Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bezzubý zákon na ochranu nefajčiarov je tu

Parlament SR sa opäť raz "blysol". Zo schvaľovania zákona na ochranu nefajčiarov vzišla právna norma, ktorá namiesto toho, aby zdravie občanov chránila v čo najväčšom rozsahu, uzákonila zasmradzovanie reštauračných zariadení dymom z cigariet komplikovanejším spôsobom. Pánom poslancom, ktorí sa neraz odvolávajú na skúsenosti vyspelejších štátov Európy, nič nehovorí skutočnosť, že s absolútnym zákazom fajčenia sa dokázali vyrovnať v Írsku, či Taliansku. Urobili zo Slovenska prestupnú stanicu v dobe, ktorá vzhľadom na zhoršujúci sa zdravotný stav obyvateľstva volá po maximálnej zákonnej ochrane zdravia. Inak povedané, otvorene povedali, že im na zdraví občanov štátu, z ktorých peňazí profitujú, vôbec nezáleží.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
nedostupny69 - MARGARÍN | 21-02-2009 22:12:28
Margarínu chybí pouze jediná MOLEKULA – aby z něj byla 100% umělá hmota!!! To poslední by samo o sobě mělo postačit k tomu, aby se soudný člověk ihned a do konce života vystříhal konzumace jakékoli formy „umělých jedlých tuků“, a čehokoli jiného, co prošlo hydrogenací. Transfigurované tuky jsou nepřirozené, a proto je tělo nikdy nemůže strávit a spotřebovat ve formě energie. Ale ani správně vyloučit. Hromadí se v něm, lepí se na buňky, které dusí. Ucpává to arterie, ztučňuje játra a bez ohledu na tělesnou námahu nebo cvičení s tím nic neuděláte. Takže mrtvice, infarkt, selhání jater nebo ledvin nebo rakovina číhají hned za rohem. Nevěřte? Zkuste tohle: Kupte vaničku umělého jedlého tuku, otevřete to a nechte někde venku ve stínu nebo v garáži. Po několika dnech pozorování si povšimnete několika věcí: * nepřiblíží se k tomu žádní hlodavci, žádný hmyz, ani otravné octomilky, ba ani švábi; * ani po letech se to nezkazí a nezačne jinak páchnout; * nemá to žádnou výživnou hodnotu, takže to nic nebude žrát a nic na tom ani v tom neporoste; * dokonce i plísně a mikroorganizmy se tomu vyhnou (a to už je co říct!!). Proč to nic živého nechce? Protože to je z 99.99% plast, který život zabíjí!! Co takhle rozpustit si na pánvi kelímek od jogurtu a namazat si to na topinku? Ne? Tak proč jíte margaríny? Pamatujte: COKOLI zabíjí život, zabíjí i VÄS .... jen pomaleji. Poznámka lékaře nakonec Konečně to nějaký chemik napsal. Rád bych k tomu dodal, že pokud vyšetřuji pacientky s podkožními lipomy a celulitidou na ultrazvuku, shodně odpovídají, že jí pouze umělé tuky, že žijí „zdravě“. Po pravdě, s takto zdravě žijícími ženami je vhodný jen čistě profesionální kontakt. Jejich tělesné schránky totiž připomínají živoucí mumie. Kdyby kdysi zvýšili příjem těchto umělých tuků v jídelníčku některých komunistických prominentů, byli by dokonale nakonzervovaní, takže by se k posmrtnému uchování jejich pozůstatků nemusela stavět nákladnou technikou vybavená mauzolea. (MUDr. Studnička)
anonym | 21-02-2009 22:10:43
*yes*
nedostupny69 - MARGARÍN | 21-02-2009 22:10:00
A teď je to zajímavé… Margarín byl původně vyroben jako krmivo, po němž měli rychle přibývat krocani. Ty ale místo toho zabíjel. Ovšem lidé, kteří předtím vložili do výzkumu všechny své peníze, chtěli aby se jim vrátily, a tak dali hlavy dohromady a uvažovali, co udělat, aby je dostali zpět. Původně to byla bílá hmota bez chuti a zápachu, takže do ni přidali žluté barvivo a umělou příchuť, a začali to lidem prodávat místo másla. Tak co, chutná? ZNÁTE rozdíly mezi transfigurovanými tuky (margaríny) a máslem? Obojí má stejné množství kalorií. Máslo má, při 8 gramech oproti 5 gramům v margarínu, o něco více nasycených tuků. Máslo podporuje vstřebání mnoha dalších živin z jiných jídel. Máslo má spoustu nutričních výhod, zatímco margarín jen pár a to ještě přidaných chemiky! Máslo chutná mnohem lépe než margarín a může povznést chuť ostatních jídel. Máslo tu je po staletí, ale margarín méně než 100 let.
nedostupny69 | 21-02-2009 10:02:13
To je výzva pre ľudí aby nenaleteli polícii ,ktorý tiež neovládajú dané zákony ako sme včera mohli počuť v médiach.
nedostupny69 - MARGARÍN | 21-02-2009 22:13:34
Vliv margarínu na lidský organismus Většina odborníků na výživu dnes prohlašuje, že obyčejné máslo je lepší - pokud ho jíme s mírou. Není pochyb o tom, že máslo je přírodní produkt, zatímco margaríny musí být vyráběny složitým technologickým procesem a nejsou tedy přírodním tukem. Margarín by zůstal bez vydatné pomoci barviv a jiných přísad nevábnou šedivou hmotou. Do másla, na rozdíl od margarínu nemusí být vitamíny přidávané uměle. Máslo obsahuje přírodní vitaminy ze kterých jsou nejdůležitější A a D. Vitamin A je potřebný pro dobrý zrak a zdravou pokožku a navíc je důležitý antioxidant. Vitamin D podporuje vstřebávání vápníku, důležitého prvku pro zdravé kosti a zuby.
Peter Klokner | 19-02-2009 09:58:30
Prísny zákon by negatívne ovplyvnil príjem z dane z tabakových výrobkov a z DPH do štátneho rozpočtu ktorý je beztak postavený na vode. Bohužiaľ v tomto prípade idú akékoľvek zdravotné či iné argumenty stranou. Rozumnému človeku aj tak uniká zmysel prijímať tvrdší zákon ak nedokáže štát bazírovať na jeho dodržiavaní ani v jeho predchádzajúcej "mäkšej" verzii. Zmyslom zákonov podobného typu je iba absurdné zvyšovanie represií a absencia prevencie viď. nový cestný zákon.
nedostupny69 - MARGARÍN | 21-02-2009 22:07:19
MARGARÍNY JSOU ZDRAVOTNÍ RIZIKO Všechno, co bychom měli vědět o transfigurovaných tucích. Oč jde a jak to začalo.. Transfigurované mastné kyseliny (anglicky trans-fats) jsou určité druhy nenasycených tuků (mohou být mono-nenasycené nebo poly-nenasycené). Transfigurované tuky se v přírodě vyskytují v nevelkém množství v masu a mléčných produktech. Tyto přirozené látky ale nepředstavují žádný problém. Transfigurované tuky z regálů v obchodech s nimi ovšem nemají mnoho společného. Jsou vytvořené průmyslově částečnou hydrogenací rostliných olejů a živočišných tuků. Tento chemický proces byl vyvinut na počátku 19. století a první výrobek zpracovaný touto metodou poprvé přišel do prodeje v roku 1911 pod názvem Crisco. Na rozdíl od přirozených nejsou transfigurované tuky potřebné, a také nejsou právě prospěšné zdraví. Konzumace transfigurovaných tuků pětkrát zvyšuje riziko koronární srdeční choroby. Zdravotníci proto celosvětově doporučují omezení spotřeby transfigurovaných tuků na stopová množství. Transfigurované tuky získané částečnou hydrogenací olejů jsou obecně považovány za mnohem horší než přirozené.
nedostupny69 | 21-02-2009 09:01:58
Nielen tento zákon je nedomyslený, ale aj dopravné značenie si každy vysvetluje po svojom, napr: zákaz vjazdu nakladným autam, ved N1 ma 80% podnikatelov na osobnych vozidlách. To znamená, že vozidlo naprklad. Škoda Oktavia combi N1 nemôže vojsť do zákazu pre nákladné automobili.
nedostupny69 | 21-02-2009 22:04:38
Všetko v našom štáte je škodlivé....myslím že viac znečisťujeme ovzdušie autami a inými chémiami , nejaké cigarety....dnes sú to steny aby stavbári mali čo robiť, potom bude treba ventilácia či klimatizácia a proste je to všetko iba hra na kočku a myš a loby skupiny si zarábajú. Potraviny nám škodia viac možno ako cigarety. Možno by to chcelo nejaký prieskum v % , čo máme viac rakoviny hrubého čreva alebo pľúc. A možno by sme boli prekvapený...
Robert Rybársky | 21-02-2009 09:16:35
Pre Nedostupny69. Značka B6 zákaz vjazdu nákladných automobilov zakazuje okrem vjazdu nákladných automobilov aj vjazd ťahača prívesu, ťahača návesu a špeciálnych automobilov odvodených od nákladného automobilu alebo od autobusu, nezakazuje vjazd obytným automobilom a nákladným automobilom s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg.
bzuco | 21-02-2009 03:51:48
su aj ine veci, co nam kazia zdravie...napr. taky alkohol...ked nici zdravie, (myslim ze je horsi ako cigarety, ved mnoho krat rozbija rodiny), tak ho zakazme! ved obyvatelstvo bude zdravsie...bude to pokracovat cim? tucnym masom? nezdravymi spotrebnymi potravinami? A kde skoncime? Sam som bol 3 roky aktivny fajciar, teraz som vsak uz len pasivny...ked sa vytvoria spravne podmienky na ochranu nas nefajciarov, preco sa tu pohorsovat nad zakonom, ktory ma zmysel? Viem, pan Veselicky, v konecnom dosledku aj pan Majko, ze by ste boli za uplne zrusenie fajcenia, ci dokonca za uplny zakaz predaja tabakovych vyrobkov, ale pozrite sa na to aj z druhej strany - zo strany ludi ktori fajcia...predsa len aj to su ludia... ohradzujete sa tym, ze v irsku sa vyrovnali s uplnym zakazom...lenze v irsku funguje system trocha inak a ich mentalita je uplne odlisna...ste na slovensku a nie v irsku...statistiky hovoria za vsetko...sme sice civilizovany, ale urcite nie na takej mentalnejj urovni ako iri to si zapamatajte...
anonym | 20-02-2009 20:40:50
,,bezdomovec bude spríjemňovať svoj deň toulénom a pribehne ku mne a dá mi hu nasilu tiež a ja ho budem musieť tiež dýchať´´ asi tak sa dá vysvetliť fajčenie, nie som proti fajčeniu aby sa nadobro zrušilo to by bolo zase sebecké proti tím čo si chcú ničiť dobrovoľne zdravie, ja ako nefajčiar ma dosť obmedzuje keď niekto pri mne fajčí lebo to musím nasilu dýchať, problém je vtom že by sa mali viacej kontrolovať bary, viacej chodiť po meste policajtov tak ako inde v zahraničí, keď sa môžu naše peniaze mínať na iné veci, prečo by sa nemohli mínať v prospech občana ? viem že táto debata by bola nadlho ale zamyslite sa nad touto otázkou.
Robert Rybársky | 18-02-2009 12:12:49
Zákon nerieši to čo očakávala vačšina nefajčiarov a to zákaz fajčenia v kaviarňach. Nový zákon umožňuje naďalej fajčenie kaviarňach, baroch, diskotékach a krčmách, kde sa nepodáva jedlo. Rieši len zákaz fajčenia v kaviarňach, ktoré sa nachádzajú v nákupných centrách.
anonym | 21-02-2009 14:52:05
Je to nenormálne, ale inak to nebude. Alkohol a cigarety sa budú predávať vždy, o inej alternatíve ešte žiadny štát nerozmýšľal... Ja neobhajujem konanie štátu, iba som naznačil ako rozmýšľa. Sám som nefajčiar, takže mne by smrad z cigariet nechýbal. Ale inak to nebude p. Veselický.
anonym | 22-02-2009 15:56:51
Je fakt, že ľudstvo sa svojimi vynálezmi a novými technológiami postupne troví samé. Žiť mimo dosahu týchto škodlivých faktorov by znamenalo vrátiť sa niekoľko desaťročí späť a to už neurobí nik. Kto by sa dnes vzdal mobilov, mikrovlniek, rôznych potravín, rôznych elektrospotrebičov..? Tak sa teda dobrovoľne rútime do likvidácie.
milan | 18-02-2009 09:02:33
Dovolim si reagovat...moj nazor je tiez taky, ze su zaujmove skupiny, ktorym zalezi na tom, aby im fajciari neopustili zariadenia. Preto si aj myslim, ze riesenie murovanych "oddeleni" je prihodne slovenkemu porekadlu - Aj vlk syty aj ovca cela. Len je otazne, ci v zaujme verejneho zdravia bude toto riesenie dostatocne...
Ľubomír Veselický | 21-02-2009 13:25:30
Nezdá sa Vám, že je nenormálne, aby ktorýkoľvek štát staval svoju finančnú stratégiu na výrobe a predaji niečoho, čo škodí jeho obyvateľom? Alebo je to celé postavené na filozofii, že ak to takto išlo doposiaľ, tak to ešte chvíľu vydržíme a po nás potopa.
nedostupny 69 | 22-02-2009 17:32:48
DAKUJEM
anonym | 18-02-2009 07:19:57
Páni poslanci nedovidia ani za hranice SR, pretože by inak videli, že súčasný trend v EÚ je úplne vytlačiť fajčenie z reštaurácií, barov atď. Dokonca zhoršili ešte to čo tu bolo doteraz. A kto z toho profituje? Lobistické tabakové skupiny, ktorým ide v prvom rade o zisk a tiež niektorí páni poslanci. Pretože by inak neuprednostnili záujmy tabakových firiem. Zdravie bolo tentoraz na poslednom mieste...
občan | 19-02-2009 13:52:02
no to je riešenie a pohľad krátkozrakých, fajčiari neprestanú fajčiť keď sa to zakáže, pojdu proste von a ostatní na nich nebudú doplácať, to je správne riešenie, čo sa týka príjmov do daní sú tu na druhú stranu náklady na liečenie chorôb, ktoré by sa tým ušetrili, na západe to už pochopili a pritom tam je skutočný trh, tu stále vládne pán úplatok a krátkozrakosť
Miloš Majko | 22-02-2009 17:11:56
Nedostupny, pouvazujeme, ci pre Vas nezriadime samostatne "zdravotne okienko" - pokracujte, prispevky su naozaj poucne, no pozor na pripadne autorske prava!
anonym | 21-02-2009 12:40:10
Ide o nastavenie súladu tak, aby sa vlk nažral a ovca zostala celá - príjmy štátu nemôžu vypadnúť nakoľko ide o miliardy a na druhej strane je tu snaha, aby fajčiari neznepríjemňovali život fajčiarom... Nájsť tú hranicu je ťažké, každý ju vidí inde. Zákaz predaja cigariet by nič nevyriešil, fajčiari si budú tovar kupovať v zahraničí. Potom by to bolo ešte horšie - štát by nemal príjmy a fajčiari by naďalej otravovali fajčiarov... Takže štát sa snaží o také podmienky, aby príjmy z cigariet boli a na druhej strane, aby nefajčiari neboli pasívnymi fajčiarmi. To je na dlhú polemiku.
Ľubomír Veselický | 22-02-2009 14:03:39
Zaujímavé, kam sme sa v diskusii od cigaretového smradu dostali. Ale vďaka každému, kto sa zapojil. Mať informácie o tom, čo nám škodí je dobré, dokonca veľmi dobré. Nedávno som dostal materiál o škodlivom vplyve mikrovlnky na ohrievané potraviny. Ak je to pravda, tak WHO mala výrobu a predaj mikrovlniek celosvetovo zakázať. Lenže ide zasa o kšefty. Preto sa informácie o jedovatosti ohriatej vody v mikrivlnke budú šíriť iba ako samizdat a populácia sa bude postupne otravovať stále dokonalejšou technológiou. Človek je ale potvorsky odolný. Exhaláty, elektromagnetický smog, chemické stabilizátory v potravinách, umelé tuky, žiarenia všetkého druhu (PC, mobily, TV), toľko sústavných atakov na život a my starí sme furt tu.
Ľubomír Veselický | 21-02-2009 12:30:20
Celé je to schizofrénia! Štát dotuje pestovanie tabaku, udeľuje licencie na výrobu cigariet, berie dane z ich výroby a predaja a potom sa vytasí so zákonom na ochranu nefajčiarov. Hranice Kocúrkova sú tristonásobne prekročené. Chorý systém plodí choré pravidlá a tvári sa, že robí všetko pre zdravie populácie.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign