Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

444 dní stačilo na milión unikátnych návštevníkov SOL

Miloš MajkoDátum14. 04. 2012 21:45:11TémaREDAKCIA
200

Od prechodu na nový redakčný systém  SeredOnLine.sk uplynulo niečo cez  400 dní. Takmer hneď po začatí využívania redakčného systému, jeho zabehnutí a otestovaní v praxi sme zverejnlili nezávislé meranie návštevnosti novín. Práve záujem čitateľov najlepšie hovorí o zžití sa s týmto médiom, o úrovni šírených informácií, o dôvere v médium a teda o celkovom úspechu média u čitateľov.

444 dní stačilo na to, aby SOL navštívil  milión ľudí - tzv. unikátnych prístupov. To predstavuje  niekoľko miliónov návštev, čo dostáva  SOL na popredné miesto medzi regionálnymi internetovými médiami.

Už niekoľko krát som sa vyjadril, že to nie je iba zásluhou jedného človeka. Projekt  SOL je projektom svojim spôsobom unikátnym a som rád, že aj štyri roky od svojho vzniku sa nespreneveril základným princípom, ktoré boli dané pri jeho založení a odštartovaní. Na úrovni obsahu novín sa zaslúžili desiatky autorov článkov, fotografií a videí. Všetci autori  všetkých materiálov noviny stále tvoria vo svojom voľnom čase a na svoje náklady. Za to im skutočne patrí vďaka nás všetkých.   Zároveň som rád, že môžem potvrdiť prebiehajúce rokovania  s vedením mesta, ktoré spoluprácu mesta a novín približujú k spoločnému bodu záujmu - čo najlepšia informovanosť občanov o dianí v meste a mediálna prezentácia mesta navonok. 

Nezávislé meranie ukázalo  prvý milión za  444 dní. V mene všetkých tvorcov novín ďakujem čitateľom za dôveru a opätovne verejne prehlasujem, že  SOL je projektom, ktorý neopustí  pôvodnú  ideu založenú  na demokratickom a  slobodnom šírení  informácií a  SOL ďalej bude novinami  všetkých občanov tohto mesta a regiónu.

Miloš Majko

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-04-2012 22:27:09
Stiahli ste diskusne prispevky pod clankom, ktoreho v nadpise a ani v texte nie je povedane "b". To sposobuje - zial - obsah prispevkov diskutujucich.

Bol som na pojednavani osobne, sledoval som pripad uz od tragikomickeho rozhodnutia Okresneho sudu v PB. Presne viem o com a ako rozhodnute bolo. Prave preto som si mozno neskromne dovolil napisat vyjadrenie, ze SOL malo, ma a aj bude mat predmetne veci osetrene nadstandardne. Opakujem, od vzniku media koname nadstandardne a vnimame slobodu slova ako jeden zo zakladnych pilierov demokracie a zaroven zastavame nazor, ze zodpovednost pisatela za svoje prispevky je 100% na. Vymahatelnost prava pri napriklad zjavnom ohovarani je vsak u nas prakticky nulova. Toto je problem. A ak sa neodstrani, tak bude iba horsie...
a veľmi zaujímavé názory diskutujúcich na rozsudok: | 26-04-2012 22:17:52
Vzniká nekonečný priestor pre subjektívne posudzovanie príspevkov, resp. "kladivo pre správcu webu" na "mazanie a likvidáciu" kritických príspevkov, čím sa ale sofistikovane, mimoriadne rafinovane potiera "sloboda prejavu, názoru".

.v praxi bude uplatnenie súdneho rozhodnutia mimoriadne citlivo sledované, ako bude využívať široký priestor "správca webu", veľakrát, možno aj svojvoľne, iba na základe sympatií, resp. nesympatií voči dotknutej "verejne činnej osobe", resp. "dotknutého autora príspevku ďalším diskutujúcim". Najprv by mala existovať definícia "kontroverzného príspevku". Ale, aj keď bude, taká definícia existovať, samotný príspevok sa nedá parametricky "odmerať, odvážiť", posúdenie správcom bude opäť iba subjektívne. Ináč sa nedá "parametricky" (matematicky) porovnať príspevok. Bude to iba v polohe subjektívnej, t. j. emotívnej, pocitovej, slovnej zásoby, a pod. "správcu webu". Cui bono ? Samotnej diskusii, vyjadreniu slobodného názoru, možno aj ostrejšiemu, určite nie !
Reagovať | Nahlásiť
Bez fotky eden
1003347 dnes
21:01
0

Neviem neviem, ako by si ty, alebo ktokoľvek iný, bol terčom alebo obeťou útoku cez diskusné fóra, a nemohol sa brániť resp. musel znášať "slobodu prejavu", kedy by na teba za niečo ľudia kydali, nadávali, odsudzovali a a tvrdili, že si taký alebo onaký...

Každý človek by sa mal predovšetkým akoby stotožniť s tým, že - čo ak by mňa niekto verejne urážal, čo potom?

Ako sa k tomu postaviť, čo robiť, ako si s tým poradiť...

Až potom teoretizovať o slobode slova.

Každý je múdry, ale ak príde na lámanie chleba..., potom už sa inak pozerá na veci...

Pritom článok reaguje na rozhodnutie súdu, že niekto sa stal obeťou slobody slova.
Writer82 Writer82
1003375 dnes
21:13
Reagovať | Nahlásiť
0

Pre Writera82:

Myslím, že verejne činné osoby (prezident republiky, ministri, štátni tajomníci, poslanci všetkých stupňov, sudcovia, prokurátori, policajti, vyšetrovatelia, ale aj členovia štátnych inštitúcií - predstavenstiev, dozorných rád, NKÚ, ÚPVO, pod.), by mali zniesť väčšiu kritiku,existenciu pod drobnohľadom "verejnou kontrolou". Ak to nedokáže niekto "uniesť", nemal by ašpirovať na také funkcie. Samozrejme, bez vulgarizmov, hrubých, ponižujúcich a výrazov urážajúcich "ľudskú dôstojnosť". Uvedom si, diskusie sú anonymné, čo niektorých "motivuje a nabudí" aj ku slovníku, ktorý by ináč nepoužívali a správajú sa, ako odviazaní z reťaze. To už je vec zodpovednosti, temperamentu, slovnej zásoby každého jednotlivca. Je to diskutabilné, vec vkusu a názoru, neexistuje iba jeden uhol pohľadu. Každý extrém je sporný a problematický. Iba som reagoval na rozhodnutie krajského súdu, popísal situáciu v diskusii na internete po jeho aplikácii do praxe. Médiá nie sú bez viny, provokujú !
Bez fotky eden
1003463 dnes
22:06
Reagovať | Nahlásiť
+2

Porušenie základného ľudského práva - slobody slova !
Reagovať | Nahlásiť
Bez fotky poloprofik
1003181 dnes
18:26
-3

máte to trochu hodne popletené, alebo je to nedostatkom vzdelania. Skúste ei prečítať niečo o etike v diskusii.
Bez fotky ji_ji
1003231 dnes
19:28
Reagovať | Nahlásiť
+2

Tu sa jedná o slobodu slova a nie o etike v diskusii !

Ja o koze a ty o voze.
Bez fotky poloprofik
1003270 dnes
20:15
Reagovať | Nahlásiť
+1

Osočovanie a ohováranie nemajú so slobodou slova nič spoločné.
c-eza-r c-eza-r
1003319 dnes
20:43
Reagovať | Nahlásiť
-3

Osobné urážanie, bezhraničné nadávanie, krivé a účelové obvinenia, nezmyselné vlastné výklady bez poznania skutočností, prekrúcanie faktov, osobná nevraživosť alebo nenávisť... a podobne... nie sú o slobode slova.

Nemýľ si pojmy s dojmami, aj sloboda slova má svoje hranice, tak ako všetko.
Writer82 Writer82
1003242 dnes
19:51
Reagovať | Nahlásiť
+2

Samozrejme že sloboda slova má svoje hranice a o tých hraniciach má rozhodovať súd, NIE však všeobecne ale konkrétne jednotlivo v každom jednom prípade.
Bez fotky poloprofik
1003276 dnes
20:17
Reagovať | Nahlásiť
-1

Ibaže normálnosť slobody slova znamená, že normálne a racionálne zmýšľajúci človek nebude účelovo zneužívať túto slobodu slova, a vedome porušovať právo iného, teda napr. toho, koho by chcel niekto napr. krivo obviniť, alebo aspoň spoločensky pošpiniť...

Nič nemôže byť všeobecné, vždy sú konkrétne prípady.
Marián | 26-04-2012 21:31:56
Tak - len tak ďalej a držím palce.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-04-2012 21:25:16
do pozornosti SOL: | 26-04-2012 20:51:29 | - srdecna vdaka za informaciu.

Mozno nebudete verit, ale na pojednavani odvolacieho Krajskeho sudu v Trencine, sme boli osobne s kamerou. Pripravujeme material, ktory po spracovani uverejnime.

Uz k nadpisu predmetnej spravy - ked je povedane "a", malo by nasledne byt povedane aj "b".

Inak predmetny pripad podrobne sledujeme uz niekolko mesiacov a rozsudok KS v TN povazujem za rozsudok skutocne v zaujme demokracie a slobody slova obcanov.

Aj na zaklade osobnych skusenosti vsak tvrdim, ze v mnohych pripadoch zial organy cinne v trestnom konani uplne zlyhavaju. A to povazujem za mimoriadne zavazny problem vo vymozitelnosti prava.

Verte mi, ze v suvislosti s rozhodovanim predmetneho sporu KS v TN, som bol plne pripraveny okamzite - zdoraznujem slovko okamzite - reagovat prislusnymi opatreniami.

Na margo uvedeneho som rad ze verejne mozem vyhlasit - SOL mame vysoko nadstandardne zabezpecene a uz od zalozenia uznavame a dodrzujeme ferove pravidla aj v diskusii. Aj po vypocuti si dnesneho rozsudku mozem kludne vyhlasit, ze SOL je urovnou vysoko nad zauzivanym standardom. Inak povedane, my veci tykajuce sa diskusie riesime vysoko nad ramec povinnosti prevadzkovatela / vydavatela.
do pozornosti SOL: | 26-04-2012 20:51:29
http://spravy.pravda.sk/sud-rozhodol-ze-weby-musia-mazat-urazlive-prispevky-pc5-/sk_domace.asp?c=A120426_174846_sk_domace_p60
Mariena, 16.4.2012 | 16-04-2012 17:34:51
K úspechu úprimne blahoželám a musím dodať, že SOL nie sú len novinami občanov mesta Sereď, ale sú i mojimi,lebo prostredníctvom nich mám informácie o tom, čím moje rodné mesto a jeho region žije /30 rokov žijem na Morave/. Želám veľa pracovných a osobných úspechov celému kolektivu SOL.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 16-04-2012 15:26:39
Tie kruhy pod ocami jasne dokumentuju, co vsetko MM obetuje pre SOL. Najviac kazdy z nas pomoze, ked sa nebude bat vystupovat pod svojim menom a postupne zacnu aj dalsi ludia prispievat na SOL. Drzim palce do buducnosti a pokusim sa prispiet tiez svojim dielikom.
neznáma. | 16-04-2012 14:58:06
súhlasím so shelly :)
shelley | 16-04-2012 14:32:59
Fešššák!
Johny | 16-04-2012 09:12:36
Fajn stranka, kontroverzne diskusie....vcelku uspesne obdobie. Drzim palce SOL...
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 15-04-2012 19:59:46
ako vravia naši západný priatelia : Good job! :)
Robo Horvath | 15-04-2012 13:33:42
Som rád že konečne prebieha rokovanie a dúfam, že si vedenie mesta uvedomuje,že SOL nie je len p. Majko ale obyvatelia nášho mesta.
adela | 15-04-2012 11:54:17
dakujeme,ešte že sa mame kde vyblaznit
anonym | 15-04-2012 09:59:45
Gratulujem a rád si tu čítam ako články tak aj komentáre, či také, alebo onaké. To je život. Do ďalšej práce Vám všetkým želám pevné zdravie a dobré nápady.
Marta Bauer | 15-04-2012 00:43:32
Teším sa, že sa SOL darí a verím, že sa podarí presvedčiť vedenie mesta na spoluprácu s týmito jedinečnými novinami. Len poznámočka p.Majko, tá Vaša fotka pôsobí v prvom momente dosť smútočne pri oznámení takého úspechu SOL.
Pochybnosti | 15-04-2012 00:36:09
Nechápem za čo ďakujete Vy pán Lehocký, alebo finančne prispievate, alebo sa chystáte kandidovať. Je možné, že niečo mi uniklo, v tom prípade sa ospravedlňujem.
Marián | 14-04-2012 23:57:56
Ja len držím palce, nech tých miliónov je čo najviac.
Igor Lehocký | 14-04-2012 23:51:50
Marián, nejedná sa o prvý milión, ale o milión na novom redakčnom systéme, t.j. za 444 dní. Noviny sú na nete už štyri roky, čo predstavuje minimálne 3 milióny unikátnych prístupov. Aj za Miloša Majku ďakujeme.
Marián | 14-04-2012 23:27:09
Blahoželám SOL k prvému miliónu.
anonym | 14-04-2012 22:25:52
blahozelam, podme na dalsi milion...
SOL je super..
Jaroslav Matejička ml. | 14-04-2012 22:14:47
Gratulujem.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign