Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Aj toto je realita všedného dňa. Žiaľ... - alebo, "vie vôbec ten prokurátor, voči čomu dáva protest?"

Miloš MajkoDátum10. 04. 2013 11:36:46TémaKuriozity v meste
200

Druhú časť nadpisu som si dovolil požičať z výroku  poslanca  MsZ v Seredi,  Ing. Ľubomíra Kyselého. Ďakujem, nadpis vystihuje možno viac, ako si dnes ešte uvedomujeme.

Ak chcete pochopiť jeho obsah, práve nastal čas vypočuť si priložené video vyhotovené v pondelok na stretnutí vedenia mesta s občanmi. Na videu poslanec  MsZ  Ing. Ľubomír Kyselý  verejne kladie otázku, či "prokurátor vôbec  vie, voči čomu dáva protest a možno mnohokrát ani nevie, kde je  Sereď..." odvolávajúc sa pri tom na výrok  JUDr. Michala Irsáka, predsedu legislatívno právnej komisie.

- - -

Video z komunikácie s poslancom MsZ Kyselým je pod týmto článkom.

- - -

Predpokladám, že s obsahom videa ste sa zoznámili, je teda čas čítať ďalej.  Po takomto vyjadrení poslanca  nášho mestského parlamentu by určite nebolo dobré a ani vhodné, keby som o veci "odborne" čokoľvek splietal ja sám, keďže nemám právnické vzdelanie. Pomôžem si teda odbornou literatúrou, ktorá nám vysvetlí, čo je teda úlohou prokurátora vo vzťahu aj k tej našej seredskej podzákonnej legislatíve:

Dozor prokurátora nad zachovávaním zákonnosti orgánmi verejnej správy

Prokurátor vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy. Orgánmi verejnej správy sa rozumejú

a) orgány štátnej správy,
b) orgány územnej samosprávy,
c) štátne orgány a iné právnické osoby, ktoré osobitný zákon splnomocňuje na vydanie všeobecne záväzného právneho predpisu
d) právnické osoby, ktorým osobitný zákon zveril rozhodovanie o právach a povinnostiach fyzických osôb a právnických osôb v oblasti verejnej správy; dozor nad činnosťou orgánov záujmovej samosprávy prokurátor nevykonáva, ak osobitný zákon neustanovuje inak.

Pri výkone dozoru nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy prokurátor dbá na to, aby svoje zákonné povinnosti aktívne plnili predovšetkým kontrolné orgány.
Prokurátor vojenskej prokuratúry vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov v ozbrojených silách.

Prokurátor vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy

a) preskúmavaním zákonnosti

1. všeobecne záväzných právnych predpisov vydaných orgánmi verejnej správy,
2. smerníc, uznesení, úprav, opatrení a iných právnych aktov vydaných na zabezpečenie plnenia úloh v oblasti verejnej správy (ďalej len "opatrenie"),
3. rozhodnutí vydaných v jednotlivých veciach v oblasti verejnej správy (ďalej len "rozhodnutie"),
4. postupu orgánov verejnej správy pri vydávaní opatrení a rozhodnutí,

b) vykonávaním previerok zachovávania zákonnosti,
c) uplatňovaním poradného hlasu na zasadnutiach orgánov verejnej správy.
Právnymi prostriedkami, ktorými prokurátor vykonáva dozor nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy, sú:
a) protest prokurátora,

b) upozornenie prokurátora,
c) návrh na začatie konania pred súdom podľa Občianskeho súdneho poriadku

Právnym prostriedkom dozoru nad dodržiavaním zákonov a ostatných všeobecne záväzných právnych predpisov orgánmi verejnej správy je aj návrh generálneho prokurátora na začatie konania pred ústavným súdom o súlade právnych predpisov.

Zdroj: paragraf.sk

 

- - -

 

Na stretnutí v danom čase boli predo mnou  JUDr. Ján Mizerík  náčelník MP, Božena Vydarená poslankyňa  MsZ, JUDr. Michal Irskák  poslanec MsZ, Ing. Tibor Krajčovič  prednosta  MsÚ, Ing. Ľubomír Kyselý poslanec MsZ a zároveň protirečník,  Ing. Martin Tomčányi  primátor mesta  Sereď, Bc. Ľubomír Veselický  viceprimátor mesta  Sereď. Ospravedlňujem sa prítomnému občanovi a kolegyni, že ich v tomto kontexte nespomínam.

Poslanec  MsZ  Ing. Ľubomír Kyselý  vystupoval naozaj presvedčivo  a na prvý pohľad najmä pre väčšinu bežných ľudí to čo hovoril vyzeralo že má svoje rácio. Žiaľ, iba na prvý pohľad.

Z vyššie uvedených odborných materiálov  jednoznačne vyplýva, ako neskutočne sa mýlil. A zároveň to, prečo som si dovolil podotknúť, že jeho výrok budeme starostlivo archivovať, pretože jeho obsah ho zaradí medzi historické výroky, ktoré si dôkladnú archiváciu zaslúžia.

Na stretnutí  aj v tejto diskusii som bol v podstate "sám proti všetkým".  Možno zase na prvý pohľad by som mal byť potešený a považovať sa za víťaza. Nie, nepovažujem. Vzhľadom na to o čom  a ako poslanec  MsZ  Kyselý  verejne hovoril ma neskutočne mrzí fakt, že som bol jediný, kto  jasne a zrozumiteľne pochopil  v akom strašnom omyle sa pohybuje. A bol som jediný, kto na tento fakt upozornil.  Pri tomto štýle myslenia je myslím si že jasné, prečo podzákonné normy tvorené  a schvaľované  MsZ v Seredi sú v rozpore so zákonmi  krajiny a  mnoho krát aj s Ústavou  SR.

Toto poznanie víťaztvom však nie je. Ako som povedal v neoficiálnom  rozhovore primátorovi mesta  Ing. Martinovi Tomčányimu, sú veci, v ktorých niet víťazov. Sú len porazení...

- - -

Mám obavy, že aj hľadanie nepriateľa vo veci  VZN  všade naokolo - dokonca už aj v prokurátoroch oprávnene a zo zákona upozorňujúcich na závažné pochybenia v podzákonných normách prijímaných v našom meste   -  len nie v radoch vlastných, nevedie nikam.

Preto týmto verejne opätovne a už po štvrtý raz ako obyvateľ mesta  dávam vedeniu  MsÚ  návrh, obráťte sa na odborníkov. Pavol Pachník je ochotný pristúpiť na konzultácie také, ktoré by umožnili odstrániť  chyby, ktorých sa pri tvorbe  VZN  (nepochybujem o tom že neúmyselne)  dopúšťate.

- - -

Poznámka na záver: Tento materiál si nedáva za úlohu informovať o celom priebehu stretnutia vedenia mesta s občanmi, ale upozorniť na jednu z mimoriadne vážnych tém, o ktorých prebehla diskusia a poukázať na pohľad na ňu  u jedného z poslancov  MsZ, ktorí spolurozhodujú  o krátko či dlhodobom smerovaní nášho mesta a teda života v ňom za nás obyčajných občanov - voličov.

- - -

Ešte snáď na uplný záver  drobný osobný odkaz - Ľuboš, neprekrucujem, nie je to v mojom záujme. Myslím. A to by sme už konečne mali viacerí.  V záujme nás všetkých.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jaja | 09-12-2014 18:07:27
Súhlasím, súčastné vedenie mesta s poslancami by malo zvážiť fiktívne miesto správcu na ZŠ Komenského. Zbytočná funkcia, zbytočne vyhodené peniaze.
aj to by bolo riešenie | 24-11-2014 16:12:47
len už to akosi nik nemá náladu riešiť, ľudia rezignovali...
Rodič | 22-11-2014 11:47:04
Pekná spomienka od p. Majka, ale nie je to len spomienka! Verila som, že zapadne prachom - omyl.Už máme po voľbách a ten starý uj síce doposlancoval, ale nedávno som sa dozvedela ako sa mýlime, ak si myslíme, že od mesta už peniaze brať nebude! Stále zostáva nepotrebným zamestnancom, bez pracovnej náplne a vedomostí na ZŠ-Komenského, kde berie cez 10.000 ročne,tým teda našim deťom túto sumu odčerpáva už druhý rok. Ako a kto ho tam dostal a vytvoril toto fiktívne miesto? Vážený rodičia, čo ak by sme spojili sily a spoločne podpisovou ,prípadne inou formou toto nepotrebné miesto žiadali zrušiť? Začať cez našich zástupcov rodičov v rade školy,/ktorých by som hneď aj poprosila o angažovanosť sa v tomto probléme/, vedenie školy ,prípadne až po primátora.Za takéto peniaze môžu mať naše deti ročne 10 tisíc na iné, im osožné akcie a nie len zbierať po omrvinkách /napríklad rodičovským zberom papiera/ v osobnom voľne.Teraz s vedomím ,že ani 20x opakovaný taky zber nepokryje jeho ročný príjem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-10-2014 04:46:26
O necelý mesiac sa budu obcania znovu rozhodovat, komu daju na 4 roky svvoj hlas a komu nim umoznia riadit nase mesto. Nas zivot a buducnost nasich deti.

Nezaskodi nezaspominat, nie? ;-)
orim | 22-10-2014 15:32:36
Čo všetko dozoruje prokuratúra? Nič. Viď okolité obce Serede
anonym | 22-10-2014 13:43:56
V Smere sa zásadne nemýlia. Hlavne si nepriznať chybu.
Jozef | 22-10-2014 12:18:07
KOŠICE. Žobrákov aj prostitútky rieši nariadenie Starého Mesta o dodržiavaní poriadku a čistoty, ktoré po 5 mesiacoch od schválenia zastupiteľstvom napadol prokurátor Okresnej prokuratúry Košice I Marián Čorba na podnet poslanca Pavla Hanušina (nezávislý).

Ako nezákonné žiadal prokurátor celé nariadenie zrušiť.

(Predkladateľ nariadenia, poslanec Otto Brixi -Smer)
„Nie som taký diletant, že prídem s niečím, čo mi za dva - tri mesiace niekto otlčie o hlavu,“ vyhlásil verejne Brixi ešte v marci.

Teraz však už protest okomentoval: „Ani prokurátor nemá patent na rozum a môže sa mýliť.“


reku, co mi to pripomina?

anonym | 05-12-2013 12:07:11
socialistickí a kaskádni JUDrci
Dorota | 14-04-2013 12:16:24
ľudia nerobte z toho paniku, takto to vyzerá všade už dvadsattri rokov si platíme si nemehlá všade a život ide ďalej,
Anonym | 14-04-2013 12:14:00
Najväčšia blamáž je v tom aspoň ja to tak citím, že nejaký človek z 300 kilometrov vzdialeneho Kubina nám tu musi robiť problemy tym že nam ukazuje akych mame "chytrych" a "múdrych" niektorých poslancov, ktorí ešte aj víno zakažu usrkávať hanba to je teda ostuda pre celé šalianske grófstvo, toto sa stať za feudalizmu, tak tí radní už majú useknuté ruky všetci.
Registrovaný Martin Blasko Martin Blasko | 14-04-2013 10:34:14
Strasne nieco!!!!!Ze poslanci -)))))))))))Nech si zbalia svestky a odidu,nech nehaju obcanov na pokoji a nech prestanu sa hrat na zakonodarcov!!!!!!Ani ja nemusim opilcov,ale zacne to obmedzovanim alkoholu,potom fajcenim,potom obmedzia pitie kavy,dzusov a zakazu jest.Treba si uvedomit ze je to utok na slobodu,...pokial pijem niekde na lavicke,nikomu tym neublizujem a nikoho neobmedzujem,co je koho potom?Ked robim bordel a obtazujem ludi,su na to predca zakony a policia,ved nemozme si predca nehavat uberat kazdym dnom kusok po kusku svojej slobody!!!!!!Poslanci nech sa staraju o cistotu mesta,nech riesia dolezite veci a nie sa zaoberaju vecami,ktore su nepodstatne.Mam s nich pocit ze oni sa vnimaju ako najchytrejsi,ako ze len oni maju patent na rozum a ludia su hlupaci a nerozumeju nicomu.Skoda ze sa p.Irsak neozval,ten sa len usmieval a vedel velmi dobre preco -))))Tomcany sa zachoval ako inteligent,kedze problematika az tak nerozumie,lepsie je ostat ticho a len ty dvaja najvetsi sa ozvali,ved oni sa v tom vyznaju,informacie maju zo zdroja,....p.Irsak povedal -)))))P.Kysely,..p.Irsak vam moze povedat za dverami kancelarie co chce,ale pokial to verejne nehlasa a neprezentuje,tak to neni nazor verejne cinneho cloveka.To bol aj dovod preco na videu bol ticho,on za taku hlupost neponesie vlastnu kozu na trh.Ja trepat nezmysli mozem,pretoze nie som verejne cinny,nemam zodpovednost ani funkciu,ale vy trepat nemozete,pretoze ste verejne cinny,ste poslanci a mate zodpovednost,...v tom je medzi nami rozdiel pani.
Karči | 14-04-2013 04:04:59
nebite ho veĎ on sa zbije sám , poťažne mu dá po papuli jeho žena
KArol | 14-04-2013 03:08:47
tak si to vezmite,jeden nemtud vyrobí toľko ostudy, že s ktorej sa budeme lízať dvadsať rokov najmenej, no povedz, nezaslúžil by si ten obuch po papuli ?
anonym | 13-04-2013 01:54:20
takých pričapených má zmysel voliť ?
anonym | 12-04-2013 15:22:05
V budúcich voľbách, vážené ovečky, znova zvoľte tých istých poslancov, ktorí sú aj vďaka vám akoby predurčení na užívanie si doživotnej funkcie poslanca MsZ. A hlavne voľte tých, ktorí dokážu robiť a rozprávať veci, nad ktorými sa rozum zastavuje. Toto všetko je vizitka voličov, bohužiaľ.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-04-2013 22:50:28
Rene | 11-04-2013 15:57:31 | - dobry vecer a dakujem. S tou ctou mozno mate pravdu, no ja vidim skor problem v totalnom ignorovani poziadavie obcanov na diskusiu cez SOL napriek tomu, ze SOL ma v regione dnes uz nespochybnitelne 1.miesto a doveru sirokeho spektra obyvatelov.

Problem dalej vidim v podcenovani inteligencie a sily velkej skupiny obcanov.
Este aj dnes sa poslanci MsZ, viceprimator a primator mesta vazne zaoberaju tym, kto konkretne je signatarom otvoreneho listu z konca minuleho roku namiesto toho, aby ho konecne uverejnili v SN tak, ako jeho signatari a "investori" tohto periodika patriaceho obcanom mesta verejne ziadali. Namiesto toho, aby ho dali na pripomienkovanie verejnosti ci seriozne sa zaoberali jeho obsahom.

Niektori poslanci MsZ zial aj dnes hrdo vyhlasuju, ze SOL necitaju. Pritom SOL je jedine medium, ktore realne ponuka vedeniu mesta a poslancom MsZ - nasim poslancom a nami volenemu primatorovi spatnu vazbu s obcanmi a interaktivitu v komunikacii s nimi.

Nami voleni funkcionari a nasi zastupcovia zial rychlo zabudli na to, ze my sme ich volili na to, aby nas zastupovali a my sme ti, ktori im vystavili de facto bianko sek tym, ze sme do hlasovacej urny vhodili volebny listok s ich menom.

Oni vlastne zabudli uplne navsetko okrem toho, co im vyhovuje nezabudnut.

Preco komunikujem? Nuz preto, lebu je to jedina cesta, ktorou v demokracii moze byt dosiahnuty konsenzut nie iba v uzkej skupine ludi, ale v realnej vacsine.

A preco? Nuz preto, lebo mne vlastne o nic nejde. V Seredi ako som verejne slubil kandidovat nebudem ani na poslanca MsZ a ani na funkciu primatora mesta. Takze si nemusim robit ziaden pozitivny imidz, nemusim sa nikomu pchat do konecnika a nemusim sa pred nikym pretvarovat ako ho milujem. Nemusim sa snazit byt s kazdym za dobre. Nie ze by som nechcel. Ale za kazdu cenu to jednoducho nejde. A ked raz vidim, ze nieco ludia aj za moje
peniaze a peniaze mojej rodiny s usmevom na tvari a aroganciou v spravani sa robi zle, resp. v neprospch vacsiny, jednoducho na to poukazujem. A kedze viem ze poukazujem iba na veci jasne a tazko spochybnitelne, tak necitim potrebu schovavat sa za anonyma tak, ako niektori z tych, o ktorych by to obyvatel mesta, volic a citatel SOL nepovedal.

Ale aby som aj ja v slabej chvilke nepovedal viac, ako je zatial vhodne, prajem prijemny vecer.
Pre Rene | 11-04-2013 22:22:51
Nemajú, veru nie! Ani štipku cti, vedia sa len ľuďom vysmievať do očí. Je smutné, že máme takéto "osadenstvo" na nesprávnych miestach - patria inam.
Rene | 11-04-2013 15:57:31
Pán Majko ako je možné že vy viete kultivovane rozprávať aj s poslancami aj diskutovať s obyčajnými ľudmi?Prečo niekto vie a druhý nie?Nemajú títo ľudia ani kúsok cti?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-04-2013 15:35:05
Karol | 11-04-2013 15:11:48 | - vidim, ze moja teoria sa streta s uspechom. Fakt o nic ine nejde - naozaj zacnime postupne stavat veci z hlavy na nohy. Je to najlepsie, najucinnejsie a myslim si ze aj najlogickejsie riesenie.

Teda, "hned po tych", ktore obhajuju neobhajitelne, ospravedlnuju neospravedlnitelne a takymi krokmi len produkuju ostudu sebe aj nam obcanom.

Zacnime konecne respektovat, ze nazor moze mat aj niekto iny a to dokonca aj rozdielny od toho "najsamsvatejsieho". A ak aj iny je, neznamena to hned, ze jeho autor patri na hranicu a pod neho kybel benzinu.

Zaciatok poriadku nastane v case, ked voleny funkcionar po volbach bude pocuvat volica tak pozorne, ako od neho chcel, aby pocuval on pred volbami...
Jozef | 11-04-2013 15:12:58
Akosi tu nevidím ani jeden jalový komentár z oddelenia ktoré to pripravovalo či od profesionalov ktorý za to dvíhali ruku
Karol | 11-04-2013 15:11:48
už sa len teším ako to všetko ide dopadnuť či na nohy alebo na hlavu
RE-Jánn | 10-04-2013 23:06:31 | 11-04-2013 15:10:45
Jánn | 10-04-2013 23:06:31


koho si týmto myslel ?
Registrovaný hombre hombre | 11-04-2013 14:10:59
anonym | 11-04-2013 12:40:47, ale uvedomuješ si toho, že si tým pádom u poslancov na indexe?!
anonym | 11-04-2013 12:40:47
Jánn pouzil svoje vyjadrenie o intelekte poslancov MsZ ako svoj hodnotiaci usudok, ktory nie je povinny dokazovat a ktory je chraneny rozhodnutim europskeho sudu ako prejav slobodneho vyjadrovania, hoci to mozu poslanci chapat ako urazku. Niekde som to cital... :-)
Registrovaný Soňa Košťálová Soňa Košťálová | 11-04-2013 09:51:52
Dobrý Deň,
dovolte mi vyjadriť si svoj skromný osobný názor:
Zamýšlam sa nad tým, že koniec sveta ešte nebude ...:0), lebo hlúpych ľudí je ešte veľa!
No najhoršie je na tom to, že pokiaľ sa nájde odvážlivec, alebo menšia skupina ľudí, ktorý je/sú ochotný sa zaoberať neoprávneným útokom na verejnosť, tak by sme ho/ich v lyžičke vody utopili.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-04-2013 09:00:18
Jánn | 10-04-2013 23:06:31 | - slusne prosim, myslim si, ze taketo vyrazy fakt potrebne nie su.

Staci, ked si obcan vypocuje video a precita, co hovori odborny material. Komu by to snad nestacilo, staci spytat sa strycka Googla. Pripadne studentov tych lepsich VS.
Jánn | 10-04-2013 23:06:31
Ešte väčší idioti ako sme dúfali
obdivovateľ | 10-04-2013 20:25:38
treba sa opýtať KDE a najmä ako, Určite sa dozvieš že jeden tuším študoval na doporučenie vernej a rodnej strany po škončení robotníckeho jednoročného gymnázia.Tak načo o tom zbytočne kecať. Opýtaj sa ich, čo im hovorí Rímske právo a hneď vieš aká bije.A Bohu prisahám poznám aj v Seredi skutočných znalcov práva, ktorí tomu aj rozumejú, ale súdruhovia/ pardón bývalí členovia KSS/čo ich tam vidíš ich z opatrnosti nepustili na Hlavnú stanicu a odstavili ich na voľnej koľaji na stanici v Šúrovciach.
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 10-04-2013 15:02:04
VIETE O ČO MI IDE PÁNI ??

V tejto republike existuje tzv. parlamentná demokracia, viete čo je parlamentná demokracia,
Mne ide o to, že najprv nie je ľudské, nie je zákonné a nie je už vôbec ústavne možné, aby si akýkoľvek samovládca v tejto spoločnosti prisvojoval právo rozhodovať o osude tých ľudí, ktorý padli na samé dno, a ktorí nevidia (nie však nemajú !!! to je podstatný rozdiel) žiadne iné východisko !!!

Týchto ĽUDÍ, ktorí padli na samé dno spoločnosti, ktorých niektorí nazývame urážlivo, vyprodukovala táto spoločnosť !!!

Prosím, pousilujme sa všetci, nie však takýmito dehonestujúcim výrokmi, spraviť všetko preto, aby aj ten čo spadne na samé dno tejto spoločnosti, bol platným členom tejto spoločnosti, aj to sú IBA ľudia !!! nezneužívajme zákony pre obyčajné vypaľovanie občanov tohto štátu, a nehádžme nad nikým rukou s vyjadrením to je bezdomovec !!!

Pozor to je v prvom rade ČLOVEK !!! a každého jedného človeka, aj tohto čo spadol na dno tejto spoločnosti, nie je možné v zmysle ústavy nekonečným protizákonným „šikanovaním“ protizákonne „presviedčať“ a „donucovať“ ku niečomu, čo zákon nepovoľuje !!! a neuznáva !!!

JA som preto za to, aby sa takéto VZN-ka úplne „vypudili“ z tejto spoločnosti, povedzme si na rovinu – mal niekedy nejaký zákaz – pozitívny vplyv na vývoj ďalších následkov ??

Tak si zakážem aj dýchať vzduch, tak si zakážme všetko, a VOĽNO nechajme len vyvoleným !! A kto je vyvolený ?? ten čo sedí ako zvolený zástupca ľudu v parlamente ???

Systém v ktorom žijeme je parlamentná demokracia pretože demokracia je vláda väčšiny takže vlastne v demokracii nežijeme, pretože by sme mali žiť vo vláde zákonov – v republike.
Podstata je vláda zástupcov ľudu. Tento zástupca by mal reprezentovať záujmy svojich voličov i záujmy občanov, ktorí ho nevolili. Bohužiaľ, vyzerá to tak, že po zvolení idú všetky záujmy občanov bokom (ale úplne od stola), politik zvýši svoje právomoci, hneď sú tu ďalšie voľby a znova sa to opakuje. Prípadne bude znova zvolený sľubom 30 - že by korún československých ??? ročne každému Slovákovi ale dane zvýšia. Je smutné aké je ľahké podplatiť väčšinu národa.

Čo by „náš národ“ povedal na našu terajšiu situáciu v 89-tom? Pre toto sme nešli protestovať do ulíc. Pre toto sa zvonilo kľúčmi ?? Revolúcia bola rýchla a zvláštna, prinajmenšom lebo komunisti ktorý sa zvyčajne držali ako kliešte nebránili svoj systém silou, ale sa stiahli. Ako nová voľba slobody bol bez uvažovania určený !!! KAPITALIZMUS !!! - IZMUS ktorý vytrhne z biedy všetkých a ktorý zaručí všetkým všetko !! to boli tie slová, pamätáte sa na historické slová bývalého to politika - nevěřte jim,že se bude zdražovat,že budeme mít .... Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let ...

Socializmus, kapitalizmus a nepriama demokracia - ide o obrovské poučenie. Systém našej republiky potrebuje od základov pretvoriť.

Áno, pretvoriť – ale ako? Čo keď príde niečo ešte horšie? Je našou úlohou !!! postarať sa o rozumné riešenie. Mohlo by ním byť zavedenie prvkov priamej demokracie.

V tejto demokracii ľud priamo zasahuje do diania politiky referendami, môže navrhnúť odvolanie ľubovoľného politika a zákonu, dokonca môžu ľubovoľný zákon navrhnúť. Priamu demokraciu má napríklad Švajčiarsko a Kalifornia. U nich je záujem o politiku obrovský !!!

V dnešnej dobe už vieme o čom je parlamentná demokracia, že je to neúčinný systém, totálne p*******ý a s***********ý a založený len preto, aby .... nech si doplní každý sám.
Aby bolo na tomto svete o čosi lepšie, aký systém by mal nahradiť parlamentnú demokraciu ??? aká nová – KRACIA - by to mala byť ??? čo zavedieme teraz, keď sme mali socializmus, teraz máme kapitalizmus, ktorý by mal čo vystriedať ?? vládu ľudu ale doslova ??

V dnešnej dobe viem prečo konám tak ako konám.
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 10-04-2013 15:01:38
Myslím, že lepšie by som to nenapísal, poďme však k podstate problému:

K samotnému vyjadreniu p. Kyselého, poslanca obecného zastupiteľstva Serede, moja poznámka na jeho medzigalaktický exces, ktorý tento poslanec MsZ Sereď vyjadril ozaj ako historický exces na “prácu prokurátorov“, teraz myslím prokurátorov všeobecne, pán poslanec nemá základné právne vedomosti o tom, kto je prokurátor a komu vraj „podlieha“ prokurátor a čo môže prokurátor, len sa divím prítomnému poslancovi p. Irsákovi, že nezasiahol „ráznym“ spôsobom a nepovedal p. Kyselému aby sa nevyjadroval k tomu čomu nerozumie, či aj p. Irsák „nerozumie“ tomu čo povedal ako historický výrok p. Kyselý ? Veď ako je zrejmé zo záznamu, povedal to prvý ako p. Irsák !!!

Snáď sa mýlim, dúfam, opakujem len dúfam, že p. Irsák po vypočutí zo záznamu p. Kyselého neschvaľuje jeho vyjadrenie na prácu „prokurátora“ na postavenie prokurátora v tejto spoločnosti a na jeho ústavné oprávnenie, ktoré vôbec nepodlieha žiadnej zákonodarnej moci parlamentu a už vonkoncom nie vláde SR !!

Čítali ste páni toto ? Prokuratúra Slovenskej Republiky - Prokuratúra Slovenskej republiky chráni práva a zákonom chránené záujmy fyzických a právnických osôb a štátu.
Viete o tom, že „prokurátor“ je jeden z ústavných orgánov tohto štátu, ktorý je zo zákona povinný, opakujem zo zákona - povinný - povinný - povinný - dohliadať !!! nad zákonnosťou v tomto štáte ???

Viete o tom páni, že „prokurátor“ je ústavný orgán !! prečo asi tak zákonodarca a predkladatelia Ústavy SR, (základný zákon štátu) zaradili do Ústavy SR aj „Prokuratúru“ ??
neviem, že by len tak pre to aby to tam bolo napísane ??

Viete aké oprávnenia a povinnosti z titulu ústavného zakotvenia tohto orgánu vyplývajú týmto „strážcom“ zákonnosti ?? pochybujem.

Asi nemá zmyslu robiť osvetu týmto smerom, myslím, že p. Kyselý by najlepšie urobil keby sa za jeho dehonestujúce vyjadrenia voči „prokurátorom“ ktorý nevedia kde je Sereď či sever, a za to že údajne prokurátor ani nevie voči čomu podáva protest, verejne ospravedlnil, a myslím, že p. Irsák by sa mal jasne a zrozumiteľne dištancovať od výrokov p. Kyselého, že údajne toto povedal ON ako p. Irsák a ktorého slova potom údajne len „kopíruje“ p. Kyselý ktorý fakt nemá ani „šajnu“.

Veľmi dobre to povedal p. Kyselý ktorý povedal, prosím vypočujte si čo povedal p. doktor Irsák a budete to počuť z úst p. Kyselého kto to povedal, urobte si obraz každý podľa seba,

Avšak AK MÁ p. doktor Irsák aspoň kúsok cti, a profesionálnej etiky !!! tak sa od tohto dehonestujúceho vyjadrenia jasne a verejne dištancuje !!!

P. Kyselý oprávnenie vládou ani parlamentom k výkladu zákonov neexistuje, prokurátor je „strážca“ zákonnosti v tomto štáte, poznáte imperatív určený Ústavou SR ??

P.Kyselý ubezpečujem Vás, že podľa môjho názoru, každý prokurátor vie veľmi dobre čo robí a ako to robí. Možno si raz spomeniete na tieto moje slová.

Hanbím sa ja Pavol Pachník, ako občan tohto štátu za takéto dehonestujúce vyjadrenia p. Kyselého, že prokurátor ani nevie kde je Sereď či sever, a za všetky urážky na adresu prokurátorov, p. Kyselý vy neviete a nemáte potuchy ani za „štipku“ makového zrniečka ktoré je ukryté dokonca v „mikromolekule“ čo vykonáva a čo má za úlohu prokurátor v tomto „systéme“, keby ste mali presedieť tie „hodiny“ na tej stoličke ako každý jeden z prokurátorov, tak už máte doma zlatú baňu, nemám slov.

Dúfam, že z telefónneho čísla 0917/757198 mi niekto opakovane nezavolá a neznosí ma opakovane pod čiernu zem. To by vedel každý.

Na záver chcem, zdôrazniť, mne nejde o to aby sa alkohol pil popíjaj či cucal alebo cuckal všade tam kde by sa nemal, mne nejde o to aby som všetkým tým „ľudským osobám“ ktoré padli na dno tejto spoločnosti, uľahčoval pitie alkoholu, tým že budem poukazovať na nezákonnosť VZN-iek miest a obcí,
Jozef | 10-04-2013 14:14:32
a este ma napadla jedna kacirska myslienka v sulade s tymto VZN.
Niekedy v polke marca si mesto objednalo fotopascu z Namestova.
Reku ci bude pouzivana na odchyt porusovatelov tohoto VZN?
Preco sa pytam? Lebo verejne priestranstvo, ktore je monitorovane musi byt jasne oznacene, co uz z nazvu fotopasca je asi blbost.
Alebo sa niekto chysta na polovacku?
Juraj Kukla | 10-04-2013 13:44:28
Kde je skutočná chyba? Chyba je, že na Slovensku neexistuje samospráva v zmysle zákona o obecnom zriadení a ani ten zákon neexistuje, lebo zákon ktorý postráda sankcie, nieje zákon. A myslím, že to prehlásil aj p. Fioo. A tak sa stalo že nám za 23 rokov pod dozorom všetkých doterajších vlád a parlamentov vznikli majitelia miest a obcí, diktátori s obrovskými platmi a kontaktami na rôznych JUDr. ktorí sa stavajú nad všetky zákony. Nehovorím že máme dobré zákony, ale keď zákon o prokuratúre jasne stanovuje, je smiešne keď nejaký hlupáčikovia vyskakujú a balmútia verejnosť.
Jozef | 10-04-2013 13:42:23
P.S.
Po proteste prokuratora k predmetnemu VZN (kto mu na to dal pravo?), sa legislativno pravna komisia zisla aj k tomuto VZN 4krát-od 10.12.2012 do 30.1.2013.
Jeden by dufal, ze uz sa poucili a spachaju nariadenie v sulade so zakonom. Či?

L-P komisia:
PREDSEDA: JUDr. Michal Irsák
ČLENOVIA: Mgr. Marcel Královič, Mgr. Peter Rampašek, Mgr. Marek Tóth, Ing. Ľubomír Šimončík, Mgr. Miloš Klenovič, JUDr. Zuzana Pastuchová

ako host - 3x JUDr. Mizerik
niektori sa ospravedlnili, takze s tym nic asi nemaju.

P.S.2
prepacte p. poslanec, ze som si od nikoho nepytal povolenie kritizovat Vase nariadenie.
Jozef | 10-04-2013 12:52:36
klasika, sudruhovia to chceli spravit co najlepsie, ale vyslo to ako vzdy.
Pre pana oneho, ved tam sedeli dvaja, ktori sa pysia titulom JUDr.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign