Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Akú úlohu zohral Jaroslav Čomaj pri Sviečkovej manifestácii?

200

Každoročne koncom marca na výročie  Sviečkovej manifestácie konanej v roku  1988 v Bratislave, sa aj v našom médiu obnovuje diskusia ne tému účastníkov tejto protikomunistickej protestnej akcie a to z obidvoch strán. Jednej strany - verejnou bezpečnosťou a   ŠTB, teda vtedajším režimom perzekuovaných  kľudne demonštrujúcich občanov  a strany druhej, tých, ktorí ľudí perzekuovali a dokonca na nich nechali namieriť vodné delá, resp. vodu z polievacích áut.

Každoročne sme v médiu konfrontovaní s názormi na obidve skupiny. A to najmä preto, lebo práve v Seredi žijú aj občania vtedy protestujúci a aj jeden z bývalých príslušníkov  vtedajšej  ŠTB. V čase konania manifestácie, Jaroslav Čomaj  pracoval na príslušnom  Národnom výbore a mal to byť práve on, kto cez megafón vyzýval prítomných demonštrujúcich  k rozídeniu sa.

Pripomeniem niečo z článku k Sviečkovej menifestácii  a komunikáciu s Jaroslavom Čomajom z minulého roka:

Dlhodobo tvrdím, že Slovensko sa adekvátne nevysporiadalo so svojou minulosťou z pred roka  1989 - dnes je štvrť storočie od tejto doby, internet priniesol veľa informácií dovtedy len veľmi ťažko zistiteľných a ľudia sa už vedia oveľa lepšie v nich orientovať. Je to správne a aj to by malo byť dôvodom na objasnenie vecí, ktoré nie sú každému známe a to hlavne tam, kde je história citlivo spojená so súčasnosťou.

Neprináleží nám robiť závery, tobož súdy vo veciach, o ktorých máme stále nedostatok informácií. Preto sme sa v tejto veci rozhodli požiadať riaditeľa ZŠ pána Čomaja o zaujatie stanoviska. Poštu uverejňujeme kompletnú a bez úprav:

reporter24 reporter24@reporter24.sk
12:46 (pred 3 hodinami)
 
Dobry den pan Comaj,

uz po niekolko rokov  hlavne pri vyroci  Svieckovej  manifestacie  prebieha na  SOL ziva diskusia  na temu osoby  riadiaceho dostojnika  STB, ktorym ste podla informacii medii i diskutujucich mali by Vy.

V sucasnoti sa objavuju prispevky:
Ak je to pravda tak z moralneho hladiska tam nema p. Čomaj co robit a je jedno ci ako riaditel alebo ako ucitel ci trener,toto je vizitka vedenia mesta a poslancov. Je to hnus.
Mozno je otazne ci je aj hospodarnost skoly pod jeho vedenim az v takom poriadku ako sa to prezentuje.
Mozno na uvod sa treba pozriet napriklad na najomne za prenajate priestory garaze na pneuservis. Ci to nahodou nieje polovica na zmluvu a polovica niekomu keš .

alebo:
Som toho názoru že príslušník ŠTB nemal mať právo po roku 1989 byť štátnym zamestnancom alebo kandidátom na verejnú funkciu pre štát. Viete si predstaviť že by v Nemecku 15 rokov po vojne bol riaditeľom školy veliteľ zásahovej jednotky Gestapa?

pripadne:
Som presvedčený ,že presne vedia ,čo za riaditeľa tam majú. Podľa nich je asi najlepší ,lebo ako povedali naši poslanci- mestský ,má tam poriadok. Vieme ,že on používa svoje praktiky z predchádzajúceho obdobia. kamerový systém na škole - protizákonne umiestnený ,je tam stále aj keď zákon o Ochrane osobných údajov platí niekoľko mesiacov. Treba sa spýtať na to priamo primátora a samozrejme aj pána riaditeľa ,čo to má za minulosť. PS do takej funkcii ,ako bol p.Čomaj v štb sa nastupovalo DOBROVOĽNE !!!

Mame zato, ze Vy ako riaditel ZS by ste mali zaujat  stanovisko k predmetnej veci verejne a vysvetlit ako ulohu svojej osoby  (ak sa nejedna o zhodu mien) pri predmetnej Svieckovej manifestacii, tak dalsie obvinenia, ktorymi diskutujuci  Vasu osobu atakuju.

Zastavate riadiacu funkciu v skole, ktoru navstevuju stovky deti obcanov mesta a myslim si, ze pochybnosti rodicov o jej vedeni je nevyhnutné  bud potvrdit, alebo vyvratit.

Pan Comaj,
radi Vam ponukame moznost  obyvatelom mesta a citatelom zaujat stanovisko ako pred kamerou, tak pisomnou formou.

Dakujeme.

Za  SOL. Milos Majko

Odpoveď Jaroslava Čomaja:

PaedDr. Jaroslav Čomaj - Riaditeľ" prostredníctvom domény reporter24.sk

14:03 (pred 2 hodinami)
komu: reporter24
Vážený pán Majko,

ďakujem Vám za Vašu ponuku vyjadriť sa, ale priznám sa, že necítim žiadnu potrebu vyjadrovať sa k žlčovitým výplodom jedného, či dvoch ľudí (nakoniec Vy to dobre viete podľa IP adries). V súčasnej dobe je dosť špiny v médiách aj pri prebiehajúcej prezidentskej kampani a zdá sa, že niektorí ľudia sa v takýchto veciach priam vyžívajú. Nie je naozaj moja šálka kávy. Mám radšej normálnu prácu a nenechám sa zatiahnuť do týchto špinavých hier. Ak by mal ktorýkoľvek z rodičov "pochybnosti o vedení školy" tak ako píšete, môže ma kedykoľvek navštíviť, tak ako to rodičia bežne robia.

S pozdravom

J.Čomaj

Osobne považujem šancu vysvetliť občanom minulosť a uzatvoriť tému trvale vyjadrením pána Čomaja za zbytočne premrhanú.

SOL nemá záujem na živení témy každým rokom, no občania nepochybne nezabúdajú. Myslím si, že skôr či neskôr bude táto téma diskutujúcimi  otvorená znovu  a sama sa neuzatvorí nikdy.

- - -

A nezabudli ani v tomto roku. A to je dobre. Nič dôležité z histórie ktorá ovplyvňovala osudy ľudí, by do zabudnutia upadnúť nemalo.
 

Z dnešnej diskusie pod rok starým článkom:

občan | 25-03-2015 08:31:14 |
pán majko zase prešiel jeden krásny rok od debaty na týchto stránkach keď ste napísali že máte materiály o p. čomajovi to že ten človek sa hrá na mŕtveho chrobáka a tieto dni bude zalezený vo svojej diere to všetci vedia, možno aj to že všetci na to kašlú ale že skončí na dôchodku ako vážený občan Eštébak za super dôchodok ktorý si udelí sám ako riaditeľ to možno nevedia , ale máte tu jedno heslo že mlčiaci ľudia sú najhorší treba si to aspoň pripomenúť na minulosť nezabúdať a on má toho na rováši oveľa viac ako nejakú manifestáciu napr. dôvod odchodu s ŠTB je tá najväčšia škvrna v jeho živote.


Z minuloročnej diskusie by sme mohli toho vybrať oveľa viac.

Dnes som mal asi tri štvrte hodinový telefonát podľa obsahu jedného z naozaj veľmi dobre informovaných občanov mesta, ktorý sa týkal ako nedávnej minulosti  a fungovania  školy, športu, tak konania viacerých funkcionárov a volených zástupcov. Ale o tom v inom článku, možno dokonca v diskusii.

Tento materiál je totiž o Sviečkovej  manifestácii a Čomajovej úlohe v jej priebehu.

- - -
Už v minulom roku som sa snažil získať podrobné a  hlavne autentické materiály o manifestácii, resp. o úlohe Jaroslava Čomaja na tejto dnes už historickej udalosti.

Ako som uvedol vyšie, minulý rok som s panom Čomajom v tejto veci komunikoval ako e-mailom, tak telefonicky. V telefonáte mi prisľúbil stretnutie, aj keď vyjadrenie sa k veci na kameru odmietol. K stretnutiu však nedošlo a tému účasti riaditeľa ZŠ na Sviečkovej manifestácii  prekryli iné témy. Napríklad voľba riaditeľov na ďalšie obdobie. Priznám sa, že trošku som sa spoliehal na to, že pri výbere  bude zohľadnená  aj minulosť každého uchádzača. Či bola alebo nie, neviem. V každom prípade však Jaroslav Čomaj je riaditeľom   ZŠ Fándlyho znovu. Keď to vyhovuje rodičom, vedeniu mesta ako zriaďovateľovi, poslancom MsZ i rodičovskej rade, nevidím dôvod, prečo by to malo vadiť zrovna mne. S J. Čomajom bola korektná spolupráca viac menej vždy a aj dnes mi mobil bez problémov  zdvihol. Opätovne však odmietol ke  svojej minulosti poskytnúť stanovisko na kameru. Vyjadril sa, že sa venuje basketbalu, teší sa z výsledkov športovcov, venuje sa škole a práci.


Na moju poznámku že verejnosť má právo na pravdivé informácie a na vyjadrenie aj jeho, nakoľko je riaditeľom  ZŠ  reagoval v zmysle, že nemá záujem o zapájanie sa do štvavých debát. Rozhovor parafrázujem a skutočne nevidím dôvod  z mojej strany  riaditeľa školy prenasledovať a za každú cenu žiadať ho o to, čo podľa mňa mal verejnosti povedať už dávno.

Mám zato, že počas dvoch rokov  sme sa snažili J.Čomajovi dať priestor na vyjadrenie dostatočne intenzívne. Ročné čakanie na vyjadrenie by malo byť dostatočné.

Zvykne sa hovoriť, že listinné materiály sú najdôležitejšie. Preto bez akýchkoľvek emócií a bez postranných úmyslov uverejňujeme to, čo nám ponúkol historický archív. Ide o písomnosti, v ktorých pozorný čitateľ nájde nepochybne  poodnetné informácie.

Všetko ostatné nechávame na čitateľoch a občanoch mesta, v ktorom žijú aj tí, ktorí boli  na manifestácii bití a polievaní studenou vodou a aj ten, kto bol súčasťou represívnych zložiek, ktoré  svojim občanom túto "slasť"  z pozície vtedajšej moci zabezpečili...

- - -

Zdroj písomností:

Archív NR SR – Komisia na dohľad prešetrenia zásahu ZNB proti zhromaždeniu veriacich, záznam napísaný v odbore prokurátorského dozoru v netrestnej oblasti Generálnej prokuratúry SSR dňa 14. 12. 1989 s J. Čomajom.

 

Časť 2. budeme publikovať v súvislosti s rozhovorom s odborníkom na predmetnú problematiku.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Zdroj: archiv NR SR
200
Autor: Zdroj: archiv NR SR
200
Autor: Zdroj: archiv NR SR

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Zdroj: archiv NR SR

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
len preto | 21-05-2016 12:08:34
lebo na Slovensku vládne banda zločincov a židoboľševikov. To je jediný dôvod úspechu npor. ŠtB súdruha Čomaja. Česť práci!
prečo | 20-05-2016 20:30:46
takýto človek je aj zástupcami mesta zvolený za riaditeľa školy ? mal by chodiť po kanáloch, ale on ako volený zástupca školy, drzo a suverénne komunikuje s verejnosťou, s rodičmi žiakov ... ako môže on mladej generácii vštepovať morálne hodnoty ??? p. Čomaj, nehanbíte sa za svoju minulosť ???
ziak | 27-03-2015 21:54:36
Nikomu z obhajcov Comaja nevadi ze bol nadporucikom Stb...prenasledoval z presvedcenia nevinnych ludi a ak je pravda co sa tu pise ze mucil prenasledovanych tak si svedomie neocisti ani ako prezident. A ziacke (ak to je naozaj ziacka) odporucam nech poprosi pana riaditeľa aby v skole v telocvicni odmoderoval besedu s nejakym byvalym disidentom...tam sa dozvie mile dieta co to vlastne bola ta Stb.
pre: pre žiačku | 27-03-2015 19:00:39
Najväčším primitívom si asi ty. Tu sa hovorí o riaditeľovi a nie o učiteľoch. Nemôžu si vybrať svojho nadriadeného. To, že sa škola posúva dopredu je neodškriepiteľné. A keby bol riaditeľ a učitelia primitívmi, tak by škola upadala čo sa chvalabohu nedeje. Nechajme už minulosť minulosťou a pozerajme dopredu, lebo iba tak sa môžeme všetci posúvať k lepšiemu.
anonym | 27-03-2015 17:42:15
Tak určité!
Pre anonym | 27-03-2015 17:07:17
No štbak si este nebol,pretoze KTS je kandidat na tajnu spolupracu a bohuzial ti to ukončila Jakešova demisia. Inak by si bol špíon akeho tam za cely čas nemali...
pre ziacku | 27-03-2015 16:41:27
aj tam je dost primitivnich ucitelov moja,aj ten najvyssi.
pre žiačku z.... | 27-03-2015 16:35:04
moja,nabudúce dávaj na hodinách slovenčiny lepší pozor,siedmy pád S KÝM,S ČÍM
žiačka na ZŠ. Juraja Fándlyho | 27-03-2015 16:30:31
ja osobne si myslím že náš pán riaditeľ je dobrý , chodím tam už 8 rokov a hádam to môžem posúdiť , škola sa furt nejako len vylepšuje , a ked aj žiaci majú nejaký problém tak sa dá aj z pánom riaditeľom porozprávať , neviem načo riešite jeho minulosť , nech bol aký bol ale teraz je super a na žiadnu inú školu v Seredi by som nešla ako na Fándlyho
anonym | 27-03-2015 15:04:10
pre vedúci

KTS – spis kandidáta tajnej spolupráce
Spis zhromažďoval údaje previerkového charakteru na osobu, ktorá mala byť získaná na spoluprácu.

Takze pokial tomu rozumiem, jedna sa o rozpracovanú osobu, ktorá o tom nemá ani tušenia.
Bežne sa to robí aj v dnešnej dobe.
že vedúci... | 27-03-2015 13:49:07
Ustav pamäti naroda si dajte a zadajte si tam svoje meno,tí čo napisali posledné komentáre
že vedúci... | 27-03-2015 13:45:56
http://www.upn.gov.sk/regpro/zobraz.php?typ=kraj&kniha=88&strana=27&zaznam=81816
oprava | 26-03-2015 20:51:53
Comaja som mal na mysli
pre občan 12:39 | 26-03-2015 20:51:01
Romana zo zboru vyhodili
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-03-2015 20:50:16
stebe | 26-03-2015 20:25:37 | - je potrebne vediet pravdu o minulosti. O STB, o ich metodach, o agentoch. Keby platil lustracny zakon a keby ludia chapali nebezpecenstvo vyplyvajuce z angazovania sa vo verejnom zivote tych, ktori boli priamo v STB ci s STB spolupracovali, neboli by ani kauzy typu Vahostav a ani miliardari, ktori takmer vsetci maju rodicov byvalych estebakov.
stebe | 26-03-2015 20:25:37
Stb len tak lahko nevimrie. Je to dedicne tak, ako verejne a statne funkcie. Dnes sa to mozno vola lojalita k strane. Je to ine ako pred 89-tym? Vobec nie! Chodte vsetci do zadku ktorych vas bavi pozerat sa na tenbordel, skusme sa pozerat do buducnosti, rozmyslat ako ju nastavit tak, aby bolo dobre a spravodlivo aspon pre vacsinu lidi!
Nie som byvaly komunista ani stb-ak!
Peter | 26-03-2015 20:17:46
Pozeram ze narychlo v maji registrovali velky pocet akoze kandidatov. Moj otec bol tiez vtedy zaregistrovany, je na dalsej strane.
ten uz bohuzial nezije aby to vysvetlil ak o tom vobec vedel, vie mi niekto objasnit pohnutky STB tej doby rychlo registrovat kandidatov? ze by nieco chystali?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-03-2015 19:08:29
otáznik | 26-03-2015 15:07:42 | - nepoucitelny a nenapravitelny.

Presne 24 hodin mate na verejne ospravedlnenie za Vase verejne tvrdenie. Tento cas mozete vyuzit na nastudovanie si faktov, aby ste vedeli, ako hlboko sa mylite.
anonym | 26-03-2015 17:00:10
U nás je to tak pokial sa nemýlim že riaditeľov škôl menuje zriaďovateľ. Ten asi aj hodnotí morálne a iné vlastnosti týchto ľudí. Ako občan to ovplyvniť neviem.
Viete napr. mons.sokol je tiež vedený vo zväzkoch štb a má morálne právo kázať ľudom, sobášiť, pochovávať a zastavať vysokú cirkevnú funkciu?
Čo sa týka Adolfa tak toto prirovnanie beriem ako prejav vašej inteligencie ktorá je určite výssia ako ta moja.
pre anonyma | 26-03-2015 16:42:02
nikto Vám to neberie že za prečítanie má isť do basy ale on nepatrí na post riaditeľa školy ako reprezentant našej inteligencie, alebo u Vás platí čím väčší hajzel za komunizmu tým väčší post za demokracie, čiže a by žil hitler bol by prezidentom planéty podľa Vás. tak ste morálne úplne niekde na inej planéte a nepatríte na z zem
anonym | 26-03-2015 16:32:32
pre anonym | 26-03-2015 15:54:33
\"Bol som tam vypočúvaný 12 hodín, so všetkými vyhrážkami, prosbami, sľubmi. Videli, že nereagujem. Mal som zopnuté ruky, a keďže si mysleli, že sa modlím, tak sa na mňa vrhli a zúrivo sa mi snažili tie ruky roztrhnúť,\" opisuje disident. Nepíše tam pán Selecky že by ho otĺkať niekto.
Ja som ale vyjadril ku konkrétnej veci, a to, že za prečítanie výzvy nemôže byt niekto vyhlásený za vojnového zločinca.
Viete dosť mi vadia takýto zatrpknuti ludia ako vy. Ta nenávisť až za hrob a podobne. Neviem sa s tým stotožniť.
gulak | 26-03-2015 16:32:08
Eštebák je len eštebák..vstúpil do tej mafie,len preto,aby mal výhodu....nepodceňujte a neobhajujte zverstvá,čo napáchala táto organitácia....tvrdiť,že to bol bývalý eštebák..je ako tvrdiť,že to bol bývalý černoch..
občan | 26-03-2015 16:05:35
aby tu bolo jasno tá manifestácia je len vrchol ľadovca p.Čomaja on má za ušami aktívne pôsobenie v ŠTB také o ktorom sa tu nikomu ani len nesníva , on sám z v lastenej iniciatívy týral ľudí dokonca sa v tom vyžíval ako nejaký úchylák, on to praktizuje aj na škole kde sa šepká o psychickom vydieraní odpočúvaní na chodbách sledovaní kamerovým systémom učiteľov čo si tu všetci picháte hlavy do piesku však to je verejné tajomstvo a na meste ho velebia dobre žu mu neurobia bustu.
pre anonym | 26-03-2015 15:54:33
vážený anonym ak by Vás p. čomaj zobral do parády ako p.Seleckého ktorý ho opoznal ako mladého ambiciózneho eštébaka a zopár Vám uštedril tak by ste teraz držal hubu a šúchal nohami a bol rád že na takého hajzla ako je čomaj prišla konečne rada takže láskavo prestanťe tu písať hlúposti keď Vám čomaj nelámal kosti alebo ste jeho súkmeňovec len na Vás neprišla ešte rada či ????
otáznik | 26-03-2015 15:07:42
ZLODEJ KRIĆÍ - CHYTTE ZLODEJA. spis ŠTB č. 39879 , meno Miloš Majko narodený 19.2.1969. Nerozumiem mu, prečo rýpe do vlastného hniezda.
anonym | 26-03-2015 13:10:29
Uprimne? Tiez by som sa nevyjadril. Ak by sa vydril, nezostalo by to v tejto rovine.....
V tomto konkretnom pripade si neviem predstavit ako by som sa choval pasivne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-03-2015 12:20:34
anonym | 26-03-2015 12:13:58 | - plne chapem aj ja Vas pohlad. Nechapem len, preco sa nevyjadri aj on. Nechapem to z hladiska sustavneho opakovania sa diskusie pri kazodom vyroci a aj z toho, ze dostal neskutocny priestor.

Aj v tychto zlozkach platilo, ze niekto bol pasivny a viezol sa a ini boli aktivni a to povazujem znovu za rozdiel. Asi ani jeden z nas necita myslienky, ale co si myslite - do ktorej skupiny patril napr. v pripade tej manifestacie on?

Nespochybnujem nic, vychadzam naozaj len z archivu.
anonym | 26-03-2015 12:13:58
Pan Majko ja to uplne chapem, len vec, ktora mu je davana za vinu nie je trestny cin. A opat opakujem treba sa pozerat na to z pohladu danej doby. Z moralneho hladiska ano, ale povedzme si uprimne, kto vtedy mohol konat podla presvedcenia, hlavne ak sa pohyboval v tychto zlozkach. Viem, ze asi narazate na to, ci ma moralne pravo zastavat post riaditela a byt clenom roznych komisii, ale ak tieto funkcie roky vykonava, tak pravdepodobne \"ma\".
A este nieco : ak by bol taky usilovny estebak, tak vam garantujem, ze urcite dnes nepracuje ako ucitel :-)jedine ak by ho strana nechala infiltrovat sa do demokratickych struktur ako zaskodnika :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-03-2015 11:15:10
obcan | 26-03-2015 11:05:46 | - preco tuto otazku kladiete mne?

Ja som nebol v 88 na manifestacii (nie som veriaci) a nebol som policiou rozohnany ani pri Vami spomenutej akcii Gorila. Tam som inak bol.

Otazky tohto typu je vhodne polozit p. Comajovi, Lipsicovi, velitelovi zasahu a ludom, ktori boli na druhej strane a to aj v 88 a aj pri Gorile.

Ale vnukli ste mi myslienku - okruhly stol. Odbornik historik na danu problematiku, ucastnici manifestacie 88 a pan Comaj. Pripadne skusime zistit, kto este - co si myslite, kto do diskusie pride a kto nie? ;-)

A to iste mozeme aj ku Gorile.

Ak citate noviny viac ako tyzden a sledujete moje nazory a postoje predpokladam ze viete - ja s tym problem nemam...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-03-2015 11:08:57
anonym | 26-03-2015 10:06:37 | - mozete mi pripomenut, kde porovnavam zasah v 1988 a za ministra Lipsica? ;-)

Fakty z archivu NR SR je demonizovanie p. Comaja?

Pan Comaj je riaditelom ZS s nie malym poctom deti. Je verejne cinnou osobou, je clenom komisie, ktora rozdeluje dotacie do sportu a skolstva radovo v stotisicovych cislach.

Neviem ako Vy, no konkretne za seba mozem bez vahania povedat, ze ma zaujima aki ludia su v takychto funkciach, aky maju moralny kredit a minulost.

A to som uviedol, ze s p. Comajom ako riaditelom som osobne nemal nikdy ziaden spor, konflikt a nemam ani problem. Verim ze to je obojstranne.

Clanok je vsak o faktoch - vadi Vam snad, ze je podlozeny tazko vyvratitelnym materialom a ze som ja osobne panovi Comajovi min. 2 roky telefonoval a pisal s tym, ze ma neobmedzeny priestor na svoje stanovisko?

;-)
obcan | 26-03-2015 11:05:46
Miloš Majko | 26-03-2015 08:49:33
Pán Majko, nechcem sa nikoho dotknúť ale v 89tom sa \"bojovalo\"za slobodu, i keď neviem no, ja osobne ani moji blízky tým nemyslím len rodinu alebo priateľov, sme sa necítili utláčaný.Kto chcel a mal peniaze cestoval, dostal sa ku kvalitnému tovaru, ako aj teraz.Nech už urobil p.Čomaj čokoľvek, predpokladám, že ten príkaz nevyšiel z jeho hlavy ale len plnil príkazy ďalších nadriadených.A len toľko sa spýtam, ak tieto protesty boli tvrdo potlačené, čo hovoríte na potlačenie protestov, ktoré boli po prepuknutí kauzy Gorila a i.???Ľudia taktiež prejavili len svoj názor na danú situáciu a vláda ich nechala nastúpiť políciu aby ich rozohnala - demokraticky.Je v tom podľa vás rozdiel?
anonym | 26-03-2015 10:06:37
Pan Majko teraz neviem, ci myslite nedemokraticky zasah v 1988, alebo ten demokraticky za ministrovania Lipsica? :-)
Nevidim v tom totiz rozdiel.
Chcel som len naznacit, ze sa tu zbytocne demonizuje p.Comaj, ktory bol nejakym 98 clankom v retazci.
Ivan | 26-03-2015 09:26:18
Veď stačí tak málo-vo vhodnom čase patrične vystužená flexibilná chrbtica,okorenená bezbrehou servilnosťou a život môže byť celkom krásne pohodový,že súdruhpán riaditeľ nemenovanej ZŠ...
na obhajobu | 26-03-2015 08:51:39
prikazy?! - je to diskutabilne.
V case ked niekto niekde slizi a neposluchne rozkaz nadriadeneho, hrozi niekedy aj basa (niekde aj trest smrti)
Chcel by som vidiet tich odvazlivcov, ako zareaguju, ked za chvilu dostanu povolavaci rozkaz (ako zalozaci) do vojny, ktora hrozi na Ukrajine.
Ja len pevne dufam, ze Obama sa nenecha vyprokovat kongresom a neposle zbrane na Ukrajinu.
Davam otazku: budete respektovat povolavaci rozkaz alebo nie?!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-03-2015 08:49:33
anonym | 26-03-2015 08:36:16 | - asi ste neboli medzi tymi pelendrekmi bitymi a polievacimi autami v zime striekanymi ludmi...

Mozno ti, ktori tam boli, na ospravedlnenie cakaju...
anonym | 26-03-2015 08:36:16
Podla mna sa na tuto udalost treba pozriet pohladom tej doby.
Ved koniec koncov bol tento zasah na skodu prave tej vlady, ktora tu bola. Ja osobne pana Comaja nepoznam, ale myslim si, ze od tej doby sa osvedcil a nemam potrebu pocut ani slovo ospravedlnujem sa kedze je to len slovo. A opakujem osvedcil sa a nepocul som za tych X rokov o nom nejake zle veci alebo podnety.
Podobny zasah sme tu videli aj pri protestoch gorila myslim a tiez nikto z vas necaka ospravedlnenie. Myslim, ze v tomto pripade bolo -10 stupnov a ministrom bol pan Lipšic. Ano poviete, ze to bol zasah proti extremistom a vandalom a podobne, ale opakujem treba to vidiet z pohladu danej doby kedy sa zial aj na katolikov pozeralo ako na rozvracacov a vandalov.
podpis | 25-03-2015 23:13:53
je to jeho podpis... porovnaval som to s vysvedceniami
Pavol Kurbel | 25-03-2015 22:16:39
Pán Čomaj, vy vlastne ani za nič nemôžete, vy ste len plnil rozkazy, podobne ako dozorcovia v koncentračných táboroch. Nehovorím, že aj medzi nimi sa nemohli nájsť slušní ľudia, ale podľa dokumentov ich tam bolo ako šafránu. Môžem vám povedať, že dostať zásah vodným delom, vyhrážky a urážky policajtov s metrovými obuškami a štítmi, nie je nič príjemného. Ale vás sa to asi netýkalo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-03-2015 22:06:09
Ide o autenticke archivne materialy. Teda 1. cast, ktoru mame k dispo.

Nazor si musi urobit kazdy sam...
.... | 25-03-2015 21:59:43
uz ked bolo po vsetkom tak zrazu vypovedal ze vlastne v nejakej bocnej ulicke precital nieco co ani nikto nepocul ??
pre : Tak teda | 25-03-2015 21:47:40
Je pravda, že papier nepustí. Ale na tom papieri je výpoveď len jednostranná a to bez konfrontácií resp. overenia si pravdivosti jeho slov a iných okolností. A niečo napovedá aj samotný dátum, kedy bola spísaná....
Tak teda: | 25-03-2015 21:22:05
papier nepustí.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign