Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

VZN o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách - NÁVRH

Iveta TóthováDátum14. 05. 2012 16:29:45TémaMestský úrad
24

Na základe telefonického dohovoru s Radkom Heribanom,  z oddelenia investičnej výstavbe a dopravy na MÚ v Seredi, uverejňujeme Všeobecno záväzné nariadenie o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách - návrh:

 

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Sereď č. 6/2012 zo dňa 12.06.2012 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách

Schválené MsZ v Seredi dňa : 12.06.2012
Účinnosť od : 28.06.2012

Mesto Sereď na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 67 a 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa §6 ods.1 zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, v súlade so zákonom 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a ďalšou platnou legislatívou vydáva toto Všeobecne záväzné nariadenie č. x/2012 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách v znení neskorších predpisov (ďalej len VZN), ktorým sa ruší Všeobecné záväzné nariadenie č. 10/2004 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách:

§1

Rozsah platnosti


1) Toto VZN upravuje parkovanie motorových vozidiel všetkých druhov, ako aj ich prívesov a návesov a motocyklov (ďalej len "vozidiel") na miestnych komunikáciách, verejných
priestranstvách v meste Sereď.

2) Na účely tohto VZN sa rozumie:

a) verejným priestranstvom cesty, miestne komunikácie, všetky verejnosti voľne prístupné pozemky, spevnené plochy, verejná zeleň, ktoré nie sú vo vlastníctve fyzických a
právnických osôb, ak nie je osobitnou zmluvou dohodnuté inak,
b) pozemnou komunikáciou komunikácia určená najmä na pohyb dopravných prostriedkov, cyklistov, a chodcov,
c) miestnou komunikáciou všeobecne prístupná a užívaná ulica, parkovisko vo vlastníctve obce a verejná plocha, ktoré slúžia miestnej doprave a sú zaradené do siete miestnych komunikácií,
d) vozidlom motorové vozidlo a prípojné vozidlo k nemu, nemotorové vozidlo,
e) parkovaním státie – umiestnenie vozidla mimo jazdné pruhy komunikácie (napr. po dobu nákupu, návštevy, zamestnania, naloženie alebo vyloženie nákladu). Parkovanie v
závislosti na dĺžke trvania môže byť krátkodobé (do dvoch hodín trvania) alebo dlhodobé (nad dve hodiny). Osobitným prípadom dlhodobého parkovania je odstavenie vozidla,
f) odstavením umiestnenie vozidla mimo jazdné pruhy komunikácie po dobu, keď sa nepoužíva (spravidla odstavenie vozidla v mieste bydliska poprípade v sídle
prevádzkovateľa,
g) zastavením – uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu,
h) státím – uvedenie vozidla do pokoja na dlhšie, ako je čas dovolený na zastavenie,
i) držiteľom vozidla fyzická osoba, fyzická osoba oprávnená na podnikanie alebo právnická osoba, ktorá je takto zapísaná v dokladoch vozidla; v ostatných prípadoch je držiteľom vozidla osoba, ktorá je vlastníkom vozidla alebo jeho užívateľom,
j) starým vozidlom je vozidlo, ktoré chce dať jeho držiteľ vyradiť z evidencie vozidiel, alebo má byť vyradené, alebo bolo vyradené z evidencie vozidiel podľa osobitných predpisov. Starým vozidlom je aj vozidlo, ktorého držiteľ nie je známy, ak je odstavené dlhšie ako 30 dní na ceste a inom verejnom priestranstve, alebo na inom mieste, ak je jeho odstránenie potrebné z hľadiska ochrany životného prostredia alebo zachovania estetického vzhľadu mesta.

3) Toto nariadenie sa vzťahuje na všetky fyzické a právnické osoby, ktoré sa nachádzajú na území mesta Sereď, a tiež na všetkých prevádzkovateľov, vlastníkov a vodičov motorových vozidiel, ktorých vozidlá sa nachádzajú trvalo alebo dočasne na území mesta Sereď.

§2

Parkovanie na verejných priestranstvách


1) Na parkovanie osobných motorových vozidiel slúžia v meste tieto druhy parkovacích a odstavných plôch:
a) verejne prístupné parkoviská a spevnené plochy, ak to nie je v rozpore s týmto VZN,
b) parkovacie pruhy na cestách v správe iných správcov,
c) vyhradené parkovacie miesta - na základe povolenia mesta Sereď,
d) parkovacie miesta na vlastnom alebo prenajatom pozemku, ak to nevylučuje ustanovenie osobitného predpisu.

2) Na verejnej zeleni a na nespevnených plochách, ktoré nie sú na tento účel určené, je zakázané zastavenie a státie všetkých druhov vozidiel.

3) Za údržbu, prevádzkovanie, čistotu a vzhľad na parkoviskách zodpovedá fyzická alebo právnická osoba, ktorá má parkoviská v správe, prenájme alebo v užívaní.

4) Vodič môže zastaviť a stáť s vozidlom na komunikáciách za podmienok ustanovených zákonom NR SR č. 8/2009 O cestnej premávke a ostatnými všeobecne záväznými právnymi predpismi.

5) V čase od 22.00 hod. do 6.00 hod. je zakázané státie a parkovanie na miestnych komunikáciách a ostatných verejných priestranstvách všetkým nákladným motorovým vozidlám nad 3.5t, zvláštnym motorovým vozidlám, autobusom okrem prípadov podľa ustanovení ods. 6 a 7, prívesom, návesom a dopravným strojom v zmysle platnej právnej úpravy. Všetci držitelia takýchto motorových vozidiel sú povinní zabezpečiť ich státie a parkovanie vo vlastných
objektoch a priestoroch na to určených.

6) Autobusom je státie povolené len na osobitne vyhradených priestoroch.

7) Pre parkovanie a odstavenie autobusov verejného dopravcu, vykonávajúceho dopravu vo verejnom záujme, je určená autobusová stanica na Námestí slobody.

§3

Vyhradené parkoviská a státie na vyhradených parkoviskách


1) Mesto Sereď môže podľa ustanovenia §2 bod 1 písm. b cestného zákona č. 135/1961 Zb. v platnom znení formou rozhodnutia vyhradiť parkovacie miesto na verejnom priestranstve a na komunikáciách, na ktorých je príslušným cestným správnym orgánom. Rozhodnutie mesto Sereď vydá po odsúhlasení Okresným dopravným inšpektorátom v Galante:

a) pre potreby právnických a fyzických osôb, oprávnených na podnikanie v blízkosti ich prevádzok,
b) pre ťažko zdravotne postihnuté osoby, podľa posúdenia príslušného orgánu odkázané na individuálnu dopravu, používajúce vlastné vozidlo, v blízkosti ich bydliska,
c) Pre potreby fyzických osôb v blízkosti ich bydliska,
d) Časovo obmedzené parkovanie v centrálnej mestskej zóne.

2) Vyhradené parkoviská podľa ustanovení ods. 1 písmeno a, b, c, sa označujú podľa Zákona NR SR č. 8/2009 Z.z. O cestnej premávke a Vyhlášky MV SR č. 9/2009 ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke:
a) dopravnou značkou: IP 16,
b) dodatkovou tabuľou E13 s údajmi: evidenčné číslo vozidla, čas platnosti, počet miest – v prípade viacerých vyhradených miest vedľa seba,
c) vodorovným dopravným značením V 10d,
d) v prípade vyhradeného parkoviska pre občanov so zníženou mobilitou bude dopravná značka IP 16 so symbolom vozičkára a V 10d + symbol vozičkára.

3) Vyhradené parkovacie miesta podľa ustanovení ods. 1 písmeno b, c je možné zriadiť len pre obyvateľov, ktorí sú prihlásení na trvalý pobyt v meste Sereď.

4) Vyhradené parkoviská podľa ustanovení ods. 1 písmeno a, b, c na konkrétnej ulici nesmú presiahnuť 30% počtu parkovacích miest ulice – mesto ako cestný správny orgán rozhodne o ich vhodnom rozmiestnení. Maximálny počet vyhradených státí v súvislom rade je 4.

5) Na bytovú jednotku je možné vyhradiť maximálne 1 vyhradené miesto so základnou sadzbou spoplatnenia. V prípade voľných miest určených na vyhradené parkovanie je možné pre bytovú jednotku i ďalšie parkovacie miesto za zvýšenú sadzbu.

6) Spoplatnenie vyhradeného parkovacieho miesta:
a) základná sadzba – je vo výške 200 € na rok.
b) zvýšená sadzba – vyhradenie druhého parkovacieho miesta na tú istú bytovú jednotku je 2,5 násobok základnej sadzby, t.j. 500 € na rok.
c) sadzba ZŤP – vyhradené parkovacie miesto pre potreby osoby ťažko zdravotne postihnutej podľa ustanovenia §3 ods1 písm. je vo výške 50 € na rok.

7) Náklady na označenie vyhradeného miesta podľa ustanovení §3 ods. 1 písmeno a, b, c dopravným značením znáša žiadateľ o vyhradené parkovacie státie. Použitie dopravného značenia určí mesto ako príslušný cestný správny orgán postupom podľa platných právnych predpisov.

8) Na základe žiadosti môže byť povolené zabezpečenie vyhradeného parkovacieho miesta mechanickým blokovacím zariadením mestom odsúhlaseného typu na náklady žiadateľa. Za zabezpečovanie proti obsadeniu vyhradeného miesta použitím blokovacieho zariadenia zodpovedá žiadateľ, ktorému bolo miesto vyhradené.

9) Za čistotu a vzhľad vyhradeného parkovacieho miesta zodpovedá žiadateľ, ktorému bolo miesto vyhradené.

10) V odôvodnených prípadoch, najmä ak žiadateľ v súvislosti s užívaním vyhradeného parkovania opakovane porušuje zásady ochrany životného prostredia, pravidlá cestnej premávky, mestom stanovené podmienky a pod., mesto môže vyhradenie parkovacieho miesta zrušiť bez vrátenia pomernej časti spoplatnenia.

§4

Kontrolná činnosť


1) Kontrolu dodržiavania tohto VZN vykonáva Mestská polícia, hlavný kontrolór mesta Sereď a poverení zamestnanci mesta.

2) Osoby, ktoré sú poverené kontrolnou činnosťou podľa bodu 1, majú právo kontrolovať dodržiavanie čistoty na parkoviskách v správe mesta Sereď.

3) Osoby, ktoré sú poverené kontrolnou činnosťou podľa bodu 1, sú oprávnené zhotovovať fotografickú a písomnú dokumentáciu dlhodobo odstavených vozidiel v zmysle § 8 ods. 1 písm. d) tohto nariadenia.

§5

Odstavovanie dočasne vyradených a starých vozidiel na verejnom priestranstve


1) Vlastník vozidla vyradeného z dopravnej evidencie okresného dopravného inšpektorátu je povinný na vlastné náklady zabezpečiť odstránenie takéhoto vozidla z verejného priestranstva do 30 dní odo dňa jeho vyradenia z evidencia. V opačnom prípade zabezpečí odstránenie vozidla, po predchádzajúcej výzve držiteľovi a márnom uplynutí lehoty na odstránenie, správca miestnej komunikácie na náklady držiteľa vozidla.

2) Staré vozidlo odstavené na verejnom priestranstve sa považuje za odpad a mesto s ním naloží postupom podľa ustanovení zákona č. 223/2001Z.z o odpadoch.

3) Odstavovanie starých vozidiel, dočasne vyradených vozidiel z evidencie, prípadne dlhodobo nepojazdných motorových vozidiel na verejných priestranstvách sa považuje od preukázaného dátumu odstavenia za osobitné užívanie verejného priestranstva a podlieha dani podľa VZN 4/2008 o miestnych daniach.

§6

Umiestňovanie prenosných garáží a prístreškov pre vozidlá na verejných priestranstvách


Umiestňovanie prenosných garáží a prístreškov pre vozidlá na verejnom priestranstve a ohradzovanie časti verejného priestranstva alebo jednotlivých parkovacích miest, a to aj v prípade vyhradených parkovísk, je zakázané.

§7

Výnimky


Dočasnú výnimku z tohto VZN môže v prípadoch osobitného zreteľa udeliť mesto Sereď v zastúpení primátorom.

§8

Sankcie


1) Porušenie tohto nariadenia sa posudzuje ako priestupok podľa zákona č. 372/l990 Zb. o priestupkovom konaní v znení ďalších predpisov, ak nejde o správny delikt podľa zákona č. 8/2009 Z.z. v platnom znení.

2) Primátor mesta Sereď môže právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie, ktorá poruší toto nariadenie, uložiť pokutu do výšky 6 638,- € v zmysle zákona č. 369/1990 § 13, ods. 9 o Obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.

§9

Prechodné a záverečné ustanovenia


1) V termíne do 30 dní od doručenia písomnej výzvy mesta sú držitelia povolení na vyhradené parkovacie miesta podľa ustanovenia §3 ods.1, povinní preukázať plnenie stanovenej podmienky pre vyhradenie parkoviska.

2) Všetky povolenia na vyhradenie parkovacieho miesta, ktoré boli vydané pred schválením tohto všeobecne záväzného nariadenia strácajú platnosť najneskôr dňa 31.12.2012.

3) Zrušuje sa VZN č. 10/2004 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách.

4) Toto Všeobecne záväzné nariadenie bolo schválené Mestským zastupiteľstvom v Seredi dňa 12.06.2012 a nadobúda účinnosť pätnástym dňom od vyvesenia na úradnej tabuli, t.j 28.06.2012.

Deň vyhlásenia : 13.06.2012
Deň zvesenia : 28.06.2012

Ing. Martin Tomčányi
primátor mesta

Spracoval:

Ing. Vladimír Práznovský

Ing. Radko Heriban


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
cena parkového | 08-11-2012 12:17:48
a aká je cena parkovného v Seredi ?
Liptovský Mikuláš navrhuje pre občanov sumu 15 eur za rok
v Seredi len pre imobilných občanov 50 eur.
Fakt sa už radšej odsťahovať
Registrovaný Martin Vasko Martin Vasko | 08-11-2012 10:24:19
Dobry den,
dakujem mestu za poskytnutie moznosti zaobstarat si vyhradene parkovisko. Platim poctivo dane a tato dalsia "dan" je bohuzial prirodzenym dalsim vyvojom.
Sklamanim bol dnes telefonat od p. Heribana, v ktorom ma informoval, ze miesto mozem mat iba v blizkosti trvalej adresy.
Ospravedlnujem sa Vam p. Heriban za to, ze si mozete miesto strcit do riti. Bolo to odo mna naozaj nepekne.
Do odstahovania, vas coskoro byvaly obcan.
neurčiteľné | 12-08-2012 10:17:08
Prosím Vás to sú tie pojmy obce sereď .. staré vozidlá rieši iba zákon o odpadoch, dočasne vyradené vozidlá
http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?CatID=39&etype=-1&aid=161

Trvalé vyradenie vozidla z premávky na pozemných komunikáciách

Vozidlo musí byť trvalo vyradené z premávky na pozemných komunikáciách, ak: a uváda sa taxatívne čo zákon predpokladá ...

zákon
Odstavovanie starých vozidiel, dočasne vyradených vozidiel z evidencie, prípadne dlhodobo nepojazdných motorových vozidiel na verejných priestranstvách sa považuje od preukázaného dátumu odstavenia za osobitné užívanie verejného priestranstva a podlieha dani podľa VZN 4/2008 o miestnych daniach.

takže čo to je odstavovanie starých vozidiel .. kto urči na obci sereď .. kedy je už vozidlo staré ??? nikto ....
Dotaz k pojmu vo VZN | 12-08-2012 08:48:26
Ja by som mal dotaz k pojumu uvedenému v §5 ods.3 kde sa spomína "dlhodobo nepojazdné vozidlo" pričom tento pojem nijako bližšie nie je nikde špecifikovaný a to ani v §2 ods.2, kde je popísaný rozsah pôsobnosti...? Ako a podľa čoho určí niekto, že je vozidlo "dlhodobo nepojazdné"?? Aká dlhá doba je potrebná na to aby to bolo dlhodobé? Ako niekto bde vedieť určiť , že je to vozidlo aj "nepojazdné"?
Právny štát | 12-08-2012 00:15:53
Pri vymedzení pojmu právny štát sa názory právnych teoretikov zhodujú, že ide o štát, v ktorom vládne právo. Obyvatelia, rovnako ako aj štát a štátne orgány, nestoja nad právom a sú viazaní jeho pôsobením. V právnom štáte musia byť dôsledne dodržiavané princípy právneho štátu, ktoré tvoria jeho základný pilier.

Charakteristickým znakom demokratického štátu je skutočnosť, že je tvorený zo slobodných a rovnoprávnych subjektov a úlohou štátnej moci je ochraňovať slobodu a práva občanov. Taktiež je pre demokratický štát príznačné, že dodržiavanie platného práva sa nevzťahuje len na občanov, ale platí pre všetkých. Štátna moc môže vykonávať svoje právomoci len na základe práva a v jeho medziach. Výsledkom činnosti politického liberalizmu v kontinentálnej Európe, rovnako ako aj anglo-amerického liberalizmu, je myšlienka a teória právneho štátu. Významnými predstaviteľmi prvej skupiny boli napríklad Charles-Louis de Secondat Montesguieu, Wilhelm von Humboldt a Imanuel Kant. Z anglo-amerického liberalizmu možno spomenúť Johna Locka, Lorda Actona, Alexisa de Tocquevilla alebo Johna Stuarta Milla.[1]

Brȫstl charakterizuje právny štát nasledovne: „Moderne sa pojem právny štát často používa ako synonymum ústavnej alebo zákonnej vlády."[2] To znamená, že to, či daný štát možno označiť ako právny, záleží na spôsobe, akým je spravovaný. Štát, v ktorom je verejná moc vykonávaná v súlade s ústavou a zákonmi, možno označiť za právny štát. V tomto type štátu sú občanom garantované ich ľudské práva a základné slobody.

Definícia právneho štátu A. Gerlocha znie: „právní stát je možno vymedzit jako stát, ve kterém se uplatňuje legalita, a to i vůči orgánům státu a dalším orgánům veřejné moci (původní formální pojetí právního státu), resp. stát, ve kterém se metoda legality nedílně spojuje s jeho demokratickým charakterem, tj. s ideou suverenity lidu, principem dělby moci a koncepcí nezadatelných lidských práv (soudobé materiální pojetí právního státu)"[3]

Ústavný súd sa k požiadavke právneho štátu vyjadril nasledovne: „V právnom štáte, v ktorom sú ako neoddeliteľné súčasti okrem iných stelesnené také princípy, ako sú právna istota a spravodlivosť (princíp materiálneho právneho štátu), čo možno spoľahlivo vyvodiť z čl. 1 ústavy, sa osobitný dôraz kladie na ochranu tých práv, ktoré sú predmetom jej úpravy. Povinnosťou všetkých štátnych orgánov je zabezpečiť reálnu možnosť ich uplatnenia týmito subjektmi, ktorým boli priznané."[4]

K otázke právneho štátu V. Júda vyslovuje nasledovné: „Právny štát nielen formálne garantuje ľudské práva a slobody, ale anticipuje voči verejnej mienke a mysleniu spoločnosti, a tak zabezpečuje efektivitu práva prostredníctvom jeho dobrovoľnej akceptácie"[5]

Poznáme dve koncepcie právneho štátu, ktoré vznikli v kontinentálnej Európe a v Anglicku, a to nemeckú teóriu Rechtsstaat a anglo-americkú koncepciu rule of law. Obe sa vyznačujú niektorými podobnými znakmi, avšak rozdiely vznikajú najmä z dôvodu odlišnosti právnych systémov, v ktorých tieto koncepcie vznikli. Odlišný je aj vzťah k úlohe súdnictva a významu demokracie a slobody. Opozitum právneho štátu tvorí policajný štát. Ide o štát, v ktorom dominuje absolutistická monarchia, v ktorom sa občan proti zásahom štátnej moci nemohol účinne brániť a v ktorom všetka moc bola sústredená v exekutíve. Hlavnou požiadavkou koncepcie právneho štátu v 19. storočí bolo obmedzenie činnosti štátnej správy ústavou a zákonmi. Snahou koncepcie právneho štátu bola skutočnosť, aby občania mohli robiť všetko, čo nebolo obsahom obmedzení zakotvených v ústave alebo zákonoch. Naproti tomu štátne orgány mohli vykonávať činnosť, ktorú ústava a zákony povoľovali. Pri tvorbe ideí právneho štátu zohrala významnú úlohu požiadavka deľby moci, rovnako ako myšlienka spoločenskej zmluvy a taktiež požiadavka zakotvenia a rešpektovania prirodzených práv, ktoré sa v súčasnosti označujú ako ľudské práva.[6]

Ak by snáď na radnici v obci sereď nemali ani minimálnu štipku právnej korelácie ... bolo by potrebné aby už konečne prestali s experimentami .. a aby sa s plnou vážnosťou venovali .. príslušným ustanoveniam príslušných zákonov ... a z toho plynúcim podzákonnýnm normám ... ...
doporučujem jedného príslušného odborníka ...
NEMOŽNÉ a PROTIZÁKONNÉ | 11-08-2012 23:52:56
2) Všetky povolenia na vyhradenie parkovacieho miesta, ktoré boli vydané pred schválením tohto všeobecne záväzného nariadenia strácajú platnosť najneskôr dňa 31.12.2012.

Namietam .. princíp právneho štátu a z toho vyplývajúci princíp právnej istoty .. je princíp .. ktorý nemôže porušiť zákon .. a nie to ešte nejaká podzákonná norma ... všetky povolenia strácajú platnosť .. nezákonné ... žioadne povolenia nestrácajú platnosť .. úpovedzte to všetkým ...
všetky povolenia ktoré boli vydané v súlade so zákonom .. budú platné do dňa ich platnosti .. teda na dobu na ktorú boli vystavené ..
to ako keby v seredi sa teraz rozhodli ... doteraz ukladali a povolili oprávnenie a povolenie pre prevádzku reštauračných zariadení na území obce sereď ... a od 31.12.2012 ... Všetky povolenia na vyhradenie "parkovacieho miesta", reštauračnej činnosti, ktoré boli vydané pred schválením tohto všeobecne záväzného nariadenia strácajú platnosť najneskôr dňa 31.12.2012.

to ste kde čítali .. potter ???

a ešte ďalej ... prosím Vás kde je v zákone stanovené .. že PRIMÁTOR .. má oprávnenie ... primátor má podľa KOHO .. zástupcu primátora .. prednostu msu ... či hlavného kontrolóra oprávnenie ??? potrer ???
Výnimky

Dočasnú výnimku z tohto VZN môže v prípadoch osobitného zreteľa udeliť mesto Sereď v zastúpení primátorom.

to primátor obce sereď je .. nad zákonom ???
veď zákon nič podobné primátorovi neudeľuje .. primátor nemá také zmocnenie aby udeľoval akúkoľvek výnimku .. čo ste ... čítali potera ?

§8

Sankcie

1) Porušenie tohto nariadenia sa posudzuje ako priestupok podľa zákona č. 372/l990 Zb. o priestupkovom konaní v znení ďalších predpisov, ak nejde o správny delikt podľa zákona č. 8/2009 Z.z. v platnom znení.

tieto priestupky sú nezákonné pozrite si čo stanovuje zákon o pozemných komunikáciách a čo stanovuje zákon o cestnej premávke ... a čo stanovuje daňový zákon ... aké priestupky a sankcie .. to ste ozaj tak na tom že nevioete čítať zákon ?? či sa Vám necche vôbec čítať zákony .. ak kreujete podzákonné normy .. a vymýšľte si .. harry pôter ???

2) Primátor mesta Sereď môže právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie, ktorá poruší toto nariadenie, uložiť pokutu do výšky 6 638,- € v zmysle zákona č. 369/1990 § 13, ods. 9 o Obecnom zriadení v znení neskorších predpisov.

Primátor mesta nemôže udeliť žiadnu pokutu !!!! nemá zákonné zmocnenie ... si to uvedomte .. zákon stanovuje ... to čo vy tu uvádzate ... § 13 ods. 9 369/1990 o obecnom zriadení ... (9) Obec môže právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie uložiť pokutu do 6638 eur, ak by to bola pravda .. a mohli by ste udeliť takúto pokutu .. čo fakt nemôžete .. tak vám hovorím . že PrIMÁTOTR nie je OBEC !! chápete vôbec čo ste dali za sankciu do zákona ...

to kto považuje prinmátora obce sErEď za OBEc sereď ???

strašné .. to je na ... no nič ...
aj ja si myslím | 11-08-2012 21:17:57
určite to bude .. nejaky konkrétny zlozvyk !!! (:
anonym | 11-08-2012 16:05:21
no zasluzna robota, ozralci sa mozu bezrestne potulovat po meste a chlastat si kde chcu, urcite to potesi tych co sa im pacia ozrali bezdomovci na lavickach ... asi tam bude ina motivacia ako financie, mozno nejaky ten zlozvyk ? :)
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 11-08-2012 13:51:29
ozaj ,,,, to je pravda ...VZN prechádzajú cez desiatky drahoplatených rúk na mestách ... a preto to tak vyzerá ... hlavne že to je zaplatené ... niekde si určili honosné názvy na mestách .. špecialista na legislatívu ... heheheh viete kto je špecialista na legislatívu ... spýtajte sa takej doc.Čečotovej na UK PF v Bratislave .. sa zasmeje ... a od smiechu .. bude .. no nechajme to tak ...
dostal som viac dotazov aj emailom .. že prečo to robím a koľko za to dostanem ...
len pre poriadok ...
robím to preto .. pretože ma to baví ...
nemám z toho ani cent .. od nikoho ...
nikto ma neplatí .. do dnešného dňa za posledné dva roky ... som takto podal cca 300 podnetov ,,,,
teraz sa začínam zaujímať o ekonomické VZN-ka .. tam však mi treba ešte poštudovať ..daňové zákony a iná príslušné zákony .. aj tam v ekonomických veciach vidím obrovské nedostatky ...vo VZN-kach ... mám dve dcéry .. ktoré to majú vyštudované jedan fakultu FBI v B.B., jedna Ekonomickú VŠ .. takže konzultácie mám ... len nemjaú toľko času aby ma učili ekonomické zákonitosti ... to musím makať sám .. celú túto agendu robím sám .. a trúfam si povedať .. že ak sa pustím do ekonomických VZN... tak to bude ešte "krajšie"
Pekný deň
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 11-08-2012 13:39:04
Ďakujem
len upresním ,,, ja tie VZN-ka neruším .. ja len dávam podnet príslušnej prokuratúre .. a predkladám dôkazy o tom ... že príslušné VZN .. nie je v súlade s platnou štátnou legislatívou .. a na základe mojich námietok .. príslušný prokurátor buď vyhodnotí že sú oprávnené námietky alebo nevyhodnotí .. aj to sa mi stáva ... ale tu teraz nejde o to tu skôr ide o to .. že rada mest si "prisvojila" demokraciu... a dojí z ľudí čo sa z nich dá vydojiť .. nakoľko svojimi VZN-kami ktoré prijmu porušujú zákony, Ústavu SR .. také VZN- by vôbec nemali byť priechodné, nemali by byť prijaté .. a nie sú podľa môjho názoru vykonateľné ak sú v rozpore s ÚStavou SR a zákonmi SR ... ešte som podal podnet .. na ďalšie VZN-ka pretože v Seredi .. by som povedal.. to prekvitá .. no sú aj horšie mestá na tom ... uvidíme .. pozeral som to nové VZN o parkovaní .. niečo "úžasné" .. slovenská ľudová tvorivosť ... je šuviks .. uvidíme ...
prajem príjemný deň
anonym | 11-08-2012 10:32:33
Takto treba na nich.
anonym | 11-08-2012 08:26:35
Pán Pachník čítal som o Vás článok na SME a som rád že sa Vám do hľadáčika dostalo aj naše mesto. Robíte senzačnú prácu - VZN prechádzajú cez desiatky drahoplatených rúk na mestách a Vy sám im ich vo veľkom rušíte :) držím palce
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 11-08-2012 00:34:23
Ešte jedna otázka pre pánov z radnice Sereď ...
ozaj si myslíte že máte v poriadku

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Sereď č. 5/2007 o ochrane nefajčiarov
a

Všeobecne záväzné nariadenie č. 6/2002 o niektorých podmienkach držania psov ????
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 11-08-2012 00:16:56
Vážení páni z rdnice .... ... v meste Sereď vy nemáte oprávnenie .. pretože .. nie ste .. v súlade so zákonom 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke .. totižto tieto zákony Vás nikde nezmocňujú .. aby ste definovali vo svojom VZN tieto pojmy ...

To sú pojmy na účely zákona .. a vy nematé o tomto ani prenesenú kompetenciu ani samosprávnu pôsobnosť ..

2) Na účely tohto VZN sa rozumie:

a) verejným priestranstvom cesty, miestne komunikácie, všetky verejnosti voľne prístupné pozemky, spevnené plochy, verejná zeleň, ktoré nie sú vo vlastníctve fyzických a
právnických osôb, ak nie je osobitnou zmluvou dohodnuté inak,
b) pozemnou komunikáciou komunikácia určená najmä na pohyb dopravných prostriedkov, cyklistov, a chodcov,
c) miestnou komunikáciou všeobecne prístupná a užívaná ulica, parkovisko vo vlastníctve obce a verejná plocha, ktoré slúžia miestnej doprave a sú zaradené do siete miestnych komunikácií,
d) vozidlom motorové vozidlo a prípojné vozidlo k nemu, nemotorové vozidlo,
e) parkovaním státie – umiestnenie vozidla mimo jazdné pruhy komunikácie (napr. po dobu nákupu, návštevy, zamestnania, naloženie alebo vyloženie nákladu). Parkovanie v
závislosti na dĺžke trvania môže byť krátkodobé (do dvoch hodín trvania) alebo dlhodobé (nad dve hodiny). Osobitným prípadom dlhodobého parkovania je odstavenie vozidla,
f) odstavením umiestnenie vozidla mimo jazdné pruhy komunikácie po dobu, keď sa nepoužíva (spravidla odstavenie vozidla v mieste bydliska poprípade v sídle
prevádzkovateľa,
g) zastavením – uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu,
h) státím – uvedenie vozidla do pokoja na dlhšie, ako je čas dovolený na zastavenie,
i) držiteľom vozidla fyzická osoba, fyzická osoba oprávnená na podnikanie alebo právnická osoba, ktorá je takto zapísaná v dokladoch vozidla; v ostatných prípadoch je držiteľom vozidla osoba, ktorá je vlastníkom vozidla alebo jeho užívateľom,
j) starým vozidlom je vozidlo, ktoré chce dať jeho držiteľ vyradiť z evidencie vozidiel, alebo má byť vyradené, alebo bolo vyradené z evidencie vozidiel podľa osobitných predpisov. Starým vozidlom je aj vozidlo, ktorého držiteľ nie je známy, ak je odstavené dlhšie ako 30 dní na ceste a inom verejnom priestranstve, alebo na inom mieste, ak je jeho odstránenie potrebné z hľadiska ochrany životného prostredia alebo zachovania estetického vzhľadu mesta.

3) Toto nariadenie sa vzťahuje na všetky fyzické a právnické osoby, ktoré sa nachádzajú na území mesta Sereď, a tiež na všetkých prevádzkovateľov, vlastníkov a vodičov motorových vozidiel, ktorých vozidlá sa nachádzajú trvalo alebo dočasne na území mesta Sereď.

A ináč .. kto vysvetlí .. ako sa môže na právnickú osobu vzťahovať ... toto čo určujete ... ??? ako ???

2) Na účely tohto VZN sa rozumie:

a) verejným priestranstvom cesty, miestne komunikácie, všetky verejnosti voľne prístupné pozemky, spevnené plochy, verejná zeleň, ktoré nie sú vo vlastníctve fyzických a
právnických osôb, ak nie je osobitnou zmluvou dohodnuté inak,
b) pozemnou komunikáciou komunikácia určená najmä na pohyb dopravných prostriedkov, cyklistov, a chodcov,
c) miestnou komunikáciou všeobecne prístupná a užívaná ulica, parkovisko vo vlastníctve obce a verejná plocha, ktoré slúžia miestnej doprave a sú zaradené do siete miestnych komunikácií,
d) vozidlom motorové vozidlo a prípojné vozidlo k nemu, nemotorové vozidlo,
e) parkovaním státie – umiestnenie vozidla mimo jazdné pruhy komunikácie (napr. po dobu nákupu, návštevy, zamestnania, naloženie alebo vyloženie nákladu). Parkovanie v závislosti na dĺžke trvania môže byť krátkodobé (do dvoch hodín trvania) alebo dlhodobé (nad dve hodiny). Osobitným prípadom dlhodobého parkovania je odstavenie vozidla,
f) odstavením umiestnenie vozidla mimo jazdné pruhy komunikácie po dobu, keď sa nepoužíva (spravidla odstavenie vozidla v mieste bydliska poprípade v sídle
prevádzkovateľa,
g) zastavením – uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu,
h) státím – uvedenie vozidla do pokoja na dlhšie, ako je čas dovolený na zastavenie,
i) držiteľom vozidla fyzická osoba, fyzická osoba oprávnená na podnikanie alebo právnická osoba, ktorá je takto zapísaná v dokladoch vozidla; v ostatných prípadoch je držiteľom vozidla osoba, ktorá je vlastníkom vozidla alebo jeho užívateľom,
j) starým vozidlom je vozidlo, ktoré chce dať jeho držiteľ vyradiť z evidencie vozidiel, alebo má byť vyradené, alebo bolo vyradené z evidencie vozidiel podľa osobitných predpisov. Starým vozidlom je aj vozidlo, ktorého držiteľ nie je známy, ak je odstavené dlhšie ako 30 dní na ceste a inom verejnom priestranstve, alebo na inom mieste, ak je jeho odstránenie potrebné z hľadiska ochrany životného prostredia alebo zachovania estetického vzhľadu mesta.

3) Toto nariadenie sa vzťahuje na všetky fyzické a právnické osoby, ktoré sa nachádzajú na území mesta Sereď, a tiež na všetkých prevádzkovateľov, vlastníkov a vodičov motorových vozidiel, ktorých vozidlá sa nachádzajú trvalo alebo dočasne na území mesta Sereď.eď vz ste nikde nedefinovali .. že toto VZN ... kreujete podľa § 48 zákona o priestupkoch .. § 48

Priestupkom proti verejnému poriadku je porušenie aj iných povinností než uvedených v § 47, ak sú ustanovené všeobecne záväznými právnymi predpismi, vrátane všeobecne záväzných nariadení obcí a všeobecne záväzných vyhlášok miestnych orgánov štátnej správy, ak sa takým konaním ohrozí alebo naruší verejný poriadok. Za tento priestupok možno uložiť pokutu do 33 eur.

Vy ste nezákonne vrazili do nadpisu .. toto ...
Mesto Sereď na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 67 a 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa §6 ods.1 zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, v súlade so zákonom 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a ďalšou platnou legislatívou vydáva toto Všeobecne záväzné nariadenie č. x/2012 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách v znení neskorších predpisov (ďalej len VZN), ktorým sa ruší Všeobecné záväzné nariadenie č. 10/2004 o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách:

Čl.68 ústavy ...

Vo veciach územnej samosprávy a na zabezpečenie úloh vyplývajúcich pre samosprávu zo zákona môže obec a vyšší územný celok vydávať všeobecne záväzné nariadenia.

A teraz nech mi niekto vysvetlí z mesta Sereď .. či zákon
135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke .. kde Vás zmocňuje k tým pojmom .. aby ste ich definovali .. a nech mi niekto vysvetlí .. či to je Vaša samostatná pôsobnosť ...

Vy viete že existuje aj prenesený výkon štátnej správy ??? vy viete .. že zákon 135 cestný zákon .. je v kompetencii štátu ???
No nič .. ďalší podnet nech to preskúma prokuratúra ...
viete čo je to § 4 ods. 3 zákona 369 .... toto ....
(3) Obec pri výkone samosprávy najmä ... kde máte zmocnenie či právo podľa totho čo tu určujete ??? kde Vás § 4 ods. 3 ku tomu zmocňuje .. kde vás zmocňuje konkrétny zákon k tomu čo určujete vo VZN .. veď na to sú konkrétne zákonné normy...
pozerám cestný zákon .. pozerám zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov .. ale nikde nevidím .. že by Vás zmocňovali k tomu čo ste uviedli vo Vašom VZN ...
pardón ... tak takto nie .. toto nie je demokracia .. toto je niečo iné ...
pre:M.Lipovský | 02-07-2012 15:41:39
Neviem o čom píšete keď uvádzate termín "akože ZŤP".Na vydanie parkovacieho preukazu ZŤP musíte splniť presne stanovené kritériá podľa príslušného zákona!Preukaz fyzickej osoby ZŤP je jedna vec a nárok na vydanie PARKOVACIEHO PREUKAZU pre fyzickú osobu ŤZP vec úplne iná!Takže-nie každá osoba ktorá je vlastníkom preukazu ŤZP má nárok na vydanie PARKOVACIEHO PREUKAZU.Spravidla ide o občana s postihnutým pohybovým aparátom,ktorý je držiteľom preukazu ZŤP.A ak nemáte presné info o podmienkách vydávania týchto preukazov zrejme Vaše právne vedomie nie je na takej úrovni,aby Ste sa na túto tému mohli vôbec vyjadrovať a to na akomkoľvek fóre.Pochopil? OBČAN.
Robo Horvath | 30-05-2012 00:27:23
Nikto nechce platiť. A hlavne v tejto kríze ked je všade málo peňazí.Ale bohužiaľ,socializmus sme si odštrngali a kapitalizmus si treba platiť.Ale aspoň nech je to trošku spravodlivo.A to, čo sa ide schvaľovať asi moc spravodlivé nebude a asi ani prínosné .
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-05-2012 23:18:07
http://prievidza.sme.sk/c/6395132/prievidza-chysta-platene-parkovanie-ludia-peticiu.html
občan | 26-05-2012 10:06:31
Michal správne dotazy a postrehy, prídi na zasadnutie MZ 12.6.2012, kde sa to bude schvaľovať a budeme žiadať primátora pred schvaľovaním otvoriť diskusiu... Ja tam určite budem a odkaz pre p.Kurbela- tým vystúpim z anonymity !
Michal Lipovský | 24-05-2012 10:31:09
Ďakujem za pomoc :)
Mail poslaný.
Jozef | 24-05-2012 09:32:25
pre: Michal Lipovský
skvele otazky. Co tak ich adresovat priamo spracovatelom VZN?
Ing. Praznovsky - oiv@sered.sk
Ing. Heriban - radko.heriban@sered.sk

cas na pripomienky je tusim do konca maja.
Michal Lipovský | 24-05-2012 09:23:49
Predstavme si takúto situáciu.
a/
Parkovacích miest bude na odkúpenie max 30% za cenu 200€ na rok.
Čo ak ale dopyt po týchto miestach bude obrovský.. tak sa vyhlási dražba na tieto miesta, a tam sa možno ceny vyšplhá na 2000€ na rok ?
b/
Niekto bude parkovať na mojom vyhradenom mieste. Kto bude riešiť vzniknutú situáciu? Odtlačiť auto na cestu?
Mám volať mestskú políciu?
Ak vlastníka vozidla nezastihnú, dajú mu iba papuču na auto, ako to pomôže mne?
Bude mať mestský policajt možnosť zavolať Odťahovú službu?
Má Mesto zriadenú zmluvu s Odťahovou službou?
Kam pôjde vozidlo vinníka ak ho zoberie odťahovka?
Má Mesto vyhradené parkovacie miesto pre odtiahnuté vozidlá?
Ak odťahovka poškodí odťahované vozidlo kto je zodpovedný za škodu?
c/
Povedzme si otvorene. Bude aj niekto kontrolovať tých niektorých "akože" ZŤP? Pretože mne to pripadá, že získať ten preukaz je ľahké, alebo ho dostať v nejakých cereáliách?
d/
Toto mám ako chápať???
"7) Náklady na označenie vyhradeného miesta podľa ustanovení §3 ods. 1 písmeno a, b, c dopravným značením znáša žiadateľ o vyhradené parkovacie státie."
KTO tu je žiadateľ? Podľa mňa by to malo byť Mesto, pretože ono vlastne žiada vytvorenie takéhoto miesta pre svoje finančné potreby.

Na záver len toto. Je pekné, že chce Mesto zo svojich obyvateľov vyciciavať ďalšie peniaze bez AKEJKOĽVEK protihodnoty... vidím, že niektoré veci sa nikdy nezmenia.

Budem rád ak mi niekto odpovie.
Ďakujem
Jozef | 24-05-2012 07:27:38
pan Kurbel, ti, ktori sleduju co sa tu deje vedia.
A okrem ineho - som lenivy.
Ale cakal som, ze sa Radko ci niekto iny k tomu spoplatneniu ZTP vyjadri.
Pavol Kurbel | 23-05-2012 21:37:37
Pre Jozef
Nerozumiem, prečo uverejňujete len skratky autorov. Hádam si tí páni i dnes stoja za tým čo napísali a nehanbia sa za to.
Michal | 23-05-2012 21:08:07
Nerozumiem co sa chce v seredi spoplatnit.Sme jedna hlavna ulica okolo ktorej je niekolko sidlisk,to spoplatnit?Ostatne parkovacie miesta su zvacsa kupene podnikatelmi.
Co chce teda mesto spoplatnit?Parkovisko pred progresom?na smiech.
Jozef | 23-05-2012 14:25:41
prave som sa dozvedel, ze mesto chce pytat prasule aj od "vozickarov".
Podla slov R.H. by sa jednalo asi o stvrtinu, alebo tretinu ceny vyhradeneho miesta/rok.
No ale take čosik.
Jozef | 21-05-2012 16:15:35
nie je zmatocny. je to prvy nastrel. ja som pisal o tom co je na ofic.stranke mesta. preco asi sa pytam na cenu?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-05-2012 15:38:26
"Na stránke SOL zverejnený návrh je zmätočný." - na SOL je uverejnene vylucne to, co v danom momente je aktualne. Ak su veci aktualizovane, je v zaujme mesta dodat novy material, pripadne mesto Sered (vedenie a vsetci kompetentni) ma opravnenie material na SOL uverejnit aj samotne.
zmena | 21-05-2012 15:19:18
Treba si riadne prečítať návrh VZN, ktorý je zverejenený na stranke Mesta Sereď. Pôvodný návrh je totiž po zasadnutí leg. práv. komisie MsZ zmenený. Sadzby však tam nenájdete. Majú byť predmetom iného VZN, nakoľko ide o tzv. miestnú daň. Na stránke SOL zverejnený návrh je zmätočný. Preladťe si webovú stránku.
Jozef | 21-05-2012 12:57:26
...vidim, ze navrh VZN uz je vyveseny.
Len sa nejak neviem dopatrat ceny za vyhradene statie.
Bude to 165,969 eur/rok
ci 99,5871/rok ?
Či?
Jozef | 18-05-2012 09:25:51
komunikaciu na tychto strankach (SOL), pred volbami slubovali viaceri. A skutek utek.
Ja viem, ze nie vsetci z mesta chodia na tieto stranky, ale je nas tu dost, ktori by sme chceli byt informovani priamo z kuchyne mesta. A ti, ktori sem chodime si tie info urcite nenechame pre seba.
A mnohi to slubovali:

L.V
Kto vyhral? Určite nie ten, kto je do svojho poslaneckého mandátu zamilovaný natoľko, že mu prekáža kritika na jeho prácu. Každý verejný činiteľ musí dokázať zniesť kritický názor i keď anonymného diskutéra. Kto prehral? Určite nie prevádzkovateľ internetových novín. Tieto noviny budú existovať aj naďalej a naďalej budú prinášať informácie o dianí v Seredi. Aj o dianí v mestskom parlamente. Ak teda nikto nevyhral a ani neprehral, prečo o tom píšem? Nuž preto, že facku od mestského zastupiteľstva dostala snaha o užšiu prepojenosť medzi tými, čo denne formujú život mesta a čitateľmi tejto webovej stránky.

M.T
Seredonline je jednoznačným prínosom informovanosti občanov mesta.Spolupráca môže byť prospešná pre obe strany.Mne prekáža hlavne to,že sa nehľadá cesta AKO SA TO DÁ,ale v Seredi sa dobrá myšlienka nepodporí už z princípu,LEBO TO VYMYSLEL NIEKTO INÝ.A potom sa nebude dať odpovedať na jednoznačne kladené otázky vyhýbavo,od veci,arogantne,posmešne,alebo vôbec...Lebo to môže byť zverejnené.Som za spoluprácu mesta so Seredonline ,pretože aj zásluhou týchto novín sa niektoré veci posunuli dopredu.A to už nehovorím o pružnosti a možnostiach do budúcna.

P.K-ová.
Seredonline je tu 24hodím pre nás občanov. Stále nové aktuality. Práve na seredonline som sa dozvedela,že mama má po kolená vody na záhrade aj ako vyzerá situácia v kempingu. Z reakcie mesta som smutná. Seredonline držím palce v ďalšom pokračovaní. Možno sa ľady prelomia a situácia zmení, dúfam že mesto zmení svoj zaujatý názor. Čo sa týka anonymov a ich príspevkov.Podľa mňa sú potrebný(aj keď sú všelijaký)ako napísala jedna moja kamarátka "každý príspevok je časť puzzle a bez nich by sme neposkladali obrázok".

L.V.
Máme rok 2010. Je pravdou, že i keď sme v hodnotení otvorenosti a transparentnosti ako mesto obstáli veľmi dobre, existuje ešte dosť dobrých projektov, ktoré informovanosť občanov výrazne zvýšia. Jedným z tých projektov je aj spolupráca mesta so SOL. Zhoda existuje v mnohých bodoch. Ak sa podarí dosiahnuť v dohode aj neanonymnosť diskusií, považujem dohodu medzi mestom a seredonline.sk za hotovú vec vo veľmi dohľadnom čase.

a tento je najkrajsi:
M.T.
Musíme dostať do reality heslo:
„Náš občan je náš zákazník a náš pán“.


Ale zas, aby sme nekrivdili:
Velke plus pre Radka Heribana, ze sa snazi a komunikuje.
občan | 18-05-2012 08:46:38
re.Jozef
teraz je vidieť, čo všetko má súvis s riešením problémov občanov, a to sme odbočili od témy-návrh VZN o parkovaní k sľubom pred voľbami.
Ano, jednoznačne komunikácia s občanmi-analýza ich názorov,vyjadrení-vyhodnotenie a zverejnenie -rozhodnutie na základe vyhodnotenia. A dnešné technologie to umožńujú realizovať online.
Jozef | 18-05-2012 07:55:34
re.obcan
ale ved toto sluboval Martin uiz pred volbami:
.....
Čo považujem za nutné presadiť spolu s poslancami, zamestnancami, občanmi? 1. spoluprácu s firmami, podnikateľskými subjektami, komunikácia, komunikácia a komunikácia... 2. zvýšiť pocit bezpečnosti občanov a spoluprácu MsP a štátnej polície 3. pripraviť projekty na voľnočasové aktivity, podpora športu, detí, mládeže i starších občanov 4. budovanie oddychovo-rekreačnej zóny za Raketou, cyklochodník a značené cyklotrasy, objekt kasární 5. informovanosť občanov prostredníctvom internetu (oficiálna stránka mesta, SOL), technicky vyriešiť online prenos zo zasadnutí MsZ do domácností - prípadne na verejnosti velkoplošnou obrazovkou .......
občan | 18-05-2012 07:34:46
Priestor na pripomienky a názory občanov by mesto malo vytvoriť aj na svojej oficialnej stranke roztriedený na jednotlivé témy, analyzovať ich, vyhodnocovať,zverejniť vyhodnotenie a až potom na ich základe rozhodovať. Určite by to bol prínos aj pre mesto, občania by tak mohli vnuknúť svoje myšlienky, to čo by pozdvihlo aj mesto ako celok a možno by vyšli na povrch aj veci, ktoré teraz nie sú vidieť,možno aj myšlienky na spôsoby ako inak získať vyššie príjmi do kasy....
Diskusia-reakcia | 17-05-2012 22:29:23
Občan -- súhlas, bolo by dobrá priamo účasť na MZ a tiež pripomienky a názory občanov. Aj keď si myslím, že poslanci majú zastupovať občanov a tiež byť informovaní o názoroch občanov. Málo občanov však o príprave tohto VZN vie, preto je potrebné, aby sme sa informovali navzájom. O tom svedčí už skutočnosť, že tak málo občanov sa tu k návrhu vyjadruje. Pritom sa bude týkať väčšiny z nás !
občan | 17-05-2012 21:35:10
Podĺa denníka Sme má mesto Sereď pomer dlhu oproti príjmu 0,3%.Super výsledok,pokiaľ to nie je novinárska kačica. Spoplatnenie parkovacích miest to môže vylepšiť, ale účet za revitalizáciu námestia to zase posunie do červených čísiel, pretože všetci vieme, že rozpočet sa prešvihne o nemalú sumu. Najlepšie bude ísť osobne na to zastupiteĺstvo a poslancov presvedčiť, že toto VZN nie je vyzreté na schválenie a potrebuje širokú diskusiu, pričom niekto by mal byť zodpovedný za zozbieranie,vyhodnotenie a zverejnenie podnetov občanov.
Bez urážky, ale koľko poslancov býva na činžiaku? Ak niektorí áno, tak svojím súhlasom s touto VZN "odrovnávajú" svojich susedov .
Diskusia-reakcia | 17-05-2012 18:15:41
no trošku sme odbočili od témy...ak sa chce p. Majko venovať podmienkam podnikania v meste doporučujem založiť novú tému a tam budeme písať svoje názory...
Myslím si, že téma spoplatnenia parkovania je aktuálna vzhľadom na termín stanovený na prejednanie VZN, týka sa väčšiny občanov mesta, pričom mnohí o uvedenom návrhu ani netušia. Takto predloženým VZN síce dosiahne Mesto zvýšenie príjmov rozpočtu, avšak jeho uplatnenie v praxi prinesie množstvo problémov a neodstráni hlavný problém - nedostatok parkovacích miest. Zaujímala by ma preto tiež dôvodová správa k VZN. Prečo nehľadať iné formy zvýšenia príjmov ?
anonym | 17-05-2012 17:48:24
Zase nerobte z podnikateľov živoriacich chudáčikov. V Seredi je dosť nenažraných svíň, ktoré nevedia čo so sebou a s peniazmi. Chudáčikovia podnikatelia. Kopec z nich naodrbáva tento štát, že sa bežnému človeku o tom ani nesníva.
jaaaaaaaa | 17-05-2012 15:15:40
Pan Majko,ti podnikatelia az taki zivoriaci nie su.Staci sa pozriet,na akych farach sa vozia.Od nasho statu maju vyhod az-az...
reakcia | 17-05-2012 14:50:51
"Pochopili sme sa ", hľadám iné možnosti spoplatnenia parkovania v meste.
No podnikateľom pomôže keď zaparkujem napr. na Nám. Slobody trebárs na celý deň ...to môžem vykúpiť aj celú predajňu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-05-2012 13:53:57
Diskusia | 17-05-2012 13:26:08 | - srdecne blahozelam! Vyborny napad. Tych par zivoriacich podnikatelov v meste polozme uplne. Nielen ze vacsina ludi uz dnes chodi nakupovat mimo mesto, ale odplasme este aj tych, ktori sem tam nieco kupia aj v Seredi. Booooze, to z nas musia mat radost v nakupnych centrach okolitych miest...

spoplatnenie nocneho parkovania na verejnych priestranstvach bolo myslim si ze dobrym navrhom. Zrovnopravnilo by to aspon z casti tych, ktori na rozdiel od vlastnikov rodinnych domov roky vyuzivaju mestske pozemky zdarma.
Diskusia | 17-05-2012 13:26:08
Chcem veriť, že Mesto bude hľadať iné formy spoplatnenia parkovania. Prečo sa napr. nerieši spoplatnenie parkovania priamo v centre mimo obytných zón na komunikáciách a pod. Ak chcem zaparkovať priamo pred vchodom do predajne, banky, tak si môžem priplatiť...ale samozrejme by muselo byť k dispozícii "odstavné parkovisko". Na jednej strane umožníme priamo v centre parkovať aj cudzím bez poplatkov a na druhej strane spoplatníme vlastných občanov, ak budú parkovať pred bytovým domom. Týmto sa predkladatelia nezaoberali ? No to by sa museli najskôr vytvoriť podmienky a potom vyberať poplatky. Preto je jednoduchšie spoplatniť občanov mesta - veď tí ktorí na to majú si radi predplatia /možno aj za viac áut /, tak kde je problém ? Predložené VZN mi pripadá ako splnenie zadania, kedy mal niekto predložiť rýchlo návrh o navýšenie daní a narýchlo splnená úloha. Zaujíma ich , čo na to občania ?
anonym | 17-05-2012 11:45:32
Súhlas. Nariadenie umožní niektorých bezstarostne zaparkovať, ale inak to situáciu nerieši. Chcelo by to širšiu diskusiu a hlavne počúvať občanov.
občan | 17-05-2012 11:33:56
Súhlasím s tým, že v exponovaných lokalitách, kde jednoducho nie je k dispozícii plocha na budovanie nových parkovacích miest sa problém parkovania spoplatnením parkovacích miest nevyrieši.Pokiaľ sa teraz disponibilné parkovacie miesta nemajú dočkať osudu kategorizácie "pre mňa" a "pre ostatných",resp. tých čo na to "majú" a "nemajú" tak by jednoducho tento návrh nemal prejsť a občania by mali vyjadriť svoj nesúhlas s takýmto návrhom.
Ak už hlas občana zostane nevypočutý a poslanci to schvália, tak prideĺovanie,resp.možnosť kupiť si parkovacie miesto by mala byť v prvom rade pre tých, ktorý v danej lokalite žijú,majú tam trvalý pobyt, vozidlo je evidované na adrese trvalého pobytu, skrátka pre tých, ktorých sa toto VZN bytostne dotkne. Žiadny systém kategorizácie nie je úplne spravodlivý, ale pokiaľ má neštrným rozhodnutím občanovi klesnúť životný štandard a kvalita bývania, bude sa svojím spôsobom brániť. A mesto to v dlhodobom horizonte neskôr pocíti.......
Súhlas | 17-05-2012 10:45:08
Súhlasím s názorom, že spoplatnením sa nič ohľadne problémov s parkovaním nevyrieši. Cieľom uvedeného VZN je len hľadanie ako získať finančné prostriedky do rozpočtu a celé VZN je preto nedomyslené. Jeho schválenie by sa malo odložiť, riadne prediskutovať ale v prvom rade riešiť problémy občanov s parkovaním a nie ako získať od občanov vyššie poplatky, hlavne v čase kedy už bežný občan na ich zvyšovanie nemá.
anonym | 17-05-2012 07:09:26
Dobrá otázka - čo sa spoplatnením vyrieši. Jedine ak naplnenie mestkej kasy. Inak žiadny úžitok nevidím. Dnes sú plné parkoviská áut. O pár týždňov, keď bude účinné predmetné VZN, budú parkoviská plné tiež. Akurát niekoľko (ne)šťastlivcov zaplatí 200 €, vďaka ktorým nemusia krúžiť a hľadať si miesto. Ale toto nerieši problém parkovania ako taký. Ak sa teraz dá s problémom nájsť večer miesto na parkovanie, rovnako to bude aj potom. Spoplatnenie nevyrieši zvýšenie parkovacích kapacít. Je toto riešenie problému parkovania v meste?
Peter Klokner | 16-05-2012 23:32:58
Na téme je zaujímavá jej podstata. Ak by sme si mali naliať čistého vínka tak najlepšie by sa problém s parkovaním v meste vyriešil asi tak iba vysťahovaním spoluobčanov do okolitých obcí. Samozrejme s rizikom, že bude menej bubákov z podielových daní. Keďže toto riešenie je ale nereálne, naozaj nastane stav, keď sa majitelia zmieria s podobným riešením rovnako ako kura s neotrasiteľným osudom že skončí na pekáči. Majitelia áut zasa na pošte pri platbe za parkovanie alebo na MsÚ v nádeji že rovnako ako eurofondy a vôbec všetko v tejto krajine sa aj parkovacie miesta dočkajú osudu kategorizácie "pre mňa" a "pre ostatných".

Nechápem iba logiku, čo sa spoplatnením vyrieši. Rovnaké množstvo áut´, rovnaká plocha na parkovanie, čo sa teda okrem ošklbania majiteľa auta zmení ?

Mimochodom, ešte sa naozaj nikto v samospráve nezamyslel aj nad príčinou prečo sú v rodinách nie jedno ale aj tri autá?
Nie je to náhodou preto, že dotácie samospráv na verejnú dopravu sa ignorujú tak nehoráznym spôsobom že dnes je problém dostať sa do práce v Seredi aj zo Šúroviec či Mače, alebo vôbec sa trebárs nedostať do práce zo Serede do Sládkovičova?

Takže najlepším riešením je nešťastníkov, čo založia svoju existenciu na nájdenej práci v tak odľahlých lokalitách ako Hlohovec alebo Sládkovičovo potrestáme nielen tým že sú nútení kúpiť si auto ale aj tým že ich okrem poistiek a daní vyciciava ešte aj obec.
Pokladám to za rovnako principiálne choré ako platené parkovanie pri nemocnici.
Holubičia povaha jedincov však naznačuje, že v budúcnosti bude akceptované aj platené parkovanie pri poliklinike alebo cintoríne.
Registrovaný Radko Heriban Radko Heriban | 16-05-2012 15:15:21
Na prideľovanie miest nie sú zatiaľ stanovené žiadne kritériá, doteraz uvažujeme nad tým že kto si dá žiadosť a bude voľná kapacita, ten miesto dostane. V prípadne veľkého záujmu bude určite treba hľadať iné kritérium výberu - napr. losovanie.
anonym | 16-05-2012 11:50:32
Pán Heriban, Vaša odpoveď sa dá aplikovať na prideľovanie podľa poradovníka (kto si skôr dá žiadosť, ten má väčšiu šancu), ale aj na prideľovanie losovaním (kto si dá žiadosť, tiež má šancu). Čakal som striknejšie kritériá...
Registrovaný Radko Heriban Radko Heriban | 16-05-2012 10:44:18
Miesta sa budú prideľovať na základe žiadostí od občanov, pokiaľ sa nevyčerpá stanovený percentuálny podiel miest na vyhradenie.
Jozef | 16-05-2012 09:29:21
Radko - dakujem.

anonym: a co ked to bude naopak. Ked bude zaujem tak nizky, ze to strati zmysel? Pretoze sa uz viaceri, aj tu vyjadrili, ze tych 200 penazi je pre nich moc.
anonym | 16-05-2012 09:07:27
Podľa čoho sa budú vyberať žiadatelia o vyhradené miesta, ak bude väčší dopyt ako ponuka?
Registrovaný Radko Heriban Radko Heriban | 16-05-2012 08:16:15
% vyhradených miest sa uvažuje vrátane miest pre ZŤP. Po schválení VZN-ka mesto vyzve všetky osoby( ZŤP,PO, FO-podnikateľov), ktoré majú vyhradené parkovacie miesta o opätovné predloženie všetkých dokladov potrebných k vyhradeniu.
Jozef | 15-05-2012 13:43:15
Radko, a ako to bude s tymi % ZTP z celku?
SZZP snad vie, kde a kolko ich byva, aby to nedopadlo ako napr. v Leviciach, kde to prilis nezvladli.
Tam odobrali pridelene a rozhadzali to od stola.
jolana | 15-05-2012 12:14:10
Myslíte prosím aj na Garbiarsku ulicu? Ak spoplatniť parkovanie sumou 200 eur v tom prípade aj s kamerou a nočným strážcom.
Registrovaný Radko Heriban Radko Heriban | 15-05-2012 07:46:47
Ako môžete vidieť hneď v nadpise - je tam napísané návrh, nič nie je schválené. V takejto podobe je návrh pripravený na zastupiteľstvo dňa 12.6.2012.
Robo Horvath | 14-05-2012 22:41:42
Už vidím že nás čaká selekcia a vadenica. Ale asi nejaké iné riešenie je už pasé. Škoda. Ale držím palce.
natur | 14-05-2012 21:06:17
vsetko v tomto vzn je pekne.akurat ne riesi najpodstatnejsi problem.kde parkovat.ak chce masto spoplatnit parkovanie tak by malo byt parkovacich miest nazvys.
anonym | 14-05-2012 21:03:58
§ 3 ods. 4 - Vyhradené parkoviská podľa ustanovení ods. 1 písmeno a, b, c na konkrétnej ulici nesmú presiahnuť 30% počtu parkovacích miest ulice. Otázka - ak záujem o vyhradené parkoviská presiahne kapacitné možnosti 30% počtu parkovacích miest čo potom? Podľa akého kľúča sa rozhodne o pridelení vyhradených miest? Losovanie, poradovník, korupcia? Treba určiť presné pravidlá, inak bude priestor na nekalé praktiky pri rozhodovaní.

Náklady na označenie vyhradeného miesta podľa ustanovení §3 ods. 1 písmeno a, b, c dopravným značením znáša žiadateľ o vyhradené parkovacie státie. To je vlastne akýsi skrytý poplatok, ktorý navýši náklady na zaobstaranie vyhradeného miesta.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 14-05-2012 18:44:15
myslím, že suma 200€ je pre mladé rodiny vela. týmto je to určené len pre "privilegovaných".
anonym | 14-05-2012 17:25:33
- Je zaujímavé, že VZN dostalo už aj poradové číslo 6, pričom je to len návrh. O pár riadkov nižšie ešte vo vete pred § 1 má označenia zatiaľ x/2012, čo považujem za správne.
- Ďalšou chybičkou krásy je samotný názov "o parkovaní vozidiel na verejných priestranstvách v znení neskorších predpisov". Uvedená formulácia sa používa v prípade, že samotné VZN má už novelu (spravidla minimálne 2). Každopádne ide o návrh nového VZN, ktoré ruší pôvodné VZN č. 10/2004, preto slová v názve "v znení neskorších predpisov" nemajú opodstatnenie.
- Zavedenú legislatívnu skratku "VZN" je potrebné dodržiavať v celom návrhu nariadenia vo všetkých tvaroch. Napr. v § 1 ods. 3 je potrebné slovo "nariadenie" nahradiť slovom "VZN".
anonym | 14-05-2012 17:11:28
Možno by bolo vhodné napísať, že sa zatiaľ jedná o návrh VZN, nakoľko podľa materiálu sa počíta so schválením 12.6.2012, kedy nadobudne platnosť. Účinnosť nadobudne následne 28.6.2012. Takže zatiaľ sa to dá chápať, že je v procese pripomienkového konania. Či?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign