Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Anonymy rozsievajú žlč

            Som veľmi rád, keď moje novinárske príspevky majú aj v týchto súkromných internetových novinách v Seredi živý ohlas. Píšem z vlastnej vôle, bez nároku na honorár, píšem ako redaktor s dlhoročnou praxou, len aby som v článkoch podával čo možno najrýchlejšie a najobjektívnejšie informácie. Ľudia predsa nemôžu bez každodenných informácií žiť. Teda, aspoň väčšina z nás. Ale...

            Citujem z ohlasu Mariky: „Nech sa objaví hocijaký článok, vždy sa nájde niekto nespokojný, čo musí začať rýpať.“ A čitateľka Denisa uvádza: „Anonym tu vie každému len nadávať a osočovať, vulgárne sa vyjadrovať. Normálne by som zakázala anonymné ohlasy, poznámky.“

            S týmito názormi sa stotožňujem. Ešte dobre, že štátne orgány a samosprávy anonymné sťažnosti nemusia prešetrovať. Kto má čisté svedomie, nech sa podpíše a slušne, faktami, nech dokáže, že napísal pravdu. Už to nie je ako voľakedy, keď sa človek musel za svoj názor báť trestného postihu. Mne je však z anonymov v niektorých prípadoch i do smiechu. Jeden z anonymov mi napísal – čítajúc z mojej knižky Paragrafy (nielen) z ulice: „Najviac sa tešíme na príbeh Vášho života. Dočkáme sa? Nech vieme porovnať...“ Nuž, aj ja sa teším na príbeh anonyma, aby som sa mohol polepšiť... Prichádzajú však i anonymy, kde mi čitateľka Anna píše, že som tupý, lebo nerozoznám správnu rasu psa, ďalší čitatelia (niektorí) mi vytýkajú, že výraz „šenk“ nie je správny a že namiesto výrazu „policajti“ som uviedol „štátna bezpečnosť“ a „esenbáci“.

            Snažím sa písať tak, aby tomu rozumeli aj laici a aby sa odborníci neurazili. V mojich článkoch sú aj beletristické prvky. Zaužívaným, ľudovým, pre každého zrozumiteľným výrazom sa asi nevyhnem. Ale o to tu nejde. Veľmi ma mrzí, že niektorí čitatelia sú v ohlasoch úplne ďaleko od podstaty veci. Píšem o koze a oni sa vyjadrujú o voze. Napríklad, keď som písal o záchrane psa na námestí v Seredi, ohlasy sa ukázali nepochopením, že išlo nielen o záchranu psa, či sa už volal Dunčo alebo Eliáš a či to bol buldog alebo boxer. Išlo aj o ľudí, aby ich pes nepohrýzol a aby sa dostal buď do útulku alebo k majiteľovi. Nakoniec si po neho majiteľ na políciu aj prišiel.

            O zberateľovi, staručkom ale sviežom Jánovi Benovi zo Serede, som napísal, ako v jeseni svojho života nachádza na vychádzkach krásne samorasty a tie som aj odfotil. Na jednej z fotiek celkom v pozadí bolo akési krpaté vajce, ktoré som si ani nevšimol. Ohlas? Takmer na jednu stranu o vajci! O veci, ktorá vôbec s prípadom nesúvisela. Dokonca jeden ohlas uviedol, že príspevok o vajci bol hodnotnejší ako článok o zberateľovi... To už je sila.

            Anonymov je medzi ohlasmi strašne veľa. Žiaľ, väčšina je urážajúca, zlomyseľná, zapárajúca, ironická a čo ja viem ešte, aká. To nie je zrkadlom vzdelanosti ani inteligencie, ale vizitkou hlúposti a arogancie. Čitateľ Peter napísal, že mu je jasné, že keby anonym písal pod svojím pravým menom, určite by si obsah svojej odpovede dobre rozmyslel. Bohužiaľ, o tom je diskusia, tomu sa asi nevyhneme.

            Aký ohlas môžem očakávať nabudúce?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
To by sa niekomu velmi hodilo... | 13-05-2012 11:49:28
Aby bol len ticho,alebo pochleboval...ked sa napise niekde pravda tak je povazovana za "zlc"...nieco mi to silne pripomina...zeby casy davno minule???
dakjem | 12-05-2012 23:21:40
anonymovi za adresu a telefonne cislo...Urcite si to vela ludi poznaci a snad aj pouzije. Minulost ludi dohoni, ked to najmenej cakaju. Dobre sa spava s pocitom, ze za nami nic nebezi.
anonym | 11-05-2012 21:23:04
Antikorupčná linka Úradu vlády SR 0850 111 001 bola spustená 18. mája 2011 Je prístupná v pracovných dňoch od 8. do 15. hodiny a spoplatnená cenou miestneho hovoru. Občan môže svoje konkrétne podozrenie z korupčného správania nahlásiť aj ANONYMNE.
Erich | 11-05-2012 20:49:04
Slobodný názor povie iba niekto, kto nie je spájaný so svojou fyzickou osobou. Viem si živo predstaviť najbližší osud zamestnancov mesta, ak by pod svojím menom začali kritizovať svoje vedenie.

Nesúďme názor podľa toho, či je podpísaný, alebo nie. Súďme ich podľa toho, či sú rozumné, alebo hlúpe či urážajúce.
omerta | 11-05-2012 20:20:49
Primátor Milan Ftáčnik rozhodol o zriadení špeciálnej e-mailovej adresy korupcia@bratislava.sk, ktorá má vytvoriť priestor pre podávanie podnetov, aj ANONYMNYCH, na neetické, nemorálne či trestné konanie zamestnancov mesta.
pre Vandetta | 11-05-2012 17:29:25
Asi mate pravdu, urady tiez musia presetrit aj anonymne udania, ci o praci nacierno, ci o podvodoch, roznych porusovani zakonov...A vo väcsine su pravdive, a len vdaka anonymnemu udaniu odkryju nezakonne jednanie. Uz aj pred 25 rokmi som zazil na pracovisku, ze zamestnavatel presetroval pracovnika na zaklade anonymneho udania, ktory bol na PN, vazna diagnoza, ale niekto si myslel nieco ine, a aj ked sa nepodpisal, zaoberali sa tym. Ja musim v praci tiez
preverit aj nepodpisane "upozornenia" obcanov. Ako sa hovori:"Bez vetra sa ani listok nepohne".
anonym | 11-05-2012 17:25:09
Oznámenia môžu byť aj anonymné. Všetky podnety, ktoré sú na inšpekciu práce takto podané, sú prešetrované.
Telefónne číslo protikorupčnej linky inšpekcie práce je 0800 500 205. Záznamník na linke je aktívny nepretržite, aj počas víkendov. Na číslo je možné dovolať sa zo všetkých sietí bezplatne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-05-2012 12:53:38
Vendetta | 11-05-2012 09:28:17 | - ani len nepripustam pomstu kohokolvek voci niekomu, kto svoj nazor vyjadri pod svojim menom.

Je potrebne uvedomit si, ze uz ani len staznosti nikto neriesi ak su podane anonymne.

Nie som proti anonymnej diskusii, ale veci sa daju ovela lepsie, rychlejsie, efektivnejsie a lacnejsie risit vtedy, ked za podnetmi stoja konkretni ludia.

Myslim si, ze je nevyhnutne zvykat si - a tu to pozorujeme uz dlhsie - na stav, ze ludia kludne povedia svoj nazor, postavia sa za neho a prirodzene ocakavaju podporu podobne zmyslajucich. Dnes nie desiatky, ale stovky veci bolo cez podnety SOL v meste vyriesenych v prospech obcanov. A na veci je najkrajsie to, ze si problemy vlastne vyriesili samotni ludia.

Neopustajme fotmu komunikacie o problemoch ludi a ich predstavach o zivote vo svojom meste a respektujme nazory inych.
Vendetta | 11-05-2012 09:28:17
nezabudajme, že niektorý uživatelia musia zostať v anonnymite - vo vlastnom záujme. Poznám ludí, čo tu vystupovali pod svojým menom a na základe niekoho domienke - sa dostali do problémov.
Mnoho ľudí si to prečíta "po svojom".
Lubo | 11-05-2012 09:18:35
Par ludi tu funguje natom, ze len ten ich nazor je jediny a ten spravny. To je asi to pochopenie demokracie.
Bc.Zastupca | 11-05-2012 08:52:13
Politicky korektne nezmysli pisat pod svojim menom je take chrapunske alebo pisat pod svojim menom o pseudoproblemoch ako Jasanek z Ciernych baronov. vojín Kefalín: No jo, kdo to ale řekne?
vojín Voňavka: No, lidově demokraticky to řekne jedině Jasánek!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-05-2012 19:11:14
najhorsie | 09-05-2012 20:00:27 | - podpiste sa svojim menom a priezviskom pod svoj clanok. Vlozte svoju fotografiu. A nasledne nechajte plynut diskusiu vlastnym zivotom...

Urobte to jeden jediny raz. A bez ohladu na to, ake prispevky sa budu v diskuii objavovat, mate u mna veceru pre Vas a Vasu rodinu so sumivym na stole.
SOL. | 10-05-2012 18:54:25
niektore nicky tu maju podla mna vacsiu hodnotu, nez obcianske mena..
Jozef | 10-05-2012 10:29:30
Nehaňte ľud môj, ústa nečisté!
že odhodok on je hlúpy;
múdrosťou jeho vykúpení ste
a ešte vás raz vykúpi!
Či nepočuješ slová rozumné,
čo deň po dni opakuje?
Večné v nich pravdy, hlboké, umné;
ten ľud vedu si hotuje.

Či?
Igor Lehocký | 10-05-2012 10:08:10
Ak anonym nie je schopný a ochotný rešpektovať nastavené pravidlá diskusie, jeho príspevok nemá čo hľadať nie len tu v SOL, ale kdekoľvek inde. Názory typu, že pod článkom autora môžem písať o čomkoľvek je presná ukážka nepochopenia pojmu demokracia a taký výkrik do tmy, ako zmeškaný protest proti falošnej masovopolitickej propagande komunistických novinárov, ktorý dnes už nemá žiadne opodstatnenie, ale svedčí o niečom. Anarchia je pohodlnejšia ako dodržiavanie slušných ľudských noriem, to je fakt.
najhorsie | 09-05-2012 20:00:27
najhorsie je ked sa autor clanku stara do diskusie pod clankom a nenecha ju plynut svojim zivotom , ked mu v diskusii nieje vysostne polozena otazka na ktoru by mal odpovedat...
.
kto kde kedy, pan Miroslav Košťány povedal, ze diskusia pod clankom sa ma tykat clanku? diskusia sa vyvija a je len da ludoch o com budu diskutovat a nie na vasich pocitoch ....
niekedy... | 09-05-2012 19:45:31
reagoval som na posledny odstavec clanku: "Anonymov je...Zial, väcsina je urazajuca, zlomyselna,.........."
Pan novinar nema pravdu. Vsetky prispevky, aj tie menej slusne, su nadstavenym zrkadlom nasej spolocnosti.
Tesim sa, ze si to ludia mozu "dovolit",a SOL to umoznuje, a ze je za nami cas falosnej masovopolitickej propagandy komunistickych novinarov.
Vy pan Majko ste nikdy nemali problem, ak niekto napisal svoj nazor pod "pseudonymom".
nepocuvajte len jednu stranu... | 09-05-2012 18:54:48
Anonymovia su vysostne potrebni pre tuto spolocnost tak ako pre rolu je potrebny hnoj...bez toho to nejde...
Registrovaný Igor Lehocký Igor Lehocký | 09-05-2012 18:47:04
V zásade je to stále o tom istom a hodnotiť to vie najlepšie ten, koho sa anonymné príspevky s charakterom znevažovania týkali. Jedna vec je kritická anonymná pravda, druhá vec je anonymné znevažovanie a rozlíšiť ich nie je pre nikoho žiadny problém. Ak to teda nie je problém, anonymných hlupákov je potrebné iba eliminovať. Nie všetkých anonymov, to v žiadnom prípade, iba tých hlúpych.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 17:24:03
niekedy... | 09-05-2012 16:03:09 | - ZIADNE sankcie, ziadna pomsta, ziadneperzekuovanie za pravdu ! Nepoznam pripad, ze by pod clankom podpisany diskutujuci mal problem za svoj nazor. Opacne! Ak ide o pravdu, jedina ucinna obrana je - pravda von.

4 roky pisem pod svojim menom a priezviskom. 4 roky sa venujem aj temam citlivym. A nikdy nedoslo k tomu, ze by sme boli zalovani ci akokolvek postihovani za prezentovanie nazorov. Jedine trpime za inych, pretoze nie kazdy je mentalne na urovni, aby pochopil dosah na diskutujucich. Ex post je mozne riesit cokolvek, no pri urovni niektorych vysetrovatelov a prokuratorov viem vo svojom veku cas vyuzit aj uzitocnejsie ako sedenim na vysluchoch.

Za 4 roky vacsina citatelov dovolim si tvrdit ze dospela na uroven, kedy vie ohodnotit kazdy diskusny prispevok a pridat mu aj patricnu vierohodnost.

Su pripravene novinky aj na SOL a myslim si ze velmi zaujimave pre obcanov. No a vedenie mesta spolu s poslancami MsZ sa bude mat moznost vysporiadat so svojou zodpovednostou voci obcanom - volicom. Napisat sa na kandidacne listiny ich nik nenutil, rozhodli sa dobrovolne sluzit ludom. Ako svoj mandat vnimaju aj mocas ostatneho casu mimo 2 mesiacov pred volbami, budu mat moznost verejnosti ukazat.

Oslovenie "pan poslanec" by malo mat patricnu vaznost a tu je potrebne si ziskat. Nededi sa, nekupuje sa a nezvyhrava sa v kartach.

A ziaden voleny funkcionar nebol zvoleny poctom hlasov, ktory by bolo mozne nazvat nejako vyrazne uspechom u obcanov.
niekedy... | 09-05-2012 16:03:09
...je mlcat - zlato.
Ale anonym napise pravdu a tak ako to citi, lebo nema zabrany zo strachu pred sankciami. A to je dolezite, aby mohol bez strachu povedat veci, ktore vela ludi nechce pocut, lebo odhalia klamstva, podvody, minulost...
Oplzle slova su neprijemne, povedzme si vsak pravdu, kto si doma nezahresi? A gramatika pri pisani o pocitoch, veciach, co nas hnevaju a trapia je druhorada. Nemam rad snobov, co sa chcu pouzivanim cudzich slov a umeleckych"^vyrazov povysovat. Tu ide o vec, nie o formu.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 09-05-2012 15:19:45
môj názor je, že každý píše tak ako vie, či je to slang, alebo jednoducho človek nevie vybrané slová...no bóže...lebo to je podstata života...nie každý musí všetko ovládať. starší ľudia istotne nebudú spisovne rozprávať, často sa im stáva že používajú slangy, čiže nespisovné slová. načo sa nad tým niekto zamýšľa nechápem. ďalšia vec je, že často aj na svoju adresu čítam vulgárne príspevky a dotyčný sa nepodpíše. presne ako napísal p. Košťany, keby mal anonym normálne svedomie tak by sa aj podpísal...myslím, že stále máme slobodu slova, tiež sa mi tu nepáči pár príspevkov ale nebudem tu niekoho do P posielať, alebo ho označovať konkrétnymi orgánmi...chápem, že tieto noviny tie sú profesionálne, ale každý má právo napísať a prečítať si niečo zaujímavé bez urážok, to že je niekto slabá povaha a človeka odsudzuje a napáda svedčí len o jeho psychickej nezrelosti.
Miroslav Košťany | 09-05-2012 14:53:11
Odpoveď gecovi: V diskusii kladieš otázku, či sa vôbec dá rozosievať žlč. Škoda, že v roku 1982 zomrel spisovateľ Milo Urban. V roku 1964 totiž napísal román KTO SEJE VIETOR. Mohli by ste mu položiť tú istú otázku, ako v reakcii na môj článok. Každý spisovateľ môže používať a používa aj beletristické, metaforické a obrazné pomenovania.
pre chyba | 09-05-2012 13:13:52
anonym -u muž. r. neživ. hovor. anonymný list, telefonát ap.: dostávať a-y

tentokrát mal pravdu p.Košťány
chyba | 09-05-2012 13:04:51
p. Košťány, včera ste tu upozornili v článku na pravopisnú chybu na plagáte a teraz urobíte v nadpise chybu Vy. Nie ANONYMY rozosievajú žlč, ale ANONYMOVIA rozosievajú zlosť. Resp. ANONYMNÉ PRÍSPEVKY rozosievajú zlosť.
Robo Horvath | 09-05-2012 12:05:23
Ja stále tvrdím,že práve vďaka anonymom sa v tomto meste veľa vecí pohlo a zlepšilo. Možno nie všetci rešpektujú určitú slušnosť,ale čo už ,určite sa to časom zlepší.A to že sa tu predstavitelia mesta a poslanci bránia odpovedať na slušné aj ked anonymné otázky, je len na škodu ich,mesta a nás obyvateľov.Treba si uvedomiť to,že aj ten anonym platí tomuto mestu dane na vaše platy.A preto naozaj nevidím dôvod na to aby ste na slušné,vecné a podnetné otázky odpovedali.A čím viac sa tomu bránite a ľudom neodpovedáte a nevysvetľujete o to viac ich to irituje k nespokojnosti,podozreniam a atd. Verte, že je to otom čo píšem a ľudia vám budú aj písať rôzne návrhy a podnety.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-05-2012 11:46:10
geco | 09-05-2012 11:33:54 | - diskusia je na diskutovanie - vymenu nazorov v zaujme hladania rieseni,ci vymeny skusenosti a nazorov na urcitu problematiku.
Diskusia je zakladom novin a nemame zaujem obmedzovat ju nad nevyhnutnu mieru.

Je len logicke, ze pribudanim autorov, clankov a tem vznikaju nove a nove polemiky medzi citatelmi. Osobne si SOL bez diskusie predstavit neviem - odporovalo by to aj povodnemu zameru z pred 4 rokov.
geco | 09-05-2012 11:36:49
a este si musim trochu rypnut...uz som sa dnes naucil "rozpoznat kukol od psenice", ale ako sa rozosieva zlc? da sa vobec zlc rozosievat?:-)
geco | 09-05-2012 11:33:54
dnes tu tusim vsetci len vyplakavaju...najprv o tom, ze ludia maju zaujem citat nespravne clanky a tie spravne ignoruju, teraz zase o tych hnusnych anonymoch...uhorkova sezona prisla trochu skoro...ak som sa niekoho svojim sprostym anonymnym prispevkom dotkol, ospravedlnujem sa

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign