrejšia trojbodka. Píšem potom dínom dánom hlavne poslaneckým pánom. Nepočúvam argumenty, neplatia mi alimenty. Na veľké dieťa ktoré vždycky, obháji trojbodka pateticky. Kto nie je s nami je proti nám, vidli na neho ukovám. Názor iný môžete poslanci mať. Jak šéfov musí byť,rečie trojbodka mať.
... | 03-03-2010 21:12:53
Pan Veselicky, ospravedlnujem sa Vam, ze sa pytam na to, v ktorom obdobi ste boli kontrolorom. Evidentne sa Vas to velmi dotklo. Mojich argumentov tu bolo neurekom, len Vy ich akosi stale nechcete brat do uvahy, resp. vzdy sa ich snazite prekrutit. Je to Vas nazor, ci uz spravny, alebo nie, stale je Vas a ja Vam ho neberiem. Len nechapem Vasu retoriku, ked sa tu priamo na nieco pytate primatora, aj napriek tomu, ze velmi dobre viete, ze sem nechodi. Pan Majko, precitajte si nasu dnesnu komunikaciu. Niekolko krat Vam bola polozena priama otazka. Ani raz ste na nu priamo neodpovedali. Podotykam, ze so mnou ste urcite nekomunikovali telefonicky. Takze ziadne moje vyjadrenia, ci nazory po telefone Vam urcite nemozu byt zname. Neviem tiez o ziadnej situacii, v suvislosti so mnou a s Vami, kde by bola potrebna identifikacia, ci osobne stretnutia.
Ľubomír Veselický | 03-03-2010 20:53:08
Pre tri bodky! Nebudete mi veriť, ale ja ani dnes netuším, koľko za poradenstvo Ing.Urban dostal. V komisii sme odporučili primátorovi uzatvoriť s Ing. Urbanom dohodu o poradenstve a tým to pre mňa skončilo. Garantujem Vám, že to nebol mailand, lebo pán Ing. Urban nebol, nie je a pravdepodobne nikdy nebude obľúbencom pána primátora, ktorý ako štatutár má právo takúto zmluvu podpísať. Prečo sa na výšku honoráru a dátum vyplatenia neopýtate pána primátora? Nerozumiem o akom ústnom podaní hovoríte. Ing. Urban sa vyjadril na komsii 8.2.2010. Jeho vyjadrenie sa odzrkadlilo v stanovisku komisie z tohto dňa a 10.2.2010 toto stanovisko bolo prednesené pri prerokúvaní návrhu uznesenia o uzatvorení zmluvy o spolupráci s firmou REBOD a.s.všetkým poslancom. 22.2.2010 požiadal primátor,alebo viceprimátor o vyhotovenie písomného stanoviska pána Ing.Urbana a ten ho 23.2.2010 doručil na MsÚ. Čo Vás na tomto udivuje? Poslanci sa pri rozhodovaní riadili stanoviskom komisie, ktorá svoj návrh koncipovala aj s ohľadom na pripomienky Ing.Urbana. A opakujem, že písomné stanovisko Ing.Urbana z 23.2.2010 sa od obsahu jeho výhrad a pripomienok vyslovených na zasadnutiach komisie v ničom neodlišovali. Moja kontrolórska minulosť s týmto nič nemá spoločne. Keď ste anonymný, buďte aspoň vecný. Pripomínate mi primátora. Aj ten, keď nevie argumentovať voči mojim pripomienkam, tak mi povie, že som bol kontrolórom mesta. Nie je to tak, pán primátor?
Miloš Majko | 03-03-2010 20:44:30
Za to ze nechcete uviest svoje meno sa samozrejme nehnevam - dali sme toto pravo anonymom, mozu ho teda vyuzit. Su vsak situacie, ktore sa bez identifikacie komunikujucich stran nezaobidu. Mate pocit, ze by som sa niekedy vyhybal odpovedi? - v ostatnom trvam na obsahu mojho prispevku o 03-03-2010 19:38.
Robo | 03-03-2010 20:22:54
... Tie bez rizikové podmienky pre mesto mali bit zakomponované už na začiatku a nebolo by čo riešiť. Len ma prosím nepresviedčaj ako sa neovplyvňuje a nekorumpuje. Práve preto že tie peniaze sú moc kontrolované a v prípade problému aj vratné.Ćo potom? Tie pozemky majú jasný ciel, treba na nich zarobiť. Toto nebude ešte koniec.Len aby mesto išlo do toho s cielom nie zarobiť ale neprerobiť a nezadlžiť.
... | 03-03-2010 20:21:25
Pan Majko, preco sa vyhybate odpovedi? O akom telefonate ste to pisali? Skutocne netusim, co by sme my dvaja mali preberat ,,nie verejne". Neviem o nicom, co by sme mali spolocne. Vy tvrdite, ze ste nestranny, takze nemame ani rozdielne nazory. A ak dovolite, nie je dolezite moje meno. Dolezitejsie je, ze to, co pisem, viem vzdy aj podlozit. A to je prave to, co tu mnohych /ci uz podpisanych alebo nie/ irituje. Pan Veselicky, Vy ste nenapisali toto? ,,Písomné stanovisko dal primátorovi mesta pán Ing. Urban po hlasovaní 10.2.2010, ale nakoľko bol prítomný na všetkých rokovaniach komisie 8.2.2010 jeho stanovisko sme poznali a prijali sme ho ako relevantné." :-) Kolko bolo teda panovi Urbanovi zaplatene za to stanovisko, ktore sa potom ustnym podanim pre zasadnutim sirilo medzi ostatnych poslancov? Vam nepride divne, ze nikoho z poslancov ani nenapadlo od nejakej PO, ktora robila odborneho poradcu pri tak zavaznej veci /dostala za to urcite dobre zaplatene/, okamzite vypytat pisomne stanovisko?! Skutocne udivujuce. Pan Veselicky, nebol ste Vy nahodou kontrolorom? V akom obdobi?
Ľubomír Veselický | 03-03-2010 19:41:46
Pre tri bodky!Neklamem, ak tvrdím, že písomné stanovisko dal pán Ing. Urban po 10.2.201O. Dal ho primátorovi 23.2.2010 písomne na základe vyžiadania. V čase rozhovoru natáčaného v kaviarni 22.2.2010 ho teda nemal ani Ing. Kyselý. V tejto súvislosti je zaujímavé, že sa pán viceprimátor počas debaty naň pýtal Ing. Kyselého, hoci musel vedieť, že o písomnú formu stanoviska požiadal Ing.Urbana či už on, alebo primátor asi 4 hodiny pred konaním rozhovoru v kaviarni 22.2.201O. Obsah jeho stanoviska je totožný s obsahom a výrokmi, ktoré odzneli na všetkých stretnutiach komisie. Že jeho stanovisko v písomnej forme neexistovalo v deň zasadnutia MsZ 10.2.2010 nie je rozhodujúce. Možno Vás to prekvapí, ale sú muži, ktorí si za svojim slovom stoja, či už bolo najprv iba vyslovené, a až potom napísané. A takíto muži sa pod svoje vyjadrenia podpisujú celým menom a nie iba tromi bodkami.
Miloš Majko | 03-03-2010 19:38:10
... - poznam len telefonaty normalne, ziadne ine. V jednom z dnesnych prispevkov som uz uviedol, ze niektore veci nie je vhodne preberat verejne. Ani tomu sa vsak nebranim, ak je protistrana dobrovolne identifikovana. V nasom pripade ja som. Dalsi krok je na Vas ;-)
... | 03-03-2010 19:32:01
Pan Majko, ked medium pise o nejakych fantomovych telefonatoch, to si mame ako vysvetlit?
... | 03-03-2010 19:27:03
Robo, ten priestor, ktory by sa vytvoril podanim projektu, by bol urcite dostatocny na to, aby sa presne podmienky vedeli zakomponovat. A ovplyvnovanie a korupcia? Ved o projekte rozhoduje ministerstvo, zmluvy by aj tak museli schvalit a odhlasovat poslanci a peniaze /ak by sme ich pravda dostali/ su predsa pri takychto projektoch kontrolovane. Ak vsak nasi poslanci nemali ziaden nazor, mali este cas na to, aby odhlasovali dalsie zmeny, pred konecnym hlasovanim. Tesne predtym, ako potopili cely projekt, predsa odhlasovali jednu zmenu, ktoru navrhol pan poslanec Horvath. Preco nemali zaujem pokracovat?
Miloš Majko | 03-03-2010 19:15:13
Toto nestranne medium bolo, je a bude skutocne nestranne a nikdy nebude vyplasene. Prave preto, lebo je nestranne. Vyplasit sa mozu ti, ktori v hodnoteni obcanov neuspeju. Ti, ktorych argumenty obcanov nepresvedcia. A nestrnne medium neriesi, ktora to je - bude strana. Toto nestranne medium dalo rovnaky priestor kazdemu. Nikoho nezvyhodnilo a ani neobmedzilo. Medium nic nekomentovalo a medium za pripadom urobilo bodku. A tak to zostane.
Robo | 03-03-2010 19:09:34
Nie som odporca toho projektu ba naopak .Ani ma netrápi kolko REBOT zarobí.Ale od samého počiatku malo mesto povedať ano ale za takýchto a takýchto podmienok.A určite by sa neboli zdržali.Takto sa vytvára len priestor na ovplyvnovanie a korupciu
... | 03-03-2010 19:09:02
Neskutocne ste ma pobavili. A pan Majko, uz ani Vy neodpovedate na otazky? O akom telefonate to pisete? Pan ,,seredan", Vam vadia moje vyjadrenia? Preco asi? Ze by, pravda predsa len bolela? Neviem ake premenne mate na mysli, ale uistujem Vas, ze ste vedla jak ta jedla. Je zaujimave, ze toto ,,nestranne medium" je zrazu take vyplasene, ked tu niekto pise veci po pravde a narovinu, pricom sa evidentne stavia na stranu tych, ktori tu len osocuju inych. Najma ak je to bez toho, aby to vedeli, co len raz, niecim podlozit. Pekna vizitka! Skutocne netusim, ako sa mesto pripravuje realizovat nieco o com pisete. Nepracujem na mestskom urade, co Vam mam k tomu povedat?
Miloš Majko | 03-03-2010 18:49:32
*yes*
seredan | 03-03-2010 18:46:33
táto diskusia zjavne baví už iba .... Mám pocit, že podobne horlivo by dotyčný trojbodkový autor polemizoval aj o tom, že zmeškal svoj rýchlik. Určite by sme sa dočkali asi aj srdcervúcich konšpiračných teórií o spiknutí. Obecne sa však tomu celému hovorí "plač nad rozliatym mliekom" a tak neuveriteľná aktivita už pomerne značne pomedzi bajty smrdí sklamaním NIEKOHO z nenaplnenia očakávania NIEČOHO za NIEČO. Premenné si môže dosadiť každý sám. Fakt by som skôr očakával niečo povzbudivé v tomto ekonomickom trápení. Čo tak napríklad prezradiť nám ako sa pripravuje mesto realizovať projekt podpory zamestnanosti, platný od tohoto mesiaca a platený z rozpočtov VÚC myslím.
... | 03-03-2010 18:42:59
Pan Majko, v akom telefone? Nerozumiem, co ste tym mysleli? A hej, ked budem mat zaujem sa v mojom case s niekym stretnut, viem si to zariadit osobne.
Miloš Majko | 03-03-2010 18:22:01
... standardne vyjadrenia - ako v telefone, tak v diskusii. Mate pocit ze ponuka na sprostredkovanie stretnutia bola ponukou na organizaciu Vasho casu? ;-)
... | 03-03-2010 18:06:40
Pre Robo Vies, jeden z hlavnych problemov je, ze oni ten nazor ani nemali /zdrzal sa/. K tomu projektu. Je tazko odsudzovat nieco, o co sme sa ani nepokusili. Nie, nie som ni uradnik, ani poslanec. Na chlebik si zarabam prave tak, ako Ty. Pan Majko, dakujem za Vas zaujem, ale skutocne od Vas nepotrebujem, aby ste mi organizovali moj cas.
Miloš Majko | 03-03-2010 12:51:51
Robo a ... - sprostredkujeme Vam stretnutie, aby ste mali moznost komunikovat otvorene - evidentne ste kazdy na inej strane. Urcite by ste mali o com hovorit. Co Vy na to?
Robo | 03-03-2010 12:30:50
pre ... Treba si dať dole tie ružové okuliare.Obyčajný podnikateľ keď chce investovať v našom meste tak mu mesto povie áno ale za takýchto podmienok. Keby sa od samého začiatku pristupovalo tak isto aj k firme REBOT mohol byť tento problém hneď na začiatku vyriešený. Ďalšie rokovania vytvorili len priestor na to aby firma REBOT ovplyvnila väčšinu poslancov za podmienok ktoré vyhovujú firme REBOT. Vďaka bohu že sa to zastavilo a nestihli ovplyvniť tých poslancov ktorý majú na to triezvy a zodpovedný názor. pre ... Asi si poslanec alebo úradník. Vyskúšaj si najskôr zarobiť na chleba ako podnikateľ a potom možno pochopíš o čom tu píšem.
... | 03-03-2010 10:55:55
Pre pre... alias niekolko inych nickov Klasika. Ziadne konkretne odpovede, len invektiva. Este chvilu pockam, aj ked silno pochybujem, ze sa dockam jasnych odpovedi. Pre Robo V konecnom dosledku je to aj o nasich domacich podnikateloch. Bola tu sanca rokovat a ziskat prilev kapitalu do Serede. Ak by to bolo byvalo vyslo. Samozrejme za splnenia 2 zakladnych podmienok: 1. dalsie rokovania so spol. Rebod by boli konstruktivne a mesto by si zazmluvnilo podmienky, ktore tu tolko nasi pani poslanci omielaju /na to vsak bola ponuknuta casova rezerva po uspesnom podani projektu/. To vsak bolo predsa v plane. Pricom v opacnom pripade /ak by spol. Rebod s nasimi podmienkami nesuhlasila a neponukla dostatocne zaruky/, mohlo mesto Sered kedykolvek od zmluvy odstupit. 2. ak by bol projekt uspesny. V pripade splnenia oboch bodov malo mesto sancu na rozvoj, cim by v konecnom dosledku urcite ziskali aj nasi podnikatelia. Tazko sa totiz ponukaju sluzby a vyrobky nasich podnikatelov, ked nie je velmi komu. Ci uz z dovodu toho, ze nie su novi klienti, alebo ti stari na to nemaju. Ked nemam pracu, nemam peniaze nazvys, aby som mohol nieco kupovat. Ked som podnikatel a svoje vyrobky, ci sluzby nemam komu predavat, nemam taktiez peniaze nazvys. Jednoduchy kolobeh. Nikto netvrdil, ze je zarucena 100% uspesnost, ani to, ze to bude do roka a do dna. Ale moznost tu bola. A o tuto moznost sme uz, bohuzial, prisli.
Jozef | 03-03-2010 07:55:21
pre Robo: byt na dne nie je az take zle, uz totiz nie je kam klesat a da sa uz iba stupat. ber to ako odlahcenie
Robo | 03-03-2010 00:23:19
Už mi je tu s toho navracanie.Čo keby ste písali o tom ako podporiť našich domácich podnikateľov, lebo už sú na dne.
pre... | 02-03-2010 23:29:19
Vaše vyjadrenia silne pripomínajú vyjadrenia vedenia mesta: Načo poradca?-veď je to jasné Načo Právna kancelária?-my tomu rozumieme najlepšie Načo garancie teraz?-stačí potom Takto bačujte pani(pán)...s vlastnými peniazmi.P.Urban zjavne vadil na komisii NIEKOMU.NIEKOMU,kto sľubil,že to celé prebehne bez posúdenia a bez problémov.NIEKOMU,komu zjavne vadila aj komisia,s vytvorením ktorej NEPOČÍTAL. Ten NIEKTO nezastupuje občanov mesta aj keď by mal.NIEKTO je zaviazaný a MUSÍ,komisia nie je zaviazaná a NEMUSÍ...
... | 02-03-2010 22:28:13
Pan Veselicky, uz Vasa prva veta nema absolutne logiku. Je na uvazenie, ci Vasim umyslom bolo opat zavadzat, alebo to bol len omyl. Pisomne stanovisko bolo vyziadane dna 22.02.2010. Vypracovane bolo 23.02.2010. Na videu z kaviarne sa pan poslanec Kysely a Tomcanyi jasne vyjadrili, ze pan Urban ziadne pisomne stanovisko nevypracoval. To, ze bol pan Urban pritomny na pracovnych poradach komisie, je sice fajn /urcite dostal za to pekne zaplatene - stale ste sa k tomu nevyjadrili/, ale pochybujem, ze vsetci poslanci sa tychto pracovnych porad zucastnili. Myslim si, ze je celkom normalne, aby aj ostatni poslanci dostali a poznali jeho oficialne stanovisko. Urcite mi date za pravdu, ze pred hlasovanim ho mali mat. Inak, pokial nazory neboli podmienene odbornym nazorom nimi zvoleneho poradcu, na co ho tam vlastne chceli a potrebovali? O jeho nezainteresovanosti by kazdy normalne zmyslajuci clovek urcite pochybnosti mal mat. Kazdopadne skusim sa teda vratit ku podstate celej veci. Co hrozilo mestu, ak by tolko omielany projekt podala, aj so zmluvou o spolupraci, ktora bola vypracovana? Co hrozilo mestu, ak by sa predmetny projekt podal a vytvoril by sa nemaly casovy priestor na dalsie rokovania? Priestor, pocas ktoreho sa mohli: - upravovat podmienky, - vybavit bankovu zaruku a zakomponovat ju do zmluvy, - chodit na stretnutia s konatelmi spol. Rebod /aby sa s nimi niektori poslanci lepsie spoznali /, a mozno aj so vsetkymi akcionarmi :-), - dat vypracovat zmluvy nezaujatej renomovanej advokatskej kancelarii, - rokovat so spol. Rebod o dalsich Vami vytykanych nedostatkoch /ako investor, podnikatelsky plan, analyza rizik atd.../, - a trebars aj tieto vsetky aktivity robit pod dozorom odborneho dozoru zo strany spolocnosti Paladium & Partners, s.r.o., - a mnohe dalsie ? Poprosim ale konkretne odpovede a najma bez obvyklych neopodstatnenych invektiv.
Ľubomír Veselický | 02-03-2010 21:28:59
Písomné stanovisko dal primátorovi mesta pán Ing. Urban po hlasovaní 10.2.2010, ale nakoľko bol prítomný na všetkých rokovaniach komisie 8.2.2010 jeho stanovisko sme poznali a prijali sme ho ako relevantné. Názory členov komisie neboli podmienené názorom Ing.Urbana. Počas rokovaní komisie sa vyjadroval každý člen komisie k posudzovanému predmetu - teda návrhu zmluvy o spolupráci medzi Mestom Sereď a spoločnosťou REBOD a.s. Pán Ing.Urban podniká v tom istom odbore ako spoločnosť REBOD a.s. Či jeho pôsobenie je prijateľné alebo nie? Podľa mňa áno. Osobne mám vždy väčšiu dôveru k ľuďom, ktorých poznám, ako k úplne neznámym. O jeho nezainteresovanosti vo veci nemám najmenšie pochybnosti. Mal by som, ak by bol vlastníkom 50 hektárov v inej časti extravilánu mesta. Pán Ing. Urban sa nevyjadroval k právnej stránke veci. Treba si dôkladne prečítať jeho stanovisko. Členovia legislatívno-právnej komisie okrem Mgr.M.Tótha, ktorý na rokovanie pozvaný nebol, zmluvu o spolupráci poslancom odporučili. Odporúčanie každej komisie nie je v zmysle zákona o obecnom zriadení záväzné. Inak by totiž rozhodovacia právomoc poslancov bola nulová. Odporúčanie komisie má vždy iba charakter návrhu, ale nie rozhodnutia. Je pravdou, že k príspevku z 19:38 sa netreba vyjadrovať. Ten príspevok je totiž komprimátom vážnych argumentov, ktoré žiadny komentár nepotrebujú. A kto ich nechápe, tak tomu ich do hlavy nenaloží nik ani tou lopatou.
pre... | 02-03-2010 21:16:57
Vy Ste taká zadubená,že Vám by ani "tou lopatou"nepomohlo. (bez ospravedlnenia).
... | 02-03-2010 20:53:39
Hej, prave toho odborneho poradcu, ktory ma prave na tu uz spominanu ,,skupinku" evidentne napojenia. Nehovoriac o tom, ze pisomne stanovisko bolo podane daleko po hlasovani /22.2./, aj to muselo byt zo strany mesta vyziadne. Moja otazka tu je uz niekolko dni, ale zatial mi nikto na nu neodpovedal. Na zaklade coho /zmluva o spolupraci? ustna dohoda?/ bola tato spolupraca a hlavne, kolko nas to /mesto/ stalo? Dalej sa pytam, na zaklade coho pracovala komisia, ked oficialne stanovisko od poradcu nemala? Okrem toho, nemalo byt taketo stanovisko pristupne aj ostatnym poslancom a vedeniu mesta, aby sa vedeli rozhodnut pred hlasovanim?!!! Je vobec prijatelne, aby poradcu robila osoba, ktora ma nielen priatelske, ale aj obchodne prepojenia na poslancov a ludi im blizkych? Ked uz chceme firmu - ako poradcu, preco sme neprizvali niekoho nezainteresovaneho? A nehovoriac o tom /pana Urbana nechcem urazit/ ale pokial viem, nema pravnicke vzdelanie ani prax, cize skutocne nema preco davat mestu ,,rozumy" ako a ci vobec uzatvarat zmluvy. Na to ma mesto min. legislativnu komisiu, ktora pokial vieme, zmluvu v takej forme, ako bola predlozena poslancom, odporucila. K prispevkom typu tomu z 19:38 a tomuto podobnym sa uz netreba vyjadrovat. Niekomu ani ,,po lopate" nestaci. Mozno lopatou by pomohlo. :-D /ospravedlnujem sa, ale ten vtipek si to proste samo vypytalo/
Otázka | 02-03-2010 20:43:42
Ja sa len stále sám seba pýtam, prečo my tu na Slovensku stále čakáme na nejakých investorov z trantárie, ako keby Slováci boli úplne neschopný národ, máme toľko vzdelaných, šikovných a pracovitých ľudí a my čakáme na spasenie zo zahraničia.Pán premiér a vláda SR by mala predovšetkým najviac prostriedkov ponúkať domácim podnikateľom, hlavne malým a stredným a tak rozvíjať hospodárstvo krajiny.Toto je skutočná, trvalá a istá investícia.Najväčšie podniky existovali niekoľko desiatok rokov a ako sa dostali pod patronát zahraničných podnikateľov - mnohí zodrali ľudí, zobrali peniaze a odišli.Slovensko už nebuť naivné !!! *headbang*
Ľubomír Veselický | 02-03-2010 20:22:23
Mal som na mysli stanovisko pána Ing. Branislava Urbana
ja | 02-03-2010 20:07:48
myslite tohto odborneho poradcu ? http://foaf.sk/firmy/51006 zaujimavy pohlad to sice je a este tie kolko to bolo 15 rocne skusenosti ? http://foaf.sk/firmy/51006#
Ľubomír Veselický | 02-03-2010 19:49:11
Dovolím si pridať ešte niečo.Je zaujímavé, že ortodoxným priaznivcom odmietnutej spolupráce nič nehovorí posudok odborného poradcu. Nuž ale ako som už napísal, nie je to boj argumentov ale sympatií.
pre?19:15 | 02-03-2010 19:38:32
opakovanie: a,prpomienky poslancov NEBOLI ZAKOMPONOVANÉ b,mesto malo zmluvy ktoré PRIPRAVILA PROTISTRANA c,zmluvy odporučila leg.právna komisia 1hod.pred MsZ d,zmluvy dostali poslanci POČAS MsZ,niektorí 15min.pred e,zmluva NEOBSAHOVALA POŽADOVANÉ GARANCIE !!! f,odporúčam prečítať si dôkladne O ČO IŠLO. -žiadny investor -zhodnotenie pozemkov-asi400-500 Sk/m2 -nákup 300-predaj700-800Sk g,zisk firmy 180ha=18 000 000m2x500=900 000 000Sk h,všetky záruky ZNÁŠA MESTO. i,ide o projekt ciest a sietí na súkr.pozemku Ide predovšetkým o peniaze.Dobre,že pár poslancov má aj chrbticu a nie ohybnú hadicu.
Ľubomír Veselický | 02-03-2010 19:37:07
Už chýba iba nájsť a citovať ten článok zmluvy, kde sa spoločnosť REBOD zaväzuje, že v prípade nedodržania ktorejkoľvek z podmienok realizácie projektu a následného rozhodnutia Bruselu o povinnosti Mesta Sereď vrátiť priznaný finančný príspevok, vráti tento príspevok v celej požadovanej výške. Veľa šťastia pri hľadaní.
pre 17:46, p.Kyselého a 1.ročník materskej školy | 02-03-2010 19:15:17
opakovanie: „skupinka“ poslancov žiadala od Rebod nezmyselné požiadavky ako od majiteľa pozemku ( osobné stretnutia a rokovanie s majiteľom Rebod zo „skupinkou“ poslancov, podnikateľský plán majiteľa pozemku t.j. Rebod, kt. vôbec nešiel vyrábať žiadne výrobky a podľa výzvy táto požiadavka(y) absolútne nebola potrebná atď. ). Mesto malo pripravené zmluvy niekoľko dní pred konečným hlasovaním a „skupinka“ poslancov ich aj sama pripomienkovala a potom odmietala o nich rokovať. Zmluvy boli pripravené tak, aby v nich figurovali záruky a možnosť odstúpenia od nich čo schválila aj právna komisia. Bohužiaľ na poslednom zastupiteľstve a jednaní o tomto projekte, negatívne emócie „skupinky“ poslancov ovplyvnili hlasovanie... A na záver: odporúčam „skupinke“ poslancov aby podali sťažnosť na Európsku úniu a Slovenskú republiku z dôvodu vyhlasovania „pochybných a démonických“ výziev na čerpanie eurofondov napr. pre podnikateľov a mesto Sereď, ktoré nevyhovujú „skupinke“ poslancov. Bude to vážna rarita a zaujímavosť nie len pre EÚ ale aj celý svet. Moje želanie: dúfam, že „skupinka“ poslancov nezastaví ďalšie financie z EÚ na projekty do tohto mesta a nebude úmyselne "zavádzať" občanov o výzvach EÚ a SR ako to bolo v prípade výzvy na zelený park.
anonym | 02-03-2010 19:03:03
Veru p. Veselický, sú ako malé deti. A jeden z nich nemá problém urážať. To je úroveň...
Ľubomír Veselický | 02-03-2010 19:00:53
Každé mesto má svoje problémy. Ibaže nie v každom meste o nich možno takto diskutovať.
mnau | 02-03-2010 18:52:53
nazory su rozne,ale vysledok bude urcite stat za to,ako vsetko v Seredi
Ľubomír Veselický | 02-03-2010 18:49:54
Páni kolegovia! Škoda, že namiesto argumentov používate invektívy. Čitatelia tejto webovej stránky sú rozdelení podľa sympatií a argumentov ľudí, s ktorými sympatizujú. Vediete proti sebe už iba zákopovú vojnu. Vo veci bolo rozhodnuté. Neostáva nič iné, iba sa zmieriť s touto skutočnosťou. navrhujem prímerie
pre 17:29 | 02-03-2010 17:46:18
Na meste majú pripraviť takú zmluvu,ktorá zaručí,že mesto nepôjde do obrovského rizika-možnosť vrátenia príspevku,ktorý siaha do výšky 180 000 000 Sk.Táto zmluva pripravená takto nebola,hoci to poslanci žiadali.Takže si klepnite hlavu o stenu a rozmýšľajte,v ktorom blázninci by takúto zmluvu podpísali.Obchod storočia?Ale pre koho?
pre 16:18 | 02-03-2010 17:29:58
odklepnuty budete asi jedine vy, radsej si precitajte materialy co su tu zverejnene ked neviete o com pisete. na meste mozu odklepavat jedine popol do popolnika, ked peniaze schvaluje vyberova komisia na ministerstve, prave o tom celom to je a vy budete dalsi kto to nepochopil, cely projekt musi posudit hodnotiaca komisia (vratane vsetkych zmluv a podkladov) a az potom je moznost, ze bude vybrany (dalsou tentoraz vyberovou komisiou)a az potom sa podpise zmluva a pojde o 6 mil eur. ak si tu skutocne niekto mysli, ze peniaze z europy lezia na zemi a budu lezat este x rokov tak sa skaredo myli
Lubomir Kysely | 02-03-2010 17:00:09
Pán Kurbel, ak to bol obchod storočia - prečo si sa nespojil ako podnikateľ s firmou Rebod a neinvestoval vlastné peniaze a vlastné riziko a nevybudoval tento "priemyselný park", mohol si zarobiť veľké peniaze, mohol si zamestnať svojho nezamestnaného bratranca a možno ešte 500 ľudí, občania mesta by Ti boli vďační! Určite by som Ťa v tejto investícii podporil! Ten Kyselý čo má vlastný názor - to musí byť strašný zločinec.
Lubomir Kysely | 02-03-2010 16:50:07
Vidím, že niekomu som tŕňom v oku! Pán Kurbel Ty ma nemôžeš uraziť, mňa môže uraziť len inteligent. Ty nie!
pre?14:41 | 02-03-2010 16:18:14
Pre vás nestačí že má byť odklepnutých 6mil eur niekomu, kto nepredstaví dostatočne seba,žiadneho investora a ešte má mať zhodnotených 95 percent svojich pozemkov? A ručí mesto? Spamätajte sa!Najdôležitejšia vec-zmluva bola nepripravená tak,ako mala.A predložiť zmluvy priamo na rokovanie(video) je hanbou.
pre JA | 02-03-2010 16:03:37
keby si si precital clanky na tejto stranke a aj ich vyjadrenie, tak vies ze to je nova spolocnost preto, lebo sa spojili dve developerske firmy dokopy a vznikla spolocna nova ... nielen pytat sa treba ale aj citat
JA | 02-03-2010 15:58:39
:-( čo tak položiť si otázku- kto je to tá spoločnosť REBOD Sk a.s., čo vnikla 11.12.2009 a má základné imanie 66400€. Chceme tu mať nový Pezinok? Naozaj sa zobudme!
p.Kurbel ! | 12-03-2010 06:48:58
KTO TU KLAME V PRIAMOM PRENOSE??
ľudia preboha,buďme radi že tam ostali role | 02-03-2010 14:43:19
za 20-30 rokov tu budú také vojny o vodu a základné potraviny,že s celým priemyselným parkom sa možu všetci - viete čo...
pre som tam | 02-03-2010 14:41:15
predtym ako niekto povie to co si mysli by mal hlavne mysliet. vzpomente si na porekadlo dvakrat meraj raz strihaj. ja som si pozrel celu diskusiu v kaviarni a podla mne jednoznacne viac o com sa hovori vedel poslanec Kurbel a zastupca Rampasek. naco sa ohanat neukazanim sa konatela, nedostatocnym podnikatelskym zamerom atd., ked skutocne jedina vec co bola problem bolo to, ze nebola spravena konecna neprestrelna finalna zmluva (a kto tomu celemu rozumie vie ze este nemusela byt) o fianncnej zaruke na 180 mil., aspon keby si dotycni priznali farbu (i ked by tym ukazali, ze celemu procesu schvalovania nerozumeju) aspon by mali nazor ... ale lepsie ked sa zdrzia (a dufam ze tak bude aj pri spisovani kandidatok a urobia to aj tam) ... ale vlastne je to jedno v tomto meste aj tak nikdy nic nebude
FAKTY | 02-03-2010 14:26:11
Táto debata nikam nevedie,každý tvrdí svoje.Ja mám len dve otázky.Vie sa niekto zaručiť že ak by sa priemyselný park vybudoval,tak by sa tam naozaj aj niečo vyrábalo a zamestnali by sa tam občania Serede a okolia ,kolko by sa tam ludí zamestnalo?Dokedy by tá výroba bežala,niekolko mesiacov,alebo desaťročia?Toto ma viac zaujíma ako čo ,kto podpísal,navrhol,zdržal sa atd.Ak by sa poslanci čo su za zaručili majetkom že sa tam bude vyrábať,tak to by som chválil.Ale ťahať z eurofondov peniaze a nič nemať isté tak to nie dakujem.Jeden park čo nie je naplnený už máme.
občan | 02-03-2010 13:57:46
Pozrel som si video nižšie, ale ak sa rozprávame o priemyselnom parku,tak asi narazila kosa na kameň.P.Kurbel máte svoju pravdu,ale ostatní a tých je viac s vami nesúhlasili.Ak neboli žiadni investori(hovorí p.Prívozník)a išlo len o cesty a siete na súkromných pozemkoch,tak prečo by malo brať záruky mesto?Mesto tam v skutočnosti nemá nič. 220 ha tam má súkromná firma.A tie srdcervúce vyjadrenia o čo sme prišli?Mesto neprišlo o nič.Možno pár ľudí ktorí sľúbili niečo nad svoje možnosti...
som tam | 02-03-2010 13:56:48
p. Kurbel, otázkumám: a čo ste vlastne vy spravil pre mesto a jeho fungovanie? nejako strieľate náboje teraz pred voľbami. dovtedy o Vás počuť nebolo.p. Kyselému o niečo zrejme IDE! nie som s ním v priateľskom,rodinnom ani inom zväzku,ale konečne niekto, kto vie povedať to,čo si všetci myslia, bez ohľadu na dôsledky. Takí by ste mali byť poslanci všetci.
anonym | 02-03-2010 13:23:29
Sedliacky rozum mi hovori ze je to vsetko akosi velmi manipulovane...o co ide p.Kyselemu?
odpoviete? | 02-03-2010 13:09:41
Prečo nebolo mimoriadne MsZ nahrávané? Kto o tom rozhodol?Žeby náhoda?
Pavol Kurbel | 02-03-2010 10:40:47
Škoda reči. Každý si ho môže vypočuť v článku nižšie (Zelený priemyselný park-naša bodka)a porovnať s uznesením ktoré si nepodpísal a o ktorom stále tvrdíš, že bolo zmanipulované. A na videu tvrdíš, že preto si ho nepodpísal.
Lubomir Kysely | 02-03-2010 10:17:58
Reagovať na klamstvá p. Kurbela? Strata času, uznesenie som nepodpísal, pretože nie je zapísané tak, ako sme sa uzniesli. Dôkaz - pán primátor úmyselne nezabezpečil nahrávanie mimoriadneho zastupiteľstva a elektronické hlasovanie. Údajne preto, lebo Ing. Kubala je mimo úrad. Keď som si to overoval, zistil som, že pán Kubala na úrade bol, bol sa dokonca pýtať či má záznamové zariadenie spustiť, bolo mu povedané - nie treba robiť zvukový záznam, nič dôležité sa prejednávať nebude! Rozhodovanie o 6 milíónoch eur nie je dôležiťé? Vylúčenie verejnosti primátorom z mimoriadneho zastupiteľstva, kde sa rozhodovalo práve o tom, že firma Rebod musí znášať všetky náklady spojené s projektom - tak sme to odhlasovali - je náhoda, že sa nerobil zvukový záznam???? Preto som uznesenie nepodpísal. Pán Kurbel - skutočne si myslíš, že občania Serede nevedia čítať a počúvať?

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign