Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako sa fúkajú bubliny

Položte túto otázku malému dieťaťu a ono vám odpovie, že ľahko. V materiálnom svete naozaj stačí roztok saponátu a slamka. Vo svete médií to ale nie je o nič ťažšie. Stačí vybrať tému a vyrobiť problém.

Tém je nadostač. Ak máte cieľovú skupinu, ktorá zhltne pripravenú návnadu aj s navijákom, nič nebráni postaviť na pomyselné bitevné pole tých zlých a neschopných. Najlepšie nechránených doprostred lúky. Do kríkov, húštin a za stromy okolo postavíte aspoň desiatich udatných zástupcov ľudu a bitka môže začať.

V našom prípade sú zlými a neschopnými členovia legislatívno-právnej komisie a poslanci mestského zastupiteľstva. Doterajšie výzvy k ich defenestrácii sa minuli účinkom. Prizvaní boli teda dobrovoľoníci z okolia. Títo hlásatelia slobody doma toho pozitívneho zatiaľ veľa nedosiahli, no ako zvestovatelia "pravdy" sú pomaly výkonnejší ako Svedkovia Jehovovi. Téma – Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2013 o zákaze požívania alkoholických nápojov na území mesta Sereď. Namočíme novinárske perečko do atramentu chorobnej nenávisti a začneme fúkať.

Spomenuté VZN v § 1 hovori, že:1) Účelom tohto nariadenia je vykonaním niektorých ustanovení zákona č.219/1996 Z.z. o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a o zriaďovaní a prevádzke protialkoholických záchytných izieb v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“) vytvoriť podmienky na zabezpečenie verejného poriadku, ochranu zdravého morálneho a fyzického vývoja detí a mládeže a ochranu spoločnosti pred nežiaducimi vplyvmi spôsobenými zneužívaním alkoholických nápojov, a v § 5 , že :1) Priestupku proti verejnému poriadku podľa § 48 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o priestupkoch“) sa dopustí ten, kto poruší povinnosti ustanovené týmto nariadením, ak sa takým konaním ohrozí alebo naruší verejný poriadok. Za tento priestupok možno uložiť pokutu do 33 Eur.

V článku z 18.3.2013 so sugestívnym názvom Čo sa nepodarilo komunistom za 40 rokov, zvládli v Seredi jediným VZN-kom  pán Majko tvrdí, že Predmetné  VZN v podstate znemožnilo duchovným v našom kostole plnohodnotne slúžiť omše. Inými slovami teda presviedča okolie , že kňaz, ktorý pri obrade užije hlt vína, poruší povinnosti ustanovené nariadením a takýmto konaním ohrozí alebo naruší verejný poriadok. Utajení nohsledi lepšie sústo dostať ani nemohli. Ktorým smerom sa má uberať diskusia k bubline, udáva prvý zvestovateľ. Tvorcov a schvaľovateľov VZN označuje za blbcov a tí v kríkoch hneď vedia, čo si majú o nich myslieť. Hurá do nich! Osúdenci ani netušia od koho tie kamene do hlavy dostávajú, ale sú to blbci, a zaslúžia si to. Veriaci, ktorých má bublina presvedčiť, že poslanci pripravili frontálnu likvidáciu kresťanskej cirkvi v Seredi sú zmätení a pre istotu sa pridávajú k zvestovateľovi. Blbci môžu byť pomaly radi, že neskončili na hranici ako Ján Hus.

Sloboda slova je dobrá vec. Škoda len, že rozumieť mu nedokáže alebo nechce každý. Pri všetkej biede racionálneho myslenia máme ale všetci jedno šťastie. Každá bublina nakoniec praskne.

Od doby účinnosti VZN 1/2013 uplynulo niekoľko dní. Kňaz v kostole slúži pokojne jednu omšu za druhou. Ktovie, prečo tak robí? Možno preto, že nečíta SOL, alebo preto, že mu  "porušovanie" nariadenia pitím vína počas omše pán Pachník ešte neoznámil.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-03-2013 08:00:49
http://komentare.sme.sk/c/6741156/s-premierom-ficom-odchadza-zakon.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-03-2013 00:37:07
Lubos, bud ferovy, povol diskusiu pod Tvojimi clankami na SOL vsetkym citatelom. Si voleny funkcionar, ak mas pravdu, coho sa bojis?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-03-2013 00:35:21
Lubos, urcite si si vsimol, ze som niekolko hodin vytrvalo odolaval nutkaniu nieco napisat pod Tvoj clanok. Uprimne, nechapal som dovod jeho napisania a teda mi nestal za reakciu.

Obcan Marek Sladky sa vyjadril dovolim si povedat ze naozaj vystizne a Ty si ho odpisal sposobom, ktory by sa asi dotkol aj mna a to voci urcitym vyjadreniam mam uz hrosiu kozu.

Pustil si sa aj do Pavla Pachnika - Lubos, to vsetko fakt musis, alebo to robis dobrovolne?

Pytam sa Ta verejne - preco si nereagoval na prispevok pana Ivana Sklenara?

- - -

Takze teda mi to nedalo a predsa len zareagujem...

Pises "Najlepšie nechránených doprostred lúky." - Lubos, jedini nechraneni a ostrelovani obcanmi sme tu my, tvorcovia SOL, ktorí majú tie "gule" a povolia diskusiu pod svojimi clankami pre vsetkych obcanov. Vy, voleni funkcionari ich zial nemate - aspon vidime, koho sme volili - a to nielen na SOL, ale ani v SN, ktore platime zo spolocnych penazi. Lubos, prosim, naozaj nebuchaj na dvere, ktore su otvorene, tadial cesta nevedie...

Lubos, take neskutocne mnozstvo demagogie a vseobecnosti, ktore si pouzil vo svojom clanku a Ty este Marekovi Sladkemu napises: "Páni Sladký! Od diskutéra vystupujúceho pod vlastným menom , by som očakával skôr vecnú argumentáciu ako uchyľovanie sa k účelovému výkladu mojich slov." Hanbil by som sa ako pes, keby som sa pod nieco take podpisal.
Vo svojich dvoch materialoch venovanych predmetnemu VZN som pouzil VYLUCNE FAKTY a CITOVAL som PARAGRAFY aj Tebou schvalenej podzakonnej normy. Ziadne vymyslanie, ziadne polemiky. Pred uverejnenim clankov som vsetko konzultoval s dvomi nezavislymi advokatskymi kancelariami a kňazmi. Lubos, za tie roky ma uz musis poznat ako vlastny kabat, ktory vsak v mojom pripade otoceny podla vetra nebude. Musis predsa vediet, ze sa nepodpisem pod blbost. Po prve nemusim a po druhe keby to aj niekto chcel, neurobim to z principu.

Tvrdis, ze utocime na legislativno pravnu komisiu - my poukazujeme na protizakonne a protiustavne VZN, ktore ste Vy navrhli a na MsZ schvalili. A to nie prve.

Pavol Pachnik upozornil Okresnu prokuraturu v pripade mesta Sered na 9 VZN, z ktorych podla mojich informacii v 7 uz prokuraura vydala protest. Ostatne su v rieseni. Pripravene ma dalsie. Lubos, nie je to ostuda? Nie pre Pala Pachnika, ale pre Vas!!

Ty o Palovi Pachnikovi pises:" môže robiť ako len vládze, odmenu za ňu má nulovú" - Lubos, ani mozno netusis, aku neskutocnu pravdu si napisal. Do pozornosti obcanov nasho mesta davam tento Tvoj vyrok a podciarkujem ho aspon 3x!

Zaroven vsak do presne takej istej pozornosti tych istych obcanov mesta davam aj fakt, ze desiatky nimi volenych a dobre platenych funkcionarov v meste Sered, navrhli, vytvorili a schvalili presne tolko VZN, kolko ich on napadol!! Schvalili protizakonne a protiustavne nezmysly a dnes kritizuju cloveka, ktory na to bez akejkolvek odmeny a pripominam ze USPESNE upozornuje pprokuraturu. Lubos, nehanbis sa? Nehanbis sa proti tomtuto cloveku namiesto verejneho podakovania sa povedat jedine krive slovo?
Preboha, ved keby ste mali aspon stipku pudu sebazachovy a keby ste neboli tak neskutocne odtrhnuti od reality, jedine co by ste urobili, by bolo verejne ospravedlnenie sa obcanom mesta a svojim volicom.

Lubos, mam obavy, ze nie je daleko doba, kedy si pri takomto Vasom arogantnom spravani sa, kazdy slusny a rozmyslajuci obcan mesta povie - hanbim sa za niektorych mnou volenych zastupcov.

Verim, ze sa Ta nedotkne to, ze mi ostatne casti Tvojich prispevkov nestoja za komentar.

Na zaver snad iba - obhajujes neobhajitelne a pripominas mi dobu, kedy aj tu na SOL niekto obhajoval stlp v ceste maleho kruhaca a kabel obstavany bytovkou.

Lubos, Palo Pachnik poukazal na nezakonnost v 1200 VZN na Slovensku. Na zaklade jeho podnetov prokuratury vydali protesty vo viac ako 800 pripadoch. Ostatne su v konani. Viem, ze to povazujete za ospravedlnenie vlastnej hmmmmmm, ako by som to povedal slusne... V skutocnosti to je inak. Keby ste za svoje rozhodnutia niesli zodpovednost, keby v zakonoch boli sankcie, mnohi z volenych zastupcov obcanov by uz boli bez majetku a mozno so zaznamami v registri trestov.

Lubos, obaja vieme, ze v krajine toho nefunguje vela. Niektore Tvoje vyjadrenia vsak bezpravie naozaj iba rozsiruju a ako som napisal v predchadzajucom clanku, vnasaju neistotu vo vymahatelnost prava prostrednictvom VZN (aj tych v sulade so zakonmi) platnych v nasom meste.

Osobne ma tento stav naozaj mrzi...
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 22-03-2013 00:26:43
Vážení diskutujúci,
neprisvojujem si právo nikoho z Vás napomínať, ale tento štýl diskusie ovocie neprinesie. Iba ak trpké a to nechutí predsa nikomu. Buďte prosím gentlemani!
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 21-03-2013 23:33:54
váženy pán bakalar veselický

žiadam vás aby ste verejne dokázali svoje tvrdenia vo svojom príspevku

Pavol Pachník
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 21-03-2013 23:03:39
Páni Sladký! Od diskutéra vystupujúceho pod vlastným menom , by som očakával skôr vecnú argumentáciu ako uchyľovanie sa k účelovému výkladu mojich slov. Nemôžem žiadnym spôsobom ovplyvniť to, ak si vysvetľujete moje vyjadrenia. Napriek tomu sa pokúsim zreteľne a jasnejšie vysvetliť. Obsah VZN nemusí pochopiť každý. A aj keď ho nepochopí, nedovolím si povedať o ňom, že je blbec. VZN je predpis kompaktný a vytrhnúť z neho jednu alebo niekoľko častí, ktoré na seba zdanlivo naväzujú, je len špekulácia. Vôbec si nemyslím že všetci sú blbci. To hovoríte VY a Vaše slová ponúkate iným ako optiku, ktorou sa majú na mňa pozerať. Tvrdenie, že VZN l/2013 likviduje vykonávanie omše je hlúposť. Verím, že koncovka po vyjadrení stanoviska prokuratúry môj postoj potvrdí. Vždy, keď si odpoviem na otázku čo, kladiem si aj ďalšiu. Prečo? Prečo je také dôležité robiť zo všetkých poslancov a členov legislatívno-právnej komisie hlupákov? Preto, lebo pán Pachník, ktorý ponúkol svoje služby dokonca predsedovi ZMOSu pánovi Dvončovi, nepochodil. Aká náhoda, že vyjadrenia ďalších právnych expertov z radov ZOMOSu hovoria následne o neschopnosti ZMOSu a jeho spolupráci s vládou v neprospech občanov. Pán Pachník robí určite záslužnú činnosť pre celú spoločnosť a ja mu v jeho úsilí úprimne držím palce. Má to však háčik v tom, že môže robiť ako len vládze, odmenu za ňu má nulovú. Pripúšťam, že by reálne mohol spôsobiť renesanciu v legislatíve samosprávy. Lenže napriek mediálnej masáži, ktorú mu robí pán Majko sa to nedarí. Poviem to ale inak. Nie napriek, ale práve pre ten štýl mediálnej masáže, ktorý pán Majko praktizuje, bude pán Pachník stále iba rebelom, ktorého síce budú v tichosti samosprávy uznávať, a možno mu aj fandiť, ale k spolupráci ho nikdy nepozvú. Lebo ak niekto najprv pošle návrh na vydanie protestu prokurátorovi a potom autorovi napadnutého VZN povie, že s ním chce spolupracovať, tak to je fakt stratégia. Zvláštna možno, neefektívna určite.
Pán Sladký? Snažil som sa Vám niečo vysvetliť. Ak máte niečo k veci, je to na Vás. Ak túžite po prestrelke použitím intelektuálnych či hrubých výpadov, tak s mojou reakciou prosím nepočítajte.
Registrovaný Jarmila Tomášková Jarmila Tomášková | 21-03-2013 22:55:02
Pri všetkej biede racionálneho myslenia máme ale všetci jedno šťastie. Každá bublina nakoniec praskne...
Nestacilo by namiesto toho sarkazmu naozaj priznat chybu?To si vazne myslite,ze to VZN je v poriadku?
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 21-03-2013 22:37:41
Na problematiku VZN č.1/2013 som sa vyjadril v predmetnom článku dňa 18-03-2013 23:16:37. Odvtedy, si myslím sa v danej veci nezmenilo nič. Len pribúda hromada „odborných a zasvätených“ názorov od diskutujúcich, ktorá ale nikam nevedie. Obsah §1 a §3d citovaného VZN som prediskutoval s istým duchovným otcom s bohatou praxou v kňazskej službe. Jeho prvá reakcia k tejto veci bola: „nehoráznosť!“. Aj z druhého zdroja rovnakej úrovne odznelo “ale radnica týmto zakázala slúžiť sv. omše“. Striktný výklad citovaného §-u je žiaľ taký! Preto si myslím, že najjednoduchšia cesta ako z tejto blamáže von je, až do rozhodnutia prokuratúry v tejto veci stiahnuť toto VZN a usilovne popracovať na ďalšej novele tejto podzákonnej normy. A konzultácia s ľuďmi v tejto oblasti kompetentnými, by celej veci len prospela. Určite viac, ako vypisovať paranoické články v snahe zachovať si už beztak pošahanú povesť.
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 21-03-2013 22:34:16
pán bakalár prestížnej to univerzity DH, tak to ste si dovolil veľa !!!

Vážený pán bakalár veselický, nedovoľujte si obtierať vašu "papuľku" o moje meno, budeme sa rozprávať po tom ako rozhodne príslušná prokuratúra nie ste hodný môjho mena ani len vysloviť a nie ste ani ten, ktorý môže kázať vodu a piť víno,

S vami sa budem baviť až po rozhodnutí prokurátora a až po tom ak sa mi ospravedlníte, evidentne nezvládate svoju pozíciu a stoličku na ktorej sedíte a vaše EGO siaha teraz vyššie ako je Lomnický štít,
až upadne vaše EGO, potom sa prihláste.. zatiaľ si myslíte že ste KING na kráľovskej stoličke ktorá vám prirástla ku ... a ktorá vám dovoľuje urážať človeka, ktorý si dovolil ponúknuť pomoc a vy ste nemali odvahu tú pomoc prijať ...

som ochotný na vlastné náklady prísť na verejný hovor s občanmi vášho mesta ..

Zároveň vás verejne vyzývam aby ste sa mi verejne ospravedlnil za toto :

Možno preto, že nečíta SOL, alebo preto, že mu "porušovanie" nariadenia pitím vína počas omše pán Pachník ešte neoznámil.

ja nie som váš exkrement ktorý ste vytiahol z vášho nosa a z ktorého si viete ušúľať guľočku s ktorou sa bavíte !!! v čase urputného pracovného nasadanie v úrade...

čakám ...


Pavol Pachník, b.p.u.dr.
Invalidný dôchodca
Registrovaný Peter Klokner Peter Klokner | 21-03-2013 21:11:08
pre Marek Sladký.... :-))) práve som pochopil to s tými Mýtusmi :-)))

K obsahu článku....už zaradenie do rubriky svedčí o tom že pán Veselický to poňal viacmenej ako satiru. Niekedy je človeku ťažko popasovať sa so svojim "JA" ak zistí že sa pomýlil alebo prestrelil a poznám ten pocit z vlastnej skúsenosti.

V každom prípade sa zamyslím, že by možno stálo za to vytvoriť si návyk chodiť na večerné omše aj s čistým poldecákom (lebo čo ak raz...).

Iba podotýkam, že horúca polemika o priestupku úplne zatienila formuláciu uvedenú vo VZN v § 3.


S prianím krásneho jarného večera všetkým členom rádu Utajených nohsledov, Bosých karmelitánov, Drogovzdorných scientológov
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 21-03-2013 20:42:49
Pán autor z vášho príspevku mi vyšlo, že všetci sú blbci len vy ste ten najsampovolanejší. Nazvať aj svojich voličov že nedokážu ničomu rozumieť chce riadnu dávku odvahy. Nemal sa tento článok volať : Mýtus číslo XY?

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign