Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako funguje demagogia a propaganda už v malej obci?

Miloš MajkoDátum13. 12. 2018 09:11:17Témaobec Šintava
200

Šintava  |  Nielen pred komunálnymi voľbami, ale aj po nich a hlavne po slávnostnom rokovaní  OZ  a zverejnenom článku aj o trápnom verbálnom vystúpení vtedy ešte starostu Holičku pred poslancami a občanmi,  útoky na SOL a autora článku nemali konca.

Je tomu už rok, čo sme predpokladajúc obdobný vývoj prijali opatrenia eliminujúce takéto cielené konanie jednotlivcov a v niektorých prípadoch vychádzajúc z kontextu diania dokoca organizovanej skupiny ľudí snažiacich sa o cielenú demagogiu v diskusii.

Všetkým anonymne "diskutujúcim", resp. útočiacim individuam sme ponúkli možnosť registrácie v médiu, alebo dohodnutie si individuálneho diskusného priestoru. Nik ponúkané možnosti nevyužil. Keďže ich anonymné príspevky útočili na médium a teda na osoby nie volené a občanmi platených funkcionárov, boli stiahnuté z diskusie a uchované v archíve média pre prípadné ďalšie konania. Rovnako budeme postupovať aj v budúcnosti.

Nielen anonymné útoky sú však v médiu bežným javom. Podstatne sofistikovanejšie a čitateľom ťažko odhaliteľné sú príspevky jedného autora píšuceho pod rôznymi nickami s účelom vyvolať dojem, že obdobný názor má viac ľudí. Zpravidla ide o šírenie demagogie. Škoda, že sa autor za svoje príspevky hanbí a neuvedie svoje meno. Určite by vyvolal podstatne širšiu diskusiu.

Z množstva príspevkov jedného autora k jednej téme z diskusie vyberáme a zverejňujeme. Robíme tak preto, aby sa diskutujúci učil rozlišovať, čo je alebo môže byť účelovým zavádzaním verejnosti s konkrétnym cieľom - niekoho chváliť či verejne ponižovať.

 

Pre spravcu
07-12-2018 18:34:36

Vyborne! Ale zial zodpovednost pan Majko nepozna.
Ubohy clanok ako je sam Majko!
Na zastupitelstve som osobne bola a su tu zase veci vytrhnute z kontextu. Ak chces klamat aspon fotky pretried-v clanku pises ze kvety neprijal a na fotke s kvetmi.
Pod clankom upozornenie ako ide o zachovanie formy komunikacie ale urazanie a nadavky su asi v poriadku pre takeho uboziaka ako ste vy.
Pozrite sa radsej na seba ako vyzerate, chodite v jednej smradlavej ciernej mikine a vy tu niekoho sudite a ponizujete. Hanba vam!

- - -

Arogantný starosta Holička si \"užil\" posledné minúty vo funkcii. Ako obyčajne zo zastupiteľstva ušiel, no už ako bežný občan. - VIDEO
Sintavanka
10-12-2018 22:22:54

Zastupitelstva som sa nezucastnila ale video som si zo zaujimavosti pozrela a opat sa len potvrdilo ako pan Majko klame a zavadza!!!
Samotny nazov clanku je uz klamstvo! Kde je arogancia?
Starosta Holicka sa zachoval na urovni a mal velmi pekny a slusny prihovor a este aj starostke velmi pekne poprial.
Pan Holicka klobuk dolu ako ste zveladil obec. Dakujeme!

- - -

Arogantný starosta Holička si \"užil\" posledné minúty vo funkcii. Ako obyčajne zo zastupiteľstva ušiel, no už ako bežný občan. - VIDEO
Laci
10-12-2018 22:32:33
Odpadol som z toho prihovoru starostky! To nevedela z hlavy ani len podakovat? Az take obrovske vitazstvo to nebolo, par hlasov bol rozdiel.
Ako naozaj aj toto musela mat od niekoho napisane? Fakt nema vlastnu hlavu? Endel ju musel usmernovat, toto mala mat nastudovane. Uz teraz vidno ze je to len figurka ktora bude robit co jej niekto nadiktuje a napise...
Arogantný starosta Holička si \"užil\" posledné minúty vo funkcii. Ako obyčajne zo zastupiteľstva ušiel, no už ako bežný občan. - VIDEO

- - -

Názor si štandardný čitateľ  nepochybne spraví sám...

My len pripomíname - ak v malej obci sú schopní ľudia tykýchto primitívnych špinavostí, čo dokážu v mestách a vo vyššej, či tej najvyššej politike, resp. pre získanie/obhájenie moci tam?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-12-2018 00:59:20
Pán Majko | 16-12-2018 22:18:18 |- dakujem za Vasu reakciu. Aj to je odpoved. Nijako sa nevymyka zo standardu komunikacie anonymnych diskutujucich, ked dojde na konkretne veci.
Pán Majko | 16-12-2018 22:18:18
Nechcel som už na SOL diskutovať,ale ešte raz,Vy ste ma citoval,čo je prosím pekne na tom citate zle?A že sa tým citátom cítite osloveny,zato ja nemôžem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-12-2018 18:04:23
Pre Majko | 16-12-2018 17:43:29 | - napisal ste konkretne - citujem:

"uznavat len svoju takzvanu pravdu a si ju prispôsobovať podľa vlastných potrieb a záujmov,to už taká vzácnosť nie je,a je to veľký nesvar v spoločnosti a skrýva sa za tým vatsinu vlastne ego a nesmierna túžba po moci"

- - -

Tak v poriadku, napiste, v com KONKRETNE som si co KONKRETNE prisposobil "podľa vlastných potrieb a záujmov".

Ja som totiz v plnom zneni SKOPIROVAL 3 prispevky JEDNEHO anonymneho autora verejne sa vydavajuceho za 3 rozne osoby.

Anonym neopravnene utocil na mna, nie na Vas. Tak sa ukazte - ako by ste na takeho zmrda reagoval Vy?
Teda za predpokladu, ze by ste mal odvahu a uroven komunikpovat pod svojim menom.

Pisat anonymne, utocit na konkretne osoby, domahat sa slobody slova na naklady inych a este sa aj rozculovat ked sa niekto brani - to je uchylne, chore a taketo primitivne spravanie tolerovat nebude nik na SOL. Ani ja.
Pre Majko | 16-12-2018 17:43:29
No,to mi je úplne fuk,aké otázky Vy komu dávate.To je môj názor a za tým si stojím.A vy dobre viete,že tu nejde o nejaké klamstvá,(taký výraz som ani nepoužil),Človek môže napísať tisíce slov a či v niečom klame,lebo neklame vie len on sam.Tu ide o názor na vec,vy máte ten svoj,a ja zase ten môj.Ale,ubezpečujem Vás,že som sa rozhodol do tohoto vášho sveta už nič nekomentoval.Prajem všetkým pekné Vianoce.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-12-2018 17:26:11
Pre Slobodný nazor | 16-12-2018 13:48:53 | - stale ste neodpovedal na moju otazku.

Kedze Vase tvrdenia boli dost odvazne, s odpovedou urcite poblem mat nemozete. Alebo ano? ;-)
Pre Slobodný nazor | 16-12-2018 13:48:53
To,čo ste pridal do diskusie,to ste ako vyčítal a porozumel s môjho príspevku?No potom ďakujem pekne za Vašu vnímavosť!Na hlavu postavené.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-12-2018 13:14:37
Pre Lexa | 16-12-2018 10:03:43 | - napiste prosim jedno KLAMSTVO alebo nepravdu, ktore je zverejnene pod mojim menom a podlozte svoje tvrdenie faktami.

Dakujem.
Slobodny nazor | 16-12-2018 12:47:21
Pre pre lexu
Vies zda sa mi ze prave ty si arogantny ked zastavujes diskusiu
Je uzasne ze tento portal existuje a kazdy ma moznost vyjadrit svoj nazor
Keby bol portal nedemokraticky zmazu i tvoj prispevok
Ty si mal moznost vyjadrit svoj nazor
A ostatnych vyzyvas aby nediskutovali
Tak kdo je vacsi kapo Majko alebo ty?
Je super ze taketo medium existuje A palec hore pre Majka
Ty co tak ostro vystupujes proti nemu sa uvedom !!!
Casy komunistickej diktatury su prec
Kazdy ma moznost vyjadrit svoj nazor hoci aj v tomto mediu
Pre Lexu | 16-12-2018 11:43:21
Palec hore pre pana Lexu
/apropo mohol by ste si zmenit ,znacku, - prihlasovacie meno
Je to take matočné.Spravne nazory zle meno/
Fandi vam cela nasa rodina priatelia i blizkii,
ste mudry a viete kde je sever a juh
Pre Lexa | 16-12-2018 10:03:43
Už dlhšiu dobu "obdivujem" Tvoju nesmiernu aroganciu a Tvoju "nesmiernu" múdrosť!Ty kto si,že si takto dovolíš jednoducho diskvalifikovat ľudí,a hneď sa pri tom postaviť do role obhajcu pána Majka?Prečítaj si pozorne,čo ľudia napísali k tejto téme,a prečo sú niektorí ľudia značne skeptickí,čo sa týka právd a skutočnosti,ktoré sa tu od pána Majka prezentujú.A keď si Ty myslíš,že to je urazajuce,tak existuje proti tomu jednoduchy recept.Je to jeho blog a diskusii môže zamedziť.
pre lexa | 14-12-2018 21:24:08
Palec hore :-)
lexa | 14-12-2018 21:11:56
Ja milujem diskusie na seredonline.sk, vždy sa tu tak dobre zasmejem, ďakujem, pán Majko, že vďaka Vám niečo takéto funguje. Krásne sa tu vždy ukáže, akí obmedzení ľudia medzi nami žijú a veľmi trefne to vystihuje staré známe, že tí najsprostejší si najviac otvárajú hubu v našej čarovnej krajine.. Kedysi, keď nebol internet, tak len v jednej dedine vedeli, akí ste ľudia sprostí, takto sa ukazujete oveľa väčšiemu publiku, tak dúfam, že si užívate svoju slávu. Páči sa mi hlavne tá logika, ako všetci nadávate na p. Majka, že on dáva priestor ľuďom na ohováranie, ale vy kydáte a špiníte rovnako, to len ukazuje mentalitu tohoto národa. Rovnaká logika, ako keď komunisti a náckovia nadávajú na demokraciu, pritom keby nebolo tej demokracie, tak by museli držať hubu a krok a nie mudrovať na internete :)))
Halo | 14-12-2018 07:56:30
Pravdu hľadať a za spravodlivosť bojovať, je vzacna vec a z histórie vieme,že to bola cesta tŕnistá.Avsak,uznavat len svoju takzvanu pravdu a si ju prispôsobovať podľa vlastných potrieb a záujmov,to už taká vzácnosť nie je,a je to veľký nesvar v spoločnosti a skrýva sa za tým vatsinu vlastne ego a nesmierna túžba po moci.Na šťastie,ľudia nie sú hlúpi a veľmi skoro precitnu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2018 22:34:47
poznamka | 13-12-2018 21:59:11 | - veci sa maju takto:

- ak sa Vam nepaci clanok, fotografia, moje oblecenie ci uces - nepozerajte na mna, necitajte clanok a nezatazujte sa fotografiami.

Nemam problem zrovnavat sa ci prijat kritiku, no musi byt podpisany autor, aby ziskal pravo kritizovat.

- alebo zjednodusene - dakujem za Vasu snahu, no ak nie ste s niecim na SOL spokojny, nemusite za to platit... ;-)

- - -

Co sa tyka dalsieho spamovania diskusie, uz len na Vase naklady. Takze ak mate zaujem pokracovat - kontaktujte ma a dohodneme podmienky.

Pochopil?
poznamka | 13-12-2018 21:59:11
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2018 21:25:25
pan majko, | 13-12-2018 16:06:19 | - nie je dobrou cesta formou restrikcie. To je cesta najlahsia. Ovela tazsia, no pre spolocnost uzitocnejsia je cesta vychovy a dokazovania, ze aj diskutovat sa da slusne a dokonca aj anonymne slusne.

Diskusia a anonymne utoky su v podstate znamkovanim, ako hodne trafil clanok "do cierneho".
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2018 21:20:49
Pravda | 13-12-2018 21:05:17 | - uz od zakladu je zle, ked si niekto da nick PRAVDA. Je mi uplne jasne, aky obsah bude mat jeho prispevok.

Len strucne - keby som bol rozhodeny z prispevkov obsahu ako je Vas, alebo tie pouzite v clanku, nepouzil by som ich a zmazal by som aj Vas.

Mam ale zato, ze drviva vacsina citatelov si urobi nazor a to len vtedy, ked ma moznost to mnozstvo hluposti vidiet na vlastne oci.

A verte, ze mi je uplne jedno, co si o mne myslite - ja totiz davam medialny priestor Vam a nie opacne. Ze ho zneuzivate a nie ste schopny / odvazny pod nazor sa podpisat, je hanbou Vasou, nie mojou.

Ozaj, co by asi o Vas ludia napisali, keby sa tu objavilo Vase meno?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2018 21:15:34
Obcan | 13-12-2018 20:06:22 | - naozaj som sa pobavil na Vasom vyroku:

"Demagog ste vy a sitite zlo po okolitych dedinach. To vy ru rozputavste zlost. Kazdy ako anonym vyleje vedro spiny aj na svojho suseda a rano ho s usmevom pozdravi. Vy davate priestor zlu co je v ludoch."

Tento Vas vyrok doplnim do knihy, ktoru pisem. Stoji za to. Fakt, presne kopiruje skupinu ludi, pre ktorych sa spolocnost hybe dopredu tak neskutocne pomaly. Ludia s nazormi ako ste napisali oberaju nase deti o moznost zit v krajine, na ktoru by mohli byt hrdi.

Napriek vsetkej spine, ktoru ste na mna ANONYMNE VYLIALI (asi si cvrknem od smiechu, ked to dam do suvisu s obsahom Vasho prispevku) sa Vas spytam:

- tvorca auta je zlom, kedze dal do ruk ludom prostriedok, s ktorym ozrate hovada zabiju cloveka?

Predpokladam, ze to, co ste napisali ste mysleli vazne - ale predsa - fakt vazne? ;-)
Pravda | 13-12-2018 21:05:17
Plne súhlasím s komentármi občana.
Názory ľudí, ktoré sú písané aj slušnou formou sú pre Vás proste neprijateľné a radšej ich vymažete, pretože Vy osobne sa s nimi nestotožňujete. A doslova vulgarizmy a urážky adresované ľudom, ktorí sú Vám osobne nesympatickí, tie podporujete a tešíte sa, keď sa hromadia a podporujete ich ešte svojimi komentármi.
Obcan | 13-12-2018 20:06:22
A este nieco. Demagog ste vy a sitite zlo po okolitych dedinach. To vy ru rozputavste zlost. Kazdy ako anonym vyleje vedro spiny aj na svojho suseda a rano ho s usmevom pozdravi. Vy davate priestor zlu co je v ludoch.
Obcan | 13-12-2018 20:03:03
Vidite ake to je? Ked bolo garde opacne, nevadilo vam to pan pisar. A zrazu ked niekto da na frak vam zacnete zmazať nepohodlne prispevky. Zobudte sa,vy nie ste novinar!
pan majko, | 13-12-2018 16:06:19
J2dnoduche riesenie..zvolte moznost,ze pisat prispevky mozu len registrovani a je po probleme..
Halo | 13-12-2018 13:52:22
Pán Majko,v tomto prípade máte úplnú pravdu,ale nie je to tak dávno,pred voľbami,sa tieto veci diali skoro celý rok,že jedna a tá sama osoba vypisovala o sto šesť,Šoporňa,tam sa to proste neriešilo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2018 11:01:23
poznámka | 13-12-2018 10:53:42 | - diskusia o veciach verejnych vo vztahu k volenym zastupcom, uradnikom a verejnym cinitelom je potrebna a dolezita.

To, ze niektori ludia sa spravaju primitivne a arogantne, nie je chybou media ci mojou, ale napr. aj prave volenych zastupcov, od ktorych si beru negativny priklad.
Konkretne mam na mysli EXstarostu Holicku, ktory v arogancii voci obcanom ako aj poslancom skutocne vynikal. Takze ludia konaju len a len na jeho obraz.
poznámka | 13-12-2018 10:53:42
Bude to ešte ťažké, minimálne 345 občanom chápe situáciu v obci inak,ale treba ich kultivovane presviedčať o opaku ...preto by bolo dobré mazať všetky arogantné príspevky
Marek Sladký | 13-12-2018 10:36:29
Miloš vo vysokej politike to zachádza tak ďaleko, že chcú anonymnu diskusiu zakázať zákonom. V Seredi to pod článkami v Novinkách funguje už dávno

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign