Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Arogancia a nemorálnosť *anketa* - hlasujte či ste za odmeny poslancom

Inak nemôžem nazvať včerajšie rozhodnutie MsZ o odmenách pre vedenie mesta a samotných poslancov. V čase kedy sa vo väčšine miest či dedín zamýšľajú nad tým kde ušetriť čo i len zopár centov sa v Seredi rozdáva. A vo veľkom. Odsúhlasiť si v tomto období odmenu vo výške 700€ a samozrejme to celé prekryť "mamutiou" odmenou 3692€ pre primátora to chce naozaj veľmi silný žalúdok. Dokonca môžem povedať, že to asi potrebuje aj veľmi flexibilnú chrbticu. Hovoriť o tom, že bod "odmeny" bol zaradený na program až priamo na rokovaní, ako to býva zvykom, snáď ani netreba. Výsmechom je už len názov odmeny, vraj mimoriadna, v Seredi vyplácaná každého pol roka. Stávajúce MsZ toho muselo urobiť veľa mimoriadneho lebo sa aj mimoriadne ohodnotilo a samozrejme mimoriadne ohodnotili aj primátora. Aj napriek tomu, že často je poslancami konanie primátora kritizované a ešte viac je kritizované občanmi mesta, aj napriek tomu všetkému musel pán primátor toho vykonať naozaj veľmi veľa mimoriadneho keď má takú kráľovskú odmenu, tzv. "krízovú". Je to až nepochopiteľné akú drzosť majú niektorí poslanci MsZ odsúhlasiť si odmeny na rokovaní na ktorom od 13:30 časť z nich sledovala na svojich poslaneckých notebookoch priamy prenos zo zápasu MS vo futbale, nepomohlo, aj tak sme remizovali. Nehovoriac o tom, že počet zúčastnených poslancov na MsZ sa pribúdajúcimi hodinami takmer vždy znižuje. Je to výsmech a ukážka arogancie voči občanom, v dobe kedy treba v Seredi riešiť množstvo akútnych problémov je odpoveď nie sú peniaze, nedá sa. Evidentne peniaze sú ale záleží len na tom kto ich žiada a na čo. Aktualizácia 16.6.2010 20:15 Výsledok hlasovania č. 82 - bod č. 23. - Rôzne ( Poznámka: Uznesenie - odmena - poslanci Mestského zastupiteľstva za I.polrok ) Antónia Bánovská NEPRÍTOMNÝ Ing. Bystrík Horváth ZA JUDr. Michal Irsák PROTI Michal Koričanský ZA RSDr. Jozef Kovarovič ZA Ing. arch. Róbert Kráľ NEPRÍTOMNÝ Pavol Kurbel PROTI Ing. Ľubomír Kyselý ZA Mgr. Marta Némethová ZA MUDr. Tibor Plézel ZA Ing. Jozef Prívozník NEPRÍTOMNÝ Mgr. Peter Rampašek ZDRŽAL SA Róbert Stareček ZDRŽAL SA Róbert Šipka NEPRÍTOMNÝ Ing. Martin Tomčányi NEPRÍTOMNÝ Mgr. Marek Tóth NEPRÍTOMNÝ Stanislav Tvrdík ZA Bc. Ľubomír Veselický NEPRÍTOMNÝ Božena Vydarená ZDRŽAL SA Pri hlasovaní o odmene pre primátora a hl. kontrolórku boli tieto body odhlasované jednohlasne.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
ja | 29-06-2010 09:23:36
Ktore ? Asi tie slusne. Pre porovnanie v TV Krea bol prenos z polrocneho odmenovania v Galante, tam si schvalili maximum odmien ci uz pre poslancov alebo clenov komisii v hodnote 99,- Eur, to znamena nikto nedostal viac ... este ze seredsky poslanci urobili pre Sered 7 x viac ako ti v Galante :D. Ja im prajem aby si ich tak dobr uzili ako si ich spravodlivo zasluzili.
Denisa Némethyová | 26-06-2010 08:28:01
Vážení, najskôr by ste si tie odmeny museli zaslúžiť!!!! Ale aj to v rozumnej hodnote. To je nemorálne sa takto odmeňovať. Ktoré prasa pri koryte sa ale nenažere, povedzme si???? ;-)
Robo | 25-06-2010 16:28:46
Aha, konecne som to zacal chapat.Kedze poslanci na MsU nechodia kakat,tak vlastne vytvorili usporu penazi na papieri a teda opodstatnenost ich odmien je vlastne uplne namieste. Je to super,len tak dalej.
anonym | 25-06-2010 08:51:58
jedno vylucuje druhe: keby bol toaletny papier a ostatne skolske pomocky, nebolo by na odmeny
anonym | 24-06-2010 20:35:19
Môžem potvrdiť slová o nedostatku základných hygienických potrieb v škôlke. Ako je možné, že na to peniaze nie sú a na odmeny poslancov áno?
Som jeden z rodičov | 24-06-2010 18:25:41
ktorý má dieťa škôlkára.Zaujímala by ma len jedna vec-toaletný papier, hyg.vreckovky, zubná pasta-to sú veci, s kt. už každoročne počítame s manželkou pred začiatkom školského roka a berieme ich ako samozrejmosť, hoci nechápem ,prečo..Pracujem a tiež si toaleťák nekupujem,ale vždy ho na wecku nájdem.. A už vôbec nechápem, prečo mesto nedotuje školky / a určite ani školy/ a prečo večne na nástenke nájdem že "Ďakujeme rodičom, že nám zakúpili"...výkresy, lepidlá, farebné papiere, vodovky a iné veci, ktoré tam určite potrebujú. Toto je vážení realita, ako je aj realita to, že si odmeny pridelili naši poslanci s p. primátorom.. Pýtam sa: prečo tie peniaze nejdú na školstvo, platíme stravné, platíme školné a ešte na začiatku roka aj nejaké rodičovské,čo je 20 ečiek a je to nemalá suma .Ako si niekto môže nadeliť odmeny a deti nemajú na školách a škôlkách základné potreby a vyuč. pomôcky,?? Nepíšem teraz o zošitoch.aj na tie som si u školáka zvykol...no fakt je , že do materskej školy sme doniesli ešte aj farbičky ,aby moje dieťa malo čím čmárať do prac. zošita, ktorý som mu musel tiež kúpiť! Nie , nesťažujem sa že by som na to nemal, len opomínam, ako je možné že na školstvo nie sú prachy,a na odmeny ano!!!
anonym | 19-06-2010 00:48:42
to je ale rok stará správa, Lukas...
Lukas Valentovic | 18-06-2010 22:58:10
http://spravy.pravda.sk/primatori-v-krize-beru-tisicove-odmeny-d9l-/sk_domace.asp?c=A090626_102045_sk_domace_p23 http://www.piestanskydennik.sk/tasr-detail/?tx_kiostasr_pi1[detail]=16740
anonym | 17-06-2010 10:27:14
Páni poslanci, to si robíte verejne posmech z občanov tohoto mesta?! Čo vás vlastne uráža?To, že sa verejne dozvieme o tom ako "ťažko" pracujete pre nás občanov?
pre zvedavého | 17-06-2010 08:44:18
niekto to už písal,že toto sa bežne robí aj v Parlamente/NR SR/,keď niečo chcem podporiť,ale je jasné že poslanecký klub napr.SDKÚ nemože tak okato súhlasiť napr.s HZDS,tak vytiahnu karty z hlasovacieho zariadenia,tým znížia tzv.KVÓRUM t.j.počet skutočne hlasujúcich poslancov a na získanie nadpolovičnej väčšiny stačí menej hlasov.A hovorí sa tomu PARLAMENTNÉ HRY !!! :-)
Robo | 16-06-2010 23:18:57
No a toto je este vecsi vysmech pre obyvatelov mesta,ze sedem poslancov to dokaze za vsetkych rozhodnut.A potom kazdi,ja nic, ja muzikant.
zvedavý | 16-06-2010 23:14:16
ako je možné prijať takéto hlasovanie: 7 členov je ZA 12 členov sa zdržalo alebo sú neprítomní a návrh prejde!!!!! A čo ste zo Serede?
Peter Sabo | 16-06-2010 22:20:53
Aktualizované, pridané výsledky hlasovania.
citizen | 16-06-2010 21:55:44
no to je už len úroveň pán primátor !!!!...plne chápete a uvedomujete si, že odmenu si nezaslúžite...tak takúto reakciu ako vrcholného predstaviteľa mesta by som nečakal ani od údržbára na MsÚ...hoci aj ten by si vedel svoju prácu a odmenu obhájiť....
digi | 16-06-2010 18:30:54
opat vysmech obcanom serede . to uz je na psychiatra. snad to vsetkym co za to hlasovali obcania spocitaju vo volbach. degesi
ja | 16-06-2010 14:45:12
...pan primator nepodpiste uznesenie o odmenach, hadam vam to zakon umoznuje???alebo vam nic ine neostava len si tu odmenu vyplatit a zobrat........
Vladimír Vranovič, primátor mesta | 16-06-2010 14:40:21
Vážení priatelia, Vaše rozhorčenie nad mojou mimoriadnou odmenou plne chápem a vôbec som s ňou nepočítal. Pred je navrhovaním som poslancov MsZ žiadal by dokonca prosil, aby mi odmenu nenavrhovali , napriek tomu mi bola odmena navrhnutá a schválená . Som v situácii , v ktorej som sa nemal vôbec ocitnúť, keby bolo mojej žiadosti a prosbe vyhovené. Finančná kríza a nešťastie hrozných povodní mi jasne nahovárajú, čo urobím s odmenou, ktorú som nechcel. Celú vyplatenú čiastku odmeny venujem starým nešťastným ľuďom nad 75 rokov, ktorí prišli o všetok majetok a nemajú nikoho, kto by ich podporil. Mechanizmus podpory dohodnem so starostami obcí postihnutých povodňami , od ktorých si vyžiadam potvrdenie o prevzatí podpory od obetí povodní, ktoré môžem predložiť i ku kontrole. Mrzí ma, že som sa v tejto situácii, s ktorou som vnútorne nesúhlasil, ocitol a chcel som jej predísť. Mgr. Vladimír Vranovič primátor mesta Sereď
... | 20-06-2010 16:52:22
a vraj na postrek proti komárom mesto nemá peniaze , ale veď na čo ?keď sa to týka všetkých občanov , veď si tie peniaze môže rozdeliť len jedna skupina
pre buzz | 16-06-2010 13:27:12
staly plat = pausalne mesacne z toho zoznamu + podla ucasti dostavaju tie ostatne veci co uviedol p. Sabo + dvakrat do roka si samy sebe nadelia, pokial viem tak niekolkokrat vyzsiu sumu ako poslanci v minulom volebnom obdobi a to nehovorim o tom, ze to cele uvedene odmenovanie posunuli po nastupe hore a schvalili opat samy sebe vyhovorka, ze preco si nenadelit v case krizy, bola myslim naposledy taka, ze maju na to schvalene dostatok penazi v rozpocte (ktory schvaluju opat samy sebe) otazka, ktora vsak prichadza s porovnanim odmenovania dnes a v minulom volebnom obdobi je ta - co priniesli mestu lepsie a nove novozvoleni poslanci zastupitelstva, ktori nahradili starych ? a vyskakuje hned zaroven aj dalsia - o co viac odniesli ? :)
Anna | 16-06-2010 13:16:23
Zaujímalo by ma prečo si 5 ľudí myslí, že by mali poslanci a pán primátor dostať takéto odmeny? :-X
anonym | 16-06-2010 12:55:50
Keď už toľko si poslanci odsúhlasili pre seba, primátora a hl. kontrolórku tiež môžu z priklepnutého polať dalších 1000 € pre tých chudákov na východnom Slovensku.
Robo | 16-06-2010 12:32:53
Ved prave oto tu ide.Poslanci vedia ze obcania pre zaneprazdnenost nechodia na zastupitelstva a tak si mozu odsuhlasovat co im vyhovuje.Napr.odmeny. A cez seredonline sa to hned dozvieme a este aj reagujeme a kriticky.A niektori poslanci to akosi nevedia pochopit,ze spravuju majetok verejny a teda mozeme aj kritizovat.
buzz | 16-06-2010 12:32:47
Peťo myslel som tieto odmeny :) nepoberaju "stabilny" plat, resp. sa to tak nevola...neviem, dostavaju ten "plat" mesacne? Nerozumiem sa do odmenovania samosprav, ale viem, ze v case krizy by mal byt prehodnoteny system odmenovania, kedze mam pocit, ze na zastupitelstvo chodia nasi zastupcovia len kvoli peniazom ktore im podla koeficientu prinalezia, a nic podstatne nevyriesia. A je teda co riesit.
anonym | 16-06-2010 12:28:57
Počúvajú nami volení zástpcovia aj hlasy svojich voličov? To asi nie je dôležité. Za každá zasadanie dostávajú odmeny. A niektorí si ani tie nezaslúžia. Celoročný príjem poslanca je vyšší, ako zárobok mnohých čo tvrdo celý rok pracujú. Akou mimoriadnou prácou zdôvodnili mimoriadne odmeny?
Peter Sabo | 16-06-2010 12:25:26
buzz: Naozaj len odmeny??? Článok I. POSLANCI MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA Poslanci mestského zastupiteľstva (ďalej MsZ) sú volení v priamych voľbách občanmi mesta. Za výkon funkcie poslanca na zasadnutiach MsZ patrí poslancovi odmena. Táto sa určuje z priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve na základe údajov ŠÚ SR za predchádzajúci kalendárny rok, vynásobenej koeficientom podľa prílohy č. 1 týchto Zásad odmeňovania . k Zásadám odmeňovania volených funkcionárov a poslancov mestského zastupiteľstva, členov komisií mesta Sereď Koeficienty pre výpočet odmien poslancom za zasadnutia MsZ, MsR, ďalej predsedom a členom stálych a dočasných odborných komisií. Koeficient 1. Poslanec MsZ · paušálne mesačne 0,07 · riadne zasadnutie 0,10 · pokračovanie riadneho zasadnutia 0,05 · za mimoriadne zasadnutie 0.06 · za prizvanie na rokovanie Mestskej rady 0.03 2. Člen Mestskej rady - za zasadnutie 0,06 3. Predseda stálej komisie MsZ - za zasadnutie 0,03 Člen stálej komisie MsZ - za zasadnutie 0,02 4. Člen dočasnej odbornej komisie – za zasadnutie 0,025 5. Člen komisie pri pracovnom výjazde 0,012 Odmeny poslancov a voleným občanom – odborníkom sa zaokrúhľujú na celé eurocenty smerom hore a sa prepočítavajú a vyrovnávajú po zverejnení údajov ŠÚ SR spätne od 1. marca daného roka.
Johnny | 16-06-2010 12:18:07
Peter Tóth 16-06-2010 12:04 No a máme dôvod prečo tak nemajú radi SOL.. :)
buzz | 16-06-2010 12:14:48
Sice je pravda, ze poslanci MsZ nepoberaju ziaden staly plat (dufam ze sa nemylim) a su im pridelovane len odmeny, avsak to cislo pre primatora Vranovica je len vysmechom nam obcanom mesta. V meste chyba funkcna infrastruktura, polovica ciest je rozbita, o elektronickej infrastrukture (napr. optika a podobne) ani nehovoriac. V meste sa nic nerobi, jeden posrany jarmok raz za rok? Dakujem pekne. Amfik a kastiel nam chatraju, mame problem s kriminalitou. Sedet na riti a nic nerobit dokazem aj ja, ale nikto mi za to 700 ecok neda. Mali by ste sa, milí poslanci troska zbadat, a aj ti co sem prispievaju, a peniaze rozumne vratit a investovat ich do aktivit v meste. Toto mesto pre mna skoncilo uz davno, ale teraz uz natrvalo, dokial sa tu nezmeni vedenie, fakt tu budem len prespavat.
anonym | 16-06-2010 12:10:18
ja tú petíciu podpíšem aj s celou svojou nemalou rodinou! my do toho ako občania nemáme čo hovoriť? :-X
Peter Tóth | 16-06-2010 12:04:11
Ja položím len jednu otázku... Nebyť seredonline.sk koľko občanov by sa dozvedelo o mimoriadnych odmenách...
Pesar | 16-06-2010 12:02:30
:DDDD Za čo ich ako chcú odmeniť ?? By som ich odmenil olovom akurát tak ....
Martin Hojer | 16-06-2010 11:49:06
Ja osobne som hlasoval za nie a nevidim dovod preco by mal pan primator dostat taku, pre vacsinu z nas, velku odmenu, este k tomu mimoriadnu, ak sa nepreukazal ziadnymi mimoriadnymi vysledkami. Kludne a velmi rad by som ho aj osobne poziadal, aj pana navrhovatela odmien, aby preukazal co "mimoriadne" sa v meste spravilo, coho boli priamou sucastou. Pretoze neviem ako Vy ostatni, avsak ja som nic mimoriadne nevidel, bohuzial.
Robo | 16-06-2010 11:23:21
Chce to protestnu peticiu !!!
anonym | 16-06-2010 11:13:10
Ze sa nehanbia...

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign