Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Ak by mu ľudia nedávali peniaze, bol pri prinútený niečo so sebou robiť. " - Peter Sokol (MP) k problému s bezdomovcom pred Lidlom

Miloš MajkoDátum10. 08. 2019 11:24:03TémaBezdomovci v meste
200

Postreh obyvateľky mesta vo veci obťažovania ľudí prítomnosťou znečisteného bezdomovca pred predajňou LIDL v Seredi uverejnený tu: http://www.seredonline.sk/clanky/neprijemna-skusenost-s-bezdomovcom-po-nakupoch/   vyvolal medzi občanmi búrlivú diskusiu. Následne sme sa téme venovali aj v článku  http://www.seredonline.sk/clanky/ruvz-hygiena-nedisponuje-kompetenciami-vo-vztahu-k-fyzickej-osobe-zobrajucej-pred-sukromnou-prevadzkou/.  Aj tu dostatok občanov vyjadrilo svoj názor na stav, ktorý pred obchodmi je dlhšiu dobu.

Dnes prinášame stanovisko Mestskej polície, ktorá sa k problému musí postaviť v súlade s platnou legislatívou. Zástupca náčelníka  Peter Sokol pragmaticky potvrdzue  mimo iné aj to, čo sme v článku uviedli:  "Ak by mu ľudia nedávali peniaze, bol pri prinútený niečo so sebou robiť. "

 

Sent: Wednesday, August 7, 2019 1:55 PM
To: majko@majko.sk
Subject: Odpoveď

 

V súvislosti s Vašim dotazom ohľadne bezdomovca p.Bogdana Vám uvádzam, že Mestská polícia nemá zákonný dôvod na okamžité vykázanie tohto človeka spred Lidla. Priestranstvo pred obchodom a parkovisko je majetkom Lidla a v prvom rade by mali prostredníctvom svojej SBS  zabezpečiť vykázanie neželanej osoby na svojom pozemku.

Ak tam sedí, stojí hociktorí bezdomovec, tak sa ničoho nedopúšťajú.  To, že bezdomovec je ošumelý, resp. špinavý a zapácha, nedáva dôvod na jeho predvedenie, vykázanie a rôzne iné spôsoby, ktoré občania navrhujú.

Ak by aj nastala situácia, že bude bezdomovec z miesta vykázaný za nejaký počin, to nezaručí, že za 10 min. sa na dané miesto nemôže vrátiť, nakoľko už nič protiprávne nebude páchať a bude tam opäť.

Samozrejme, ak by dotyčný napádal okoloidúcich, robil iné neprístojnosti, znečisťoval okolie, resp. vzbudzoval iné pohoršenie,  hliadka môže dotyčného riešiť a vykázať z miesta, ale v tomto prípade nastane situácia, že pôjde iba z miesta A do miesta B, nebude pri Lidli, bude v malom parku na lavičke.

Ak sa bavíme o p.Bogdanovi, tak on odmieta akúkoľvek sociálnu pomoc zo strany mesta. Mesto mu 2-3 krát vybavilo sociálne zariadenie, kde ale nechce nastúpiť, lebo jemu vyhovuje byť na ulici. Mestská polícia každý týždeň zabezpečuje na Garbiarskej upratovanie po tejto osobe, nie je prispôsobivý, je arogantný bez najmenšej vôli zmeniť svoj život. Je schopný v priebehu jedného dňa nanosiť toľko odpadu, že je potrebné objednávať multikáru. V prílohe prikladám foto z 2.8.19 z upratovania Garbiarskej ul., kde už  opäť 5.8.19 nadonášal odpad.

Ak by mu ľudia nedávali peniaze, bol pri prinútený niečo so sebou robiť. Ale samozrejme nájde sa veľa ľudí, ktorí  mu dávajú peniaze a tým ho len podporujú v užívaní drog a jeho bezstarostnom živote.

Bezdomovci sú produktom demokracie a žiaľ aj takýto ľudia majú svoje práva, čo im zaručuje, že môžu sedieť, stáť, ležať všade, kde to nie je zakázané. Ak niekto leží v parku na tráve, nedáva policajtovi právo takúto osobu z miesta vykázať, len zato že niekomu sa to nepáči a že sa jedná o bezdomovca.

S pozdravom   Peter Sokol


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Zdroj: MP Sered
200
Autor: Zdroj: MP Sered

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
ivan | 13-08-2019 19:27:13
pre Clinta -škoda náboja obliať z benzínom a zapáliť čo zostane dať do kafilérky
Sťažnosť | 13-08-2019 10:48:25
Tomu degešovi budú ľudia stále hádzať drobaky. Väčšinou sú to nie domáci čo mu dajú, nakoľko ho už poznajú... Aj včera tam prerátaval koľko vyzbieral. Samozrejme že väčšie ako 50-centovky hneď schováva a necháva tam buď pár centoviek alebo nič aby sa znova niekto zľutoval 🙄 píše sa tu že má žltačku - tak ako je potom možné že sa voľne pohybuje medzi ľuďmi ??! Treba to niekde nahlásiť! A najlepšie priamo Lidlu (nie Seredskemu to je bezvýznamné. Tu si môžme písať litánie koľko chceme, tým sa problém nevyrieši. Treba posielať sťažnosti
luboš | 12-08-2019 09:27:34
ludia nič mu nedávajte jediné čo si tento potkan zaslúži je rýchlo sa pohybujúca obutá teniska smerujúca na jeho sympatický face
Jozef | 12-08-2019 06:07:17
zbavit hajzla pravnej zodpovednosti, neznamena zbavit sa aj hajzla. Znamena to, len tolko, ze potom by hajzel mohol robit to co doteraz (otravovat svojou pritomnostou, obtazovat, spinit...)bez toho, ze by bol pravne zodpovedny.
StingRay | 12-08-2019 03:02:29
Bežný človek, kt. sa na verejnosti prezentuje ako slušná a nekonfliktná osoba sa v Seredi VEĽMI ČASTO spontánne stáva terčom pofidérnych záujmov rôznych indivíduí alebo aj skupín. Či už sú to neizolovaní, dlhé roky po meste voľne sa pohybujúci psychopati (tým nemyslím Lola), medzimestské fetky čo špekulujú ako od cudzích vymámiť peniaze, cigánske deti čo ti v sprievode rodičov bezdôvodne vulgárne zahrešia do ksichtu, naliati staniční opilci čo majú neslušné poznámky, keď ideš s frajerkou okolo šenku na autobuske, alebo aj spomínaní mestkí policajti čo ťa nutne musia skontrolovať na prechádzke so psom na Larzernkách v sobotu o deviatej ráno, keď fetáci už dávno v rauši robia obhliadky drobného hnuteľného majetku všade inde po meste.
Ide o to, že pre také osoby je jednoduchšie manipulovať a buzerovať človeka, čo je na pohľad normálny, t.j. je z domu vychovaný a má aké-také kultúrne návyky, než niekoho, kto je už ďaleka divný, agresívny, resp. asociálny. Vlastná skúsenosť je na nezaplatenie.
H.Rock | 11-08-2019 22:15:40
ešte ma zaujíma - keď sú MP policajti taký žhaví a chcú "povolenku" na predaj od babky čo predáva zeleninu, orechy a pod. pred Vravom (inak čistá šikana ju odtiaľ vyduriť), bez toho aby ich niekto volal, tak do bezdomovca sa nepustia. X-krát som videl jak sa púšťali do psíčkarov a vedľa drichmal preštaný feťák ma lavičke, na toho ani nepozreli...
H.Rock | 11-08-2019 22:10:57
tak mňa dosť na$ral keď som sa potkla o tu umelú nohu. proste som si nevšimla že tam ležal pri dverách a chvalabohu ju mal len pri sebe, nie na sebe ale aj tak som sa o ňu potkla, ešte na mňa naziapal či som slepá.
Marek | 11-08-2019 21:25:35
Hoďte mu tú umelú nohu do Váhu aj s bikom a hotovo.
vilo | 11-08-2019 20:14:07
Za Fica to tu je radost zit, sami bezdomovci,fetaci a ludia maju 3miliony exekucii na 5mil.obyvatelov , to je asi najviac na svete .
občan | 11-08-2019 18:57:03
Ľudia trepete tu, že Bohdana treba zbaviť svojprávnosti. A ako ? Môže ho MsP, PZ a lebo mesto dovliecť proti jeho vôli k lekárovi? Podrobil by sa vyšetreniu? Kto ho má k tomu donútiť? On dobre vie čo robí a ja by som nepovedal, že je nesvojprávny, je dobre vypočítavý a mastený všetkými masťami, ako hovorievali starí rodičia. Rozumu má až-až. Sú tu len kecy a kecy. S ním si neporadili ani vlastní rodičia.
Geco | 11-08-2019 18:47:42
Ved ak niekto cele dni sedi pred obchodom a moci tam, nemoze byt take tazke ho zbavit svojpravnosti, ci? Sa tu urobila uplna hysteria okolo jedneho bezdomovca, aby tu nakoniec niekto nezobral spravodlivost do vlastnych ruk a bude mat zbytocny problem
pre Bogdan | 11-08-2019 18:40:11
Splieras jedno cez druhe a pises bludy. Nemas predstavu o pravomociach MsP ani PZ. Niekto tu napise, ze cesta vedie cez zbavenie svojpravnosti. Ok. Ale ty si si kopol do MsP, myslis, ze je to pre nich robota? A tvoja veta "...jednotlivé opakované a každodenné priestupky dokumentovať a následne za účasti PZ SR, prokuratúry a súdu skúmať možnosť trestného stíhania" nepotrebuje ani komentar. Si popleteny, nemas sajnu co hovoris.
Misho | 11-08-2019 17:57:47
To ja neviem. Nie som pravnik. Neviem, co na to hovoria zakony. Viem len to, ze pokuty u bezdomovcov nemaju ziadny vyznam. Udelenie pokuty nijako nemeni ich zivotnu situaciu. Je im to uplne jedno.
Geco | 11-08-2019 17:47:45
no tak ako treba postupovat, aby bol dany jedinec zbaveny svojpravnosti?
Misho | 11-08-2019 17:37:31
Clovek bez adresy trvaleho pobytu a bez majetku ma priestupkovu imunitu. Pokuty pre neho nie su ziadnym trestom. V podstatr pre neho neexistuju.
Bogdan | 11-08-2019 17:20:13
Z diskusného príspevku zákon | 11-08-2019 15:44:46 je zjavne vidieť, že cesty a možnosti pravdepodobne existujú, len treba rozmýšľať a hlavne chcieť. Nesporne to nie je jednoduchá cesta, ale ako čítate riešenia možno sú, len treba začať konať systematický a nielen zabezpečovať grófovi každý týždeň čisté životné prostredie na úkor väčšiny. Netvrdím, že výsledok bude okamžite, ale šanca je. Som si istý, že pokiaľ sa do toho nezainteresuje Mesto Sereď so svojimi odbornými útvarmi vec sa nepohne ďalej.
Vážená nenahraditeľná MP a Váš pritakávač seredan 11-08-2019 11:16:24 vec sa dá riešiť v záujme občanov, nie je to len o tom nič mu nedávať on začne so sebou niečo robiť. Všetko to čo som v predchádzajúcich diskusných príspevkoch načrtol v prípade priebežného dokumentovania správania Romana B. môže iba napomôcť k vydaniu súdneho rozhodnutia v prospech slušnej väčšiny obyvateľov mesta v zmysle načrtnutého riešenia uvádzaného v diskusnom príspevku zákon | 11-08-2019 15:44:46.
zákon | 11-08-2019 15:44:46
Ak fyzická osoba pre duševnú poruchu, ktorá nie je len prechodná, alebo pre nadmerné
požívanie alkoholických nápojov, omamných prostriedkov alebo jedov je schopná robiť
len niektoré právne úkony, súd obmedzí jej spôsobilosť na právne úkony a rozsah
obmedzenia určí v rozhodnutí.

Pozbavenie alebo obmedzenie spôsobilosti na právne úkony je v právnom poriadku
chápané ako opatrenie v záujme tých, ktorí nemajú možnosť ovládať svoje konanie
alebo posúdiť jeho následky.
Účelom súdneho rozhodnutia o pozbavení, alebo obmedzení fyzickej osoby spôsobilosti
na právne úkony je poskytnutie ochrany nielen samotným fyzickým osobám, ktorých sa
rozhodnutie týka, ale aj ďalším fyzickým alebo právnickým osobám prichádzajúcim s
nimi do styku.

Podnet na konanie - oznámenie o skutočnostiach odôvodňujúcich začatie konania
o spôsobilosti na právne úkony, môže súdu poskytnúť ktokoľvek (napr. sused, príbuzný
či spolupracovník osoby, o ktorej sa má konať). Takéto oznámenie nie je to isté ako
návrh. Je to len poskytnutie informácií, na základe ktorých môže začať súd z moci
úradnej (bez návrhu) konať. Oznamovateľ v takomto prípade nie je účastníkom konania
a súd nevydáva žiadne rozhodnutie, ktoré by sa oznamovateľovi muselo doručiť.
Návrh na začatie konania môže podať:
a) zdravotnícke zariadenie, ktoré je v takom prípade účastníkom
konania. Miestne príslušný je súd v obvode, v ktorom sa toto zdravotnícke
zariadenie nachádza, čo umožňuje lepšie zistiť okolnosti rozhodujúce pre
pozbavenie spôsobilosti),
b) štátny orgán,
c) iná osoba – ak nepodalo návrh zdravotnícke zariadenie alebo štátny
orgán, môže súd uložiť navrhovateľovi, aby do primeranej lehoty predložil lekárske
vysvedčenie o duševnom stave vyšetrovaného s tým, že ak nebude lekárske
vysvedčenie v určenej lehote predložené, súd konanie zastaví,
d) osoba pozbavená spôsobilosti na právne úkony. Ide o výnimku z
pravidla, že za osobu pozbavenú spôsobilosti na právne úkony koná jej zákonný
zástupca. Ak súd návrh osoby pozbavenej na právne úkony na vrátenie spôsobilosti
zamietol a ak nemožno očakávať zlepšenie jej stavu, môže súd rozhodnúť, že mu
právo podať (opätovne) návrh na vrátenie spôsobilosti na právne úkony po
primeraný čas (najdlhšie však po dobu jedného roka) nepatrí

Vo výroku rozsudku sa občan označí plným menom a priezviskom, uvedie sa dátum a
príp. miesto narodenia občana a trvalý pobyt. Pri určení rozsahu obmedzenia
spôsobilosti na právne úkony súd musí prihliadnuť na okolnosti konkrétneho prípadu a
týmto obmedzením postihnúť len tú oblasť životných situácií občana, pre ktoré je to
potrebné v záujme ochrany jeho práv, ako aj v záujme spoločnosti.

Suma sumarum -pozbaviť spôsobilosti na právne úkony a šupnúť kam patrí...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-08-2019 15:29:03
Sledujem, ze niektorym ludom to uz fakt prepina. Asi teplo...

Kto z tych, co anonymne kritizujete jasne a zrozumitelne stanovisko MP budete schvalovat, ked policajt prekroci / zneuzije svoje pravomoci? A je uplne jedno, ci je to proti Vam, mne, alebo bezdomovcovi.

Som za objektivne posudzovanie kazdeho problemu.

Inak ale moze konat obcan a inak policajt.

Skusim zopakovat to, co evidentne podcenila skola:

obcan moze konat vsetko, co mu zakon nezakazuje, no policajt moze konat len tak, ako mu zakon uklada.

Male varovanie - nesnazte sa ziadat od policajtov / schvalovat ked policajti prekrocia pravomoci dane im zakonom. Dnes ich prekrocia proti inemu a vo veci, ktora Vam vyhovuje. Zajtra ich ale mozu prekrocit vo veci, ktora sa Vas bytostne dotkne a proti Vam...

Narabajte so slobodou obozretne. Nevolajte po bezpravi pre nikoho, ani toho najspinavsieho fetaka. Sloboda sa tazko ziskava, no velmi lahko straca...
Sokolovi | 11-08-2019 14:39:12
Sokol ty alibista a diplomat, chodte kontrolovat psíčkarov či maju sakle na vykali. Ale na toto gule nemate.
Obyvatel | 11-08-2019 14:27:54
Vidim ze MP a jej zastupca skor hlada spôsob ako tento problem a verejnu hromadnu nespokojnost neriesit namiesto toho ako to riesit. Mna by zaujimalo ako by to pan Sokol riesil keby sa tento smrad nastahoval a trvale okupoval priestor pred dverami jeho bytu. Lebo ten priestor pred jeho bytom je tiez verejne dostupný. Myslím ze niekto zabuda ze ake ma poslanie MP, v ci prospech ma pracovat a kto ju financuje. MP nemusi cakat na podnet ziadneho obyvatela a môže a dokonca po prečítaní prispevkov nespokojneho obyvatelstva ma konat. Ked MP vidi niekde babku postavenu predavat nieco tak hned kontroluju ci ma prislusne povolenia na tuto cinnost a ak nie tak pokuta alebo ju vyzenu ze nema povolenia a okrem ineho aj od mesta na predaj resp. na vykonavanie tejto činnosti . On ma povolenie od mesta na žobranie a na tomto mieste? On ma povolenie od Lidlu majitela pozemku na tuto cinnost na ich pozemku? Nema, tak konajte a netrepte tu alibisticke hluposti!!!
Bogdan | 11-08-2019 12:58:50
Pre seredan | 11-08-2019 11:16:24

Trvalo to tak dlho. Čakal som od včerajšieho večera kedy sa dotknutý pán policajt ozve a nesklamalo ma to. Ďakujem za po naučenie. Pýtaš sa či som zisťoval na MP atď., to nemôžeš myslieť vážne, čo ja mám zisťovať? Ja nie som platený za riešenie situácie s bezdomovcom Romanom B.
Môžeš si tvrdiť čo chceš a nepresvedčíš. Raz a navždy: ak niekto koná v rozpore so zákonom, tak orgán na to príslušný je povinný konať. Ak Bogdan pácha priestupky tak MP je povinná konať v opačnom prípade je celá MP vieš na čo. Bolo by vhodné, aby si presvedčil občanov tohto mesta, že iné riešenie nie je a zasraný Bogdan bude hýbať s celým mestom i naďalej. Treba Ťa vyzliecť z uniformy, si škodná. Ja viem jednoduchšie je voziť si riť v aute a nič nevidieť. Viac ma nezaujímaš a nebudem na Teba ani reagovať. Príjemný zvyšok dňa.
Spoluobcan | 11-08-2019 12:11:10
Takže ak sa hocikto vycika kde chce je to v poriadku?
Skusme | 11-08-2019 11:44:00
Si s deťmi rozložiť stany v meste a uvidíme ako nás hneď MP poprace kade ľahšie aj s pokutou....
seredan | 11-08-2019 11:16:24
Bogdan 10-08-2019 20:59:44 snazis sa hrat na inteligentneho ale moc ti to nejde. Rozpisal si svoje uvahy, svoje domnienky ale nic rozumne si v podstate nenapisal. Tak ti trochu skusim ozrejmit daktore veci. Snad ti to pomoze do buducna pri pisani komentarov tak, aby mali hlavu aj patu :). Co sa tyka dokumenovania priestupkov a ich riesenia: MP by mohla kazdy den masneho riesit ci uz za znecistenie verejneho priestranstva alebo hrube spravanie ak ide o nadavanie ludom. A teraz si to rozoberme. Za znecistenie by mu mohla davat pokuty. A co myslis zaplatil by ich? NEZAPLATIL. Takisto by ziadny exekutor tieto pokuty nevymahal, nakolko tomu somrakovi neni co zobrat. Cize pokuty ako riesenie odpadaju. Co sa tyka toho nadavania ludom, vies kolky z tychto ludi na neho podali oznamenie? Je vobec dakto kto naozaj podal oznamenie o priestupku na MP ci OOPZ? Zistoval si ci MP alebo OOPZ riesila takyto podnet? Alebo je to len v rovine ze dakto napise ze nadaval a to je vsetko. Moj osobny nazor, ak nadava dakomu treba mu dat po papuli, najlepsie riesenie, ktore si zapamata. Netreba mat obavu ze dakto bude mat opletacky, taka troska ziadne oznamenie o priestupku nepoda. Mily Bogdan 10-08-2019 20:59:44 ak by si trosku rozumel zakonom a nevykladal si ich po svojom urcite by ti doslo ze nikto, ziadny policajt, uradnik, SBS-kar nebude konat nad ramec toho co mu zakon dovoluje. Nikto nemoze cloveka bezdovodne obmedzit na jeho pravach slobodneho pohybu. Jedine najjednoduchsie riesenie je aby ludia dostali rozum a nedotovali ho peniazmy. A co sa tyka jeho prespavania treba mu zneprijemnovat zivot natolko, aby bol nuteny ist sa dakde zahrabat mimo ludi. Toto su dve najjednoduchsie riesenia.
Marek | 11-08-2019 08:26:32
Policia mala vec riesit v sucinnosti s lidlom, aby ho odtial vyhnali. Co sa tyka toho, ze berie drogy, co sama policia priznala - nema policia povinnost vypatrat kde si ich kupuje? Komu nosi vyzobrane peniaze a x dalsich drogovo zavislych, co tu pobehuju? Najdete ich v stanoch a bunkroch pri Vahu. Staci ich pozorovat kam na sidlisko si idu pre davku dilerovi. Okrem toho enormny narast bezdomovcov a asocialov nastal prave po posobeni katolickej charity na Garbiarskej, ktora ich nasala z okolia ako spongia. Predtym ich tu nikdy tolko nebolo. Nikdy! Ked chcu pomahat, treba taketo zariadenie da niekam na okraj mesta a nie do centra najvacsieho sidliska. Ked to mesto povolilo, nerozmyslali ake hrozostrasne nasledky nam to prinesie? Mesto by malo urgovat dokoncenie rekonstrukcie byvalej zs a malo by zabezpecit vysekanie krikov a naletovych drevin ako pred, tak aj za hradzou, aby sa nemali kde schovavat + malo by sa tu pravidelne upratovat od smeti a striekaciek.
Clint | 11-08-2019 07:34:49
Zastrelte ho a hotovo
Anonym | 10-08-2019 22:13:19
Raz sa niekto naserie, v noci ho nalozi do auta a odvezie prec...
Otázka na MP | 10-08-2019 22:02:23
akým právom je z mojich peňazí ako občana mesta stále zvýhodňovaní
Nejaký neprispôsobilec? Nie som proti zmysluplnej charite pre sociálne odkázaných občanov ale nemienim platiť upratovanie a vývoz smeti po takýchto demen..v! To platí aj pre Cukrovatsku a Trnavskú! Typické pre mesto Sereď! A nás by “ zdrali” z kože! Koľko krát sme sa ako občania skladali na vývoz smetí po Rómoch ba Cukrovarskej? A to nehovorím o dlhoch na vode a odpade, ktorý sme zaplatil za nich mi všetci! A ako poďakovanie za našu hlúposť fet a drogy v každom rómskom dome.
keby ten | 10-08-2019 21:57:51
vagabund nakričal na mňa, rozkopem mu tú špinavú papuľu.Ten zku++++++vený féťák mal dávno skapať a s predajcami drog. Treba sa opýtať ctihodného občana Bielakáva či mu tiež dodával, alebo dodáva. Toto je jediný spôsob, ako sa normálny človek v meste Sereď žijúci môže chrániť proti moru, žltačke a fetu.
anonym | 10-08-2019 21:42:26
mestska policia nech ho nalozi a privezie pred primatorov dom a nech mu tam v noci vykrikuje jak zmyslov zbaveny ked ho chyti abstak ze cele sidlisko je hore a ked pride policia nic neurobi to je skoro kazdu noc
Bogdan | 10-08-2019 20:59:44
So záujmom a prekvapením som začal čítať stanovisko MP v Seredi k osobe bezdomovca Romana B. Prekvapuje ma, že MP vôbec k tejto veci zaujala verejné stanovisko. Po jeho prečítaní musím však povedať, že z obsahu som sklamaný, nakoľko ide iba o strohé konštatovanie toho čo už všetci dávno vieme, bez akéhokoľvek čo i len náznaku riešenia situácie do budúcnosti. Pochopil som to tak, že MP to nechala na občanoch v zmysle nič mu nedajte bude pokoj a ak mu dáte tak si ho trpte. Vzhľadom k tomu, že zriaďovateľom MP je Mesto Sereď, beriem toto vyjadrenie zároveň aj za stanovisko Mestského úradu. V tomto kontexte nič nového, typické pre Mesto - nezáujem, ignorácia, občan pomôž si sám.

Problém treba chápať a riešiť v dvoch rovinách:

1./ prítomnosť a pôsobenie Romana B. na verejne prístupnom mieste na pozemku vo vlastníctve spoločnosti Lidl, pred predajnou Lidl v Seredi
2./ prítomnosť a pôsobenie Romana B.na verejne prístupnom mieste na pozemku vo vlastníctve Mesta Sereď, na parkovisku na ul. Garbiarskej v objekte bývalej základnej školy.

K bodu 1./
-jednala MP, alebo mesto Sereď s vedením predajne
Lidl v Seredi, a vedením SBS, ktorá vykonáva ostrahu objektu?
-jednala MP, alebo mesto Sereď s vedením spoločnosti
Lidl, jeho právnym oddelením o riešení situácie?
-vie vôbec ústredie spoločnosti Lidl o tomto probléme?
-uvažoval niekto prizvať do riešenia situácie hygienu, zdravotníkov,psychiatra, PZ SR, prokuratúru, súd a pod. Súhlasím náročné, ale ak Mesto Sereď nezačne konať v tomto kontexte tak verte, že problém sa sám nevyrieši.
-o tom, že verbálne oplzlo napáda okoloidúcich, robí neprístojnosti, vedome a úmyselne znečisťuje okolie, keď priamo pri vchode do predajne močí po sediačky, keď mu celý pohlavný orgán trčí spod oblečenia a pod. občania už informovali vo svojich diskusných príspevkoch, treba len chcieť a začať každé jeho konanie dokumentovať aj za cenu nainštalovania účelovej kamery a pod.
-uvažoval niekto nad tým, tieto jeho jednotlivé opakované a každodenné priestupky dokumentovať a následne za účasti PZ SR, prokuratúry a súdu skúmať možnosť trestného stíhania.
-preveril niekto v diskusnom príspevku spomenuté podozrenie, že je infikovaný žltačkou. Skúmal niekto možnosť vyšetrenia jeho celkového zdravotného stavu, či nepredstavuje pre svoje okolie a verejnosť riziko?

K bodu 2:
-tu sa nemôže MP a ani Mesto Sereď vyhovoriť na Lidl a pod. Jedná sa o kemp Romana B. priamo na verejne prístupnom pozemku Mesta Sereď na ul. Garbiarskej. Tento stav všetci okolo bývajúci trpia už niekoľko rokov. Je hanbou Mesta Sereď, že Mestská polícia každý týždeň zabezpečuje na Garbiarskej upratovanie po tejto osobe, namiesto komplexného riešenia situácie. Pýtam sa budete aj po ktoromkoľvek inom občanovi mesta zabezpečovať upratovanie, alebo nás zderiete na pokutách, predvolaniach, prejednávaniach a vláčeniach po úradoch a súdoch. Prečo a na základe akých právnych noriem tohto občana bezdomovca zvýhodňujete pred inými občanmi, ktorých týmto Vaším postupom jednoznačne diskriminujete. Ak by ktorýkoľvek iný občan bezdôvodne zabral odpadom a stanovaním, teda iným ako na to určeným spôsobom jedno, alebo viac parkovacích miest je zrejmé, že by bol najmenej priestupkovo riešení. Roman B. denno denne, noc čo noc zaberá na ul. Garbiarskej svojím bordelom 1, 2, 3, 4, 5, stalo sa že aj 6, 7, 8 parkovacích miest. Som zvedavý ako bude MP riešiť situáciu na základe telefonického oznámenia, že čakajúcim vodičom Roman B. odmieta uvoľniť svojím odpadom parkovacie miesta. Je skutočne potrebné, aby si ľudia začali uplatňovať svoje práva a priamo na mieste žiadali MP o riešenie situácie. Ak toto nieje schopná zvládnuť, tak je potrebné je zrušiť a ušetrené peniaze použiť keď nie inak, tak aspoň pre futbalistov. Ani jeden normálny občan si v tesnej blízkosti jeho kempu vozidlo nezaparkuje z obavy jeho poškodenia v noci vystrájajúcim sfetovaním Romanom B. Zdokumentovala úž niekedy MP nočné úradovanie Romana B. v odpadovej kobke na ul. Garbiarskej priamo oproti
východu z parkoviska. Ten bordel ktorý tu Roman B. nepravidelne zanecháva je neskutočný. To všetko sú priestupky, ktoré Roman B. sústavne pácha. Je absurdne, aby spoločnosť a na to určené orgány beztrestne donekonečna tolerovali protispoločenské konanie Romana B. bez potrestania. Je neakceptovateľné, aby jedinec roky týmto spôsobom terorizoval väčšinu bez možnosti riešenia situácie.
Anonym | 10-08-2019 20:34:26
A tu je zaroven odpoved na blbe otazky typu, preco policia s nim nic nerobi.
Lubo | 10-08-2019 20:30:34
Tento hajzel si nezasluzi nic ani cent pamatam jak v 90 tych rokoch terorizoval cele sidlisko fetak prasivy nedajte mu nic a nebude tam vysedavat
Udenac | 10-08-2019 18:46:25
Este ze zbierku pre masneho nespravia.
marian | 10-08-2019 18:10:52
dobre pise sa tu ze fetuje a distribuje drogy a to neny zakazane.
občan | 10-08-2019 16:49:51
Ani keby toho špinoša spred Lídla neviem kam dali, vždy sa dovlečie do Seredi, hlavne pred predajňu, pretože tam sa mu najlešie darí. Ľudia -kupujúci, i náhodní ho podporia nejakými centami, aj eurami, tak prečo by išiel do zariadenia a musel sa do určitej miery prispôsobovať. Otravuje občanov, kupujúcich, robí hambu mestu, ale určite keby ho priviezli nielen pred primátorov dom, alebo hociktorí dom, určite by ho tam priviať ku kolu nemohli a o10-15 min. by bol už späť pred Lídlom. Je to len o tom, či ho finančne denne pred Lídlom je treba podporovať.
Hnus | 10-08-2019 15:41:02
Niečo príšerné čo sa tu deje. Tento parazit si nezaslúži ľútosť, lebo svoju vlastnú mamu dohnal do hrobu. V živote neodrobil 1 minútu. Predáva drogy a taký si ľútosť nezaslúži. Nie je bezdomovec ako bezdomovec. Napríklad Kapošovi dám jedlo aj drobné. Lebo on voľakedy žil normálnym životom, chodil do roboty. Že sa dostal tam,kde je, to je už iné.... A ani drogy sa tu neriešia. Veď čo sa tu deje za posledný rok. Narkomani si verejne pichajú drogy na lavičke. A pod mostom pri kamenáči ? Už sa človek aj bojí tadiaľ prejsť. V parku si malé deti kupujú drogy. Každý druhý feťák predáva drogy a aj olaskí cigáni verejne predávajú a keď prídu kukláči povedia, že to deti. Tak nech z nás tí, čo to majú riešiť nerobia idiotov a nemajú múdre reči.
Hnus | 10-08-2019 15:17:10
Tato narkomanska prasiva ***** by bud uz mala skapat alebo to hodte do vahu. Nadava ludom okolo vykrikuje smrdi chova sa jak prasive hovno. Toto je nadbytocne teleso ktore nena na tomto svete uz vyznam. Nieje bezdomovec ako bezdomovec. Tento druh ako tento by mali zberat po mestach do nakladnych aut a zbavovatvsa to v kafilerii
dôkaz | 10-08-2019 14:54:37
Vyhnanie trnavskej charity z mesta sa zdôvodňovalo aj tým, že je strašný neporiadok v okolí Garbiarskej ulice a v meste, ktorý spôsobujú bezdomovci. Charita tu už nie je, bordel ešte väčší, aj počet bezdomovcov (hlavne tých, ktorí potrebujú fet v našom meste), takm koho teraz vyženieme von? Najlepšie by bolo ten fet!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign