Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"A nápis na pamätníku nie je dôležitý..." - malo odznieť na súde, píše Alojz Hlina

Miloš MajkoDátum07. 02. 2016 15:07:37TémaAktuálne témy

Vo Svidníku súd riešil budstu Vasila Biľaka. Tisíce sporov pre občanov bytostne dôležitých, no súdmi neriešených, alebo riešených päť či desať rokov,  čakajú na pojednávania...   - že súdy sú preťažené!

Bol som sa pozrieť na súde vo Svidníku, kde súdili dvoch umelcov, ktorí pomaľovali bustu V. Biľaka.
Poškodená strana na súde uviedla: škodu, ktorú znalec určil podľa fotografie...
Na to sa sudca doslovne opýtal: videl znalec tú bustu?
Odpoveď: nie, nevidel. Nebola to busta, ale umelecké dielo.
A nápis na pamätníku nie je dôležitý..., dodala poškodená strana.
Takže busta V. Biľaka bola umelecké dielo, a nápis nie je dôležitý, to som sa dozvedel na súde vo Svidníku.
Podľa môjho názoru tí, ktorí zabezpečili, aby sa tento absurdný prípad dostal až pred súd, by mali znášať mzdové náklady na sudcu, zapisovateľa a energie.
V tejto krajine štát dovolil, a niektorí politici na tom zarábali, že ľudom dávali úžernícke pôžičky. Z chudobných ľudí si urobili svojich finančných otrokov.
Že by sa v našej krajine zjavil nový druh inšpiratívneho príbehu ako si zarobiť peniaze? Taký príbeh "Facebook-u" na slovenský spôsob?
Ako to bude fungovať?
Dajte si urobiť bustu nejakého nacistu alebo komunistu. V Číne cez portál Alibaba Vám takú urobia z bronzu za 200-300 Eur.
Inštalujte ju niekde, čím frekventovanejšie miesto, tým rýchlejšia návratnosť. Aj v tejto smutnej krajine plnej krčmových hrdinov sa nájde niekto, kto sa na ten ksicht nebude môcť pozerať a keďže vie, že náš štát takéto "umelecké diela" chráni a na návrh na odstránenie busty sa Vám vysmeje už pani v podateľni, tak ako akt občianskej statočnosti to "umelecké dielo" aspoň na protest pomaľuje.
Poškodená strana pošle fotku znalcovi, znalec cez fotku určí, že "umelecké dielo" bolo poškodené, škodu vyčísli na cca 3000 eur.
Polícia sa s tým stotožní, prokurátor sa s tým stotožní, súd sa s tým stotožní a vysúdite aj náhradu škody.
Takže investovaných cca 300 eur do busty nacistu alebo komunistu, Vám vynesie približne 1000% zisk.
Dobré nie?

Zdroj: FB Alojz Hlina


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
vandali | 09-02-2016 05:52:20
Odkedy si vandali hovoria umelci???
Ničenie cudzieho majetku je trestný čin!
citrom | 08-02-2016 20:29:21
Ja navrhujem bustu .na sukromnom pozemku ciganovi grofovi z cukrovarskej urcite spravil menej zla ako zlodej komunista fico a vrah komunista bilag.
pre anonym | 08-02-2016 17:30:27
Je to take tazke pochopit,!My im nebudeme stavat pomniky,ale My nemozme niekomu kecat do toho,co si postavi niekto iny,aj ked je to mesto na svoj pozzemok.
anonym | 08-02-2016 12:33:20
Tak im treba spravit pametniky zacal by som vojvodcom hitlerom gebelsom stalinom syfilisom leninom a potom asi uz nikoho neurazi krajcir komunista a vrah bilag.
haaa | 08-02-2016 10:50:54
o mengele sa uci aj teraz na zakladnej skole a je v kazdej prirodospisnej alebo dejepisnej ucebnice prezentovany ako lekar. Tak isto aj Napoleon je prezentovany ako vladca dobyvatel a nie ako masovy vrah ktory zabijal pre svoju moc. J. Busch je prezentovany ako americky prezident a nie ako masovy vrah ktory viedol invaziu za invaziou v mene ropy.
komunisticky vrah bilag | 08-02-2016 09:06:29
Vzbudzuje verejne pohorsenie aj na sukromnom pozemku ako by si dal spominaneho vedatora mengeleho.
demokracia | 08-02-2016 08:55:50
pokial si dobre pamatam, tak tzv. \"pozyvaci list\" Ruskej armade podpisany VB sa nikdy nezverejnil.
Som zvedavy, kto bude o par rokov zodpovedat za pozvanie armady z USA alebo inych krajin z tzv. skupiny NATO?!
Co potom? Budeme tak isto odsudzovat, malovat a nenavidiet?
Chce to len cas a vsetko sa vykrystalizuje.
Neviem na co sa tu teda niektori odporcovia daneho rezimu hraju...
Jeden rezim odide a pride dalsi, mozno este horsi
Realista | 08-02-2016 08:49:48
Tu sa neriesi politicka minulost Bilaka,tu sa riesi obcanskopravna zalezitost,samozrejme mozte mat cokolvek na svojom pozzemku,dokiali to je v ramci zakona a nevzbudzuje to verejne pohorsenie.
mengele | 08-02-2016 06:36:45
Ked moze mat komunisticky vrah ,krajcir bilag bustu tak moze mat bustu aj pred kazdou skolou, skolkou na sukromnom pozemku aj vrah jozko mengele..ved tolko spravil v oblasti badania detskeho zivota.
realista | 07-02-2016 20:14:12
Je to uplne jasne a nema to s politikou nic spolocneho.Ked to bol sukromny majetok,tak nikto nema pravo ho nicit,a to je uplne jedno koho zobrazuje.
niekedy sa sám hanbím za to | 07-02-2016 18:44:55
ako môže byť niekto príslušníkom národa,ktorého ako jeho čelný predstaviteľ odovzdal pozvanie na okupáciu svojej rodnej krajiny na verejných hajzloch:
www.sme.sk/c/2149298/pozyvaci-list-z-roku-1968-vraj-odovzdal-bilak-na-bratislavskom-verejnom-wc-selestovi.html
Kiska | 07-02-2016 17:28:14
shelley: seredan prispel k veci ale ty si urobila len - kot kot kot aaaak :D
Pan Bilak by mal byt v kazdom meste ako spomienka na cloveka ktory sem pozval nasich priatelov a spojencov a ucitelov. Bez nich by sme hrabali travu este teraz.
https://www.youtube.com/watch?v=Ct3pMWmok-Y
to : seredan | 07-02-2016 17:14:24
shelley | 07-02-2016 15:56:11 a Robo | 07-02-2016 16:02:32 to vystihli to dobre!!!
Peter | 07-02-2016 16:43:27
Seredan dobre hovoríš.Niekto sa tu velice silno snaží praktizovať demokraciu,avšak nedemokratickým spôsobom a deleguje sa do pozície martýra.Tí dvaja sa toho nemali čo chytať,nech to bolo čokoľvek a mám dojem že ten dlhovlasí ani nezažil Biľaka a ak ano tak mu ešte rástli prvé zúbky.Sudca konal správne a nezaujato,ako poškodzovanie majetku a tu to končí,Nech to bola busta hocikoho.Ak má sused gýčového trpaslíka pred domom a akože umelec príde a zničí ho to akože môže?Akože čože.Hlinu neriešme.
tresty | 07-02-2016 16:08:27
Možno, že by bolo zaujimavé vidieť trestný poriadok, ktorým sa riadia sudcovia, lebo je až zarážajúce, aký meter používajú na toho, alebo onoho občana. Za zabitie dostane \"až päť rokov\" za krádež \"až 15 rokov\". Že sú súdne prieťahy? Keď si to môžu dovoliť, prečo nie. Potom sa domáhajú každý rok valarizácie platov za vyťaženosť. Obyčajný človek, so zdravým sedliackym rozumom by to asi riešil inak. Napr., keď sa obžalovaný nedostaví na pojednávanie bez vážnych dôvodov, na tretíkrát odsúdiť v jeho neprítomnosti bez možnosti sa odvolať. Tak isto i pri obhajcovi. Svedok, ktorý zmení výpoveď by mal dostať trest za krivú výpoveď. Takto to je len hra na mačku a myš. Asi väčšina by si rozmyslela čo urobí. Trestného činu sa len málokto dopustí,lebo keď akúkoľvek lumpárnu, posudzuje sa to ako priestupok. Podľa mňa priestupok je to, keď prejdem cez križovatku na červenú. Veď a nečudujme, keď aj naši vládni činitelia prefrajmočili astronomické sumy, ale zákon neporušili. Ale aký? Vôbec nejaký existuje, alebo len pre nás?
re.seredan | 07-02-2016 16:03:18
Ty rusky fasista co tak miesto cervenej hviezdy v parku dat na pomnik bustu hitlera,cerveny alebo hnedy fasista aj tak su to hajzli a vrahovia.
Robo | 07-02-2016 16:02:32
Seredan hlúpejší si zo dňa na den Ty.... Biľak si nezaslúži bustu ani na záhrade v Hornej Dolnej... Tragédiou už bolo umiestnenie busty a pamätníka, už vtedy mali byť odsúdení tí, čo ju tam osadili.... Ale čo čakať v tomto našom Bananistane, kde komunistov nahradili vo vláde ich pohrobkovia - smerácka komunistická zlodejská banda... Ak sú postihovaní hajlujúci vyholenci, tak isto treba postihovať aj prejavy krajnej ľavice...
Peace.... :-)
shelley | 07-02-2016 15:56:11
Seredan musí k všetkému zaujať svoje stanovisko. Že sa tento človek nedal na politiku!
seredan | 07-02-2016 15:22:36
Ten Hlina je cim dalej hlupejsi a hlupejsi.
Zbohatlik ktory nevie uz ako sa ma prezentovat a jeho chorobna snaha byt stale v mediach za kazdu cenu. A ako vidieť tak ma svojich vernych fanusikov aj tu ked sa o nom stale pise.

A k teme: Pokial niekto nasilne porusuje zakon z vlastneho presvecenia je to iste ako vrah, zlodej any kriminalnik. Pokial by moje mesto dalo sochu osoby ktoru ja odsudzujem tak sa snazim presvedcit verejnost aby spisali peticiu tak ako to je v demokratickej republike. Ale aby som ja bral zakon do svojich ruk a porusoval ho v mene toho ze ja som nad zakonom a zakon je podla mna zly tak to uz nie. To uz potom si moze kazdy robit co chce.
Lenina maju v nemecku ako busty a sochy normalne na namestiach aj v skolach a nikto to neriesi. A tu par vlasatych akoze umelcov o ktorych nikto nikdy nic nepocul a maju za sebou kriminalnu minulost ohladne drog sa tu stavaju ako obete.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign