Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Výzva od advokáta vo veci zverejnenia faktov o neoprávnenom používaní loga strany jedným z kandidátov - AKTUALIZOVANÉ

Miloš MajkoDátum01. 11. 2017 22:21:36TémaVoľby do VÚC

Práve sme do e-mailovej pošty obdržali list od advokátskej kancelárie zastupujúcej Adriána Macha, ktorého obsah uverejňujeme vo verejnom záujme, nakoľko máme za to, že občania majú právo vedieť všetky fakty týkajúce sa už zvolených, ale aj kandidujúcich občanov do verejných funkcií:

Dobry vecer, pan Majko.

Na zaklade pokynu mojho klienta, pana Mgr. Adriana Macha, dovolujem si Vam zaslat vyzvu  upustenie od udržiavania protiprávneho stavu a šírenia nepravdivých informácií, kedze ste na svojom webovom sidle uverejnili prispevok s (vedome) nepravdivymi informaciami. Mozno ste sa to naucili v jednej zaniknutej zlozke MV CSSR, mozne to mate vrodene, ale je viac ako len pravdepodobne, ze ste sa dopustili spachania niektorej zo skutkovch podstat trestneho cinu.

Aby nebolo spochybnene a spochybnovane autorstvo predmetnej vyzvy, dovolujem si Vam ho zaslat aj v podobe podpisanej kvalifikovanym elektronickym podpisom, ktoreho sa nedotyka problem s bezpecnostou eID.

Kedze je tato komunikacia elektronicka, cas odoslania tohto mailu sa povazuje aj za cas jeho dorucenia.

Zostavam s uctou,

Mgr. Slavomír TRNKÓCY

advokát

 

Záhradnícka 71, 821 08 Bratislava

aktrnkocy@trnkocy.net

Prílohy21:22 (pred 13 minútami)
   
komu: majko

- - -

Stanovisko SOL k listu advokátskej kancelárie:

Na protiprávny stav v súvislosti s propagačnými materiálmi  kandidáta do volieb VÚC sme sa dozvedeli od svojho zdroja a následne sme elektornicky kontaktovali predsedu  KDH Alojza Hlinu. Ten nám toto potvrdil a zaslal nám list v nižšej kvalite. Za účelom jeho publikovania sme si ho vyžiadali preposlať aj  e-mailom oficiálne a to v súbore PDF, k čomu aj zo strany KDH došlo. K listu sme sa teda dostali legálnou formou a keďže ssa nejedná o vec súkromnú, tak informovanie verejnosti považujeme za povinnosť média.

Následne sme prešli výlepové plochy v okrese, zadokumentovali sme aktuálny stav a to ako staré plagáty, tak vylepené iba nedávno a materiál sme uverejnili. 

Upozorňujeme, že sa nejedná o spor kandidáta a média a už vôbec nie o súboj dvoch kandidátov, ale o právny spor vlastníka ochrannej známky a jej neoprávneného užívateľa. 

Pokus o vyhrážanie sa za zverejnenie faktov trestnoprávnou zodpovednosťou  považujeme za nemiestny žart a zastrašovanie, nakoľko v materiáli nie je z našej strany uvedené meno kandidáta, ani nie je zobrazená tvár na letáku a ani číslo kandidáta. Zverejnený je list, ktorého autorom nie je médium ani ja, ale strana  KDH vlastniaca použitú ochrannú známku.

V liste advokát správne uvádza nasledovné:  "Tento starosta podľa strany  KDH hrubo zneužil ich logo a protiprávne ho používa na svojich predvolebných materiáloch. Ako dôkaz uverejňujeme oficiálnu výzvu KDH, v ktorej starostu vyzýva k "Ukončeniu protiprávneho konania".  Nejedná sa teda o naše stanovisko, ale stanovisko tretej strany.

SOL sa nemieni miešať do právnych sporov tretích strán, no v každom prípade bude spor monitorovať a občanov ďalej informovať. Ak má používateľ loga KDH na svojich letákoch záujem informovať verejnosť o dôvodoch použitia loga  na svojich letákoch, má tak možnosť zaslaním svojho stanoviska do redakcie. Toto bude samozrejme uverejnené.

K primitívnym poznámkam advokáta netýkajúcim sa veci, sa vyjadrovať samozrejme nateraz nebudem.

List advokátskej kancelárie nájdete v prílohe pod článkom.

- - -

Aktualizované:

Správa od advokáta  Mgr. Trnkocyho:

 
Pan Majko, to, ze napisete „Kazda cast tohto clanku je podlozena dokazmi a faktami.


Nejedna sa o snahu kohokolvek znevazit, ale uverejnit zadokumentovane fakty.“ Vas nezbavuje zodpovednosti (ani civilnoprávnej a ani trestnopravnej) za uverejnenie nepravdivych informacii. Boli ste informovany o tom, ze panovi Mgr. Machovi ziadny list, s Vami zverejnenym obsahom doruceny nebol a ze ma suhlas s pouzitim loga a aj podporu predmetnej politickej strany. List, ktory nebol odoslany  nie je mozne povazovat za oficialnu vyzvu, najma ak ho podpise osoba, ktora nie je opravnena za dany subjekt konat navonok (vid stanovy KDH). Veci z KDH si zistim bez Vas, ale Vami zverejneny text listu je mozne povazovat za fakt len v tej casti, ze niekto ten list napisal a Vam ho dal k dispozicii, nie ze by ho niekto niekedy aj odoslal. Vami uvadzane porusovanie prava panom Mgr. Adrianom Machom ziadnym sposobom nepreukazujete, len to tvrdite. Vedome, a to aj napriek tej skutocnosti, ze ste boli vyzvany na odstranenie nepravdivych informacii. Vzhladom na termin bliziacich sa volieb, okrem organov cinnych v trestnom konani bude Vase konanie oznamene aj Statnej komisii pre voľby a kontrolu financovania politickych stran. Dovolujem si vyslovit predpoklad urcitych pochybnosti zo strany Vasich spolukandidatov o spravnosti Vasho konania, ked Vase konanie v spojitosti s celou koaliciou v rámci Trnavskeho samospravneho kraja bude spajane s Vasim nie len neetickym, ale aj protipravnym konanim.

Zostavam s uctou,

Mgr. Slavomír TRNKÓCY

advokát

Záhradnícka 71

821 08 Bratislava

 

aktrnkocy@trnkocy.net

23:51 (pred 58 minútami)
   
komu: majko

Reakcia na list:

My netvrdíme, že kandidát používa logo KDH neoprávnene - tvrdí to vlastník ochrannej známky KDH a to nie ústne, ale písomne. Všetky zverejnené informácie našim médiom sú skutočne podložené, riadne zadokumentované a sme v prípade potreby pripravení predložiť ich orgánom činným v trestnom konaní. 

Momentálne je   02.11. 2017   00:58 hod. a od Vás, ako právneho zástupcu, tak ani od podľa Vás poškodeného užívateľa loga nám nebolo doručené žiadne vyjadrenie na publikovanie.  Vy tvrdíte, že my sme uverejnili nie pravdivé informácie, no uverejnili sme výlučne vyjadrenie vlastníka ochrannej známky a už sme Vám oznámili naše odhodlanie nezasahovať do právnych vzťahov Vášho klienta a  KDH.

V materiáli naša strana neuverejnila meno ani číslo kandidáta, výlučne list, s ktorým manipulovať nie sme oprávnení. Dovolím si Vas upozorniť na fakt, že list je adresovaný verejnému činiteľovi a starostovi obce a tak sa nejedná o osobnú komunikáciu. Ostatné nepochybne poznáte.

Pán advokát, chápem Vašu snahu vykonať si svoju prácu čo najlepšie, no obdobne koná aj naše médium.

Nikdy nebudeme tvrdiť, že Váš klient je či nie je v práve, no nejedná sa o spor média. Z nášho pohľadu je na škodu veci, že klient namiesto zverejnenia svojho stanoviska používa zastrašovanie média konajúceho vo verejnom záujme.


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-11-2017 10:52:10
Ponižovanie | 02-11-2017 10:48:17 | - pred asi 4 rokmi vypadalo ako neeticke a zlomyselne poukazovat na nevyhodnost a nezakonnosti v MsBP.

Vyckajte. Krok za krokom...
Ponižovanie | 02-11-2017 10:48:17
Neviem kto koho ponižuje, ale je to od Vás pán Majko neetické a zlomyseľné. Dva dni pred voľbami útočiť na protikandidáta a začína to vypadať, že neoprávnene. Celé zle z Vašej strany.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-11-2017 10:31:11
Aké hry ? | 02-11-2017 10:24:29 | - nie, nie som v koncoch, len nepristupim na hru ponizovania, urazania a nekonecnych nezmyselnych prispevkov tam, kde bolo povedane vsetko, co povedane byt malo.

Ak sa nemylim, dalsie veci vidu na povrch vysetrovanim. Verte, ze novinky budu uverejnene.
Aké hry ? | 02-11-2017 10:24:29
Čítal som takúto reakciu od Vás iným diskutujúcim a teraz sa ušla aj mne. Používate tie isté formulácie keď ste asi v koncoch...Žiadne hry nehrám a keď môj názor je podľa Vás hra tak je to Váš problém.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-11-2017 10:12:49
Pán Majko | 02-11-2017 09:46:20 | - prosim, nesnazte sa namotat ma na hry, ktore mesiace absolvujete pod clankami o Soporni. Po prve sa nedam a po druhe nepatrim medzi dotknute strany.
Necakajte teda odomna dalsie reakcie na Vase prispevky.
Pán Majko | 02-11-2017 09:46:20
Vaša reakcia je absolútne neadekvátna, mňa to zaujímalo preto, lebo kandidát tvrdí, že má podporu tejto strany, a netvrdí to len v diskusii ale bráni sa aj prostredníctvom právnika. Myslím, že keby ste mu dali priestor aj pred zverejnením tejto informácie, možno by to vyzeralo celkom inak...ale o to vám asi nejde. A neviem čo je smutné - nemám žiadne pohnútky, normálne diskutujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-11-2017 09:26:06
Nie je | 02-11-2017 09:14:45 | - ja som urobil vsetko, co som urobit mal. Opakujem - ako si to vysvetlujete Vy, neriesim.

Neriesim to aj preto, lebo poznam obsah desiatok Vasich predchadzajucich prispevkov.

V tychto veciach je vzdy zaujimave sledovat, ako urcity vybrany jedinec nenapada toho, kto nieco porusil, ale zasadne toho, kto na porusenie upozornil.

Smutne, no nepochybne raz Vase pohnutky vidu najavo.

Ubezpecujem nielen Vas, ze kandidat ako clovek je mi uplne ukradnuty, no kedze je uz v dolezitej funkcii, mal by sa tak aj spravat.
Nie je | 02-11-2017 09:14:45
Nie je to publikované, vo vašich článkoch som sa to nikde nepíše. Vašu odpoveď chápem tak, že ste nedali priestor dotknutej strane, takže to bude asi útok z Vašej strany.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-11-2017 09:07:58
Pán Majko | 02-11-2017 09:02:03 | - vsetko potrebne je publikovane.
Pán Majko | 02-11-2017 09:02:03
Predtým ako ste zverejnili informáciu preverili ste si ju aj u osoby ktorej sa týka(jej meno je vo Vami zverejnenom liste ako adresát) a dali ste jej priestor na vyjadrenie ?
Pre Macha nevolit | 02-11-2017 08:55:08
Zrejme nevieš čítať..
Macha NEVOLIT !!! | 02-11-2017 05:57:35
Nič nové ...... Podvádzal v komunálnych volbach-kupoval si hlasy,manipuloval,intrigoval,krivo obvinoval....!!! Teraz to isté a ešte zneužíva obecného právnika na osobné veci !!! Platia mu to všetci Šopornani- cez 50 000 EUR !!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 02-11-2017 01:14:31
Aktualizované: správa od právneho zástupcu Trnkocyho

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign