Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Zebra" pred mestským úradom láka ako magnet...

Miloš MajkoDátum29. 05. 2013 20:36:36TémaDoprava
200

Či na  SOL skutočne platí  "padni komu padni", sa dnes rozhodol zistiť poslanec  MsZ  Marián Sidor. Na mobil  nám o 18.15 hodine telefonicky oznámil parkovanie osobného motorového vozidla na "zebre" pred  MsÚ. Bolo by neférové hľadať za tým  majiteľa auta a skúmať snáď, či sa znovu jedná o niektorého z členov mestského poslaneckého zboru, i keď ani toto pán Sidor nevylúčil, keďže na  MsÚ malo byť jedno z pracovných stretnutí.

Nie je úlohou novín skúmať, kto porušil predpisy.

Možno sa nájdu kritici, ktorí budú spochybňovať uverejnenie ďalšieho previnilca - nie je možné konať inak. Noviny nemajú právo rozlišovať či ide o poslanca alebo iného občana. Nebolo by férové ignorovať požiadavku toho, kto na obdobný priestupok akého sa dopustil sám,  upozorní. I keď za účelnejšie by som považoval ohlásiť políciu.

MP sme kontaktovali a zistíme, či bol priestupok riešený.

- - -

Od uverejnenia porušenia predpisov poslancom  MsZ  Michalom Koričanským uplynulo takmer  10 dní. Pán poslanec napriek odoslanému e-mailu a verejnej výzvy svoje konanie obyvateľom mesta a voličom  nezdôvodnil a na e-mail nijako nereagoval.

Článok  o porušovaní predpisov poslancom  MsZ doteraz čítalo  3421 čitateľov.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Blondie,31.5.,14.46 hod. | 01-06-2013 17:30:59
Väčšiu hlúposť ste ani anonymovi nemohli napísať.
pre Blondie | 31-05-2013 21:08:33
wow a na toto si kde prisla ? na vysokej blondinkovskej vas ucia takuto teoriu ?
zvedavý | 31-05-2013 20:16:24
ako klamal pri hlasovaní, tak klame aj tu- vlastná minulosť ho dobehla, tak mu treba, môže sa hambiť, pán poslanec......
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-05-2013 16:16:33
anonym | 31-05-2013 12:54:44 | - Michal, neblbni prosim Ta. To predsa nie je o mne, ale o Tebe. ;-)

Kasli na to a podpisuj sa. Tazko potom na zastupitelstve budes hovorit o anonymoch, ktorych odsudzujes. ;-)
Blondie pre:anonym | 31-05-2013 14:46:51
Z dane z príjmu právnických osôb sa financuje štát a z dane z príjmov FO sú financované mestá a obce.
anonym | 31-05-2013 14:30:39
Blondie, asi sa veľmi mýlite , že z vášho, pomerne veľkého príjmu, ako sama píšete, ide 19% z platu, čo je podľa Vás štvrtina, tomuto mestu. Z čoho asi tak sa financuje štát vojsko, nemocnice, vysoké školy,výskumné ústavy, dialnice a iné, ktoré sa mi neoplatí ani menovať ?
Blondie | 31-05-2013 14:13:58
Neviem, ako ostatní anonymovia, ale ja som zamestnaná a platím 19% daň z príjmov. Táto daň je transferovaná mestu Sereď, kde mám trvalý pobyt. Čiže necelá štvrtina môjho príjmu, ktorý nie je malý, ide tomuto mestu. Takže mňa zaujíma, čo sa s týmito peniazmi deje. Takže snažím sa ich pozorne sledovať, a keďže moje prostriedky sú obmedzené, tak je pre mňa užitočné sem-tam čeknúť SOL, čo sa deje...že či napríklad nie sú predstavitelia mesta trošku arogantní, čo sa týka nás, obyčajných obyvateľov...
Jozef | 31-05-2013 13:14:14
aonym, vidis, nevies a napriek tomu vypisujes.
Ubehlo pat rokov odvtedy co podvadzal pri hlasovani a nic.
A tento a jemu podobni vytvaraju v nasom meste nariadenia a podzakonne normy.Rozhoduju o nasich peniazoch.
Nemali by sa aspon na verejnosti spravat ako ludia a nie ako hovada?
anonym | 31-05-2013 12:54:44
Máte pravdu je to buzerácia od p. Majku. Myslím si že keď zaplatil pokutu za dopravný priestupok _ stačilo. Neviem prečo by sa mal omluviť. Občanom áno ale Majkovi nie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-05-2013 12:21:14
Blondie | 31-05-2013 12:14:52 | - presne o tom to je a napisali ste to vyborne.

Zial ani nami voleny zastupca obcanov taketo elementarne veci slusneho spravania sa - NEOVLADA.

Preto sa len pytam, aku doveru a respekt si takyto poslanec MsZ zasluzi?
A pripominam ze spolurozhoduje o milionoch v rozpocte, o nasich milionoch a hlasuje sa dlhorocne smerovanie nasho mesta!!
Spolurozhoduje o tom, ako sa budu mat nase deti, aky nabytok budu mat v skolkach, skolach, ake tu budeme mat namestia, chodniky a ci mesto vobec bude este vlastnit nejaky majetok.

Vazeni, su mesta a obce, ktore uz nemaju uplne nic. Sledujte historiu, je verejne dostupna.
Blondie | 31-05-2013 12:14:52
Pán Majko, je správne, že kritizujete a zverejňujete:)
Tak to má byť, niekto sa vždy musí ozvať - ja s tým súhlasím.
A na pruhoch sa parkovať nemá a hotovo - ten, čo tam zaparkoval, má povedať sorry - nie som neomylný a koniec. A čo aké kecy okolo toho?
Aj ja som sa tam sem-tam pichla, ale už teraz nebudem:)) A čo - veď parkovísk je v Seredi stále dosť - tak zaparkujem pri starom trhu, a čo - aspoň mám pekné nohy:))
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-05-2013 11:15:08
Pre Majko | 31-05-2013 09:22:59 | - nikdy by som si nedovolil verejne napisat, co lezi v zaludku Vam. Nebol som s Vami pri ranajkach, takze je to velmi diskutabilne. ;-)

A nikdy by som si nedovolil diktovat Vam, co mate robit.

Demokraciu si vysvetlujete smutnym sposobom. Ale je dobre, ze citatelia maju moznost citat aj nazory, ako su Vase. Oni totiz potom maju moznost rozlisovat, kto co a ako pise a co tym sleduje.

Som rad, ze sa Vam paci sloboda slova v sukromnom mediu, ktoru tak rad vyuzivate. Smutne je len, ze rovnako slobodne sam seba (i ked anonymne) diskvalifikujete z realneho ovplyvnovania slusneho vyvoja spolocnosti.
Clovek. | 31-05-2013 10:32:09
Precital som si komentare,na temu parkovanie.Nebyvam na Slovensku,ale povazujem sa este stale za Seredana.Pisem pripomenku len preto ,lebo ma zaujal posledny prispevok s nazvom Pre P.Majka.Viete. moj nazor je ze pan Majko ma uplnu pravdu.Raz sa na zebre parkovat nesmie a tymto hasne,ked po policia neriesi je to smutne aj si myslim ze najsmutnejsie je na tom ze to riesi len u niektorych,ty sa zvysuje pocit nespravedlnosti.koruptie protekcionismu atd.Takze podla mna si Pan.Majko pocina uplne spravne,a plni si vlastne len povinost,ktora mu pripada.
Pre Majko | 31-05-2013 09:22:59
Pán Majko, Vy ste nadčlovek? Neomylný Majko? Toto nie sú noviny o informovaní, ale o kritizovaní iných. Ak Vám leží v žalúdku primátor alebo viceprimátor, poslanci,..., kandidujte na primátora, poslanca a uvidíme, čo sa bude diať. Choďte sa poprechádzať po meste a keď budete mať nafotiť všetky priestupky, tak ich bude pekne veľa. Toto je len buzerácia, snorenie a vyhľadávanie hlúpostí, korými potom huckáte ľudí na konkrétne osoby. Jediný váš argument, je " volený funkcionár"! A vaša pseudonovinárčina je o kopírovaní správ od polície a cesťáky z vašich dovoleniek. BRAK a zaujatosť, či kompenzovanie si niečoho!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 31-05-2013 08:46:01
anonym | 31-05-2013 04:55:29 | - vybrali ste si z kontextu clanku jedinu vetu a tu si samu osebe mozete interpretovat vela sposobmi.
Ide o konkrtetnu situaciu, konkretneho poslanca ktory tam parkoval a citatelia mu nalozili kritiky dost.

Je zaujimave, ze ineho cloveka rovnako porusujuceho rovnake predpisy mozno ti isti kritici v podstate obhajuju.

Je to ako s uplatkami. Kritizujete uplatky v politike, no ked niekto z Vas uplatok da alebo prijme - je to v poriadku...

Nie, nie je! Pokym nepostavime veci z hlavy na nohy a nezacneme - aj Vy nezacnete od zakladov, jednoducho nebude poriadok nikde. Stale budu vytvorene podmienky na to, aby niekto robil viac, ako ini. Preto lebo moze, lebo mu to je tolerovane a neviem este preco vsetko.

Ano, z urciteho pohladu je pravda - je jedno ci na tej zebre je auto alebo nie. V meste a hlavne medzi ludmi su ovela zavaznejsie problemy.
Ak sa vsak naozaj budeme pozerat takymto pohladom na vsetko, tak potom je vlastne jedno, ci prejdete na cervenu - ved sa nic nestalo, ci nieco ukradnete - vlastne to bolo v podstate navyse, co ked Vam to nepatrilo, pripadne sa vykadite uprostred namestia - ved to aj tak kazdy obide a nakoniec to dazd zmyje.

Vacsinou dost obdivujeme krajiny, kde si clovek neahodi na zem ani vajgla. Nedovoli si a uz deti ma kazdy vychovavane tak, ze ich take nieco nenapadne.

Ale k veci. Viem, preco Marian chcel, aby bolo odfotene aj to druhe auto. Je to na nom, ci to napise.

Viete, ono poslanci si este fakt neuvedomili, ze kandidovat je v podstate lahke, no realne byt volenym zastupcom uz az tak uplne lahke nie je. Teda, asi 5 rokov. Dovtedy ludia boli vacsinou ako teliatka a prakticky nikoho nezaujimali veci verejne. Media tento stav vyznamne menia a menia aj spravanie mnozstva beznych ludi. Len vacsina poslancov chce, aby bolo po starom. Aby im do ich krokov nekecal nik, aby sa ludia nestarali do toho co oni robia s tym, ze netreba pochybovat, ze to robia dobre. Verim tomu, otazkou je, pre koho.

Politika nie je ziadne svinstvo, pokym z nej svinstvo neurobia konkretni ludia. A preco ho niektori robia - nuz to je vec, na ktoru si kludne mozete odpovedat sam.
Anonym | 31-05-2013 07:48:54
Já jediný spravodlivý budem fotiť každého občana na tejto zebre a kostolníčka ktorá tam dvomi kolesami parkuje bude spravodlivo odsúdená...Najväčší problém Serede je tento ?
anonym | 31-05-2013 04:55:29
V podstate s Vami súhlasím, ale tento článok je o nejakom Daewo Tico, ktoré patrí nezistenej osobe. V texte je úvaha o tom, že by mohlo patriť niektorému z poslancov, ale rátajte s tým, že nemusí. Beriem to ako precedens, že sa tu kritizujú nielen prešľapy poslancov, ale aj bežných ľudí. Minimálne teoreticky to je možné. Neviem či ste sa vybrali cestou, že tu bude odfotené každé zle parkujúce auto bez ohľadu na to komu patrí... Preto som sa v tejto súvislosti pýtal aj na Vašu osobu. Keď všetci, tak všetci. Bez rozdielu. Ale nechám to na Vás.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-05-2013 22:08:10
anonym | 30-05-2013 21:49:33 | - co zverejnite Vy o sebe?

Ja mam dokonca odlozene pokutove bloky. Problem je v tom, ze ide o moje sukromie. Voleny funkcionar ma prave sukromie podstatne obmedzene a ma ist prikladom ostatnym obcanom. Ta veta je v pisana v kontexte s ostatnym obsahom clanku.

Voleny funkcionar poziva vyhody, ktore mu funkcia donasa. Ja som obycajna fyzicka osoba a nemam ziadne vyhody. Vsetky obmedzenia a povinnosti mi schvaluju prave ludia, ako Michal Koricansky. Preto mam na neho ovela vyssie naroky, ako mozete mat Vy na mna.

Ale o tom v samostatnom clanku, ktory pripravujem.
anonym | 30-05-2013 21:49:33
Zaujala ma Vaša veta v článku - "Noviny nemajú právo rozlišovať či ide o poslanca alebo iného občana.". Neplánujete zverejniť v zmysle tohto sloganu článok o porušení dopravných predpisov Vašou osobou? Nenarážam na priestupok poslanca Koričanského, tento článok nie je o ňom.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-05-2013 21:20:53
anonym | 30-05-2013 21:12:51 | - napriek tomu, ze nie som voleny funkcionar a nie som teda povinny odpovedat, odpoviem. Spachal som uz priestupok porusenim dopravnych predpisov. Co to ma prosim spolocne s priestupkom poslanca MsZ Michala Koricanskeho?
anonym | 30-05-2013 21:12:51
Pán Majko, vy ste nikdy nespáchali priestupok porušením dopravných predpisov?
Mima | 30-05-2013 19:27:16
Tolkokrat tam uz auta parkovali, parkuju aj parkovat budu...Nechapem, naco tolko reci..Len tak btw. dnes sa tam vystriedali minimalne 3 auta..:D
Jozef | 30-05-2013 09:27:35
a tie hrube biele ciary tam vidis?
A vies co znamenaju?
anonym | 30-05-2013 08:30:25
Predpokladám, že to bolo auto pani sereďskej kostolníčky. Tá chodí na takom aute a parkuje pred MsÚ. Omša je večer a preto aj ten čas pána Sidora 18.15 by sedel. Ja to auto tam vídam, nevidím žiaden problém a pán poslanec sa unáhlil.
lampa | 30-05-2013 06:03:44
Myslel som, že ak sa spomína kamera, tak automaticky to pripadá mestským atrapám, pretože oni zakladajú papuče, inkasujú peniažky a tvária sa, že bez nich sa nič nepohne. Štátnych som ešte nevidel zaoberať sa špatným parkovaním, ale možno sa mýlim.
anonym | 30-05-2013 00:52:54
lampa ty nevies citat? "kde su policajti???Hned oproti MsU" - nie je to pravda? Policajti su tam, vzdy boli a asi aj budu ... statna policia preco neriesi tento priestupok? Je to ich povinnost.
Obcan | 29-05-2013 23:50:01
Najskor niekoho udam,potom sa mu ospravedlnim,poziadam o zverejnenie mena,ale dovod nezverejnim...
Neako mi to nedava logiku,asi tym nocnym casom...
Robo Horvath :) | 29-05-2013 23:30:09
Ten osobny je co, ze vam obsadil flek? :)
marian sidor | 29-05-2013 22:43:16
OSPRAVEDLNUJEM sa majitelovi / majitelke/ auta .

Ak bude musiet zaplatit pokutu tak
PENIAZE MU OSOBNE VRATIM
- kontakt na mna dostane na MU.

Na doplnenie uvadzam ,ze som sam poziadal pana Majka aby zverejnil moje meno. Dovod mojho konania je osobny, nesuvisi s majitelom auta a preto ho nezverejnim.

Este raz sa ospravedlnujem Marian Sidor
Mima | 29-05-2013 22:00:16
Aaale no, ved zas tak strasne tam ten krpec nezavadza ...;)
martina | 29-05-2013 21:54:05
inac pred viac ako 4 rokmi tam parkoval isty pan ktory siel na postu. ako odchadzal, tak pri cuvani zapricinil dopravnu nehodu. vraj! nemal kde parkovat... lebo ved od jednoty k poste je cesta daleka. ale ktovie, ci nemal 30 kg balik na odoslanie :o))
podla mna netreba byt lenivy, ak niekto vidi nieco neobvykle t.c. na MP je 159 a na PZ 158 ake jednoduche...
rudolf | 29-05-2013 21:43:30
pre Lampa,štátna polícia je hneď oproti MsÚ.Lenže problém je v tom ,že mestská polícia nespolupracuje so štátnou políciou.
jano | 29-05-2013 21:37:20
k teme ale inemu miestu (2013-05-29 21:07):
http://s3.postimg.org/vfth9vgur/keeprules.png
trochu aj chyba vodica, ale skor si myslim ze tieto parkovacie miesta niesu stastne vyriesene, hlavne ak tam stoji dlhsie auto..
lampa | 29-05-2013 21:24:54
Pod lampou je najväčšia tma. Ale na upresnenie. Mestská polícia je už skoro rok presťahovaná pri Komenskú školu.
rudolf | 29-05-2013 21:16:17
Ja som si toto auto všimol už dávnejšie že často parkuje pred MsÚ.A dosť často na tej zebre.Predpokladám že je to auto nejakého zamestnanca MsÚ.Chcel by som upozorniť ešte aj na to,že dosť často parkujú vozidlá na vyhradenom mieste pre držiteľov preukazu ZŤP pri MsÚ ktoré nemajú na to oprávnenie.Čo k tomu dodať?Mala by to byť najsledovanejšia budova v meste,hlavne že je tam kamera!!!Kde sú policajti????Hneď oproti MsÚ!!!Odpovedal som si sám.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign