Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zlodeji v Seredi sú schopní ukradnúť už asi úplne všetko

Miloš MajkoDátum24. 05. 2016 23:16:56TémaKRIMI správy
200

Asi je načase začať sa naozaj zamýšľať nad tým, akým smerov v oblasti bezpečnosti sa uberá naše mesto. Na jednej strane máme pravdepodobne najviac bezpečnostných kamier na jedného obyvateľa zo všetkých slovenských miest a na strane druhej, k potlačeniu kriminality výrazne nedochádza. Drogová trestná činnosť, ako aj krádeže takpovediac prekvitajú a ak sa štatistiky pohybujú nie v alarmujúcich číslach, tak si dovolím povedať, že len preto, lebo zďaleka nie všetko protiprávne konanie je polícii nahlasované.

Dnes ráno bolo zistené odcudzenie časti špeciálnej podlahovej krytiny z workoutového ihriska, ktoré výborne slúži občanom využívajúcim ihrisko prakticky denne. Vyzerá to tak, že niekto potreboval túto krytinu k bazénu, prípadne pod bazén, či na iný účel súvisiaci napr. aj so športom. Nedá sa vylúčiť, že pozorný sused, prípadne okoloidúci si všimne komponenty pochádzajúce z tejto verejnoprospešnej stavby u niekoho doma alebo vo firme. Ak áno, zlodejovi môže klepnúť po prstoch oznámením svojho zistenia na linke 158 priamo na polícii alebo iným spôsobom napr. aj Mestskému úradu.

Pre zvýšenie bezpečnosti v meste je nevyhnutné pripomenúť, že občan môže akékoľvek podozrivé konanie spozorované na verejnom priestranstve okamžite nahlásiť či už mestskej alebo štátnej polícii, ktorej hliadky sú povinné každý oznam občana preveriť.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Peter | 29-05-2016 10:00:19
OK.všetci čo sme nespokojní s prácou a prístupom k výkonu služby MsP v Seredi sme trápny.Na rôznych soc. sieťach sú stovky trápnych ľudí čo majú výhrady na prácu MsP v meste ,lebo sú platení z ich daní a to čo predvádzajú je výsmech všetkým čo sa skladajú na ich platy.Je vidieť že sa uspokojíš s málom čo máš predplatené a patrí ti.Tebe asi veľa netreba,teda si skromný a chápeš tie výhovorky od MsP,prečo nemôžu alebo nechcú robiť to za čo sú platený.Mne a stovkám iných to jedno nie je a preto som trápny.Preto sme tam kde sme ,ak sa nájde viacej takých ako si ty .Ešte raz a posledný raz.Stoja za hovno,sú to biletári a SBS ári počas futbalového zápasu a akcií čo sa konajú v parku.
re Peter | 27-05-2016 19:11:45
No presne ako ty... Už naozaj stačilo ešte stále nechápeš ako sa strapnujes...? Nedocvaklo ti ti ešte stále alebo sa len robíš takým..? Ale neboj bude tam nový náčelník môžeš mu ísť robiť asistenta najlepšie zadarmo a keďže si najlepší odborník sveta prácu msp isto budeš prínosom pre mesto...
Peter | 27-05-2016 15:16:13
Ano.Už si tam dlho a jednáš rutinne bez rozmýšlania,čo sa prejavuje na rôznych frontoch.
jojo | 27-05-2016 06:58:00
Pracujem na tom istom mieste 18 rokov, ešte niečo...?
Čitateľ | 27-05-2016 04:04:21
Žiaľ MsP pri oznámení obyvateľa na podomovy predaj opäť nereagovala tak nemôžu čakať, že obyvatelia budú nahlasovať nekalú činnosť. Príslušník sa nadriadene správal a že vraj majú dôležitejšie veci na práci ako obťažujúcu ciganku.
Peter | 26-05-2016 21:56:17
Ešte raz pre všetkých členov MsP.Ak vás nenaučili čítať,alebo máte slabšie vnímanie písaného slova tak zopakujem.Nemám nič proti MsP AK FUNGUJú TAK AKO MAJU.V Seredi to je úplne na nule ,to je všetko.Ak by MsP v meste plnila to čo má a nehrali by ste sa na policajtov,tak nikto nebude mať voči vám žiadne výhrady.Nie som ani radikálnym zástancom kamier čo špehujú bežných obyvateľov,ale z sú tam kde majú byť,sú neovplyvniteľné,neomylné ale keby neboli tak by mi to nevadilo.Ale ľudský zdroj ich nenahradí ,tak sú praktickejšie.Spoločne kamery ,strážnici a obyvatelia je najideálnejšie,len tie dve prvé položky nie sú kompatibilné s tou treťou.Asi toľko k môjmu strapňovaniu.Pracujem pätnásť rokov na tom istom mieste,aj vy?
jojo | 26-05-2016 20:23:32
Presne tak lieči si tu svoje komplexy a pritom nema ani najmenšiu šajnu o praci polície... Naozaj sa radšej venuj tomu čomu rozumieš a a v čom (verím) dobrý a teda ani teba nevymenia... ;-)
pre petra | 26-05-2016 17:29:13
peter vidno ze si tuna liecis svoje komplexi. Je mi ta luto. Asi nemas najlahsi zivot a urcite nie stastny.
Peter | 26-05-2016 16:58:42
kľud,kľud ,určite vás nevymenia.Kto by nachádzal stratené kľúče...........Nabudúce budem fotiííííííííť.Prajem veľa úspechov v práci.
re Peter | 26-05-2016 16:18:26
naozaj sa začni venovať tomu čomu rozumieš lebo takto sa len viac a viac strapnuješ a ani si ti neuvedomuješ. Skus viac logiky použiť a hlavne naštudovať zákony o tom čo je dokaz čo už nie a pod... Lebo len jeden pripklad ti dam: Ak superkvalitná kamera zachyti v noci pachatela s kapucnou a kuklou na hlave ako kradol kocky z ihriska čo nam to pomože ako dokaz..? alebo si mysliš, že zlodeji chodia v noci s osvetlením a občianskym preukazom prilepennym na šiltovke ..??? Ach jaj ty si klasicky pripad nešťastia totho naroda, kde je každy najvačší odborník na pracu toho druheho... Aj tee kecaju iní uplne cudzi ludia do tvojej prce ako zle ju robiš a treba ťa vymeniť...?
Peter | 26-05-2016 14:54:58
Anonym,to máš pravdu že kamera páchateľa nezadrží,ale slúži hlavne ako dôkaz.Ak je kvalitná a v dostatočnom množstve,na správnom mieste,tak je to zmysluplnšie ako plné mesto MsP.Fyzický strážnik musí chytiť pri čine a musia byť aspoň dvaja,a musia čin dokázať.Kamera je dôkaz sama o sebe aj o týždeň.Mestský strážnik je len na pokuty za nesprávne parkovanie,inak žiadne právomoci nemajú.Možno to vyzerá že som zaujatý voči nim,ale vo všeobecnosti voči MsP nemám nič ak si vykonávajú svoju prácu tak ako majú.Ale Seredskí sú na míľe od toho daleko .Asi si nejako zaangažovaný u strážnikov ale nechci vedieť čo sa tam robilo za bývalých náčelníkov a aký výkon sa vykonával po nociach a cez deň pri Váhu.Ver mi toto nepíšem čo som počul,ale videl .
anonym | 26-05-2016 12:04:21
kazdy nieco kradne, alebo premiestnuje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-05-2016 00:39:28
Kamery bez moznosti okamziteho zakroku hliadky MP alebo PZ SR, by sluzili akurat tak na vyhotovenie presnej statistiky kradezi.

Najdolezitejsia je spolupraca obcana a policie v tom, ze nahlasi podozrive konanie a policia si vie kamerami dosledovat pohyb podozrivych osob cez mesto. A samozrejme navigovat hliadku.

Nezaujem obcanov a nedovera v policiu a samospravu sposobuju minimalne vyuzitie potencialu tolkych kamier, kolkymi mesto disponuje.
anonym | 25-05-2016 21:22:49
Peter, píšeš, že ak by sfunkčnili a rozšírili počty kamier tak tých navoňaných panáčikov nie je treba. Už som to pred chvíľou písal, ale pre teba to zopakujem - samotná kamera páchateľa nezadrží. Tvoje riešenie by spočívalo len v tom, že by bol páchateľ sledovaný kamerami asi po celom meste, ale nebolo by nikoho, kto by za ním šiel. Venuj sa tomu čomu rozumieš.
pre : Peter | 25-05-2016 21:03:19
Výborne, anonym to za mna odborníkovi Petrovi celkom slušne vysvetlil...
Peter | 25-05-2016 20:15:17
V prvom rade by mali dozerať na verejný majetok prospešný všetkým obyvateľom .V Campingu by si mal užívateľ zabezpečiť majetok tak aby tam nemuseli sedieť mestský policajti.A ani by nemali,iba ak dostanú signál na pult centrálnej ochrany a potom urobiť výjazd.Ak sú dvaja na smene,tak potom na čo sú?Ved je to pre obyvateľov zbytočná finančná záťaž a ešte aj divadielko s náčelníkom.Mne tiež nestrážia autá na parkovisku tak prečo Camping?Každý si má v prvom rade chrániť majetok sám a MESTSKý policajti majetok mesta.Jediné prečo ich mesto má je asi podmienka poisťovňe pre poistenie majetku mesta.Za tie peniaze určite nebudú riskovať zdravie alebo život,to neurobia ani viacerí štátny.Pri nefunkčných kamerách sedia civilný pracovníci s telesným postihnutím.Ak by sfunkčnili a rozšírili počty kamier tak tých navoňaných panáčikov nie je treba.
anonym | 25-05-2016 19:54:48
Odporúčam pozerať menej amerických krimiseriálov. Samotná kamera páchateľa nezadrží. Aj keď ich je meste požehnane, stále je to len o tom, že zvyšuje možnosť dolapenia páchateľa. Ono treba viacej okolností, aby sa vám niektorým splnili vaše predstavy. Keď aj operátor zbadá na monitore podobný skutok /čo pri toľkých kamerách nie je pravidlom/ a pošle tam hliadku, medzitým ten zlodejíček spravidla kdesi zdrhne, že. Potom je to už len o tom, či ho dobehnú alebo či vôbec vedia, ktorým smerom za ním ísť. Hádam si nemyslíte, že ten blbeček bude stáť v pozore na kamere a čakať na hliadku. A keď sme už pri tom, podstatná je spolupráca občan - polícia. Tí ktorí argumentujú tým, že platená je za to polícia, žijú v inom storočí.
jaja | 25-05-2016 19:29:35
samozrejme veď Sereď, kedy tu čo vydržalo....
pre : Peter | 25-05-2016 17:14:47
Čo by si ty navrhol ako najväčší odborník na prácu iného (v tomto prípade MsP) v danom prípade...? Alokoval by si jednu hliadku každú noc povedzme od 20.00 do 07.00 hod. na tom ihrisku...? Čo potom ale zvyšok mesta...? Či prijať dalších 50 ludi aby mohli byt všade..? No skus, daj niečo...
Jozef | 25-05-2016 17:07:03
Pokial sa pamatam, tak pred casom prebehla info, ze su vybaveni cipom GSM a tak su kontrolovatelni.
seredan | 25-05-2016 17:06:38
Peter ak mas aspon trosku IQ napis prosimta preco je zodpovedna mestska policia? Ako mozu dvaja ludia pokryt cele mesto. Ako spravia ze budu naraz v kempingu, namesti sloboby, Fandlyho, Pazitnej......? Vidno ze rozumu si vela nepobral. A co s tyk toho ihriska preco tam neni kamera a halogen co by ho osvetloval? Myslim ze za tie prachy co stalo to ihriko to mala byt samozrejmost. Ale ako to uz tuna funguje penazi je vzdy malo a robia sa len polovicne veci ako aj to osvetlenie slavne co je cele NAHOVNO.
Peter | 25-05-2016 16:39:30
Za toto sú zodpovední MsP a hotovo.Oni sa nemajú hrať na detektívov a číhať na dílerov,na to je štátna polícia.Oni majú strážiť majetok občanov a mesta.Samozrejme ak nie sú niekde pri Váhu s kamarátmi rybármi akože na kontrole.Ani tam nemajú čo hľadať.A v noci pešo po meste.A hlásiť miesto pohybu kde sa nachádzajú.A.......bude nový náčelník.Celú MsP TREBA NOVú!
onanym | 25-05-2016 14:21:21
Zase - je policajt a policajt. Aj medzi nimi sa najdu neschopaci, lenivci, ale vsetkych by som do jedneho vreca nehadzal. Je vsak fakt daco robit. Aby niekto beztrestne robil bordel a nik to neriesil. To fakt ma niekto zobrat zakon do svojich ruk?! Toto ukradol niekto, komu sa to proste na nieco hodilo...neviem si predsatvit, na co by to komu inak mohlo byt.. Smutne..
obcan | 25-05-2016 13:38:27
vsetko je to o prioritach mesta. Ci im je prednejsie vyberat pokuty za hovna a zakazy alebo riesit kriminalitu. Su miesta kde sa cele roky predava, su ludia co cele roky predavaju a nic sa nedeje. Mesto nema zaujem zlepsit to tu. Netlaci na policiu nech tu nieco robia. A policia taktiez nie. Hlavne ze statistyki ukazu jake je to to bezpecne. Zbytocne tu mame desiatky kamier ked aj ludia su lahostajny. Ako pisal dakto predomnou kamera nemoze zachytit vsetko. A ked aj zachyti a pozrie sa to zo zaznamu aj tak sa tomu konaniu nezabranilo. Treba aby aj ludia nahlasovali veci. Ak sa im daco, alebo dakto nepozdava treba volat na mestsku ci statnu policiu. Oni musia prist. Ja mam skusenost s mestkou policiou dobru, tiez som volal a behom chvile prisli. Mesto by malo zatlacit na statnu policiu, pripadne na galantu aby sa daco s tymi drogami robilo a hlavne nenechat sa odbit strohym konstatovanim ze sak sa robi, sleduju sa a podobne dristy. Takto sa to nikdy nezlepsi. A ked sa nezlepsi treba ziadat vymenu veducich pracovnikov.
adela | 25-05-2016 12:16:12
Policajti v Seredi aj tak nič nerobia....
peto | 25-05-2016 11:10:41
no sak na cukrovarskej zato davaju hnede aj bile videl som to
Prco | 25-05-2016 10:59:04
Uz mam dost toho ako vsetci placu nad kuskom ukradnutej podlahy, to ze cez vikend nejaki bastardi chodili a rozbijali okna na autach a rozhadzovali smetne nadoby po cestach nikoho neserie, ale co by sme chceli ked policia namiesto toho aby hladala pachatelov radsej zbiera smeti z cesty ze? Najvacsi problem v seredi nie su kamery a tma ale strach policie vobec nahanat nejakych vandalov, radsej budu kontrolovat nepozbierane psie hovna a odhodene ohorky z cigariet a odbavovat sa na tom ako za to ludi pokutuju a este si nebodaj mysliet ako tym pomohli Sered ochranit pred nebezpecenstvom
pre: kamery | 25-05-2016 08:15:05
Treba si raz a navždy uvedomiť, že kamery nie sú všeliek na všetko, navyše nevidia za roh a ani nevidia v 360 st. uhle, ale vždy len v tom smere, ktorom sú natočené. A pokým si ľudia neuvedomia to, že ak som svedkom nejakého protiprávneho konania a toto neoznámim a tu si potom budem vylievať zlosť, tak sa táto spoločnosť nikdy nikam nepohne, lebo ani ten človek čo obsluhuje kamery nie je vedma, aby vedel ktorú z 50 (alebo koľko ich je) kamier má sledovať a kam ju natočiť, čo priblížiť, čo sledovať.... O intenzite osvetlenia ulíc, ihrísk a pod. sa snáď ani nemusíme ďalej baviť... Ono aj na tebe je vidieť to čo som tu už viac krás spomínal - problém Slovenska je ten, že každý je tu najväčší odborník na prácu toho druhého...
geco | 25-05-2016 04:38:57
tusil som, ze to ihrisko dlho v poriadku nevydrzi...katastrofa
Alino | 24-05-2016 23:26:59
Toto dokaze zebrac ktora by aj nato mala peniaze si to kupit, ale radsej si to ukradne
kamery | 24-05-2016 23:26:34
Načo sú tie kamery, keď na uliciach je takmer úplná tma, tak si môžu zlodeji a mandali robiť čo sa im zaľúbi? Aj na Dolnomajerskej ulici na vlani zateplovanom obytnom dome poškodili všetky platové dvere a je tam tiež kamera. Zbytočne vyhodené peniaze.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign