Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako vyšetrovateľ vravím : Vyšetrujte Kisku ! Dôsledne!

redakcia SOLDátum07. 03. 2019 17:30:28TémaBlog Jozefa Bakšu

 Jozef Bakša |   Ako vyšetrovateľ viem, že  vyšetrovanie Kisku, ak je dôvodné,  je správne.  Čo  a ako polícia vyšetruje ?  Bohyňa spravodlivosti Justicia na Slovensku nemá šatku na očiach a vidí. Prečo ?  

            Atmosféra v spoločnosti, a domnievam sa, že  aj v bezpečnostných zložkách, vrátane  armády, mi nie náhodou pripomína  roky mečiarizmu. Roky, keď riaditeľ SIS v rozhovore s ministrom vnútra riešil komu pridelí konkrétnu trestnú vec, aby bola vyšetrená podľa ich predstáv. Pojem " náš človek " sa vtedy nepoužíval. Nepredpokladám, že rovnakým spôsobom komunikuje dnes riaditeľ SIS  s Ministerkou vnútra alebo prezidentom PZ. Ale...

            Spomínate si na vyšetrovateľov stredoslovákov?

         V období mečiarizmu vtedajší minister vnútra Ľudovít Hudek  vo veci vyšetrovania odvlečenia Michala Kováča mladšieho kopol vyšetrovateľa Petra Vačoka, ktorý  si robil svoju prácu " do gúľ " a  nahradil ho vyšetrovateľom " stredoslovákom," ktorý vyšetrovanie viedol v zmysle predstáv vedenia Ministerstva vnútra a "štátnej  politiky."  V tom  čase sa v  toxických vyšetrovacích spisoch určite neviedlo vyšetrovanie nestranne a nezávisle.  Boli to divoké roky, ku ktorým by sme sa asi neradi vracali.  

        Policajné zložky boli úplne v područí politiky,   (ne)stíhalo sa  na objednávku a SIS stála čiastočne na druhej strane barikády a minimálne spolupracovala s organizovaným zločinom. Dnes ?  

            Ako je to dnes ? 

         Vnímam, že  ozbrojených zložkách dnes funguje akýsi systém autoregulácie. Časť ľudí na riadiacich postoch, ktorých, často jediným, cieľom je udržať si funkciu, nemusí dostávať pokyny z hora. Poznajúc systém dobre vedia  ako v niektorých háklivých veciach konať, aby bol ich prístup náležite ocenený zhora.  V snahe  zapáčiť sa svojim nadriadeným urobia všetko preto, aby dosiahli výsledok, "vrchnosťou" predpokladaný výsledok. Nemusia dostať pokyn ako sa vyšetrovanie viesť alebo či ho vôbec viesť, stačí náznak. Na systém, ktorý sa od socializmu v tejto oblasti nezmenil   si za tie roky títo ľudia  zvykli. V snahe zapáčiť sa mnohí riadiaci robia nadprácu, prideľujú spisy, usmerňujú pracovníkov operatívy a vyšetrovateľov tak, aby nebol postihnutý "náš človek."  Na druhej strane sa však snažia, aby niekomu,  kto je proti "našim ľuďom "   a dvíha hlavu dali jasne najavo, že si voči nim dovoľovať  nemôže.  Pre niekoho v ich   myslení platí prezumpcia viny a pre iného prezumpcia neviny. Oni rozhodujú koho operatívne rozpracujú,  obvinia či budú sledovať. Myslia v štýle čiernych barónov : " O tom, čo je pekné a čo nie, rozhodujeme my, Strana. "  Otázkou je kto je dnes tou stranou... 

           Máme aj dnes  stredoslovákov  ? Alebo ako sa dnes volajú vyšetrovatelia  "toxických" spisov a kde sa nachádzajú ? 

          Dnes existuje tiež množstvo toxických, teda politicky či inak  citlivých káuz. Systém prideľovania spisov, fungovania operatívnych policajných zložiek či postavenia prokurátora sa od čias mečiarizmu nezmenil. Zmenilo sa fungovanie ľudí ? Zmenilo sa niečo vnútri polície ? 

          Neviem či dnes existujú  vyšetrovatelia "stredoslováci", ktorí vedú alebo zastavujú trestné stíhanie na politickú objednávku.  Ak existujú neviem kde sa koncentrujú. Je možné, že sa vyšetrovania vôbec neovplyvňujú.  Je možné, že sa takéto ovplyvňovanie vyšetrovaní deje bez vedomia  vedenia PZ a je len snahou podriadených zapáčiť sa. A možno je všetko úplne inak ...

               Musíme bojovať o  dôveru verejnosti. 

         Je pravdou, že verejnosť verí, že vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka sa vedie objektívne s nasadením potrebného počtu prostriedkov  a síl. Je však isté, že verejnosť na nezávislé, neovplyvňované vyšetrovanie vo všetkých citlivých kauzách neverí.

           Tak vedenie rezortu ako aj my policajti by sme si mali uvedomiť, že verejnosť nás posudzuje podľa činov a hlavne, že ľudia majú pamäť.       

       Verejnosť si ešte  pamätá  tlačové besedy, kde minister vnútra  spochybňoval obeť. Okrem toho, že hovoril o živom  prípade,  priamo na tlačovke ukazoval zaistené dôkazy. spomínate ? Hedviga, blúzka, fixka... 

       Verejnosť  si spomenie na tlačové besedy ľudí, ktorí citovali z daňových údajov bez toho, že by mali k nim legálny prístup... ( Spomínate aj Mečiar nachádzal materiál na stole )

         Ľudia si pamätajú na  nahrávky podobné hlasu  politika, ktorý zháňal peniaze vlastnou hlavou...   

          Ľudia si veľa pamätajú   a pýtajú sa  prečo sa prezradenie daňové tajomstva týmto človekom nevyšetruje a prezradenie  bankového tajomstva týmto vyšetruje ? 

         Prečo, keď tento nezaplatí daň je stíhaný a tento nie ?

          Áno je potrebné a správne, aby sa prípad Andreja Kisku dôsledne a objektívne  vyšetril.

       Rovnako  potrebné je však, aby sa rovnako dôsledne  vyšetrila nahrávka zháňajúca peniaze vlastnou hlavou, peniaze  balené v alobale,  predaje štátneho majetku, prezrádzanie daňových tajomstiev na tlačových besedách,   agrobaróni, nahrávka z trezoru exgenerálneho prokurátora, uhoľní baróni, účty na Belize, Panama Papers  či všetky korupčné podozrenia atď.   

          Verejnosť sa pýta a bude pýtať  : Všetko sa vyšetruje  rovnako dôsledne ? 

           Skutočne platí padni komu padni ? 

           Čo myslíte ? 

        P. S. : Konajme tak, aby z dnešných dní nezostali v hlavách ľudí ďalšie pamätníky pochybne (ne)vyšetrovaných  vecí.  

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
tony | 09-03-2019 22:04:10
celkom si to vystihol seredan,p.majko mi pripomina babky demokratky vysnivali si meciara ako najlepsieho a jednoducho sa zalubili,co tam po tom,ze tento prasivec kradol,daval unasat,zabijat,pre nich bol ten spravodlivy,to iste plati o ficovi je mdz a babky demokratky su v tranze,je im jedno co tento oligarchicky poskok spravil slovensku. a teketo babky-dedkov demokratky ma aj kiska.stale nechapem ako sa moze nechat clovek takto opantat a slepo doverovat akemukolvek politikovi.mna by musel politik vemi dlho presviedcat svojimi cinmi aby som mu ako tak doveroval aj to by som bol velmi opatrny a nie tu pisat ody na kisku aj ked vsetci vieme v kolkych kauzach je namoceny.mnohi potrebuju svojho spravodliveho hrdinu aby mohli snivat svoj sen o spravodlivej buducnosti.
Vadala telefonoval s Fiicom | 09-03-2019 20:35:30
Vadala, ako obcodník
s drogami, pravdepodobne zásoboval Fica drogami, čoho dôsledkom je jeho dnešný vyšinutý stav.


Čítajte viac: https://domov.sme.sk#ixzz5hhlQxQiU
Anonym | 09-03-2019 20:15:08
Prezident s tolkymi skandalmi tu este nebol. A oznacit ho za zatial najlepsieho... No neviem ake kriteria rozhodli.
seredan | 09-03-2019 16:15:13
pan Majko nikdy som nepovedal ze rozvraciate spolocnost tym, ze poukazujete na preslapy a kauzy napr. aj v nasom meste. To prave naopak, som rad ze aspon niekto ukazuje ludom ako to tu funguje. Ale nemozete porovnavat vasu pracu s posobenim Kisku. Teraz odcitujem vasu poslednu vetu "Povazujem za chore, ked je v spolocnosti odsudeny nie zlodej, ale ten, kto na zlodeja upozorni. Padni komu padni. Spravodlivo a podla zakona." Ked si rozoberieme tu vetu tak potom vam neprekaza pozemkova kauza a ani danove podvody prezidenta Kisku len preto ze krytizoval vladu a poukazal na niektore spinavosti? Vari on nemusi dodrziavat zakon, pre neho zakony neplatia? Ved bol jasne usvedceny z klamstva. Podla jeho slov si kampan platil sam a potom zrazu naklady zahrnul do danovych odpoctov svojej firmy. To je podla vas moralne a ciste? Suhlasim s vami, zakon ma platit pre vsetkych. A aj pre Kisku, on nesmie byt vynimka len zato ze je slniekar a slnieckam sa nepaci ze by mal byt stihany. Nesmie tu platit padni komu padni.
pan majko | 09-03-2019 12:20:11
Stal sa z vas klasicky novinar..bohuzial pre vas..vlastne objektivnych,nezaujatych novinarov uz ani nemame..divim sa vam..
tony | 08-03-2019 20:52:13
bohuzial,ziadny prezident nestal za nic,co mala slovenska republika,ale tento zloduch to naozaj zavrsil,nikomu neberiem nazor na kisku,len by som si nechal vysvetlit v com bol kiska najlepsi prezident,len poprosim bez ruzovych okuliarov a bez emocii.
turbo | 08-03-2019 14:32:45
lubo: myslis hlavne spravy v televizii? no to prave nemam kedy sledovat a aky sputnik? sak ten uz nelieta, ci to malo byt spuntik to detske? byvam chvilku na internete, ked je k dispozicii wifi.
lubo | 08-03-2019 12:37:49
Pre: turbo | 08-03-2019 10:19:21 - nemáš čas na sledovanie masovokomunikačných prostriedkov,a le určite sledujes sputnik a hlavne spravy. Trafil som?
anonym | 08-03-2019 11:58:04
Stačí si prečítať Wikipédiu o Kiskovi. No kto by ho nemal rád.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-03-2019 11:09:52
seredan | 08-03-2019 10:07:47 | - ubezpecujem Vas, ze ani len slovkom Vam NEbudem nic vyvracat.

NEzmenil som sa a ani s menit neplanujem. Dokazom tohto tvrdenia je, ze je tu uverejneny Baksov nazor a ze mozete pod neho slobodne napisat nazor svoj.

Mat nazor na politika je jednou zo zakladnych slobod v demokratickej spolocnosti a ja si ju vazim vo viere, ze "politici" ako napr. nahodny generator slov protekcny kpt. a falosny JUDr. Danko nas o tieto slobody zakonom neoberu.

Snad jedina vec: tvrdite ze "Ziadny z prezidentov nerozvratil spolocnost tak ako prave Kiska".

Spolocnost podla Vas teda rozvraciam aj ja,kedze zverejnovanim spinavosti pachanych volenymi zastupcami chtiac-nechtiac vytvaram dva tabory ludi. Tych, ktori spinavosti odsudzuju a su proti nim a na tych, ktori ich schvaluju, tazia z nich a profituju.

Problem ale nevidim v mojom mysleni (asi ani Vy vo svojom), ale v tom, ze vela ludi si na skazeny a chory system zvyklo, toleruju ho a je ho odmietam.

Povazujem za chore, ked je v spolocnosti odsudeny nie zlodej, ale ten, kto na zlodeja upozorni. Padni komu padni. Spravodlivo a podla zakona.
turbo | 08-03-2019 10:19:21
mna by zaujimalo, kedze nemam vela volneho casu na sledovanie masovokomunikacnych prostriedkov, ake boli hlavne prinosy prace sucasneho pana prezidenta v prospech Slovenskej republiky, ktore zlepsili zivot obcanov? dakujem
seredan | 08-03-2019 10:07:47
nehnevajte sa p. Majko ale to co ste povedal o Kiskovi je na smiech. Neberte to prosim ako urazku. Povedat ze Kiska je najlepsi prezident aky tu bol je totalna hlupost. Neberiem Vam vas nazor, ale ste mimo a hnet vysvetlim preco. ZIADNY predchadzajuci prezident nemal tolko kauz ako Kiska. Ci sa to tyka danovych veci, alebo sudu s pozemkom o ktory obtiahol slusneho cloveka. Ziadny z prezidentov nerozvratil spolocnost tak ako prave Kiska, ziadny nevystupoval tak okato stranicky ako Kiska. A co je hlavne ved toho cloveka ani nikam do zahranicia nepozvali. Okrem ogrcaneho lietadla na ktorom dosiel z Mexika a objimania sa s prezidentom Ukrajiny nebol nikde. Pan Majko dakedy som s radostou cital vase clanky a komentare, ale v poslednej dobe ste sa dako stratili, ci uz hodnotovo, nazormy, alebo pretlacanim urcitych politickych nazorov. Kiska je asi najhorsi prezident aky tu kedy bol. A suhlasim s nazorom predomnou, treba vysetrovat vsetkych a vsetko a jednym metrom. Nie ze niekto ma urcite vyhody a je k nemu zakon miernejsi ako k ostatnym. Dobry priklad je Lipsic. Pan Majko budem rad ak moje vyroky vyvvratite a poviete mi preco je Kiska ten najlepsi prezident. Rad sa priucim a precitam tieto veci.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-03-2019 08:45:32
Prezidenta Kisku povazujem za najlepsieho od vzniku SR. Ani len nemienim diskutovat o porovnaniach konania jeho firmy s Basternakom, Kocnerom, ci Ficom, Kalinakom a pod. Kto rozdiel nevidi, bud nechape zakladne ekonomicke pojmy, alebo ich chape a rozdiel priznet nechce.

Na druhej strane ale je NEVYHNUTNE pristupovat ku KAZDEMU ROVNAKO. V dodrziavani zakov aj u politikov, volenych zastupcov na komunalnej i celostatnej urovni rovnako ako u obcanov a - ano, aj u prezidenta.

Ak chceme Slovensko dostat spod hanliveho no pravdiveho oznacenia nasjokrumpovanejsia krajina, musime preto urobit vela.

Ani prezident vsak NESMIE byt postihovany nestandardne a inak, ako ostatni.
Jednoducho zakon PRE KAZDEHO ROVNAKO bez rozdielu.
onanym | 07-03-2019 18:43:44
Suhlasim. Som jeho zastanca, ale ak spravil trestny cin. Musi sa zodpovedat pred zakonom. Ale! Treba zacat lustrovat a vysetrovat vsetkych. Nielen Kisku - Fico, Kalinak, Danko... Ak uz vysetrovat politikov. Tak vsetkych a rovnako!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign