Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bezpečnosť na cyklotrase

1216

Kedže pekné počasie nás láka von do prírody,na prechádzky pri Váhu a po násype v Seredi, musíme si uvedomiť, kde sa môžu pohybovať chodci,cyklisti, korčuliari a dbať na našu bezpečnosť.

Na cyklotrase po násype je miesto, kde chodci a dokonca aj rodiny s deťmi , ak nechcú prejsť po cestnej komunikácii na  moste, veľmi radi využívajú cyklochodník pod ním. Ale pozor!

Cyklochodník je vyznačený dopravným značením na začiatku a na konci, ktoré znači: Dopravné značenie  Cestička pre cyklistov, t.j. symbol bicykla na modrej dopravnej značke, prikazuje cyklistom použiť v predmetnom smere takto označenú cestičku . „Cestičku môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach , ak tým neobmedzí ani neohrozí cyklistov, cestičku  smie použiť aj osoba tlačiaca bicykel. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie cestičky zakázané,“

Preto, ak chodec využije na vlastné riziko tento úsek , mal by prejsť po ňom usporiadane ,cyklisti ohľaduplne s dodržaním bezpečnej rýchlosti a možno k bezpečnosti by prispela aj priložená informačná tabuľa.


Fotogaléria k článku:

1216
Autor: Milka Osušanová
1216
Autor: Milka Osušanová
1216
Autor: Milka Osušanová


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Janka | 04-06-2016 16:38:08
Veru tak len treba kontrolovat tych co sa pod mostom smerom na Dolnu stredu premavaju na motorkach,autach minule dokonca vytahari s NR ev.c. Stali pred prvym veziakom na Garbiarskej a nasledne vysli smerom na hradzu a odtial si skratili cestu popod most smerom na NR.Evidentne boli v praci.
Registrovaný Milka Osušanová Milka Osušanová | 04-06-2016 07:12:00
Jedno veľmi jednoduché vysvetlenie: V Seredi sa nachádzajú dva krátke úseky na cyklochodníku..jeden je pod mostom a druhý pozdĺž parku pri Rakete. Tieto krátke úseky sú označené modrou dopravnou značkou v strede s bicy
klom, ktorá značí,že sa jedná o cestičku pre cyklistov a korčuliarov a iným účastníkom, teda chodcom, je používanie cestičky zakázané......
Ak si všímate aj dopravné značenia na cyklochodníku po celej trase na násype zistíte, že je označený modrou dopravnou značkou v strede sú chodci a bicykel, čo znamená,že po cyklochodníku sa možu pohybavať chodci, korčuliari a cyklisti a záleži iba od ich ohľaduplnosti, ako sa na cyklochodníku pohybujú aby sa neohrozovali navzájom....
s.i.n. | 03-06-2016 22:30:18
Pisarovic | 02-06-2016 11:59:24 čítaj pozorne celý článok a aj príspevky. Tá tabuľa sa vzťahuje len na krátky úsek pod mostom, kde pri obvyklej \"disciplíne\" chodcov aj s malými deťmi po cyklotrase to priam priťahuje nejaký úraz. Tá tabuľa tam nie je náhodou!!
zone | 03-06-2016 17:10:19
akurát včera okolo 20,00veselo tade prefrčala jedna slečna na aute ešpezetka je zatiaľ len v mojom mobile a to nieje ojedinele auto čo tade chodia
Pisarovic | 02-06-2016 11:59:24
a preco nesmie ist clovek bez bicykla po cyklotrase? :D neni to jedno ci sa zrazi z cyklistom alebo z pesim ci kolculiarom?
obyvatel | 02-06-2016 09:59:54
Mne nedakujte, ja som len reagoval na prispevok podomnou.Samozrejme tam treba zmenit znacenie aby bolo jasne a pre kazdeho ciste ze co ak,tak znacenie bolo ok a upozornovalo kazdeho ucastnika. Ja som len popri tom upozornil na nebezpecie ktore hrozi ucastnikom napr. v useku od parku k stadionu ktore je dosledkom spatneho navrhnutia a naslednej realizacie. Ale je vidiet ze smer Dolna streda nastalo ponaucenie aj ked sme sa zatial nedozvedeli kolko to stalo a kto to vlastne konkretne financoval a začo alebo za ake proti sluzby. Lebo aj sponzorstvo nie je zadarmo ale je to len forma uplatku alebo korupcie niekoho za nieco.
Registrovaný Milka Osušanová Milka Osušanová | 01-06-2016 22:13:25
Milý pán Obyvateľ, ďakujem za obšírne vysvetlenie čo je ochranná hrádza, ktorý ste skopíroval zo ZMOS-u, Katalogu opatrení odsek 2.3.7 Ochranné hrádze. Chcem k svojmu článku dodať iba toľko, že vobec nebolo mojím úmyslom kritizovať technológiu cyklotrasy,nato nie som odborník. Skorej som si dovolila upozorniť ľudí na riziko, aké podstupujú prechodom na úseku pod mostom,ktorý spája cyklotrasy pred a za ním.Ja osobne som porušila toto pravidlo, fotila som Váh, keď do mňa vrazil cyklista, našťastie sa nič nestalo, iba som si uvedomila,že pred chviľkou tu prechádzala rodinka s kočíkom a vedľa neho deti po celej šírke cyklotrasy a ich stretnutie s cyklistom by sa nedalo odvrátiť. Preto si myslim, že mali by sme sa zamyslieť a neohrozovať seba a ani cyklistov.
obyvatel | 01-06-2016 20:37:02
Ale to, ze v prvom rade sa jedná o OCHRANNÚ HRÁDZU nikto nespochybňuje tak neviem naco si tu niekto masiruje svoje ego skopirovanim nejakej smernice. Skor ma zaraza ten fusersky navrh a nasledna realizacia. Ten makadam pokrajoch sa zosypal nižšie a obojstranne asfaltove okraje sa stali nebezpecne mozne urazove prvky . Niekde 10cm a mozno aj viac co je nebezpecne pokial cyklista vybehne z asfaltu. Taktiez hrozi vyvrtnutie clenku aj pre pesich. Treba to dat do stavu ako sa to robilo teraz od zberneho dvora na Dolnu Stredu. To znamena dorovna udusana hlina a trava to spevnia a bude to lepsie a bezpecnejsie ako to co je tam ten strateny makadam teraz. A mozno pre nevediacich dementov bude treba osadit tabule ze v smere uzivania sa treba drzat pravej strany trasy.
v prvom rade sa jedná o OCHRANNÚ HRÁDZU | 01-06-2016 18:28:38
takže čo to je ochranná hrádza?Popis čo je to ochranná hrádza:
Ochranné hrádze sú objektmi, ktoré vymedzujú priestor určený na prevádzanie povodňových prietokov na tokoch a súčasne plnia funkciu protipovodňového líniového prvku v systéme protipovodňovej ochrany.
Ide o umelo vybudované steny, násypy alebo valy, zvyčajne vyplnené zeminou alebo kameňmi, vybudované okolo relatívne rovného, nízko ležiaceho územia na ochranu pred povodňami. Hrádza tiež môže byť vybudovaná na brehu alebo okraji jazera na zamedzenie prítoku nežiadúcich vôd.
Spevnené komunikácie na korune ochranných hrádzí sú vybudované za účelom zlepšenia prístupu na hrádze pre ťažké mechanizmy pri vykonávaní povodňových zabezpečovacích prác, údržbe, opravách a kontrole hrádzí. Koruna hrádza býva často využívaná na rôzne účely, ako je cyklistika, korčuľovanie na kolieskových korčuliach či pešia turistika. Tieto aktivity je možné vykonávať na základe súhlasu správcu hrádze v období mimopovodňovej aktivity na toku.

So zreteľom na ich významnú celospoločenskú funkciu základné pravidlá na ochranu a používanie ochranných hrádzí ako aj využívanie inundačného územia upravujú legislatívne predpisy, najmä zákon o vodách, zákon o ochrane pred povodňami.
Každý návštevník ochrannej hrádze a vodného toku by mal mať na zreteli nasledovné skutočnosti:
Pohyb po prístupných častiach vodohospodárskych objektov je na vlastné nebezpečenstvo každého návštevníka a správca týchto objektov za bezpečnosť a majetok cudzích užívateľov nezodpovedá.
Správca objektov prislúchajúcich k vodnému toku vykonáva vlastnými pracovníkmi, prípadne pomocou dodávateľských a servisných organizácií počas celého roka rad údržbárskych prác. Pritom sa využíva rôzna mechanizácia, ktorá môže obmedzovať pohyb návštevníkov hrádze (chodcov, cyklistov, korčuliarov a pod.) po hrádzi. Títo sú povinní činnosti správcu vodného toku a vodohospodárskych objektov akceptovať a rešpektovať pokyny pracovníkov.
Nie je prípustné poškodzovať teleso hrádze a jej vybavenie, vrátane trávneho porastu svahov hrádze aj jej predpolí.
Zakazuje sa akýmkoľvek spôsobom poškodzovať a ničiť objekty a zariadenia na nich osadené (napr. osvetlenie, sondy, vodočetné laty, značky, popisné tabuľky, kryty šácht, závory, atď.).
Manipulácia s technologickými zariadeniami na objektoch cudzími osobami je neprípustná.
Je zakázané znečisťovať ochrannú hrádzu, objekty a vybudované prístrešky, vykonávať činnosti, pri ktorých by mohlo prísť k znečisteniu povrchových a podzemných vôd a tvorbe skládok pevného odpadu.

Pri vzniku alebo vyhlásení povodňovej aktivity je zakázaný pohyb a jazda po vodohospodárskych objektoch a v medzihrádzovom priestore.

Až v druhom rade sa môžeme baviť o trase pre bicyklistov,korčuliarov a pod.
sused | 01-06-2016 17:16:17
No zbohom zdravý rozum.
Evaa | 01-06-2016 17:02:37
Mám pravidelne skúsenosti s tým, ako sa po cyklotrase prechádzajú celé rodinky. Hnevám sa na to, lebo je to obmedzenie v mojom pohybe. A deti prechádzajúcich sa sú tiež rizikový faktor. Stačí krok vedľa a bude pod kolesami a ja na zemi... Som rada, že tu pani Osušanová zverejnila tento článok. Snáď pomôže rešpektovať pravidlá.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign