Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ak kauzu "Bašternák" minister vnútra ustojí, kľudne sa budeme môcť nazvať rozvojovou krajinou.

Miloš MajkoDátum15. 06. 2016 23:55:10TémaTak to vidím ja...
200

Po množstve káuz odhalených počas posledných 5 rokov vládnutia súčasnej v parlamente najviac zastúpenej strany, ako predraženej CT, balenie miliónov do alobalu, sľubované a nesplnené nezmyselné sociálne "výhody" pre vybrané skupiny ľudí a pod. nám minister vnútra priniesol kauzu tak zrejmú a jasnú, až je úplne nepochopiteľné, že dobrovoľne neodstúpil pri prvom momente jej zverejnenia. Pri takto závažných veciach totiž ťažko predpokladať, že zostanú nepovšimnuté novinármi, ale najmä bežnými ľuďmi a hlavne na sociálnych sieťach. Mnohí hlavne mladí novinári žiaľ nikdy nepodnikali a teda ťažko môžu na nezmyselnú obhajobu reagovať kvalifikovanými otázkami, no aj tak sa verejným tlakom podarilo donútiť špeciálneho prokurátora vydať príkazy šéfovi NAKA začať vyšetrovanie vo veci možnej trestnej činnosti ministra vnútra SR. Absurdné? Ak náhodou pre niekoho nie už toto , tak určite situácia, ktorá by sa onedlho podľa zaužívaných zvyklostí mala stať, totiž pred ministra vnútra teda svojho najvyššieho nadriadeného by mal predstúpiť vyšetrovateľ, v pozore zasalutovať, predstaviť sa, oznámiť mu že počas jeho služby sa nič výnimočné nestalo a začať ho vypočúvať... Zle, zle, zle. Do momentu, pokým je minister vnútra vo funkcii totiž akékoľvek nezávislé vyšetrovanie nie je pre normálne rozmýšľajúceho človeka predstaviteľné. A to už zo samotnej povahy veci. Na druhej strane niečo - aspoň na oko, vykonať nevyhnutné bolo. Či však až takto pre občanov ponižujúco je otázkou.

Kauza Kaliňák - Počiatek - Bašternák je tak závažná, až si dovolím povedať, že jej vyriešením alebo zamietnutím pod koberec bude krajina volenými politikmi zaradená presne tam, kam patrí. Už zhruba o mesiac bude Slovensko prezentované ako krajina predsedajúca významnej európskej inštitúcii a bude pod drobnohľadom aj zahraničných médií. Smutné je, že zahraničie si nebude robiť obraz o jednotlivých politikoch, ktorí opantaní mocou zlyhali a to od najvyšších stupňov riadenia spoločnosti až po najnižšie, ale o krajine ako takej. A tu sa musí postaviť na odpor práve ten najobyčajnejší človek, ktorý nebalí milióny Eur do alobalov, neprofituje na predražených zdravotníckych prístrojoch a nemá na to, aby za milióny Eur kupoval obchodné podiely firiem, ktorým štát (teda samotný občan) na vratkách DPH vypláca milióny.

Ako sa bude vyvíjať táto kauza ďalej?

V súčasnom svete, kde prestala platiť etika a morálka a ešte aj jasné kauzy sú schopní niektorí ľudia obhajovať a tam kde vplyvným ľuďom ide o všetko, je predpovedanie vývoja pomerne zložité. Prestali totiž platiť štandardy a logické kroky vyplývajúce zo zamyslenia sa nad vecou tzv. obyčajným "sedliackym rozumom". Nik si nemôže dovoliť tvrdiť, že kauza skrýva akúkoľvek trestnú činnosť, jej amorálnosti je však zjavná. Ani bežný občan tobôž politik si jednoducho nesmie dovoliť ísť za určitú hranicu v správaní a konaní, a to ani pri 100%-nej istote, že nepríde k jeho odhaleniu. 100% v čase voľnej internetovej komunikácie totiž neexistuje úplne v ničom.

Predpokladám, že strana Smer jasne a zrozumiteľne pochopí závažnosť celej kauzy a bude sa chcieť vyhnúť jej ďalšej medializácii. Hrozbou môžu byť aj avizované protesty občanov, na ktoré vzhľadom na príjemné počasie môžu prísť tisíce až desaťtisíce ľudí. Ak nie pre nič iné, tak z princípu. Predpokladám teda, že nepotrvá dlho a hlavný aktér odstúpi dobrovoľne s naoko prijateľnou výhovorkou - napr. umožnenie nezávislého vyšetrenia medializovaných obvinení. Predpokladám, že strana sa bude chcieť vyhnúť väčším následkom, s ešte väčšími dopadmi na jej dôveryhodnosť a bude sa snažiť zachrániť, čo je ešte zachrániť možné. Ak by prišlo k tomuto scenáru, vymenili by sa figúrky, no partia by zostala rozohraná a pokračovala by podľa dlhodobo plánovaného scenára s prakticky jasným výsledkom. V zásade by prehral samotný občan, ktorý si však na prehry už zvykol a pokým bude mať dať čo do úst, tak ich bude tolerovať a trpieť ďalej.

Nech však rozmýšľam akokoľvek, nechápem jediné. A to postoj ostatných koaličných strán, ktorých lídri sa opätovne správajú ako sluhovia. Občan sa teda oprávnene môže pýtať, či sú ich navonok nepochopiteľné stanoviská slobodné a či silovými zložkami nie sú držaní takpovediac "za gule". "Správne" informácie totiž práve v takýchto situáciách môžu mať nielen cenu zlata, ale aj ich osobnej cti.

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
musia sa držať. aj zubami, nechtami. | 26-06-2016 16:01:50
Lebo ak jedného pošlú niekam - pá pá, roztrhne sa reťaz a nebude mať kto koho kryť a skryť. Povedzme si na rovinu - kým tam bude fico, nikdy nikoho nekopne do ri ti, nezačne sa riadne šetrenie, nebude žiadne trestné oznámenie a ak bude, bude odložené alebo zastavené...,etc.
A na slušný odchod z politiky je potrebné mať aj chrbticu. Ak ju v politike stratil, ťažko s takým politikom.
balkánskĂ˝ cigaĹ? | 21-06-2016 08:04:22
Túto pro rusku smeracko zlodejsko mafiansku luzu vyhodit z eu...aj tých 500 000 až milion slovenskych nadenikov co pracuju po ķrajinach eu...nech si idu domov užívat svojich komunistických vodcov
kauza,kauza, kauza | 20-06-2016 23:20:10
platení revolucionári robia bordel ešte pred vyšetrením a postihom ako seredskí cigáni v nemocnici, kto za tým stojí?
prezidant ŠTB s tou zimnou čiapočkov nosenou aj v horúcich časoch aj so svojimi nasledovníkmi, pomocníkmi pomocníka?
Investig. novinár Dano poodhaluje \"Kto za koho kope - a aj začo\". Noviár má objektívne oznámit skutočnosti a nie servírovat svoje subj.postoje a ovplyvnovat verejnú mienku, prospechovat na servilnosti mecenášov. Icte do péééčka aj s takýmito postojmi, hodnými vášho sponzora v Budajke! Žiak kríča v šlapajach svojho kvalifikovaného učitela a neuhne- zmena z dola je najpodvrh pre občana, tieto hyeny čo už sklamali, nemajú miesto v politicom živote, anie s podporou pochybnej podpory tzv novinárov etc. --po koment.
p. M. Dana - aby bolo jasno-
Rado dajka | 20-06-2016 11:32:34
Mečiar rozkradol Slovensko a Smer rozkráda eurofondy. Zo smeru mi už viac zle ani nemôže byť. Omnoho viac ma sklamala totálna predajnosť nádejného politika Procházku ktorý pred voľbami ťahal medové motúzy pod nosom slušným ľudom a teraz je len do počtu a čuší ako voš pod chrastou. FUJ ! Rado, si podvodník !
Vlado | 17-06-2016 18:22:12
Miloš a my sme niekedy boli aj vyspelou krajinou?Od 89ho sa tu len kradne, takže kludne pri tej rozvojovej môžeme aj ostať.Vo vyspelých štátoch platí zákon pre každého, na Slovensku len do výšky majetku.Potom je už justícia bezmocná.
občan | 16-06-2016 17:35:32
To ako majú naložené, sme mohli vidieť v kauze Čentéš a aj vo vôli hranola utiahnuť sa do prezidemtského paláca. Skupina okolo Lorenza je základný kameň,to nejde rozložiť, vymeniť nahradiť, to bude až do konca.
aktuálna info | 16-06-2016 17:10:37
17:01 Predseda poslaneckého klubu Smeru Martin Glváč po konci zasadnutia poslaneckého klubu povedal, že všetkých 49 poslancov stojí za Kaliňákom. Minister vnútra im podľa neho na klube dostatočne vysvetlil ďalšie veci v kauze Bašternák, ktorú Glváč označil za \"mediálnu kauzu\".
P.S.Musí na nich vedieť veľa,podržali ho...
gulak | 16-06-2016 15:48:57
Ja by som si nerobil zbytočné iluzie,že zahraniční politici su čistí,ako lalie...a naše predsednictvo..to je čistý maketing..rozhoduju zahraniční oligarchovia..a zahraničný,či domáci oligarcha..jedna bagáž..
komentár | 16-06-2016 15:04:20
Jasné, takmer stručné a výstižné! Škoda, že to nechápu aj ficovoliči...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign