Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako sa využívajú verejné športoviská u nás a inde

Ivan SklenárDátum02. 06. 2014 22:23:21TémaAko to robia ini
19

Okolnosti osobného charakteru spôsobili, že nedávno som sa ocitol v bezprostrednej blízkosti verejného športoviska Mestskej časti Bratislava Ružinov.  Z informačnej tabule sa možno dozvedieť, že základným užívateľom tohto športového areálu je ZŠ na Nevädzovej ul. ale aj to, že toto športovisko je tiež určené aj pre ostatnú verejnosť. Prevádzkový poriadok upravuje, komu a kedy je jeho užívanie prioritne určené. V čase keď som tam bol, po tartanovej dráhe pobehovalo niekoľko zväčša mladých ľudí.  Hneď pri vchode do zjavne dobre udržiavaného a aj vybaveného areálu stojí tabuľa s podrobne popísaným Prevádzkovým poriadkom. Z neho sa možno dozvedieť tieto základné informácie:

Športový areál mestskej  časti BRATISLAVA RUŽINOV

Prevádzkový poriadok

Areál je otvorený denne od 7°° do  20°° (zimné obdobie)

                                       7°° do   21°° (letné obdobie)

Z toho počas škol. Roku  od 8°° do 16°° je určený pre školy

V dňoch prac. pokoja a školských prázdnin je k dispozícii

 Od 7°° - 20°° (zima)  alebo 7°° - 21°° (leto)

VSTUP A UŽÍVANIE ŠPORTOVÉHO AREÁLU JE BEZPLATNÉ

Povšimnutia hodná je informácia, že investorom bol Mestská časť Bratislava - Ružinov. A ako to informačná tabula hlása, športový areál bol postavený bez dotácií z fondov EÚ alebo vlády SR alebo iného donora. Vnímam to ako ústretový krok magistrátu voči svojim občanom, ktorí svojimi daňami prispievajú na celkový vzhľad tejto mestskej časti Bratislavy. Pretože sa dosť často pohybujem aj mimo naše mesto, vypestoval som si v sebe akýsi (zlo?)zvyk porovnávať videné s tým čo máme doma a samozrejme aj hľadať možnosti ako niečo podobné implantovať u nás doma. Pri tej príležitosti som si spomenul, že nie je tomu tak dávno, čo u nás v Seredi boli otvorené dve nové športové ihriská. Jedno pri ZŠ J. Fándlyho. Ak sa nemýlim, tak na jeho výstavbe rozhodujúcou mierou sa podieľali financie z rozpočtu vlády SR alebo MŠVaR SR. Asi dva roky po ňom bolo otvorené aj ďalšie ihrisko, svojim vybavením jemu hodne podobné a to v priľahlej časti areálu ZŠ J.A.Komenského. Z tabule s prevádzkovým poriadkom vyplýva, že aj toto ihrisko bolo vybudované tento krát z prostriedkov Nadácie Slovenskej sporiteľne. Ako som sa dozvedel, na tomto ihrisku sa naša samospráva podieľala financovaním osvetlenia (cca 5000,-€).  Obe ihriská boli teda financované z mimorozpočtových zdrojov nášho mesta (okrem už spomenutého osvetlenia). Až z informačných tabúľ pri oboch ihriskách u nás v Seredi, som sa dozvedel, že obe športoviská sú pre verejnosť (okrem škôl a školských zariadení) spoplatnené!

Multifunkčné ihrisko pri ZŠ J. Fándlyho SEREĎ

Prevádzkový poriadok

Po – Pia  8°° - 17°° pre potreby ZŠ J.F. a ostatných škôl a školských zariadení  mesta SEREĎ

Po –Pia 17°° - 21°°  pre záujemcov nad 18 r.

So – Ne 9°° - 21°°   pre záujemcov nad 18 r.

Počas dní škol. prázdnin  Po – Ne 9°° - 21°° rezervované pre VEREJNOSŤ

UŽÍVANIE MI PRE VEREJNOSŤ JE SPOPLATNENÉ SUMOU 10 €/hod

           Športové ihrisko pri ZŠ J.A. Komenského SEREĎ

Prevádzkový poriadok

Po – Pia 8°° - 16:30  školy

So – Ne a počas prázdnin 9°° - 21°°

Poplatky za užívanie areálu: 

                     školy:        ZDARMA   

                   verejnosť: bez osvetlenia  8 €/hod

                                     s osvetlením    9 €/hod     

Považujem za celkom normálne, že v čase školského vyučovania (ale aj mimo tohto času) je využívanie týchto ihrísk v rámci aktivít organizovaných ZŠ bezodplatné! Čo ma však zarazilo, že užívanie týchto ihrísk mimo vyučovaciu dobu je spoplatnené. Do istej miery sa dá pochopiť, že čo je zadarmo, toho si nikto neváži. Ale táto filozofia by mala platiť všade. Tak u nás v Seredi ako aj v BA, alebo hocikde inde.

        Niekedy v lete, v r. 2012 som v súvislosti s rozdeľovaním finančných zdrojov na šport v Seredi oslovil všetkých poslancov  vcelku s jednoduchými a zrozumiteľnými otázkami. Odpovede boli rôzne, aj žiadne. A takých bola väčšina. Ale väčšina z tých, čo som dostal, boli vyhýbavé odpovedať na priamo položenú otázku. Jeden poslanec, so stabilným, viac krát po sebe opakovaným mandátom na moje otázky odpovedal takto: „Na vaše otázky Vám odpoviem jednoducho. Šport v meste, ale aj kultúru budem podporovať vždy. Je lepšie športovať či žiť s kultúrou, ako tráviť čas nekalo. Myslím tým najmä mladých. Vychádzajúc z tejto zásady som teda hlasoval aj o veciach na ktoré sa pýtate?“  Túto odpoveď by som považoval za relevantnú vtedy, ak by sa na ihrisku  denne pohybovalo plno mládeže a to by nieslo stopy po jeho používaní. Zatiaľ sú obe ako nové, čo nie je moc dobré svedectvo o tom, ako sú využívané. Nuž, ak si citovanú odpoveď skonfrontujem s tu popísaným poznaním, asi sme obaja, ja pri kladení otázky a p. poslanec, pri odpovedi mysleli každý na  niečo iné. Alebo že by športoví legionári, ktorí hája farby nášho mesta boli dôležitejší, ako mládež a vôbec všetci ostatní obyvatelia, ktorí si chcú zašportovať v kultúrnom prostredí? Lebo na šport v našom meste sa každoročne vynaloží nie malá suma peňazí z mestského rozpočtu. Súdiac podľa bohato dotovaných podmienok ku ich činnosti, že áno. A tie schvaľujú, kto iní, ako poslanci.

    Na záver chcem poznamenať, že tento článok má poslúžiť predovšetkým pre to, aby si voliči pred nastávajúcimi komunálnymi voľbami stihli skonfrontovať realitu diania v našom meste s tým, ako to vedia robiť aj inde. V žiadnom prípade som ho nepísal s cieľom vytvoriť priestor na osočovanie poslancov MsZ ktorí rozhodujú o prerozdeľovaní verejných financií resp. pracovníkov magistrátu nášho mesta, ktorí im ku tomu vytvárajú podmienky. 


Fotogaléria k článku:

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

Zobraziť všetky fotografie
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym za obyvateľov | 04-06-2014 18:04:29
Pozorne sme si prečítali článok pána Sklenára a celkom chápeme, prečo mládež a verejnosť príliš nenavštevuje športový areál na jednej či druhej škole. A načo aj. Od istého času zahustilo mesto väčšinu sídlisk v Seredi basketbalovými ihriskami. A tie sú zadarmo, na nich netreba platiť. No žiaľbohu, mesto pozabudlo na malý, pre nich nepodstatný, ale pre obyvateľov, za oknami ktorých sa ihriská nachádzajú, veľmi dôležitý detail. A to mládež a dospelí z iných častí Serede a dokonca z Čepeňa, ktorí tam pravidelne prichádzajú, odstavia si autá na parkovisku, alebo prídu na bicykloch a trávia na ihrisku celé večery, hrajú basketbal, vysedávajú v družných rozhovoroch na lavičkách a užívajú si už teraz, hoci ešte ani nie sú letné prázdniny, voľný čas, čím rušia rodiny žijúce v panelákoch. Aj pri najväčšej úcte k mladým a podpore projektu, ktorý sa zaoberá tým, aby sa čo najväčší počet mládeže zapojil do športovania, považujeme tento krok, keď búchanie lopty a vysedávanie mladých pod oknami narúša náš súkromný život a nedáva nám šancu na pokojný a ničím nerušený večer, za nezáujem mesta, ktoré malo pôvodne urobiť basketbalové ihriská aj na iných miestach, kde by športovci nikoho nerušili. Verejné športoviská predsa nepatria pod okná občanov, ktorí riadne pracujú, odvádzajú dane mestu a mimochodom, z tých daní platia aj tých, ktorých si zvolili. Kladieme si preto otázku, načo by v letných hodinách hrala verejnosť basketbal na školských ihriskách len do 21 00 hod., a ešte za poplatok, keď pred panelákmi môžu byť nerušene od nevidím do nevidím a v lete búchajú loptou často ešte o pol dvanástej večer, potom zostávajú na lavičkách a hlučne sa rozprávajú a zabávajú... Možno sa nad týmto komentárom mnohí ani nepozastavia, veď načo aj, ak niečo také nezažili, nechápu, čo je normálne, ale pre nás, ktorí denno denne, aj počas sviatkov, sobôt a nedieľ, trpíme hlukom a rušením nášho pokoja poobede, večer, v letných mesiacoch aj nocí - okná sa ťažko zatvárajú pri horúčavách, a ak sú otvorené, hluk a krik ruší, vniká do izieb tak, že sa zle pozerá aj televízor, a na spánok väčšina obyvateľov nemá ani pomyslenie, pretože sa nedá spať. Je zarážajúce, že mesto tieto peripetie občanov nezaujímajú, hoci o nich vedia, a nestanovili pre tieto ihriská žiadne platné stanovy. Aby bol aj vlk sýty aj ovca celá. Ale, žiaľ, zrejme takú obetu od mesta čakať nemôžeme. Veď sme zrejme "len" tí obyčajní ľudia... Možno by nebolo od veci, konečne postaviť nejaké ihriská aj tam, kde sú rodinné domy. A nijako týmto neútočíme na mládež, tá je v tom totiž nevinne. Oni ani nevedia, ako veľmi narúšajú a obmedzujú život ľuďom v panelákoch. Všetko je v rukách mesta a v rozumných rozhodnutiach. Opakujeme, že v rozumných, kde aj človek pre mestských činiteľov a poslancov je naozaj ČLOVEK, ku ktorému si treba prechovávať tú najväčšiu úctu a nie prehliadať to, čo bolo nesprávne urobené a mávnuť nad tým rukou, prípadne sa nad tým len usmievať.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 04-06-2014 17:02:26
@ Pre p. Sklenára | 04-06-2014 15:27:48: zrejme aj príspevky z 3.6 06:30:09 a 06:34:10 sú od Vás lebo len potvrdzujú, že ste zjavne nepochopil, na čo som poukázal. To podstatné Vám zopakujem: ide totiž o to, že mesto BA-Ružinov
1.Vynaložilo finančné prostriedky zo spoločného rozpočtu za účelom vytvorenia podmienok na športovanie všetkých jeho obyvateľov a to BEZODPLATNE s jediným obmedzením a to, že v čase školského vyučovanie majú prednosť školáci pred ostatnými. Nakoniec, celý prevádzkový poriadok si môžete prečítať na foto 7/27
2.Nesnažte sa ma presvedčiť, že ihrisko s umelým povrchom, ako je tomu v Seredi si vyžaduje takú starostlivosť a náklady na údržbu ako so živou trávou (kosenie min 10x za sezónu + zavlažovanie). Pritom plocha (mimochodom bez údržbová) oboch ihrísk v Seredi nedosahuje ani ½ z plochy trávnatého ihriska v Ružinove. Ak si myslíte že sa mýlim, rád by som si prečítal od Vás vysvetlenie, prečo sa vybudovalo v Seredi tréningové ihrisko s umelou trávou?
3.V akom stave sa nachádzajú trávnaté ihriská s „atletickou dráhou“ na ZŠ Fándlyho a Komenského zistíte, ak si pozornejšie pozriete obr. č. 19/27,21/27, 22/27 a tie porovnáte s obr. 17/27 a 18/27
4.Všetky obr. z Ružinova som nafotil v čase školského vyučovania, kedy sú prioritne určené pre školákov. Obrázky č. 20 až 27 som urobil v Seredi okolo 18:00. Pozorne si ich ešte raz pozrite a porovnajte s napísaným ad 1 tohto komentára
5.Zaujímal som sa o vyťaženosť ihriska na ZŠ Fándlyho a tá je vo výbornej zhode s tým čo tu v diskusii napísal Makoty. Okrem Ne popoludní cca od 14:00 , kedy tam hrá partia dospelých mládencov zíva ihrisko prázdnotou. Ak mi neveríte, presvedčte sa u správcu ihriska. Ak si robí riadnu evidenciu, tak Vám môže len potvrdiť, čo som napísal
6.Obe ihriská v Seredi dalo do správy mesto školám, ktorých je mesto zriaďovateľom a dostali, ako je to zrejmé z videa, ale aj z foto v tej veci „voľnú“ ruku, čo si myslím, že je zásadná chyba.
7.Z prevádzkového poriadku zverejneného na info tabuliach síce vyplýva čo tvrdíte, že v popoludňajších hodinách tam majú vstup deti v sprievode dospelej osoby ale NIE BEZODPLATNE! Pýtam sa aj Vás PREČO si majú platiť deti pobyt na ihrisku, ktoré mesto získalo zadarmo?
Na záver niekoľko citátov z tlačovej správy, ktorú vydala TA SITA v novembri 2013:
Mestská časť (rozumej Ružinov) chce prilákať ľudí, aby viac športovali.
Široká verejnosť môže zadarmo športovať v zmodernizovanom športovom areáli na Nevädzovej ulici........Nielen školáci, ale aj široká verejnosť sa tu môže zadarmo venovať športu. Práve to bol zámer samosprávy – areál zmodernizovať a nechať ho naďalej bezplatne prístupný verejnosti. ... Okrem tartanovej dráhy je tu zrevitalizované futbalové ihrisko, dobudované doskočisko pre skok do diaľky. Pribudlo osvetlenie, nový vstup do areálu, chodník. Modernizáciu školského športového areálu Nevädzová, samospráva financovala zo svojho rozpočtu, realizácia stavby vyšla na takmer 240 tisíc eur." dovolím si poznámku: je to cca o 100 000,- € menej, ako bolo vynaložených financií na umelé trávnaté ihrisko v Seredi, ktoré slúži komu?
Pre p. Sklenára | 04-06-2014 15:27:48
Pán Sklenár porovnávate ovocie, ale hrušky s jabĺčkami. V Bratislave je trávnaté ihrisko a tartanová dráha a v Seredi sú multifunkčné ihriská s umelou trávou. V Bratislave okrem pokosenia trávy, ktorá sa mimochodom kosí aj na trávnatom ihrisku na Fándlyho škole, nie je v podstate čo udržiavať. (tartan netreba udržiavať). Nie sú tam ochranné siete, ktoré sa najčastejšie poškodia, nie sú tam mantinely, teda nerastie tam tráva pri mantineloch z vnútornej strany atď. Takisto ste akosi zabudli pripomenúť, že ihrisko prevádzkuje mestská časť a nie škola. Myslíte si, že škola má dostatok finančných prostriedkov, aby zaplatila správcu ihriska ? Pokiaľ viem, tak ihriská môžu využívať deti a mládež aj v popoľudňajších hodinách, ale v sprievode dospelého, ktorý zaplatí za ihrisko a je zodpovedný za to, čo sa na ihrisku deje. Verím, že keby bol v areáli školy na Fándlyho vybudovaný športový areál s tartanovou dráhou a ďalšie ihriská s tartanom (volejbalové, hádzanárske, atď.) tak ako je spracovaný projekt,ktorý tu už bol zverejnený, tak by bol vstup pre všetkých občanov mesta zdarma. Takže skúste porovnávať porovnateľné.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 04-06-2014 13:08:47
AKTUALIZÁCIA: doložené video
shelley | 03-06-2014 08:38:49
Toto je výborný postreh - podmienky v Seredi - treba preveriť a zmeniť.
Pre p. Sklenára | 03-06-2014 06:34:10
Zabudli ste na multifunkčné ihrisko s umelým povrchom na štadióne.
Pre p. Sklenára | 03-06-2014 06:30:09
Zistili ste aj kto prevádzkuje športový areál v Ružinove a kto hradí prevádzkové náklady ? Majú tam "len" tartanovú dráhu a trávnaté ihrisko alebo aj multifunkčné ihrisko s umelým trávnatým povrchom ?
Makoty | 03-06-2014 02:20:00
Tiež som sa nad tým zamyslel,keď som minule išiel cez Šoporňu.Sobota poobede a deti veselo šantili na presne takom istom ihrisku,aké sú na našich dvoch spomenutých školách,ale aj napr.v Dolnej Strede.Aj tade jazdím často,ale deti som tam nikdy nevidel....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-06-2014 00:15:38
Na uz vcerajsom stretnuti vedenia mesta s obyvatelmi, Ivan Sklenar dal otazku tykajucu sa spoplatnenia ihrisk vedeniu mesta. Po spracovani videa, sa dozviete viac.
obyvatel | 02-06-2014 23:58:22
V inych mestach a dedinach je to bezne pre obyvatelov zadarmo, len v Seredi je to tak ako je a obyvatelov zakazdu cenu len žmýkať a žmýkať. Dost casto chodim okolo ihriska Fándlyho a skoro vždy je prazdne. Načo a pre koho je tento stav. Mesto by to malo zmenit a pre obyvatelov nasho mesta dat vstup zadarmo.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign