Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Aká ja skutočnosť o prenájme Mestského bytového podniku.?

200

Ing. Marián Sidor, CSc.  poskytol pre čitateľov SOL interviu v ktorom uviedol základné údaje , ktoré predchádzali a súvisia s prenájmom Mestského bytového podniku.

Čitatelia SOL si môžu spravit porovnanie s údajmi ktoré uverejnil Pavol Kurbel vo svojich článkoch na túto tému.

Na základe týchto  dvoch  úplne  protichodných interpretácii si čitatelia spravia vlastný úsudok sami.

 


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
marian sidor | 16-11-2014 10:45:22
Dakujem vsetkym volicom ktorí prisli k volbam.
Dakujem aj za hlasy ktore dali mne
a vazim si ich doveru.
Chcel by som verit ze sme si zvolili tych najlepsich.
Marian Sidor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2014 18:58:48
Anonym | 15-11-2014 17:50:54 | - to, ze Robo Horvath je anonym, som niekolko krat zverejnil ja osobne. 3 roky som nevedel kto to je a to napriek tomu, ze som s nim takmer denne komunikoval cez skype.
A - nevedel by som asi dodnes, keby sa nebol presvedcil o tom, ze jeho meno nevyzradim.

Takze ja viem s kym sa bavim a tak to aj zostane. Ubezpecujem Vas, ze sa s nim mozete kludne bavit aj Vy. Nebude to pod Vasu uroven a ani nikoho z tych ludi, ktorych v meste poznam.

Jeho nazory su mi sympaticke a nepochybujem o tom, ze dojde cas, kedy zmysel nasej debaty pochopia aj uplne bezni ludia. Len vo vacsine veci bude pravdepodobne neskoro, kedze vsetko ma svoje postupy a zostane uz len urcita moralna zodpovednost tych, ktori o veciach rozhodovali a pritom nemali ani sajnu za co dvihaju (alebo nedvihaju) ruky. A nemyslim tym Mariana Sidora. Ten to vie uplne presne, aj ked materialy necita. ;-)
Anonym | 15-11-2014 17:50:54
Pán Majko,mne sa veľmi páči ako zasvätene diskutujete s Robom Horváthom a pritom veľmi dobre viete, takisto ako ja, že Robo Horváth je vymyslený.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2014 17:31:19
pán Horváth | 15-11-2014 07:38:46 | - uz som to pisal - SOL a clanky v nom publikovane su tym, co sposobuje diskusiu uzasnych rozmerov. No a ta je ako lakmusovy papierik. Farbi podla intenzity pravdy napisanej v samotnych clankoch.

Stava sa to vzdy a myslim si ze po tychto niekolkych dnoch uz aj ten najposlednejsi citatel ktory si aspon trosku udrzuje odstup a nadhlad vie, kedy je trafeny kliniec po hlavice.

- analyticke Kurbelove clanky - 3 ks - ni nespochybnil publikovane udaje, no kazdy zhadzoval Kurbela, miesal do toho Sokola, cirkev, KDH, rodinu a neviem este koho a co vsetko

- moj uplne statisticky clanok dokazujuci ako Martin - Ty ine hovoris a ine robis. Ved ste smiesni, Vy predsa neutocite na mna, ale na seba. Ja som totiz zosumarizoval a uverejnil iba to, co vyprodukoval a NEvyprodukoval (NEdodrzal) primator.
Chapem, ze som to spocital v case pre neho dost nevhodnom. Preto bolo treba zosmiesnovat, urazat akritizovat SOL a mna. Prezijem! Pocital som s tym, keby nie, urobil by som to inak.

- teraz tu je Robo Horvath -ten napisal znovu urcitu analyz. Znovu kultivovane napisany material, ktory polopate citatelovi poukazuje len a len na fakty.
A znovu ziadne odborne vyvrtenie, ci spon napisanie - tu a tu sa mylis. Len utok, ponizovanie a urazky.

Martin, to nie je dobre. Pravda vyjde najavo. Je otazkou, na com sa to prevali. Ten, kto neklame sa nemusi obavat zamotania sa do vlastnych pasci a ani zrady niekoho, kto skor ci neskor sa bude citit ukrivdeny. No a zacne - ale ved vies co... ;-)

Znovu pocitam s negayivnymi ohlasmi na moju osobu, lebo znovu som nieco IBA ZOSUMARIZOVAL, no v tejto hromadke je to pre citatela ovela prehladnejsie.

Vedz, ze nikto a nic nieje dokonale. Dalsi vyvoj to dokaze.
Robo Horvath | 15-11-2014 14:42:46
pre 15-11-2014 07:38:46 podla mna ma potkan viac rozumu ako mas ty vo svojej hlave.
Ak sa chces zapojit do diskusie tak kludne pis,zatial je to tu slobodno a aj pre teba ak mas co napisat k veci ale nesnaz sa za kazdu cenu urazat .
pán Horváth | 15-11-2014 07:38:46
Vy nie ste vymyslený, vy ste skutočný a začnete písať keď začinajú niekomu dochádzať argumenty. Vynoríte sa a myslíte, že ste tajomný a zaujímavý.
Ste iba zákerný a v podstate zbabelý človek. Taký potkan, čo vylezie, keď treba ublížiť a to vás dobehne. Všetko chce svoj čas. Až vy urobíte aspoň zlomok toho ,čo pán Sidor,prosím.Ale zatiaľ ste taký Niktoš š mašľou.
Pán Sidor, je to len závisť hlupáka,čo nič v živote nedokázal a lieči si komplexy.
Nech vás ľudia zvolia,lebo vy tomuto mestu ešte máte čo dať , takýto prostáčik nie.
Robo Horvath | 15-11-2014 03:41:27
Pan Sidor moja uvaha bude zniet asi takto.
Ked som tu ja zacal pisat v minulosti o MsBP ze sa nanho treba pozriet a dat ho do poriadku tak ste este asi ani nevedel ze budete kandidovat na poslanca alebo co je to depolymerizacia alebo kogeneracny zdroj. Vdaka tomu ze mate firmu v niklovke ste sa dostali k malej percentualnej minorite v PCP invest co je samozrejme rozumne ked nato mate lebo investicia do tohoto projektu je velka a potrebna a asi potialto vam fandim a je to super.
Ale dalej uz nie. A poviem aj preco.
Depolymerizacia a nasledne kogeneracne zdroje vyrobia elektrinu ktora sa da predat ale aj vedlajsi produkt teplo a skutocne vela tepla. Neviem ci az tolko ako pisete ale co viem ze to teplo treba efektivne zužitkovat teda predat. V zime teda firmam v okoli a ked ze ho bude vela tak treba najst este odbyt. No tak preco by nemohlo ho mat za odbyt MsBP. Tak preco to cele tak nezariadit aby to bolo pod palcom. Ale nastava dilema. MsBP s geovrtom je takmer sebestacny (nehovoriac o okologickom aspekte) a teplo z ineho zdroja defakto ani nepotrebuje ale zato vy mate potrebu to tu najviac obhajovat. Preco asi ani nemusim dalej pokracovat lebo to tu dost jasne rozobral pan poslanec Kurbel.
Uz len doplnim moju uvahu, ze co s teplom v lete, nakolko odbyt v MsBP bude podstatne mensi len na TUV.
Tak sa nacrtla dobra myslienka ktoru tiez schvalujem je sportova ladova hala kde sa da teplo technologicky vyuzit na jej prevadzku s cim suhlasim a fandim tomuto projektu ale len potialto. A len doplnim ze aj vasa firma to totižto potrebuje lebo do vzduchu sa tolko tepla pustat nemoze a samozrejme by to bola strata. Ale co neschvalujem je aby mesto dalo majetok budovu a hlavne pozemok v centre
co ma hodnotu niekolko stotisic eur na tento ucel aj vasej firme kedze v nej mate minoritu, namiesto seriozneho predaja, len ako podarunok ci dokonca dlhorocny prenajom za jedno euro co je este horsi variant, lebo pri predaji ma mesto hotovost + dan z budovy a pozemku,pri podarunku bude mat aspon dan z budovy a pozemku ale pri dlhorocnom prenajme za jedno euro bude mat mesto a obyvatelia akurat tak jedno euro a nasledne mozno pre zle hospodarenie mesta tak akurat zvýsene dane a poplatky. Moja uvaha ma vedie k tomu pan Sidor nakolko tu vidim vasu priamu ucast ze ste asi nerozhodovali az tak nestranne a vidim v tom osobny zaujem. A preto sa nehnevajte na mna ale ja vas volit nebudem. Vazim si vas ako podnikatela ale to je asi tak vsetko.
Priznam sa aj ked az tak nie som veriaci,vdaka bohu ze tu je pan Majko a jeho projekt SoL na ktorom si zatial mozeme slobodne bez cenzury napisat svoj nazor, myslienku alebo uvahu ako obyvatel nasho mesta. Inde sa to neda.
Pan Majko za moju osobu vam urcite patri vdaka ze v tomto mediu je sloboda nazoru.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 14-11-2014 16:52:56
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 14:57:30
Suhlasim so skopirovanim do diskusie Ivetka.
Pavol Kurbel | 14-11-2014 14:51:54
Slečna Tóthová, neviem či pán Majko bude súhlasiť, ak áno, prosím vás o skopírovanie celej správy a znovu umiestnenie na aktuálnu stránku, nech to ľudia nemusia pracne hľadať. Nech vidia v akom stave bol MsBP V SKUTOČNOSTI.
A tú správu vypracovával konateľ Ing. Káčer
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 14-11-2014 14:43:03
p. Kurbel, Výročná správa o stave MsBP za rok 2013 na Sol už zverejnená bola a to 26.7.2013

http://www.seredonline.sk/clanky/mestsky-bytovy-podnik-sered-spol-s-ro-analyza-sucasneho-stavu-a-moznosti-dalsieho-smerovania/
marian sidor | 14-11-2014 14:09:43
pan horvath
poviem vam uz iba jedno

som minoritny majitel v PCP invest.
ak budu vhodne podmienky
tak budeme moct zabezpecit teplo
pre styri taketo serede za minimalnu cenu
a to bude moj prispevok k tejto problematike

vyckajte este pol roka max rok a uvidite
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 11:42:28
anonym | 14-11-2014 08:35:05 | - na nieco konkretne k veci sa nazmozete?

Skuste byt aj Vy tak primitivny a ja sa rad pripojim (slubujem ze pod svojim menom) do Vasho media, ktore vybudujete a bude uspesne konkurovat SOL.
Robo Horvath | 14-11-2014 11:20:24
p. Sidor vidim ze zamerne nechcete odpovedat na moju otazku,kto robil tu hlbkovu analýzu, ktora bola pre vas tak posvetna, aj ked asi nie ste az tak veriaci. Ale kludne sa bavte na moj učet. Nakolko nie som osoba verejne cinna a neberiem plat ani ziadne ine vyhody od mesta a od obyvatelov co toto vsetko platia a ani nekandidujem, tak nemam povinnost a ani dovod sa zviditelnovat pred kamerou tak ako to je vo vasom pripade. Ja popularitu nechcem a ani ju nepotrebujem. Ale zato to neznamena ze nie som a ze nemam nazor na niektore vase rozhodnutia ktore obyvatelom nasho mesta financne neulahcia zivot. MsBP s geovrtom bol pre obyvatelov super projekt co im mohol priniest usporu vydavkov do ich rodin. Tento scenar co sa udial som uz davno prave tu na sol predpovedal v case ked vase meno este nebolo nikomu zname a spojene s nejakou kandidatúrou na poslanca a asi ste poriadne ani neregistrovali MsBP. A asi ani nebol na to dovod ked nie ste odberatelom a platitelom MsBP. To nie som ani ja ale zato to neznamena aby obyvatelia nemohli mat financne ľahší zivot v tomto meste. Verte ze lahsie zivotne naklady pre rodiny v tomto meste mohli ovplyvnit kvalitu ich zivota. Ja viem ta vasa financna kvalita zivota je uplne inde ale to neznamena ze ste nemohli takto pomoct velkemu poctu rodín našho mesta.
P. Sidor, keby ze ja chcem kupit vasu firmu a ja si dam auditora a znalcu na vas majetok firmu co myslite aky by bol zaver auditu a vyška znaleckeho posudku pre mna?
Este stale si myslite ze ste pre obyvatelov nasho mesta spravili naozaj spravne rozhodnutie???
marian sidor | 14-11-2014 08:44:52
este jedna poznamka
pan horvath

myslim si ze je to
vase celozivotne vitazstvo
nad vsetkymi

ked dokazete tak neuveritelne
a uspesne zostavat v anonymite
tak dlhe obdobie

uprimne vam to vsetci zavidime
a boli by sme radi keby ste nas to raz naucili
a aj my by sme chceli byt taki uspesni a slavni
ako ste Vy


anonym | 14-11-2014 08:35:05
P.Majko,ste uz primitivne trápny.
marian sidor | 14-11-2014 08:30:25
pan horvath

pan kurbel s panom majkom
vedia toho ovela ovela viac
ako ja z tejto problematiky
a naviac podla vas maju aj pravdu
a budu vam odpisovat do rozthania svojho tela

ja som skor za osobnu diskusiu
a to zase vam nevyhovuje

tj ze nie sme ti spravni partneri
co by si mohli spolu pokecat
je mi luto

a naviac citim sa tak uzasne bezmocny
ked neviem kto ste
ze mam z toho az komplexy
ako napisal milos
Pavol Kurbel | 14-11-2014 00:29:53
Opravujem sa nie dnes, ale včera, už je po polnoci, ani som si nevšimol.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2014 00:28:40
anonym | 13-11-2014 19:29:24 | - Robo, vsimol si si, sko ich serie, ze nevedia kto si?
To sa musis bavit na ich bezmocnosti... ;-)
Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 14-11-2014 00:23:01
Pán Horváth
Chcel som už dnes zverejniť Výročnú správu o stave MsBP za rok 2013, ktorej autor je Ing. Káčer. Ale pán Majko nechcel, aby to vyšlo von počas moratória, hoci to nemá s voľbami nič spoločné. Tak ju zverejním po voľbách.
Ak si ju prečítate, tak uvidíte, že rozprávky o krachu firmy sú len táraniny.
Robo Horvath | 14-11-2014 00:10:13
P.Sidor este raz moja otazka.
A kto robil tu hlbkovu analýzu?
Namiesto odpovede uvaha kto som.
Som obyvatel,volič a platič daní a poplatkov tomuto mestu.
Ja tej analýze neverím a ak mi odpoviete tak vam napisem preco.
Podla mna to bolo v Seredi aj s geovrtom tak dobre nakombinovane a zabezpecene ze obyvatelia mesta mohli mat a to este aj pod kontrolou nejlacnejsie vykurovanie a TUV na Slovensku.
Kazda rodina ktora by bola odberatelom tepla a TUV mohla mat finančne podstatne lahši život v tomto meste a este aj mesto teda MsBP by malo hospodarenie ok.
Je nesmierna skoda ze toto vedenie to zariadilo tak ze uz je to nezvratna minulost.
anonym | 13-11-2014 19:29:24
žeby ROBO HORVÁTH bol VLADIMÍR VRANOVIČ ??? !!!
Seeker | 13-11-2014 18:28:01
Som zvedavý ako dopadne audit, a kompetencie ohľadom riadenia a znovuzrodenia Mestského bytového podniku, spadám ako občan bytovej jednotky do tohto spoločenstva. Radšej ani nebudem riešiť problém neschopnosti doriešiť zateplenie bytovej jednotky a riešenie vykurovacieho systému...
Dakujem
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 13-11-2014 12:55:04
aj vdaka vam pan "horvath"

ak ste ten za ktoreho vas ja pokladam
a to jeden z predchadzajucich primatorov

nebolo by cestnejsie pisat pod vlastnym menom?
ale vy sa bojite ..... ze?
Robo Horvath | 13-11-2014 11:51:35
A kto robil tu hlbkovu analýzu?

Konecne mohli mat obyvatelia v tomto meste ľahši život a ich naklady v podobe lacnejsieho tepla a teplej vody.
Škoda ze je to uz aj vdaka vam minulost.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 13-11-2014 11:12:34
pred vyberom strategickeho partnera
bola urobena hlbkova analyza bytoveho podniku
mozete si ju precitat


slovo "nepamatom" ste pouzili v nespravnom vyzname
pán Sidor | 13-11-2014 10:10:11
ak máte nepresnosti v tom, že si nepamätáte ani názov komisie, tak akú máme istotu že si pamätáte v akej katastrofálnej situácii bol, MSBP?
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 13-11-2014 09:04:36
revizna komisia

ak chcete zistit svojou nastojcivou otazkou ci si viem pripustit nepresnost v mojom vyjadrovani odpovedam Vam
ze ANO
MATE PRAVDU VY
pouzil som nespravny vyraz

namiesto dozorna rada som pouzil vyraz
revizna komisia

a casto sa poziva aj vyraz
kontrolna komisia
pán Sidor | 13-11-2014 08:29:04
Slušne som vám položil legitímnu otázku, ohľadne revíznej komisie, o ktorej som nikdy v súvislosti S MSBP nepočul. Keďže sa vyhovárate na to, že vám vadí anonym a anonymný hlas vo voľbách vám nevadí, vychádza mi z toho, že pravdepodobne takáto komisia pri MSBP nejestvuje a ani nejestvovala. Alebo sa mýlim? Stačí mi odpoveď jedným slovom.
anonym | 13-11-2014 05:50:50
Pán Troják,
ak by ste tie zmluvy písal Vy, mali by dobré úrivky, sklon pýsma a všetcy bi sme boly vitešený. Pry podpyse zmluvi bi sme vískaly.

V súvislosti so zmluvou je cesta právna a trestné oznámenie na toho kto vydal tlačení formu volebných novín , kde boli tieto poplašné správy a účelové deziinformácie publikované.
Domnieky sú jedna vec a skutočnosť druhá.
Pán Kandidát na primátora Troják si mýli dotáciu s rotáciou , a som zvedavý , či je schopný ísť do výzvy forézneho auditu ako vravel Sidor. Prepoklad predposratia aj Trojáka aj Kurbela je veľký, lebo by museli ísť niečo dokazovať za " svoje" a Sidor ako člen komisie si je istý , že to bolo jediné možné riešenié. Kto pozná Sidora, vie že je zvláštny , ale čo s týka pravdy a cti, tak pán Kurbel a Troják mu môže nosiť aktovku.
pán tzv. horvath | 13-11-2014 05:22:14
Vy ste len vymyslený nick za ktorým sa skrýva zbabelec a chorý človek. Nemáte ani morálku ani charakter. Ste vo svojej podstate neštastný a zarpknutý človek, ktorý potrebuje odbornú pomoc.
Ak niečo v krátkej dobe so sebou neurobíte môže to mať nedozierne následky . To nevravím preto, že sa vám chcem vysmievať, ale preto, že zjavne vám chýba niekto , kto by Vám vedel poradiť ako sa vyrovnať s traumou z detstva, z hrôz vojny, tragédie a tak ďalej.
Urobíte dobre pre seba ak sa tomuto problému začnete venovať v krátkom čase , pretože následky bývajú fatálne a návrat zo zaridení kde podobné stavy liečia býva s pribúdajúcim vekom ťažší.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2014 02:56:15
Som rad, ze aj tymto materialom SOL jednoznacne a nevyvratitelne dokazalo svoju nestrannost a to, ze akekolvek utoky na medium a obvinovanie zo zaujatosti ci inych nezmyslov su neopodstatnene.

To ze sa v mediu bali (alebo im vzhladom na postoje a zaujmy vo funkciach bolo trapne) prezentovat ostatni v sucasnosti voleni zastupcovia, hovori myslim ze za vsetko.

Kazdy no to mal, ma a mat bude rovnake sance a podmienky.
Nazor na problematiku si teda ma moznost urobit kazdy citatel.
marian sidor | 13-11-2014 01:12:19
Pan Horvath

Mali ste moznost kandidovat za primatora
Mate moznost este stale konat vo veci
Tak nevahajte

Takych co iba pisu a boja sa podpisat
Su v tomto mediu desiatky
Tak vystupte z davu.
Robo Horvath | 13-11-2014 01:02:22
Geovrt potiahne velku cast vykurovania mesta,teda hotove a minimum nakladov a to p.Sidor dobre vie. Cudujem sa vam pan Sidor s akou kamennou tvarou tu obhajujete toto rozhodnutie vedenia mesta. Pokial sa pametam tak som to bol asi ja kto tu na SOL zapocal debatu o MsBP. Je tomu uz viac rokov dozadu.
Ale sa cudujem ako si este aj dokazete kadit do vlastneho hniezda. A to hniezdo je dozorna rada a vnej sediaci vasi priatelia a kolegovia. Prave dozorna rada je tam nato aby sa to o com rozpravate ze robil p. Ač nemohlo robit a stat. Ako je toto vobec mozne? Naco tam tolko rokov sedeli v DRade? Zaco brali este aj plat? Kde je ta trestna zodpovednost zato ze nekonali a defakto o tom museli vediet? Kde maju obyvatelia zaruku ze sa taketo nieco nedeje aj v dalsej s.r.o. mesta? V ktorej je prepisany vsetok majetok mesta? Kde opet sedia vasi kolegovia a priatelia? Toto je otras pre cele mesto a obyvatelov a myslim si ze uz tam viac nema co v mestskom parlamente sediet ani jeden z vas. V terajsich volbach by mala nastat kompletna vymena a nie ze si tam p. Veselicky taha este aj brata? Toto co sa tu deje je uz naozaj hnus !!!
MsBP je sice na papieri mesta ale kontrola a ziskovost je prec a to si obyvatelia co toto cele platia naozaj nezasluzia. Dufam ze ste na seba naozaj hrdý.
marian sidor | 13-11-2014 00:40:20
Vazeny dopisovatel s otazkou o reviznej komisii

Prepacte ale nepoznam Vase meno a pravdepodobne i Vas.
Skuste sa mi predstavit a potom mi polozit otazku.
Myslim si ze to tatko bude v sulade s pravidlami bezneho spravania.


Pre pana Trojaka.
Nevahajte a spravte to.
pre SIdora | 13-11-2014 00:06:07
Už 3x vás žiadam o vysvetlenie revíznej komisie. Myslíte, že by som sa mal spýtať aj 4x?
Pre Trojáka | 12-11-2014 23:40:51
Ja Jaroslav 1 z božej vôle krála som rozhodol že zmluva je zlá a nemá obdobu na Slovensku.
A teraz vám poviem rozprávku O prynceznej a pryncovy.

Vy sa naučte kde sa píše Y a I , vrát'te sa do piatej ľudovej, tam to vyučujú.
Jan Werich by povedal: Božská prostoto.
pán Sidor | 12-11-2014 23:29:01
Môžete mi prosím odpovedať na moju otázku ohľadne revíznej komisie?
Registrovaný Jaroslav Troják Jaroslav Troják | 12-11-2014 23:08:30
Zmluvu o nájme nehnuteľností a technologických zariadení som si dôkladne preštudoval. Obsahuje vyše dvadsať strán textu a príloh. Zmluva je veľmi zle napísaná, je v neprospech občanov mesta Sereď a je neobhájiteľná. Osobne by som ju dal prekontrolovať nestranným právnikom a ekonómom. Podľa mňa je to najhoršie riešenie a na Slovensku nemá obdobu.
p.SIDOR | 12-11-2014 23:08:29
prestali ste s p.Kurbelom a teraz občania?Čo majú oni podávať trestné oznámenie?!Načo sú poslanci,len aby boli?!
Pán Sidor | 12-11-2014 22:08:34
neurazte sa prosím, ale mám pocit, že to máte nejaké popletené. Čo je to tá revízna komisia? Nikdy som o nej v súvislosti s bytovým podnikom nepočul. Alebo sa mýlim?Ďakujem za vysvetlenie.
zvedavý | 12-11-2014 21:59:47
a vy nie ste poslancom ktorý zastupuje občanov?!To by mal byť hlavný dôvod na podanie žaloby.
Ale ako vždy vaša prupovídka"ako by ste to urobili vy".Aj teraz nech dajú žalobu občania. Hambil by som sa toto napísať, fuj
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 12-11-2014 21:49:23
ja som vo svojom vystupeni obhajoval
iba vyber strategickeho partnera
NIC VIAC

kazdy z vas vazeni citatelia
ma pravo na zaklade uvedenych skutocnosti
podat zalobu na riaditela , dorozornu a spravnu radu
preco som to nespravil ja ??????
mam na to svoje dovody ktore nebudem zdovodnovat!!!!
zvedavý | 12-11-2014 21:40:26
viac ma presvedčili tvrdenia p. Kurbela.Dozorná rada nekonala a preto nemáte morálne právo obhajovať to, čo nevedeli dohliadnuť.
To bych si vyprosil | 12-11-2014 21:34:55
ale k tej Niklovke. To Vás naozaj netrápi, že sa s tým nič nerobí?
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 12-11-2014 21:31:43
nekricim na Vas ale na pana Kurbela
On kričí na Kurbela | 12-11-2014 21:29:46
miesto naťahovania o MBP nech povedia kedy zmiznú niklovácke vrchy čo nám stále ničia zdravie. To životné prostredie ich nejak nezaujíma,žeby ich nezaujímalo ani zdravie voličov?
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 12-11-2014 21:29:13
pan Kurbel

ak mate dokazy tak ich predlozte !!!!!!!

ak ste si isti svojou pravdou a dokazmi
tak sa nemozete bat dat vase poctivo zarobene penieze
za forezny audit "vabank"

organy uz rozhodli a zamietli vase zaloby

odmietam si s vami dopisovat na tuto temu !!!!
ked nemate odvahu sa mi postavit "zoci voci"
priamo ako cestny chlap

etika | 12-11-2014 21:23:42
p. Sidor nepiste text velkym pismom, lebo to znamena, ze na nas kricite. Nato ze mate tolko pismenok pred a za menom by ste to mohli vediet.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 12-11-2014 21:19:17
OPAKOVANE SA VAS PYTAM PAN KURBEL

CI SA CHCETE ZUCASTNIT DISKUSIE PRED KAMEROU SOL

KDE VAM ZODPOVIEM VSETKY OTAZKY AJ S DOKAZMI

nechcite odo mna aby so stravil "zbytok mojho zivota"
vypisovanim odpovedni na vsetky tieto otazky
Pavol Kurbel | 12-11-2014 21:15:04
Pán Sidor, už som vám povedal, že až bude všetkému koniec, to znamená, až rozhodnú orgány na to určené, môžeme sa k vašej výzve vrátiť.
Pavol Kurbel | 12-11-2014 21:11:01
Pán Sidor a ešte k vaším slovám, že ak doslúžia tie zariadenia, ktoré sú tam, tak nastane jedna veľká katastrofa v podobe kolapsu celého bytového podniku. Mestský bytový podnik, podľa slov pána Áča, ktoré ste si mohol vypočuť aspoň raz do roka, každoročne investoval od 6 do 9 miliónov korún do zhodnocovania majetku. To znamená, že sa neustále za nemalé peniaze menili potrubia kotle a podobne. Ak si dobre pamätám, tak všetci štyria investori tvrdili, že s výmenou teplovodných potrubí začnú zhruba až o desať rokov. Tak o akej katastrofe sa tu bavíme. Pripusťme, že by v roku 2011 keď ste primátora Tomčániho upozornil na tú katastrofu tá katastrofa naozaj hrozila. Potom sa pýtam, čo bolo také dôležité-keď primátor ako tvrdíte riešil iné problémy-že to malo prednosť pred hrozbou, že obyvatelia zostanú v zime bez kúrenia. Boli to snáď parkoviská, sedačky v kine, alebo cyklotrasa? Neviem ako vy, ale ja osobne by som radšej sedel v zime pri teplom radiátore, ako na nových sedačkách v kine.
Registrovaný Marián Sidor Marián Sidor | 12-11-2014 21:02:33
PAN KURBEL

DVAKRAT SOM VAS VYZVAL ABY STE SA ZUCASTNILI
DISKUZIE PRED KAMEROU SOL SPOLU SO MNOU

DVAKRAT TE TO ODMIETLI P R E C O ??????

OPAKOVANE VAS VYZAVAM HOCI ZAJTRA A ZOBERTE
SI DO PARTIE AJ MILOSA MAJKA A KOHO ESTE CHCETE
Z PRISPIEVATELOV SOL

SOM PRIPRAVENY ODPOVEDAT NA VSETKY OTAZKY
A DOKLADOVAT TO FAKTAMI

PRIJIMATE MOJU VYZVU ????????


MARIAN SIDOR
Majka | 12-11-2014 20:23:01
Pán Kurbel,veľmi dobre napísané!Je vidno,že p.Sidor drží stránku primátorovi a všetkým,čo v tom majú prsty.Už teraz mám strach,koľkí voliči im zas naletia,ale to uvidia až po voľbách,kedy nebudú ochotní odpovedať na problémy občanov-p.Veselický a pod.Vám držím palce,máte môj hlas.
obcan | 12-11-2014 20:00:19
palec hore p kurbel jasne , strucne vystizne. Aj ja si kladiem presne otazku co robili clenovia dozornej rady. A ako som sa uz predtym vyjadril som na vasej strane, pan sidor hovoril v prispevku o nicom . Pravda je uplne niekde inde
Pavol Kurbel | 12-11-2014 19:52:49
1, Pán Sidor, vo všetkej úcte, nebudem sa vyjadrovať k tým rozprávkam o katastrofickej situácii MsBP. O tom v akom stave bol SKUTOČNE MsBP predsa jasne hovoria jeho výsledky hospodárenia za rok 2012. Tie sú jasne uvedené vo VÝKAZE ZISKOV A STRÁT A V SÚVAHE. Tieto čísla hovoria jasnou rečou, len ich treba chcieť čítať, tak ako sú napísané. A pán Áč skončil začiatkom roku 2013, takže za tri mesiace sa MsBP nemohol dostať do katastrofálnej situácie, jedine že by niekto ukradol trezor aj s miliónovou hotovosťou.
2, je až zarážajúce, ako to všetko obhajujete. Pritom včera počas zastupiteľstva sme sa len mi dvaja o tejto problematike rozprávali na chodbe a to dosť dlho. Na moju otázku, či by ste takúto zmluvu podpísal, keby sa jednalo o váš majetok ste povedal, že nepodpísal. Dúfam, že aj keď sme pri tom boli len my dvaja, tak toto vaše vyjadrenie nepopriete.
3, Nemám potrebu skladať 40 000 eur notárovi. Ja si svoje peniaze poctivo zarábam, nedostal som ich do daru, ani ako nejakú protislužbu, nenašiel som ich na ulici a preto si ich vážim. Ak má pán Ing Káčer peniaze nazvyš, je to jeho vec. Orgány na to určené zistia čo majú zistiť a potom sa uvidí.
4, ak bol MsBP niekoľko rokov v hroznej situácii, potom sa pýtam, čo tam robila dozorná rada, ktorej členmi boli okrem iných aj
Bc Ľubomír Veselický
Ing Tibor Krajčovič
Ing arch. Robert Král
Miroslav Kucharovič
a to niektorí z nich celé roky.
Je úžasné, že sa nám podarilo nájsť takého dobrosrdečného dobrodruha, ktorý je ochotný zachraňovať firmu pred krachom. Že by to robil z lásky k sereďanom?
obcan | 12-11-2014 18:39:12
p. sidor prepacte ale vy ste ma tymto vobec nepresvedcil. Ja som na strane p. kurbela
Majka | 12-11-2014 18:27:38
Pekné rečičky a ľudia zas naletia.Veď p.Áč musel o všetkom jednať aj s MsÚ a dva roky ste ho nechali ešte tak?!Keď ste na to prišli,prečo nedostal hodinovú výpoveď,trestné oznámenie podať na neho a pod.Čo robila kontrola?Keby nebolo pred voľbami,nikto by sa neunúval nič vysvetľovať ako to bolo doteraz,všetko sa zmetie pod koberček a hotovo.Ešte ani výberové konanie nebolo a už sa vedelo,že na MsBP nastúpi spolužiak p.Krajčoviča.
Peter | 12-11-2014 18:24:28
A ešte niečo. Ak sa našiel taký obetavý súkromný investor ,ktorý nás všetkých zachránil , prečo to neurobilo mesto.
Na "každom rohu" čítame, v akej je perfektnej finančnej kondícii.Prispieť mohli aj členovia kontrolných a dozorných
orgánov bývalého Mestského podniku. Tie rozprávky o výberových konaniach môžu zapôsobiť na niekoho z inej planéty a nie na nás roduverných Slovákov./ Napr.tender v pieštanskej nemocnici/
Pozorovateľ | 12-11-2014 18:07:56
6 anonymných príspevkov že ako ste to dobre vysvetlil a videli to len štyria ľudia. Niečo mi tu nehrá. Ale chcem sa spýtať, ak revíznu komisiu a dozornú radu dokázal minuly riaditeľ oklamať, tak akú istotu by mal p. Kurbel že by nebol ten audit zmanipulovaný a on by prišiel o 40.000€? Kedže je to Sereď a tu je všetko možné.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-11-2014 18:02:43
Marian, hovoris sice posobivo, no su tu niektore vazne nezrovnalosti:

- ak mas podozrenie, nie to dokonca vedomost (mate vedomost) o "nabaleni sa" byvaleho konatela Aca za jeho posobenia v cele MsBP - je Tvojou / Vasou POVINNOSTOU podat na pana Aca trestne oznamenie. Marian, NIE PRAVOM, ale POVINNOSTOU! To opakujem a zdoraznujem.
Je to zaroven Vasou povinnostou obciankou, teda ak ste nekonali, myslim si, ze sa mozete trestneho cinu dopustat Vy.

- co sa tyka opravneni hlavnej kontrolorky, to nie je o dojmoch ale pojmoch. V tomto pripade v zakone. Tu je k tejto veci clanok s ODBORNYM vyjadrenim TI a CITACIOU ZAKONA!

http://www.seredonline.sk/clanky/co-s-tym-ma-hlavna-kontrolorka-pyta-sa-obcana-predstavitel-mesta-obcan-odpoveda-precitajte-si-zakon/

Marian, je vyborne citatelom SOL a obcanom posunut aj pohlad zo strany druhej. Ale ja ako obcan nepodlahnem slovam - prepac - na rozdiel od Kurbela, z Vasej strany su to zatial skutocne iba slova bez akychkolvek relevantnych faktov.

On uviedol citacie zmluvy a ich interpretaciu.

Ano, moze sa mylit, no po precitani si zmluvy tvrdim aj ja, ze takuto zmluvu by som na vlastny majetok nepodpisal.

Osobne som pocul advokata povedat, ze OBCANIA MESTA by na tom BOLI LEPSIE, keby ste CELY TEN MAJETOK PREDALI ZA JEDNO EURO, ako PRENAJALI ZA TAKYCHTO PODMIENOK.

Mozes sa prosim vyjadrit k tomuto?
Peter | 12-11-2014 18:01:33
Nevychádzam z úžasu.Mestský bytový podnik podľa p.Sidora za tichej asistencie dozorných orgánov menovaných mestom vytuneluje p.Ác. CHcem pripomenúť, že poslanci mestského zastupiteľstva ,ktorý o niečom reálne rozhodujú sú už niekoľko volebných období stále tí istý.Všetci vieme ,ktorí sú to a ktorí robia iba krovie.Nikto za nič nemôže.A pán Áč, ktorý to údajne spôsobil, si chodí veselo ďalej po mmeste.
anonym | 12-11-2014 17:34:48
p.Sidor zatoto vsetko treba podat trestne oznamenie na p.Kurbela.To nema obdobu a absolutne nic spolocne s kampanou.
Jozef | 12-11-2014 17:27:31
Marian, pan poslanec,
za tento Vas pocin, klobuk dole.
Ale, nebol ste to Vy, kto na tom stretnuti a nahravani pre SOL, hovoril, ze zmluvu ste nestudoval a spolahol sa na LaP komisiu?
A dalej, preco, ked teraz tvrdite, ze ste vedel, ze p. Ač si z toho spravil to co tvrdite, ste nekonal uz skor?
Ked audit dokazal kulehu a p. kontrolorka nemohla, preco ste nekrical uz prv?
A nakoniec, mne z toho vychadza, ze Martin nekonal, aj ked vedel, ale Vy vinite p. Kurbela, ze keca. Nazorovy konfllikt.
Skoda, ze nekandidujete za richtara, moj hlas by som Vam dal.
A to myslim vazne.
Aj napriek niektorym nesuhlasom.
Sereďan | 12-11-2014 17:25:21
Už v tom mám jasnejšie, dobre to bolo vysvetlené ,tiež vás chcem voliť
marian sidor | 12-11-2014 17:13:43
Dakujem JANO

Aj ked neviem kto si
Dakujem

Ale nie som jednicka
Iba kandidujem za jednicku obvod
A myslim ze som 24 tusim neviem presne

Zartoval som
jano | 12-11-2014 16:50:37
Marian si jednička a máš moj hlas
anonym | 12-11-2014 16:10:25
No pekne.Teraz čo p.Kurbel,ospravedlníte sa?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign