Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako to „funguje“ v školstve.

redakcia SOLDátum02. 02. 2016 14:17:53TémaAktuálne témy

Mariana Straková  |  V septembri 2003 som sa stala učiteľkou biológie a chémie na Gymnáziu v Seredi. Učiť som išla po osemročnej materskej dovolenke (mám 3 deti), takže som sa mala čo obracať. Hneď pri nástupe mi p. riaditeľka navrhla, aby som rozbehla biologickú olympiádu, lebo do tejto súťaže sa Gymnázium nezapája. S malou dušičkou som prihlásila žiakov a čuduj sa svete, vyšlo nám to. Hneď pri prvej účasti sme mali postup do celoštátneho kola. Potom prišlo neuveriteľné obdobie s nadpriemerne talentovaným Jarkom Ferencom a účasť na 11 medzinárodných olympiádach. Po ňom sa podarilo ešte ďalším 3 žiakom prebojovať na medzinárodnú olympiádu. Nepíšem to preto, aby som sa chválila. Nie je čím, beriem to tak, že som mala šťastie učiť takýchto talentovaných študentov. Píšem to preto, aby som doložila, že v problematike olympiád sa asi trochu vyznám.

Keď som sa so žiakmi začala zúčastňovať súťaží, všetci súťažiaci aj učiteľský sprievod mali zabezpečený normálny obed, keďže prírodovedné olympiády majú aj praktické časti a niektoré kategórie trvajú až do popoludňajších hodín.  Po niekoľkých rokoch obed nahradila bageta, ale tá už učiteľom nebola určená. Na niektorých kolách sa už žiakom neušla ani bageta, stačí predsa aj pagáč, veď treba šetriť. Organizátori sa nám vždy ospravedlňovali, že IUVENTA má krátené prostriedky, mrzí ich to, ale mi nemáme nárok na obed.  Najtrápnejšie bolo, keď mi jedna žiačka chcela dať bagetu, so slovami: „P. učiteľka, ja mám vlastnú desiatu, ja Vám bagetu dám, keď Vám nedali.“ Najradšej by som sa bola prepadla pod zem. To si žiaci myslia, že učitelia sú odkázaní na ich desiatu? Mne je naozaj ukradnuté, či dajú obed mne, ale nedať primeranú stravu tým najtalentovanejším deťom a tváriť sa, že nám záleží na rozvoji školstva?

Kým žiaci súťažili, sprevádzajúci učitelia sedeli vo vyhradenej miestnosti a vymieňali sme si skúsenosti z príprav na olympiády, ale aj na normálne vyučovanie. Naučila som sa tam viac, ako na všetkých kreditových školeniach dohromady. Lenže potom už neboli voľné miestnosti, muselo stačiť sedenie na chodbe a vrchol bol, keď nám pri jednom kole povedali, aby sme išli do TESCA! Takto postupne rástla úroveň zabezpečenia súťaží (hovorím v množnom čísle, lebo časom som pripojila aj chemickú olympiádu, IJSO, EUSO, EUCYS).

Po víťazstvách v krajskom kole prichádzalo celoštátne kolo – to boli vždy super zážitky! CK bývali spravidla trojdňové. Keďže som mávala úspešných žiakov vo viacerých kategóriách, zvykli ma určiť za oficiálny sprievod pre TT kraj. CK sa konali vždy  na inom mieste Slovenska so zaujímavým sprievodným programom. Bola to aj určitá forma odmeny za úsilie vynaložené prípravou na súťaž – pre učiteľa aj pre žiaka. Samotná niekoľkohodinová cesta a večer pred súťažou boli vrcholom prípravy, počas nej sme opakovali a sumarizovali predtým naučené vedomosti. Lenže treba šetriť, takže už nie je oficiálny sprievod za kraj, študenti sa majú na súťaž dopraviť individuálne. Samozrejme dozor nemá zabezpečené ubytovanie. Tak sa mi stalo, že som išla „na otočku “ do Banskej Bystrice. Našťastie naspäť  študentov brala kolegyňa z inej školy, lebo ísť aj ďalší deň na takýto výjazd, by som asi nepredýchala. Keď sme namietali, že škola nás neuvoľní bez pozvánky, bolo nám povedané, že žiaka môžu priviezť aj rodičia, môžu si zobrať dovolenku... No a potom sa zrušili CK po Slovensku, už bývajú len v BA a bez programu – rýchlo odsúťažiť a vypadnúť domov. To je také motivačné.

Po CK prichádzajú medzinárodné kolá. Posledné roky sme sa snažili o postup na IJSO – Medzinárodná olympiáda mladých vedcov. Jednotlivé krajiny na súťaži reprezentujú zvyčajne 6 členné tímy. No ale ako sa postupne školstvo stávalo prioritou našich vlád, na reprezentáciu musia stačiť už aj 3 členné tímy. Keď na jednom sústredení, žiakom oznámili, že môžu ísť aj 6, ale cestu a ubytovanie v Argentíne si majú zaplatiť sami, nevedela som či sa mám smiať alebo plakať. Dovolím si zacitovať z hodnotiacej správy tejto súťaže: „Výber žiakov prebehol bez akejkoľvek finančnej podpory. Ukázalo sa, že viacerí talentovaní žiaci sa do výberu ani nezapojili, lebo zaplatiť si plné náklady spojené s výberovými sústredeniami bolo nad ich finančné možnosti. V iných krajinách je bežnou praxou, že pred medzinárodným kolom absolvujú súťažiaci 4 až 6 – týždňový prípravný kemp. To všetko však vyžaduje primerané finančné krytie.“ Fotky z týchto súťaží dokumentujú, že národné tímy majú jednotné uniformy alebo kroje, aby aj oblečením reprezentovali svoju krajinu. Náš trojčlenný tím (mimochodom boli sme jediná krajina s 3 súťažiacimi, niektoré krajiny vyslali aj 12 študentov) pôsobil veľmi rozpačito. Pritom keď sme sa do súťaže zapájali prvé razy, všetko bolo zabezpečené, žiaci nemuseli nič platiť . Ale doba sa mení. Školstvo je priorita a vyhľadávanie talentov obzvlášť – denne to počujem v reklame.

Po súťažiach prichádzajú oceňovania. Pri Jarkovi ich bolo neúrekom, niekoľko aj u prezidenta. Na prvé ma p. riaditeľka „prinútila“ ísť, lebo ja takéto akcie naozaj nemusím. Obliekla som sa do sviatočného, ešte aj topánky na opätku som si dala, čo dodnes ľutujem a je to už 10 rokov. K prezidentovi musíte prísť o hodinu skôr, aby ste sa mohli pripraviť. Sadnúť si nie je kde, tak tam stojíte a stojíte, nohy si už necítite. Ale sú aj horšie veci, najmä keď si myslíte, že vodu si so sebou brať nemusíte, veď u prezidenta Vám len hádam dajú napiť. Ale to je omyl! Nápoje pripravili len pre študentov, takže smola. Ale čo už, však ste tam s Vašim najlepším študentom, treba sa tešiť, veď ho ide oceniť prezident. Cestou naspäť som sa doplazila do prvej samošky, nohy som si necítila, ale   napiť sa treba, lebo z úst sa mi už prášilo. Z rozčarovania som sa Jarka aj zabudla spýtať, čo vlastne dostal. Na druhý deň som to napravila. „Pero, ale nepíše.“ Táto veta celú tragikomédiu zaklincovala. Priviedlo ma to k rozhodnutiu, že si dám preplatiť cestovné náklady v prezidentskej kancelárii, nešlo o tých pár eur, tu išlo o princíp. Dostala som odpoveď, že to snáď nemyslím vážne, veď to je česť, stretnúť sa s prezidentom! Ďakujem, toľko cti už viac neprosím.

Keď vidím tie premárnené milóny eur a súčasne vidím, ako to „funguje“ v školstve, nemôžem inak, len konštatovať: „Dokedy to ešte chceme znášať?“ Každá porada začína slovami, že nie sú peniaze na výplaty. Máme hľadať sponzorov, aby dali škole peniaze na pomôcky. Treba od rodičov vypýtať peniaze na vymaľovanie triedy... Po škole beháme ako tajtrlíci s balíkmi papiera, lebo sa musí šetriť, tak v tlačiarni nemáme papier, ale každý má „vyfasovaný“ svoj, aby bola evidencia. Keď dobehnem cez prestávku, aby som rýchlo stihla vytlačiť písomku a zistím, že papier som zabudla v kabinete, ide ma poraziť. Stovky hodín som venovala prípravám materiálov na hodinu, vždy som ich vytlačila, aby žiaci nemuseli všetko písať a mohli sme viac komunikovať a aktívne sa učiť. Teraz im ich posielam mailom, nech si ich tlačia doma. Mám sa ja dohadovať, načo som minula papier? Toto som v minulosti nepoznala, ale odkedy je školstvo „prioritou“, vyzerá to takto.

Takže mám 3 možnosti: Vziať nohy na plecia a bežať kade ľahšie. Zavrieť oči, odrobiť si svoje a nezaujímať sa o to, kam sa naše školstvo uberá. Alebo sa môžem pripojiť ku kolegom, ktorí nestratili ideály a veria, že môžeme školstvo niekam posunúť. Oproti iným kolegom mám výhodu, mám rodinné zázemie, ktoré mi umožňuje prežiť aj bez výplaty.

P. S. Spomínané problémy nie sú problémy len našej školy, som v kontakte s kolegyňami z mnohých škôl a ich problémy sú identické.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ina realita | 14-02-2016 13:27:27
Gymnazium Jura Hronca - Spojena skola Novohradska patri medzi 3 najlepsie gymnazium na SK vo vsetkych hodnotiacich rebrickoch uz dlhe roky.
504 detí a študentov Gymnázia Jura Hronca zostalo v piatok 12. februára doma.

Rodičia tak vyjadrili podporu učiteľom, vyzývajú aj rodičov z ostatných škôl, aby sa pridali.

My, rodičia žiakov a študentov Spojenej školy Novohradská v Bratislave, podporujeme požiadavky učiteľov. Svoje deti sme neposlali v piatok 12. februára 2016 do školy a plánujeme tak robiť aj počas nasledujúcich týždňov, až do začatia konštruktívneho rokovania vlády s predstaviteľmi iniciatívy slovenských učiteľov.

Zo 714 detí a študentov, ktorí mali dnes vyučovanie, do školy neprišlo 504.

Neúčasť detí na vyučovaní považujeme za krajnú, ale v aktuálnej situácii primeranú formu
protestu. Touto aktivitou chceme verejne ukázať, že učitelia v tom nie sú sami. Vzdelanie detí si zaslúži pozornosť celej spoločnosti a systematické riešenia. Dôstojné postavenie,
motivujúce podmienky a primerané ocenenie práce učiteľov by malo byť samozrejmosťou.
Realita | 14-02-2016 10:48:01
Vacsina studentov ktorim hrozi ze preapadnu tak sa snazia nahrabat milostne body u ucitelov. A ucitelia takto pretlacia ludi ktori nedosahuju vzdelanie na zakladnej urovni dalej len preto ze ucitelom vybavia par eur na viac.
Rodicia to iste.... SA snazia svojim detickam vybavit protekciu ked rodic sa tam postavi ako demonstrujuci. JA spravim sluzbicku tebe a ty spravis mojmu dietatu.... SVINE uplatkarske !
V Poprade demonštrovali študenti, žiadali lepšie školstvo | 14-02-2016 10:21:00
Na demonštrácii, ktorou chceli vyjadriť podporu štrajku učiteľov a rovnako aj nespokojnosť so stavom školstva na Slovensku, sa v piatok v uliciach Popradu zišlo viac ako dvesto študentov stredných škôl z Popradu. „Štrajk učiteľov nie je len o ich platoch, je to aj o nás študentoch a o našom vzdelaní,“ uviedla organizátorka demonštratívnej akcie.
Čítajte viac: http://poprad.korzar.sme.sk/c/8136191/v-obrazoch-v-poprade-demonstrovali-studenti-ziadali-lepsie-skolstvo.html#ixzz408GUsBD7
dobry clanok | 09-02-2016 21:55:51
precitajte si:
https://dennikn.sk/blog/7-krajin-ktorymi-sa-mozeme-v-skolstve-inspirovat/?ref=box
anonym | 09-02-2016 20:00:00
Práve preto išli učitelia do štrajku, aby riaditelia škol nemuseli zháňať peniaze na normálny chod škôl a nebodaj ešte na platy učiteľov.Toto financovanie má zabezpečiť štát. Veď platíme dane. Ale pani učiteľka z gymnázia to zrejme celé nepochopila:)
dofrasa | 09-02-2016 17:00:33
Tkacová je raditelka gympla??? Tak to boh ochranuj gymnazistov. Uprimnu sustrast prajem
Peniaze | 09-02-2016 14:11:22
Myslím, že učiteľov, ktorí sa venujú na gymnáziu svojim študentom je tam viac, aj keď ich úspechy nie sú také veľké. Tiež svojim prípravám na vyučovanie venujú stovky hodín... A keďže peňazí niet, ani na výplaty a zveľadenie školy treba vyzdvihnúť prácu p.riaditeľky Tkáčovej, ktorá doteraz vždy tie peniaze zohnala. Okrem toho oslovila nemálo firiem a známych a získala od nich sponzorské dary a potom bolo možné zakúpiť do školy počítače, vybaviť žiacku knižnicu alebo opraviť školu.
P.S. A s tým papierom je to tiež trochu inak....
tiež učiteľka | 07-02-2016 23:19:20
presne tak je to v našom školsve, aj my sme na vzdelávaní dostávali zo začiatku obed, potom parkrát stravné lístky a potom dlllllho dlho nič - vraj nie sú peniaze, a k vybaveniu škôl, presne tak ako to piše p.profesorka - 90% financujú rodičia ( teda okrem výplat, a energií a nejakej tej havárie ) na ostatné n e m a m e !!!
kpbb | 07-02-2016 21:44:31
Plne suhlasim s popisom stavu v clanku. Najnovsie \"vylepsenie\" je spajenie roznych rocnikov na geografickej olympiade do jednej kategorie. Menej komisii, menej vitazov menej motivovanosti - ved, chodte sutazit s niekym, kto ma objektiny naskok...
Bývalý študent gymnázia | 06-02-2016 14:06:20
Pamätám si, keď som pred pár rokmi študoval na tomto gymnáziu, platil sa ročne príspevok škole (nazvaný \"dar škole\"). Keď rodičia pani (bývalej) riaditeľke povedali, že ho odmietajú zaplatiť, bolo im oznámené, že nebudem dostávať prefotené študijné materiály alebo toaletný papier. Ako vidím dnes, po 10 rokoch, je situácia asi ešte horšia, pritom človek by čakal, že sa to zlepší. Školstvo a vzdelávanie naozaj nie je prioritou tejto vlády a ani nebolo prioritou doposiaľ žiadnej vlády. Pritom my ako krajina bez významných zásob nerastného bohatstva by sme si mali uvedomovať, že vzdelanostná spoločnosť je to jediné, čo nás v horizonte niekoľkých desiatok rokov môže zachrániť pred biedou - stačí sa pozrieť ako tento model funguje v Rakúsku alebo Švajčiarsku. Ak si niekto myslí, že nás zachránia automobilky a iné \"megainvestície do lacnej pracovnej sily\" tak sa tragicky mýli, pretože tieto spoločnosti jedného dňa odídu, ale kvalitné školstvo zostáva. Je naozaj obrovskou chybou, keď talentovaní študenti nie sú motivovaní a ak aj náhodou po strednej škole idú študovať na slovenskú vysokú školu, neskôr odchádzajú do zahraničia. Naša vláda ich v tom podporuje ešte aj v tom, že im dá vlaky zadarmo - je potom samozrejmé, že ten nadaný študent z Košíc ide študovať radšej do Brna, Prahy, príp. do Viedne, keď po hranice sa odvezie zadarmo. Najdôležitejšia správa, ktorá je ukrytá medzi riadkami toho, čo napísala p. učiteľka M. Straková, je to, že celý tým učiteľov pracuje niekedy aj 20 rokov (!!!) na tom, aby sme my, pracujúci, mohli vykonávať svoje povolanie, mohli žiť na úrovni väčšinou oveľa vyššej ako samotní učitelia, ktorí nás vychovali, a aby sme svojimi daňami mohli prispievať do rozpočtu a na platy samotných učiteľov, ktorí nám umožnili pracovať a robiť to, čo robíme. Preto si myslím, že učitelia majú byť prioritou číslo jeden v tomto štáte. Samozrejme, nie každý učiteľ si to zaslúži - treba zredukovať počet škôl, hlavne univerzít, a pri menšom počte škôl a nadbytočných nekvalitných učiteľov nie je ani potrebné nalievať do školstva viac peňazí - financie ušetrené zánikom nekvalitných škôl sa presunú na ostatné školy.
Ďakujem takým učiteľom ako je p. Straková (akých je na Gymnáziu v Seredi naštastie dosť) a dúfam, že viacerí učitelia takých kvalít ako p. Straková sa rozhodnú zotrvať a posunúť školstvo ďalej.
pán kurbel | 04-02-2016 22:14:39
Vy ste určite pomýlený. Ja si na rozdiel od Vás myslím, že keď niekoho jebnete 10 kilogramovým kladivom do makovice tak sa mu uržite nezasvieti. Ale určite ZATMIE !!!!! Poňal továrišč ?
Pavol Kurbel | 04-02-2016 21:58:38
autorovi nižšie
Tomu tupcovi, čo tu vypisuje tie blbosti o ministrovaní pána Fronca (KDH), je úplne zbytočné odpovedať. Toho, ani keby ste uderili 10 kilovým kladivom po hlave sa mu v tej jeho makovici nerozsvieti. Keby ten chudák napríklad vedel, že Fronc zvýšil platy učiteľov o viac percent ako Fico, ani to by mu nebránilo písať tie jeho hovadiny.
pre:Pán Kurbel | 02-02-2016 21:45:57 | 04-02-2016 11:53:33
Ak už píšete, nepíšte hlúposti Ak ste dobre čítali článok, autorka sa zúčastňuje olympiád od r. 2003, kedy ešte boli dobre zabezpečené, ministrom bol vtedy M. Fronc za KDH (do r. 2006. Odvtedy KDH ministra školstva nemalo, ale už dve volebné obdobia má ministerstvo školstva Smer (ľudí zder)
Toto by mali povedať | 03-02-2016 13:13:06
nahlas do všetkých správ. Média nesprávne informujú iba o platoch učiteľov. Držím palce.
shelley | 03-02-2016 13:10:22
Ďakujem za oboznámenie aj nás mimo školských katedier. Držím palce a podporujem.
Ďakujem | 02-02-2016 21:52:16
Pani učiteľka Straková je fantastická učiteľka, ktorá vie pripraviť žiakov a vytiahnuť z nich to najlepšie. Vie ich zaujať, motivovať, vie s nimi komunikovať. To dokáže málokto. Ona je učiteľom, ktorý je absolútnym vzorom a príkladom. Na jej hodiny sa žiaci tešia. Tie úspechy, ktoré dosiahli žiaci pod jej vedením sú viac ako vynikajúce. Som veľmi vďačná, že učí aj moje dieťa.
Pán Kurbel | 02-02-2016 21:45:57
Budíček,pánovi poslancovi Kurbelovi zazvonilo ako kádehákom zvykne zazvoniť vždy ale iba pred voľbami.Komunálnymi či celoštátnymi.
Že sa vy čo ste mali roky ministra školstva z KDH nehanbíte. Bŕ.
pán Majko | 02-02-2016 21:37:43
Ja kľudne do parlamentu budem voliť aj divú svinú, keď dá záruky, že vyhubí zlodejov a zločincov z vlády. Ale najprv sa musia do parlamentu dostať skutočne slušní a nepoškvrnení ľudia. A ruku na srdce, s tým bude veľký problém. Na škodu Slovenka a na obrobské šťastie Forajovcov, Čislákovcov, Draxlerovcov a inej škodnej.....
olympiady mi boli všetkým | 02-02-2016 21:25:46
a asi jediným čo ma na Gymnáziu bavilo.
Je trestuhodné takto márniť talent žiakov a nevážiť si prácu učiteľa. Skutočne niet čo dodať...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-02-2016 20:44:21
No a aj toto su dovody, pre ktore VEREJNE A S HRDOSTOU PODPORUJEM opravnene poziadavky ucitelov, ale aj zdravotnikov a podnikatelov.

Penazi je v systeme dost. Zial aj ZLODEJOV A TUNELAROV. Doststok aktivnych ludi dokaze zlodejinu identifikovat a tlacit na kompetentne organy, aby zabezpecili POTRESTANIE VINNIKOV.
A Vy sa tomu | 02-02-2016 20:32:31
divíte ? Pán Kurbel, ale veď je to aj Vaša KáDéHácka demokracia, lebo tak ako veľké hovno robí Fico, tak to robili aj Vaši súdruhovia ministri.Vaši možno ale menej kradli, lebo sifóny za 270 EURa, zato by v Sovietskom Rusku, ale aj v socialistickom Českoslovenku na ministrovi demonštrovali výkon absolútneho trestu.
Pavol Kurbel | 02-02-2016 19:52:50
Vedel som, že to v školstve je biedne, ale naozaj som netušil až takúto biedu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign