Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Výstavba cesty na Jesenského ulici.

647

Bol som prekvapený, keď som si túto správu od Ivetky Tóthovej prečítal http://www.seredonline.sk/clanky/vystavba-cesty-na-jesenskeho-ulici-zacala/.  Myslel som, že po protestoch a petícii sa od jej výstavby upustilo. Že zo 437 podpisov bolo platných len 137 ako príčina bolo uvedené, že títo občania tam ani nebývajú alebo dokonca  nebývajú v Seredi. Súhlasím, ale tade pravidelne chodia  min. 2x denne, na vlak a potom domov. Takže sa ich to týka. A viete koľko žiakov a študentov tade chodí? Ďaľší problém vidím v tom, že je tam Cirkevná základná škola a deti z nej využívajú vo voľnom čase trávnatú plochu pred školou, sedia a hrajú sa tam. To nikomu nevadí blízkosť cesty vedľa voľnej plochy s deťmi? Asi nie, viď detské ihrisko v malom parku. V prílohe článku I. Tóthovej mi chýbajú zábery z opačnej strany, od stanice smerom ku škole, tak ich teraz prikladám. Nafotil som ich ešte začiatkom roka a chcel som o tom písať už vtedy, ale naozaj som si myslel, že to už netreba, že tam cesta nebude. Bývame na Jilemnického ulici a chodíme tade viac krát denne a z tejto strany od Dolného Čepeňa tade chodí denne veľa ľudí. Takže mal pravdu posledný prispievateľ sereďan 19.06.2013 k článku " Ďaľšie s obyvateľmi neodkonzultované rozhodnutie vedenia mesta...", že treba odkloniť dopravu z Jesenského ulice, lebo tam býva primátor?


Fotogaléria k článku:

647
Autor: Jaroslav Hrušovský
647
Autor: Jaroslav Hrušovský
647
Autor: Jaroslav Hrušovský

Zobraziť všetky fotografie
647
Autor: Jaroslav Hrušovský
647
Autor: Jaroslav Hrušovský
647
Autor: Jaroslav Hrušovský

647
Autor: Jaroslav Hrušovský
647
Autor: Jaroslav Hrušovský

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
dusanko em | 11-11-2015 21:58:14
Neni lepsej cesty v seredi nemusim to obchadzat cez sidlisko a autom tade idem 2x denne
Obcan | 07-11-2014 20:12:11
anonym | 07-10-2014 20:55:43 Myslim ze ste tade nesiel,len mate snahu tu na SOL vykreslovat vsetko co mesto spravi len v tom najlepsom svetle,ale chapem :-)
To skor verim danielovi ze tade siel,aj ked nemozem povedat ze by som videl ze by davali asfalt do blata,predpokladam ze tam bola klasicka stabilka.
A ked uz pisete o tom ako pekne to robia- ak tade naozaj chodite tak ste musel vidiet ze tam poukladali aj poodrazane nove obrubniky a co som uz davno nevidel robit-na niekorych miestach ulozili zamkovku do starych osarpanych obrubnikov.
To je ta nadhera ?
Ved ked tade niekto naozaj realne ide tak vidi co to je za ,,krasu,,
Vam by sa to ako pacilo keby Vam doma poukladali stare hnusne betony-a hlavne by ste mal este za to zaplatit ?
To ako tych par starych obrub tak razantne znizilo rozpocet stavby ?
Toto je ta Vasa ,,nadhera,, ??
Inak chodnik je OK a aj stavbari to robia len na nieci prikaz,bolo by zaujimave vediet koho to bol genialny napad nakombinovat take retro :-)))
daniel | 07-11-2014 10:24:09
Včera (6.novembra,štvrtok) som náhodou išiel okolo novej cesty. Vedľa starej cesty vybetónovali asi meter široký pás a včera ten nový pás asfaltovali. To je síce pekné aj to dobre vyzerá,len keby ten asfalt nedávali do súvislej vrstvy čerstvého blata...
To nevydrží ani rok! Prejde tade jedno ťažšie auto a bude po asfalte! Bude sa odtiaľ vylupovať. Nerobím sa múdry,ale je to tak.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 08-10-2014 01:08:29
Tato cesta tam je planovana uz dlhe roky. Ved naco by sa inak budoval ten slavny "kruhac so stlpom". Je uplne pochopitelne, ze sa niekomu, kto byval na slepej ulici nepaci, ked sa tam buduje cesta. Aj ked sa mi zda, ze ta cesta vyzera dost uzka, aj ked mozno sa este bude rozsirovat, ale mozno by nebolo na skodu celu tuto oblast oznacit znackami zony s MPR 30 pre zvyseny pohyb deti, ako sa to robi v blizkosti skol. Budovanie tejto cesty moze pomoct hlavne zkulturneniu tej zarastenej plochy zahadzanej panelmi. Neviem koho su tie pozemky, ale mohlo by tam kludne pokracovat vystavby nizkopodlaznych bytoviek. Aj ked by to chcelo nejaky rozumnejsi koncept ako rozhadzat otrasne bodovky bez ladu a skladu.
J.H. | 07-10-2014 21:42:14
Pre: Juro 07-10-2014, 14:17:04
Odo mňa si nič vyprosovať nemusíte, ja som predsa na Váš príspevok vôbec nereagoval. Vy ste označili svoj príspevok značkou-menom Juro o 10:53:20, ale ja som reagoval na príspevok ANONYM zhodou okolností tiež 10:53 ale o 17 sec. skoršie. Keďže som tam nenapísal sekundy tak došlo k omylu, Vaše meno-značku som tam nespomínal,tak si myslím, že medzi nami je to O.K.
zvedavý | 07-10-2014 20:58:27
štyri bytovky sa postavili a nebola treba cesta, načo teraz.....
anonym | 07-10-2014 20:55:43
Dnes som tadiaľ išiel, veľmi pekne to upravujú. Čo chcete občania bude tam nový chodník aj cesta. Vyzerá to super.Určite lepšie sa bude tadiaľ 2x za deň chodiť na vlak a aj z vlaku. Ešte to nie je ani hotové a už sú frfloši. Väčšina to dielo určite aj s odstupom času privíta.
Marek Sladký | 07-10-2014 16:18:43
Cesta v budúcnosti bude slúžiť keď bude presmerovaná cesta okolo žel. stanice (viď ÚPM) v prípade nehody medzi žel. stanicou a križovatkou. (môj názor)
Juro | 07-10-2014 14:17:04
Pre J.H vyprosujem si aby ste mi mi tu verejne hovorili ze som nafetovany a pod. vyjadril som svoj názor a to že vám to nie je po chuti je váš problém ja tu na vás neutočím ani si o vás nemyslím že ste pod vplivom omamných látok tak by ste aj vy mali zvážiť ako sa tu vyjadrujete a či je to správne. nie som zástanca vedenia mesta a ani ten istý anonim ako to vo svojom príspevku tvrdíte iba som vyjadril svoj názor ktorý vám zrejme nesadol. škoda že sú akceptované len príspevky zástancov petície.
vacsina je vacsina | 07-10-2014 13:45:26
nehovoril som o referende - hovorim o verejnom zaujme.
Ale podme po poriadku: na jednej strane chcu ludia byvanie. Ked sa stavaju mestske byty co je asi OK?!, samozrejme je k nim potrebna aj infrastruktura. Toto cesto sa zjednoduchsi prijazd k tymto novym bytovkam a tiez odlahcia ine, doteraz vyuzivane ulice. Co maju hovorit tychto, doteraz dotknutych ulic?! Zasa sa pozerame len zaujem urcitej skupiny ludi, ktori nebudu sami v meste co budu byvat pri malo-frekventovanej cete.
Takze mili spisovatelia, prosim Vas uvedomte sa a rozmyslajte v prospech vacsiny obyvatelstva!
S troskou pochopenia a tolerancie to dotiahneme daleko!!!
Svetu mier!
J.H. | 07-10-2014 13:33:23
anonym 8:28 10:53 asi ten istý a pravdepodobne zástanca vedenia mesta je nafetovaný, lebo si neprečítal dobre text a ani si nevšimol dátum na fotkách - 15.01.2014. Vtedy sa tam naozaj žiadne deti nehrali a ja tade chodím viac krát denne, tak viem, že sa tam hrávajú, samozrejme nie v januári. Okrem toho v teplom počasí v škole otvárajú okná - vetrajú aj cez vyučovanie, tak majú postarané o hluk a výfukové plyny. Anonym 09:53 - súhlasím chodník, ale nie cesta. geco 10:00-pochybujem, že obyvatelia týchto nových bytov budú chodiť na stanicu autom, parkovisko je tam nové, veľké. A pre tých, ktorí si myslia, že tých áut tam aj tak veľa nebude premávať a neohrozí to školákov - tak potom načo sa tá cesta robí. Pre väčšina je väčšina 09:33 - neviem o tom, že by o tejto ceste rozhodla väčšina obyvateľov mesta, asi som to referendum nezaregistroval.
Ivetka, ospravedlňujem sa, ja som myslel na detailné zábery priestoru medzi školou a bytovkami, aké je to tam úzke.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 07-10-2014 11:30:47
p. Hrušovský asi ste si nevšimli, ale v mojom článku o výstavbe tejto cesty sú fotografie aj z jednej aj z druhej strany ulice. Kúsok cesty s chodníkom je už postavený aj tá fotografia tam je,takže z toho je vidno, ako bude celý úsek po ukončení vyzerať. Kto chce môže pozrieť súčasný stav tu:

http://www.seredonline.sk/clanky/vystavba-cesty-na-jesenskeho-ulici-zacala/
chodník | 07-10-2014 11:29:05
celá táto fraška s cestou je zbytočná..húfi ľudí vždy chodili,chodia a budú chodiť ako dobytok po ceste, ked idú z vlaku....neraz sa mi to stalo,že človek ide 5km/h a nemajú moresy sa ani uhnút....cesta je úplne zbytočná,teraz popri školách bude viac vyťažená...nehovoriac o pretekároch....
Ivan Sklenár | 07-10-2014 11:26:23
Juro | 07-10-2014 10:53:20 & vacsina je vacsina | 07-10-2014 09:33:11 & anonym | 07-10-2014 09:53:09 : a doteraz ste chodili po čom? po roli? Cestička, ktorá doteraz funguje ako chodník je tam v súčasnej podobe aspoň 5 alebo viac rokov. A aj po paneloch sa dalo chodiť celkom normálne. Ja som tadiaľ chodil pešo do práce skoro 40 r. Že nebol ten chodník v zime udržiavaný je vecou mesta. Myslíte si že teraz, keď tam pribudne cesta ho už budú aj zametať? Akurát bude na ňom "hustejšie", keď pôjdu ľudia z vlaku. Petíciu, ktorú podpísalo okolo 250 ľudí mesto odignorovalo ako aj iné, ktoré im boli doručené. Vždy sa našiel nejaký dôvod. Čudné je, že sa rozhodlo ešte v čase projektovej prípravy, bez toho, aby sa poznal názor tých, ktorým to má slúžiť. A čo sa týka tých nových bytoviek, tak na prístup s autom na priľahlé parkoviská nebolo treba tam stavať cestu. Bude zaujímavé poznať názor budúcich nájomníkov, ako sa im tam bude páčiť, keď im budú jazdiť pod oknami autá.
Juro | 07-10-2014 10:53:20
Osobne si myslim vybudovanie cesty v tejto lokalite bude prinosom. Aj ja som tadial chodieval na vlak a bolo to hrozne najma v zime neupravene a okolie tiez nic moc nova cesta a chodnik pre nas chodcov aspon ciastocne ulahodia oku a verim ze sa nam po chodniku bude kracat lepsie ako po betonovych paneloch. Vystavba novych bytov si ziada aj dalsie prace rozvoj infrastruktury atd. Je to uplne normalne a deje sa to vsade tak preco peticia???
anonym | 07-10-2014 10:53:03
Kde sa tam hrajú deti?
Čo ste nafetovaní?
geco | 07-10-2014 10:00:47
chapem ludi, ktori tam byvaju, ze sa im to nepaci, doteraz tam mali klud, lenze pribudli tam nove byty, pribudnu dalsie auta, takze ta cesta bude potrebna...chodievam tade dvakrat denne, v zime bol ten chodnik neudriavany, ked mrzlo, strasne sa tam smykalo, tak dufam, ze sa to vdaka novej ceste a chodniku zmeni...
anonym | 07-10-2014 09:53:09
Ten chodník od kruháču až po vlakovú stanicu tam mal byť už dávno .
vacsina je vacsina | 07-10-2014 09:33:11
zastavam nazor, ze nie kazdemu sa da vzdy vyhoviet. Ak je tento projekt vyhodny pre vacsiu cast obyvatelov mesta, nevidim dovod nestavat.
...i ked viem, ze nova cesta majitelov rod. domov v blizkosti to trochu obmedzi.
...aj pred skolou na Fandlyho ul. je travnata ploch a cesta poblizko.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-10-2014 08:59:38
Peticia obcanov bola vedenim mesta v podstate uplne odignorovana.

Byvajucich sa na nazor, ci suhlasia so stavbou a organizaciou dopravy popri domoch nik nepytal. Jednoducho zacali robit pripravne prace.

Nestoji otazka, preco stary chodnik nie, ale preco nova cesta ano...
Marek Sladký | 07-10-2014 08:49:04
Ale stále je tam priestor kde sa hrajú deti.
anonym | 07-10-2014 08:28:01
Robí sa aj chodník pre ludí čo chodia na stanicu, autor článku by sa tam mal ísť pozrieť a potom písať takéto capiny.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign