Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bezpečná križovatka?

Ivan SklenárDátum28. 04. 2009 18:14:34TémaDoprava
 pohľad vodiča vľavo z tej istej polohy vozidla
Asi viacerí vodiči, ktorí prechádzajú križovatkou ulíc A.Hlinku-Vojanská-Čepenská si všimli, že hoci je táto križovatka priestranná, je nebezpečná. Ak totiž vpravo, smerom do centra stoja autá parkujúce okolo Pizzerie, častokrát aj pred tabuľou Parkink 5x (ktorú niekto "dobromyselne" skorigoval na P 15x) vodič prichádzajúci z ul.A.Hlinku nemá náležitý rozhľad, ktorý ale podľa vyhlášky mať má, aby mohol bezpečne prejsť cez križovatku. Viď obr. č.1 Obr. č.2 bol urobený z tej istej pozície ako č.1. Aby vodič náležite videl vozidlá prichádzajúce sprava, musí popotiahnuť aspoň 2,5 m za čiaru s dopr. značkou STOP. A to je na pokutu. Pýtam sa: zamyslel sa kompetentný pri schvaľovaní dopravného značenia súvisiaceho s touto križovatkou?? A čo na to referát MsÚ, ktorému spadá do kompetencie doprava a komunikácie v meste??

Fotogaléria k článku:

 tato foto jasne dokumentuje, kam až musí vodič potiahnuť, aby dobre videl na vozidlá prichádzajúce sprava
Popis: tato foto jasne dokumentuje, kam až musí vodič potiahnuť, aby dobre videl na vozidlá prichádzajúce sprava
 pohľad vpravo z okna vodiča, ktorý chce ísť rovno alebo odbočiť vľavo
Popis: pohľad vpravo z okna vodiča, ktorý chce ísť rovno alebo odbočiť vľavo

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
ada | 26-05-2009 23:00:07
Je to tam celé otrasné ako v celej našej Seredi.....Sme ako 100 rokov za opicami, každý jazdí kolko sam u zachce, nikto nekuká na to že je 50 v meste,na stopku zastaví naozaj len ten seriózny šofér, na priechode pre chodcov dá prednosť chodcom len málokto...tu je to ako na divokom západe, cesty katastrofa, urobia jeden kruháš, aj to nie poriadne,,,pred lidlom to tiež nedomysleli, a pri kauflande taky -tak.....pokutujú len za zlé zaparkovanie,ale parkoviská tu tiež nikto nedomyslel,Áut pribúda ,a nie je ich kde uložiť- odparkovať.A potom sa stáva že zastavia aj tam kde nemajú, len aby tam nebol zákaz zastavenia...Ak nie je kašlú na to či iný šofér vidímalebo ak chce vidieť musé vbehnúť do polovičky cesty aj to na vlastné riziko a to je v seredi všade, nie len na ul.A .Hlinku......
anonym | 30-04-2009 09:43:00
Do autoskoly s vami! Fakt...
anonym | 30-04-2009 08:33:38
A určite podľa vyhlášky nemôžu autá stáť 3-4 metre za križovatkou.
anonym | 30-04-2009 08:28:32
V Galante by tu bol dávno kruháč......
pre hombre | 29-04-2009 19:55:52
Keď poznám pravidlá cestnej premávky, ešte nemusím byť policajt. To by mal ovládať každý vodič a nie tu drístať úžasné teórie o tom, kde sa má zastaviť vozidlo, aby mohlo bezpečne vyjsť z vedľajšej na hlavnú... Aj logika káže, žen treba zastaviť na mieste, odkiaľ mám rozhľad na križovatku. Alebo sa mýlim..? Len som mal pocit, že to treba niekomu pripomenúť, keďže mnohí sa tu zaoberajú tým, prečo je zle zaznačená čiara... Veď uznaj... :-)
Samo Košík | 29-04-2009 16:12:02
Táto križovatka sa mi zdá ako jedna z tých menej bezpečných. Asi ste už zažili: 1)z Vojanskej ide auto a dáva prednosť - vodič musí vojsť kus do križovatky, nakoľko od mesta nemá dobrý výhľad pre strom, ktorý mu bráni vo výhľade. Ak potom z mesta ide auto a odbočuje doľava na A. Hlinku a dáva prednosť oproti idúcim autám a za ním ide ďalšie auto, ktoré ho obchádza sprava - zavadzia mu auto z Vojanskej - kolízna situácie je na svete 2)Z A. Hlinku je perfektný a bezproblémový výhľad ak je tvoje auto o dosť vyššie ako autá zaparkované na spomínanom odstavnom páse a ty sedíš na "druhom poschodí". Ak máš auto nižšieho vzrastu - máš smolu - vojdeš do križovtky, aby si mal lepší výhľad a potom stúpiš na plyn s tým, že ti to hádam vyjde. - Ale ešte lepšie sú na tom bicyklisti - tí stúpia na pedále a premocú sa cez križovatku. Myslím si, že tie parkovacie miesta by sa tam mali zrušiť, parkovať sa dá neďaleko aj inde.
anonym | 29-04-2009 12:00:56
Naucte sa soferovat :-P Krizovatka je pekne prehladna. A kto ma s tym problem nech si zariadi rekondicne jazdy :-)
jojo | 29-04-2009 11:39:36
No neviem, mne sa zdá leho príspevok úplne ok, v čom nemá pravdu? Aj ty zastavuješ na mieste odkiaľ nemáš rozhľad? Aby sa tu potom mohlo drístať?
hombre | 29-04-2009 11:24:21
Anonym, anonym, nezapreš v sebe policajta. Z Tvojich príspevkov sa to dá čítať ako z otvorenej knihy. Tí policajti vždy rozdávajú rozum tak mohutne, že potom nevedia napočítať ani do päť
anonym | 29-04-2009 11:00:38
No konečne to aspoň jeden pochopil a to Juro 29-4-2009 o 08:33. Zastaviť treba na mieste odkiaľ má vodič náležitý rozhľad na križovatku!!! Kde ste všetci robili vodičáky..? Načo vám je zastavenie na čiare, keď potom prd vidíte? Hlavne, že mudrujete ako Šalamúnovia a vedomosti a prax žiadne. Bože môj, preto to aj tak na tých cestách vyzerá. Keď vypnú semofory na svetelnej križovatke tak tiež zastavíte pred semaforom..? A načo? Čo môžete odtiaľ vidieť..? Jasné, že treba potiahnuť až na miesto odkiaľ je náležitý rozhľah na križovatku. Bože ľudia rozmýšľajte trochu alebo odovzdajte vodičáky. Aby som sa bál jazdiť v cestnej premávke, keď počúvam takýchto akože vodičom... Nemám slov.
anonym | 29-04-2009 10:21:52
no čo už..známosti robia zázraky, však pán S.(majiteľ obchodu s vodoinštalačným materiálom) ? *no*
kritik | 29-04-2009 09:59:06
Chcel bi som vedieť prečo je povolené státie oproti starej optike kde je pomerne hustá premávka a uzka cesta .Zákaz státia tam síce je.Ale je povolený pred rybárskym a vodoinštalačným obchodom.Dufam že kompetentný tuto výnimku zrušia skor než tam dojde kzávažnej nehode.
jojo | 29-04-2009 08:47:33
NJ presne to som si ani neuvedomil...Je to presne ako hovoríš. :-P
juro | 29-04-2009 08:33:37
nie je pravda, že vodič musí zastaviť pred tou naznačenou čiarou aj ked je tam stopka!!! Vodič podľa zákona môže zastaviť na takom mieste z ktorého má rozhľad do križovatky. Dôležité pri stopke je, že auto musí zastaviť. Tá čiara vymedzuje iba hranicu križovatky. Takže vodiči musíte zastaviť ked je tam stopka, ale nie pred stopkou, ale na mieste kde máte výhľad.
jojo | 29-04-2009 08:26:56
Môžu ale nerobia to, aspoň ja nemám takú skúsenosť. Čo si zvyknú očas všímať je to, či zastavujete na STOP-ke. V podstate by teda stačilo posunuť trocha hranicu križovatky a je po "probléme", hoci podľa mna umelo vyvolanom. Keď tam zastavíte (čo vlastne musíte, nakoľko je tam STOP-ka) tak aj napriek tým autám, ktoré tam parkujú, som si všimol na tej prvej fotke, že vidím až po ten zelený Favorit čo je celkom solídny výhľad a to navyše pozerám len prostredníctvom tej fotky, čo do určitej miery skresľuje možnosť to ohodnotiť.
tralala | 29-04-2009 08:14:57
gabika to z casti vystihla.. ale nejde o to ze tam nemaju tie auta byt ide o to ze ta ciara ktora znaci stopku je trosku moc vzadu tak ako aj pri gymnaziu z vinarskej. a to mozu policajti pokutovat ked zastavis za tou ciarou.. tot vse.
jojo | 29-04-2009 07:24:33
No ja teda neviem, ale pre mna je tá križovatka úplne v pohode, nikdy som tam nemal žiadne problemy, dokonca aj ked na vami kritizovanom mieste stoja vozidlá. Možno je to len o skúsenostiach a vodičských schoponostiach... :-D . Ale nie vážne, mne sa zdá tá križovatka úplne v pohode. To by sme toto mohli inak povedať o polovici križovatiek v meste, napr. výjazd z Pekarskej na Kúp.Nám. a rozhľad doľava, ak na odstavnom páse parkujú vozidlá, výhľad je horší, takisto výjazd na Nám.Slobody z jednosmerky smerom k námestiu (autousovej stanici) keď vozidlá parkujú vľavo na parkovisku!!!! a takto by som mohol pokračovať donekonečna....Jednoducho treba sa zmieriť s tým, že tých parkovacích miest je pramálo a ľudia sa snažia parkovať tam, kde sa dá, aj keď je to niekedy možno na úkor bezpečnosti (aj keď v tomto prípade vlastne parkujú na parkovisku - oficiálnom). Nechcem by som týmto zľahčovať situáciu, ale nehľadajme nasilu a nezmyselné problémy aj tam kde nie sú... *loony*
anonym | 28-04-2009 19:42:43
Gabika čo má spoločné neprehľadná križovatka s pokutami..? Máte komplexy z pokút alebo čo? Problém je v tom, že tie autá, ktoré tam stoja, to státie tam bohužiaľ dovolené majú. Čo majú podľa vás policajti v tomto prípade pokutovať?
Gabika | 28-04-2009 19:11:35
Ta križovatka je hrozna!Jasne, že tie auta tam nemaju čo robit a nechapem ako to niekto mohol dovolit.Kym sa tam asi nestane vazna dopravna nehoda tak sa s tým nebude nič robit.No to tu v tej našej Seredi je pekny bordel.Pokutuju to čo nemaju.A to čo maju nato kašlu lebo sa policajti boja....asi tak
Lukas V. | 28-04-2009 19:06:47
Táto križovatka je tak ako pre chodca tak aj pre vodiča nebezpečná, myslím si že keby tam bola svetelná signalizácia tak by to prispelo k bezpečnej premávke. Možno by sa spomalila premávka ale keď sa niekto pôjde pozrieť od tejto križovatky smerom na Čepeň tak by napočítal toľko áut ktorý asi zabudli že sa menila rýchlosť v meste.
anonym | 28-04-2009 19:01:14
komentar mi hovori z duse, kolkokrat je risk, skusat az dopoly krizovatky, snad nic nepojde, ale raz to nemisi vyjst...

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign