Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Akú má občan istotu, že dôležité oficiálne informácie publikované na mestskej stránke zodpovedajú pravde?

Miloš MajkoDátum21. 02. 2017 12:18:28TémaMestský úrad
200

Dňa 9. februára 2017 sa konalo Mestské zastupiteľstvo, ktoré svojim obsahom (konkrétne dva prerokovávané body) "donútilo" prísť do rokovacej sály aj mňa s kamerou. Vlastný záznam je vlastný a jeden krát vidieť je lepšie, ako tisíc krát počuť...

V bode týkajúcom sa nezvládnutej zimnej údržby došlo k divadlu pre občanov v réžii predsedajúceho, ktoré som očakával a vopred som ho dokonca  avizoval aj samotnému dodávateľovi predmetnej služby nakontrahovanej mestom. Obyvateľom a občanom mesta nebolo dopodrobna vysvetlené ako systém údržby funguje, kto za neho pred obyvateľmi do akej miery zodpovedá a ani to, že dodávateľovi služby je v podstate jedno kedy ktorú časť mesta odhrnie. Má však stanovený určitý plán podľa ktorého postupuje a tento nestanovoval on a už vôbec nie samotní občania. Predstavitelia mesta si s majiteľom firmy "zahrali hru", v ktorej sily sa ani len neblížili k pravidlám fair play, nakoľko výraznejšia snaha majiteľa firmy reagovať na otázky poslancov a prípadne aj občanov bola obmedzená prerušovaním jeho vystúpenia a závermi predsedajúceho primátora Martina Tomčányiho ako aj jeho zástupcu Ľubomíra Veselického.

Práve počas tohto bodu si zástupca primátora Veselický za obeť svojich invektív zobral aj mňa a dokonca dva razy opätovne verejne klamal s uvedením nepresných informácií. Nakoľko rokovací poriadok určuje nevyhnutnosť návrhu poslanca na vystúpenie občana hlásiaceho sa o slovo, požiadal som o prednesenie tohto návrhu najbližšieho poslanca, ktorým bol Tomáš Karmažín. Tento však zostal ticho, čo som mu pri svojom následnom vystúpení aj otvorene vytkol. Hlasovať o mojom vystúpení dal predsedajúci primátor po niekoľko minútovom mojom intenzívnom hlásení sa o slovo. Niektorí poslanci MsZ opätovne už pri samotnom hlasovaní dali jasne verejne občanom najavo, čo pre nich občan a jeho názor v praxi znamená a konkrétne traja z nich - menovite Róbert Stareček, Dušan Irsák a zástupca primátora Ľubomír Veselický hlasovali proti môjmu vystúpeniu k predmetnému bodu a to napriek tomu, že som bol dva razy spomenutý Ľubomírom Veselickým. Práve Ľubomír Veselický opätovne zlyhal nielen ako poslanec Mestského zastupiteľstva a zástupca primátora, ale aj ľudsky a svojim verejným konaním znovu úplne jasne dokázal úplnú odlišnosť vo svojom správaní pred tým ako sa dostal do funkcie zástupcu primátora a teraz. Osobne sa čudujem, že jeho evidentné morálne zlyhanie primátor Tomčányi stále toleruje. Že by mu tento stav vyhovoval?

Vo svojom vystúpení (môže ho vidieť na videozázname) som upozornil na opätovné klamanie Ľubomíra Veselického a dokázal som s potvrdením zamestnanca mesta zodpovedného za údržbu (komunikácia medzi nami vo veci pozvánky do diskusie prebiehala zhruba tri hodiny pred termínom diskusie) a zástupcu dodávateľa ktorý potvrdil, že bez účasti zástupcu mesta diskutovať nechcel, napriek tomu, že sa do štúdia dostavil dva razy. Potvrdil teda, že zástupcu mesta v diskusii požadoval tak, ako som to uviedol v článku týkajúceho sa e-mailovej komunikácie v deň kedy sa diskusia mala konať. Konštatujem, že je smutné takéto správanie sa občanmi voleného poslanca Ľubomíra Veselického hlavne z dôvodu, že sa nejedná zďaleka o prvý prípad, ale v konaní jeho osoby už viacmenej o pravidlo.

Nakoľko sa snažím pri publikovaní materiálov vychádzať z overiteľných faktov, čakal som na oficiálne zverejnenie výsledkov hlasovania poslancov MsZ a zverejnenie zápisnice na oficiálnej webovej stránke mesta Sereď. Keďže s uvedeným dátumom sa do včerajšieho dňa na stránke nič neobjavilo, telefonicky som kontaktoval vedúcu príslušného odboru PhDr. Silviu Adamčíkovú. Táto mi oznámila, že zápisnica je pred podpísaním, ale že hlasovanie je už zverejnené. Po spoločnom pátraní či je tomu tak bolo zistené, že hlasovanie sa na mestskej stránke skutočne nachádza, no pod rok starým dátumom. Mal som záujem zistiť a overiť dve hlasovania a preto som v publikovanom oficiálnom materiáli mesta Sereď pátral ďalej. Pri hlasovaní o mojom vystúpení, som zistil  mimoriadne závažnú nezrovnalosť. Namiesto troch poslancov hlasujúcich proti môjmu vystúpeniu, boli títo uvedení ako neprítomní. Po jednoduchom  porovnaní s videozáznamom som kontaktoval vedúcu oddelenia p. Adamčíkovú opätovne so žiadosťou o vysvetlenie. Po zhruba hodine mi pani Adamčíková oznámila, že prišlo k omylu, ktorý bude napravený. Pre objektívne podanie informácie zverejňujeme jej e-mail, ktorý sme si vyžiadali:

Od: PhDr. Silvia Adamčíková
Dátum: 20. februára 2017, 16:41
Predmet: Hlasovanie - MsZ 9.2.2017
Komu: majko@majko.sk

Dobrý deň,

na web stránke mesta Sereď je zverejnené hlasovanie poslancov Mestského zastupiteľstva v Seredi z rokovania, ktoré sa konalo dňa 9.2.2017.  Hlasovaním č.  7 poslanci hlasovali za schválenie Vášho vystúpenia na rokovaní MsZ a hlasovaním č. 8 poslanci brali na vedomie vystúpenie Radovana Šuláka zo spoločnosti Mowers Team Šintava. Obidve tieto hlasovania boli v rámci bodu č. 4 Interpelácie a otázky.

Na stránke mesta Sereď bolo hlasovanie č. 8 omylom nazvané ako Uznesenie – p. Majko vystúpenie.  Za Vaše vystúpenie však hlasovali poslanci MsZ hlasovaním č. 7. Na základe Vášho telefonátu bol tento chybný názov hlasovania uvedený na správnu mieru.

V uzneseniach z rokovania MsZ v Seredi zo dňa 9.2.2017, ktoré sú zverejnené na web stránke mesta a ktoré podpisovala návrhová komisia v zložení Božena Vydarená, Mgr. Tomáš Karmažin a   Mgr. Marcel Královič je hlasovanie poslancov uvedené správne.

S pozdravom

PhDr. Silvia Adamčíková, vedúca organizačného oddelenia

(Návod pre použitie článku a v ňom uvedených informácií pre Ľubomíra Veselického: Komunikácia s vecúcou oddelenia Dr. Silviou Adamčíkovou prebiehala niekoľko hodín pred napísaním tohto e-mailu.)

- - -

Nebudem v tejto súvislosti špekulovať, či išlo o zámer alebo skutočne o omyl, isté je však, že obidve varianty sú pre občana nie dobré a pre vedenie mesta mimoriadne zlou vizitkou.

Ako som napísal už v úvode, jedna z chýb v tomto jednoduchom materiáli v podstate generovanom počítačom, resp. hlasovacím zariadením bola už v označení materiálu rok starým dátumom, čo spôsobilo jeho prakticky nulovú vyhladateľnosť. Takže dve vážne chyby občanovi prakticky znemožňujúce identifikovať ako samotný materiál, tak konkrétne hlasovanie, o ktorého výsledky mal záujem. Ja som sa o ďalšie hlasovania zatiaľ nezaujímal, no myslím si, že sa oprávnene verejne pýtam vedenia mesta, kde má občan istotu, že chyby nie sú vo viacerých, možno vo väčšine publikovaných údajov, keďže občan, ktorý na zastupiteľstve nebol a nevyčlení si štyri, päť či šesť hodín na prezretie a analýzu videozáznamu (na ktorom aj tak výsledky hlasovaní prakticky viditeľné nie sú) a jeho porovnanie so zverejnenými údajmi prakticky nemá možnosť zistiť, či oficiálne publikovanými materiálmi nie je o hlasovaniach poslancov zavádzaný?

Nech to vyzerá akokoľvek absurdne, opätovne musím zdôrazniť, že tento článok  by nemusel vzniknúť, keby si zamestnanci nás občanov platení z nami odvádzaných daní štátu a mestu plnili svoje povinnosti tak, aby nedochádzalo k takýmto vážnym zlyhaniam a následne chybám v oficiálne zverejnených materiáloch z rokovania MsZ a keby si vedenie mesta a prednosta úradu dostatočne kvalitne vykonávali svoju prácu, za ktorú poberajú nie malé platy a mnohí dokonca aj vysoko nadštandardné odmeny.

Pre úplnosť publikovaných ifnromácií uvádzam, že pani Adamčíková jednala naozaj korektne a v rámci svojich možností sa snažila vzniknuté problémy vyriešiť a  Mestským úradom v Seredi  na oficiálnej webovej stránke publikované dezinformácie napraviť.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Zdroj: www.sered.sk

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-02-2017 12:40:18
občan | 24-02-2017 22:36:19 | - nic si s toho nerobte, to sa stava. Priroda to tak zariadila a nemoze byt kazdy rovnako chapavy a vyzrety. Aj deti sa basnicku ucia viac nasobnym citanim.
Treba pomaly a dorazne. Aj ja sa tento prispevok pre Vas snazim pisat ovela pomalsie ako tie ostatne. Ak predsa len budete mat problem, kludne sa mi ohlaste telefonicky alebo osobne - najdeme sposob alebo niekoho kto Vam to vysvetli s vyssimi pedagogickymi predpokladmi.

;-)
občan | 24-02-2017 22:36:19
Po viacnásobnom čítaní tohto článku som nepochopil podstatu o čo ide.
Chyba je asi na strane autora,ktorý robí zo zrejmého preklepu admina pomaly jadrovú katastrofu.;-);-);-)
XXXX | 24-02-2017 18:51:48
p.Majko a čoho sa to tí volení zástupcovia občanov nezúčastnili ???
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-02-2017 10:55:01
Anonym | 23-02-2017 09:00:20 | - rec nie je o naprave. Hovorim o tom, co ste napisali:

\"Pán Majko vyrobí problém aj z ničoho.\"

Pzytam sa rovnako verejne, ako ste sa vyjadrili Vy. Aky problem KONKRETNE som urobil ja?

Dakujem za odpoved.
obyvatel | 23-02-2017 10:22:56
Ano kto robi tak sa moze stat ze urobi aj chybu. Ale najvecsia chyba nas volicov bola ked sme zvolili tieto osoby za poslancov. Tu dali jasne najavo co pre nich po volbach znamena volic a cize obyvatel nasho mesta, ked hlasuju proti moznosti dat voličovi vobec moznost poslancom nieco povedat. \"Róbert Stareček, Dušan Irsák a zástupca primátora Ľubomír Veselický hlasovali proti môjmu vystúpeniu\" Tak na takuto aroganciu sa da reagovat len takto: zabudol vol ze telatom bol.
Anonym | 23-02-2017 09:00:20
Nehrajte sa na neomylného.Pracovníčka MU chybu priznala ,vysvetlila a odstránila. To je rozhodujúce keď sa chyba stane. Mýliť sa je ľudské.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-02-2017 08:04:46
Anonym | 23-02-2017 07:42:25 | - ziadam Vas o konkretizovanie Vasho tvrdenia. Pytam sa na moj podiel a to priamy alebo nepriamy na zadokumentovanych vaznych nedostatkoch vo zverejnenom materiali z rokovania MsZ. Na nedostatkoch, na zaklade ktorych 1. NEBOLO MOZNE identifikovat konkretny material a 2. konkretne hlasovanie NEZODPOVEDALO SKUTOCNOSTI.

Tymto clankom by moje poukazanie na vayne zlyhanie bolo skoncilo. Kedze sa najdu ludia ako Vy nielenze obhajujuci fakt neobhajitelne a dokonca do pochybenia MsU chcete VEREJNE POSKODENEHO OBCANA, davate mi dovod pisat dalej a tento problem rozobrat podrobne.

Som si isty, ze vedenie mesta Vam nepodakuje a uz teraz lutujem tych uradnikov, ktori mozno naozaj \"len\" pochybili.

Stale mate moznost svoje verejne napisane tvrdenie o mojej osobe zobrat spat a ospravedlnit sa. Povedzme - do 24 hodin.
Anonym | 23-02-2017 07:42:25
Pán Majko vyrobí problém aj z ničoho. ON je neomylný.
pre Tinu | 22-02-2017 22:48:56
Pán Tomčányi, na rozdiel od vašej rodiny, tú moju vôbec nesklamal. My sme ho takéhoto poznali už dávno.
Tina | 22-02-2017 15:49:34
Hanbite sa!!!!Máte malé platy a odmeny?Keby som takto pracovala,dávno by ma vyhodili!Pán Tomčáni sklamal celú našu rodinu.A tak sme mu dôverovali
Pre seredan | 22-02-2017 13:19:55
Ja zasnem nad tym, ako moze byt niekto tak povrchny ako ty.
obyvatel | 22-02-2017 09:14:48
Sa cudujem ze vobec niekto reaguje na tak primitivne myslenie co tu prezentuje Seredan. Prax zivota jednoznacne dokazuje coho je schopny jednotlivec ci neskor svorka zvolenych vo volbach. Je nutna neustala kontrola nas volicov inak rozkradnu v sulade so zakonom vsetko co sa da. A ak to nechcu zastupcovia dovolit tak je to ich zamer aby mohli nekontrolovane rozkradat, tak to je hadam dostatocny signal ich co najskor zrusit aby nerobili dalsie skody na majetku mesta. Treba si uvedomit ze na tento majetok mesta sa skladame vsetci obyvatelia.
Lolo | 22-02-2017 07:35:12
Súdruh Veselický má všeobecne problém povedať svoj názor. Hovorí v štýle: \"ja si myslím však aj primátor to povedal\" a keď už niečo povie tak to stojí zato. No a jeho pracovným nástrojom je lož.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-02-2017 18:47:27
Seredan | 21-02-2017 18:31:11 | - a na druhej strane mozno za kamosom v bielom plasti ktory asi najlepsie vysvetli, ze hasic ani policajt vo volbach nedostal mandat a doveru zastupovat obcana pri sprave veci verejnych. POZOR!! Len dovtedy, pokym sa obcan nerozhodne veci verejne spravovat sam. (samozrejme v jemu prinaleziacej casti) Som si isty, ze obcania si tuto moznost neuvedomuju a akosi ju stale prehliadaju a to napriek tomu, ze te dana priamo v Ustave SR.

Viete, ono tak dobre znie - mandat na 4 roky a treba pockat na nove volby. Co ak voleny zastupca hned po volbach nekona v sulade so slubom ktory skladal a v sulade s verejnym zaujmom? Necha ho obcan za svoje peniaze bacovat podla dvojho 4 roky? Bude mat niekto moznost nasledky niektorych rozhodnuti vobec napravit? Co ak \"pokazeny\" voleny zastupca napacha skody, ktore napravit nemozno? Co ak na jeho rozhodnutia budu doplacat 4 ci 5 generacii obcanov?

Nestaci obcanom na prebudenie zo sna vyrok byvaleho predsedu NR SR Pasko \"Vyhraj volby a mozes vsetko?\"

Ved to je obdoba Holjencika a kauzy URSO. Ved to je jasne priznanie sa politika, ako chape svoj mandat. Treba rozumnemu cloveku davat viac prikladov?
pre seredan | 21-02-2017 18:43:29
Bola by to pravda, keby ľudia mali sebaúctu. Ale sú veľmi ovplyvniteľní. Naši páni už úspech majú zaručený, už sa poistili. Nenechajú to na náhodu. Veď vidieť to aj vo vyššej politike. Už sú tam \"zabetónovaní\" takmer 30 rokov. A robia si čo chcú. A život ide ďalej.
Seredan | 21-02-2017 18:31:11
Jediny a konecny indikator spokojnosti volenych zastupcov su volby. Pokial ludia nebudu spokojni tak to daju najavo volbou.
Vobec ma nezaujima nazor jednotlivca podla toho ako sa vyspi alebo na akej strane dvora sa on hra.
Pokial niekto chce nieco zmenit a mysli to vazne tak ma slobodnu moznost sa uchadzat o primatorske kreslo alebo poslanca.
Treba este zabehnut k poziarnikom a k policajtom a spravit o nich clanok ked uz ich teda platime z nasich dani...
obcan | 21-02-2017 18:18:34
ten Veselicky by mal uz z uradu vypadnut konecne. Je to len trapna figurka.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign