Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Aktualizácia: POZOR! Zranený americký kokeršpaniel!

Ivana DobranskáDátum16. 10. 2011 09:17:24TémaÚtulok
400

Ako sme už včera informovali, zranený americký kokeršpaniel, ktorý sa našiel včera pri ZIPP-ke bol na veterinárnom ošetrení, kde bolo zistené, že má asi 6-7 rokov, a že je slepý na obe očká, pretože má na nich šedý zákal. Nedokáže bez pomoci spraviť ani krok, aby do niečoho nenarazil. Navyše jedno očko má po náraze úplne napuchnuté a nefunkčné, takže bude musieť ísť operačne von. Havino je veľmi smutný a verne čaká na svojho pána. Keďže je slepý, pravdepodobne ďaleko neušiel, asi bude niekde z okolia Čepeňa. PROSÍM, ak by ste vedeli o niekom, kto má takéhoto psíka, alebo že niekomu ušiel, zavolajte na toto číslo: 0907 754 224

Aktualizované 13:22 - pridané ďalšie fotky psíka.


Fotogaléria k článku:

400
Autor: Ivana Dobranská
400
Autor: Ivana Dobranská
400
Autor: Ivana Dobranská

Zobraziť všetky fotografie
400
Autor: Ivana Dobranská

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ivana Dobranská | 05-11-2011 20:16:01
Adrika Billyho odovzdala povodným majitelom iba preto,že predsa u nich žil desat rokov,a mal u nich kokricu,kamarátku,o ktorú sa vedel oprieť.No psik fakt podstupil operaciu oka,ucha,sterilizaciu,strihanie v salone,vyoperovanie bradavice,lieky atd...no dali sme ho do poriadku za slabé ďakujem.A Adrika fakt aj na vlastné náklady psika z Pov.Bystrice doviezla.A navyše ten úraz na oku mal už u svojich majitelov,aj silny zapal ucha,totižto ho tá pani,čo ho v noci dala ku mne,odchytila asi 50metrov od domu,je slepý,tak to že dezorientovane behal sa pripisalo mýlne,že ho asi zrazilo auto..Dúfam,že pre psika sme urobili dobre,že sa vratil a čitatel nech si už sám urobí názor.
adrika povazska bystrica | 05-11-2011 19:47:22
Dnes som kokra odovzdala povodnym majitelom... ktori mimochodom neboli ano ochotni a schopni si po neho prist... viem ze je to zbabele, ze som to neriesila priamo s vami, ale pisem lenkomentar... Kde ste boli ten mesiac, co hladali majitela po celej seredi? Asi je lepsie sa prihlasit o uz uzdraveneho psa bez vasich investicii...
adrika povazska bystrica | 05-11-2011 19:47:18
Dnes som kokra odovzdala povodnym majitelom... ktori mimochodom neboli ano ochotni a schopni si po neho prist... viem ze je to zbabele, ze som to neriesila priamo s vami, ale pisem lenkomentar... Kde ste boli ten mesiac, co hladali majitela po celej seredi? Asi je lepsie sa prihlasit o uz uzdraveneho psa bez vasich investicii...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-10-2011 16:19:01
"Akakolvek kratka cesta vas nauci viacej, ako akakolvek hruba kniha" - je mudrost, ktoru som si odniesol od jedneho z ucitelov na ZS. Mal pravdu. A pravdive su zial aj fakty, ako ziju deticky v mnohych krajinach Azie a Afriky ci Juznej Ameriky.
Cestovanie otvara oci - najma to individualne, pri ktorom cestovatel vidi nielen to co mu chcu cestovky ukazat, ale aj druhu stranu mince. A naozaj kazda minca ma strany dve.

Odporucam fotografie z jednej mojej reportaze pod nazvom:

"Rio de Janeiro pred ocami Krista a ine za jeho chrbtom... II."

http://www.seredonline.sk/clanky/rio-de-janeiro-pred-ocami-krista-a-ine-za-jeho-chrbtom-ii-1/

Videl som osobne a osobne som fotografoval - citil som sa mizerne, no clovek jednoducho nespasi cely svet. Je vam smutno, ale ked stav nevyriesia kompetentni v takmer 20 milionovom Riu, ma ho snad riesit bezny okoloiduci?

Nic som nevyhladaval, chodili sme mestom a - ano, aj my sme tieto deti obchadzali. Nedalo sa inak. Lezali jednoducho na ulici. Na Copacabane - jedno asi 14 hodin na slnku a okolo neho bohati turisti hrali plazovy volejbal. Chlapec sa za tu dobu nepohol. Ja neviem ci zil. A neskumal som to. A neskumal to nik. Ani policajti, ktorych tam hliadkovali desiatky. Ani zachranari, ktori boli od seba rozmiestneni na dohlad. Jednoducho nik.

Mozno si niektori citatelia spomenu na zopar mojich materialov, v ktorych tvrdim, ze nasinec nema predstavu o tom, co je chudoba. Trvam na tom - nema predstavu. Aj na nase pomery chudobni ludia ziju v blahobyte, o ktorom sa milionom ludi na svete nesniva. Plytvame pitnou vodou, odhadzujeme potraviny a su ludia, ktori zomieraju od smadu a od hladu. Su deti, ktore nikdy pocas svojho zivota nevypiju pohar cistej vody alebo nezjedia jedlo ani na urovni pomiji, ktore my davame prasatam. Je to realita sucasneho sveta a zakryvanie si oci neznamena, ze sa ich stav zmeni.

Zijeme v krajine, ktora pre neskutocny kus sveta je rajom na Zemi mozno prave takym, za aky sme za cias socializmu my povazovali USA. A to sme neboli chudakmi ani vtedy...

Cestovanie pomaha poznavat prave tu realitu, o ktorej existencii by sme inak nemali ani tusenia.
Ivana Dobranská | 21-10-2011 16:18:34
Keby každý len trošku mal otvorené oči a v srdci len kúsok miesta pre hoci tulavého psa,iste by sa nestalo to,čo s tým dievčatko.Priznám sa,a nečakám teraz za to nejaké oslavné reči...ano,pomáham nezištne zvieratám,ale aj ludom.Nie raz som pomohla "unaveným" susedom vstat z chodníka a odprevadit domov,a bola to fuška,to mi verte...tak len to chcem povedat,že keby som videla na zemi 2ročné dieťa,či by bolo po.....,alebo špinavé,iste ho berem či už do auta alebo do náručia...neverím,že to vobec je pravda....
ale je to pravda | 21-10-2011 15:22:27
v diskusii k článku píše jedna diskutujúca:
mala Yue Yue
Pod jej menom "little yue yue"najdete viac informacii na internete ako len z jedneho clanku.Byvam v zahranici a tam sa pribeh tohto dievcatka sleduje hned od casu nehody pred tyzdnom. To video je sokujuce.Chcelo sa mi kricat na tych okoloiducich, aby preboha nieco urobili.To chudiatko male este mava rucickami a potom ju prejde dalsie auto vdaka ignoracii ludi.Je mi z toho zle a nikdy nezabudenm na tie zabery.Pre doplnenie vasich informacii:
Jej rodicia maju v tej ulici, kde ju zrazilo auto stanok/obchod a na okoli aj byvaju.Bohuzial je smutnym faktom,ze v Cine su skolky bud neexistujuce alebo pre vacsinu ludi nedostupne a tak sa vacsina deti musi sama cely den prehrat/pretulat a rodicia inu moznost nemaju.Dokonca som citlal raz v National Geographic, ze niektori rodicia svoje deti privezuju retazou k poulicnym znackam,aby ich nezrazilo auto alebo niekto neukradol, kym pracuju 16 hodin v tovarni. Bez nejakych faktov a poznania pomerov v akych sa zije v inych krajinach, je pochopitelne ze prva vina pada na rodicov, ale ked si clovek uvedomi v akych podmienkach sa zije napr v Cine, tak 10 min dieta bez dozoru je uplne zanedbatelnych. Zato v Australii by za to rodic siel asi hned do vezenia.
Dalsim faktom je ze vodic prvej dodavky si vraj uvedomil, ze ju zrazil(podla jeho vlastneho priznania)a rozhodol sa ze ujde, lebo chcel aby radsej zomrela(fin.pokuta je daleko mensia ako za ublizenie na zdravi).
MOmentalne sedia obaja soferi v base a bude s nimi proces.
Sokujuci je fakt, ze 2+18 ludi neurobilo nic pre zachranu malej Yue Yue.
Skontroloval som to cez "litte yue yue"a sú tam články z viacerých ázijských novín.
Registrovaný JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská | 21-10-2011 15:10:32
Ja tomu neverim, ze sa to v skutocnosti stalo. Vyzera mi to nafingovane. Neverim, ze aj v tejto sice zlej dobe sa 17 ludi nezastavi pri dvojrocnom zrazenom dievcatku....NEVERIM. Ktosi si chcel zvysit predajnost novin alebo sledovanost.....
anonym | 21-10-2011 14:58:49
link na ten článok:
http://www.sme.sk/c/6107017/zrazene-dievcatko-ktore-si-nikto-nevsimal-zomrelo.html
a ešte ma v tom článku zaujali dve vety:
Prípad vyvolal verejné pobúrenie a otázky nad morálkou modernej spoločnosti.
Čínsky ekonomický boom a narastajúca nerovnosť medzi bohatými a chudobnými mení sociálne hodnoty v krajine, pričom niektorí kritizujú, že materializmus nahradzuje morálne zásady.
Ján S. | 21-10-2011 14:45:14
Ale ved to bolo v Cine, tam maju este dalsich aspon 300.000.000 dievcat...
akú dobu to žijeme? | 21-10-2011 14:36:59
Diskutujúci predo mnou sa zamýšľali,ako sa môžeme takto správať k nevinným zvieratám.
Dnes bol v novinách článok,ktorý takto začínal:
Zrazené dievčatko, ktoré si nikto nevšímal, zomrelo.

Dvojročné dieťa dvakrát zrazilo auto a okoloidúci ho nechali ležať na zemi. Osemnásť ľudí okolo neho prešlo bez povšimnutia. Dnes zomrelo.

Akýkoľvek komentár je zbytočný!!!
Registrovaný JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská | 21-10-2011 13:48:06
Ivka nie nie, pan MVDr. Garaj to nebol, "stastie" som mala na jeho kolegu. Pocula som, ze pan MVDr. Garaj je velmi dobry, nech mu to vydrzi, lebo v podstate v Seredi konkurenciu ani nema. Aj ja mam uz dva tyzdne utulkacika, najdusika, su to milucki a vdacni psici. Cest ludom, ktori im takto pomahaju ako Vy!!!!
Ivana Dobranská | 21-10-2011 13:26:40
Pani Alexandra,počula som už o tom očkovaní jednou ihlou...ja chodím roky,v podstate ako skončil školu-MVDr.Garajovi.Zvládol velmi dobre operacie,aj vážne,u mojich bordo dog.Dúfam,že zrovna on nie je ten čo psíka "liečil pohladom"...Samozrejme možem doporučiť aj Petru Hrebíčkovú a aj MVDr.Bozalku.Za všetkých troch ručím vlastnými skúsenosťami.Slepý kokrík naozaj našiel milujúcu paničku,som šťastná...
Registrovaný JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská JUDr. Mgr. Alexandra Nádaská | 21-10-2011 10:11:18
Uzasne!!! Ze sa najdu taki dobri ludia.... Zelam havinkovi len to naj naj!! A dufam sa co najskor uzdravi!! Inak na seredskych veterinarov mam velmi tazke srdce. Jeden by s jednou ihlou zaockoval vsetkych psov v Seredi a druhy mi dal antibiotika bez toho, aby sa pozrel na psa, pritom mal v nozicke ostne a bolo mu to treba vybrat.
I.D. | 21-10-2011 08:05:29
Kokrík je po operacii,bolave oko mu vybrali,sterilizovaný a po návrate od kaderníčky!!!Dakujem MVDr.Garajovi za šlachetný prístup,Petke zo salonu Roxy,pri starom moste v Seredi za ostrihanie a vyholenie a v neposlednej rade krásnej letuške Ivanke,ktorá sa finančne postarala o psíka.Velké ďakujem!!!!!Dnes psík cestuje do Považskej Bystrice ,kde mu poskytnú nový domov..
Ivana Dobranská | 19-10-2011 19:36:53
Novinka...teraz mi volala pani Ivanka z Bratislavy,že zajtra príde do Serede a dá psíka zoperovat/operovat bude MVDr.Garaj/,vyberie mu poškodené oko a ked bude v narkoze,vyčistia aj zapálené uši,pani prinesie aj konzervy a je ochotná náklady za operáciu zaplatit.majú dobré Ďakujem moc Ivanke z B.,že zbytočne nemudruje a nezmyselne nevypisuje na facebooku,ale koná...Havko zostane nadalej u mna,nie je ho kam dat,toto vyriešené nemáme,takže kto by niečo vymyslel a mohol psíka odo mna,už komplet po operacii a preliečeného zobrat,nech ma kontaktuje.Psík,ktorého volám Filip,je zvyknutý na hygienu,ciká pekne na tráve,je kludný a krásne chodí pri nohe na vodítku.Má šancu,že sa nájde dobrá duša a vezme si ho?
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 16-10-2011 19:29:37
to je smutné....chúdiatko...to očko má hrozné :-( strašne mi je ľúto takýchto opustených psíkov :-(, zle sa to celé číta ešte horšie sa na to pozerá. aj dnes som bola pri váhu a boli tam dve mrtvoly psov v rozklade vo vode...ako to môže niekto urobiť???

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign