Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty : Pietny akt si zaslúži úctu a posvätnosť

24

Minulý týždeň sme do našej redakcie dostali e-mail nasledovného znenia :

Vážená redakcia, nedávno som bol svedkom niečoho, s čím sa chcem podeliť so všetkými čitateľmi tejto výbornej stránky, na ktorú ja osobne chodím denne a čítam všetky Vaše blogy, diskusie, novinky...

Ako píšem - bolo to nedávno - tento týždeň a videl som to na mestskom cintoríne v našej Seredi. Priznám sa, že na cintorín často nechodím, no pri príležitosti výročia úmrtia mojej matky som sa tam vybral zapáliť sviečku a uložiť veniec, čo som chcel urobiť v pokoji a tichu aký si pieta zasluhuje.

Prebiehal však práve pohreb, ale to mi nevadilo, vypočul som si aspoň krásne spevy našich seredských spevákov. Čo ma tak veľmi rozhodilo a s čím sa chcem podeliť, boli opĺzle a vulgárne nadávky, ktoré som si (ako okoloidúci) musel vypočuť z úst \"novej správy cintorína\" po skončení pohrebu totiž priamo pred ľuďmi vykrikovali - robili scény - s niekým sa tam hádali. Proste hystéria, akú si pietne miesto-cintorín a pietny akt-pohreb absolútne nezasluhujú. Zistil som si potom, že je to akási Memoria - nová pohrebná služba v Seredi, na ktorú som počul už viacero sťažností ohľadom nekresťanského cenníka, ktorý zaviedli. Som teda veľmi znepokojený. Bohužiaľ ma možno v blízkej dobe čaká úmrtie v rodine a takejto pohrebnej službe mám zveriť poslednú rozlúčku s milovanou osobou? Naozaj vulgarizmy, ktorými sršala zamestnankyňa cintorína sa museli dotknúť pozostalých, ktorí si toto všetko vypočuli po pohrebe. Nedá sa však nič s tým asi robiť.

Chcel by som však takto verejne poprosiť pohrebnú službu Memoria - aby sa správali na cintoríne úctivo a zachovávali posvätnosť pietneho aktu. Taktiež, aby nabrali trochu úrovne. Dúfam, že moju správu uverejníte, myslím, že je minimálne na zamyslenie..

S pozdravom Vašej redakcii i čitateľom občan mesta Sereď Vladimír K.

Nakoľko sú úmrtia a pohreby veľmi citlivé a bolestivé udalosti, čitateľ má pravdu, že by pietny akt mal prebiehať slušne, úctivo a nemal by byť rušený negatívnymi vplyvmi. Na základe tohto e-mailu sme preto navštívili na miestnom cintoríne zástupcov firmy Memoria a o horeuvedenom maily sme ich informovali. Zároveň sme sa dohodli, že do pondelka zaujmú stanovsko, o ktoré sme ich požiadali aj e-mailom.

Dobrý deň pán Sojka,
dnes sme Vás osobne kontaktovali za účelom odovzdania mailu, ktorý bol adresovaný našej redakcii a týkal sa Vašej firmy MEMORIA. Nakoľko naše noviny vystupujú vždy nestranne, je v našom záujme dať možnosť vyjadriť sa aj strane druhej, teda Vám.  Pri osobnom dohovore ste oznámili, že sa k danej veci vyjadríte do pondelka. Preto Vás touto cestou žiadame, aby ste tak učinili do 12:00 hod. Ak vyjadrenie neobdržíme do daného termínu, bude mail od nášho čitateľa uverejnený bez Vášho stanoviska.

S úctou Tóthová Iveta

Dnes sme od firmy Memoria obdržali nasledovné stanovisko, ktoré uverejňujeme v plnom znení :

Vážená redakcia.

Uvedený článok vnímam ako jednu z mnohých neetických metód konkurenčného boja inej pohrebnej služby v Seredi a snahu o poškodenie mena pohrebnej služby MEMORIA.

Pohrebné služby a Správa cintorína v našej republike sú upravené zákonom 131/2010 o pohrebníctve Zb.z. Ten okrem iného hovorí, že pochovávať zosnulých môžu len pohrebné služby. Je však na pozostalých, ktorému pohrebníctvu spomedzi konkurencie dajú prednosť a svoju dôveru.

Podľa §17 ods.6 zákona 131/2010 Zb.z. ako prevádzkovateľ pohrebiska teda ako Správca cintorína som povinný umožniť prevádzkovateľovi akejkoľvek pohrebnej služby vstup na pohrebisko na vykonanie pohrebnej služby podľa rozsahu dohodnutého s obstarávateľom pohrebu. Prevádzkovateľ pohrebnej služby sa však riadi prevádzkovým poriadkom pohrebiska, plánom pohrebných obradov a pochovávania určeným prevádzkovateľom pohrebiska, čo opakovane porušuje iná pohrebná služba.

Môžem z istotou povedať, že ak sa chce niekto zviditeľniť a dostať sa na trh na prvé miesto, tak by to malo byť predovšetkým skutkami, profesionálnym prístupom a nie ohováraním a zavadzaním ľudí do omylu nepravdivými údajmi.

Pohrebná služba MEMORIA tieto neetické spôsoby zviditeľňovania sa nepraktizuje a radikálne odmieta. Stále tvrdím, že najlepším marketingom je spokojnosť našich doterajších klientov. Citlivé vystupovanie a pieta sú dôležité pre získanie dôvery v naše služby. Predovšetkým sa spoliehame na referencie od pozostalých a nie na nepravdivé a zavádzajúce reklamné ťahy konkurencie.

Vyjadrím sa aj k výhrade pána „Vladimíra K.“ o vulgárnom správaní správy cintorína v Seredi. S čistým svedomím môžem pánovi „Vladimírovi K.“ odpovedať, že sa skutočne snažíme o dodržanie dôstojnosti a posvätnosti miesta na cintoríne. Ak niekto porušuje tento stav, tak určite nie správa cintorína Ján Sojka- Memoria, ale pracovník inej pohrebnej služby, ktorý verbálne napadol mňa osobne a vulgárne sa vyhrážal mojim pracovníkom.

Trh je otvorený a každý má právo na to, aby slobodne a čestne mohol podnikať. Konkurencia na trhu v oblasti pohrebníctva by mala byť prínosom pre pozostalých a mala by sa odrážať hlavne v znížení cien za pohrebné služby a nie naopak. Som si vedomý dnešnou neľahkou ekonomickou situáciou a preto garantujem, že k pozostalým v tejto citlivej záležitosti pristupujeme zvlášť korektne. Snažíme sa maximálne prispôsobiť finančnej situácii pozostalých, aby bola zachovaná dôstojná rozlúčka so zosnulým.

Firme Memoria ďakujeme za zaujatie stanoviska.

Čitateľom sme predložili stanoviská všetkých strán. Názor si však čitatelia musia urobiť sami.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci
Stanislava Sečenova | 01-03-2012 17:19:11
Vážený pán Vladimír K.
Nedá mi nereagovať na Váš článok. Jedine s čím s Vami súhlasím je, že vulgárne a opĺzle nadávky na také miesto ako je cintorín nepatria. Ale okrem toho tam nepatrí ani človek, z ktorého úst vyšli a ktorý to všetko spôsobil. Ako sa vraví 2x meraj a raz strihaj i Vy ste si mal najskôr zistiť ako to bolo. Ale na to ste asi nemal čas a hneď ste očiernil pracovníkov MEMORIE.O nedostatku Vášho času svedčí aj to, že matke, žene ktorá Vám darovala život idete vzdať úctu a zapáliť sviečku len raz za rok. Asi preto ste sa nepodpísal celým menom.Pána Sojku som spoznala až po tom, čo mi zomrel manžel.Musím podotknúť, že nielen on, ale všetci jeho zamestnanci pristupujú k pozostalým i zosnulým s veľkou úctou. K ich profesionálnemu správaniu sa nedá nič vytknúť. Na cintoríne som denne a už teraz, za taký krátky čas pôsobenia pohrebnej služby MEMORIA na cintoríne vidieť zmeny k lepšiemu.A ešte niečo k cenníku. Tak ako iné pohrebné služby aj pán Sojka má na výber rakvy, vence, kvety v rôznej cenovej ponuke. Každý si vyberie to, na čo má peniaze.
Jedno veľké ĎAKUJEM za seba, rodinu a ostatných spokojných občanov adresujem všetkým pracovníkom pohrebnej služby MEMORIA a želám veľa úspechov.
Stanislava Sečenová
Branislav S. | 01-03-2012 03:29:51
Pán Vladimír, čítal som celú túto diskusiu a nedá mi to nezareagovať. Neviem či ste to správne pochopil, pani "seredanka" to tu vysvetlila, že pán Sojka sa zúčastnil toho "extempóre",nie ako osočovateľ,ale ten, čo bol osočovaný zo strany zamestnanca konkurenčnej ASTRY.PS: nebola to pracovníčka cintorína, ale zamestnankyňa súkromnej pohrebnej služby ASTRA a vy vo vašom článku upozorňujete na to, ako sa zamestnanci pietnej služby MEMORIA správali počas pohrebu. Keďže to tu bolo vysvetlené, myslím, že by bolo na mieste, aby ste sa pohrebnej službe MEMORIA ospravedlnil. Bolo by to fér.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-02-2012 22:47:37
Myslim si, ze nie je vhodne, aby sa diskusia uberala v rovine konkurencneho boja a znevazovania urovne sluzieb jednej ci druhej firmy. Mozno by bolo vhodnejsie, aby sa so sluzbami nespokojny zakaznik obratil napr. na SOI ci podobne.
Nie ze by sme mali nieco proti diskusii, no mnoho vyjadreni moze byt vylucne smerovanych k diskreditacii jednej ci druhej pohrebnej sluzby.
Citatel bez osobnej skusenosti so sluzbami jednej ci druhej firmy tazko rozpozna, kde je pravda.
jozef sered | 29-02-2012 22:31:26
ten dotknuty pan vladimir sa tak odborne vyjadruje ze to neni nikto iny ako clovek z astry a jednoznacne chce uskodit konkurencii lenze efekt je ako bumerang opacny
zdenko | 29-02-2012 20:24:50
pocul som ze aj v sintave sa astra vyfarbila
olina | 29-02-2012 20:20:05
bronka vdaka a obcanka nech ide rasej spat pa pa
Bronislava | 29-02-2012 20:20:04
Zaujímavé,že máte pokazené aj ,,dlhé a,, a aj ,,dlhé i,, !! A kalendár si pred seba dávať nemusím,ja sa tak volám,narozdiel od vás,čo sa utajujete!!
Občanka | 29-02-2012 20:06:10
môžete si dať pred seba kalendár a vymýšľať si mená do rána :)) ja mám asi lepšie veci na práci. Dobru noc..prepáčte, že "dlhé u" mam na klávesnici pokazené a nedá sa mi napísať žiadnym spôsobom. Ešte raz dobru noc
Bronislava | 29-02-2012 20:02:17
Keď už ide občianke o gramatické chyby,tak by sa mala v prvom rade zamyslieť sama nad sebou a až potom opravovať iných!! Okrem toho,že ste spravili aj vy hrúbku,chýbajú vám dĺžne v slovách!! A presne ako napísala Olina,nejde tu o sledovanie gram.chýb,ale obsahu.
katka | 29-02-2012 19:50:00
..ja som chcela zareagovať ešte včera.Dnes som nadobudla pocit, že ani nie je treba.Sereď zase nie je taká veľká,milá občianka.Ľudia poznajú pána Sojku lepšie ako Vy.Vám asi nezostáva nič iné, len sa nad sebou zamyslieť a skúsiť začať nejako inak, a nie škodiť...otázka je , že komu??? Ja som napr. o Astre doteraz nevedela nič, ale teraz už viem...
olina | 29-02-2012 19:32:07
obcanka ide o obsah textu a nie o gramatiku mam uz sedemdesiat tak omluvte ma zato
Občanka | 29-02-2012 19:15:15
ktorý :) pardon za preklep
Občanka | 29-02-2012 19:14:36
v každom príspevku, ktorí obhajuje jednu pohrebnu službu a druhu haní su totiž rovnaké gramatické chyby :))
Občanka | 29-02-2012 19:12:09
Všetky tieto komentáre vyzeraju, akoby ich pisala jedna osoba, ktora sa zakaždým podpísala pod iným menom :))
Anna: Hlohovec. | 29-02-2012 18:30:49
Musím reagovať na ohlasy, k článku pána Vladimíra .Ja som mala česť sa stretnúť zo zamestnanci Astri neviem či je to správne že keď nieko zomrie v Galanskej nemocnici že automatický dostane vizitku tejto pohrebnej služby tak ako sa to stalo mne zomrela nám mamička nakoľko nebývam v Seredi nevedela som na koho sa mám obratiť ale dostala som do ruky vizitkuna pohrebnu službu Astra keď som sa pýtala či je to jediná služba bolo mi povedané že áno a bola som prekvapená že v Seredi je ešte jedna .a to Memori A ten obrat to bolo niečo pod uroven. a uprava hrobu tak o tom by som najradšej pomlčala keď som videľa úpravu hrobu ktorú urobili pracovníci služby Memora tak tomu sa povie že majú úctu k zosnulim.na to sa dalo pozerať a nie tak ako bol upravení hrob mojej mamičky.Keď som sa nechcela hanbiť za úpravu tak sme si to upratali sami aj za pomoci pracovníkou pána Sojku a to urobili zdarma lebo ozaj majú súcit s pozostalimi .
martin | 29-02-2012 18:22:34
ja som pocul ze tuto partiu akoze astra vyhnali z novych zamkov a tu chcu robit poriadky a myslia si ze seredanisu hlupaci ale malo by uz aj vedenie mesta zasiahnut lebo znicia konkurencnu memoriu o co im najviac ide
Olina | 29-02-2012 17:47:52
Dobrý deň reagujem na komentár pána Vladimíra .Ja som mala možnosť sa stretnúť s pracovníkmi Astra no to čo oni robia sa vymyká zdravému rozumu .Ešte nie je zosnulí ani pochovaní ale už pozostalí musia zaplatiť za odvedenie pohrebních služieb a to preto aby náhodou neodstúpil od zmluvi.
A pritom .A oni neurobia to čo si pozostalí objednajú, napríklad ako sa týka parte že miesto toho že sa objednalo štyri oni urobili len jedno .tak že ja by som nikomu neodporúčala túto pohrebnu službu Astru ,keby som bola vedela že je aj iná tak iste by som si vybrala služby pána Sojku nakoľko som na tuto počula len samé pozitivné ohlasi.
maria sered | 29-02-2012 14:42:37
mne pohrebna sluzba astra pochovavala matku a co ma zarazilo ked si vyuctovali za prevoz a sluzby v den umrtia a sluzby boli poskytnute o styri dni a toto seriozna firma nerobi no to aby nahodou od zmluvy noedstupili a neisli ku konkurencii a uz by som tuto firmu nevyuzil stalo ma to nekrestanske peniaze a su to divny ludia
Vladimír K. | 29-02-2012 09:17:14
Je len dobre, ze tu citam pozitiva, iba som reagoval na to co som videl a pocul - hrube vulgarizmy z ust pracovnicky cintorina..naozaj sa to tam v takom case nehodilo a je mi jedno kto mal s kym problem. Takto sa veci predsa neriesia. S pozdravom
seredanka | 28-02-2012 20:51:29
no musim sa vyjadritk incidentu ale to osocoval pracovnik astry p sojku a nie opacne a jeho spravanie poznaju aj v okolitych obciach ajjich cennik staci porovnat ceny v astre pred rokom a teraz a oci sa vam otvoria
poďakovanie | 28-02-2012 19:40:52
Nedá mi nereagovať na komentár p.Vladimíra K.
Otecka sme pochovávali nedávno a všetky náležitosti ohľadne pohrebu vybavovala pohrebná služba MEMORIA.
Môžem povedať, že taký profesionálny prístup by mala mať každá pohrebná služba. Ohľadne vybavovania nám vychádzali maximálne v ústrety až do samého konca / aj po pohrebe / vybavovali všetky náležitosti s láskou ako keby sa to týkalo ich blízkeho.Sme veľká rodina a máme veľa známych preto otecko mal veľa ľudí okolo 500 a to z celého Slovenska.Na jeho poslednú rozlúčku boli len a len výborné reakcie. Profesionálne vystupovanie p. Sojku ako aj ľudí, ktorý zabezpečili celý pohreb tak ako sme si to želali. Nepovedali pri našich požiadavkách a to neboli malé, že sa to nedá. Všetko do poslednej rozlúčky zabezpečili na 1000%. Nestretla som sa nikde inde s takýmto prístupom, veľa ľudí z mesta Sereď potvrdilo, že to bolo na výbornej úrovni a taktiež aj ľudia mimo Seredi.A preto ma zaráža vyjadrenie p.Vladimíra K.
Pohrebná služba nezabezpečuje len poslednú rozlúčku zosnulého ale sa aj stará o celý cintorín v Seredi. Od tej doby čo firma MEMORIA funguje na cintoríne je o cintorín ukážkovo postarané. Navštevujem cintorín, každý deň a každý deň sa niečo realizuje na cintoríne napr. hrabanie lístia,zametanie, strihanie stromčekov atď./ majú neskutočné plány a nápady na skrášlenie cintorína a preto by si každý mal všímať aj tieto veci.Čo v minulosti na cintoríne nebolo.

Samozrejme je to každého veci pre ktorú pohrebnú službu sa človek rozhodne je to každého osobná voľba.Ja som len chcela zareagovať na článok p. Vladimíra K.

Pohrebnej službe MEMORIA prajem veľa pracovných úspechov a ešte raz veľké ĎAKUJEME
Janušková
Vladimír K. | 28-02-2012 10:11:41
Som rad, ze som tu nasiel svoj clanok..a svedkom tejto udalosti nas bolo viac..v podstate asi vsetci pozostali odchadzajuci z pohrebu..
ten čo je rád že už nebýva v seredi! | 28-02-2012 01:43:04
....je to sila!

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign