Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - Komunálne voľby 2010

Miloš MajkoDátum05. 11. 2010 10:48:43TémaRedakčná pošta

Do redakcie sme dostali e-mail týkajúci sa aktuálnej témy - Komunálne voľby 2010 so žiadosťou o jeho uverejnenie. E-mail uverejňujeme v plnom znení. E-mail je podpísaný konkrétnou osobou, ktorá však požiadala o zachovanie anonymity. - - - Volebná kampaň už začala, i keď protiprávne ... Veľa občanov mesta si už iste všimlo, že sa začala volebná kampaň pred komunálnymi voľbami niektorých kandidátov na primátora mesta Sereď. Už aj na tejto stránke bolo spomínané, že podľa zákona 346/1990 Z.z. o voľbách do orgánov obcí volebná kampaň začína 10.11.2010 a končí 25.11.2010 (začína 17 dní a končí 48 hodín pred konaním volieb). V meste je vidieť už niekoľko billboardov dvoch kandidátov a jeden tiež aktívne rozosiela letáky "občasník istého združenia" - už dve čísla. Je zaujímavé, že toto združenie sa aktivizuje krátko pred voľbami. Je to veľmi priehľadné a snáď jeho vysoká aktivita bude pokračovať aj po voľbách. V tomto prípade však ide o chodenie po hrane zákona, keďže kandidát sa môže brániť tým, že "iba sa pripomína" občanom. Všetci určite dobre vieme, čo je myslené tým "pripomínaním sa". V prípade druhého kandidáta už ide priamo o vyzývanie na voľbu konkrétne jeho osoby a to je pravdepodobne priame porušenie zákona. V tejto veci by mala konať obvodná volebná komisia. Ďalšou zaujímavosťou je, že takáto reklama a propagácia iste nie je lacná záležitosť a tak je na mieste otázka, kto to celé financuje a v prípade úspechu kandidáta čo bude za to chcieť. Nikto predsa nebude sponzorovať niekoho bez nejakej protihodnoty. Na druhú stranu je nutné však povedať, že zákon o voľbách do orgánov obcí v podstate nepozná sankcie pre takéto porušenie zákona a preto: síce daný kandidáti porušili zákon, ale zrejme im žiadna sankcia nehrozí. Jediná a asi aj najlepšia sankcia by mohla a mala byť reakcia voliča, že nebude voliť takého kandidáta, ktorý už pred voľbami porušuje zákon a etiku. Ako potom chce riadiť mesto - zákonne a morálne? Na to už musia odpovedať voliči...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
j.f. | 12-11-2010 13:15:58
Dúfam, že sa raz nedožijem toho, že mesto Sereď sa raz bude hrdit názvom KURBELISTAN, kde budeme všetci chovať prasce a budeme podľa toho aj vypadať.
anonym | 11-11-2010 21:22:30
(príspevok nebol v súlade s pravidlami diskusie)
Robo Horvat | 11-11-2010 18:53:09
Jozef skrtat je malo,hned vygumovat lebo su tam mena co našmu mestu urcite nemaju co dat skôr naopak len vziat.
Jozef | 11-11-2010 07:12:29
skoda, ze sa z kandidatnych listin nedaju niektore mena skrtat.
anonym | 11-11-2010 07:06:38
Pán Kurbel, verejne ste tu vyzvali, aby bol uvedený paragraf zákona alebo číslo VZN, ktoré dotyčná osoba porušuje. Tak som napísal ustanovenie občianskeho zákonníka, ktoré by mohlo pripadať do úvahy. Nič viac, nič menej. Len som vyhovel Vašej žiadosti. Posudzovanie miery zápachu v prípade domáhania sa svojich práv nechajme na súd.
digi | 08-11-2010 19:23:27
( Autor dlhodobo nerespektuje pravidla diskusneho fora v súkromnom internetovom mediu a to napriek viacerym upozorneniam. Nevyuzil ponuknutu moznost tvorcov novin, za svoje nemiestne spravanie ospravedlnit sa. Preto su a do prisposobenia sa stanovenym pravidlam diskusie, aj budu jeho prispevky zmazavane. )
Igor Lehocky | 10-11-2010 22:22:26
Pokial sa ktokolvek citi byt poskodenym alebo poskodzovanym na svojich pravach, ma pravo ziadat sud, aby vo veci rozhodol. Sud pozna pravo a je dostatocne fundovanou instituciou, ktora dokaze definovat pojmy " obtazovanie nad mieru primeranu pomerom"...Neprijemny zapach je mozne objektivne zadokumentovat napr. osobnou ucastou uradnikov zodpovednych za zivotne prostredie v case, kedy zapach nad mieru primeranu obtazuje a nuti poskodeneho chovat sa a konat inak, nez obvykle.
Pavol Kurbel | 10-11-2010 21:34:50
1,V oblasti o ktorej hovoríme je povolené chovať zvieratá. A ešte som nevidel prasatá, ktoré voňajú. Ak ste také videli,tak choďte za dotyčným, aby vymeníl tie smradlavé za voňavé. 2, Nesmie nad mieru primeranú pomerom.... môžete mi presne definovať, koľko je to do miery a koľko nad mieru? 3, Znovu však opakujem, že i mne by to vadilo, a nebol by som tým nadšený. Ale žial, ja s tým nič neurobím, napriek tomu, že chápem vašu situáciu.
pre p. Kurbela | 10-11-2010 06:54:42
Čo by ste povedali na toto? § 127 ods. 1 zákona č. 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník): "Vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Preto najmä nesmie ohroziť susedovu stavbu alebo pozemok úpravami pozemku alebo úpravami stavby na ňom zriadenej bez toho, že by urobil dostatočné opatrenie na upevnenie stavby alebo pozemku, nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami...".
Igor Lehocky | 10-11-2010 01:59:48
Pan Kurbel, tu by som s Vami celkom nesuhlasil, pretoze nie je pravda to, ze ako obcan nemam pravo sa dozadovat, aby sukromne podnikanie nezasahovalo do sukromia cloveka, ktoremu produkt podnikatelskej cinnosti (smrad) zasahuje do obvykleho sposobu zivota do takej mieri, ze ma nuti obmedzovat sa napr. v suseni pradla, vetrani svojho pribytku alebo dokonca zdrziavani sa v tej casti pribytku, kde smrad nie je citit! Bez toho, ze by som presne specifikoval rozpor so zakonom, som presvedceny o tom, ze obmedzovanie osobnej slobody, domovej ci bytovej, nie je mozne nazyvat zakonnostou terajsieho stavu.
Pavol Kurbel | 09-11-2010 23:37:44
Súhlasím s vami, o tom nepríjemnom zápachu je to pravda. Žiadam vás však, aby ste uviedli paragraf zákona, či číslo VZN ktoré dotyčná osoba porušuje. Obytná zóna je aj na dedine. Tam prasce chovaju všetci. A aj tam, kde dnes dotyčná osobá chová prasce v nedávnej minulosti takmer všetci niečo chovali. A všetko to smrdelo. Len niektorí s tým prestali a niektorí nie. Ale keď mám byť úprimný, aj mne by to vadilo. Ak však chcete rešpektovať zákon, tak musíte rešpektovať zákonnosť terajšieho stavu.
Dolnočepenská ulica | 09-11-2010 06:16:44
Aj viacerým ľuďom v Dolnom Čepeni je špatne,dokonca sú aj takí,čo radšej predali dom,akoby sa mali hádať a čuchať smrad z chovu prasiat.A obyvatelia tu žijú 25 rokov.Čo vy na to? Prečo napríklad obyvatelia v okolí musia takto trpieť.A chodíte k rodičom často.Nebýva vám špatne?Napíšte ako sa desiatky sťažností riešili na úrade,so susedmi a podobne.Nie vám,ale celej ulici býva a je špatne.Viete z koho a z čoho?
Pavol Kurbel odpoveď na príspevok o 09:22 | 08-11-2010 20:04:41
Musím povedať, že je mi z vás špatne. S takou úbohosťou sa človek len tak ľahko nestretne. Iba skutočný hlupák môže toto napísať. 1,úradník, ani keby ako chcel, nemôže zvýšiť alebo znížiť odhlasovanú cenu 2, žiadny poslanec, keby sa aj na hlavu postavil, nemá ako donútiť úradníka, aby urobil niečo s cenou 3, ak by to aj neviem síce ako urobil, zmluva by bola neplatná 4, bol som to ja, kto navrhol cenu 10 euro a nikto iný, to znamená, že na môj návrh sa podstatne znížila cena pozemku. 5, na čo som však POČAS ROKOVANIA ZASTUPITELSTVA tlačil, bolo to, aby bol jasne stanovený najneskorší termín začatia výstavby a najdlhšie obdobie výstavby. Aby sme obyvateľov okolitých činžiakov príliš dlho nezaťažovali napríklad stavebným hlukom, prachom, alebo aby nejaké dieťa nepadlo do nejakej jamy a nezabilo sa a podobne. Prečo by obyvatelia okolitých domov mali žiť napríklad 25 rokov na stavenisku?
Miloš Majko | 05-11-2010 14:46:24
I ked to nie je mojou povinnostou, verejne prehlasujem, ze autorom e-mailu ktory prisiel do redakcie a je uverejneny, nie je ziaden z kandidatov na post primatora mesta Sered v Komunalnych volbach 2010.
pre anonym 13:59 | 05-11-2010 14:41:34
klasický príklad nesankciovateľného zákona: zák.č.36/2005 Z.z. o rodine,§ 18: § 18 Manželia sú si v manželstve rovní v právach a povinnostiach. Sú povinní žiť spolu, byť si verní, vzájomne rešpektovať svoju dôstojnosť, pomáhať si, starať sa spoločne o deti a vytvárať zdravé rodinné prostredie. Povedzme si pravdu,koľkí nepomáhajú,nestarajú sa,sú neverní a čo?Ak v zákone chýba sankcia,je NEVYMOŽITEĽNÝ!!!
Jožo Pravda | 05-11-2010 14:27:52
Otázka k príspevku je nasledovná. Napriek tomu, že je známy autor listu, tak pre mňa ostáva príspevok, ako príspevok anonymnej osoby. Možno si je na mieste položiť otázku, že ak by sme poznali jeho meno, v prospech ktorého kandidáta napísal uvedený „anonym“ ? Hovorí sa, že najlepšia obrana je útok, neplatí to aj v tomto prípade ? Prečo neuviedol dve mená o ktorých hovorí, bojí sa snáď niekoho ? Pripadá mi to tak trochu čudné. Dalo by sa to zhrnúť tak, že bohužiaľ stále to „ naše malé Slovensko“. Kto za tým človekom stojí, odkiaľ má na to peniaze, komu bude za to zaviazaný ? Odsudzujme ľudí skôr, než sú dôkazy. Cez internet je to veľmi jednoduché. Ja to osobne vidím inak. Doba sa zmenila a pojem „ marketing „ vstúpil aj do politiky. V jednoduchej definícii je marketing aj „ metóda, ktorou sa riadi proces plánovitej realizácie nápadov. Konečným sudcom, ktorý rozhoduje o kvalite nápadu, je trh, v našom prípade občan. Pre mňa pocit, že niekto z kandidátov vie správne využiť inštitút marketingu je dôkazom, že bude vedieť využiť tento inštitút aj v marketingu mesta Sereď, aby sme sa už konečne nemuseli schovávať niekde v kúte Slovenska a hanbiť , že keď sa povie Sereď, tak sa to rovná = drogová diera Slovenska. Na objasnenie neutíchajúcej problematiky porušovania citovaného zákona o voľbách, si dovolím uverejniť nasledujúce riadky pre pochopenie a zhodnotenie o čom vlastne náš anonym píše. Voľby do orgánov samosprávy 2010 – kampaň, etika a právo Európsky inštitút právnej vedy a humanistických štúdií veľmi pozorne sleduje prípravu a samotný priebeh volieb do orgánov samosprávy, ktoré sa uskutočnia v novembri 2010. V prvom kole chceme upozorniť na permanentné porušovanie zákona č. 364/1990 Zb. o voľbách do orgánov samosprávy obcí (stiahnuť tu) v znení zmien a noviel spočívajúci v predčasnej volebnej kampani. V čom vidíme problém ? § 30 zákona č. 364/1990 Zb v znení zmien a noviel (ďalej len zákon) v ods. 2 definuje, že :„Kampaň sa začína 17 dní a končí sa 48 hodín pred začiatkom volieb. Vedenie kampane mimo určeného času je zakázané.“ Napriek jasnému zneniu zákona sme sa naučili bilboardy a iné propagačné materiály ignorovať, aj keď sú predčasné. Verejnosť skôr pobúri porušenie volebného moratória, t.j 48 hodinová lehota pred voľbami. Všeobecne môžeme rozlišovať tzv. prezentačnú kampaň. Je to kampaň, ktorá hovorí, že existuje: 1. Problém (verejná zeleň a pod.) a niekto konkrétny (fyzická osoba, právnická osoba – politická strana) má nejaké konkrétne riešenie, 2. Existuje konkrétna fyzická osoba, resp. právnická osoba, ktorá realizuje činnosť na území regiónu. To znamená, že sa prezentuje osoba alebo strana, avšak nie v kontexte konkrétnych volieb. Akonáhle sa vyskytne v materiály informácia o tom, že osoba kandiduje (to isté platí aj pre právnickú osobu), ide o volebnú kampaň. Citujeme ods.: 1 § 30: „Volebná kampaň (ďalej len "kampaň") je činnosť politickej strany, nezávislého kandidáta, prípadne ďalších subjektov zameraná na podporu alebo slúžiaca na prospech kandidujúcej politickej strany alebo nezávislého kandidáta vrátane inzercie alebo reklamy prostredníctvom rozhlasového a televízneho vysielania, hromadných informačných prostriedkov, plagátov alebo iných nosičov informácií.“ Dikcia ods. 1 jasne hovorí, že kampaň musí byť vedená v kontexte volieb. Takáto kampaň má svoje pravidlá a vyššie citované časový úseky. Ich porušenie je zakázané. Treba však vážne dodať, že bez sankcií. To znamená, že zákon neobsahuje „trestný“ následok porušenia tohto zákona. Kde niet sankcie, zákon je bezzubý. Avšak dodávame vážnu pripomienku. Tá je mimo iné v § 13 zákona č. 369/1990. Zb. v znení zmien a noviel o obecnom zriadení ods. 2. Starosta skladá sľub, ktorý znie: „Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce a Slovenskej republiky. Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a ostatné všeobecne záväzné právne predpisy budem pri výkone svojej funkcie starostu uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.“ Príklady prezentačnej kampane : Text: Jozef Nový - Komunálny politik; Alexander Malý - Viac zelene Príklady volebnej kampane: Text: Jozefina Pekná – kandidátka na primátorku mesta Bratislava; Strana za silné Slovensko – Bratislava Voľby november 2010. Adresa materiálu: http://admin.pravnarevue.sk/volby-do-organov-samospravy-kampan-etika-a-pravo P.S Pred hodnotením činnosti spomínaného občianskeho združenia, zas nemenovaného / vy viete o koho ide ?/ by som mal trochu rešpekt. Kladiem si otázku , či niekto v Seredi spravil viac pre pochopenie, čo komunálne voľby znamenajú pre naše mesto, v článku ich občasníka „Spoveď občana mesta Sereď“ ?
anonym | 05-11-2010 13:59:39
Teraz sa to volá "šírenie informácií v prospech voľby niektorého z kandidátov" a 17 dní pred začiatkom volieb sa to už môže nazvať aj kampaň. Ako jednoducho sa dajú obísť zákony v tejto banánovej republike. Myslím, že tí kandidáti, o ktorých sa tu píše, iba využili nedokonalosť zákona. Ten síce v § 60 počíta so sankciou, ale iba v trestnoprávnej rovine. Nerieši však situáciu, keď príde k vedeniu kampane mimo určeného času. Akýkoľvek zákon, ktorý nepostihuje sankciami všetky zákazy v ňou ustanovené, je paškvil.
charakter | 05-11-2010 13:32:10
to čo tu kydáte na 2 kandidátov a poukazujete na ich charakter?? Na mestkom úrade sú už novembrové seredské novinky a všetci kandidáti tam majú venovanú celú stránku, tak neviem prečo tu poukazujete iba na dvoch!!! Prečítajte si odpovede niektorých kandidátov, a potom debatujte.
pre p. Kurbela | 08-11-2010 09:22:16
... kat. cirkev iba bojuje za to co im bolo odnate? hm ... a ked za to bojovali evanjelici a konecne sa dosiahla naprava, tak ste chodili po urade a rozkrikovali sa, ze ako je toto mozne, a tlacili ste na uradnikov aby zdvihli predajnu cenu pozemku predaneho evanjelikom !!! Toto je podla vas bratska laska? Ked islo o kat. cirkev tak im by ste dali vsetko, hned a zadarmo. Ale ked ide o inych, tak to sa vam tazko preglga... Uvedomte si co vobec znamena slovo "krestan" !!!
pre občanov | 05-11-2010 13:10:17
ktorýkoľvek občan môže podať návrh na nariadenie predbežného opatrenia pre porušenie volebného zákona,tak ako to urobili v Košiciach.Ide však o to,či občan je presvedčený o tom,že k porušeniu zákona naozaj došlo,alebo či je to iba subjektívny pohľad občana.V konečnom dôsledku musí rozhodnúť príslušný súd.Osobne sa domnievam,že je skutočne rozdiel medzi bilbordom a medzi volebným letákom,ale hovorím,musel by rozhodnúť súd. http://www.sme.sk/c/2986333/podla-grtlera-knapik-porusil-volebny-zakon.html
ja | 05-11-2010 12:53:32
Kto nevie za co si niektori kandidati (rozumej sucasni poslanci) budu robit kampan nech si spocita mimoriadne odmeny, ktore si nadelili pocas 4 rocneho obdobia. Proste kampan naplno tychto ludi naplno vyuzite, zjedze co najviac gulasu, lebo ju platite vy z vasich dani. A ak sa vam to takto paci dajte im hlas znovu, odmenovaci poriadok je dobre schvaleny. Inak si myslim, ze kazdy clovek i firma ma pravo sa propagovat (vola sa to reklama), takze v tom nevidim problem, ak by to robil aj cely rok do volieb. Kto ma rozum posudi skor ciny (niekedy aj vyciny:) dotycneho a ani plagat o velkosti cinziaku mu nepomoze.
občanka | 06-11-2010 09:15:30
v seredských novinách sa pekne ukazujú kandidáti na primátora. Tí ktorí sú aj teraz poslanci , znova hovoria ako by riešili kaštiel, amfik z EU fondov, ale pýtam sa prečo to neriešili ako poslanci za posledných 8 rokov, lebo niektorí sú tam aj dve volebné obdobia. teraz ked chcú byť primátorom, takéto frázy môžu hovoriť len prostým ľudom. mesto potrebuje už konečne raz novú krv, ktorá nie je spojená s úradom. Poukazujete na to, že niektorí naši kandidáti už začali volebnú kampaň, ale toto isté je aj na celom slovensku. Na Nitrianskej TV, na portáli SME prebiehajú už diskusie s kandidátmi na primátora vo všetkých veľkých mestách, prečo nie v Seredi. V Trnave napr. všetci kandidáti majú založené občianske združenia (tomu sa hovorí marketing) tak prečo nemôže mať OZ aj seredan. aj na predvolebnej kampani je vidieť, kto je ako obratní, aké má zámery. Už je staromodne a možno aj trápne ked kandidát urobí len stretnutie v dome kultúry a akože ludia prídite. Prezentácia pri spoločenskom podujatí je lepší výsledok.
Marek Tóth | 05-11-2010 12:50:16
súhlasím, že sa takto istým spôsobom ukazujú charaktery. Osobne si myslím, že čoskoro dôjde k tomu, že sa časové obmedzenie volebnej kampane zruší...
obcan | 05-11-2010 12:37:38
ja byt na mieste kandidata na primatora, tak roznasam svoje letaky uz tiez. Ked ty dvaja mozu tak preco nie aj ostatny. Ale aspom je vidiet charaktery. Sam som velmi zvedavy ako tie nase volby dopadnu. A ako dopadne potom cela Sered.
Jozef | 05-11-2010 11:45:08
O.Dostal pise: (a ja s nim suhlasim) Ústava v čl. 26 zaručuje slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie ako prvé z politických práv. Podľa čl. 26 ods. 4 ústavy „Slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti.“ Obmedzenia slobody prejavu a práva šíriť informácie obsiahnuté v zákonoch o prezidentských a komunálnych voľbách však idú nad rámec dôvodov ustanovených v ústave. Obmedzenie je síce uskutočnené zákonom, ako to vyžaduje ústava, ale v žiadnom prípade nemožno preukázať, že takéto obmedzenie slobody prejavu a práva šíriť informácie v čase mimo volebnej kampane by bolo opatrením nevyhnutným na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti. Kampaňou je pritom podľa týchto zákonov prakticky akékoľvek šírenie informácií v prospech kandidátov a kandidujúcich politických strán: činnosť kandidátov, politických strán, prípadne ďalších subjektov v prospech kandidáta alebo politickej strany vrátane inzercie alebo reklamy prostredníctvom rozhlasového a televízneho vysielania, hromadných informačných prostriedkov, veľkoplošných nosičov, plagátov a iných nosičov informácií. Šírenie informácií v prospech voľby niektorého z kandidátov alebo niektorej z politických strán nijako neohrozuje práva a slobody iných, bezpečnosť štátu, verejný poriadok, verejné zdravie ani mravnosť. Neexistuje preto žiadny legitímny dôvod obmedzovať šírenie takýchto informácií na obdobie zákonom vymedzenej volebnej kampane. viac tu: http://www.konzervativizmus.sk/article.php?2230
kandidát - seredan | 07-11-2010 14:14:31
Volte seredana to len bude rana ešte väčšia, ako za šúrovana. Nasľuboval všetko ten vysoký dedko, a fúzatý,opilý, ten nám predá všetko. A investor stojí, pred bránami mesta, ked mi potom dajú, mám nový ford fiesta. Načo je nám teplo, aby mne to nieslo. Musí to byť tak, som finančný mág.
anonym | 05-11-2010 11:20:52
Bratislava je plna billboardov kandidatov, a uz dost dlho, takze urcite tu ziadne sankcie nehrozia
sereďanka | 07-11-2010 11:24:22
Ryba smrdí od hlavy. Pozrite sa na naše hlavné mesto. V pondelok, na kresťanský sviatok SDKÚ propagovala na pohyblivých bilbordoch na kolesách. Dve blondíny spoločne. Jedna nemenovaná herečka, poslankyňa, ktorá chce byť primátorkou, druhá t.č. predsedkyňa vlády. Upútavka myslím znela " Spolu to dokážeme". Vidieť teda , že tí čo by mali predpisy dodržiavať ich očovidne porušujú. Tak prečo by ich nemohli aj naši , v našom meste. Iste je to zlá cesta, žial na Slovensku je to tak. Hanba.
maligid | 07-11-2010 09:33:48
zaujimalo by ma , ci pohladnica na bilborde jedneho z kandidatov je jeho majetkom, alebo si ju prenajal , alebo len tak stiahol z internetu .dakujem za odpoved
tiež sereďan | 05-11-2010 21:36:08
Sereďan som rád, že už sme dvaja, čo sa rozhodli, že idú voliť.Tým nerozhodným odporúčam prečítajte si už v diskusii spomínanú Spoveď občana mesta Sereď. Možno sa vo Vás tiež niečo pohne. Mňa to nepohlo, ale poriadne myklo !
pre: kandidát seredan 7:11:2010 14:14 | 08-11-2010 13:54:10
Bravooooooo presne ste to vystihli.Gratulujem dúfam že vyhráte voľby na post primátora. *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes*
seredan | 05-11-2010 21:11:04
zial poslanci sa opakuju preto, lebo vela ludi volit nechodi. Potom im staci zopar hlasov od ich znamych a rodiny a miestecko maju iste. Preto treba ist volit. Ale nakolko som realista, nejaku zavratu ucast neocakavam. Len dufam ze ty, co tam sedeli roky a nepohli ani prstom pre mesto a obcanov, sa tam uz nedostanu. Kde su parkovacie miesta co sa slubovali, lepsie ulice, lepsie chodniky, lepsie sluzby? Az na par veci sa vela toho neporobilo.
Pavol Kurbel | 06-11-2010 21:36:20
Som poslancom za KDH. Ale nerozumiem, príspevku o 18:21. Čo my máme spoločné so súdnym sporom, ktorý sa tu spomína. Nikto predsa nezodpovedá ani za svojho brata, nieto ešte za organizáciu. A ak niekto niečo vlastnil, a bolo mu to napríklad neprávom odobraté, tak má predsa právo, domáhať sa svojho,hoci aj súdnou cestou. Chcel ba som sa dotyčného anonyma, ktorý nemá ani toľko odvahy, aby sa podpísal, pod to čo napíše opýtať, či, keby sa on domnieval, že bol v minulosti poškodený nedomáhal by sa svojich práv.
pre 05-11-2010 14:41 | 05-11-2010 20:56:47
Písal som o sankciách v súvislosti so ZÁKAZMI ustanovených v zákone, nie o sankciách v súvislosti s povinnosťami. Zákaz vyplývajúci zo zákona je niečo iné ako povinnosť vyplývajúca zo zákona. A nebol by som si taký istý, že tie ustanovenia sú nevymožiteľné. Za určitých okolností sú to dôvody na ukončenie manželstva... ;-)
volič | 05-11-2010 20:12:19
K lepšiemu sa môžu veci pohnúť len vtedy ak si zvolíme schopných ľudí. Všetci doterajší 19-ty kandidujú znova, že by boli všetci tak schopní ? Pozdvihnú mesto až po voľbách, pretože tieto štyri roky im nestačili? Niektorí ani za 12 rokov, čo boli 3 volebné obdobia, a všetky tri boli poslancami, nič neurobili pre mesto. Preto treba v zoznamoch hľadať tých schopných a akčných. Dôchodci nech sedia doma.
seredan | 05-11-2010 18:53:41
ja som nemyslel ze mozu kandidovat len ti, co tu boli. Jasne ze je lepsie ked sa objavia nove tvare. Svojim prispevkom som mal na mysli nech sa ludia zamyslia pri tych, co tu uz boli a nech si zrekapituluju ich cinnost za 4 roky co ubehli. Pri novych kandidatoch treba pozerat nie len nato kolko gulasu a piva naleju (obrazne povedane), ale aj nato, cim a ako mozu prispiet k lepsiemu mestu, jeho rozvoju a tak dalej. Preto som napisal, ze treba pred volbami porozmyslat. Nechcel som aby to vyznelo ze preferujem len tych, co tu uz raz boli. Ak to tak vyznelo, je mi luto. V kazdom pripade dufam, ze po volbach sa veci pohnu k lepsiemu.
tiež sereďan | 05-11-2010 18:11:41
Sused Seredčan, podľa Teba to vyzerá tak, že len tí, čo sú tu bolo už 4 roky, môžu kandidovať znovu, znovu a znovu. Myslím si, že vo svete už veľa takých krajín neexistuje, najbližšie je Bielorusko. Ak niekto žije v Seredi a má pocit, že chce kandidovať, je to na jeho slobodnom rozhodnutí k akému termínu sa pre to rozhodne. / mohol si aj Ty /. Chcelo by to naozaj zdravý rozum a porozmýšlať, či Sereď nepotrebuje zmenu!
seredan | 05-11-2010 17:47:37
pekne napisane p. Lehocky. Strucne a hlavne pravdivo. Tomuto porozumie snad kazdy. Treba si pospominat, co ktory kandidat spravil pre mesto a pre obcanov v tomto volebnom obdobi. Treba sa zamysliet nad jeho cinmy, resp. necinmy. Netreba sa dat opantat teraz sladkymi recami, pripadne gulasom a pivkom. Treba nahodit zdravy sedliacky rozum a zosumarizovat si 4 posledne roky. A potom hor sa na volby.
digi | 07-11-2010 18:23:58
( Autor dlhodobo nerespektuje pravidla diskusneho fora v súkromnom internetovom mediu a to napriek viacerym upozorneniam. Nevyuzil ponuknutu moznost tvorcov novin, za svoje nemiestne spravanie ospravedlnit sa. Preto su a do prisposobenia sa stanovenym pravidlam diskusie, aj budu jeho prispevky zmazavane. )
občanke ! | 06-11-2010 18:21:08
O park,kastiel a aj iné pozemky(aj pod školami) sa mesto súdi s katolíckou cirkvou.Viete o tom ? Poslanci z KDH čušia.Preto to stojí. A keď sa k tomu pridá nekonanie primátora,máte výsledok.
pani občianka | 06-11-2010 17:39:50
Obratný je s Ý.Niekto začal 1 mesiac pred voľbami,nech len pokračuje a o 4 roky možno má šancu.Len aby neskončil 27.11.2010 hneď po skončení volieb.O.Z.športové,kultúrne a iné v tomto meste fungujú tiež a ani jeden kandidát sa za ne neschováva.A keď niekto poruší zákon - čo je na tom také IN ?Mesto nemusí nikomu,ani prostému,ani inteligentovi volať,prostý aj sprostý vidí ako to tu vyzerá.Treba sa pozrieť,čo ktorý kandidát urobil a dokázal.Niekto môže urobiť akciu pre mamičky,megadisko,zavolať spevákov,bavičov a aj tak mu to nepomôže.Pretože to je čistá vypočítavosť.Ako môže viesť mesto niekto,kto je sám nezamestnaný a nevie sa postarať ani o seba ? Môže si napísať finančný manager? Môže z tohto mesta urobiť mesto s miliónmi ? Áno, ak predtým malo na účte miliardy.
Igor Lehocky | 05-11-2010 17:12:22
Myslim si osobne, ze kandidatura na poslanca alebo primatora sa NEDA ODPARAT od konkretnej osoby najmenej od okamziku zverejnenia zoznamov kandidujucich! Kazde jedno zverejnenie kandidujucej osoby, v spojitosti s akciou v prospech mesta alebo obce, v ktorej kandidat zije, mimo zakonom stanovenej predvolebnej kampane, je predvolebna kampan v rozpore so zakonom c.364/1990 Z.z. Vyuzivanie, alebo zneuzivanie nedokonalosti zakona c.364/1990 Z.z. v prospech kandidujuceho, je umyselne porusovanie zakona s umyslom ziskania funkcie poslanca alebo primatora. Presne tak, ako to uz nizsie bolo uvedene, 4 roky nic a mesiac pred volbami "ludia tu som, Vy ste si nevsimli za 4 roky, ze som bol najlepsi"? "Pozrite sa, aka je Sered vdaka mne pekna, bezpecna, bez korupcie, zvolte si ma na dalsie 4 roky, mesiac pred volbami v roku 2014 sa znovu ukazem", takto nejak by sa to asi dalo parafrazovat. Co uz. Ludia si zvolia to, co budu chciet.
volič | 05-11-2010 16:17:05
----------- ide po hrane,ale ------------ tam nemá čo robiť.Ako môže byť primátor niekto,kto na začiatku porušuje zákon?Ostáva ešte 7 kandidátov. (vyvarujte sa prosim menovania konkretnych osob kandidujucich na post primatora ci poslancov MsZ)
Jožo Pravda | 05-11-2010 16:03:20
Pán Majko, cením si Vašu odpoveď / ak keď ste nemusel/. Moja otázka nebola formulovaná ta, či list napísal niekto z kandidátov na primátora. Úvodný riadok e -mailu má pomerne jasne sformulované posolstvo ... Volebná kampaň už začala, i keď protiprávne ... Moja otázka znela ... Možno si je na mieste položiť otázku, že ak by sme poznali jeho meno, v prospech ktorého kandidáta napísal uvedený „anonym“ Takže, moja otázka stále zostáva otvorená ... bol uvedený mail napísaný úprimne, alebo je to začiatok predvolebného súboja ? Osobne si myslím, že druhá časť otázky je asi správna.
mlade babenky | 05-11-2010 15:58:50
(prispevok nebol v sulade s pravidlami diskusie)
Marek Sladký | 05-11-2010 15:06:36
verím, že sa raz nájde aj taký kandidát o ktorom budeme mocť povedať že si robil kampaň 4 roky /svojou prácou a nie škandálmi/ a nie len 2 mesiace pred volbami :-)

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign