Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Bez komentára...

Miloš MajkoDátum03. 07. 2017 21:05:46TémaTak to vidím ja...
200

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ničota... | 20-07-2017 13:14:34
vedci sa od roku 1959 zaoberajú ,,veľkým treskom,,
sami priznávajú:
Podľa súčasných fyzikálnych modelov bol vesmír pred 13,7 miliardami (1,37 × 1010) rokov vo forme gravitačnej singularity, v ktorej boli merania času a dĺžky bezpredmetné a teplota spolu s tlakom boli nekonečné. Pretože zatiaľ neexistujú žiadne modely systémov s týmito charakteristikami, špeciálne žiadna teória kvantovej gravitácie, ostáva toto obdobie histórie vesmíru nevyriešeným fyzikálnym problémom.

a vy tu chcete za pár dní vyriešiť, kto je boh?
možno ,,hmota,, ktorá spôsobila veľký tresk a táto hmota nechce, aby sa niekto dozvedel, čo je za ,,oknom,, veľkého tresku, raného vzniku vesmíru ...
dumajte, máte na to čas do konca sveta :)

ozaj, kedy je výplata? to ma trápi viac, lebo mlieko zdražie a syry tiež :(
gulak | 20-07-2017 06:57:13
Ktovie z čoho vznikol stvoritel..z ničoty,z náhody..
Lubo | 19-07-2017 22:14:31
Nie, suhlasim s teoriou, ze nic nevzniklo z nicoho. A vedci nic nedokazali a ani nedokazu. Nemanipulujte a nevkladajte mi do ust veci co som nepovedal. Dakujem
pre Luba | 19-07-2017 20:46:10
Ak teda súhlasíte, to znamená, že uznávate, že za množstvom prehodených výhybiek musí byť inteligentná bytosť. Veriaci ju nazývajú Boh, alebo prvotná príčina všetkého. Logickým myslením sa dá dokázať prvotná príčina a o tom písal aj Tomáš. Vedci nedokázalli existenciu Boha tak, že tu je a toto je on, zoznámte sa. Dokázali ju tak, že ukázali na množstvo správne nastavených výhybiek v jednotlivých vedných oborocch tak, že každému súdnemu človeku musí byť jasné, že to nemôže byť náhoda. Som rád, že nie ste zaujatý proti pravde, že ju hľadáte a máte otvorené srdce pre pravdu. Želám vám veľa úspechov pri jej objavovaní a úprimnú radosť z jej nájdenia.
Lubo | 19-07-2017 20:04:51
Suhlasim, ale aby tu niekto vykladal ze su dokazy a vedci dokazali ze Boh existuje je nonsens, resp. pobluznenie hraniciace s vymytim mozgu. Clovek ma slobodne vedomie a sam sa moze rozhodnut comu a komu verit. Ked chce verit v Boha tak bude verit a ziadne vmysly od Tomasa tomu nepomozu, naopak skor uskodia.
pre Lubo ešte raz | 19-07-2017 20:00:41
Množstvo \"náhod\" ako sa poprehadzovali výhybky pre vlak je dôkazom, že za tým množstvom správne nastavených výhybiek musí byť inteligentná bytosť. Ak by bolo treba prehodiť len jednu či dve výhybky, to sa dá považovať za náhodu, ale nie výhybky na každej stanici.
pre lubo | 19-07-2017 19:46:47
Aj vám musí byť jasné, že ak sa ovce rozpŕchnu tak zasiahne bača a jeho pes. Jednoduch usmerňuje ovce k vytýčenému cieľu. A to sa počas pasenia denne stane x krát. Alebo, ako keby niekto vždy na koľajniciach správnym smerom prehodil výhybky. Určite so mnou budete súhlasiť, že výhybky vlaku z Bratislavy do Košíc sa neprehadzujú náhodne, ale prehadzuje ich niekto, kto vie ako na to, aby sa vlak dostal do Košíc. A tak je to aj s vývojom života na, zo začiatku uplne nehostinnej planéte Zem.
Lubo | 19-07-2017 18:27:34
To ale potom nie je dokaz? Ci beriete ako dokaz to ze sa zislo viacero \"nahod\"?
pre Lubo | 19-07-2017 17:45:46
len to, že Zem je v obývateľnej zóne samé o sebe nie je dôkaz o existencii Boha. Dôkazom je to, že táto \"náhoda\" je len jedna z veľmi mnohých náhod, ktoré musia byť splnené, aby na Zemi vznikol život a aby vznikol človek. Dôkazom existenncie Boha je to, že celým týmto vývojom sa vynie ako červená niť usmerňovanie k dosiahnutiu cieľa a tým je človek. Ono je to asi tak, ako s bačom, jeho psom a veľkým stádom oviec. Bača presne vie, kde chce svoje ovce napásť, ako sa tam dostane a ako sa dostane aj späť do ovčinca. Jeho pes ho na slovo poslúch a hlúpe a nerozumné ovce sa rozliezajú kde ich napadne. Ovčiarsky pes na pokyn baču ovce usmerňuje, takže sa dostanú na určenú pašu a aj päť do košiara. Myslím, že nikto nespochybňuje to, že keby nebolo pastiera a jeho psa, ovce by sa roztratili a asi by sa nevrátili do ovčinca. Je tu potrebné vedenie a usmerňovanie, ktoré je vidieť aj v neuveriteľnom množstve usmernení, alebo pre ateistu náhod, na to, aby vznikol život a aby vznikol človek.
Deus | 19-07-2017 05:55:55
velmi skoro velmy fukat vichodny vjetor
Lubo | 18-07-2017 23:29:03
Ty si na praskoch Tomas? Knihu poznam a co konkretne a hlavne ako mam vyvracat? ty si asi v zivote vedecku pracu nerobil, inak by si sa takto fakt nedokazal chovat? Si ovplyvneny nejakou sektou? Co ti je?
JA SOM | 18-07-2017 23:15:16
http://a-repko.sk/knihy/krempasky-veda_viera.htm#kap2
preštuduj súhlas vyvráť
Lubo | 18-07-2017 22:32:40
To ze zem je v obyvatelnej zone je dokaz ze boh existuje?
prepáčte, ale | 18-07-2017 21:47:18
keď čítam niektoré komentáre, tak mám pocit, že mozog využívate len na to, aby ste vedeli kedy žrať a srať.
pre lubo | 18-07-2017 21:36:52
v čom je ideálna vzdialenosť Zeme od Slnka, aby mohol existovať život, znôškou nezmyslov?
Lubo | 18-07-2017 21:10:22
ako keby som cital nieco od svedkov jehovovych :) snuzka nezmyslov
plné znenie | 18-07-2017 20:02:19

Existuje Boh?
Aké sú hlavné logické a vedecké dôvody, ktoré vedú ľudí k tomu, aby verili v Boha?

Nebolo by skvelé, keby ti niekto jednoducho predložil jasné dôkazy o existencii Boha? Žiadne myknutie plecom. Žiadne výroky typu: „Jednoducho tomu musíš veriť.“ Nuž, tu je pokus o úprimné a otvorené vysvetlenie dôvodov, ktoré nasvedčujú tomu, že Boh skutočne existuje.

Začnime však niekde inde. Každý dôkaz sa dá prekrútiť alebo „racionálne“ vysvetliť, ak sa daný človek vopred rozhodne neveriť mu. Je to podobné, ako keď niekto odmieta veriť tomu, že človek stúpil na Mesiac. Nezáleží na tom, koľko informácií mu predložíš – satelitné zábery kozmonautov prechádzajúcich sa po Mesiaci, rozhovory s nimi, kamene z Mesiaca… – jeho názor sa nezmení. Všetky dôkazy sú bezcenné –– pretože tento človek je presvedčený, že ľudia na Mesiaci nikdy neboli.

Keď ide o možnosť existencie Boha, Biblia hovorí, že je mnoho ľudí, ktorí síce videli dostatok dôkazov, predsa však popierajú pravdu o Bohu.1 Naopak tým, ktorí chcú poznať Boha, ak existuje, Boh hovorí: „Budete ma hľadať a nájdete ma; keď ma budete hľadať celým srdcom, dám sa vám nájsť.“2

Skôr než sa pozrieš na fakty, ktoré podporujú existenciu Boha, polož si nasledujúcu otázku: „Ak Boh skutočne existuje, naozaj ho chcem poznať?“ Ak áno, zamysli sa nad týmito dôvodmi…
1. Komplexnosť našej planéty poukazuje na cieľavedomého Stvoriteľa, ktorý vesmír nielen stvoril, ale ho aj dodnes riadi.

Je množstvo príkladov, ktoré poukazujú na to, že vesmír nevznikol náhodou. Uvádzame len niektoré z nich:

Zem… Jej rozmery sú dokonalé. Veľkosť Zeme a jej zodpovedajúca gravitačná sila udržiava tenkú vrstvu dusíkatých a vodíkových plynov, ktorá sa rozprestiera len do výšky cca. 70 km nad povrchom Zeme. Keby bola Zem menšia, jej atmosféra by nebola vhodná pre život, ako napr. planéta Merkúr. Keby bola Zem väčšia, jej atmosféra by obsahovala voľný vodík, ako je to na Jupiteri.3 Zem je jediná známa planéta, čo má atmosféru a skladá sa z takej zmesi plynov, aká je vhodná pre existenciu rastlinného, živočíšneho a ľudského života.

Zem sa nachádza v ideálnej vzdialenosti od Slnka. Všimni si napríklad teplotné výkyvy: je to zhruba od -35 do +50 °C. Keby naša Zem bola o niečo ďalej od Slnka, všetci by sme zamrzli. A keby bola bližšie? Zhoreli by sme. Čo i len nepatrný rozdiel v pozícii Zeme voči Slnku by život na našej planéte znemožnil. Zem tak zotrváva v ideálnej vzdialenosti od Slnka, pričom sa okolo neho otáča rýchlosťou takmer 90 000 km/hod. Okrem toho sa Zem otáča aj okolo svojej vlastnej osi, čím sa patrične ohrieva a schladzuje celý povrch Zeme každý deň.

Aj náš Mesiac má správnu veľkosť a vzdialenosť od Zeme. Pôsobením jeho gravitácie vznikajú dôležité javy ako príliv, odliv a iné pohyby. Vďaka nim vody oceánov nestagnujú, zároveň im však zabraňujú v tom, aby sa vyliali a zaplavili pevninu.4

Voda… Je bez farby, vône, chuti, a predsa by bez nej žiadny živý tvor nedokázal prežiť. Organizmus rastlín, živočíchov i ľudí sa skladá prevažne z vody (približne dve tretiny ľudského organizmu tvorí voda). Všimni si, že vlastnosti vody jedinečne vyhovujú pre život:

Voda má nezvyčajne vysoký bod varu a mrazu. Umožňuje nám žiť v prostredí s rozkolísanou teplotou, pričom v nás udržiava stálu telesnú teplotu cca. 36,6 °C.

Voda je univerzálnym rozpúšťadlom. Vďaka tejto vlastnosti sa rôzne chemické látky, minerály a živiny dostávajú do každej časti nášho tela, aj do tých najmenších krvných vlásočníc.5

Voda je zároveň chemicky neutrálna. Bez toho, aby ovplyvnila zloženie prvkov, ktoré prenáša, umožňuje vstrebávanie potravy, liečiv a minerálov, ktoré potom naše telo ďalej spracúva.

Voda má jedinečné povrchové trenie. Preto napríklad voda v rastlinách môže tiecť smerom nahor, proti smeru pôsobenia gravitačnej sily, čím prináša životne dôležité živiny aj do najvyššieho konárika toho najvyššieho stromu.

Voda zamŕza zhora nadol a vznáša sa, takže ryby môžu žiť aj v zime.

Deväťdesiatsedem percent všetkých vôd Zeme tvoria oceány. Na našej Zemi však existuje systém, ktorý filtruje z vody soľ a potom túto vodu rozširuje po celej planéte. Vďaka vyparovaniu morská voda zbavená soli vytvára oblaky, ktoré dáva vietor do pohybu, aby zavlažovali pevninu dostatočným množstvom vody pre vegetáciu, živočíchy i ľudí. Tento zložitý systém purifikácie a zásobovania – systém recyklovanej a opäť použitej vody – udržuje život na celej planéte.6

Ľudský mozog… Simultánne spracúva neuveriteľné množstvo informácií. Tvoj mozog vníma všetky farby a predmety, ktoré vidíš, teplotu v miestnosti, tlak tvojich nôh na podlahu, okolité zvuky, sucho v tvojich ústach, dokonca aj povrch klávesnice, na ktorej máš prsty. Tvoj mozog registruje a spracováva tvoje emócie, myšlienky a spomienky. Zároveň kontroluje stále funkcie tvojho tela ako napr. dýchanie, pohyby viečok, hlad či pohyb svalov rúk.

Ľudský mozog dokáže spracovať viac než milión podnetov za sekundu.7 Tvoj mozog analyzuje dôležitosť každej jednej informácie, pričom vyfiltruje tie, ktoré sú relatívne nedôležité. Práve táto funkcia ti umožňuje sústrediť sa a efektívne fungovať každý deň. Mozog, ktorý každú sekundu spracúva vyše milión informácií, pričom hodnotí ich dôležitosť a umožňuje ti konať na základe tej najvhodnejšej– naozaj by sme mohli tvrdiť, že takýto úžasný orgán vznikol len čírou náhodou?

Keď NASA vyšle do vesmíru raketoplán, predpokladá sa, že ho nenaplánovala opica, ale inteligentné a rozumné ľudské bytosti. Čím možno vysvetliť existenciu ľudského mozgu? Jedine myseľ, ktorá je ešte inteligentnejšia a rozumnejšia než ľudstvo, mohla stvoriť ľudský mozog.

Oko… Dokáže rozlišovať až 7 milión odtieňov. Má automatické zaostrovanie a dokáže spracovať neuveriteľných 1,5 milióna informácií – naraz.8 Evolúcia sa zameriava na mutácie a zmeny z a v rámci existujúcich organizmov. Avšak samotná evolúcia dodnes nedokáže vysvetliť pôvodný vznik oka alebo mozgu – vznik živých organizmov z neživej hmoty.
2. Vesmír má svoj začiatok – ale čo ho spôsobilo?

Vedci sú presvedčení, že náš vesmír vznikol pri jedinej obrovskej explózii energie a svetla, ktorý nazývame veľký tresk. Bol to počiatok všetkého, čo existuje. Počiatok existencie vesmíru, počiatok existencie priestoru a dokonca počiatok samotného času.

Astrofyzik Robert Jastrow, ktorý sa sám označuje za agnostika, vyhlásil: „Semeno všetkého, čo sa doteraz odohralo vo vesmíre, bolo zasiate v tomto prvom okamihu; každá hviezda, každá planéta a každá živá bytosť vo vesmíre vznikla ako výsledok udalostí, ktoré boli uvedené do pohybu v okamihu kozmickej explózie… Bol to doslova okamih stvorenia… Vesmír vznikol v jedinom záblesku a my nedokážeme zistiť, čo to spôsobilo.“9

Steven Weinberg, laureát Nobelovej ceny za fyziku, povedal, že v momente tejto explózie „bola teplota vesmíru asi sto miliárd stupňov Celzia… a vesmír bol plný svetla.“10

Vesmír neexistoval vždy. Mal svoj počiatok… ale čo ho zapríčinilo? Vedci nemajú vysvetlenie na túto náhlu explóziu hmoty a svetla.
3. Vesmír sa riadi konštantnými zákonmi prírody. Prečo?

Takmer všetko v živote sa nám zdá neisté, ale pozri sa na to, na čo všetko sa môžeme každý deň spoľahnúť: Gravitácia zostáva každý deň rovnaká, šálka horúcej kávy na tvojom stole vychladne, Zemi trvá stále 24 hodín, kým sa otočí okolo svojej osi, nemení sa ani rýchlosť svetla – tu ani v galaxiách, ktoré sú od nás vzdialené milióny kilometrov.

Ako je možné, že tu máme prírodné zákony, ktoré sa nikdy nemenia? Prečo je vesmír tak systematicky usporiadaný a taký spoľahlivý?

Aj najväčších vedcov zaráža, aké je to zvláštne. Z logického hľadiska nie je nevyhnutné, aby sa vesmír riadil akýmikoľvek pravidlami, nieto ešte aby podliehal matematickým pravidlám. Tento údiv pramení z uznania skutočnosti, že vesmír sa takto správať nemusí. Je ľahké si predstaviť vesmír, v ktorom by sa podmienky zo sekundy na sekundu menili, alebo vesmír, v ktorom sa veci náhle objavujú či miznú.11

Richard Feynman, nositeľ Nobelovej ceny za kvantovú elektrodynamiku, povedal: „Prečo je príroda matematická, je záhada… Skutočnosť, že vôbec existujú akékoľvek zákony, je v určitom zmysle zázrak.“12
4. Kód DNA informuje, programuje správanie bunky

Akákoľvek inštrukcia, akékoľvek učenie, akékoľvek školenie si vždy vyžaduje určitý zámer. Každý, kto napíše inštrukčný manuál, ho píše s určitým cieľom. Vedel si, že v každej jednej bunke tvojho tela sa nachádza podrobný inštrukčný kód, veľmi podobný miniatúrnemu počítačovému programu? Možno vieš, že počítačový program sa skladá z jednotiek a núl, napr: 110010101011000. Spôsob, akým sú tieto čísla usporiadané, komunikuje počítačovému programu, čo má robiť. Kód DNA v našich bunkách je podobný. Skladá sa zo štyroch prvkov, ktorým dali vedci skratky A, T, G a C. V ľudskej bunke sú usporiadané asi takto: CGTGTGACTCGCTCCTGAT atď. A teraz si predstav, že v každej ľudskej bunke sa nachádzajú tri miliardy takýchto „písmen“!!!

Tak ako ty dokážeš nastaviť svoj telefón tak, aby na ňom zazvonil budík, aj DNA vydáva inštrukcie bunke. DNA je program zložený z troch miliárd písmen, ktorý vydáva bunke povel, ako sa má správať. Je to veľmi obsažný „inštrukčný manuál“.13

Prečo je to také zvláštne? Človek si musí položiť otázku: Ako sa tento informačný program dostal do každej bunky ľudského tela? Toto nie sú obyčajné chemické prvky. Toto sú prvky, ktoré vydávajú inštrukcie a ktoré veľmi detailným spôsobom kódujú, ako sa má telo človeka vyvíjať.

Prirodzené biologické príčiny nie sú dostačujúcim vysvetlením existencie programovaných informácií. Takéto podrobné inštrukcie jednoducho nemôžu existovať bez toho, aby ich niekto cieľavedome skonštruoval.
5. Vieme, že Boh existuje, lebo sa s nami snaží nadviazať vzťah. Neustále je voči nám iniciatívny a snaží sa o to, aby sme prišli k nemu.

V minulosti som bola presvedčená ateistka. A ako mnohým ateistom, aj mne liezlo na nervy, ako mohli ľudia veriť v Boha. Čo poháňa ateistov, aby strávili toľko času, pozornosti a energie vyvracaním niečoho, čomu ani neveria, že existuje? Prečo to robia? Keď som ešte bola ateistka, svoje konanie som pripisovala snahe pomôcť tým úbohým ľuďom, ktorí prepadli sebaklamu či náboženským bludom… aby som im vysvetlila, že ich nádej je založená na úplne nesprávnej báze. Ale ak mám byť čestná, musím uznať, že som mala ešte jeden motív. Keď som kládla náročné otázky tým, čo verili v Boha, hlboko vo svojej duši som bola zvedavá, či ma dokážu presvedčiť o opaku. Súčasťou mojej „misie“ bolo oslobodiť sa od otázky Boha. Ak by som veriacim jasne dokázala, že sa mýlia, celý problém by som mohla zmietnuť zo stola a konečne by som mohla začať žiť slobodne.

Neuvedomovala som si však to, že dôvod, prečo ma toľko zamestnávala otázka existencie Boha, bol ten, že ma k tomu „tlačil“ samotný Boh. Prišla som k presvedčeniu, že Boh chce byť poznaný. Stvoril nás s tým zámerom, aby sme ho poznali. Obklopil nás dôkazmi o sebe a neustále pred nás stavia otázku o svojej existencii. Nedokázala som uniknúť myšlienkam o tom, že čo ak Boh naozaj je. Dokonca aj v deň, keď som sa rozhodla túto skutočnosť uznať, moja modlitba začala slovami: „OK, vyhral si…“ Je možné, že ateistom tak veľmi prekáža viera ľudí v Boha preto, lebo Boh sa s nimi aktívne usiluje nadviazať vzťah.

Podobnú skúsenosť majú aj iní. Malcolm Muggeridge, ľavicový filozof a spisovateľ, napísal: „Mal som pocit, že napriek svojmu hľadaniu niekto hľadal mňa.“ C. S. Lewis si spomína: „Sotva som svoju myseľ odtrhol od svojej práce, noc čo noc som cítil trpezlivé, neúprosné dobiedzanie toho, koho som ja tak zúfalo nechcel stretnúť. Vzdal som sa a uznal som, že Boh je Boh; kľakol som si a modlil som sa: a možno som bol v tom momente najskľúčenejším a najzdráhavejším konvertitom Anglicka.“

Lewis po tom, čo spoznal Boha, napísal knihu Zaskočený radosťou. Ani ja som nemala žiadne očakávania, keď som uznala, že Boh existuje. Avšak počas nasledujúcich mesiacov som s úžasom spoznávala, ako veľmi ma miluje.
6. Na rozdiel od iných zjavení Boha, Ježiš Kristus je najjasnejším a najkonkrétnejším obrazom toho, aký je Boh.

Prečo práve Ježiš? Ak preskúmaš najväčšie náboženstvá sveta, zistíš, že Budha, Mohamed, Konfucius aj Mojžiš pokladali seba samých za učiteľov či prorokov. Ani jeden z nich nikdy netvrdil, že je rovný Bohu. Ježiš to však o sebe trvdil. A práve tým sa Ježiš líši od všetkých ostatných – to ho robí výnimočným. Povedal, že Boh existuje a že ho máme rovno pred očami. Aj keď hovoril o svojom Otcovi na nebesiach, nehovoril to s postojom odstupu, ale blízkej jednoty s Otcom, jedinečnej v histórii ľudstva. Ježiš povedal, že každý, kto videl jeho, videl aj Otca, a každý, kto verí v neho, verí i v Otca.

Povedal: „Ja som svetlo sveta. Kto mňa nasleduje, nebude chodiť vo tme, ale bude mať svetlo života.“14 Nárokoval si na vlastnosti, ktoré sú príznačné len pre Boha: schopnosť odpúšťať ľuďom ich hriechy, oslobodiť ich od hriešnych návykov, dať im zmysluplný a hojný život na zemi a večný život v nebi. Na rozdiel od iných učiteľov, ktorí zameriavali pozornosť ľudí na svoje slová, Ježiš poukazoval na seba samého. Nehovoril: „Nasledujte moje slová a nájdete pravdu.“ Povedal: „Ja som cesta, i pravda, i život. Nik neprichádza k Otcovi, ak len nie skrze mňa.“15

Čím dokazoval Ježiš svoj božský pôvod? Robil veci, ktoré ľudia nedokážu robiť. Ježiš konal zázraky. Vyliečil ľudí – slepých, chromých, hluchých, dokonca niekoľkých vzkriesil aj z mŕtvych. Mal nad vecami moc – dokázal z ničoho nič stvoriť toľko jedla, ktoré nasýtilo tisícky ľudí. Konal zázraky nad prírodou – kráčal po vodnej hladine, zastavil ničivú búrku, aby zachránil svojich priateľov. Ľudia ho nasledovali všade, kade šiel, lebo Ježiš nadprirodzeným spôsobom napĺňal všetky ich potreby. Povedal im, že ak aj nechcú veriť jeho slovám, mali by uveriť aspoň na základe zázrakov, ktoré videli na vlastné oči.16

Čo Ježiš odhalil o tom, aký je Boh? Ježiš ukázal, že Boh je nežný a milujúci, že vie o našej sebeckosti a chybách, napriek tomu však túži po vzťahu s nami. Ježiš nám zjavil, že aj keď nás Boh považuje za hriešnikov hodných trestu, jeho láska k nám zvíťazila a Boh vymyslel nový plán. Boh na seba zobral podobu človeka a prijal trest za naše hriechy. Zdá sa ti to absurdné? Možno, ale veľa milujúcich otcov by sa s radosťou vymenili so svojimi deťmi na onkologickom oddelení, keby to bolo možné. Biblia hovorí, že dôvod, prečo môžeme milovať Boha, je ten, že on nás miloval ako prvý.

Ježiš zomrel za nás, aby nám bolo odpustené. V žiadnom inom náboženstve na svete nevidíme, že by sa Boh priblížil k človeku. Prostredníctvom Ježiša nám Boh umožnil, aby sme s ním mohli mať osobný vzťah. Ježiš dokázal, že má srdce ako Boh – plné lásky, napĺňa naše potreby a priťahuje si nás k sebe. Vďaka jeho smrti nám môžu byť odpustené hriechy, Boh nás plne prijíma a úprimne miluje. Boh hovorí: „Miloval som ťa večnou láskou, preto som ti tak dlho zachoval milosť.“17 Presne takýto je Boh.

Existuje Boh? Ak to chceš vedieť, preskúmaj Ježiša Krista. „Lebo tak Boh miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nik nezahynul, ale aby večný život mal každý, kto verí v neho.“18

Boh ťa nebude nútiť veriť v neho, aj keby mohol. Namiesto toho poskytol dostatočné dôkazy o svojej existencii, aby sme mohli na to zareagovať. Dokonalá vzdialenosť Zeme od Slnka, jedinečné chemické vlastnosti vody, ľudský mozog, DNA, prírodné zákony, hlodavá túžba v našom srdci a mysli dozvedieť sa, či Boh existuje, ochota Boha nechať sa poznať prostredníctvom Ježiša Krista… Ak chceš vedieť viac o Ježišovi a o dôvodoch, prečo v neho veriť, choď na článok Slepá viera. Alebo nie?
Ak chceš s Bohom nadviazať vzťah, môžeš tak urobiť hneď teraz.

Rozhodnutie záleží na tebe, nikto ťa k tomu nemôže prinútiť. Ak chceš, aby ti Boh odpustil, a ak s ním chceš mať vzťah, môžeš ho hneď teraz poprosiť o odpustenie a o to, aby vstúpil do tvojho života. Ježiš povedal: „Hľa, stojím pri dverách a klopem. Ak niekto počuje môj hlas a otvorí dvere, vojdem k nemu…“19

Ak po tom túžiš, ale nevieš, ako to vyjadriť slovami, možno ti pomôže nasledujúca modlitba: „Pane Ježišu, ďakujem, že si umrel za moje hriechy. Poznáš môj život a vieš, že potrebujem odpustenie. Prosím ťa, aby si mi teraz odpustil. Príď do môjho života. Ďakujem ti, že so mnou chceš mať osobný vzťah. Amen.“

Boh pokladá tvoj vzťah s ním za trvalý. O tých, ktorí v neho veria, Ježiš povedal: „Ja ich poznám a oni ma nasledujú. Ja im dávam večný život a nezahynú naveky, nik mi ich nevytrhne z ruky.“20

Takže existuje Boh? Po tom, čo sme zobrali do úvahy všetky spomenuté fakty, môžeme prísť k záveru, že milujúci Boh skutočne existuje a je možné mať s ním blízky osobný vzťah. Ak potrebuješ viac informácií o Ježišových tvrdeniach alebo o existencii Boha, alebo ak máš iné dôležité otázky na túto tému, napíš nám.

[Autor článku: Marilyn Adamson]

Práve som pozval Ježiša do svojho života! (Tu je pár užitočných informácií...)
Uvažujem o tom, ale najskôr potrebujeme nájsť odpovede na svoje otázky...
Mám otázku...

[1] Biblia, List Rimanom 1, 19-21; [2] Biblia, Jeremiáš 29, 13-14; [3] R. E. D. Clark, Creation (London: Tyndale Press, 1946), str. 20; [4] The Wonders of God’s Creation, Moody Institute of Science (Chicago, IL); [5] Ibid; [6] Ibid.; [7] Ibid.; [8] Hugh Davson, Physiology of the Eye, 5. vydanie (New York: McGraw Hill, 1991); [9] Robert Jastrow; “Message from Professor Robert Jastrow”; LeaderU.com; 2002; [10] Steven Weinberg; The First Three Minutes: A Modern View of the Origin of the Universe; (Basic Books,1988); str. 5; [11] Dinesh D’Souza, What’s So Great about Christianity; (Regnery Publishing, Inc, 2007, kapitola 11); [12] Richard Feynman, The Meaning of It All: Thoughts of a Citizen-Scientist (New York: BasicBooks, 1998), str. 43; [13] Francis S. Collins, riaditeľ Human Genome Project a autor knihy The Language of God, (Free Press, New York, NY), 2006; [14] Biblia, Ján 8, 12; [15] Biblia, Ján 14, 6; [16] Biblia, Ján 14, 11; [17] Biblia, Jeremiáš 31, 3; [18] Biblia, Ján 3, 16; [19] Biblia, Zjavenie Jána 3, 20; [20] Biblia, Ján 10, 27-28.

O autorke:
Bývalá ateistka Marilyn Adamson nedokázala vyvrátiť neustále svedectvá o vypočutých modlitbách a kvalite života svojej blízkej priateľky. Keď vieru svojej priateľky stále vystavovala tvrdým skúškam, s údivom sa dozvedala o množstve dôkazov, ktoré poukazujú na existenciu Boha. Približne po roku húževnatého hľadania Marilyn prijala Boha do svojho života a odvtedy vo svojej viere nachádza stále väčšie opodstatnenie a uspokojenie.
Existencia Boha, Najnovšie

Máš otázku?

Zmenené životy

HĽADANIE PRAVDY - SÉRIA EMAILOV

Pridaj si nás na FB
skús toto | 18-07-2017 20:00:45
http://www.everystudent.sk/existuje-boh/?gclid=CKeqktKwk9UCFQUUGwodCogO-g

Veľa šťastia pri hľadaní
Lolo | 18-07-2017 14:14:50
Miluj blížneho svojho - a preto ich nazývam chudáci a truhlikovia. Trošku to vonia farizejstvom ;)
tomáš | 18-07-2017 10:46:07
gulak je celkom možné, že inkvizítormi zastierate iba svoju úbohosť, že ste iba celkom obyčajne nedovzdelaný a máte problém porozumieť textu, ktorý je písaný v súvetiach, čo je hermeneutický problém. Ale ani som to od vás nečakal.
gulak | 18-07-2017 07:25:59
Istý pánko tu napísal,že kvantoví fyzici potvrdili existenciu..Boha..to je fakt na zamyslenie,že v tejto dobe tu niekto šíri takéto bludy,tmárstvo,možno že reikarnovaný inkvizítor..
Pre Tomas | 17-07-2017 20:27:07
Je to veľmi trápne čo tu predvadzate.Boh,Kristus,Evangelium,to by asi nikto neodsudzoval keby ste to bránil.Ale cirkev?Dobre,tak komunisti(lepšie povedané Ti čo túto éru neskutočne zneuzili)boli najväčší vrahovia,ale cirkev bola tiež neskutočne zneužitá na vraždenie.Tak,ako Stalin a jemu podobní nemali s komunizmom nič spoločného,tiež väčšia časť cirkevných hodnostárov nemala nič spoločného s kresťanstvom. A väčšina veriacich temnú dobu citové už odsudila,ale vy si stále hudiete svoju.Pochopte konecne,že ľudia si vieru vazia.A za čo si majú vážiť cirkev?
obyvateľ | 17-07-2017 19:39:30
Pán Kurbel,aj Tomáš, bojíte sa odpovedať na otázky vám kladené.
Pretože ak niekto nevie zaujať stanovisko k Tisovi, Bezákovi, Sokolovi, vraždeniu v Nemeckej , Ostrom Grúni,k inkvizícii ,holcauste a Kotlebovcom, môže rozprávať o bohu a o čestnosti ???
Ľudia sa boja novodobých inkvizítorov a farizejov ktorí sa za boha schovávajú. Tak im to neberte. Ale asi je to nad váš pochop!
Pre Tomasa | 17-07-2017 19:26:23
A pre kurbela. Zakomplexovani chudaci ste vy dvaja,pretoze silou mocou chcete aby vsetci boli na takej nizkej rozumovej hodnote ako vy dvaja. Neviete dokazat to co nevie dokazat nok,tak sa zbytocne snazite. Nikto vam neberie to co vy verite. Verte az do vasej smrti. Potom uz bude pokoj. Dufam,ze uz prestanete s tymy neplodnymi recami. A pan kurbel,hodiny posklada hodinar a ked ich nechame rozobrane hoci tisic rokov,tak ich ten vas boh nezlozi,tak ako ich nevymylel,pretoze ich vymyslel clovek a mozno ze prave ten hodinar nebol veriaci. Koniec.
Pavol Kurbel | 17-07-2017 18:59:17
Nevidím najmenší dôvod, aby som odpovedal na tie stupídne otázky. Táto debata nevznikla kôli KDH, Sokolovi, Bezákovi....
To len niektorí chudáci, keď nevedia kam z konopy začnú klásť takéto otázky, lebo na viac sa nezmôžu. Zaujímavé že nech sa píše či debatuje o čomkoľvek, vždy to skončí rovnako pri týchto menách, či otázkach. Z toho jasne vidieť, že tu nie je dobrý úmysel hľadať pravdu, ale len stále podrypovať. Je mi vás osobne ľúto. Musíte byť dosť zakomplexovaný.
odpoved na otazky... | 17-07-2017 16:04:24
páni, vas debat je o veciach logicky tazko pochopitelbych a nedokazu to vysvetlit ziadnymi technickymi prostiedkamu, lebo ich vymyslel a vyrobil clovek. takze dokazu zmerat len to, co vie od cloveka.

tomas, nevysvetluj inym to, co nedokazu pochopit.
jeden mudry clovek mi povedal:
mudry sa nepyta a sprosty to nemusi vediet. /sprosty to nikdy nepochopi/

prajem pekny den a rozmyslajte, ako vznikol a co bol ,,velky tresk,,.
to este vedci nevedia.
obyvateľ | 17-07-2017 15:46:43
Tomáš ani Kurbel nevedia odpovedať na otázky ktoré dostali a preto radšej volia balast a bláblá.
Nešťastim je keď niekto obraňuje čo sa obraňovať nedá, a keď nevie odpovedať tak mlčí alebo píše od veci,vivat KDH. Ako je to u vás tomáš,vy dokážete odpovedať na otázky položené nižšie pánu predsedovi KDH alebo dáte hlavu do piesku tiež.Témy a čo vy na to?
Sokol versus Bezák
zdecimovani KDH v Seredi
neuvolniť stoličku mladším
zastanie sa farárov Cibiru a Ďurča, museli odísť hoci mali podporu veriacich
názor na Slovenskú republiku, Tisa a požehnávanie zbraní pre nemeckých okupantov
ak vidíte spolusedenie predsedu KDH a kandidáta na poslanca za ĽSNS Kotlebovej strany na YOU TUBE aký je to signál pre veriacich v Seredi a na Slovensku

Lubo | 17-07-2017 15:09:36
Tomas na teba nema ani zmysel reagovat, ale skusim posledny krat existuje novy prud vedcov, fyzikov, ktori robia veci inak a stari prud. Nema to jic spolocne s vierou, chapes to?
tomáš | 17-07-2017 14:28:20
no malo by to byť jedno, veď nižšie píšem, že vedec je buď kapacita alebo nie je bez ohľadu na vieru. Ale táto diskusia tu je podaktorými jedincami vedená tak, že keď niekoho onálepkujem ako konzervatívneho či \"starú školu\" tak to znamená, že je apriori vylúčený z debaty, lebo je ten vedec veriaci. Grygař nemá byť prečo stará škola, lebo obhajuje platný a štandardný kozmologický model, jedine ak tým, že otvorene o sebe tvrdí, že je veriaci. Čiže nenapadla sa tu konkrétna Grygařova teória, ale Grygař bol vyhlásený za akúsi starú školu. Ja sa pýtam kde bol kým štandardný kozmologický model vyvrátený a vyhlásený za prekonaný? A prikladám zoznam vedcov, ktorý pri takomto prístupe tiež potom spadajú do \"starej školy\" lebo sú veriaci, ale sú preto ich teórie chybné? Už to preto nie sú autority?
Lolo | 17-07-2017 14:09:32
Tomáš prečo ak niekto o niekom povie “stará škola“ a nesúhlasí s tvojou myšlienkou tak sa oháňaš že je veriaci. Si myslím, že je to jedno. Alebo je to diagnóza? Keď je veriaci musí mať pravdu?
tomáš | 17-07-2017 13:50:53
Lubo stále som sa nedozvedel, kde je problém s tým Grygařom (otázky vám nebudem opakovať, viete si ich prečítať) či s prof. Lubym, Krempaským, alebo môžem zoznam rozšíriť, keď vám zrovna Grygař niečím nevonia a „vraj nebudete zachádzať do hodnotenia jeho práce“ (prečo ho teda najskôr ironicky zhadzujete, keď nie ste schopný napísať výhrady k jeho teóriám?), tak čo taký nebohý prof., jeden z najvýznamnejších slovenských astronómov a veriaci človek Anton Hajduk, alebo náš vynikajúcu súčasný astrofyzik, kňaz Pavol Gábor, aj to všetko je tá „stará škola“? Lebo to sú všetko veriaci vedci. A čo urobíme s tým Lemaitrom a Planckom? A čo tá „stará škola“ teda znamená do prkinka, aby som sa poučil. A čo vám vlastne na nej-nich vadí? To, že sú veriaci? Treba to jasne pomenovať. Ja som lubo a všetci títo špičkoví vedci sa mi priečia, lebo mi nevoňajú ich hodnotové presvedčenia. Lebo kým to nenapíšete, môžete si vypisovať, že sa poznáte aj s neviem kým (to má akú relevanciu? Pokiaľ vystupujete ako anonym, tak si tieto fabulácie si odpusťte, lebo sú nedôveryhodné), vyzerá to skôr, že sa poznáte práve s tým Rostasom. A to, predpokladám, otvorene nenapíšete, lebo to spochybňuje váš maskovaný ideologický filter, ktorý hovorí, že veda a viera sa vylučujú. Mimochodom lubo keď sa predstavíte celým menom, mám možnosť sa Grygařa na tú vašu známosť osobne spýtať, lebo zrovna tu kde sa nachádzam, bude mať onedlho prednášku. Inak to beriem asi tak, ako keď teraz poviem, že aj ja sa s ním poznám. A čo ako? Čo ste tým zodpovedali tie vaše výhrady k nemu? Nie. Akurát si pomáhate barličkou, a volá sa to nekorektná argumentácia. Keď nezodpoviete moje otázky, neočakávajte odpoveď na tie vaše. Nenechám sa skúšať niekým, kto znevažuje skutočné vedecké kapacity a nevie ani povedať prečo. Inak, je ohromne vtipné slovné spojenie „faktologické otázky“, to si niekde poznačím😊. A ak sú podľa vás moje tvrdenia výmyslami, tak sa nimi predsa nemusíte zapodievať, načo sú vám odpovede, keď už máte vopred urobené závery? Takže sa tu neznemožňujte vy lubo.
lubo | 17-07-2017 12:32:36
Tomáš :) si úsmevný prípad, domnienky vydávaš za fakty a na faktologické otázky nie si schopný odpovedať, Už sa tu ďalej nestrapňuj. Nebudem zachádzať do hodnotenia J. Grygara ale k tej \"starej škole\" nazýva sa tak on sám! A na tomto prípade je vidieť aké máš znalosti. PS: s J. Grygarom sa poznám osobne. Pokiaľ sa budeš chcieť baviť o fyzike na inej úrovni ako su tvoje domnienky, tak OK. Inak tvoje názory su vhodné tak do časopisu ZEM a Vek zatiaľ. Ničím nepodložené výmysly. Odpovedz mi na otázky, ktoré som t položil nižšie, pre istotu ich sem skopírujem a oddelím veľkým písmom: PÍŠEŠ, inteligencia prestupuje celý vesmír, vyzývam ťa, aby si dokázal tvrdenie, kde vo vesmíre sa nachádza tá inteligencia.
Takisto: citujem: preto nielen ja sa domnievam, že kvantoví fyzici, ktorí odhalili svet, kde neplatia tradičné newtonove zákony, nepriamo – cez ľudské vedomie (duchovnú podstatu) - potvrdili existenciu Boha. Doložte toto tvrdenie, konkrétne aké zákony platia v kvantovej mechanike, ktorí vedci potvrdili existenciu Boha, a hlavne ako to dokázali, na základe akých meraní a výsledkov meraní.
ďakujem
pre P Kurbela | 17-07-2017 11:45:08
Konečne triezvy a rozumný názor na túto diskusiu,nemám rád náboženských fanatikov,ale normálnych veriacich hlboko rešpektujem a mali by sa rešpektovať aj tí s iným názorom,veď tu spolu žijeme a možno sme aj dobrí susedia.
štatistik | 17-07-2017 11:30:50
Tomáš,utri si penu zúrivosti a pozri si môj príspevok z 15.7.,kde som napísal, že nespochybňujem Tvoju štatistiku o obetiach tých režimov.Sú to hrozné počty,ale pre rozšírenie Tvojho obzoru si pozri výborný český film Kladivo na čarodejnice.Chcem tým povedať,že za všetko zlo môžu iba konkrétni ľudia,ktorí aj tú najlepšiu ideológiu pre získanie moci dokážu zversky zneužiť,týka sa to samozrejme aj náboženstiev.
tomáš | 17-07-2017 10:57:48
a lubo, ešte raz si prečítajte môj výrok, pretože sa mi zdá, že ste ma nesprávne citovali, poprosím o presné citácie, nie demagogické. Zatiaľ to budem brať ako vašu neopatrnosť, nie zámer.
tomáš | 17-07-2017 10:49:46
Lubo, demagóg budeš najskôr sám. Z akého dôvodu a titulu si dovoľuješ označovať Grygařa za akúsi starú školu? Kto určil takéto kritérium? V akých veciach si odporuje? Dolož konkrétne jeho výroky, ktoré nesedia a v ktorých „veľa“ veciach si podľa teba odporuje so širokou akademickou a odbornou verejnosťou? Akú širokú akademickú a odbornú verejnosť máš vlastne na mysli? A tiež som dodal ešte dve mená, ktoré si, zdá sa, prehliadol. Zopakujem ich prof.Luby a prof.Krempaský. Aj tí si odporujú? Aj to budú tí „konzervatívci“. Inak odkiaľ máš toto hodnotenie resp. škatuľkovanie o „starej škole“? Je to preto, že sú títo vedci veriaci? To, kde sme, aby o vedeckej odbornosti rozhodovali akési lubove osobné preferencie? To aj abbé Georges Lemaitre (otec Big Bengu) je táto „stará škola“? Alebo Max Planck (jeden zo zakladateľov kvantovej teórie) je tiež stará škola, lebo boli veriaci? Ich teórie sú pokiaľ je mi známe stále platné. To sa ale teda dostávame na veľmi šikmú plochu takýmto postupom. Buď je vedec kapacita alebo nie je. O tom nerozhodujú tvoje posudky vycucané z prsta. A mimochodom uviedol som aj kvantového fyzika Amita Goswamiho ako medzinárodnú kapacitu. Čiže milý Lubo, nie nebudem pokračovať s demagógom, pokiaľ sám nespresní všetky svoje tvrdenia a vyvaruje sa demagogických postupov. Porúčam sa.
Lolo | 17-07-2017 10:16:12
Tomáš truhlik tu vyznievas jedine ty. Stále píšeš svoje ale odkedy sa zabíja v mene boha neexistujú všetky počty ako pri komunistoch lebo sa to neevidvalo ako pri komunistoch. Hádam si nemyslíš, že si robili vtedy počty? Však nerobili sumarizaciu obetí ako majetku
lubo | 17-07-2017 10:08:51
Tomáš, si demagóg, nielen že z príspevkov tebe adresovaných si vyberáš čo ti vyhovuje, ale aj kvázi dokazy, ktoré tu predkladáš sú účelovo vyberané, Grygar je najkonzervatívnejší vedec v ČR, tzv. stará škola, nepochybujem o jeho prínose pre vedu, ale vo veľa veciach si odporuje so širokou akademickou a aodbornou verejnosťou. O to nič, skor ma zaujali iné veci. Píšeš, inteligencia prestupuje celý vesmír, vyzývam ťa, aby si dokázal tvrdenie, kde vo vesmíre sa nachádza tá inteligencia.
Takisto: citujem: preto nielen ja sa domnievam, že kvantoví fyzici, ktorí odhalili svet, kde neplatia tradičné newtonove zákony, nepriamo – cez ľudské vedomie (duchovnú podstatu) - potvrdili existenciu Boha. Doložte toto tvrdenie, konkrétne aké zákony platia v kvantovej mechanike, ktorí vedci potvrdili existenciu Boha, a hlavne ako to dokázali, na základe akých meraní a výsledkov meraní.
ďakujem
tomáš | 17-07-2017 09:57:34
Lubo, ak ma, ako píšeš, čítaš, tak vieš prečo používam označenie truhlík tam, kde je použité. Niekoľkokrát som to aj vysvetlil. Môžem to zopakovať. Desí ťa, že som napísal truhlík, ale že je niekto truhlík to ťa nedesí? A truhlík je niekto nie preto, lebo so mnou nesúhlasí, ale preto, lebo tvrdí bez dôkazu, že cirkev je najzločinnejšia organizácia. Čo je dokonca idiotské. Lebo ja oponujem, že najzločinnejšia organizácia v dejinách je preukázateľne komunistická strana a predkladám výpočet jej obetí. A keď aj potom stále niekto tvrdí to isté. Tak, žiaľ, je truhlík. Pozrite, ja som odkojený na kvalitnej ruskej literatúre, kde sa hlúpo hovorí hlúpa pravda, nudne hovorí nudná pravda, smutne hovorí smutná pravda, vulgárne hovorí vulgárna pravda. Takisto Shakespeare má reč nevestinca, keď je to potrebné. Ja som nikoho nenazval truhlíkom samoúčelne a bezdôvodne. A ak sa v tom tí truhlíci spoznali, tak som mal pravdu a tento zvyk nebudem meniť len preto, že sú všetci až chorobne senzitívni. Takže truhlíci sú truhlíkmi, či sa to niekomu páči alebo nie.
Čo sa týka Grygařa tak úplne vážne!!!, to že sú aj iné kapacity, neznamená predsa, že Grygař kapacita nie je, či? Alebo presnejšie, s čím máte problém? A keď predložím mená ďalších veriacich kapacít, aj tam vám bude niečo vadiť? Napr. prof. Štefan Luby alebo prof. Július Krempaský?
To, že Boha nikto nevidel, neznamená že neexistuje. Veď len v našom viditeľnom svete koľko existuje neviditeľných úkazov, ktoré pritom nikto nespochybňuje, že sú. Ľudské oko je síce jedným z najdokonalejších nástrojov. Vidí však len veľmi malý zlomok oveľa zložitejšej reality. To dúfam nebude nikto rozumný popierať.
Či je na kvantovej úrovni poriadok to neviem, ale čo viem je, že kvantový fyzik Amit Goswami na základe výskumov pochopil dôležitosť ľudského vedomia, ktoré ovplyvňuje našu realitu. A mnohí vedci sa zhodujú, že vedomie neexistuje len v ľudskom mozgu, inteligencia prestupuje celý vesmír (stačí sa zamyslieť nad štyrmi dokonale vyladenými fyzikálnymi konštantami). Preto nielen ja sa domnievam, že kvantoví fyzici, ktorí odhalili svet, kde neplatia tradičné newtonove zákony, nepriamo – cez ľudské vedomie (duchovnú podstatu) - potvrdili existenciu Boha. Veda a viera si tu podávajú ruky. Inými slovami, za nekonečnou mnohotvárnosťou života sa skrýva jednota jediného všadeprítomného ducha. Niektorí vedci hovoria to isté, ibaže iným – vedeckým - jazykom.
Čo sa týka hodiniek a hodinára, hodinky nie sú len príkladom komplikovaného systému, ktorý si vyžaduje inteligentný projekt, bez ktorého sa samy od seba neposkladajú. Hodinky sú navyše vbudované do všetkých živých organizmov ako funkčná súčasť týchto komplikovaných systémov! Napr. sťahovavé vtáky používajú Slnko ako kompas. Ako to robia, keď poloha Slnka sa v priebehu dňa na oblohe mení, ale vtáky napriek tomu vedia, ktorým smerom majú letieť? Čiže vnútorné hodinky riadia veľké množstvo životných procesov, o ktorých ani len netušíme, že existujú, ani ako presne fungujú. Jediné čo sa z toho dá rozumne usudzovať je, že meranie času v živých organizmoch je zámerné! A vo vzduchu visí teda otázka, koho to bol zámer?
tomáš | 17-07-2017 09:56:03
Odpovedám najskôr tým predošlým príspevkom adresovaným mne.
Samozrejme že je to dôležité vyčísliť, pretože ak niekto vyhlási takú kolosálnu capinu ako, že cirkev je najzločinnejšia organizácia na svete (a pritom zaslepene zvýrazňuje len chyby), musí mať poriadne argumenty, nie úbohé dojmológie. Ale zase chápem, anonymná diskusia pisálkov znesie hocičo.
Peter hlava pomazaná, to neviete, že keď Boh raz dal človeku slobodnú vôľu, odvtedy je človek za svoje skutky zodpovedný a bude zodpovedný. A len tak medzi nami, keď už pohár pretekal, tak ho nakoniec zastavil, ako iste viete, komunistická totalita sa aj pričinením pápeža J.P.II. začala rozpadať, až sa nakoniec zrútila. A že, „všetci veriaci sú chudobní“ to je veta, ktorú ani nechcem komentovať lebo mám s vami súcit.
Štatistik, čo je to za schizofréniu človeka, ktorý sám seba takto pomenuje a predloženej štatistike veriť odmieta, ani sám žiadnu nepredloží, aby dokázal tvrdenia o najzločinnejšej organizácii v dejinách? Zo všetkých tých tvojich nezmyslov ma najviac pobavilo to ničím nepodložené tvrdenie, že „spoločnosť nebola tak vyspelá, aby sa všetko evidovalo“. 😊 To je prinajmenšom tak bizarné ako ten váš pseudonym. Opak je pravdou, „vtedy“ sa zapisovalo úplne všetko práve preto, že ešte neboli iné komunikačné prostriedky ako pero a papier. Napríklad si predstavte, že vďaka takému zapisovaniu všetkého vieme aj to, že v roku 1713 popravili istého z globálneho dejinného významu nepodstatného zbojníka menom Juro Jánošík, kdesi na Liptove. Ale ohromné kopy údajných obetí cirkvi sa vraj nedajú spoľahlivo dohľadať. Vskutku zaujímavé až smiešne. Len otázne je, odkiaľ si sa do kelu dozvedel o tom Husovi, ak nie vďaka písomníctvu tých čias? To musela byť iná cenzúra!
Tie nevýslovne slaboduché frázy o fanatizme a Daeš ponechám bez povšimnutia, veď usvedčujú ich autora z tuposti viac než čokoľvek iné.
A keďže ma táto debata prestala baviť lebo sa do nej zapája čoraz viac príštipkárov a ja mám aj dôležitejšie veci na práci ako odpovedať každému tlčhubovi, ktorí tu čosi-kdesi štekne, skonštatujem ešte raz to, čo som sa tu snažil preukázať a čo tu nikto za celú dobu nijako nevyvrátil. Najzločinnejšou organizáciou v dejinách nie je cirkev, ani náboženstvo, ale komunistická-ateistická strana. Fanatickí ateisti kritizujú cirkev z hocičoho a najviac z toho, čo ani nespáchala. Možno by pritom stačilo v týchto veciach iba trochu ostychu pred priveľmi rýchlymi súdmi. No ale dobre, u svetských fanatikov sa na to nedá spoliehať, lebo cirkev je pre nich čosi ako ich obsesia... Problém týchto kritikov je však v tom, že nesmierne zveličujú zločiny náboženských fanatikov, a zároveň zanedbávajú alebo ospravedlňujú omnoho horšie zločiny fanatikov sekulárnych a ateistických. Len tie komunistické sa pohybujú v závratných číslach, ako som uviedol. A to som nezapočítal počínanie iného – nacistického – ateizmu.
Inými slovami, zločinnosť ateizmu a kresťanstva je porovnateľná – ateistické ideológie sú až 100x zločinnejšie ako kresťanstvo. Ateistické besnenie niekoľkonásobne dokonca prekonáva všetky náboženské násilnosti. Je nespochybniteľným faktom, že za pár desiatok rokov sa Stalinovi a Hitlerovi podarilo v mene ateizmu vyvraždiť omnoho viac ľudí než všetkým náboženstvám dohromady za tritisíc rokov.
Aby však nevzniklo nedorozumenie, ani na okamih som nikde netvrdil, že náboženstvo nemôže viesť k násiliu a v minulosti aj viedlo. Ale nie v rozmeroch a kontextoch, ktoré sa mu pripisujú. A navyše tragické násilnosti pripisované kresťanstvu patria dávnej minulosti, ktorú treba ale vždy chápať historicky presne a neprojektovať do nej svoje momentálne presvedčenia či záujmy.
Na záver jedna otázka na meditáciu: ak nie je po smrti nič, čo potom obete Hitlera, Stalina a iných hrdlorezov? Ako k tomu prídu? Ak tu niekto vyvraždí celý národ, skončí sa púť kata aj jeho obete rovnako? To by bola krutá nespravodlivosť. Verte si čomu chcete, ale ja verím, že to tak nebude.
od fotografie az po ... | 17-07-2017 07:31:15
som zvedavy, kde skonci tato tema.
zacinaju urazky, vycitky,...
pani, neviete pochopit samotne /vase/ spravanie a idete riesit nieco, co nikdy v zivote nepochopite.
prajem pekny den!
pre Tomáša | 17-07-2017 06:31:11
Kde blb tam nebezpečno.
Lubo | 17-07-2017 00:18:42
P. Kurbel, dovolim si Vas poopravit, vo vesmire nie je poriadok a na kvantovej urovni uz vobec nie.
Lubo | 17-07-2017 00:17:01
Tomas, citam ta, kazdeho kto s tebou nesuhlasi nazyvas trulikom, to je to krestanstvo? Inak Grygar? To vazne? Pri vsetkej ucte k jeho terajsiemu vyskumu kozmickeho ziarenia, v CR su ine kapacity, a nie tak konzervativne ako J. Grygar.
Pavol Kurbel | 16-07-2017 22:13:18
Ak dovolíte, tak ja budem i naďalej veriť v to, že rozobraté hodinky sa ani za neviem koľko miliárd rokov a pôsobení všetkých prírodných zákonov a síl nikdy samé nezložia a nebudú ukazovať správny čas. Som hlboko presvedčený, že zložiť ich dokáže len dobrý hodinár. A vy si rovnako slobodne verte a ja vám to nezazlievam, že po dostatočne dlhom pôsobení všetkých možných prírodných zákonov sa nakoniec hodinky samé od seba zložia. Ja k zloženiu hodín potrebujem hodinára, ktorého nazývam Boh, vy ho nazývate príroda. Nemám nič proti tomu a nemyslím si, že preto, že máte iný pohľad na svet, musíme si navzájom nadávať, či urážať jeden druhého. Skôr by sme si mali vychádzať v ústrety a vzájomne sa rešpektovať a pomáhať si.
pre P.Kurbela | 16-07-2017 19:08:27
P.Kurbel vidíte,aká polemika vznikla po tej jednej Vašej vete,ktorej pravdivosť sa nedá overiť,dá sa tomu jedine veriť.Aj ja by som tomu chcel veriť,ale nedá mi to.Voľakedy nás balamutili,že nebo je tam nad mrakmi.Keď tam vyleteli l ietadlá a neskôr rakety,tak zistili že tam je nekonečný vesmír s miliardami hviezd.Ale čo alebo kto je Boh,ktorý to všetko zostrojil a z čoho a kedy,keď aj vek Zeme sa odhaduje na niekoľko miliárd rokov.Ak aj sledujete prírodopisné filmy,tak tam je vidieť úžasné živočíchy splývajúce s prírodou,tisíce živočíchov v mori,podobajúce sa na prostredie kde žijú.Dá sa to vysvetliť predvídavosťou Boha,alebo evolúciou.Tú odpoveď ľudstvo tisíce rokov nepozná,darmo sa tu my budeme o tom hašteriť a presviedčať o svojej pravde toho druhého.
pre p.kurbela | 16-07-2017 19:07:07
Pán Kurbel,aby v budúcnosti nedochádzalo k takým zbytočným hádkam a urážkam ako po jednej Vašej vete,tak začnite vetu,ktorá sa bude týkať takýchto nevysvetliteľných vecí,napr. ,,Ja si myslím,že...,,a vyhneme sa zbytočným konfliktom.
obyvateľ | 16-07-2017 14:25:16
Pýtam sa predsedu KDH kam to dotiahol keď za jeho predsedovania stratilo KDH kredit a v poslaneckom zbore zostal iba on sám. Keby fungovala u týchto ľudí sebareflexia dávno prenechá post mladším. Ale to predpokladá priznať si chyby a so cťou odísť .
1,Aký je váš názor na arcibiskupa Sokola versus arcibiskupa Bezáka?
2, Ako ste sa zastali farára Cibiru, Ďurča keď museli zo Serede odísť?
3,Aký je Váš názor na prvý slovenský štát a prezidenta Tisa ktorý požehnával zbrane proti slovákom a vyznamenával nemeckých okupantov?
4,Na internete sú fotky z tlačovej besedy ktorú organizuje Icocrim a vy družne debatujete po boku človeka ktorý kandidoval za Kotlebovu stranu do Národnej rady Slovenska.Príde vám zdravé spájanie KDH a ĽSNS Kotleba?
Stále si myslíte že kádeháci sú tí vyvolenejši pán poslanec?Voľakedy mali v mestskom parlamente z 28 ľudí skoro polovicu.Dnes v Seredi z 19 jedného teda samotného predsedu KDH . Nehovorí to o tom že vám ľudia už neveria a že sú z vašej politiky sklamaní?
Vy idete písať o čestnosti???
veriaci v evolúciu | 16-07-2017 12:33:49
Zaujala ma veta o stínaní hláv.Pravoverný Tomáš nech si nájde na internete o šírení kresťanstva na Slovensku.Tam sa dočíta,ako v polovici 17 storočia vyvražďovali reformátorov,evanielikov šľachticov a kňazov a ako im v Prešove stínali hlavy.Preto porovnanie s Daeš je dosť trefné a pravdivé.A Tomáš,keby Teba mučili žeravým železom,tak aj Ty by si priznal,že si obcoval s diablami a čarodejnicami,čo lietali z komínov.Ja by som priznal aj bratstvo so samým Luciferom či inými diablami vymyslenými na zastrašovanie ľudí a získanie moci nad nimi a ich majetkami,ktoré sa neustále zhodnocujú a zvyšujú bez zdanenia.
anonym | 16-07-2017 12:18:42
Tomáš, je dôležité vyčísliť počet obetí cirkvi alebo ti nestačí, že cirkev tie svinstvá robila? Na čo ti je počet obetí?
Peter | 16-07-2017 12:10:04
Tomáš,a prečo najvyšší nezastavil to besnenie komunizmu ak bolo toľko obetí?Besnenie nacistov,diktátorov,ktorí boli rôzneho vyznania a každý z nich má toho svojho spravodlivého najvyššieho.Nikdy nezasiahla ruka božia.Prečo sú všetci veriaci chudobní?Lebo sa spoliehajú na pomoc najvyššieho a každý normálny človek sám na seba.Všetko čo obhajuješ je iba zvyk a mnohých prípadoch zlozvyk.Môj názor.
štatistik | 16-07-2017 10:18:35
Zakrývať a spochybňovať zločiny cirkvy môže ozaj iba švihnutý náboženský fanatik.A majster Ján Hus bol najznámejšou obeťou náboženských fanatikov,ktorí sa báli o svoje zločinne nadobudnuté majetky,ostatné obete sa nedajú zrátať preto,lebo spoločnosť ešte nebola tak vyspelá,aby sa to všetko evidovalo ako s príchodom komunikačných prostriedkov.Ale však Ty to vieš,ale ako správny kresťan zapieraš.Tvoj fanatizmus mi začína pripomínať fanatikov z Daeš,že kto nezdieľa moje presvedčenie,tak hlava dolu.
tomáš | 15-07-2017 20:26:37
Štatistik ty si klasik, ty čo zapotíš, to capina. Že by ten Hus bol bosorka 😊? A neodvádzaj debatu od podstaty sporu k mojej viere alebo neviere, lebo takto si pomáha len niekto, kto nemá vecné argumenty. Takže tárať do vetra vieš čo všetko porobila cirkev, ale keď máš uviesť čísla, pustíš do gatí, lebo číslo 144miliónov obetí komunistickej ideológie sa bude aj s bujarou fantáziou veľmi ťažko prekonávať. Nevadí, veď poslúži staré dobré, otrepané „obete cirkvi sa nedajú zrátať“. Ale nejaký truhlík tu vypisoval, ako predsa cirkev vyhubila pol Európy, nie? Ako je to potom možné?
A´propos ja mám pre teba iný citát na zamyslenie: Neveriaci musí veriť najviac. (Blaise Pascal) Hádaj prečo?
anonym | 15-07-2017 19:27:11
Hovorí sa, že keby Vatikán sprístupnil archív, katolícka cirkev padne.
štatistik | 15-07-2017 18:37:56
Tomáš keď ja som táraj tak Ty si táraj,gágaj a prďús,ako to povedal klasik,lebo obete cirkvi sa za tie stáročia nedajú zrátať.A keď spochybňuješ upaľovania bosoriek cirkvou,tak choď povedať Čechom,že ani Husa neupálila cirkev,že sa upálil sám ako Palach.O viere výstižne povedal vo filme Posledná bosorka ten pápežský vyslanec,že kde končí rozum,tam začína viera.Je to od Teba pekné,keď niečomu veríš,ale primitívne keď odsudzuješ a urážaš tých,čo s Tebou nezdieľajú Tvoju vieru.
tomáš | 15-07-2017 16:48:18
čo je pravda, nie je hriech. A pravdou je, že najzločinnejšia organizácia v dejinách je komunistická strana a všetky jej hydry. A kto to odmieta, je prosto truhlík.
Lolo | 15-07-2017 16:38:23
Tomáš z tých truhlikov sa dúfam vyspovedas. A zbrane a vojaci sa polievali aj cez druhú svetovú vojnu. A dokonca sú aj video dôkazy.
gulak | 15-07-2017 13:47:03
Cirkev a viera v Boha..nie je to iste..a Vatikan..to sidlo prepychu,,škoda reči..
tomáš | 15-07-2017 13:42:31
pre toho popleteného, čo vzniesol výčitku požehnávania zbraní v poslednej svetovej vojne. Znova, už po toľký krát, nevedomosť, nevedomosť, nevedomosť, ale hlavne, že pisálek vypisuje prebrané výplody, a ani ho nenapadne, kvôli svojej intelektuálnej lenivosti, zistiť pravý stav vecí, ale hlavne, že si do cirkvi môže opäť kopnúť. Len ste si poplietli historické udalosti. K požehnávaniu neprišlo v žiadnej druhej svetovej vojne, ale v prvej svetovej vojne. A nebolo to žehnanie zbraní, ale žehnanie vojakov, ľudí, ktorí boli v mene politických záujmov hnaní mocnými Európy na jatky. A o pápežovi Benediktovi XV sa všeobecne vie, že to bol veľký mierotvorca, ktorý sa vojne snažil zabrániť zo všetkých síl. Ruská historička Zazulinová v knihe \"Benedikt XV. apoštol mieru\" detailne popisuje pozývania pápeža adresované vtedajším hlavám štátov a vlád, aby ukončili vojnové operácie. Okrem toho historička opísala mnohé humanitárne iniciatívy vtedajšieho pápeža a úľavy ktoré dosiahol pre vojnových zajatcov v spolupráci s Červeným krížom. Takže buďte tak láskavý a v prvom rade si niečo naštudujte a nezamorujte tu priestor toxickým obsahom.
Pre Tomasa | 15-07-2017 13:35:16
Napisal som ti,ze uz koncim,lebo si skutocne zaslepeny a to sa tazko zmeni. Ale zabudol si mi napisat pri kolkych ateitoch,neveriacich a pod. si bol ked zomierali? Predpokladam,ze i to si pocil tak uz skutocne prestan tarat lebo ja som bol sice iba pri dvoch ale boha nespomenul ani jeden,ale pozeral na svoju rodinu a pritom boli obaja krestania. To je pre teba a ak budes zomierat,tak si daj nahrat posledne slova a uvidime koho budes volat a spominat.
pre Pre Tomasa | 15-07-2017 122915 | 15-07-2017 13:00:40
chlapče, ja ťa ľutujem. ešte dlho ti potrvá, kým pochopíš niektoré súvislosti života.
nebudem ti tu vypisovať a ani ťa presviedčať. debat ukončím otázkou:
prečo aj tí najväčší ateisti, neznabohovia, komunisti, fašisti, aj takí ako si ty - v hodine smrti prosia boha o odpustenie? prečo v poslednej sekunde svojho bytia veria v boha...?
spomeň si na tento komentár a daj mi vedieť :)
Pre Tomasa | 15-07-2017 12:29:15
Polutovanie vo mne vyvolavas ty tvojou zaslepenostou a netvar sa ze nevies o zlocinoch pacganych cirkvou. Uz ked len zoberieme do uvahy poslednu svetovu vojnu ako na oboch stranach posvacovali zbrane abi sa mohli krestania navzajom vrazdit to je podla teba co? To ten tvoj boh vtedy spal,ked nechal svoje dietky navzajom sa vrazdit a to este vo svojom mene?rece neposlal archaniela gabriela s tym ohnivym mecom a nevytrieskal vsetkych po usoch? Takze tie obete na oboch stranach si mozes pripisat k zabijaniu v mene boha a tie skus spocitat. Dufam,ze tie vtedy nevrazdili komunisti. Nie,neobhajujem komunistov za ich ciny. Nie, taktiez ich odsudzujem ale otvor oci apozeraj realne ak to vsak dokazes,aj ked si myslim,ze tvoju zaslepenost a nevedomost nebudes vediet prekonat. Mozes si pisat ze som truhlik,od takeho zaslepeneho tvora,ktory nedokaze realne mysliet,iba opakuje po niekom to co pocul ani ine ako invektivy nemozno ocakavat. Tak sa maj. Uz s tebou koncim,lebo vidim,ze to nema zmysel.
tomáš | 15-07-2017 11:01:05
Takže niektorí anonymní diskutéri sa desia, že som napísal: truhlíci. Ale, že sú truhlíci, toho sa nedesia?
Asi ste ma nepochopili, Bože chráň, aby som sa vyvyšoval, no keď niekto napíše že „najzločineckejšia organizácia všetkých čias je cirkev“ (a neuvedie jediný presný údaj prečo tomu tak je), alebo že „cirkev dokázala vyhubiť polovicu obyvateľov žijúcich vo vtedajšej Európe“ (to sú čo za halucinácie? Čím sú podložené? V akom období?), alebo že „cirkev drží niekoho v nevedomosti“ (v čase internetu a absolútnej slobody informácií ako je to vôbec možné?) alebo neustále na prahu 21.storočia spomína tie nafúknuté čiernej legendy o upaľovaní bosoriek a nemá pritom žiadne vedomosti o fungovaní inkvizície v kontexte, tak je u mňa truhlík s veľkým T doslova a dopísmena!!! Ateista má aspoň aké-také argumenty, s ktorými sa dá polemizovať, ale truhlík ten má len verklíkuje bulvárne táraniny, ktoré nie je schopný nijako preukázať a používa ich výhradne ako obušok, keď počuje slovo cirkev, z ktorej má nejaký komplex či mindrák. Je to úbohý stav človeka, ktorý musí takto konať a vyvoláva vo mne poľutovanie.
Havran, keď nezáleží na presnej citácii, tak potom na čom? Havran a viete, čo je zaujímavé? Že keď píšeš o zaslepenosti v niečo, čo nikto nemôže dokázať, tak ani vy nemôžeš dokázať, že Boh neexistuje, ale pritom bohorovne hlásate, že to tak je, a vykazujete rovnakú zaslepenosť akurát s opačným znamienkom.
Štatistik je zaujímavé, že väčšiu hovadinu si nepočul, ale pritom ty sám si prvým exemplárnym príkladom, kde má tá veta opodstatnenie. A nie ja mám dokázať obete cirkvi, to si nemýľ pojmy a dojmy, lebo ja tvrdím, že najzločinnejšia organizácia v dejinách je Komunistická strana a predložil som k tomu, myslím, jasné čísla. A keď so mnou nesúhlasíš, tak predlož také, ktoré dokážu, že je tu iná, zločinnejšia organizácia, lebo dovtedy si len táraj.
štatistik | 15-07-2017 10:06:30
Tomáš,nespochybňujem tvoju štatistiku o obetiach komunizmu,ale pre úplnú objektivitu si mal napísať aj o obetiach cirkvi za tie stáročia.Ale to sa zrejme nedá,tak to by si nedokázal.Lebo koho chce zahubiť Boh,toho najprv zbaví rozumu,ako si napísal.Väčšiu hovadinu som ešte nepočul !
havran | 15-07-2017 09:42:32
Tomáš,nezáleží na presnej citácii,ide tu o podstatu veci.Svojim myslením a vyjadrovaním si ma presvedčil o tom, a nielen mňa že Ty si vzdelaný človek,ale zaslepený vierou v niečo,čo nikto nemôže dokázať.A v mene tejto viery sú pre Teba všetci ostatní hlúpi,primitívni,trulkovia a pod.Je mi Ťa ľúto,nemá význam na Tvoje primitívne invektívy pravoverného kresťana ďalej reagovať.
Pre Tomasa | 15-07-2017 09:29:11
Mozno si myslis ze som truhlik,nuz to je tvoj pohlad na svet,pretoze iba ty si ten spravny a vyvoleny a na takych bola postavena katolicka viera. Teba nic neoresvedci,tak si zij v svojej bubline dalej. Ano napisal si kolko kto povrazdil ludi a kde. Samozrejme nesuhlasim ani s jednou obetou pre akykolvek ideal alebociel.ked vsak zoberieme ze z vrazdenim pre isty zamer zacali z dovodu zotrocit si ostatni lud a nevahali preto vyvrazdit polovicu obyvatelstva tak to je uz co povedat. A mozno to bol navod pre ostatnych,ktori vrazdili a vzali si priklad ako sa dostat k moci. Tak sa teraz neohanaj cislami a radsej sa zamysli. Ved tvoj boh v svojich prikazaniach hovori napriklad ze nezabijes,tak preco to dovolil,ked je taky spravodlivy podla teba? Preco cirkev upalovala a mucila bosorky este v 18 storoci iste iba preto,ze sa niektoremu nepodvolila tak ju bolo treba umlcat tym najhroznejsim sposobom. Kde bol vtedy tvoj boh? Ale ty to mozno nechces pochopit,lebo ty niesi truhlik. Je mi luto vsetkych,ktori sa povysuju nad ostatnymi,pretoze ti su najhorsi. A ty so svojou vychovou patris medzi nich,tak si tam zostan a nenalepkuj inych,pretoze sa na svet pozeraju inak.
tomáš | 14-07-2017 23:11:27
len si stačí uvedomiť, že žijeme na najlepšom z možných miest v najlepšom možnom vesmíre resp. v šťastnejšej časti Kozmu a ešte k tomu v najlepšom kozmologickom čase. V našom vesmíre sú sily nastavené v dokonalom pomere. Je to až neskutočná výsada a preto je správne pýtať sa, čím sme si ju zaslúžili? Lebo keby celá naša Slnečná sústava naraz zmizla, tak by to v celku vesmíru nikto ani nepoznal. A aj tak je naša sústava naprosto výnimočná. Na jednej jej planéte žijú totiž ľudia (áno aj truhlíci), schopní krásu vesmíru vnímať, poznávať jeho zákonitosti a tí duchovnejší dokonca byť vo vzťahu s jeho Tvorcom.No nie je to úžasné?
tomáš | 14-07-2017 22:54:04
neviem ako v prírodných a fyzikálnych zákonoch teda prevládajú ateistické myšlienky (mohli by ste to objasniť), ale všetkým serióznym ľuďom je jasné, že vedecké poznanie vieru v Boha významne posilňuje a obohacuje, ako tvrdí astronóm Jiří Grygař. Vedeckým poznávaním vlastností sveta napĺňame údel, pre ktorý bolo ľudstvo stvorené.
link | 14-07-2017 22:53:33
som dal zámerne, aby si niektorí uvedomili veľkosť sveta a ego jeho maličkosti. to čo je vo vesmíre, je nepochopiteľné a čo je najhoršie - mnohí nechápu ani to, kde žijú a ako by sa mali správať.
pre p.kurbela | 14-07-2017 22:45:40
pan kurbel odklanate sa od cirkvi,aka nepochopena velkost?co vsetko muselo byt splnene pre zivot?vy ako spravny katolik mate buchnut po stole a povedat vsetko je to vola bozia!
inak mate ateisticke myslienky kde prevladaju fyzikalne a prirodne zakony a ukazy.
tomáš | 14-07-2017 22:44:58
lolo neviem komu došiel dych, lebo argumenty som zatiaľ predložil len ja, kým truhlíci nereagovali ani jedným, a to som chcel predložiť ďalšie, ale s truhlíkmi to evidentne k ničomu nevedie, lebo nielenže sú truhlíci, ale sú aj zbabelí. Akonáhle sa totiž prechádza do reči čísel, tak zalezú do svojich nôr, lebo v pravde nie je demokracia. Preto opakujem, najzločinnejšia organizácia na svete je komunistická strana. A lolo keď máš niečo konkrétne k polemike tak sem s tým, inak tu nevytváraj hmlu k prázdnote.
Lolo | 14-07-2017 22:28:19
Tomášovi dochádza dych tak ľudí nazýva truhlikmi. Preto kto ma iný názor ako on tak je proste truhlik, ktorý nič nevie o svete. A pritom bol možno najďalej vo vedľajšej dedine :)
Pavol Kurbel | 14-07-2017 21:02:20
pre havran skús pochopiť toto

Ten link je naozaj úžasný. Pre obyčajného smrteľníka až nepochopiteľná veľkosť. A to nehovorím o tom, čo všetko muselo byť splnené, aby na Zemi mohol vzniknúť život.
tomáš | 14-07-2017 20:51:51
pozrime sa, koľko truhlíkov sa vždy vyrojí, keď je reč o cirkvi. No dobre, tak sa pozrime na konkrétne čísla. Komunistická Čína má na svedomí od roku 1928-1987 minimálne 76 miliónov životov, Sovietske Rusko od roku 1917-1987 minimálne 62miliónov, Červený Khméri v Kambodži v rokoch 1970-1980 2milióny životov, komunistický Vietnam 1945-1987 1,7mil.životov, Titov komunistický režim v Juhoslávii v rokoch 1944-1987 1milión, komunistická Sev.Kórea 1948-1987 1,7milióna... summa sumárum minimálne 144 miliónov!!! ľudských životov zničených komunistickými, pripomínam ateistickými, režimami, a tento výkon dokázali dosiahnuť za jediné storočie. To sa nepodarilo nikdy nikomu za celé dejiny. A kto to popiera je obyčajný hlupák, s ktorým nestojí za to diskutovať. Údaje som čerpal od R.J.Rummela, Statistics of Democide: Genocide and Mass Murder Since 1900, ktoré boli použité aj na výbornej výstave Brave New World.
Pavol kurbel | 14-07-2017 20:15:31
Poprosím bez urážok.. Debata s urážkami stráca zmysel.. A okrem toho, na tomto fóre nikto nikoho v takejto veci nedokáže presvedčiť.. A to ani nebolo zmyslom môjho prvého príspevku.
havran, skús pochopiť toto... | 14-07-2017 20:10:25
https://hobbyportal.sk/veda-a-vyskum/astronomia/sme-taki-malicki-alebo-31-obrazkov-ktore-naburaju-vasu-predstavivost?tabs-tab=mostCommented


...ty ani nevieš kde je sever a kde máš ponožky!

nenamáhaj sa :)
nechápeš ani kto si a nie ešte že kde si.
Pre Tomasa | 14-07-2017 20:09:10
Mylis sa tomas. Najzlocineckejsia organizacia vsetkych cias je cirkev,ktora v mene kriza vyhubila polovicu obyvatelov zijucich vo vtedajsej europe. Iba tvoj nekriticky pohlad a Neschopnost pochopit skutocnosti ti nedovolia zriect sa toho,co ti vstepovali do vedomia cely zivot. Tak sa zobud a skutocne sa zamysli nad sebou. Je 3 tisicrocie a ja ta samozrejme nebudem prehovarat ak sam na to neprides.
anonym | 14-07-2017 20:08:04
Apropo Tomáš ďaľší fanatik.
Že sa poznáte s Kurbelom a možno ste aj spolu v KDH a v SIETI.
Najhorší sú fanatici čo o sebe nepochybujú. Ešte by ste mohli napísať spolu esej o Sokolovi.
Pre Tomasa | 14-07-2017 20:04:08
Neberiem ti tvoju vieru,ake nal by si vediet,ze cirkev je najzlocinejsia organizacia vsetkych cias. Podielala sa na vyvrazdovani ludi,ktori nechceli pristupit na krestanstvo,ktore si vymysleli,aby mohli pomocou viery zotrocovat vsetkych v mene boha. Dnes je to stale vsetko zahmlievane a tlacene do nepoznania iba preto,lebo ak by ti co im este stale veria na to cim ich drzia v nevedomosti zistili,ze nieje pravda to co hovoria,tak by rychle skoncili. Preto sa pekne zamysli nad vsetkym a zistis,ze nepotrebukes ziadneho farara,ani biskupa ani papeza a zijes. Ak si nevies nieco vysvetlit,tak si na tom nelam hlavu,nevie ti to vysvetlit ani cirkev. Zi tak ako sa patri zit na 21 storocie. Staraj sa o rodinu a nie o tych co tento lud klamu uz 2000 rokov iba preto aby nemuseli pracovat a zili na ukor tych co im veria.nieje nic prednejsie ako zivot a ten si nedostal od boha ale pricinili sa on tvoji rodicia. Ved aj v piesni sa spieva ze zivot je len nahoda a nie ze zivot je od boha.
tomáš | 14-07-2017 18:58:02
zbytočne veľa slov na tak ľahkovážne a nepresvedčivé závery. Hneď som si spomenul, že koho chce Boh zahubiť, toho najskôr zbaví rozumu. Príde mi úsmevné, keď nejaký pobuda, súdi priveľmi rýchlo a jednoducho to, čomu vôbec nerozumie. To myslíte vážne, že by nejaká ilúzia bola východiskom tých najveľkolepejších výtvorov ľudského ducha? A mal by ste tiež vedieť, pokiaľ sa nechcete naďalej blamovať, že najzločineckejšia organizácia všetkých čias, dosiaľ neprekonaná, je komunistická strana vo všetkých svojich mutáciách.
Pre Tomasa | 14-07-2017 17:52:46
Neberiem ti tvoju vieru,ake nal by si vediet,ze cirkev je najzlocinejsia organizacia vsetkych cias. Podielala sa na vyvrazdovani ludi,ktori nechceli pristupit na krestanstvo,ktore si vymysleli,aby mohli pomocou viery zotrocovat vsetkych v mene boha. Dnes je to stale vsetko zahmlievane a tlacene do nepoznania iba preto,lebo ak by ti co im este stale veria na to cim ich drzia v nevedomosti zistili,ze nieje pravda to co hovoria,tak by rychle skoncili. Preto sa pekne zamysli nad vsetkym a zistis,ze nepotrebukes ziadneho farara,ani biskupa ani papeza a zijes. Ak si nevies nieco vysvetlit,tak si na tom nelam hlavu,nevie ti to vysvetlit ani cirkev. Zi tak ako sa patri zit na 21 storocie. Staraj sa o rodinu a nie o tych co tento lud klamu uz 2000 rokov iba preto aby nemuseli pracovat a zili na ukor tych co im veria.nieje nic prednejsie ako zivot a ten si nedostal od boha ale pricinili sa on tvoji rodicia. Ved aj v piesni sa spieva ze zivot je len nahoda a nie ze zivot je od boha.
tomáš | 14-07-2017 17:20:11
no a takýto truľko ako havran, ktorý ani nie je schopný napísať presne notoricky známu vetu, ide písať, čo bolo v stredoveku. Nemá šajnu o ničom, ale hlavne že má \"názor\", lebo \"názor\" nota bene vládne dnes svetom. Na pousmiatie, ako sa svetom potuľujú takéto indivíduá, ktoré si v ničom nezadajú s fanatikmi, ktorých sami projektujú vo svojich chorých hlavách.
havran, Miluj iného tak... | 14-07-2017 16:19:04
vidno ako si sprostý! ak chceš niečo napísať, napíš to aspoň tak, ako to je od dávnych čias: miluj blížneho svojho...

takého ,,iného,, ako si ty, radšej obídem :)
apropo, pán boh má aj sprostých rád :)
tak sa zamysli nad sebou, či je lepšie niekoho haniť a či chváliť.
havran | 14-07-2017 15:18:34
Tomáš,a Ty prezraď,že či ťa tvoji fanatickí rodičia od malička bili iba po hlave,keď sa ti nechcelo ísť do kostola.A znova sa prejavila antipatia fanatického tzv.veriaceho k inému názoru.Miluj iného tak,ako seba samého !
tomáš | 14-07-2017 14:57:51
havran prezraď mi, koľko musí človek študovať, než takto, ako ty osprostie?
havran | 14-07-2017 08:54:40
Kresťanská viera bola vždy a aj teraz šírená násilne.V stredoveku to bolo ohňom a mečom,dnes je to krstom novonarodených detí.Aj Ježiš bol pokrstený až v dospelosti,tak by sa to po jeho vzore malo robiť aj teraz.Aby si až rozumný človek mohol vybrať svoje duchovné smerovanie a nie to vnútené nemluvňatám.Potom by sa zistilo,že koľko je presvedčených kresťanov.
Pavol Kurbel | 14-07-2017 07:56:30
Poznám ateistov, ktorí sú oveľa serióznejší ako veriaci.
Nepaltí prvavidlo veriaci = seriózny a neveriaci = neseriózny.
Anonym | 13-07-2017 22:25:48
Pán Kurbel vy sa stále viac a viac zamotávate .Taký pomotajko čo musí mať posledné slovo a svoju pravdu presadzuje dosť nasilu . Ľuďom ako vy chýba sebareflexia .
Jaroslav | 13-07-2017 22:09:58
Pán Kurbel, sú ateisti, ktorí vedia niekomu v núdzi pomôcť a nič za to nečakajú. Na druhej strane sú veriaci, ktorí pomáhajú s tým vedomím, že za to aj niečo bude. Kto potom podľa Vás koná úprimnejšie? Nezdá sa Vám, že staviate veriacich do zlého svetla?
janko | 13-07-2017 21:53:27
Cisty fanatik
Pavol Kurbel | 13-07-2017 21:27:07
Ateista verí, že smrťou sa všetko končí. Veriaci verí, že po
smrti príde vyúčtovanie za celý život. A preto to dobré,čo v živote vykonal, by malo prevýšiť to zlé.
Jaroslav | 13-07-2017 20:37:47
pán Kurbel, aký je to ten dôvod naviac?
Pavol Kurbel | 13-07-2017 19:57:11
Môžete mi citovať, kde som napísal, že veriaci žijú čestnejšie ako iní? Iba som napísal, že majú o dôvod viac SNAŽIŤ sa žiť čestnejšie. A to je veľký rozdiel.
pánovi Kurbelovi | 13-07-2017 16:26:38
Ako si vôbec môže niekto uzurpovať že práve vy ako veriaci žijete čestnejšie ako iní.Vám chýba veľa a je škoda že si myslíte že ste niečo viac podľa toho čo píšete.A že práve takí nevedia že mlčať je zlato,hlavne že píšu ku všetkému.
Mimochodom neviem ,či ste slovák,ale vraj ste pôvodom z Nemecka.
havran | 13-07-2017 12:30:47
Pán Kurbel,chcel by som vedieť,že čo si vy myslíte a predstavujete pod slovom veriaci.Vy si zrejme myslíte,že veriaci je jedine kresťan katolík.Ale kresťanské náboženstvo je iba jedno z mnohých na svete.To potom ostatné miliardy ľudí na svete sú neveriaci,alebo veria v pre vás nepravú vieru ? A v čo mali ľudia veriť státisíce rokov pred Kristom ? A mimochodom,Krisus bol Žid,a ako Žid aj zomrel.Vy ste sa narodili ako Slovák,a ako Slovák aj zomriete,na tom nič nezmení nejaké oblievanie vodou nejakým človekom,čo sa vyhlási za proroka alebo čosi také.Kto je to veriaci ? Je to ten,čo verí v nebo,peklo,v lietajúce bosorky ? Ale tie už katolícki kňazi a inkvizítori poupalovali po strašnom mučení.A arabské náboženstvá si myslia,že kresťania sú neveriace psi,hinduisti majú svoje posvätné kravy a podobne iné náboženstvá majú svoju pravdu,svoju pravdu má i vývoj podľa Darvina a kto tomu verí je tiež veriaci,ale zrejme nie podľa Vami chápaný pojem veriaci.
Lolo | 13-07-2017 12:13:59
Pán Kurbel je to diskutabilné. Veriaci skôr verí že sa z toho vyspoveda a bude mať čistú dušu ;)
Pavol Kurbel | 13-07-2017 07:23:59
Rozdiel medzi veriacim a neveriacim je aj v tom, že veriaci má o dôvod viac snažiť sa žiť čestne.
pre JA SOM | 10-07-2017 18:01:34
mne to celé príde ako v mikrobiologickom laboratóriu:do Petriho misiek sa pripraví živná pôda,naočkuje sa mikrobiálna kultúra,prikryje viečkom a po stanovenom čase sa skontroluje,čo kde vyrástlo.
Náš vesmír je možno jedna taká Petriho miska vo veľkom laboratóriu a my sme niečo čo sa podarilo vykultivovať.
Nepýtajte sa kto,alebo čo je za týmto pokusom,ale nejaký význam to určite má.S p.Kurbelom môžem súhlasiť v tom,že zrejme sa nič nedeje \"náhodou\"...
Pavol Kurbel | 10-07-2017 15:30:22
Neviem prečo si niekto potrebuje vždy kopnúť, keď sa spomenie Boh. Taká krásna fotka a k nej som len pripojil jednoduché vyjadrenie o kráse Božieho diela. Nikoho som tým neurazil, do nikoho som si nekopol.
JA SOM | 10-07-2017 00:19:16
JA SOM stvoril ...
Nie je dôležité čo bolo skôr, ale dôležitý je proces tvorenia!
Ale skús mi odpovedať čo je mojim motívom?
stefan hubinak | 09-07-2017 23:11:37
Keď čítam vaše komentáre, tak každý má niečo do seba. Veď ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko názorov. Kto mi dá však odpoveď na otázku, (nie je to z mojej hlavy), čo bolo skôr, sliepka lebo vajce?
tragikomédia? | 09-07-2017 14:36:06
je dobré, ak niekoho ľudia poznajú.
horšie je, ak dôverujú niekomu koho nepoznajú.
nesúď, aby si nebol súdený :)
karma je zdarma, či?
anonym | 09-07-2017 11:20:36
Keď čítame tie eseje veriaceho čo si ide kolená zodrať v kostole -jedna tragikomédia .Ešteže vás ľudia poznajú Karma je zdarma.
Pavol Kurbel | 08-07-2017 21:11:10
Súhlasím s Vami. Problém je v tom, že nie vždy každý tie prikázania sa snaží dodržiavať a mám pocit, že v dnešnom svete ich väčšina úmyselne nedodržiava. Veď napríklad heslo, kto nekradne, okráda svoju rodineu, je toho jasným dôkazom.
pre Pavla Kurbela | 08-07-2017 11:24:26
Každý by mal začať od seba a hlavne dodržiavať desatoro božích prikázaní a neschovávať sa za boha a odvolávať sa na neho .Karma je zdarma pre všetkých.
Emana | 06-07-2017 20:41:25
Vnímajme radšej krásu a čistotu prírody kým máme sa na čo pozerať. Dalšie generácie už túto možnosť nemusia mať.
Príroda je tu pre všetkých , či je veriaci alebo ateista.
bordel | 06-07-2017 06:14:37
preco vinis boha za bordel?! je mi jedno kto si, ale takuto sprostost napise len debil. a skus porozmyslat preco. napovedou bude, otazka. ako sa spravas ty, aby ten bordel tu nebol? ak chces niekoho vinit, zacni od seba.
pre p.kurbela | 06-07-2017 00:18:34
hovorite,ze vo vesmire je akosi vela poriadku a ma to na svedomi boh.na nasej zemi je akosi vela bordelu slusne povedane,potom ten boh bud zle vidi,alebo nema svedomie.
marek | 05-07-2017 16:07:13
Toľko nenávisti medzi ľuďmi. Veď žite a nechajte žiť.
obyvatel 1 | 05-07-2017 15:32:56
Nestacim sa cudovat ako jedna fotka oblohy dokaze vymlet ludom mozog na debatu o nicom.
Lubo | 05-07-2017 13:18:38
Veda a fakty su kluc
To Dinosaurus Lolo | 05-07-2017 110828 | 05-07-2017 11:23:11
Píšeš ako Tomáš. Nie si to ty náhodou?
Dinosaurus Lolo | 05-07-2017 11:08:28
daj pozor, aby si sa nezamotal.
od dinosaura po človeka je pekných pár rokov. ale ak si myslíš, že človek pochádza z opice, neberiem ti to. len sa opýtam, prečo potom opica zostala tým čo je, ľudským pomenovaním - opica?
dinosauri vyhynuli jednou šupou. to sa môže stať aj nám. ale ako a z čoho vznikol ďalší a ďalší? čo bude po nás?

spomína sa tu viera. je rozdiel medzi vierou a fanatizmom. prečo nikto nevyvrátil vieru kresťanov. nikto nevyvrátil roky pred Kristom a po Kristov. prečo je to tak definované? ďalšia zhoda? len sa špiní že v mene Boha sa viedli vojny a Boh konal nešťastia. Nie sú to ľudia, čo sa neustále bili, robili konflikty, vyvolávali vojny...?

Porovnávať roky od vzniku vesmíru /viď wikipédia: Vek vesmíru je v kozmológii definovaný ako čas, ktorý uplynul od Veľkého tresku. Najpresnejšie meranie veku vesmíru je z 22. marca 2013 a stanovilo vek vesmíru na 13,798 ± 0,037 miliardy rokov (4,5354 ± 0,012 × 1017 sekúnd). Nepresnosť 37 miliónov rokov bola stanovená zhodou viacerých vedeckých výskumov, ako napr. meraním kozmického mikrovlnného pozadia Planckovým satelitom, sondou WMAP a inými./ s poslednými rokmi napríklad 2.000 pred Kristom, je smiešne. či nie?. koľko je to s porovnaním života jedného jedinca? čo vieme a ešte nevieme čo tvorí a je kozmos?
Verit | 05-07-2017 10:25:41
Veriť v boha,to je v poriadku,viera je vždy pozitívna pre ľudstvo a pre človeka,ale horšie je,keď sa táto viera stotožňuje vo slepej viere v cirkev,to je jedno akého smeru.Preto je toľko ateistov,pretože ľudia boli a sú cirkvou neskutočne zneužívaný.
Lolo | 05-07-2017 10:07:50
Pán Kurbel nič v zlom ale prečo potom chodíme do školy ved stačí povedať že všetko je dielo boha. Načo sa drtit fyziku, chémiu, matematiku... Dinosaurus bol akého vyznania keď musel vyhynut (šupou z vesmíru). Ale každopádne je to krásna scenéria
...sú ateisti, veria v červené stužky... | 05-07-2017 09:49:08
a veria v ,,život na druhom svete,,
:)
aký druhý svet? veria v ,,nebo, peklo, raj,, ?
prečo sa červené stužky bránia pochopiť, že nič nie je náhodné...hrajú sa na ateistov a v kritickej situácii sa dovolávajú a prosia ,, Boha,,!
fakt či mýtus?
to nechám na vás.
gulak | 05-07-2017 08:13:33
Fajn nekonecna debata..a kto stvoril Boha..
ako sa to stalo? | 05-07-2017 07:25:05
bol velky tresk a vznikol svet.
co sposobilo velky tresk? co bolo tesne pred treskom?
priroda to nebola...
co ci kto to sposobil?
lolo, daj idpoved, len mi nepis, ze to bolo male zrnko prachu :)
nejak mi nedá | 04-07-2017 23:00:24
ako Saganov koniec na Tdf. Vyššia moc či politika. Stvoriteľ urobil ľudí rovných.
Pavol Kurbel | 04-07-2017 22:56:52
Ak človek pozoruje prírodu a celý vesmír a nie je pritom zaujatý, zistí, že vo všetkom je akýsi poriadok. Každý účinok má svoju príčinu. Ja verím, že prvou príčinou je Boh. Niekto iní verí v slepú silu prírody, ktorá za dostatočne dlhý čas poskladá hodinky prostredníctvom prírodných zákonov. Myslíte si, že je niečo zlého na tom ak verím v prvého hýbateľa? Ľudia veria v rôzne veci. A veľa z tých, čo o sebe tvrdia že sú ateisti, veria v červené stušky, či horoskopy. Mám priateľa, ktorý počas štúdia na vysokej škole písal do školského časopisu horoskopy. Po nejakom čase ho to prestalo baviť a tak s tým skončil. Hovoril mi, ako veľa jeho spolužiakov za ním chodilo, aby v tom pokračoval, lebo sa tým riadili. Nepomohlo ani to, keď im povedal, že si to vymýšľal a písal to len tak z brucha, pre svoju zábavu. Bavil sa na tom, ako mu tie hlúposti spolužiaci \"žrali\".
naopak | 04-07-2017 22:22:56
Lola poznám len jedného -čo má brata doktora. Ale súhlasím s P.Kurbelom, že to musí byť dielo vyššej moci.
cicvor | 04-07-2017 22:17:27
otrasna gycovka...na photoposte by napsiali, ze riadna sracka
anonym | 04-07-2017 22:13:00
Myšlienkove pochody Pavla. Kurbela nepochopí len tak hociaký hodinár , ale hodinár s vedrom do ktorého hádže rozobrané hodiny.
To prirovnanie ste vymysleli sám alebo niekto vám pomáhal ?!;-(;-(;-(
pravda | 04-07-2017 21:49:17
https://www.youtube.com/watch?v=iCoGRx_ykD8
Pre Lola Pavol Kurbel | 04-07-2017 21:39:48
Obaja sme veriaci. Ja verím, že všetko stvoril Boh a vy veríte že všetko stvorila príroda. Poviem to na malom príklade. Vy veríte, že klasické náramkové hodinky, rozobraté úplne do súčiastok a vložené do hrnca s ktorým niekto otáča, sa silou prírody, to znamená jej zákonov, v jednom okamihu poskladajú späť na hodinky a budú správne fungovať. Ja zase verím, že sa to nikdy nestane a že ich dá dokopy len dobrý hodinár.
anonym | 04-07-2017 20:24:35
Tá čo vie o Bohu niečo sa ako pekne vyjadruje... Na iný argument sa nezmôže?
Lolo | 04-07-2017 20:03:19
Shelley chceš mi to nejako vyvrátiť faktami?
Peter | 04-07-2017 14:56:43
Aké sprostosti trepe Lolo?
shelley | 04-07-2017 02:51:39
Lolo, Ty vieš o Bohu hovno, tak tu netrep sprostosti.
zeus | 04-07-2017 00:07:37
ja vim palo, ja vim,tie tvoje pastilky krasne voniii.
Lolo | 04-07-2017 00:03:30
Pán Kurbel To nie je dielo boha ale prírody (ta tu bola skôr ako váš boh)
Pavol Kurbel | 03-07-2017 22:03:55
Zem, obloha a celý vesmír je nádherné Božie dielo.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign