Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako ďalej, Gorila? - u organizátorov sa to akosi komplikuje

Miloš MajkoDátum14. 02. 2012 23:30:18TémaKauza GORILA
200

Tlačová správa PROTEST GORILA - 14.02.2012

Vážené dámy, vážení páni.

Dovoľujeme si Vás informovať o udalostiach uplynulých dní a vyjadriť sa k rôznym obvineniam a nedorozumeniam.

Obvinenia:
V piatok mala TB skupina ľudí, ktorá tvrdila že boli v organizačnom tíme, a ktorí odišli od nás kvôli rôznym podozreniam. Títo ľudia - až na jedného, NIKDY neboli organizátormi protestov, a preto nie je na mieste vyjadrenie v médiách, že sme sa rozdelili. Jedinou osobou, ktorá bola v tíme niekoľko dní, je Stanislava Červeňová, ktorú sme vylúčili, nakoľko sa preukázalo, čo aj sama priznala, že má bližšie nešpecifikovaný vzťah s bývalým policajtom Jánom Rejdom, ktorý vystupuje v spise Gorila, a ktorý bol nedávno na kandidátke istej politickej strany. Pani Červeňová dokonca priznala, že pre danú stranu zbierala podpisy v ich tričku... Keďže nám nevedela objasniť tieto informácie, ani inak logicky zdôvodniť, stratila našu dôveru, a preto sme ju vylúčili z tímu.

Naďalej prehlasujeme, že nás neriadi žiadna politická strana alebo hnutie a akékoľvek úvahy týmto smerom sú len konšpiračné teórie ľudí, ktorých jediným cieľom je odviesť pozornosť od aktérov kauzy Gorila a odradiť ľudí na protestoch. Nie sme členmi žiadnej strany a nepreferujeme a nebudeme podporovať žiadnu konkrétnu stranu, keďže podľa nášho názoru sú všetky viac alebo menej skorumpované a do dnešného dňa žiadna politická strana neuviedla, že očistila svoje kandidátky od podozrivých kandidátov alebo že urobila akúkoľvek očistu vnútri. Všetky politické strany zásadne sledujú len vlastné záujmy pričom záujmy ľudí, ktorých reprezentujú, sú im absolútne ľahostajné.

Objavili sa rôzne skupiny ľudí - spravidla zoskupené okolo pár jednotlivcov, ktoré vycítili veľkú šancu sa priživiť na týchto protestoch, a ich jedinou snahou je naplnenie nenaplnených vlastných ambícií. Zdôrazňujeme, že táto ich nespokojnosť so súčasným stavom spoločnosti nie je o organizátoroch, ale o všetkých občanoch SR, z ktorých polovica ma existenčné problémy a žijú na hranici biedy.

POLITICI:
Sledovali sme udalosti posledných dní aj v médiách a boli sme zvedaví na reakcie politikov a rôznych ďalších „kvázi“ expertov na protesty. Zaráža nás jedna vec... Akým právom si niekto dovolí povedať, že požiadavky bežných ľudí sú, citujem, šibnuté, nereálne alebo nesplniteľné ??? Už páni politici a ich sponzori zabudli, že práve ĽUDIA im dali dôveru a mandát, aby ich zastupovali a hájili záujmy občana a nie svoje vlastné ??? Ako si dovolí nejaký predseda strany povedať, že ľudia nerozumejú politike a zákonom ??? Uvedomte si, vážení, že ste dostali moc od ľudí a ľudia vám môžu kedykoľvek tú moc aj zobrať ! Prestaňte sa tváriť, ako podporujete protesty a ako súcitíte s ľuďmi, pretože nemáte ani predstavu ako ťažko sa žije bežným ľuďom. Nemáte predstavu, aká je vonku zima a to že rodina so 6 deťmi prišla pred pár dňami o strechu nad hlavou a na žiadosti o pomoc nikto z vládnych inštitúcií nereaguje. Toto sú skutočné problémy ľudí a nie vaše nekonečné a nezmyselné debaty o tom, ktorá strana je zodpovednejšia a lepšia. Je zarážajúce, ako sa predseda strany tvári, že s Gorilou nemá nič spoločné, pritom sa tam spomína skoro 150x a ako jediný zo súčasných politikov bol priamo v byte vraj len na kolu. Kauza Gorila sa týka úplne všetkých strán bez výnimky, pretože dnes je každému jasné, za koho politické strany kopú, ale občan to nie je !

Preto vyzývame predsedov a predstaviteľov strán na verejnú diskusiu o stave spoločnosti a žiadame ich, aby nás prestali ignorovať a tváriť sa, že sa nič nedeje ! Dostali sme zatiaľ len jedinú ponuku a to do RTVS na diskusnú reláciu v stredu večer, ktorú sme samozrejme prijali.

Požiadavky:
Boli sme posledné dni aj zo strany médií, politikov a verejnosti obviňovaní, že sme nedali na stôl konkrétne požiadavky, resp. že ich meníme. Prvý protest bol o tom, že sme žiadali vyšetrenie kauzy Gorila, vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti aktérov kauzy a odstúpenie politikov zo straníckych a politických funkcií, ktorí sú spomínaní v spise Gorila. Avšak protesty ukázali, že tých problémov, na ktoré treba poukazovať je strašne veľa. Denne nám chodia stovky až tisíce podnetov zo všetkých strán, a snažíme sa po diskusii s odborníkmi v oblasti práva, ekonómie a ďalších oblastí, rozšíriť rozsah požadovaných zmien. Mrzí nás, že sme z časti podľahli tlakom na úpravu požiadaviek, ale základ ostáva ten istý ! Treba si uvedomiť aj to, že vyšetrenie – odsúdenie a potrestanie aktérov všetkých káuz si vyžaduje totálne zmeny v súdnictve, v policajných zložkách a tiež v samotnej politike. Ak teda hovoríme o korupcii, je rozlezená ako „metastázy rakoviny“ v každej oblasti nášho života.

V stredu, t.j. 15.2.2012 sa uskutoční v Bratislave celoslovenské stretnutie organizátorov protestov a ďalších pozvaných hostí, ktorého cieľom bude zosúladenie základných téz, smerovanie a stratégia ďalších našich aktivít, ako aj kooperácia regiónov v zmysle vytvorenia diskusných stretnutí po celom Slovensku. V nasledujúcich dňoch budeme vyzývať občanov, aby podporili petíciu za vypísanie referenda, ktoré môže zmeniť túto za 23 rokov rozkradnutú a skorumpovanú spoločnosť na niečo, čo bude slúžiť občanom a nie stranám !

Ďalšie protesty:
Samozrejme budeme organizovať ďalšie protesty, a hlavne sa sústredíme na CELOSLOVENSKÝ PROTEST PROTI GORILÁM, deň pred voľbami dňa 9.3.2012 na námestí SNP v Bratislave so začiatkom od 15:00.

Keďže je nám jasné, že ani zmenou vlády po voľbách sa nič zásadné nezmení, naše odhodlanie zmeniť tento štát pre občana voľbami v žiadnom prípade neskončí ! Zase tu budú vládnuť nové Gorily, ktoré si deň po voľbách začnú deliť sféry vplyvu a náš spoločný majetok.

Avšak pokiaľ ľudia chcú mať nejaké právo kritizovať, musia ísť voliť, pretože ak nepôjdeme voliť, nemáme právo súdiť. KOHO však VOLIŤ ? Možno podľa vlastného svedomia, overením si zásadných faktov premyslene. Možno sme všetci k voľbám pristupovali nezodpovedne, pesimisticky. Vyhnime sa teda tomu, aby sme opätovne zvolili GORILY, ktoré si tu robia, čo sa im zachce minimálne 20 rokov.

ORGANIZÁTORI PROTESTU GORILA

Zdroj: www.protestgorila.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 24-02-2012 17:20:46
Pre lavicu je guru-Fico,pre pravicu Dzurinda,predtým to bol guru Mečiar-vždy sa tu nájde nejaký guru,čo povedie stádo,doma nadávate na politikov,ale cez voľby ich zase zvolíte,tomuto národu je fajn vládnuť,asi sa tu ešte nenarodila generácia,ktorá by mala v sebe kod zodpovednosti,opýtajte sa učiteľov na základných školách,ako oteckovia a mamičky zazobancov,diktuju učiteľom,aké známky si želaju na vysvedčeniach svojich detí,ako sa správaju títo rozmaznani fafrnci-a dnešní politici-ved to su skoro sami potomkovia lumpenproletariu,ktorý sa po r.1989 preskupil do dnešnych strán,do dnešných politikov,či tzv.podnikatelov.
A teraz taká malá čerešnička na záver: V tlači som sa dočítal že na Slovensko a do Čiech mieri tisíce Grékov,ktorí chcu u nás pracovať-už vidím,ako tu Greci makaju za pásom za 400EUR-zase daľší špinavý ťah slovenskych zamestnávateľov,aby sa ľudia začali bát o svoje pracovné miesta a nežiadali zvýšenie platov,ale pristali aj na maličké zníženie svojich platov-toto su praví výpalníci,ved legálne výpaľnictvo,to su všetky pracovné agentury a tie nezrušil ani sudruh Fico-ktorému vždy ide o ľudí-tak sa už konečne zobudte
anonym | 24-02-2012 08:52:47
http://www.topky.sk/cl/11/1300791/Gorila-zanechala-stopy-v-Prahe--Kreteni--ulavil-si-sef-Penty-Dospiva-
Gorila Fico | 17-02-2012 13:07:41
Najväčšia Gorila Fico bude vládnuť sám. Ďakujeme Vám voliči ľavice. Vďaka vašemu oportunizmu a jednostrannej slepote sa zlodejov v politike nezbavíme nikdy. Aj súdruh Harabin sa teší. Bude môcť predsa len vybaviť doposlanie miliónov na Cyprus v kauze Tipos. A už mu nikto nebude brániť meniť senáty najvyššieho súdu, ako sa mu zapáči, aby mafiáni z JaT vždy mohli od Slovenska vysúdiť miliardy za nejaké podobné srandy ako neexistujúce know how a podobne. Aj súdruh Trnka ktorý doteraz všetky kauzy politikov dokázal zamiesť pod koberec sa teší, lebo sa bude trtošiť na GP možno doživotne. Zbohom Slovensko.
trochu pravdy ma aj Dzurinda | 17-02-2012 13:04:19
http://dolezite.sk/S_Mikulasom_Dzurindom_o_Gorile_tajomnych_metaforach%20_Bil_9.html
jeden dobrý predvolebný | 17-02-2012 10:33:43
Pri rannom behu sa Dzurinda náhle potkol a spadol.

Ukázalo sa, že to bola porážka. A pretože podľa hesla

"Zdravie nie je biznis" nemala

blízka nemocnica dostatok

personálu, tak zomrel.

Onedlho stál pred nebeskou bránou a Svätý Peter ho privítal:

- "Vítaj na Nebesiach, ale skôr, než sa tu usadíš, tak sa zdá,

že tu máme malý problém. Málokedy tu máme slušných demokratov

a tak si nie sme tak úplne istí, čo s nimi."

- "To nie je žiadny problém, jednoducho ma pustite ďalej, som

dobrý kresťan, som veriaci."

- "Rád by som ťa pustil ďalej, ale mám pokyny priamo od Boha.

Hovorí, že pre zavedenie novej politiky demokratického ŠTÁTU musíš

stráviť jeden deň v Pekle a jeden deň v Nebi. A potom si sám

vyberieš, kde chceš stráviť Večnosť.

- "Ale ja už som rozhodnutý. Chcem do Neba!"

Svätý Peter odviedol Dzurindu k výťahu a zišli dolu do pekla.

Brána Pekla sa otvorila a Miki se ocitol na krásnej zelenej lúke.

Pripadal si tam ako v Raji. Zelená tráva, slnko svieti, ale nie

je príliš teplo. Vanie mierny vlahý vetrík. Všade sú malé krčmy

s pivom, párkami a údenými kolenami, tienené šumiacimi stromami.

Všade postávajú slávni demokrati, sám Tony Blair ho

víta. Pod gaštanom diskutuje Havel s Goldou Mayerovou. Všetci

sa voľne prechádzajú, hrajú kolky a futbal. Na obed si dávajú

bifteky, grilované prasiatka, šampanské a plzeň. Sám diabol

priniesol Dzurindovi pohár oroseného piva a rezeň.

- "Daj si jedno, Miki!" "Nie, sľúbil som, že už nebudem piť

a budem štíhly", odmieta Dzurinda

- "Toto je peklo, synak. Tu môžeš jesť a piť čo chceš a neuškodí

ti to, skôr prospeje."

Miki si teda dá a zistí, že sa mu diabol páči, že je to fajn

chlapík, ktorý vie rozprávať korenené vtipy a vyvádzať o statným

kanadské žartíky. Jednoducho presne to, čo majú demokrati radi.

Všetci si skvelo užívajú a skôr než si to Dzuri uvedomí, deň sa

skončí. Všetci sa s ním búrlivo lúčia a mávajú mu,

keď nastupuje

do výťahu. Keď se dvere výťahu znovu otvoria, je zase pri bráne

Raja a svätý Peter naňho čaká.

- "Tak a teraz je čas na návštevu Raja", a otvára mu bránu.

A ďalších 24 hodín je Miki donútený tráviť čas s partiou

čestných, vychovaných ľudí, ktorí majú radi spoločnosť, ale

hovoria o iných veciach než o jedle, o peniazoch, a chovajú sa

k sebe slušne a úctivo. Žiadne hrubé vtipy alebo kanadské žartíky.

Nie sú tam ani žiadne krčmičky a aj keď je jedlo dobré, biftek

a údené kolienko to nie sú. A všetci sú chudí. Niet tam nikoho,

koho by poznal. A naviac sa k nemu nikto nechová ako k dôležitej

osobe.

- "No toto, na niečo takéto ma Fígeľ so Sulíkom nepripravili.

Ani Bugár s Miklošom sa o tomto nezmienili," hovorí si Miki.

Deň sa skončil a svätý Peter sa vrátil.

- "Tak, strávil si deň v Pekle a deň v Nebi. Teraz si vyber, kde

stráviš Večnosť."

Ale Miki dlho nepremýšľa a rozhodne sa hneď:


"Nikdy som si nemyslel, že toto poviem - vieš Nebo bolo krásne,

a tak... ale ja si naozaj myslím, že patrím k priateľom do Pekla."

Tak ho Peter odvedie k výťahu a on schádza stále dolu až do Pekla.

Dvere výťahu sa otvárajú a ocitne sa uprostred pustatiny pokrytej

odpadkami a toxickým odpadom. Vyzerá ako púšť, ale je to ešte

horšie. Asi ako bane v okolí Prievidze. Je vydesený, keď vidí

svojich priateľov, oblečených v zdrapoch, ako prikovaní k reťaziam

zbierajú do plastových vriec odpadky pri ceste. Stenajú a vzdychajú

od bolesti, tváre a ruky majú čierne od špiny. Diabol pristúpi

k Dzurindovi, objíme ho okolo ramien. Ten se otrasie a hovorí:

- "Tomuto nerozumiem, bol som tu včera, všade slniečko, trávička

zelená, pivo tieklo prúdom. Stále sme sa flákali a bolo to skvelé.

A teraz je tu pustatina, všade iba neporiadok a všetci vyzerajú

biedne."

Diabol sa na neho pozrie, prefíkane sa usmeje a povie:

- "No, zlatý môj, včera to bola volebná kampaň, dnes si si nás už zvolil!"
hranol | 17-02-2012 08:06:18
...Mentálne postihnutí žiadajú volebné právo pre všetkých...
To ma prekvapilo. Vzhladom na preferencie Smeru som si myslel ze uz ho maju.
j.f. | 16-02-2012 18:46:20
za obdobie tejto vlady som ja osobne nepostrehol ziadne zlepsenie zivotnej urovne, ziadnu podporu podnikatelom, ziadne pozitivum, ktore by aspon o nico zlepsilo zivot, ktory by bol aspon ako tak dostojny. Ak by to tak bolo urcite volim takuto vladu. Opak je vsak pravdou takze nemozete cakat od ludi, ze budu volit pravicu a podpisu si tym este vacsie zhorsenie zivotnej urovne, kedze zdrazovanie je jediny bod programu pravice. Zial.
dam si colu | 16-02-2012 16:55:11
Iba ficovolic dokaze argument ze niekto je rovnaky ako Fico pouzit ako dokaz toho ze Fico je lepsi.
Igor Lehocký | 16-02-2012 16:38:47
Ja verím tomu, že vytriezvenie sa dostaví po roku, dvoch od volieb. Keby aspoň niečo v tejto republike fungovalo pre ľudí, Fico by to nemal také ľahké. Lenže úprimne, čo v tomto štáte funguje okrem podvodov? Ľudia vždy uveria sľubom, lebo nič iné im ani neostáva, iba viera ako to posledné na čo sa spoliehajú ich drží nad vodou a to sa im proste nedá zazlievať. Škoda že to vytriezvenie trvá dve desaťročia takmer pravidelne.
pre j.f. | 16-02-2012 16:34:13
dnes som na jednom fóre čítal príspevok,kde pisateľ zdôvodňuje svoje rozhodnutie voliť "noriku"asi takto:"čím viac takých exotov ako norika,Matovič a spol.sa dostanú do parlamentu,tým je väčšia šanca,že to sposobí totálnu anarchiu a chaos,NR SR bude znefunkčnená,padne vláda a bude musieť krajinu riadiť tzv."úradnícka vláda"zložená z odborníkov,ktorí nie sú členmi žiadnej politickej strany.A možno bude kľud a skončí sa politikárčenie."
Peter Klokner | 16-02-2012 16:27:46
Igor má to iba dva háčiky.
Ten prvý bol že krajina ako celok bola fakticky a ten druhý bol ten, že na rozdiel od nás nemali tú nekritickú 40%- nú nekritickú masu.
Prvý je zjavne jednoducho prekonateľný, spejeme k nemu pomerne svižne, druhý považujem za neprekonateľný.
Iba ak by zatváranie očí pred realitou bolo také silné, že následné kŕče vo viečkach by spôsobili masívnu indispozíciu pri vykonaní volebného aktu :-)
j.f. | 16-02-2012 16:26:45
Pan Klokner vy si vzdy viete tak krasne prisposobit kazdu situáciu a urobit aj z neschopnosti pravice prednost. Drzim palce pri vhadzovani listka do urny a dufam, ze aj napriek odlisnym nazorom nevyhlasime studenu vojnu. :D
j.f. | 16-02-2012 16:22:27
j.f. | 15-02-2012 14:58:25
Ja este vaham, ale snad ma p.Majko pochopi, bude to asi Norika, co potesi aj vas kedze to asi svedci o vyske mojho IQ :) :) :)
Igor Lehocký | 16-02-2012 16:14:17
Text príspevku anonyma 14:09:50 by malo čítať aspoň 5 mil. Slovákov, alebo aspoň celá generácia ročníkov 1981 až 1994. Úplne najlepšie by bolo, kedy tento text visel v každej ZDŠ a na každom Mestskom a Obecnom úrade v slovenčine samozrejme!
Peter Klokner | 16-02-2012 16:12:36
Najviac sa tu dá pobaviť na tých detinských pokusoch maskovať svoju politickú schizofréniu.
Problém niektorých diskutujúcich je rešpektovať jednoznačný a poklesom preferencií dokázateľný fakt, že praviucový volič vie voči svojim stranám vyvodiť zodpovednosť.
Už samotný fakt že na opačnej strane preferencie napriek známym faktom adekvátne prúserom rastú neveští nič dobré a v skutočnosti dokazuje bezradnosť ľavicového voliča.

Verím iba, že úplný prepad niektorých pravicových strán povedie čo najskôr k očiste ich kandidátok a vrátia sa v kondícii, ktorá zabezpečí nápravu očakávanej a predpokladanej devastácie spoločnosti socialistickou vládou.

Síce ma prekvapuje že sa jeden diskutér nevie jasne prihlásiť k svojmu presvedčeniu ale zrejme je to iba tým, že ešte nenastal ten absolútny zlom morálnych hodnôt kedy síce považuje myšlienky za správne ale nedokáže sa ešte úplne povzniesť na tie svinstvá čo sa s nimi vezú.
Ale to do 10.3. určite prejde :-))))
pavel | 16-02-2012 15:50:36
tender na elektronické mýto (výber socialneho dodávateľa) Suma:6 664 000 000 Sk len jeden predrazeny tender je viac ako cela gorila.
j.f. | 16-02-2012 15:01:27
Len v kauze gorila sa hovori o nejakych 365.000.000 sk v proviziach. Ak toto je tych dzurindovskych len 5 eur z mojich gati tak klobuk dole. Paviel /Rochniak?/ slaby argument. Opat tu niekto chce od ludi aby volili mensie zlo, ale snad sa to nepodari. Pravica si vzdy hlada nejakoho nepriatela, a to je jediny volebny tahak. Paviel pozdravujem ta.
pavel | 16-02-2012 14:46:05
pre j.f.rád by som videl tvoj xicht po zistení, že ti ukradli 5 € z vrecka gatí v autobuse a potom ten istý xicht po zistení, že si pri kúpe bytu prišiel o celoživotné úspory, lebo si naletel podvodníkovi.
Zlodej ako zlodej, však?
.
Ak si myslíš, že si jediný, čo rozozná dobro od zla, tak si značný samožer jednoduchý.
j.f.pre hranol | 16-02-2012 14:40:28
Hranol ak si clovek ako ty zacne mysliet, ze kazdy jeho napad a prispevok je genialny, mal by prestat chlastat. Takze uber.:D
anonym | 16-02-2012 14:09:50
Dnes som dostal na e-mail text v tomto znení:

ISLANĎANÉ JSOU PAŠÁCI !!!!!!
=======================
I naše média nás doposud zásobovala do posledního detailu o
nepokojích v Egyptě a Libyi.
Mlčela však zarytě o revoltách a příkladné ukázce občanské revolty a
revoluce, která se
odehrála před dvěmi lety na Islandu, kde občané donutili odstoupit
celou vládu i starou
politickou reprezentaci a přepsat ústavu.
Právě proto, že případ Islandu je modelem skutečně občanské
revoluce, byl tento případ
velmi záměrně ututláván. Cenzura revoluce na Islandu je nejlepším
důkazem, jak se zachází s informacemi, které můžou být co i jen
náhodou nebezpečné pro stávající politickou a ekonomickou elitu.
Na Islandu lidé rezignovali na jakoukoliv podobu vlády, velké banky
byly znárodněny a bylo rozhodnuto, že lidé ani náhodou nezaplatí
dluhy, které vytvořili dosavadní
politici, protože je to výhradně problém jejich špatné finanční
politiky, ne občanů. V nové ústavě bylo zakotveno, že přímo občan je
hlavním politickým protagonistou, nikoliv politik.
Island je v současnosti nejlepším příkladem mírové a důstojné reakce
veřejnosti proti svévůli této moci, která dovedla jejich zem ale i
celý svět ke krizi. Nový Islandský model jasně ukazuje, že politici
musí mít strach z reakce lidí, pakliže nebudou neustále
jednat ve prospěch nich. Ne ale strach o život ale o především o
svoji kariéru a nahrabaný majetek!
Umlčená fakta o Islandu:
V roce 2008 byla znárodněna největší banka. Měna se zhroutila, trh
pozastavil
svou činnost. Země zkrachovala.
Rok 2009. Obrovské protesty před parlamentem, lidé donutli k
rezignaci předsedu
vlády a celý jeho vládní blok.
Politici volají po splacení dluhu vůči Británii a Nizozemsku a to ve
výši
3.500 milionů eur, což je částka, kterou má zem zaplatit v příštích
15 letech s
5,5% úrokem.
Rok 2010. Lidé znovu jdou do ulic a vybojují si zákon o obecném
referendu. V lednu
2010 ho prezident sice odmítne ratifikovat, a oznámí, že ho bude
konzultovat s EU.
Lidé tedy znovu vyšli do ulic. V březnu se navzdory prezidentovi
konalo referendum, jehož výsledek byl, že 93% lidí odmítlo zaplatit
uměle vytvořený a nafouknutý dluh vůči Británii a Holandsku.
Vláda byla velmi důrazně donucena k tomu, aby zahájila vyšetřování,
které mělo jasně pojmenovat právní odpovědnost předešlých i
dosavadních státních představitelů za krizi. Výsledek byl takřka
okamžitý.Došlo k zatčení několika vedoucích bankéřů a manažerů
státních institucí jmenovaných starou vládou. Interpol vydal rozkaz
a všichni v podvodech zúčastnění bankéři a manažeři najednou
urychleně utíkali z Islandu.
Lidé Islandu si potom dali dohromady sami svou zcela novou ústavu,
která vůbec není kopií staré a zkostnatělé dánské ústavy, především
chránící původní prohnilý politický systém jako tomu bylo ostatně
vždy doposud.
Nové ústavodárné shromáždění složené přímo z lidí volených přímo
lidmi, a ne stranami, zahájilo svoji činnost již v únoru 2011 a
předložilo návrh ústavy na základě všeobecného občanského konsensu a
doporučení. Musí být ještě schválena parlamentem, který byl vytvořen
po nových volbách.
Stručná historie islandské revoluce: vynucené odstoupení celé vlády,
vynucené znárodnění bank, obecné referendum na všechno, uvěznění
odpovědných lidí za krizi a přepsání ústavy
přímo občany a ne zkorumpovanými poslanci zaběhlých stran.
To co se stalo na Islandu, bylo proto velmi nelibě pozorováno mnoha
EU politiky jako je Merkelová, Sarkozy, Cameron, Zapatero,
Berlusconi a další a vyhodnoceno jako nebezpečné pro jejich zcela
zkorumpovaný politickomocenský systém. Bojkot informací o skutečné
podstatě děni na Islandu byl striktně dodržován tisíci novináři v
rámci veškerého korporátního tisku, rozhlasu a televize. Masmédiím
vládní vyjednávači údajně nabídli v některých zemích dokonce i
značné daňové úlevy výměnou za mlčení.
Ale přesto všechno se islandská revoluce dále šíří po Evropě.
Postavila se totiž velmi rázně dosavadnímu zcela zkorumpovanému a
dál neudržitelnému systému voleb do "zaběhnutých" politických stran
a dává celé Europě i světu lekci z opravdu lidové demokracie. Věřme,
že bude časem všeobecné známa a dříve nebo později zcela právem
řadovými občany oceněna navzdory vládě lží a pernamentního podvodu
od dosavadních politických a ekonomickobankovních elit hnaných
především bezmeznou chamtivostí, které v podstatě zapříčinily tuto
zcela zbytečnou celosvětovou krizi. Touha po svobodě, rovnosti,
všeobecné prosperitě a spravedlnosti bez nadřazeného elitárství
totiž nezná hranic!
Čas k tomu již povážlivě nazrál právě i u nás!
hombre | 16-02-2012 12:55:34
Dnes sa postaral I.Matovič o to, aby sa zadubení Róbertkoví stúpenci s krátkozrakým videním presvedčili, koho velebia. Pozri http://volby.sme.sk/c/6262232/matovic-ak-fico-necha-na-kandidatke-40-ludi-nebudem-kandidovat.html. Už sa teším na osvetu od j.f.
j.f. pre dam si colu | 16-02-2012 08:31:39
Tak len kauzicky? Takze mozem kradnut, ale hlavne menej ako niekto iny? Zvrateny pohlad. Vy tu utocite na smer a ja poukazujem, ze nielen smer je strana "zlodejickov", co ale ty vidiet nechces. A asi preto maju strany pravice take "vysoke preferencie". Ludia nie su dr...tí. :)
pavel | 16-02-2012 08:01:49
niekto by to nazval-komunistcky fašizmus
ale ja nie ja vravím - silný sociálny štát :)))
dam si colu | 16-02-2012 07:36:57
soudruhu j.f. trapny pokus o bagatelizaciu ficovych zlocinov, to su take nevinne kauzicky oproti megakradeziam za socialneho sudruha
j.f. | 15-02-2012 20:09:29
Hranol : http://www.obcaniasr.szm.com/kauzy.html
Erich | 15-02-2012 17:54:52
hranol, máš tam chybu. Rekonštrukcia bratislavského hradu nestála 1,3 miliady Sk, ale dodatkami sa zvýšila na 3,8 mld. Sk. Samozrejme, že opravu robil Váhostav Juraja Širokého, sponzora SMER-SD.
hranol | 15-02-2012 16:42:55
Pokial sa zopakuje toto co je nizsie a budete si to platit z Ficovolicskeho fondu kde si jeho volici budu povinne prispievat na ochranu statu ,prosim aj dozivotne si ho tam nechajte nech vladne !!!Rozdelenie kvót CO2 - kvóty obchodované v EÚ
Suma: 11 086 000 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Nástenkový tender na ministerstve výstavby
Suma: 350 000 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Dotácie pre sociálne podniky
Suma: 340 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Tender na elektronické mýto (výber dodávateľa)
Suma: 6 664 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Súdny spor v kauze TIPOS
Suma: 483 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Predaj kvót CO2 vyplývajúcich z kjótskeho protokolu
Suma: 2 000 000 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Rekonštrukcia Bratislavského hradu
Suma: 1 300 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Výpredaj akcií v 2. pilieri
Suma: 2 300 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Tender na výstavbu diaľnic prostredníctvom PPP - úsek R1 Nitra - Hronský Beňadik
Suma: 12 000 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Rozdeľovanie licencií pre slnečné elektrárne
Suma: 1 600 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Zlučovanie dvoch štátnych poisťovní
Suma: 1 958 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Slovenský pozemkový fond predával pôdu v Tatrách
Suma: 500 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Likvidačný zostatok spoločnosti Veriteľ
Suma: 381 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Tendre na záchranky
Suma: 700 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Informačný systém SZP
Suma: 80 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Predražené rady pre ministerstvo životného prostredia
Suma: 5 000 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Ministerstvo hospodárstva nakupuje od Širokého v rozpore so zákonmi
Suma: 20 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Nákup vojenských vysielačiek
Suma: 180 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Zastaralé počítače za vysoké ceny pre školstvo
Suma: 219 000 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Sťahovanie riaditeľstva vodohospodárov z Banskej Štiavnice do Žiliny
Suma: 140 000 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Riadenie eurofondov na ministerstve dopravy
Suma: 7 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Úspešná neziskovka blízka poslankyni SMER-u Jane Vaľovej
Suma: 1 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Elektronické verejné obstarávanie
Suma: 51 000 000 Sk
Zodpovednosť: Most-Híd
Poradcovia pre PPP
Suma: 130 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Digitalizácia televízneho vysielania
Suma: 150 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Kontrola elektronického mýta
Suma: 289 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Oftalmologická smršť
Suma: 197 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Lineárne urýchľovače
Suma: 115 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Dychový test – predražená prevencia
Suma: 90 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Martek Medical
Suma: 26 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Nákup sanitiek
Suma: 720 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Počítačový systém pre VšZP
Suma: 42 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Degresívna marža
Suma: 200 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Rašiho reklama
Suma: 24 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Vytunelovanie SAD Žilina a Trenčín
Suma: 400 000 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Lesy SR, š.p.: Chemické postreky
Suma: 300 000 000 Sk
Zodpovednosť: HZDS
Lesy SR, š.p.: Prenájom poľovných revírov
Suma: 450 000 000 Sk
Zodpovednosť: HZDS
Lesy SR, š.p.: predaj dreva
Suma: 360 000 000 Sk
Zodpovednosť: HZDS
Podpora pre Kubínsku hoľu
Suma: 100 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Učiteľské noviny
Suma: 13 000 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Ministerstvo školstva sa školí u Širokého
Suma: 300 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Prenájom pozemkov pri Dunaji
Suma: 450 000 000 Sk
Zodpovednosť: SNS
Futbalový štadión
Suma: 1 500 000 000 Sk
Zodpovednosť: SMER-SD
Kampaň Sociálnej poisťovne proti druhému pilieru
Suma: 4 500 000 Sk
Igor Lehocký | 15-02-2012 15:25:54
Vždy je to tak, že pokiaľ štátny režim stráca oporu v obyvateľoch a ľudia na protest začínajú vychádzať do ulíc,je tu hrozba, že protagonisti politických strán, ktoré vládli, alebo tvorili parlament NR, musia byť odvolaní alebo musia sami odstúpiť, lebo ich k tomu davy donútia. Len si oprášme spomienky na udalosti okolo konca r.1989, ako sa vtedajší "mocipáni" tvárili a čo všetko robili, aby zastavili svoj koniec. Moc chutí každému a predstava konca kšeftov, príjmov, limuzín, imunity prinúti vždy prijať opatrenia, ktorými oslabia narastajúci odpor. A nedajbože aby sa tu zmenilo štátne zriadenie, to by vlastníkov niekoľkých médií položilo tiež, takže výstupy do médií o organizátoroch protestov sú logické a cieľ je jasný, úplne rozložiť a oslabiť vplyv skupinky ľudí, ktorí sa podujali organizovať protesty a dať verejne na papier, že mnohí politici spomenutí v Gorile by mali sami a dobrovoľne odstúpiť. To sa predsa nikdy nestane. Ale voľby to môžu všetko zmeniť, teda niečo zmeniť, možno zmeniť...ééé zmeniť? :-)...ostanem pesimista, národ podvodníkov a tunelárov to nedokáže.
j.f. | 15-02-2012 14:58:25
Ja este vaham, ale snad ma p.Majko pochopi, bude to asi Norika, co potesi aj vas kedze to asi svedci o vyske mojho IQ :) :) :)
Peter Klokner | 15-02-2012 11:37:39
niečí optimizmus je obdivuhodný :-) istoty sú istoty :-)
j.f. | 15-02-2012 08:28:06
Kádehácke divadlo pre slepych :)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign