Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Arogancia drogovo závislých nepozná hranice - je na nás, aby sme ich vytvorili

Miloš MajkoDátum20. 09. 2011 12:22:58TémaBezpečné mesto
200

Sociálne byty mesta Sereď a všeobecne neprispôsobiví občania  boli sú a určite aj budú večnou témou novín. Raz to je pre dlhy na nájomnom, ktoré nám všetkým zanechávajú, inokedy je to o parazitovaní na ostatnom obyvateľstve v čerpaní možných i nemožných sociálnych výhod namiesto pracovania či v obťažovaní, ba až ohrozovaní ostatných obyvateľov činnosťou, ktorá v normálnej spoločnosti nemá miesto.

Mať v paneláku susedov znepríjemňujúcich bývanie ostatným už len svojou prítomnosťou teda výhrou nie je. Podobné to však je pri rodinných domoch. Zbytočne sa slušný človek bude snažiť tam, kde dlhodobo zlyháva spoločnosť.

V mestských sociálnych bytoch bolo najmä komisiou verejného poriadku pod vedením Ľuboša Veselického za posledné asi štyri roky (teda pred komunálnymi voľbami, nakoľko v súčasnosti túto komisiu zrejme nepotrebujeme) urobenej veľa práce. Pokroky v civilizovaní obyvateľov sociálnych bytov boli tak výrazné, že sa za pomoci niekoľkých poslancov a MP dokonca podarilo niektorých obyvateľov donútiť po sebe poupratovať to, čo porozhadzovali. A sústavným niekoľkomesačným doslovne buzerovaním im jasne vysvetliť, že odpadky sa nevyhadzujú cez okno na ulicu ale aspoň k preplnenému kontajneru, že ulica nie je divadlo alebo obývačka a staré kanapy a fotele pred sociálnymi bytmi mesto stavajú do svetla zanedbanej rumunskej dediny, či to, že na opekanie svíň, spaľovanie nábytku či opaľovanie ukradnutých káblov  nie je vhodný priestor  medzi nehnuteľnosťou sociálnych bytov a susednou garážou, pretože niektoré z nich by za určitých okolností mohlo zhorieť. Nesmejte sa, je to úspech ! Kto vie o čom hovorím - uverí...

Už v 2008 roku som vedenie mesta intenzívne upozorňoval, že v niektorých prípadoch pochybujem o tom, či sociálne byty obývajú ľudia alebo opice, ktoré sa nevedia vmestiť do kože a správajú sa tak, že svojim konaním bezprostredne ohrozujú na zdraví a živote susedov - v tom čase môjho iba  troj mesačného syna. Ako sa totiž dá  inak nazvať fakt, že na mieste kde zvykol spávať v kočíku, sme zrazu našli prehodené kolesá z bicykla či iné predmety, ktorých náraz by dieťa mohol zmrzačiť či zabiť (čítaj články v histórii SOL).  V jednom z prípadov sme na pozemku dokonca našli použitú injekčnú striekačku s nastoknutou ihlou...

História sa opakuje. Nepomáhajú ani upozornenia, že neoprávnení obyvatelia mestských sociálnych bytov zdržujúci sa v nich mesiace k nim nemajú žiaden vzťah a že sústavne hrozí prúser - nestojí otázka kedy k nemu príde, ale aké následky bude mať a kto a do akej miery  bude poškodeným.

Som známy ako pomerne tolerantný človek a v názoroch demokrat. Po zlých skúsenostiach s vlastným zamestnancom z pred asi jedenástich  rokov, ktorý si heroín šľahal  do žíl a v slabej chvíľke sa mi zdôveril s tým, že on je v skutočnbosti neškodný, no keď bude mať absťák tak je schopný za tri stovky  (rozumej starých dobrých Slovenských koruniek)  podrezať aj vlastnú mater (prirodzene so vzdialenejšou príbuznou či šéfkou v práci by výčitky svedomia po vytriezvení boli oveľa menšie)  som jednoducho dospel k  záveru, že feťák je a zostane feťákom. Tak ako okradol rodinu, zamestnávateľa  Filip, tak kohokoľvek okradne asi každý z nich. Preto - keď berie drogy, nech ich berie. Keď si dobrovoľne ničí život, u mňa má zelenú. Ale len za predpokladu, že svojim správaním a konaním neterorizuje a neohrozuje svoje okolie. A o tom to je.

V sobotu asi o  17. hodine som si na súkromnom pozemku v tesnej blízkosti mestských sociálnych bytov našiel najskorej jednu a následne ďalšie  dve striekačky s ihlami  (jasne že použité)  a ak sa nenahneváte, tu končí moja trpezlivosť definitívne. Ako som už povedal, ak sa niekto chce zabiť - prosím, ja mu v tom brániť nebudem. Ale nechať si ohrozovať  vlastnú  rodinu  spoločenským odpadom  (mám na mysli konkrétneho jedinca ktorý má prehodenie striekačiek na svedomí)  bývajúcim v sociálnom zariadení mesta  (prípadne jeho pravideľným návštevníkom) - tak to teda nie !   Keď má niekto na drogy, nie je sociálnym prípadom. Keď si vie peniaze na ne zadovážiť, vie sa o seba postarať a tak nie je potrebná starostlivosť nás všetkých. Sú iste desiatky mladých rodín, ktoré by aj takéto ubytovanie od mesta radi prijali. 

Preto týmto opätovne verejne žiadam vedenie mesta  Sereď a správcu  Mestských sociálnych bytov, aby bezodkladne vykonali opatrenia, ktoré obyvateľom a návštevníkom mestských bytov zamedzia konaniu ohrozujúcemu obyvateľov  susedných súkromných nehnuteľností. Pripomínam, že keď sa tri a pol ročné dieťa pri hre na vlastnom dvore pichne na  ihlu  použitú  chodiacou drogujúcu zdochlinou a nakazí sa hepatitídou prípadne horším svinstvom, potom bude neskoro rozmýšlať kto, kedy a čo mal spraviť. Kto, ako dlho a za čo bol platený a napriek tomu na povinnosti  roky z vysoka kašľal. Potom totiž môže bezpochyby pre všetky dotknuté strany  nastať situácia, ktorej je lepšie radšej predísť.

Nepatrím medzi  tých, ktorí veci podceňujú a preto niečo po  17. hodine striekačky zabezpečila hliadka  OO PZ v Seredi. Som realista a preto  viem, že  v danom prípade úspešnosť odhalenia páchateľa je prakticky nulová. Apelujem však na zodpovedných - prevencia je oveľa lacnejšia a účelnejšia ako represia. Tentokrát sa nič vážne nestalo. Nepokúšajte osud, raz pri nás šťastie stáť nemusí...


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
a zas | 23-09-2011 08:12:38
to tu mame niekto nesuhlasi s Milosom a hned ho dalsich x ludi aj so samotným pisatelom clanku zvezie pod ciernu zem? Nemoze mať anonym svoj nazor? a vraj nzavisle noviny, cudujem sa ze ste mu rovno nezmazali prispevok. Chceli ste tu riesit drogovo zavislich. A zrazu je u vas (diskutujucich) imbecil uz aj ten co ma odlisny nazor, ach...
anonym | 22-09-2011 19:39:29
uz par krat sa tu zverenovalo co hrozi zato a zatoto, ale nikdy tu nebol clanok ze za toto si niekto ide odpikat nejaky trest, vsetko to skonci kde? treba informovat aj dvosledky a dokoncit uz raz temu..., ci to zakon zakazal$?
Jozef | 22-09-2011 17:22:12
tentokrat suhlasim s pomenovanim tychto trosiek ako ,,zmrdov a zdochlin''
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-09-2011 17:07:11
Som za to, aby sme konecne nazyvali veci pravymi menami. A pre ludi ktori denne musia nakradnut desiatky Eur na drogy - skodcov pre nas co system budujeme - ine pomenovanie nenachadzam. Teda nachadzam. Vsetko je vsak ovela neslusnejsie.

Este stale cakam na Vase ospravedlnenie za obvinenia, ktore ste v predchadzajucom prispevku napisali.
pre obcana | 22-09-2011 16:34:32
Ak som spravne cital, nikto neschvaloval pocinanie drogovo zavisych ludi, dokonca pisal o probleme a o potrebe stihat hlavne dilerov, a o tom, ze ti ludia zomru - skor ci neskor. Pod vplyvom drog su nebezbecni rovnako ako ludia pod vplyvom alkoholu - co je tiez droga. Tu islo iba o slovnik a slova, ake sa tu napisali v suvislosti s clovekom. (zdochnut, atd.) Mladi ludia si z nas maju brat priklad a maju si nas vazit? Pouzivanim takeho slovnika sa posuva uroven novin niekde, kde by sa nemala. Bola by to skoda.
Peter Klokner | 22-09-2011 15:47:35
Dnes mám vynikajúcu náladu a preto namiesto príspevku si dovolím hlboko súhlasiť s názorom "občana" podomnou :-)
Ušetrím tuším starosti môjmu fanklubu.
A tiež sa pridávam pod Milošovu variantu výkladového slovníka. Vždy sa ale nájde neznalý ideologický imbecil, čo bude mať snahu zhovadiť obete takých paznechtov.
obcan | 22-09-2011 13:41:59
anonym 21-09-2011 21:49:29 vy pisete ze fetak sa tane fetakom, lebo dakto chce rychlo a bez prace zarobit. Ano zarabaju na nich dilery rychlo a bez prace, to je pravda treba aj dilerov vycistit. Ale KAZDY fetak si za to ako skonci moze sam, nemam s nimi sucit, nelutujem ich a neni mi luto ked najdu taku trosku dakde mrtvu. Sami si to vybrali. Ludia ako vy ma stale udivuju. Zda sa mi ze to mate v hlavach trochu pomiesane. Lutujete tych smradov co kvoli davke su ochotny skopnut staru babku z bicykla a zobrat jej aj tych par eur co ma z dochodku. ale obete ich kradezi, lupezi tych nelutujete. Sak naco, saf fetak nemoze zato aky je. Toto je chore cele taketo zmyslanie. Mam s fetakmi osobne skusenosti, s nimi sa po dobrom neda, ked treba naslubuju hory doly a ked sa otocite chrbtom vas okradnu, nebodaj klepnu po hlave. S takymito sa sucit neoplati mat.
anonym | 22-09-2011 11:46:13
Áno, to je pravda, ide o biologický odpad, ktorý musí byť zneškodnený v spaľovni. Lekári by sa k tomu vedeli vyjadriť úplne presne, oni musia mať zazmluvnenú spalovňu.
Blondie | 22-09-2011 11:21:56
včera bolo v SME, že použitá striekačka je považovaná za nebezpečný odpad a za odstránenie nebezpečeného odpadu zodpovedá mesto, takže nájdenie nebezpečného odpadu treba hlásiť na MsU alebo na políciu
toto odporúčam všetkým, ktorí sa prechádzajú pri Váhu a nájdu striekačky, zavolajte na MP, to je najrýchlejšie a žiadajte odstránenie - aspoň to môžeme vyskúšať, ako to bude fungovať v Seredi
Adela | 21-09-2011 22:33:28
pre anonym....ale ja si tiež myslim,že je to tiež ch....dr....zdochlina,vobec ich nelutujem,ani neberiem na nich ohlad,su to hajzlici,ktori si nezaslužia pochopenia,len cicaju spoločnost.O chvilu sa dožijeme,že viacej bude liečebni pre zd...y,ako nemocnic pre chorych.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-09-2011 22:08:36
anonym | 21-09-2011 21:49:29 | - pred par minutami som Vam odpisal pod inym clankom.

Som rad, ze mate starost o moje IQ - pravdepodobne studovany psycholog...

Opatovne musim napisat - keby ste citali, nasli by ste. Ste v priujimani informacii povrchny a robite zavery z jedneho ci dvoch prispevkov. Skoda, nie vsak moja.

Problemetike asocialov sa venujem dlhe roky a napriek tomu si dovolim byt nad vecou do momentu, pokym nie som nimi atakovany prave ja a tak, ako som bol predmetnymi pouzitymi striekackami v sobotu.
Inak som nad vecou a zastavam nazor, ze cim skorej podochnu, tym menej skody napachaju. Ked prejavia zaujem o pomoc - som medzi prvymi, ktori su im ochotni podat ruku. U spomenuteho zamestnanca to preujkazatelne bolo 3x.
O dalsej mojej cinnosti v prospech socialne odkazanych sa docitate v clankoch v historii novin.

Skusite sa s nami podelit o Vase skusenosti a Vasu pomoc, ktoru poskytujete tymto ludom?


anonym | 21-09-2011 21:49:29
"chodiaca drogujuca zdochlina" taketo vyjadrenia su v rozpore s kodexom ludskosti a svedcia o IQ pisatela. Je to obrovsky problem, ale taketo vyrazy ich nevyriesia, iba sluzia na rozburenie nasilia a su kontraproduktivne a radikalne. Radikalizmus je vzdy nebezpecny a vyustuje do nasilia. Nasilie nie je cielom. Problem tu je, vieme o nom, ale liatim oleja do ohna sa nic nevyriesi. Konstruktivne navrhy na riesenie som nikde necital, pan Majko. Tie by uvital urcite kazdy. Vy vsade pisete a o mnohych veciach, poburuju Vas problemy, ale narhy postupov ich riesenia, som zial nenasiel. Zavislost je nevyliecitelna choroba a zavisli ludia sa dostali tam kde su "vdaka" ludom, co chcu rychlo a bez prace zbohatnit. Tych si treba viac vsimat a az potom ich obete...Tie asi uz nemaju sancu ak ich nema kto podrzat. Zomru skor ci neskor.
anonym | 21-09-2011 18:18:51
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
lebo | 21-09-2011 14:12:35
Preto tu nehliadkuje viacero policajtov, lebo nikoho z kompetentných to už nezaujíma. Kto by poslal do Seredi viacero policajtov, keď teraz je dôležité šetriť a sledovať tabuľky. Kompetentný si na tom spravil mediálnu kampaň a teraz mu je to už jedno. Nikoho Sereď nezaujíma, len a len domácich. Teda nás.
Gabriel Mészáros | 21-09-2011 11:34:52
V SR je vseobecne zname, ze mesto Sered ma zvysenu kriminalitu.Ja len nechapem, preco tu nehliadkuju viaceri policajti...to je taky problem sem zadelit aspon 6 novych policajtov?Tieto problemy sa mali riesit uz davno v minulosti.Treba problemom predchadzat.
pre anonym 21-09-2011 08:26:45 | 21-09-2011 09:18:03
Aká je tvoja predstava vykonávania razií mestskou políciou v sociálnych bytoch?
anomym | 21-09-2011 09:10:15
mily fefe neviem kde si dosiel na to ze ja utocim na najomne byty na cepenskej a dolnomajerskej ale na byty na trnavskej kde byvaju aj taky ktory su tam neprihlaseny a na to doplacame vsetci takisto aj ty aj ja. a popplatky za energiu,apoplatky platim zvlast tak to neni len 350€. dakujem za pochopenie.
anonym | 21-09-2011 08:26:45
Myslím, že v sociálnych bytoch na Trnavskej by mala častejšie mestská polícia robiť razie a kontrolovať, či sú v byte tí, ktorí majú naňho nájomnú zmluvu.Nájomné byty na Čepenskej a Dolnomajerskej sú iné "kafé". Obyvatelia sú slušní ľudia, možno až na nejakú výnimku, ktorá je všade, a preto sa nikto kto tam býva nemôže hnevať za názov "sociálny byt".
Anonym | 21-09-2011 07:08:18
To je taký problém napísať mail na bezpecne mesto a dat avízo o susedovi feťákovi? Už nejeden takto padol a určite aj padne.. my si tu poriadok urobíme, horše je na tom tam pri Váhu, to nemôžu riešiť občania ale tam musí zasiahnuť mesto a polícia. Na čo čakajú? Mám im ukázať konkrétne prstom že tento je feťák a tento tiež, a že okrem bordelu a zla tu nič nerobia? Hanba!
anonym | 21-09-2011 06:41:26
Seeker, keďže domobrana je možná len v čase vojny môžeš čakať ďalej :-)

Niektorí tu zbytočne píšete, že je len na nás, aby sme my stanovili hranice pre neprispôsobivých. Tie hranice už sú dané dávnejšie, problém je v ich nerešpektovaní a nedodržiavaní. Takže radšej tlačme na to, aby ich dotyční dodržiavali a nešpekulujme o nových podmienkach.
abc | 21-09-2011 00:20:39
Zeby klesali trzby? Vasi susedia asi nasadili bezne metody krizoveho managementu. Kedze na tovar nie je odbyt, jasne ze investovali do reklamy a nechali zopar prezentov po okoli aby uspesne navigovali klientov.
anonym | 20-09-2011 20:57:57
seeker, cakas to slovo tak prisaham?
fefe | 20-09-2011 20:53:16
bolo by uz na case aby si tu niektory uvedomili za akych podmienok sa prideluju byty na cepenskej a na trnavskej na cepenskej musite splnat poziadavky aby ste boli zamestnany a mali primerany plat aby nepresahoval hranicu aby si clovek mohol nasetrit je to chore na druhej strane byvaju na trnavskej cigani jak dobytok piaty v jednej izbe bez prijmu si kludne uzivaju MESTKY MAJETOK!!!!!!Nikto im nic nespravy nikoho nezaujima ich prijem!!!!! ani jeden nepracuje!!!!! tak si laskavo uvedomte za akych podmienok su pridelovane byty v Seredi nehladiac na to ze platime najvyssie najomne mestu v celej SR!!!! ANONYM TU PISE ZE PLATI ZA UVER 350 EURO ale platis si svoje si uvedom najomnici platia aj z energiami tolko a neni to ich tak sa spametaj a uvedom ocom pises a ak by si si mohol dovolit byt socialny pripad na cepenskej tak by sme boli asi 200 rokov pred svajciarmi takze porosil by som nepouzivat nazov socialne byty na cepenskej!!!!
Seeker | 20-09-2011 20:48:11
"Domobrana" - sú dočasné rezervné vojenské, prípadne polovojenské jednotky tvorené z ozbrojených dobrovoľníkov alebo civilistov povolaných do armády v dobe vojny. Do jednotiek domobrany môžu byť povolaní všetci fyzicky spôsobilí muži, ktorí nepodliehajú vojenskej konstripcii. Vyhýbanie sa nástupu do jednotiek domobrany môže byť trestné. Môže tvoriť zálohu ozbrojených síl. Medzi hlavné úlohy domobrany patrí strážna služba, ochrana obyvateľstva a dôležitých priestorov, majetku a zákonov ako aj podpora ozbrojených síl v tyle vlastného územia. TAKŽE, NAČO ČAKÁME???
anonym | 20-09-2011 20:38:44
jaj, jak som rad ze mame len dilerov...:)
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 20-09-2011 20:23:54
naozaj je len na nas, aby sme pre neprisposobivych obcanov vytvorili urcite hranice my vsetci ostatni. Prevencia sa v tomto pripade (drogovo zavisli) bude velmi tazko realizovat. Lebo ked je zavisly "v pohode", tak slubi a ciastocne aj splni cokolvek. Ale ked to na neho pride, tak nepozna nikoho.
Vseobecne by som rad vedel, akym sposobom a komu sa prideluju socialne byty. A ci sa vobec robia revizie a kontroly, ci sa byty naozaj uzivaju v sulade s tym, komu a za akych podmienok boli pridelene.
anonym | 20-09-2011 20:15:16
jaj aky som rad ze nemame zatial narkomanov vo vchode
obcan | 20-09-2011 20:11:26
p. Majko Vam nezavidim takychto susedov. Ste velmy tolerantny clovek. Ja by som taku trpezlivost s nimi nemal keby byvaju vedla mna. Jedneho pekneho vecera by som ich asi navstivil a nebola by to asi zdvorilostna navsteva.
obcan | 20-09-2011 20:08:30
anonym 20-09-2011 16:30:05 hovorite ze policia vam nechce pomoct. Ale ako vam ma pomoct, ked doticny sa do 23.00 nicoho nedopusta? Maju vtrhnut do bytu a zmlatit ho zato, ze ma pustene radio? Jednoducho ak im to zakon neumoznuje, nemozu s tym nic spravit. Darmo sa tu budete stazovat na policajtov. Ty mozu konat len v ramci zakona. A co sa tyka fajcenia vo vchode to je problem, ktory si musia riesit najomnici na patricnych miestach u spravcu bytovky.
anonym | 20-09-2011 17:22:41
radsej porno nazivo a zadarmo na medziposchodi ako pouzite striekacky na zahrade... a to som zavidel majitelom rodinnych domov, ze to maju lepsie ako byvat v cinziaku...
Andrej Fraňo | 20-09-2011 17:13:08
Dorady zastrelit !!! Co snimi. Naco platia bagre? Lopaty a cely den kopat jamy aspon nebude mat cas nudit sa.. Drzim palce pan Majko treba to konecne nejak zmenit lebo dalej sa to uz takto neda...
anonym | 20-09-2011 17:03:39
a este jedna vec.neni sme priamy susedia s nemenovanym a je to dost pocut.je par poschodi medzi nami rozdiel,tak lutujem jeho priamych susedov!
anonym | 20-09-2011 17:02:14
a este chcem doplnit ze som starsia osoba nad 50 rokov a uz mi take veci ako hlasna hudba o 21:00 vadia...a ked sa k tomu [ridaju cigarety na schodoch,smiech a vykriky z bytu tak uz to je moc.policia nam nevie alebo nechcepomoct tak kto potom?..mne nevadi ze berie drogy,je to jeho zivot,len nech neohrozuje a nerobi ostatnymv cinziaku problemy.proste nech sa sprava ako ostatny nromalny ludia a pre mna zamna nech aj fetuje a co len sce.sceme pokoj!
anonym | 20-09-2011 16:30:05
tiez mame vo vchode jedneho co berie drogy,ale byva s mamou.ta ked je doma je povacsine klud ale akonahle je v praci alebo mimo,chalan si robi diskoteky od nevidim do nevidim.uz som volala aj mestsku policiu na neho a oni sa mi len vysmeju ze oni mu nemozu nic ze klud je od 23:00..lenze ja ked vstavam o 5 do prace spim uz skor ako je 23:00..a pri tom nemenovany je dobra znama firma nakolko asi aj predava bo sa tu objavuju take individua ktore z vidiena pozname a je o nich zname ze si zvyknu snupnut!zo striekackami nemame problem,skor s hlasnou hudbou,fajcenim vo vchode a hluk,smiech...a nemame si tu ako pomoct a clovek je naobtiaz celemu vchodu!mama u neho resekt nema a cim dalej si robi viac co chce..CHCEME KLUDNE ZIT!!!!
anonym | 20-09-2011 16:30:04
tiez mame vo vchode jedneho co berie drogy,ale byva s mamou.ta ked je doma je povacsine klud ale akonahle je v praci alebo mimo,chalan si robi diskoteky od nevidim do nevidim.uz som volala aj mestsku policiu na neho a oni sa mi len vysmeju ze oni mu nemozu nic ze klud je od 23:00..lenze ja ked vstavam o 5 do prace spim uz skor ako je 23:00..a pri tom nemenovany je dobra znama firma nakolko asi aj predava bo sa tu objavuju take individua ktore z vidiena pozname a je o nich zname ze si zvyknu snupnut!zo striekackami nemame problem,skor s hlasnou hudbou,fajcenim vo vchode a hluk,smiech...a nemame si tu ako pomoct a clovek je naobtiaz celemu vchodu!mama u neho resekt nema a cim dalej si robi viac co chce..CHCEME KLUDNE ZIT!!!!
Martin | 20-09-2011 16:19:00
Ivan,
ked ste v tom okoli videli na vlastne oci narkomanov uzivat drogy, alebo robit akukolvek inu trestnu cinnost, oznamili ste to policii, alebo ste to zamlcali a prisli sa postazovat na forum?
Peter Klokner | 20-09-2011 15:34:58
Ufff, Miloš tak teraz môžem iba konštatovať, že ďalší spoluobčan, ktorý chápe stav keď sa po rokoch rozhodnete zmeniť adresu. Ja poznám aj horšie varianty tohoto problému. Napríklad keď vám avatar s vyplešteným ksichtom zazvoní pri byte a vypýta si lyžičku alebo sitrodeko. Alebo keď na schodisku nájdeš nad ránom spoluobčana spinkať vo vlastných výkaloch či šlapku robiť kšeft v polohe "na medziposchodie".
To sa ti ale silno rozšíria obzory najmä keď pochopíš, že sila ktorá by to riešila neexistuje.
Si vyliečený z filantropie a máš jedinú túžbu, ublížiť a znepríjemniť rovnako či viac ako sa to deje tebe.
Občas sa nájde nejaký trkvas čo sa tvári že na vine si asi ty ale 99% realisticky uvažujúcich ľudí by v takých momentoch túžilo po niečom podobnom.

No nič, dúfam že niečo "vybojuješ". Budem ti držať palce aby si to nevyriešil nakoniec podobne ako ja :-)
Jozef | 20-09-2011 14:00:08
P.S.:
od 1.10.2011 bude platit nove VZN 9/2011, ktore uplne nahradi to spomenute 1/2008. A priznam sa, ze toto nove mi pripada nejake bezzube, nakolko sa v nom spominaju len najomne byty na Cepenskej a Dolnomajerskej ull.
Či?
anonym | 20-09-2011 13:59:40
Jozef ďakujem, už som v obraze.
pozorovatel | 20-09-2011 13:53:50
suhlasim s pisatelom a najma s nazorom,ze ak ma niekto na fet,vie sa o seba postarat-tiez to je isty druh starostlivosti.Ale este by som prilozila pozruc sa na auta pred socialnymi bytmi,že tiež nieje socialne odkazany ten ,kto ma na pohonne hmoty na ceste do herní.Celozivotne cele rodiny ziju z nasich penazi,ktore prevozia na autach a prehraju na automatoch.
anonym | 20-09-2011 13:35:46
dokedy tam ty ludia maju narok byvat ved su zdravi a schopny tak nech sa o seba postaraju ja mam ties uver platim 350€ a koho to zaujima tak nech sa aj ony postaraju.
Ivan | 20-09-2011 13:35:00
a čo okolie Váhu,keby tam chcel niekto íst na prechádzku tak si nemá ani kde sadnút do trávy ,a pokochat sa prírodou ,denne sú tam narkomani a nikto ich neruší,v klude si pichajú,a nič ich neruší.To nikomu nevadí?
Jozef | 20-09-2011 13:33:49
"Máte na mysli človeka na konkrétnej pozícii na MsÚ?"
zeby takto?

VZN č. 1/2008
o nakladaní s nájomnými bytmi v meste
Sereď

§ 7
Zánik nájmu
4.Po prerokovaní v bytovej komisii MsZ a so súhlasom primátora mesta písomnou
výpoveďou nájmu prenajímateľom, ak nájomca:
a) hrubo porušuje svoje povinnosti vyplývajúce z nájmu bytu najmä tým, že
nezaplatil včas nájomné alebo úhradu za plnenia poskytované v súvislosti
s užívaním bytu za čas dlhší ako 3 mesiace
b) nájomca alebo ten, kto s nájomcom býva, napriek písomnej výstrahe hrubo
poškodzuje prenajatý byt a jeho príslušenstvo, spoločné priestory alebo spoločné
zariadenia v dome
c) nájomca alebo ten kto s nájomcom býva využíva prenajatý byt bez súhlasu
vlastníka na iné účely ako na bývanie alebo sústavne porušuje pokojné bývanie
ostatných nájomcov, ohrozuje bezpečnosť alebo porušuje dobré mravy v dome
d) neužíva byt bez vážnych dôvodov


Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-09-2011 13:26:03
Takmer 4 roky som bol v komisii verejneho poriadku. Vyziadajte si zapisnice z rokovani - odpoved najdete tam.
anonym | 20-09-2011 13:19:41
Chápem Vaše rozhorčenie, veď je ohrozené predovšetkým malé dieťa. Ale nerozumiem tomu, že by mal byť za rozhádzané použité striekačky niekto zodpovedný, kto je za niečo platený a napriek tomu na povinnosti roky z vysoka kašľal. Podľa mňa za to nesie zodpovednosť iba ten prašivec, ktorý to tam odhodil. Netuším kto by ešte mal byť za to zodpovedný. Máte na mysli človeka na konkrétnej pozícii na MsÚ?
obcan | 20-09-2011 13:18:37
tak nase socialne pripady sa nam prejavili. Aspom je vidiet aky su chudobny, ked maju na fet. Jednoznacne treba pritvrdit pri kontrole tychto priestorov, ako aj obyvatelov predmetnych domov. Bol by som zvedavy kolko najomnikov by napocitala MP keby tam spravy raziu. A kolky z tych napocitanych by tam mali aj trvaly pobyt a kolky tam ziju nacierno u svojich pribuznych.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign