Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - e-mail od občana mesta

Miloš MajkoDátum16. 12. 2010 12:49:03TémaRedakčná pošta

Do redakcie sme dostali podpísaný e-mail s obsahom, ktorý zverejňujeme bez akýchkoľvek zmien a úprav. O stanovisko k tomuto e-mailu sme požiadali vedenie MsÚ. Vyjadrenie MsÚ prinesieme po jeho doručení do redakcie. - - - Vážená redakcia seredonline. Ja ako radový občan mesta Sereď by som sa chcel Vašim prostredníctvom dozvedieť odpoveď na zopár otázok ktoré trápia mňa, ale aj iných zodpovedných občanov tohto mesta. Pýtam sa na to Vás ako verejného a podľa mojej mienky aj objektívneho nezávislého média, lebo kompetentní činitelia mesta mlčia, alebo zahmlievajú niektoré skutočnosti ktoré sa nás bezprostredne týkajú. Je pravda to, že zmluva na vykonávanie zimnej údržby mesta je podpísaná len do 31,12,2010? Ak áno, tak sa pýtam, čo bude po Novom roku, nakoľko nové zastupiteľstvo a vedenie mesta začina svoje volebné obdobie až koncom tohto roka? Kde je zodpovednosť zatiaľ súčasného vedenia mesta? Novému vedeniu mesta nezostáva veľa času na to aby našlo objekívne najlepšieho adepta na vykonávanie týchto prác. Ďalej by mňa, ale aj veľa iných občanov mesta zaujímalo či je pravdou aj to, že tesne po zverejnení výsledkov volieb do samosprávy dňa 27.11.2010 sa na adresu volebnej komisie, občanov mesta ako aj na adresu novozvoleného primátora vulgárne vyjadrovali dvaja bývalí poslanci mestského zastupiteľstva? Jeden z nich by mal dokonca nastúpiť do nového poslaneckého zboru ako náhradník za zvoleného primátora. Nie je to paradox? Čo na to vravia tí, ktorí to všetko videli a počuli v "priamom prenose"? Podľa mojich informácií boli svedkami tohto vystúpenia aj súčasný pán primátor, viceprimátor, vedúca organizačného oddelenia, pracovníčka MsP a údajne aj zástupcovia seredonline. Ak je všetko to čo som sa dozvedel pravda, tak by si aj občania mesta zaslúžili dozvedieť sa o tom viac. Ide predsa o ľudí ktorých si volíme a bolo by vhodné keby ste nám mohli tieto "prejavy emócií" našich zástupcov priblížiť na Vašich nezávislých stránkach. Myslím si že občania mesta majú právo sa dozvedieť ako sa správajú zástupcovia ľudu aj mimo oficiálnych vystúpení. Dúfam že sa Vám podarí dozvedieť sa a zverejniť odpovede na nielen moje otázky, za čo Vám vopred ďakujem.Zároveň Vás prosím o zachovanie anonymity.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Miloš Majko | 16-12-2010 22:03:11
V druhej casti Vasho prispevku ste sa trafili presne a poslednu vetu ste predpokladam mysleli ironicky. Co sa tyka casti prvej - nik nikoho k nicomu nenuti. Jedine zakon uklada povinnosti "osobe (institucii) povinnej". Redakcia dostala e-mail s otazkami citatela a cely ho preposlala tam, kam ho preposlat mohla a mala. MsU vyberie to, v com sa povazuje zo zakona za uz spomenutu "osobu (instituciu) povinnu" a odpoveda. Ostatne, kde sa neciti byt kompetentny (ci povinny) postupi dalej, pripadne oznami, ze na otazku nevie, alebo nie je kompetentny odpovedat. Ze pan primator reagoval ako reagoval - je to jeho pravo a vec. Tak, ako sme nespochybnovali pravo obcana pytat sa, tak nespochybnujeme pravo primatora odpovedat. Ako v prvom, tak v druhom pripade rovnocenne uverejnujeme vsetko do bodky. Nevidim dovod a povazoval by som za nekorektne pasovat sa do pozicie urcovania komu a co preposleme, inak, ktoru z otazkok (pripadne jej casti) uverejnime ci pouzijeme v otazke. Je na strane jednej a nasledne na strane druhej, ako budu svoje listy formulovat. My poskytujeme vylucne medialny priestor, nakolko podobne otazky a odpovede na ne, mozu zaujimat viacej citatelov. Tak tomu bolo v minulosti a bude i nadelej.
anonym | 16-12-2010 21:09:32
Ak dobre rozumiem, o stanovisko k incidentu bol požiadaný MsÚ? Hahaha, hádam si niekto myslí, že na základe zákona č. 211/2000 Z. z. bude MsÚ písať o incidente, ktorý sa tam odohral? Akú odpoveď očakávate? Ste si istí, že MsÚ je povinný poskytovať takéto informácie, ktoré nesúvisia s jeho činnosťou? Kto má právo a na základe čoho chce donútiť MsÚ, aby odpovedal na takúto otázku? Odpovedať musí MsÚ akurát na prvú časť mailu týkajúcej sa zmluvy o zimnej údržbe. Nakoľko však aj táto informácia je už zverejnená, MsÚ môže odkázať akurát tak na túto stránku, kde si ju dotyčná osoba môže prečítať. Nabudúce požiadajte podľa infozákona informáciu kto nosí na MsÚ aké spodné prádlo a čakajte, že MsÚ je povinný vám na to odpísať. *headbang*
Igor Lehocky | 16-12-2010 20:33:16
Bol som prítomný dňa 27.11.2010 okolo 24.00 hod. v budove MsÚ v Seredi na chodbe prvého poschodia, keď už boli známe výsledky komunálnych volieb. Na chodbe bolo niekoľko ľudí a okrem iných aj jeden z poslancov, ktorý nebol zvolený a jeden, ktorému sa podarilo dostať do MsZ. Pravda je taká, že po predbežnej informácii o výsledku volieb na adresu novozvoleného primátora padlo opakovane niekoľko výrokov hrubo znevažujúcich a žalovateľných. SOL ale nie je miestom na riešenie osobných, občiansko právnych alebo ešte závažnejších sporov, to je potrebné si uvedomiť, preto akékoľvek bližšie popisovanie incidentu na týchto stránkach nemá opodstatnenie, ani oporu žiadneho zákona. Až po právoplatnom ukončení prípadného riešenia sporu legálnou cestou by boli SOL oprávnené na žiadosť niektorej zo zúčastnených strán sporu, informovať o incidente a spôsobe jeho vyriešenia.
Miloš Majko | 16-12-2010 15:06:57
V e-maili obcana mesta sa mimo ine hovori aj o incidente, ktory sa odohral na MsU v den volieb kratko pred polnocou. Nakolko obcan tvrdi: "Podľa mojich informácií boli svedkami tohto vystúpenia aj súčasný pán primátor, viceprimátor, vedúca organizačného oddelenia, pracovníčka MsP a údajne aj zástupcovia seredonline." - zaujimam v mene SeredOnLine.sk nasledovne stanovisko: Pri konkretnom incidente boli pritomni okrem obcanom uvedenych ludi aj styria ludia, ktori maju k SOL velmi blizko. Jednym z nich ja osobne. Vyroky pana Kyseleho v danom momente nesmerovali voci nikomu z nas konkretne, preto nie sme poskodeni. Pan Tvrdik mimoriadne nevhodne vystupil voci mojej osobe, co som okamzite riesil na mieste a to konkretne s nim. Akym sposobom a v akej veci vystupil, s tym sa musi vysporiadat on sam. Z mojej strany som vec uzavrel a nemienim ju riesit inak. Napriek tomu, ze podla mna v inkriminovanej dobe a na spomenutom mieste opakovane padli voci tredim osobam vyroky, ktore ja osobne nepovazujem za najstastnejsie, nie som poskodeny a nie je poskodeny nik z teamu SOL. Ak sa vsak dotknuta strana bude dozadovat svojich prav zakonnou cestou a budem vyzvany k vypovedi v pozicii svedka, budem vypovedat vylucne iba pravdu a to bez rozdielu, o koho sa jedna. Tak mi prikazuje zakon, cest a je to aj mojou moralnou povinnostou. Verim, ze podobne sa zachovaju aj ostatni ludia z nasho teamu. Akekolvek rozoberanie predmetneho incidentu v diskusii vzhladom na mozne ovpyvnovanie verejnej mienky, mojou osobou nepripustam. Dakujem za pochopenie.
anonym | 16-12-2010 15:40:44
Jeeej, ludia, prečo zaťažujete takýmito otázkami SeredOnLine? Pán Majko má aj iné povinosti ako písať na úrad požiadavky na vysvetlenie na zákalde listov poslaných do redakcie. Má aj iné starosti, načo mu ich pridávate? Nestačilo napísať list - požiadavku v zmysle 211-ky na úrad a odpoveď by prišla. Tak ako úrad má povinnosť odpovedať p.Majkovi tak by odpovedal úrad hádam každému občanovi, nie? Sme leniví, alebo si hľadáme ľahšiu cestu a zodpoevdnosť presúvame inam? Toto nie je prvý krát, ľudia veď prečo nenapíšte priamo na urad, alebo sa osobne nejdete spýtať, nezatelefonujete. Pán Koričanskyý to tu pekne vysvetlil a je po probléme za minútu a nie tu vypisovať a iným pridávať robotu. Toto fakt nechápem.
anonym | 16-12-2010 15:26:04
Tí dvaja poslanci v prvom momente nevedeli asi prehltnúť, že sa opäť nedostali k válovu, tak vystrájali. Jeden z nich sa napokon predsa len dostal.
Marek Sladký | 16-12-2010 15:01:09
pán Koričanský, takto si predstavujem odpoveď. Klobúk dolu *yes* aj keď si myslím, že ak sa potvrdí druhá časť otázky tak by si niekto mal vstúpiť do svedomia. ale nebudem zbytočne špekulovať na to je tu niekto druhý /keďže o tom nič neviem/.
Miloš Majko | 16-12-2010 14:35:43
Na zaklade prispevku pana B.Koricanskeho, sme ziadost v sulade s legislativou doplnili o poziadavku zverejnenia predmetnej zmluvy.
Branislav Koričanský | 16-12-2010 14:16:06
Nie nie je pravda, že zmluva na vykonávanie zimnej údržby je podpísaná len do 31.12.2010. K 31.12.2010 končí len zmluva fy. Tecom, ktorá zabezpečovala zimnú údržbu v predchádzajúcom období. Od 1.1.2011 je podpísaná nová zmluva na komunálne služby s víťazom výberového konania fy. SITA Slovensko. Zimná údržba je zabezpečená na 4 roky dopredu, rovnako aj údržba zelene, verejného osvetlenia, odvoz odpadov a ďalšie komunálne služby. Na Vašu druhú otázku by ste mali hľadať odpovede u spomínaných poslancov, nemyslím si že by sa mal k tomu vyjadrovať niekto iný, ako oni.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign