Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

" naše sľuby ohľadom šetrenia už neplatia" - miliardy našich vnukov sú pravdepodobne definitívne v prde..

Miloš MajkoDátum10. 05. 2012 10:04:37TémaEkonomika
200

Inak ako neskutočnou manipuláciou neviem  nazvať šírenie informácií o dopadoch na ekonomiku  Eurozóny prípadné vystúpenia  Grécka z menovej únie a návrat k  Drachme. Ešte pred niekoľkými mesiacmi "odborníci" tvrdili, že by sa zóna automaticky rozpadla, ekonomika sveta by sa div nezrútila a preto do  Grécka treba tlačiť miliardy  Eur.  Tých, ktorí tvrdili že  Grécko nie je zachrániteľné, že nie je jasné koľko miliárd by potrebovalo a či bude schopné šetriť ako je nevyhnutné - my sme  vždy tvrdili že je to nereálne  (napr:   Miloš Majko24. 04. 2010 22:04:35Ekonomika |    som v článku    Grécko požiadalo o finančnú pomoc 45 miliárd Euro. Čo ďalej?  mimo iné napísal:   "Určite padne aj upozornenie - nejde o dar, ale pôžičku s výhodným úrokom. Ešte máme v živej pamäti, čo spôsobí požičiavanie vopred nesolventným dlžníkom. Je to na pováženie. I toto je situácia, v ktorej asi nie je cesta dobrá a zlá. Je iba zlá a ešte horšia. I chirurg sa však v jednej chvíli musí odhodlať urobiť i keď bolestivý, no radikálny rez. Amputáciou odumierajúcej nohy možno zachráni život pacientovi." takmer všetci lynčovali.

Daňoví poplatníci veľkej Európskej únie do zadĺženej, plytvajúcej, sociálny systém zneužívajúcej a  základné princípy ekonomiky znásilňujúcej krajiny naliali miliardy Eur, (Korún, Mariek)  našich detí a vnukov. A kde sme teraz? Populistický ľavicový panáčik, ktorému nasratí Gréci dali hlasy pred mikrofónmi svetových médií vyhlásil -  " naše sľuby ohľadom šetrenia už neplatia." Medzinárodné záväzky krajiny - dlžníka - voči veriteľom (nám všetkým občanom) - neplatia !  

A to sa sťažujeme, že podvádzajú podnikaví podvodníci, že kradnú feťáci a asociáli, že tunelujú politici. V akej dobe to žijeme? Krajina si ústami svojho politika dovolí  aj môjmu  synovi odkázať, že prežrané peniaze nejakého lenivého gréckeho voliča, ktorý možno dvadsať rokov bral výplatu aj z troch štátnych zamestnaní a dôchodok na možno pätnásť rokov mŕtvu matku  alebo babku, zaplatí minimálne v zdieračských daniach on. Nepochopiteľné, arogantné a neprijateľné ! 

Pýtam sa verejne - to môžu nás občanov takto okrádať iba politici, alebo snáď môžem svojej banke oznámiť aj ja, že moje záväzky voči nej týkajúce sa plnenia si zmluvných povinností vo vzťahu k hypotekárnemu úveru  už neplatia?

Takže teda dokedy? Nuž dovtedy, pokým sa necháme politikmi tlačiť do situácie, v ktorej bojujeme o vlastné prežitie a neostáva nám čas starať sa o to, kto a do akých sra*iek tlačí aj našu krajinu a aj naše deti. Dovtedy, pokým dovolíme takým krikľúňom systematicky likvidovať našu budúcnosť.

Je to na nás...

- - -

Celý článok z roku  2010, v ktorom sme tento súčasný stav predpokladali:

http://www.seredonline.sk/clanky/grecko-poziadalo-o-financnu-pomoc-45-miliard-euro-co-dalej/

... a následne ďalšie články v rubrike    EKONOMIKA, prípadne na  SOL pod heslom   Grécko.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 10-05-2012 19:59:16
p.Majko-čítajte,čo som napísal a nie čo sa Vám zdá-kde je tam napísané,že všetci podnikatelia su podvodníci-písal som,že všetko je v ľudoch-bud su poctiví alebo grázli-další Váš zaujímavý názor je-že všetci,čo poctivo platia dane su blbci-čiže všetci zamestnanci su blbci-v tejto spoločnosti sa vytvoril chorý názor-že,len blbci platia dane,odvody-myslím si,že to vytvorili tz.podnikatelia-aby ospravedlnili svoje danové uniky-nie je to špinavosť-ked tzv. podnikateľ,čo okráda štát,čiže ľudí poctivo platiacich dane-platí za lieky,za energie,za školy a iné veci,rovnako ako ten,čo poctivo platí dane
re:gulak | 10-05-2012 19:45:50
Netreba volit vseliake balkansko komunisticke strany typu frco,mufty ,ozran kde je najviac stbakov na meter v celej galaxii
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-05-2012 19:44:27
gulak | 10-05-2012 19:17:25 | - nie vsetci podnikatelia su podvodnici.

Zamyslite sa nad tym, ako je mozne, ze ludia, ktori figuruju napr.na danovom urade ako neplatici dani vo vyske aj 20 milionov Sk, sa beztrestne rozvazaju na luxusnych autach ovesani zlatymi retazami a smeju sa ostatnym do xichtu.
Zamyslite sa nad tym, ake vyhody ma blbec riadne si plniaci povinnosti a platiaci zavazky oproti podvodnikom, ktori tuneluju jednu eserocku za druhou.

Zamyslite sa nad tym, preco je vymozitelnost prava v nasej krajine prakticky nulova a komu tento stav vyhovuje.

A zamyslite sa nad tym, preco zamestnanci pristupia na to, aby dostavali minimum penazi oficialne a zbytok na cierno. Vim to je, ze niektori zamestnavatelia konaju tak ako konaju?
gulak | 10-05-2012 19:17:25
pre Ericha:aký kapitalizmus myslíte-ten,ktorý tu zamestnáva našich ľudí-za almužny,ten ktorý tu používaju naši tzv.podnikatelia-predražené zákazky,neplatenie faktur,pracovníkom na papier dávaju minimálnu mzdu-ostatné na ruku a iné záležitosti-v tomto štáte tu vládla ľavica aj pravica,či vymyslený stred-podľa mna je to všetko o ľudoch-bud su poctiví alebo grázli-dnes,ked idete do obchodov,či do reštaurácií,barov,do kaviarne,či sa idete niekde zamestnať-tak akonáhle vstupite do miestnosti-tak Vás chcu hned oklamať-aleluja
fooddball | 10-05-2012 16:10:53
USA su na svete najzadlzenejsie v absolutnych cislach, lenze ked preratas cisla na obyvatela vzhladom na vysku HDP, tak USA je na tom este celkom dobre by som povedal,vacsina europskych krajin je na tom totizto horsie.Dlh USA cca 80%HDP
Erich | 10-05-2012 15:11:23
Ak ste šikovný a pracovitý, vyhovuje Vám kapitalizmus - pri voľnom trhu sa určite presadíte. Ak presedíte pol dňa denne v šenku a máte dostatočný počet mŕtvych menovcov, tak odporúčam Grécko do roku 2010.

Samozrejme, že viem, čo je to socializmus - podľa Marxa predsystém komunizmu, spoločnosti bez peňazí, ktorá bude zdielať všetok majetok. Že je to absurdná utópia, na to prišli aj samotní Rusi pred prevratom. Akurát tu to niekto nechce pochopiť ani v roku 2012..
pre Ericha | 10-05-2012 15:02:19
A vieš aký bol cieľ socializmu?Presne taký istý,ako definoval ten angličan kapitalizmus!!!Rozumieš tomu čo píšeš?Alebo prezentuješ len nejaké ako sa hovorí -šenkové reči- Bez urážky!
dotácie,clá,regulácie | 10-05-2012 14:52:23
táto do neba volajúca nehoráznosť najlepšie vystihuje absurdnú dotačnú politiko EÚ v oblasti poľnohospodárstva:

...Napríklad Taliani zo zdrojov Európskej únie získavajú dotáciu približne 100 USD na tonu ryže, bez nej by talianska ryža nebola predajná. Kilogramový balíček tak vďaka dotáciám únie stojí približne o 4,50 Sk menej, a to taliansku ryžu zvýhodňuje pred dovozmi od tradičných pestovateľov z Číny alebo Vietnamu. "Dotácie tvoria v niektorých prípadoch 40 až 50 percent z ceny výrobku..."
/pozn.keďže je to citácia staršieho dáta sú tam aj údaje v korunách/
pre Erich | 10-05-2012 14:28:46
...ziadny system nie je dokonaly, ani kapitalizmus ani socializmus. Otazne vsak ostava, co je mensie zlo pre vacsinu obyvatelstva na svete???
amerika - to je ono | 10-05-2012 14:24:52
tiez si myslim, ze amerika, ktora je najvacsim dirigentom svetovej ekonomiky, ma najvacsi bordel vo svojej mastali. Po nej to samozrejme kopiruju ostatne menej vyspele, resp. nevyspele krajiny, co ich este viac potapa.
Erich | 10-05-2012 14:19:36
USA má najväčší dlh na svete, ale v prepočte na 1 obyvateľa sú pred nimi o.i. ešte Japonsko, Nemecko, Taliansko alebo Kanada. Dlh problém apriori nie je. Problém je, ako sa s požičanými peniazmi naloží. Ak sa prejedia na sociálne dávky a dôchodky, vznikne to, čo v Grécku. Ak sa rozumne investujú, tie peniaze sa zarobia naspäť. Kapitalizmus (teda systém voľného trhu) nebol vynájdený v USA, prvý krát ho definoval Adam Smith vo Veľkej Británii, ale používa sa od začiatku výmenného obchodu v staroveku.

Systém voľného trhu je najdokonalejší systém distribúcie tovarov a služieb. Funguje dokonale, kým je konkurencia a nie sú regulácie či výhody. Žiaľ, dnes je EÚ plná regulácií, licencií, nerovnomerných dotácií a to je to, čo spôsobuje nefunkčnosť systému. Ako môže slovenský poľnohospodár konkurovať rakúskemu, ktorý má 4x väčšie dotácie? Potom môže Nový čas písať, že v Rakúsku je lacnejšie mlieko, že áno.
Registrovaný Igor Lehocký Igor Lehocký | 10-05-2012 13:41:29
Myslím, že s rovnakou vážnosťou ako o socializme je potrebné sa zaoberať aj o kapitalizme, ktorého asi hlavným predstaviteľom je Amerika. Amerika, ako najzadĺženejší štát na svete, ktorý rieši "trhové mechanizmy" ďalším zadlžovaním vlastnej krajiny. Hm, socialistická Amerika? Smiešne, nič iné.
onanym | 10-05-2012 13:33:16
...........Grecko bude musiet vystupit z Eurozony a prachy, co sme tam naliali, mohli byt vyuzite inak. Ale zbytocne diskutovat...
Pepe | 10-05-2012 11:51:54
Nadherne vystihnute prirovnanie Erich :)
Erich | 10-05-2012 10:43:18
Ľavicové peklo, socializmus a ignorovanie základných ekonomických zákonov sa šíria po Európe ako rakovina. Výsledkom je znižovanie životnej úrovne, chudoba a postupom času aj hlad. Ľudia, poučte sa!

V Grécku, Maďarsku, Portugalsku a Španielsku sa rast platov štartoval rastom platov vo verejnom sektore. Úradník dostával viac, ako pracovník, ktorý na úradníka v podstate robí. Preto súkromný sektor musel zvyšovať platy, avšak nemal na to dostatočnú produktivitu - čo sa v bilancii zahraničného obchodu prejavilo nízkou konkurencieschopnosťou - proste grécky tovar bol na susedných trhoch najdrahší - a teda nepredajný.

Grécko v lete ale nikomu neodporúčam - život dnes tam pripomína tampón - hoci na najkrajšom mieste na svete, ale v tom najhoršom možnom čase..
včera bol na sme.sk | 10-05-2012 10:27:28
článok,kde britský premiér Cameron vyzýva na vytvorenie jednej celoeurópskej vlády.Reakcie v diskusii boli veľmi zaujímavé:
www.sme.sk/diskusie/1996866/1/Cameron-Eurozona-potrebuje-jednu-vladu.html

Mňa osobne zaujalo toto:

Zbigniew Brzezinski
bývalý poradca prezidenta USA pre národnu bezpečnost, prehlásil:
,,Prostrednictvom počítačov budu ludské životy a záležitosti neustále sledovane. Coskoro bude možné uplatňovat takmer nepretržitý dozor nad vetšinou osobnych informacii o občanoch‘‘. Don Mc Alvany, poradca vo výzvednej službe vlády USA, verejne priznal, že počítačové zpracovánie dat Američanov umožní vláde sledovat a ovládat ludi od kolisky do hrobu. Mimo ineho prehlásil,že : ,,Vláda v buducnosti bude schopna sledovat a ovládat svoje subjekty viacej kompletne a účinne, než akykolvek totalitny režim v minulosti‘‘.Ved sám americký senátor M.W.Cooper k tomuto v roku 1989 prehlásil: ,,Budeme otroci sputaní bezhotovostnym systémom ekonomickej kontroly‘‘. A tym si možete byt isty. Vlády nás preto potrebuju všetkych bez rozdielu donutit prejst na bezhotovostne transakcie(uz aj v mobiloch). Robia vseto preto, aby komukolvek s hotovostou komplikovali život a nutili tak ludi zvolit kartovy systém. Informacie o hotovostnych transakciach su však vyhodnocovane po celom svete, takisto ako automaticky získané informacie z kariet. Za zmienku stojí Sieť finančneho trestneho zákona /FINCEN/, co je americká institucia, ktorej chapadla zasahuju celý svet prostrednictvom svojich pobočiek M.L.A.T., ktoré sa tvoria v mnohych statoch. Tie maju udávat do ústredia FINCEN akekolvek vyššie finančne transakcie vo svete…tym sa plnia slova nejvetsieho bankara sveta Rothschilda: ,,Dajte mi kontrolu nad peniazmi a nebude hrat žiadnu rolu, kto robi zákony‘‘.Americký vedec a specialista na tuto technologii, Dr.Clark Matthews, napisal : ,,Vláda sa chystá zredukovat každého Američana na totálne závislu bytost a na takmer totálny dozor nad každým jednotlivcom prostrednictvom tychto hanebných kariet. Vývoj tychto identifikačnych kariet a databází,by bol monumentálnym krokom do temnoty, nového veku(NWO) kontroly ludí a otroctva…. Tento systém je výsledkom spoločného vývoja vlády a nejvýznamnějších korporacií /tajné vlády/, ich účelom je nastolenie policajneho státu s absolutnou kontrolou všetkych občanov‘‘…Každý Američan bol povinne očíslovany 9. miestným číslom, ktorým ho vyhladaju kdekolvek pomocou počítača a vedu o nom pod tymto číslom záznamy. Očíslovanie ludí však coskoro prejde na 18. miestny blok číslic, ktorý bude mezinárodnym standardom. Ano, všetci ludia na svete budu totiž označeni ako dobytok na ruke alebo na čele číslom napojeným na jeden počítač svetovlády. Bez tohoto označenia nebudete moct nakupovat ani predávat, oficiálne ani existovat. V roku 1995, robila senátorka Feinsteinová na Capitol Hill prehlasenie pre tisk, kde priznala, kam až plány siahaju. povedala: ,,Nová I.D. karta by bola vyrobena pokročilou technologiou s mikročipom, magnetickým čiarovým kódom, záznamom hlasu, vzorkom DNA, vzorcom sietnice, digitálne kódovaným otiskom prstu, digitálnou fotografiou…‘‘ Hitlerovi stačilo v dokladoch iba meno, rodné číslo a adresa.
Zbigniew Brzezinski, poradca prezidenta USA ve svojej studii píše: ,,Plány vlády pre buducnost Ameriky su priamo spojene s vlyvom technologie a obsahuju postupné budovanie viacej kontrolovanej a riadenej spoločnosti. Taka spoločnost by bola ovládana elitou, nebrzdenou omedzeniami tradičních hodnot. Tato elita /tajná vláda/ by neváhala dosiahnut svojich politických cielov použitím svojej poslednej modernej techniky /mikročipov/ k ovlivňovaniu verejnej mienky a udržovaniu spoločnosti pod prisným dozorom a kontrolou.‘‘
pozorovateľ | 10-05-2012 10:24:31
Slovensko je dávno pod ekonomickou okupáciou EÚ.
Michal | 10-05-2012 10:19:40
Hahahaha a čo ste si mysleli?
A mimochodom väčšina obyvateľstva nesúhlasí z EUROvalom, ale politici si ho schválili.
O čom to je?
Zvykajte si na oligarchiu Eu formátu.
Buďte radi že máte prácu, práva totižto nemáte žiadne. Ste vlastnený svojimi politikmi.
Čím skorej EU padne tým lepšie.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign