Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"a bude horšie" - tvrdím už tri roky a žiaľ, potvrdzuje sa to...

Miloš MajkoDátum04. 04. 2012 08:44:12TémaAktuálne témy

Ďalším zaujímavým diskusným príspevkom čitateľa jeho názor na vzťah zamestnanec - podnikateľ.  Práve v tejto oblasti to medzi diskutujúcimi vrelo už niekoľko krát. Obsah diskusného príspevku:

reakcia | 01-04-2012 07:29:19 |

A to ešte nehovorime o tom, že sa tu chcela zrušiť minimálna mzda /myslím že niekto od SAS to chcel presadit, ale aj podnikatelia/. To by sme robili za 100e mesačne. A niekedy mam dojem, že páni velkopodnikatelia by nedbali, aby sme namiesto vyýplaty my peniaze nosili do práce z vdaky za to, že me pracu... Ide to dole vodou, a bude horšie vážení, pamätajte moja slova!

- - -

Názory mnohých zamestnancov sa na svojich zamestnávateľov líšia - možno iba preto, lebo zamestnanec nepozná povinnosti podnikateľa a reálne náklady zamestnávateľa na každé pracovné miesto. Možno je na mieste aj otázka, prečo by sa o to mal zaujímať ? V každom prípade vydiskutovanie si niektorých  aspoň základných vecí možno neuškodí. Čo teda očakáva zamestnanec od zamestnávateľa a čo šéf od podriadeného?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Peter Klokner | 06-04-2012 19:05:00
Igor, trochu neskôr ale predsa iba doplním, že obsah jedného z tvojich príspevkov som pochopil ale bol pomerne dvojzmyselný a tak som sa na jednom z možných chápaní, keďže sa mi to náramne hodilo, úplne sebecky "zviezol :-)))
Našťastie ale ACTA nebola ratifikovaná (údajne aj Brusel si už všimol, že tam robia akosi nadprácu) a tak aj keď by sa dalo moje počínanie chápať ako zásah do duševného vlastníctva, zachovám kľud rovnako ako svorka cigánov, beztrestne lúpiacich palivové drevo v CHKO :-)))

Pán Matejička, ďakujem že ste reagovali, a že ste sa neurazili, konečne, aspoň vidíte, že som si vás asi už natrvalo zaradil do kategórie Zdravotníctvo :-) Len na rozdiel od vás optimizmus nezdieľam ani náhodou ale to je samozrejme čistá vec názoru. Tak ako sa nikdy z černocha nestane pri rešpektovaní prírodných zákonitostí beloch či aziat, ani z dotyčnej sa nestane manažér ktorý zmenší zápach, čo sa šíri našim zdravotníctvom. A to ani za predpokladu že v elektronickej aukcii by sa jej podarilo nakúpiť desiatky tom SAVO čističa za zlomok ceny.

V tomto štáte sa zasa bude permanentne riešiť problém kakaných zahraničných investorov lebo zdierajú ľudí, ono je to jednoduchšie ako povedať nechápavým pravdu či vysvetliť podstatu. Už tu niekto uviedol že máme lacnú pracovnú silu. Čím iným ešte dokážeme ohúriť svet? Máme tony vzdelaných ľudí ale prakticky žiadnu bázu, kde by sa perspektívne uplatnili. Výkriky do tmy o zdieraní zamestnancov sa ľahko do niektorého rána môžu zmeniť na prosbu kolenačky aby tu zostala aspoň takáto možnosť. Je to iba otázka času a prezentácie moci, ktorú bude táto vláda voči týmto zamestnávateľom realizovať.
Ale v tejto súvislosti je aj tak pomerne zaujímavé, že neexistuje ani náznak nejakých zmien podmienok v agentúrnom zamestnávaní. Pripadá mi to dosť nelogické prezentovať sa ako obhajca núdznych a zároveň ich vedome (lebo veď práve oni sú tí ktorí sa nechávajú vykorisťovať dvojmo) necháva agentúrnemu prepieraniu. No nechajme sa teda prekvapiť.

A ak chceme prepierať problém správania sa niektorých zamestnávateľov (hlavne tých cudzích a obzvlášť kórejských), zabúdame na to, že v takmer každom podniku fungujú zamestnanecké rady. Nie je ich nečinnosť tiež dôvodom nespokojnosti ?
Ak prejdete pár diskusií na regionálnych serveroch, dozviete sa aj také perly, že v ktorom podniku "spí" ktorá líderka s ktorým manažérom a ako sa dávajú prémie rodine a známym a podobne. Veď aj toto je ukážka že sme na seba väčšie svine ako tí cudzí :-)

Ja osobne poznám niekoľko prípadov, kedy ľudia pracujú aj vtedy, ak im mešká výplata mesiac alebo aj tri. A stále veria. Rovnako sľubom zamestnávateľa ako sľubom vlády.
Až by sa želalo dodať, nekazme im túto tradíciu ba naopak, ešte väčšími billbordami ich v nej podporujme.
pre choré myslenie | 06-04-2012 13:21:59
Mal som na mysli,že ak budeme na urovni myslenia švajčiara,ktorý podniká,tak netreba stanovovať žiadne limity!!
Priklad-mám plnu halu hutného materiálu,40zvaračov skrátka na 100percent vybavenie ale potrebujem vymeniť dvere drevené za protipožiarne plechové čo urobí slovák?Dá to niekomu z dielne za ulohu v rámci pracovného času a teší sa že ako ušetril!švajčiar nájde niekoho z vonku ktorý sa tým že vzrába také dvere živí a zaplatí jemu aby on mohol zaplatiť za material a iné poplatky za svojho zamestnanca a ten može zaplatiť a ten može zaplatiť a ten može zaplatiť........a všetci su spokojní!!Zadarmo ale nikomu ani cent!Sociálne istoty su aj dochodky,ale to sa nedá uťať a jedna generácia skapte !MINIMáLNE3-4 generácie musia vymrieť aby sa zmenilo myslenie na slovensku!Len toľko.
socialne istoty | 05-04-2012 15:52:20
Margaret Thatcher: "problemom socializmu je, ze vam nakoniec dojdu peniaze inych ludi". to je to, co sa stalo v Grecku.
chore slovenske myslenie | 05-04-2012 14:24:10
Nikto nikomu nebrani byt na druhej strane,kresat mzdy smerom dolu niekomu inemu. Ale vyplakavajte tu, nikdy nebudete spokojni. Ked je niekto nespokojni nech si privyraba, nech nerobi vobec ked mu je malo. Ja by som za 600e nerobil, ani keby co bolo. toto je chore myslenie, Stat, len mi pekne daj daj daj, ale v prvom rade sa treba postarat sam o seba....
Dušan Matejička | 05-04-2012 14:22:59
...ja som to myslel viac menej ironicky..aj tak si myslím, že tm nebude na celé obdobie..ja som ju tam nevymenoval tak kľud ľudia :)
trocha viacej mimo | 05-04-2012 13:27:52
Prečo na slovensku musí byť minimálna mzda? Na vine nie su zahraničné firmy,ale slovenský manažéri,ktorístláčaju mzdu smerom dole aby sa s prepáčením strčili do zadku majitelovi!Toto je to slovenské ja sa mám dobre a druhínech pokapu!!Prečo ten ktorý má zabezpečenu dehonestujucu mzdu od svojho rodáka má platiť za lieky to isté ako ten čo mu tu mzdu zabezpečil a on sám na ukor pracujuceho berie minimálne 5-6 krát viac,lebo ušetril na výdavkoch firmy?Poznáte príbeh o platových podmienkach ktoré sa tvorili pri otváraní peugeotu?Na slovensku vyštudovaní topmanažment kresal platy dolu ,lebo on už mal vyštudované za dane tých neshopných!Preto treba držať minimálnu mzdu lebo inak by sa tu robilo zadarmo!Ved sme na slovensku!!!
Igor Lehocký | 05-04-2012 12:07:57
Peter, teba oslovím, lebo ťa poznám. Nepochopil si v tomto prípade ani ty, čo som mal na mysli keď som písal o základných životných istotách. Tie neposkytuje štát v tomto utešenom zriadení, tie dajú ľuďom iba peniaze. Zdravým peniaze za prácu, tým menej šťastným-postihnutým prispeje aj štát. O politikoch som sa ja osobne vyjadril už niekoľko krát, o všetkých od Mečiara, cez Fica a Dzurindu, až po všetkých tých, ktorí si nadelili 3500,-Eur mesačne za to, že stvorili zákony, na podklade ktorých to všetko funguje v tomto štáte tak, ako to funguje. Kto je s tým spokojný, vie prečo je spokojný, kto nie, aj ten vie prečo nie. Ale ak tu niekto vypisuje, že nepotrebuje mať žiadne istoty, tak ten musí mať v hlave iba nakadené.
Som ďaleko od toho, aby som v mojom veku veril na drísty vagabundov a podvodníkov, ktorí si hovoria politici a riadia tento štát. Človeku v produktívnom veku môže dať určité štandardné istoty iba práca a príjem za ňu. Kto to chce popierať je podľa mňa nekompletný. Žiadne iné istoty, ktoré sú napr. sľubované Ficom som na mysli nemal. Gorila vyšumela a ja osobne som presvedčený o tom, že v tomto štáte sa nič nezlepší, nič a to je pre mňa osobne taká celkom zjavná istota a prichádzam na to, že čím menej sa budem venovať čítaniu tlače o politike a sledovaniu TV na tému politika, tým dlhšie si ušetrím duševné zdravie. :-))
Jozef | 05-04-2012 10:06:06
Všeobecná má napriek zisku, ktorý dosiahla k februáru starú stratu asi 120 miliónov eur. Je z obdobia, keď poisťovňu viedla budúca ministerka Zuzana Zvolenská (Smer).

ale Dusko jej dava sance, a s usmevom.
Erich | 05-04-2012 09:58:58
Pán Matejička, dokedy máme dávať šance ľuďom, ktorí zlyhajú? Zuzana Zvolenská doviedla Všeobecnú zdravotnú poisťovňu do strát - takmer na pokraj krachu, strata bola "iba" 120 miliónov Eur. Zrejme to bolo súčasťou plánu, pretože dostala miesto vo vedení Dôvery, patriacej Pente. To skutočne neexistuje lepší kandidát? Prečo nedáme druhú šancu aj Hitlerovi, Lojzovi Čističovi alebo Breivikovi?

Takže pentizácia zdravotníctva bude úspešne napredovať aj bez Dzurindu, Uhliarika či Mikloša. Budú aj teraz lekári štrajkovať?
Nepoučiteľní | 05-04-2012 09:46:17
Dajme šancu Zvolenskej....HAHAHA, vtip dňa, mala šancu vo VšZP. A ako to dopadlo? Tá sekera za pár desiatok miliónov EUR určite niekoho s istotami tlačí vo vačku, však pán Paška.
Volicom KSSmer | 05-04-2012 08:06:46
nech si robia u hranatych komousov,pracu s vysokou pridanou hodnotou.
Dušan Matejička | 05-04-2012 07:56:20
p. Klokner...verte, že ani ja nie som nadšený z našej novej ministerky..ale dajme jej šancu :)
Volicom KSSmer | 05-04-2012 07:50:48
by som nenadal ani minimalnu mzdu!ze im neni trapne pracovat u hnusnych zapadnych imperialistov!ved hranaty KING KONG im vlastnou hlavou zabezpeci platy aj pracu aj istoty.
Takto sme volili | 04-04-2012 21:45:23
Summa summarum, do hádam najťažšieho obdobia od rozdelenia federácie vstupuje Slovensko so starou gardou na čele, ktorá nemá veľký potenciál na šetrenie peňazí daňovníkov. Práve naopak, zásadne si brúsi zuby na ich zvyšné príjmy a majetok. Keď budú občania o dva-tri roky z dlhovej krízy a krokov Smeru na prášky, prípadná dekriminalizácia marihuany sa im môže celkom zísť.
uplny suhlas | 04-04-2012 21:28:44
tak tak stopercentne suhlasim s poslednymi dvoma prispevkami. ISTOTY to je take slovenske... :D :D :D
zvonar | 04-04-2012 21:18:31
pre p. Kloknera: ... skutocne lubezne citanie ... tazko si vybrat emocie, ktorym nechat priechod po takychto fucktoch ... ale tym spominanym vyse 40% oviec to chvalabohu nic nestimuluje :) stav triezvosti nastane asi az ked narod zacne chapat trebars Adelin humor alebo Particku ... ale dnes bolo vonku krasne :)
Peter Klokner | 04-04-2012 19:14:36
Myslím si, že rafinovanú nejasnú definícu nejasných istôt si
budeme v nastávajúcich rokoch užívať plnými dúškami.
Vďaka 43% geniálnych spoluobčanov.

Niektoré perly už boli vyrieknuté.
Napríklad školstvo. Vraj sa pripravuje istota že na gymnáziá sa dostanú iba "bifľoši" s priemerom (koľko vlastne). Otázkou je, či ten avizovaný priemer 1,5 nebude istotou že gymple budú vyľudnené a polovica profesorov zbytočná. Tiež riešenie problémov platov v školstve :-)
Aj vysoké školy čakajú prievan. Vraj vysokoškolákov je priveľa. Ďalšia istota, že sa nedostane niekto na pracovnú pozíciu kde je (často úplne zbytočne) jedným z kvalifikačných predpokladov vysokoškolské vzdelanie. Snáď sa to nedotkne aj VŠ poslanca MM zo Smeru v Sládkovičove,inak by to v kontexte ignorovania čo i len úvah o jeho schopnosti byť ministrom znamenalo ISTOTU personálnej straníckej "smrti".

Alebo v zdravotníctve. Pán Matejička by sa mohol napríklad tešiť z ISTOTY ktorú mu určite poskytne pani Zvolenská ako ministerka zdravotníctva. Ak ako top manažérka dokázala skvelo rozvíjať postuláty ľudskosti v Dôvere za plat od Penty a svoju genialitu manažérky rozvinula vo VZP kde sa jej dokázalo spraviť gigantické dlhy, prečo by nemali mať konečne aj pacienti ISTOTU že prachy na zdravotníctvo sa "niekde" vždy nájdu. Najprv teda na platy, potom na platy, potom ešte na splatenie dlhov nemocníc, potom ešte na nejaké predražené opravy a ak zostane tak aj na nejakého pacienta.

Alebo napríklad v sociálnej oblasti. Na lepšie časy svitá zdravotne postihnutým vďaka precedensu budúceho šéfa SIS. Možno nie je tak vzdialená ISTOTA, že vozíčkari budú môcť žiadať príspevok na MV nielen na obligátnu Fabiu combi 1.2 HTP ale aj na auto VW Passat či menej nároční nejakú Octávku.

Napríklad dôchodkoví sporitelia majú už avizovanú ISTOTU, že šetrenie na účte v banke bude istejšie ako II. pilier, ktorého kastrácia je zjavne prvoradou úlohou súdruhov vo vláde. Tu ale majú menej chápaví a sympatizanti ISTOTU, že Kažimír im pripraví tak geniálny graf, že sami sa budú domáhať možnosti zbaviť sa svojich úspor.

No a tí, ktorí veria v ideu nenahraditeľnosti inštitútu minimálnej mzdy rovnako ako evolučnej teórii či bibli by zasa mali byť pripravení na bohužiaľ ekonomicky aj logicky pochopiteľnú ISTOTU, že jej neprimerané zvýšenie prinesie miesto radosti skôr ISTOTU že dostanú na výber, alebo padák alebo inú právnu "oblbovačku" v pracovných zmluvách.

A to je iba časť z radostí, ktoré nám budú poskytnuté.

No a samozrejme, tiež zastávam názor, že ak nebodaj naozaj mali byť chápané istoty tak ako to uviedol Igor, potom to je zo strany poskytovateľa istôt dosť krutý hyenizmus. Alebo možno dokonale absurdná ávka :-)))
pre cepenan | 04-04-2012 18:56:16
Pracuju na TPP alebo su brigadnici?
Co vystudovali?
Ake je ich odborne zameranie?
Ak nic neviem nemam narok zarabat vela.
cepenan | 04-04-2012 18:52:51
Pre erich.takze mlady manzelsky par pracujuci v samsungu zarobi dokopy 650e.chcu byvat samy tak si zoberu hypo kes im ju vobec daju.splatka 350e plus inkaso 150e zostane im na zivot 150e.krasny zivot...hlavne ze maju robotu...a taka mala otazka kedy budu mat deti?pri takycto platoch mlady odidu a tato krajina vykape.za take penaze mozu robit len rocnky ktore dostali byvanie zadarmo a aj tie maju problem vyzit..
nevieme | 04-04-2012 18:30:15
No ja naozaj neviem či je na pažravosti niečo závidieť?Niekomu nestačia ani 2 príjmy a iný musia vyžiť z podpory.Nuž čo ,nie každý sa dokázal vynikajuco učiť a dostať na školu kde bol za komunistov záujem až taký že robili nábor ako do bane.Každý nemá talent využiť životnu šancu.Ale človek by mal sudiť či to využitie šance nie je Gréckou cestou.JE KRIZA A PRACE NIET.Ale pozor finančná istota ešte nie je istotou zdravia a rodinného šťastia.
Erich | 04-04-2012 17:39:53
cepenan - pracovníci Samsungu nie sú tí vykorisťovaní, ako sa ich väčšina ľudí snaží vykresliť. Poznám niekoľkých pracovníkov Samsugnu, PSA či Pečivární - všetci žijú slušný život. Skutočne by som doprial každému nezamestnanému, aby mohol pracovať v Samsungu, PSA alebo Pečivárňach.
pre cepenana | 04-04-2012 17:25:48
Nikto ti nekaze makat v Samsungu za 300E, ale ked nemas na nic lepsie tak ti to asi patri. A ked uz aj pracujem v tom samsungu za tzch hnusnych 300E, preco nejdem za sefom a nechcem od neho viac, preco ak su zle prac. podmienkz, neorganizujem strajk? Preco neprestanu vsetci ti otroci pracovat a nebudu pytat lepsie podmienky? Asi preto ze pred branami stoji 2xtolko ludi ako je vo vnutri a zoberu tu pracu aj za tych ubohych 300eur ale ked mam ludi hlupych ktori sa nechcu vzdelavat ked maju 30-40 rokov, nechu na sebe pracovat, ale chcu mat 2000eur bez akehokolvek rozmyslania a snahy tak sa ani necudujem.
momo | 04-04-2012 17:11:54
cepenan ,

ano napríklad do Rumunska . Taký PSA má vypracovaný strategický plán ako sa v priebehu pol roka zbaliť a vypadnúť od tialto . a nezostane tu okrem plechových hál nič . A snimi a x subdodávateľských firiem . A to tam ludia nezarábajú najmenej. A čo potom také firmy kde ludia makajú za 300-400 € ? Zvýšme minimálku na 600 sa zbalia oveľa rýchlejšie a nezostane tu po nich ani smrad .
cepenan | 04-04-2012 17:11:01
ked tu citam niektore prispevky tak podla nich treba len drzat hubu a robit aj zadarmo lebo nahodou odidu tie uzasne zahranicne firmy.prajem tymto prispievatelom 1mes za pasom v samsungu za 300e a inac by hovorili...a este lepsie su odpovede sak chod do zahranicia.to povie len hlupak!tu som sa narodil tu chcem aj umret a tu chcem aj normalne zarabat ale to neny slovenske lebo my chceme len robotu...a uz sem nikdy nenapisem lebo sa my rozum zastavuje
zvonar | 04-04-2012 17:08:21
Odbocili sme trochu od temy ... nespravodlivo ukrivdeni by si mali uvedomit, ze nie priamo stat, ale sukromny sektor rozhoduje o podmienkach zamestnanosti ... stat to moze len s chvostom medzi nohami odtial-potial regulovat ... vsade plati globalny zakon dopytu a ponuky (aj napr. na dievcata pri Milexe)

K Vam pan ILko: ... ja mam zase rad slobodne prostredie, kde sa toleruje konstruktivna aj anonymna debata a bavi ma byt zvonarom :) ... mnohe sa lepsie vyjadruje a pomenuva.

Vam osobne vobec a ani nikomu inemu (poznam ich hodne)nezavidim pozivanie socialnych vyhod, po Vasom ISTOT, ktore stat nastavil ... necudujem sa preto ciganom, policajtom, vojakom a neviem komu, kto to vyuziva – no bol by sprosty, keby nie. Vy spominate zivotne istoty ... nemylte si ale socialne a ekologicke pojmy - eko zakon kae: Kde nemam zitotne podmienky, odtial odchadzam.

A uplne na telo ak chcete, lebo som sa asi urazil :))) mam vyssie vzdelanie ako VY a mam sa myslim lepsie ako VY (ak ked pojem spokojnosti je relativny a ja ho nemeriam bankovym kontom), ale Vasa posledna veta v ostatnom prispevku bola zlatucka, ked ako ste sa vyjadrili o nas ostatnych: “MY, PSYCHOPATI” by sme mali rovnake, ak nie lepsie podmienky na uplatnenie ako VY :))

Zameral by som sa skor na volebny futbalovo-medialny background, aby to v komunalkach nabuduce dopadlo konecne dobre. Nie je nic horsie ako nespokojny clovek – z Vas je citit silna krivda – dovod neriesim ... a neviem vobec naco tu nieco s Vami riesim :) idem sa hlasit svojmu osetrovatelovi :)
Igor Lehocký | 04-04-2012 16:27:30
Vždy mám rád, keď sa anonym domáha komunikácie s človekom, ktorý sa za svoje meno nehanbí a ešte lepšie je, keď písmenká diktuje teta závisť alebo keď sa anonym domáha dohadovať sa o niečom, o čom som sa vo svojom príspevku ani nezmienil. Zvonár a spol., takým ako Vy zvyknem odpovedať takto: keby ste sa lepšie učili, aj Vy ste mohli byť vojaci z povolania a policajti a potom pomáhať v súkromnej sfére SBS, ku ktorej by ste mali ten najlepší predpoklad ako ktorýkoľvek iný civil.
pre cepenan | 04-04-2012 15:40:38
To mas odkial, ze zarabame najmenej?
Myslis ze podobne podniky uz davno nestoja, v Rumunsku a Bulharsku?
NEZABUDNUť | 04-04-2012 15:40:33
Najlepšou istotou je biť štátnym zamestnancom v silových zložkách.Kým za komunistov išli do dochodku v 55 ke.Teraz možu v 40 ke.No a okrem velmi slušného dochodku sa možu veselo realizovať v dalšom zamestnaní a ťažkať si ako sa ludom ťažko žije.Nájde konečne niektorá vláda odvahu a dá im na výber bud nadpriemerný dochodok,alebo zamestnanie.Takýchto ludí su tisíce,su pomerne mladý zdravý tak prečo by si neprilepšili.Bohužial za pásom nenájdete ani jedného.Akurát zaberaju pracovné miesta ludom ktorý nemaju žiadny príjem beru len životné minimum a radi by robili.Takýto ludia zo svojho dochodku krásne vyžiju.No su pažravý za peniazmi.Tento problém nemala v programe pred volbami žiadna strana,prečo asi?Minimálna mzda nie je jediným riešením ako znížiť počet nezamestnaných.
odpadnem | 04-04-2012 15:38:00
ty si dobry klondike :D :D co ty vidis len firmy co robia auta ci co? Zbalia sa a hybaj do Indie, jake Rumunsko, to je tiez relativne drahe, ale India to uz je za hranicou znalosti vidim...
cepenan | 04-04-2012 15:19:37
pre trosku mimo a kam sa tie firmy zbalia?slovaci zarabaju v uniji najmenej.co pojdu do rumunska?tam nemaju any cesty...a nehovorim o pracovnych navikoch...zahranicne firmy maju na slovensku klondajk
zvonar | 04-04-2012 15:16:54
... ak pan penzionovany riaditel zemegule dovoli, nesmelo sa spytam, kedy bude nejaky FODBAL? :)) des
pre:Igor Lehocký | 04-04-2012 15:12:44
Medzi krajiny v rámci Európy, ktoré minimálnu mzdu nemajú zadefinovanú
patria aj niektoré typicky ľavicové a sociálne krajiny ako Taliansko, Švédsko, Nórsko,
Fínsko, Dánsko a Nemecko. Tak podla tvojej logiky týmto krajinám vsetkým j@b@.Mali sa ist poradit nejakým Pánom Lehockým zo Serede ktorý už zamestnal tisíce ludí a dával im nadpriemernú mzdu.
troska mimo | 04-04-2012 14:58:54
zakladne ludske prava a istoty...nezda sa mi ze by tam bola minimalna mzda...a s tym trencinom a socialnymi vedami je to ozaj trafene o par tisic kilometrov :D :D :D....nejde o to kto je robotnik a kto nie - takisto si ich vazim, ide o to ze tito ludia nepochopia, ze zvysenim minimalnej mzdy idu len a len proti sebe. Dneska firma nema absolutne ziadny problem zbalit vyrobu ci administrativu a od zajtra zacat inde. alebo potom stat doplaca stimulmy ako pri samsungu. Evidentne niektori v diskusii toho pobrali asi ozaj viac ty socialna istota :D :D :D
Jozef | 04-04-2012 14:56:54
Igor klidek, prdne Ti cievka a budes tahat nohu.
Igor Lehocký | 04-04-2012 14:33:24
Keď tu čítam niektoré príspevky, napadá ma jedno, že demokracia produkuje polointeligentov, ktorí najradšej zo všetkého opakujú do bezvedomia politické výplody, ktoré odpozerajú z TV alebo odčítajú z plátku, ktorý zamestnáva novinárov vymýšľajúcich články, za ktoré dostávajú mzdu. Samozrejme sa nechcem dotknúť nikoho, to by bolo to posledné, ale ak niekomu nechýba istota toho, že sa má kam vrátiť domov a má kde bývať, že si má za čo kúpiť základné veci potrebné na prežitie, že má z čoho zaplatiť náklady spojené s bývaním a mnoho ďalších vecí, ktoré podvedome ani nevnímame lebo ich pokladáme za samozrejmosť a bežnú súčasť života bez ktorej by sme boli možno pod mostom a podobne, tak ak tu niektorí sú na tom tak, že žiadne istoty nepotrebujú, tak dávam na zváženie majiteľovi týchto novín, aby boli blokované príspevky z rúk pacientov z psychiatrických liečební, lebo takéto názory môžu mať negatívny dopad na zdravého človeka. V jednej relácii vysielanej na ČT1 "Reportéři" alebo podobne, som raz videl a počul vyjadrenie mladého človeka vo veku okolo 25 rokov, ktorý povedal na kameru a mikrofón doslovne: " Seru na takovou vládu a stát, který neumí zabezpečit vymáhání základních práv a slobod člověka, který se snaží slušně žít a plnit si své základní povinnosti"...
A v tejto súvislosti už iba dodám: tí, ktorým nechýbajú základné životné istoty, majú v hlavách nakadené. Pardón.
pre Milos Majko | 04-04-2012 14:15:08
piste clanky v niektorom z office textovych editorov, ten vam hrubky z nepozornosti a rychlosti nedovoli - resp. opravi a potom len ctrl+c - ctrl+v ... a alexandra bude stastna (mozno si najde este nejaku tu ciarku sem tam:)
pre ste normálni? | 04-04-2012 11:13:10
Podľa všetkého máš vysokoškolské vzdelanie a ostáva mi len veriť,že sukromnu vysoku školu si si zaplatil sám lebo neverím tomu,že si študoval za dane obyčajného učnovkára!Alebo sa mýlim?Ešte jedna ožnosť je ,že si "študoval"v Trenčíne!Si trááááááápny!Moc si toho nepobral a odhadujem ,že skončíš ako vysokoškolsky vzdelaný-nezamestnaný alebo máš papier na sociálne vedy čo je menej ako vyučný list!
Robotník nemá nijaké práva?Ja sa bez nich nezaobídem a vážim si ich!!Zarábaju pre seba ,pre mna, pre štát a tak to funguje!
zvonar | 04-04-2012 11:12:49
... je fuckt, ze ovce potrebuju istoty ... uznajte, ze ako pologramotnemu, neschopnemu a lenivemu mi to bezvyhradne vyhovuje

... na zistenie obojstrannej vyhodnosti niekoho zamestnavat mi staci kalkulacka, zdravy rozum a vizia - toto hadam pochopi kazdy ...

... vrele odporucam (KSSmer pozitivnym az po uziti betablokatorov)

http://www.youtube.com/watch?v=3CFnxsadnNs
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-04-2012 10:17:30
Zial su tisice ludi, ktori pre ziadne pracovne navyky, nulovu zrucnost a nezaujem o vzdelavanie sa, rekvalifikaciu a pod. jednoducho nie su schopni robit nic ine ako pozametat dvor firmy, mozno prelozit kopu strku ci pozametat prazdnu loznu plochu navesu kamiona.
Podobni ludia jednoducho podnikatelom zamestnani nebudu, ked ich budu mat stat tisic Eur na cloveka.

System musi rozlisovat a musi zabezpecit stav, kedy zadarmo nedostane nikto od statu uplne nic. Na ziskanie vsetkeho bude nevyhnutne vynalozit nejaku verejnoprospesnu aktivitu.
pre:Erich | 04-04-2012 10:04:13
suhlasim!ale vysvetlovat to ludom v seredi kde ma KSSmer viac ako 50% je nad ludske usilie.Je to ako PERLY SVINAM HADZAT!!!
ste normalni?? | 04-04-2012 09:47:43
Zrusit celu minimalnu mzdu, celych odborarov a podobne sracky. Vsetky zasahy len deformuju ekonomiku. Zosadme politkov, dajme tam manazerov, predajme vsetko statne a budeme sa mat dobre jedine vtedy!Nech je stat ako firma, kde ani cent nevyjde navnivoc!Ale to clovek z ucnovky pochopi len tazko, ked mu ficko s kollarom z telky tlacia do hlavy sprostosti.Preto bude len a len horsie
fero | 04-04-2012 09:23:34
môj osobný názor-ak nejde o článok kde rozhodujú minúty-nejaká vážna udalosť a podobne(toto asi nebude také vážne) mal by novinár prečítať čo napísal a odoslať to až potom:) Čo sa týka článku,všade je to iné.Niekde je to naozaj len o sledovaní nákladov a zdieraní,ale každý je iný-aj ten kto zamestnáva aj ten kto tam pracuje.Každý sleduje svoj prospech a to je normálne.
Erich | 04-04-2012 09:21:13
Zrušenie minimálnej mzdy aspoň pre dlhodobo nezamestnaných je jediný spôsob, ako si takíto ľudia môžu nájsť prácu. Keď nevedia konkurovať skúsenosťami a vzdelaním, jediná ich výhoda je ponúknuť nižšiu cenu. Bez toho skutočne nemajú čo zamestnávateľovi ponúknuť.

Toto ale každý chápe, denne to každý z nás robí v obchode - niekedy dáme prednosť neznámemu a menej kvalitnému výrobku, kde nás dobrá cena presvedčí.
alexandra | 04-04-2012 09:05:48
sa čestne priznám, že som som mala vždy dobrých zamestnávateľov, tak som obsah prestala vnímať a podvedome sa sústredila na formu:) hovorí sa tomu choroba z povolania:) pekný deň aj vám:)
geco | 04-04-2012 08:58:49
naras:-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-04-2012 08:50:44
alexandra, dal som von material a zacal som ho citat. Zhruba naraz sme objavili chybu - ja dve. Aj v nadpise jeden preklep. Dakujem za upozornenie, ale do 2 minut do diskusie upozornit na chybu namiesto zamyslenia sa nad obsahom - to si fakt vyzaduje zaujatost.
Prajem prijemny den plny dokonalosti a neomylnosti...
alexandra | 04-04-2012 08:46:29
pán Majko, zas budem zlá, bi? to sú základy, akokoľvek ma tu budete kárať, vybrané slová ste sa vy učili niekedy v treťom ročníku ZŠ....

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign