Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 20. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyčínanie mladistvých počas víkendov je neustále intenzívnejšie

Lukas ValentovicDátum13. 05. 2010 23:24:28TémaKultúra
SEREĎ | Najznámejšie problémy s ktorými sa každé mesto neustále snaží bojovať pomocou rôznych opatrení a zákrokov mestskej polície patrí bezpochybne vandalizmus, ničenie verejného priestranstva, grafity alebo v súčasnosti nič neobvyklé alkohol u neplnoletých. Viackrát sme sa venovali problematike týkajúcej sa vyčíňania v priestoroch ZŠ J.A. Komenského. Nie je škola ako škola, alebo miesto kde vyrastajú deti! 1. časť Výnimkou nebol ani minulý víkend, kedy sa skupinka alebo jedinec dokázal zabávať nezvyčajným spôsobom a to prevracaním smetných košov a dopravných značení. Každý normálne zmýšľajúci človek sa musí riadne zamyslieť či je takéto konanie na mieste v civilizovanej spoločnosti. Neuplynul ešte ani takmer rok čo sa začala rekonštruovať ZŠ J.A. Komenského a už dnes vyzerá vďaka pár jedincom táto škola v hroznom katastrofálne. Na miesto bola privolaná aj mestská polícia, ktorá čin zaevidovala a zdokumentovala. Treba si uvedomiť, že vzniknuté náklady za škody z dňa na deň a z týždňa na týždeň enormne rastú. Fotodokumentácia z dňa 8. mája

Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie


























Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Viola Kúdelová | 21-05-2010 20:40:38
či veríte alebo nie, potrebovali by sme triedy ako soľ, takže, ak by sa rozostavaný pavilón dokončil pre školu, bolo by to super, žiaľ, hoci som optimistka, neverííííím :-(
Jeffy | 18-05-2010 09:04:20
Robo má pravdu, od volieb do VÚC je už dosť dlhý čas, mohli by sa zvolení poslanci aj na tejto stránke ozvať a občanom povedať čo už pre svoje mesto alebo región vybavili. Ďakujem
Robo | 17-05-2010 23:27:46
Ja som velmi zvedavy ze co cinnost nasich poslancov vo VUC okrem ich dobrych platov prinesie aj nasmu mestu.
Ľubomír Veselický | 17-05-2010 21:53:25
Chápem Vašu netrpezlivosť, ale odpoveď na Vašu otázku nepoznám. S tými poslancami vo VÚC ste trafili. Na využitie tohto pavilónu by určite vedeli dať najvhodnejšie návrhy riaditelia blízkych škôl. O 16 dní zasadá mestská rada. Požiadam o predloženie návrhov na zmenu účelovosti objektu, prípadne návrhy na využitie v zmysle pôvodného zámeru a možnosti získania prostriedkov na jeho dokončenie.
FAKTY | 17-05-2010 20:29:52
Pán Veselický ja netrvám na tom,že tam musí byť zrovna mestská polícia.No tento objekt je už roky v čoraz horšom stave.Smiem sa opýtať kolko rokov ešte nebude využívaný?Nemože tam byť pošta,polícia,nebudu tam ani byty,čo s ním teda?Boli peniaze na trávnik,na chodník ,na záchranu objektu nie su.Skola pri dnešných počtoch detí ho asi využívať nebude.Pán Veselický len jedno povedzte kolko rokov bude ešte v takomto stave?Ani tie byty pre učitelov nie je zlý nápad.No bojím sa že v Kocurkove to nepojde,lebo aby to išlo,na to treba vynaložiť vela námahy. .Hlavná vec že už konečne máme poslancov aj vo VUC.Mám taký drzý nápad,spraviť tam krytu tržnicu,to by bola krajská rarita.No škola by mohla priestory prenajať a mala by nejaké peniažky,ked už ani ten zber papiera nemá cenu.
Robo | 16-05-2010 18:27:13
Male pokuty,male pukuty,male pokuty *headbang* *headbang* *headbang* Ta jedna pokuta musi zaplatit opravu dasiatych znaciek.Inak neprestanu a poriadok nebude.
Igor Lehocky | 16-05-2010 16:51:05
Najviac škôd na majetku ako je zrejme obecne známe, sa vykoná z piatka na sobotu a zo soboty a nedeľu, počas školského roku.Cez prázdniny je to asi tak povediac na dennom poriadku. Objekty, v ktorých sa to deje v Seredi sú tiež známe a možno ich nie je tak veľa, aby sa nedali v týchto nočných hodinách ustrážiť. Chce to zvýšenú hliadkovú činnosť MsP okolo týchto objektov a sem tam možno aj vystúpiť zo služobného vozidla a prejsť sa s baterkou v ruke. Myslím že o tom je práca MsP. Nie vždy sa dá byť všade, ale opakujúce sa hliadkovanie by zaregistrovali aj asociáli a časom by sa z týchto objektov stiahli.
seredan | 16-05-2010 14:05:08
hulayz preco sa bojis dostavania tej budovy, nebodaj ti chybaju doma dake kvadre a v tej budove si nasiel nejaky novy zdroj co by sa dal vyuzit :-D :-D :-D
seredan | 16-05-2010 14:02:27
hulayz no klobuk dole pred tebou. Tvoje informacie su priam fenomenalne. Ach jaj, aky su len daktory ludia hlupy, nestacim sa cudovat.
Ľubomír Veselický | 16-05-2010 08:29:28
re:hulayz! Máte iba čiastočné informácie. Ale aj tak ste na tom dobre, že ste si spomenuli, čo sa stalo bezmála pred dvadsiatimi rokmi.
Ľubomír Veselický | 16-05-2010 08:26:38
re: seredan! Chápem Vaše slová a verte, že nie ste sám, koho stav pavilónu G nenecháva pokojným. Z priebežne podávaných informácií pánom primátorom viem, že primátor v tejto veci konal, žiaľ výsledok týchto konaní je zatiať nulový. Odpredať stavbu, postavenú za štátne prostriedky, to by asi nešlo. Môj návrh bol - zmena účelu stavby a vybudovanie bytov pre učiteľov. Najprv musí byť ale zmena účelu.
anonym | 15-05-2010 23:39:08
a ešte mali napojený aj centrálny pult ochrany.....To som len počul,či je to pravda......
hulayz | 15-05-2010 23:34:46
Mestská polícia mala pod nosom Mestský úrad a vykradli jej ho rovno pod ritou.....Tak neviem o čom sa tu točí.........
seredan | 15-05-2010 21:21:49
p. Veselicky, nevravim ze iba MsP by mohla byt v tej rozostavanej budove na Komenskeho. Len myslim, ze ak bude chatrat takto dalej uz jej oprava bude nakladnejsia ako jej zburanie. Ved sa pozrite ako vypada, casti blokov pokradli, pomaly sa rozpada pred ocami a takto je to uz roky. Ak sa s tym daco v blizkej dobe nespravi rozpadne sa uplne. A to bude skoda nakolko sa uz preinvestovalo dost penazi na jej vystavbu. Neuvazovalo mesto ze by ju odpredalo sukromnej osobe, ktora by ju dostavala?
Ľubomír Veselický | 15-05-2010 20:47:32
Robo! Využívanie eurofondov je šlágrom posledných rokov, ale dostať ich je už iná záležitosť. Zákulisie prideľovania je jeden hnusný kšeft a komplikovanosť podmienok pre úspešnosť projektu je nesmierna. Možno by bolo dobré, keby ste sa nakontaktovali na Ing. Kyselého, ktorý je predsedom komisie MsZ, ktorá sa touto problematikou zaoberá. Alebo oslovili priamo projektového manažéra mesta p.Bíru.
Ľubomír Veselický | 15-05-2010 20:38:09
Mišo! K tej kritike zle zabudovanej značky iba toto. Dobre vypracovaný debil, vyvráti aj pol metra hlbokú patku. A ak ju nevyvráti, tak aspoň ohne železnú rúru, na ktorej je značka pripevnená. Podľa Vášho názoru by sme mali byť vďační tomu truľovi, ktorý značku vyvrátil, lebo poukázal na nekvalitnú prácu toho, kto značku osádzal. Podľa takejto logiky by aj prevádzkovatelia vytrhnutých bankomatov mali poďakovať zlodejom, že ich upozornili na to, ako slabo majú bankomaty zabetónované. Gratulujem Vám, k Vášmu spôsobu myslenia! Je naozaj originálny. Či je aj správny, to si už netrúfam povedať.
Robo | 15-05-2010 20:32:50
P.Veselicky zatial rozumna odpoved ale Misa zaujimalo aj moznost vyuzitia eu-fondov a prave to by zaujimalo aj mna,ci bolo spravene maximum co sa dalo.
Ľubomír Veselický | 15-05-2010 20:31:40
Duško! Partizáni ste preto, lebo strieľate z úkrytu anonymity. Namiesto toho aby ste ukázali tvár a povedali svoje meno. Nefrustrovaný človek s čestnými úmyslami sa pri Vašom spôsobe napádania poslancov neskrýva. To však nie je Váš prípad. Nie ste neschopní. Zatiať ste ale svoje schopnosti prejavili iba v nekonštruktívnom a zákernom kydaní na osoby, ktoré sú verejne známe. To považujem za úbohé a podlé.
Ľubomír Veselický | 15-05-2010 20:26:16
FAKTY! Ak sa cítite ako Kocúrkovčan, je to Vaša vec. Je zrejmé, že veľmi dobre viete čo treba robiť. Je treba to, je treba ono. Treba chcieť. Ja v rámci svojich možností hľadám spôsob. Vy iba kritizujete. Ako každý jetrebista. Tak sa vymeňme. Prihláste sa ako kandidát na poslanca a všetkým ukážte ako sa to dá. Rád Vám v kampani pomôžem.
Ľubomír Veselický | 15-05-2010 20:19:17
Mišo! Pavilón G je pavilónom školy. Zatiaľ sme na zastupiteľstve nerozhodli o tom, že tento objekt bude používaný na iný účel, než na aký bol určený. Opakujem, že náklady na prekládku sietí, ktoré MsP musí mať, plus projekt zmeny dispozičného riešenia tak, aby vyhovoval prevádzke MsP by bol drahší ako dobudovanie a rozšírenie existujúceho objektu MsP. Je to o finančných možnostiach mesta. Riešenie, ktoré vidíte Vy je na prvý pohľad skvelé. Trochu ma zaráža, že nikoho nenapadlo, že je príliš poplatné veľmi zjednodušenému videniu. Ak by sme mali MsP sťahovať vždy do lokality, kde sa nám častejšie objavujú vandali, tak by sme našu políciu sťahovali možno aj každý rok. Toto nie je cesta. Riešenie je v dostavbe celého areálu dotknutých škôl, ich oploteniu, stráženiu v čase, keď nie je vyučovanie a samozrejme v dôslednom postihovaní vandalov.
seredan | 15-05-2010 20:11:48
FAKTY *yes* *yes* . Veru az prilis casto pocuvame z vedenia mesta a poslancov ako vsetko nejde, ako nie su nato peniaze, ake je vsetko zlozite. Ale ved nato ste tam pani poslanci, aby ste hladali sposoby ako to ide, ako sa to da. Keby v kazdom meste vsetci hovorili ako vsetko nejde nechcem vidiet ako by Slovensko vyzeralo. Treba sa chytit zdraveho sedliackeho rozumu a skoncit konecne tie zabomysie vojny medzi poslancami. Myslim ze potom by islo vela veci spravit. Treba len chciet a hladat sposoby.
FAKTY | 15-05-2010 17:57:47
Pán Veselický na vás je spolahnutie.Opeť viem ako niečo neide,nedá sa.Ináč sa samozrejme chce.Nuž čo,ku kaštielu pribudne další zbytočne zničený objekt.Co chceme v Kocurkove?
duško | 15-05-2010 11:43:21
Dakujem prispievateľom za podporu a ako vidím k p. Veselickému sa nemá zmysel vyjadrovať už ked sme všetci partizáni,flustrovaní a neschopní.
Robo | 14-05-2010 23:19:16
Miso super postreh *yes*
Mišo | 14-05-2010 22:22:40
tu na poslednej fotke je vidno ako sa robí práca pre mesto. 10 cm vysoký betón má udržať dopravnú značku? Však ked zafúka silnejší vietor musí značku prevrátiť. Mladí vandali len ukázali že firma vykonala nekvalitnú prácu a mesto by to malo iba reklamovať , ale nie zaplatiť. Čo na to povie zodpovedný pracovník na mestkom úrade?
Mišo | 14-05-2010 22:18:32
a ešte jedna vec. Kto odsúhlasil, že žiaci ZŠ Cirkevná a P.O.Hviezdoslava musia chodiť do školy cez stavenisko, lebo pravdepodobne rozostavaná budova nie je skolavdovaná. kto to povolil? V relácii TV Krea odznela od poslancov mesta p.Horvátha a Plézela aj informácia, že škola P.O.Hviezdoslava nie je skolavdovaná. Ako je možné, že škola funguje napriek tomu že nie je skolavdovaná?
Mišo | 14-05-2010 22:14:04
pán Veselický, v určitom máte pravdu, ale ako rozmýšľam tak vôbec nemáte pravdu s presťahovaním mestskej polície. Ak by sa presťahovala MP, tak by sa zabili 2 muchy jednou ranou. Dokončil by sa pavilon rozostavanej budovy, lebo inak to skončí ako s kúpaliskom a ešte by sa zabezpečil poriadok v danej lokalite. Ved keby sa MP presťahovala, tak mesto by mohlo zarobiť na predaji mestskej polície, lebo terajšie miesto je veľmi lukratívne. Dalej ak by sa dokončil pavilon (2 poschodový), tak by tam mohli byť na poschodiach dalšie inštitúcie, prípadne triedy škôl. Možno by bolo potrebné iba hľadať spôsob zafinancovania prestavby z fondov a pod. teraz iba hovoríte že sa to nedá, ale hľadal niekto nejaký spôsob, fondy? asi nie. ja viem, že teraz to už nebude problém týchto poslancov, ale noví poslanci by sa mali touto témou zaoberať. ke´d spadne z tej rozostavanej budovy nejaký blok na žiaka a nedajbože ho usmrtí, potom bude neskoro.
Ľubomír Veselický | 14-05-2010 21:35:12
Duško, seredan, FAKTY! Najskôr sa informujte a potom píšte. Pošta do budovy školy? Uvedomte si, aký subjekt je Slovenská pošta, kto je vlastníkom pavilónu G a aký proces by musel prebehnúť, aby sa v časti tohto pavilónu mohla pošta zriadiť. Možnosť presunúť MsP do toho pavilónu bola predmetom rokovania poslancov už v roku 2007, keď sme hľadali možnosti pre MsP. Váš "rozumný" nápad je vecou dávno uzavretou. Pretože jedna vec je nápad, a druhá jeho vyfinancovanie vrátane prekládok všetkých potrebných sietí. Ekonomika totiž hovorí, že akákoľvek prístavba a nadstavba na existujúcej budove MsP bude vždy lacnejšia, než vybudovanie, resp. rekonštrukcia iného objektu vrátane prekládok. Možno, že mlčanie väčšiny poslancov vnímate ako hru na mŕtveho chrobáka. Na tejto hre máte ale zásluhu práve vy a vám podobní anonymní partizáni, ktorí každú príležitosť využívajú iba na to, aby ste si do poslancov kopli. Namiesto slušne položenej otázky,či výzvy iba pindy ako nevieme rozmýšľať, ako robíme Kocúrkovské rozhodnutia a podobné odbavovanie vašej frustrácie z neschopnosti urobiť niečo konkrétne vo vlastnom mene.
seredan | 14-05-2010 20:45:36
pani poslanci no vyjadrite svoj nazor na duskov navrh, viem ze citate tieto noviny. Nehrajte mrtveho chrobaka.
FAKTY | 14-05-2010 20:07:02
Pre duška.Rozumný nápad,bohužial ako to v Kocurkove býva.Opeť budeme počuť ako to neide.
seredan | 14-05-2010 20:05:27
dusko dobry napad, zabili by sa dve muchy jednou ranou. Pochybujem o tom ze ak by tam mala policia sidlo tak by sa tam zasrani zgrupovali. Len skoda ze takto ako ty nevedia rozmyslat poslanci a primator. Dusko *yes* *yes* *yes*
duško | 14-05-2010 19:42:46
Rozostavanú budovu dokončiť a nasťahovať tam mestskych policajtov, poprípade aj poštu. Budova je dosť velka a určite by tam bolo kulturnejšie prostredie pre policajtov a nie v tej psačej bude kde sú teraz.
Johnny | 14-05-2010 15:38:18
Súhlasím, že je to sčasti aj chyba majiteľa nehnuteľnosti či pozemku. Každá poriadna firma či inštitúcia má zabezpečovacie systémy. Kradne a demoluje sa všade, žiaľ puberta a zlá výchova prináša aj podobné veci, tak tomu treba predchádzať.
krkavec | 14-05-2010 15:07:10
Je to otrasne co sa dnes deje. Ale ja by som navrhol majitelovi nehnutelnosti ako tomu aspon trocha predist. Co tak zakupit lokaln CCTV (kamerovy) system a vhodnym rozmiestnenim zabezpecit identifikaciu ludi vstupujucich na pozemok. Myslim ze investicia do kameroveho systemu by usetrila kopupenazi za opravy a odstranovanie skod. Je to len jedna moznost ako sa tomu branit. ZIAL, ked ine nefunguje!!
seredan | 14-05-2010 13:03:41
jednoznacne ludia by mali byt vsimavejsi. A hlavne cez vykendy. Urcite obyvatelia Dolnomajerskej, pripadne novych najomnych bytov musia vidiet, alebo pocut partie sopliakov pohybujucich sa v okoli skol. Treba na nich volat hnet MP, po veceroch a hlavne cez vykendy tam nemaju co robit. Ak ich stale bude odtial niekto vyhadzovat myslim ze casom ich to omrzi tam chodit. Takze ludia nebojme sa volat MP ak niekoho vidime vecer v areali, pripadne okoli skol. Ako tuna pisal autor clanku, skody ktore napachaju sopliaci platime vsetci.
Johnny | 14-05-2010 06:24:19
To čo za zgerba urobila, ja byť ich rodičmi tak sa rovno obesím.. ale predtým by som obesil ich :-D Smejem sa, no je to smutné. To tam nikto nebýva naokolí? Pred našim domom ak počujem nejaký hluk hneď zisťujem čo sa deje..
Marek | 14-05-2010 07:07:25
Nie, šak pred tou školou sú predškolské zariadenia. A keď si to tak vezmeš tak tam u vás si zviknutí na tvoj hluk (ticho). Ale tamto, kto to postrehne... A ešte tak v piatok po osmej, keď všetci idú chlastať alebo pozerajú akčný piatok.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign